Nu mai există cai sălbatici pe Pământ

Radio Chisinau, 24 februarie 2018 11:25

Nu mai există cai sălbatici pe Pământ, au anunțat cercetătorii joi, o descoperire bazată pe o nouă analiză a ADN-ului care reface arborele genealogic al familiei acestor ecvidee. S-a dovedit că cei despre care se credea că sunt ultimii cai sălbatici de pe planeta noastră – caii Przewalski – erau animale domestice care scăpaseră de la proprietarii lor, potrivit noului studiu publicat în revista „Science”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 15 minute
12:55
Organizarea alegerilor prezidențiale ruse în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, are loc prin încălcarea dreptului internațional și a drepturilor omului avertizează Asociația Promo-LEX.
Acum 2 ore
11:40
Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a criticat, duminică, Uniunea Europeană pentru că tratează cu superioritate discuţiile cu membrii Blocului comunitar din estul Europei cu privire la cotele de relocare a imigranţilor, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.
Acum 4 ore
11:00
Vladimir Putin a asigurat duminică, după ce a votat la un birou de votare din Moscova, că va fi mulţumit cu orice scor care îi va permite să fie reales pentru al patrulea mandat, relatează AFP.
10:45
Peste 100 de cercetători și profesori de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din Austria, Elveția, Franța, Germania, Italia și SUA vor aborda tematica Marii Uniri de la 1918 în cadrul unei conferințe științifice. Evenimentul va avea loc la Iași, în perioada 22-25 martie, potrivit unui comunicat al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
10:25
Cristiano Ronaldo a vrut să testeze inteligenţa robotului Sophia, drept pentru care s-a întâlnit cu droid-ul faţă în faţă. Întâlnirea a fost savuroasă, mai ales că fotbalistul i-a cerut să reproducă celebrul strigăt "SIII!", iar la sfârşit, pentru că a fost impresionat de răspunsurile date a avut chiar o ieşire călduroasă de afecţiune.
09:50
Ministerul Economiei și Infrastructurii susține că drumurile publice naționale sunt practicabile. Odată cu intensificarea precipitațiilor sub formă de ninsori în nord și centru, precum și lapoviță în sudul Republicii Moldova, întreprinderile specializate din teritoriu au demarat lucrări deszăpezire și combatere a lunecușului pe drumurile publice, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului. 
09:35
Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federaţiei, Konstantin Kosacev, a declarat că în străinătate vor fi deschise un număr record de secţii de votare, duminică, 18 martie, în ziua alegerilor prezidenţiale.
Acum 12 ore
00:15
Construcţia apeductului magistral Chişinău - Străşeni - Călăraşi va începe la finele anului 2018. Despre aceasta s-a discutat la prima şedinţă a grupului de lucru în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală", desfăşurată la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului”, potrivit INFOTAG.
Acum 24 ore
23:55
După 18 ani de când se află la putere în Rusia, Vladimir Putin pare astăzi mai invincibil decât oricând: va câştiga din nou zdrobitor alegerile din 18 martie.
23:30
La finalul a trei zile de discuţii între ministrul de externe nord-coreean şi omologul său suedez, Stockholmul a cerut Phenianului să îşi destructureze programul de arme nucleare şi rachete.
18:10
O scrisoare de ameninţare care conţinea un glonţ i-a fost trimisă ministrului de externe grec Nikos Kotzias, angajat în negocierile cu Skopje pentru o soluţionare a disputei bilaterale privind numele Macedoniei, relatează sâmbătă Reuters.
17:35
Alba Iulia este singurul oraş din România, şi printre puţinele din Europa, care apare pe lista celor peste 100 de oraşe care folosesc mai mult de 70% energie electrică provenită din surse regenerabile, conform unui studiu al Carbon Disclosure Project (CDP).
16:30
Conducătorii auto sunt îndemnați să-şi echipeze mijloacele de transport cu anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante şi să poarte în portbagaj lopată şi pungă cu nisip. În cazurile în care se vor pomeni pe drumuri cu circulație dificilă, până la venirea salvatorilor, sunt rugați să țină motorul mașinii pornit în mod dozat, pentru a evita cazurile de intoxicații cu gaze de eșapament.
16:10
Ministerul britanic de externe a anunţat sâmbătă că ''anticipase'' măsurile de retorsiune luate de către Moscova, drept represalii în scandalul provocat de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, şi că, pentru săptămâna viitoare, este prevăzută o reuniune a Consiliului securităţii naţionale, relatează AFP şi Reuters.
15:30
Ministerul Român de Externe susține și se alătură Declarației Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate privind anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, potrivit unui comunicat de presă al instituției remis pentru Calea Europeană.ro
15:10
Odată cu deschiderea granițelor de la Prut, la începutul anilor 90, s-au refăcut legăturile familiale, de afaceri, instituționale, s-au creat noi legături între comunitățile de pe cele două maluri. Vasile Ouatu, un om de afaceri nemțean, de mai bine de două decenii, din propriile resurse, încearcă să apropie românii de pe cele două maluri de Prut.
15:05
Odată cu deschiderea granițelor de la Prut, la începutul anilor 90, s-au refăcut legăturile familiale, de afaceri, instituționale, s-au creat noi legături între comunitățile de pe cele două maluri. Vasile Ouatu, un om de afaceri nemțean, de mai bine de două decenii, din propriile resurse, încearcă să apropie românii de pe cele două maluri de Prut.
14:15
Opt miniștri de externe din ţări ale Uniunii Europene au semnat un editorial comun pentru a marca patru ani de la anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea de către Federaţia Rusă ,scrie Evropeiska Pravda. Editorialul, intitulat "Au trecut patru ani, dar noi nu uităm de Crimeea ocupată ilegal", a fost publicat în EUobserver şi a fost semnat de miniştrii de externe din Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Suedia şi Ucraina.
Ieri
12:45
După doar câteva zile de primăvară, iarna se întoarce în forță. Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Moldovei anunţă Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, începând de astăzi, valabil până joi, 22 martie.
12:15
Un fost ofiţer KGB se află la conducerea ţării de peste 18 ani. Iar Vladimir Putin nu are emoții pentru obţinerea, duminică, a celui de-al patrulea mandat de președinte. El, încarnează, cu autoritate, ambiţia unei Rusii Mari, care-şi regăseşte puterea, comentează AFP, preluată de News.ro.
11:50
Judecătoarea Tatiana Vieru va exercita funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție (CSJ), după ce Mihai Poalelungi a demisionat.
11:45
Casa de cultură din satul Carmanova, din stânga Nistrului, va fi reabilitată în cadrul Programului "Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii", finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, potrivit agenției de presă INFOTAG.
11:20
La câteva zile după ce a fost învestită cu un nou mandat, cancelarul german, Angela Merkel, a efectuat vineri o vizită la Paris pentru a pregăti împreună cu Emmanuel Macron reformele "clare şi ambiţioase" asupra cărora doresc să ajungă la un acord până în iunie pentru a relansa o Europă "aflată în dezordine", relatează AFP.
11:00
În fiecare an, la data de 17 martie, este sărbătorit Sfântul Patrick, cel mai cunoscut şi venerat sfânt al Irlandei, sărbătoare naţională a ţării. În Irlanda dar şi în alte ţări în care există comunităţi puternice de irlandezi, au loc procesiuni în cinstea Sfântului, care în timp au luat forma festivalurilor, paradelor şi petrecerilor, iar timp de patru zile toţi irlandezii din ţară sunt liberi.
10:40
Vremea rea afectează aproape întreaga Europă. În Marea Britanie sunt prognozate căderi de zăpadă însemnate cantitativ, în Franţa ploi şi posibile inundaţii, iar în ţările de la Mediterana intensificări ale vântului.
10:30
Procuratura Generală „a scăpat” de procurorii prinşi în flagrant în 2017, prin demiterea acestora din sistem, chiar dacă instanţele de judecată nu au constatat vinovăţia lor prin sentinţe definitive şi irevocabile.
10:05
În legătură cu avertizarea privind căderea precipitațiilor mixte puternice în perioada 18-20 martie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează creșterea locală a nivelului apei în râuri, formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale, transmite IPN.
09:40
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Londra, Aleksandr Iakovenko, a anunţat că personalul diplomatic al Rusiei în Marea Britanie se va reducere semnificativ, cu aproape 50%. 
09:15
Președintele, Igor Dodon, a transmis o adresare postului de televiziune TVR Moldova prin care solicită difuzarea cu titlu gratuit a filmului propagandistic „Istoria Moldovei”.
08:50
Preşedintele Vladimir Putin s-a adresat ruşilor într-un mesaj video difuzat în noaptea de joi spre vineri, în care îi îndeamnă să se prezinte la vot duminică în cadrul alegerilor prezidenţiale, apelul său intervenind pe fondul temerilor Kremlinului faţă de o absenţă masivă la urne, relatează France Presse.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.