Nu mai există cai sălbatici pe Pământ

Radio Chisinau, 24 februarie 2018 11:25

Nu mai există cai sălbatici pe Pământ, au anunțat cercetătorii joi, o descoperire bazată pe o nouă analiză a ADN-ului care reface arborele genealogic al familiei acestor ecvidee. S-a dovedit că cei despre care se credea că sunt ultimii cai sălbatici de pe planeta noastră – caii Przewalski – erau animale domestice care scăpaseră de la proprietarii lor, potrivit noului studiu publicat în revista „Science”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
13:05
China a transmis SUA să-şi retragă sancțiunile asupra armatei sale în urma achiziționării de avioane și rachete rusești sau va "suporta consecințele".
Acum 10 minute
13:00
Agenţia naţională britanică pentru combaterea infracţionalităţii (NCA) a anunţat vineri că a deschis o investigaţie privind legăturile dintre firme înregistrate în Regatul Unit şi subsidiara estoniană a Danske Bank A/S, implicată într-un scandal de spălare de bani, scrie Agerpres.
Acum 30 minute
12:50
Procuratura de la Chișinău a început să investigheze cazul privind răpirea fostului „ministru de interne” și fost șef al Comitetului vamal al Transnistriei, Ghenadi Kuzmiceov, susţine avocatul său, Veaceslav Ţurcan.
12:50
Reuniunea Teatrelor Naționale românești continuă la Chișinău. Astăzi începând cu ora 18:30, pe scena Teatrului Mihai Eminescu, naționalul de la București care poartă numele lui I. L. Caragiale va juca spectacolul ”O scrisoare pierdută” semnată de marele dramaturg, în regia lui Horațiu Mălăiele.
Acum o oră
12:15
Alegerile bașcanului UTA Găgăuzia vor avea loc pe 19 mai 2019. O decizie în acest sens a fost aprobată vineri, 21 septembrie, de către Adunarea Populară, transmite IPN.
12:10
Un bust în bronz al actorului și regizorului basarabean Eugeniu Ureche a fost dezvelit aseară în incinta Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău.
Acum 2 ore
12:05
Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a propus excluderea partidului de guvernământ din Ungaria, Fidesz, din rândurile Partidului Popular European (PPE), dar iniţiativa sa a fost respinsă, a declarat şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite Agerpres.
11:50
Asociația Investitorilor Străini (FIA) a marcat cea de-a 15-a aniversare sub sloganul ”15 ani de investiții în viitorul Republicii Moldova”. Investiția totală a companiilor membre FIA este de aproximativ 1 miliard 150 milioane euro.
11:35
Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări la staţiile terminus a microbuzelor de rută și taximetriștilor în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport.
11:35
Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău sunt cercetați penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut și primit sistematic bani de la studenți, transmite IPN.
11:30
Radu Albot are un parcurs bun la turneul ATP de la Metz. În primele două tururi, tenismenul moldovean a dispus de doi jucători aflați în top 70 mondial, transmite IPN.
11:15
În ziua de 21 septembrie 2018, în Piaţa Constituţiei, cu prilejul evenimentului Zilele Bucureştiului, are loc concertul extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir, un eveniment dedicat întregii sale cariere, având invitaţi numeroşi artişti de talie naţională şi internaţională, personalităţi marcante ale genului liric, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti.Invitatul special al evenimentului este artistul francez Enrico Macias, care se alătură maestrului Gheorghe Zamfir pentru un duet de excepţie.
11:10
Directorul executiv al celei mai mari bănci din Danemarca, „Danke Bank”, Thomas F. Borgen, a demisionat în urma unui raport care arată că sucursala băncii din Estonia a fost utilizată în celebrul „Laundromat” – realizat cu implicarea directă a sistemului bancar și judecătoresc din Republica Moldova, se arată într-o investigație a Rise Moldova.
Acum 4 ore
10:30
Rata medie ponderată a dobânzii la creditele noi în monedă naţională, acordate de băncile moldoveneşti, a coborât în luna august 2018 la un nou minim istoric, de 8,45 la sută anual, față 9,76 la sută în perioada similară a anului precedent. Este a patra lună consecutiv când rata dobânzii la finanțările în monedă națională se menține sub 9 la sută, arată date ale Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).
10:25
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat că au fost confirmate, ieri, 20 septembrie încă trei cazuri de îmbolnăvire de rujeolă.
10:10
O agenţie militară chineză şi directorul acesteia se confruntă cu sancţiuni din partea Statelor Unite din cauza achiziţionării de arme ruseşti, a anunţat joi Departamentul de Stat, relatează The Associated Press, potrivit Mediafax.
10:05
Concluzia summitului şefilor de stat şi de guvern de la Salzburg este că există consens în privinţa faptului că imigraţia ilegală trebuie stopată şi că Frontex, adică apărarea graniţelor de către UE, trebuie consolidată.
09:55
Solicitat să comenteze expulzarea profesorilor de la liceul „Oirzont”, fostul președinte al R. Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin, susține că, în timpul exercitării mandatului, nu a văzut în niciun raport al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) ca profesorii de la liceul „Orizont” sau alți cetățeni turci să fie prezentați ca pericol la adresa securității naționale.
09:50
Suspendarea temporară din funcție la care ar putea fi supus din nou președintele Igor Dodon este rușinoasă pentru Republica Moldova, titrează agenţia IPN, care citează opiniile unor analişti politici.
09:20
Rusia reflectează la modul serios să se retragă din Consiliul Europei, a declarat joi Valentina Matvienko, preşedinta Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului federal rus/Senatul), în cadrul unei întrevederi cu şefa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Lilian Mori Pasquier, informează Interfax, citată de AGERPRES și MOLDPRES.
09:15
Suspendarea temporară din funcție la care ar putea fi supus din nou președintele Igor Dodon este rușinoasă pentru Republica Moldova, dar și creează suspiciuni asupra capacităților instituției prezidențiale de a fi în armonie cu întregul aparat de stat. Aceste opinii au fost exprimate de unii analiști și juriști, transmite IPN.
09:15
Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit medalia de aur la campionatele mondiale de tineret care se desfășoară în orașul Trnava din Slovacia.
Acum 6 ore
09:05
Şapte oameni, printre care şi copii, au fost împuşcaţi joi în oraşul Syaracuse din statul american New York, a anunţat sindicatul pompierilor prin reţelele sociale preluate de Reuters.
08:55
Mai mult de 40 de persoane au murit şi câteva sute sunt date dispărute, după ce un feribot s-a răsturnat în Lacul Victoria, în nordul Tanzaniei.
08:40
Preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang, a decedat vineri, la vârsta de 61 de ani, anunţă agenţia de presă oficială a ţării, preluată de AFP.
08:30
Unul dintre suspecții implicați în otrăvirea cu neurotoxina noviciok a fostului agent rus Serghei Skripal în oraşul britanic Salisbury a vizitat Marea Britanie de trei ori în ultimii doi ani, relatează BBC.
08:20
Aproximativ 1,3 miliarde de persoane, adică aproape un sfert din populaţia a 104 ţări luate în considerare în studiu, sunt clasificate ca fiind săraci. În jur de 662 de milioane de copii se numără printre ei.
Acum 24 ore
21:35
Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit medalia de aur la campionatele mondiale de tineret care se desfășoară în orașul Trnava din Slovacia.
20:10
Liderii Uniunii Europene au convenit că nu-și vor schimba poziția faţă de regulile de acces la piaţa unică în negocierile pe care le poartă cu Marea Britanie cu privire la Brexit, a indicat joi, la Salzburg, şefa guvernului german, Angela Merkel, transmite Agerpres.
19:50
Ineditul autobuz-expoziţie dedicat evidenţierii contribuţiei personalităţilor din Sălaj la înfăptuirea Marii Uniri a fost inaugurat joi, pe platoul din centrul Zalăului, acesta urmând a călători, până la finalul anului, în întreg judeţul, pentru a face cunoscute, în anul Centenarului, istoria României moderne şi oamenii care au scris-o.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.