Gheorghe Duca a demisionat

Jurnal TV, 22 februarie 2018 19:50

Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, şi-a anunţat astăzi demisia, în cadrul ședinței Guvernului, unde a prezentat un raport privind activitatea instituţiei în 2017.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 5 minute
16:30
Trump s-a răzgândit. După mai bine de o lună, în care i-au fost aduse un șir de critici din cauza politicii sale anti-imigrație extreme, președintele Statelor Unite își schimbă macazul. Șeful Casei Albe a semnat un decret, care interzice separarea părinţilor de copii, la frontiera cu Mexicul. Deocamdată nu este clar ce se va întâmpla cu soarta familiilor, care trec ilegal graința Statelor Unite.
Acum 15 minute
16:20
”Va veni ziua când Plahotniuc va fi condamnat, iar pentru asta oamenii trebuie să se unească”. Asta a declarat Andrei Năstase în fața mulțimii adunată la Primăria Chișinău, după anunțarea deciziei Curții de Apel cu privire la invalidarea mandatului de primar ales. „În joc este viitorul țării”, a subliniat Năstase, afirmând el va lupta până la capăt.
Acum o oră
15:50
În pline proteste antiguvernamentale, în care zeci de mii de români îi cer demisia, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Este vorba despre dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, supranumit „Bombonica”. Totodată, acestuia i-au fost interzise și unele drepturi. Deciziile nu sunt definitive și pot fi contestate.
Acum 2 ore
15:30
Judecătorii Curții de Apel Chișinău au menținut hotărârea primei instanțe, din 19 iunie, care a invalidat scrutinul din 3 iunie. Prin urmare, Andrei Năstase, care a ieșit învingător, rămâne fără mandat, până la decizia instanței supreme. Hotărârea a fost luată de către completul de judecători Vladislav Clima, Ala Malâi și Ecaterina Palanciuc. În replică, Năstase a declarat că cei trei au executat o comandă politică, dată de către oligarhul Vladimir Plahotniuc.
15:00
prezentat de Cristi și Alex
14:40
Șeful Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, este din nou în atenția presei de la București. De această dată, cu mai multe dezvăluiri la adresa sa a venit directorul revistei Newsweek România, Sabin Orcan. În opinia jurnalistului, lui Plahotniuc i-au reușit toate schemele ilegale pentru că ar fi agent al serviciilor secrete de peste Prut. Declarațiile au fost făcute la ediția de aseară a talk-show-ului „Ora expertizei” și nu au fost comentate, deocamdată, de către șeful PD.
Acum 4 ore
13:40
Liderii opoziției proeuropene și antioligarhice, Andrei Năstase și Maia Sandu, îndeamnă locuitorii capitalei, dar și din întreaga țară, precum și concetățenii noștri din Diasporă, să iasă duminică, 24 iunie, la un mare protest pentru a se manifesta față de anularea votului din 3 iunie.
13:30
Fierbe toată România. Pentru a doua seară la rând, zeci de mii de manifestanți din întreaga țară și-au dat întâlnire în stradă, acolo unde au continuat să-și strige nemulțumirile față de controversatele modificări ale codului penal și față de actuala guvernare. Totodată, mulțimea a salutat condamnarea cu executare primită de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu.
Acum 6 ore
12:30
Situația din Republica Moldova balansează în pragul unei catastrofe. Statul de drept nu există, iar perspectiva alegerilor parlamentare este distrusă.
11:10
Locuitorii capitalei sunt chemați duminică, 24 iunie, la un protest de amploare în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Primarul ales al capitalei Andrei Năstase i-a îndemnat pe toți cetățenii să iasă în stradă pentru a-și apăra votul.
11:10
Continuăm să trăim aventura verii cu Vladislav Pușnei. Timp de 90 de zile și-a propus să ajung la Paris, pe bicicletă.
11:00
Ghenadie Bou - medic ginecolog
11:00
Promite minus 4-5 centimetri din volum chiar de la prima ședință! Vorbim despre un tratament revoluționar în stimularea celulară. LPG se numără printre cele mai performante tratamente de slăbire și întinerire.
11:00
Scorţişoara este condimentul pe care oamenii l-au folosit de-a lungul timpului în scop medicinal, utilizând-o în realizarea mai multor remedii naturale. Unul dintre ele este apa cu scorţişoară din pudră, care are mai multe beneficii asupra sănătăţii.
11:00
Vara este anotimpul în care copii au tot timpul la dispoziție pentru a se distra și a-și crea amintiri pentru un an înainte.
10:40
Cum este ca, la 13 ani, să cunoşti cum poţi crea o aplicaţie de telefon mobil? Atunci când o parte dintre copii, la această vârstă, abia se descoperă, alţii îşi utilizează inteligenţa creând.
10:40
prezentat de Vasile Luchianu
Acum 8 ore
10:30
Când vorbim despre maladiile oncologice în rândul tinerilor şi al persoanelor adulte, aflate în floarea vieţii, o problemă mare cu care se confruntă aceştia este posibilitatea ulterioară de a avea copii, având în vedere faptul că chimioterapia afectează fertilitatea. Iată că la Bucureşti s-a găsit o soluţie.
10:30
Noutate bună pentru întreg mapamondul: Medicii au reuşit să trateze cancerul de sân în stare avansată. O femeie cu cancer de sân în formă avansată a fost vindecată complet de o terapie nouă prin care medicii au sporit puterea sistemului imunitar pentru ca acesta să lupte cu tumorile.
10:20
1479: Ştefan cel Mare începe construirea cetăţii Chilia Nouă.
10:20
Cum sa dați jos burtica în timp record. Cu câteva idei practice, care nu dau greș vine colega noastră Elena Țurcanu.
09:40
Decizia de a pune sub semnul întrebării rezultatul unor alegeri democratice este un pas major făcut înapoi de autoritățile din Republica Moldova și este un gest care duce la pierderea încrederii instituțiilor Uniunii Europene în guvernarea de la Chișinău.
Acum 12 ore
08:30
Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că se aștepta la acțiuni de genul nevalidării mandatului de primar al lui Andrei Năstase, dar credea că acest lucru se va întâmpla în alegerile parlamentare.
Acum 24 ore
03:10
Sofia, în vizită la Veranda
03:10
prezentată de Leanca Grițcan
03:10
Lăcomia mafiei, atentat la democrație
21 iunie 2018
23:10
La sfârșitul lunii ianuarie v-am prezentat istoria de viață a maestrului Petru Dinjos, cel care timp de 15 ani a fost profesor de muzică la liceul „Ciprian Porumbescu” din Chişinău. Însă de peste un deceniu se află în Italia, unde a reușit să deschidă o școală muzicală și să creeze o fanfară cu care organizează concerte nu doar pentru conaționali, dar și italieni.
23:10
Varvara Vizir, este moldoveanca mediator lingvistic-intercultural în Italia. Deși în Moldova a studiat la facultatea de Jurnalism și Ștințe ale Comunicării de la Universitatea de Stat, de peste 15 ani se află la Roma, a susținut teza de licenţă în limbi străine şi comunicare internaţională în cadrul Universităţii ”Roma tre” cu aprofundarea limbii engleze şi rusă.
23:01
Marcela GORI, are 22 ani și este studentă la Universitatea Liberă din Bruxelles, facultatea de drept. De 3 ani activează în biroul avocatei Andreea BURLACU. Recent tânăra a decis să candideze din partea unui partid din Belgia pentru alegerile locale din Anderlecht pe 14 octombrie.
23:01
Cristina Gnilenco este tânăra care a reușit să ajungă să se filmeze cu starurile de la Hollywood. A muncit mult, iar pentru că avea un program aglomerat nu a fost în Republica Moldova 5 ani. Totuși recent a revenit acasă, iar noi nu am putut să să nu profităm de acest lucru.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.