Poziţia Marii Britanii privind Brexitul se bazează pe iluzii, afirmă preşedintele Consiliului European, Donald Tusk

Radio Chisinau, 24 februarie 2018 11:05

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că este "o pură iluzie" ca Marea Britanie să creadă că poate păstra toate aspectele pozitive, când se va retrage din Uniunea Europeană

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 30 minute
07:30
Celebru pentru descoperirile sale spectaculoase, arheologul britanic James Mellaart (1925-2012) și-a falsificat descoperirile, susţine ziarul olandez „De Volkskrant”.
07:20
Formatul de negocieri 5+2 pentru reglementarea transnistreană este deja ineficient și prin componența lui. Aceasta pentru că doi mediatori, care în mod normal trebuie să conlucreze pentru a facilita soluționarea unui conflict, sunt în stare de război – Federația Rusă și Ucraina.
Acum 12 ore
22:10
Construcția sălii polivalente „Arena Chișinău”, inițiativă a Partidului Democrat, a fost introdusă de Guvern în lista lucrărilor şi serviciilor de interes public naţional. De asemenea, a fost aprobat terenul pe care va fi amplasată arena. Acesta se află în prezent în gestiunea Colegiului Național de Viticultură și Vinificație, și urmează a fi retras din circuitul agricol.
21:20
Preşedintele Consilului European, Donald Tusk, unul dintre primii trei demnitari ai UE, a declarat miercuri, 21 martie, că el nu l-a felicitat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru reînvestire din cauza atacului cu neurotoxină de la Salisbury.
20:30
Construcția sălii polivalente „Arena Chișinău”, inițiativă a Partidului Democrat, a fost introdusă de Guvern în lista lucrărilor şi serviciilor de interes public naţional. De asemenea, a fost aprobat terenul pe care va fi amplasată arena. Acesta se află în prezent în gestiunea Colegiului Național de Viticultură și Vinificație, și urmează a fi retras din circuitul agricol.
20:00
Zeci de oameni au fost ucişi pe mai multe fronturi în Siria în ultimele 24 de ore. Activiştii sirieni spun că 16 copii au murit într-o lovitură aeriană din provincia nord-vestică Idlib.
19:35
Franţa se pregăteşte pentru o zi neagră, joi, 22 martie, data unei largi mobilizări împotriva reformelor preşedintelui Emmanuel Macron, fiind prevăzute peste 140 de manifestaţii, relatează AFP.
19:10
Suprafața pădurilor din Republica Moldova va crește de la 11% din teritoriu, cât este actualmente, la 15% – în 2023. Sunt obiective fixate în Strategia de mediu pentru anii 2014-2023 și în Planul de acțiuni.
Acum 24 ore
18:50
S-a anunţat că în Ghouta de Est, Siria, s-a ajuns la un acord pentru evacuarea luptătorilor rebeli dintr-unul dintre principalele oraşe ale enclavei.
18:35
Circa 57 milioane de lei vor fi oferite pentru reabilitarea a șase instituții de învățământ, datorită unui proiect finanțat de Banca Mondială.
18:20
Municipiul Brașov se alătură celor care vor ca Basarabia să revină la patria mamă. Consilierii locali au votat astăzi în unanimitate pentru semnarea Declaraţiei de Unire.
18:15
Guvernul a aprobat stindardul prim-ministrului Republicii Moldova și culoarea corporativă a Guvernului.
18:10
Preşedinţii Rusiei şi SUA, Vladimir Putin şi Donald Trump, au convenit în timpul convorbirii telefonice de marţi, 20 martie, să dispună ministerelor de externe ale celor două ţări începerea pregătirii unei întâlniri între cei doi lideri, a declarat secretarul de presă al şefului statului rus, Dmitri Peskov. 
17:55
Acuzat în scandalul Cambridge Analytica, cercetătorul rus Alexandr Kogan a declarat miercuri că nu a acţionat ilegal, spunând despre firma britanică şi despre Facebook, aflate sub tirul criticilor, că vor să îl discrediteze, informează AFP.
17:40
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi și Ambasadorul SUA în R. Moldova, James D. Pettit, au avut o întrevedere în cadrul căreia au discutat despre relațiile moldo-americane și diferendul transnistrean.
17:25
Peste 600 de copii și-au părăsit anul trecut domiciliile sau instituțiile rezidențiale în care au fost plasați și au ajuns să locuiască în stradă, arată datele poliției, prezentate în contextul Zilei internaționale a copiilor străzii. Aproape jumătate dintre aceștia fug de acasă în mod repetat și se întorc în stradă, iar majoritatea copiilor străzii migrează din raioane spre capitală. În același timp, cu cât mai mult timp ei petrec în afara familiilor, cu atât mai greu sunt de reîntors acasă, potrivit autorităților.
17:10
Rosselhoznadzor consideră că este inadmisibilă livrarea produselor de carantină în Rusia de către agenţi economici care „nu sunt incluşi în lista producătorilor autorizaţi să furnizeze produse de origine vegetală cu grad sporit de risc fitosanitar pe teritoriul Rusiei".
16:45
Cauza penală de învinuire a ex-președintelui și ex-vicepreședintelui Unibank, a foștilor șefi de la Direcția finanțe și Direcția juridică, a fost expediată în judecată, transmite IPN.
16:40
Viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, a lăudat la Tiraspol modul în care au fost organizate alegerile prezidențiale din Rusia în regiune și a subliniat că acest scrutin a demonstrat unitatea luimii ruse pe fundalul presiunilor și provocărilor externe, care au loc acum față de Rusia.
16:35
Guvernul a aprobat stindardul prim-ministrului Republicii Moldova și culoarea corporativă a Guvernului.
16:30
Poliția capitalei a publicat, pe pagina web, imagini cu chipul bărbatului neidentificat, mort în explozia care s-a produs ieri la ieșirea dintr-un magazin din strada Armenească, intersecție cu Alexei Mateevici, transmite IPN.
16:20
Monseniorul Dario Vigano, şeful italian al Departamentului de Comunicare al Vaticanului, şi-a anunţat demisia, după ce a fost acuzat că a ascuns informaţii dintr-o scrisoare papală, într-un aşa numit scandal „Lettergate”.
15:55
Membrii Partidului Liberal Democrat acuză Partidul Democrat că face presiuni asupra autorităților publice locale, inclusiv prin politizarea acordării finanțelor publice pentru proiectele din localități. Conducerea PLDM a prezentat mai multe cazuri în care primari, membri de partid, sunt intimidați și presați să părăsească formațiunea liberal-democrată și să treacă la PDM.
15:45
Guvernul a aprobat indexarea pensiilor cu 6,6 la sută de la 1 aprilie 2018, în conformitate cu creşterea anuală a indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent. De asemenea, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă a fost stabilit la 1025 lei, fiind echivalat cu venitul lunar minim garantat.
15:40
Kremlinul a confirmat că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a felicitat pe preşedintele ales Vladimir Putin cu victoria obţinută în alegerile prezidenţiale de duminica trecută, 18 martie.
15:20
Miercuri a început campania electorală pentru alegerile primarilor în şapte localităţi, inclusiv la Chişinău şi Bălţi. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat planul de acţiuni ce ţin de desfăşurarea campaniei electorale.
15:05
Kievul a denunţat unilateral Programul de cooperare economică dintre Ucraina şi Rusia.
14:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că proiectul privind construcția „Arenei Chișinău” are o importanță națională și socială pentru R. Moldova și va examinat în mod prioritar de Guvern.
14:40
Jordi Sanchez, candidatul secesionist la preşedinţia guvernului Cataloniei aflat în detenţie provizorie, a renunţat la candidatură pentru a permite formarea rapidă a unui executiv regional, a anunţat miercuri preşedintele parlamentului catalan, Roger Torrent, informează AFP.
14:35
Jordi Sanchez, candidatul secesionist la preşedinţia guvernului Cataloniei aflat în detenţie provizorie, a renunţat la candidatură pentru a permite formarea rapidă a unui executiv regional, a anunţat miercuri preşedintele parlamentului catalan, Roger Torrent, informează AFP.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.