O nouă familie de antibiotice, descoperită în sol. Compuşii naturali care pot vindeca maladii grave

Radio Chisinau, 13 februarie 2018 19:40

O nouă familie de antibiotice a fost descoperită în fragmente de sol, compuşii naturali având potenţialul de a combate infecţii bacteriene rezistente la alte medicamente de acest tip, potrivit unui studiu realizat de cercetători americani, publicat în Nature Microbiology, informează BBC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 2 ore
19:40
Marius Codescu este noul antrenor al echipei Zimbru. Tehnicianul român este și directorul școlii Zimbru, transmite IPN.
Acum 4 ore
19:30
Grupul de inițiativă pentru desfășurarea referendumului legislativ privind abrogarea legii prin care au fost aduse modificări la Codul Electoral și astfel s-a trecut la sistemul mixt de vot a depus, repetat, la Comisia Electorală Centrală (CEC), actele pentru înregistrare.
19:15
Banca Centrală Europeană (BCE) are acum motive să analizeze amănunţit aderarea Bulgariei la zona euro, din cauza problemelor cu care s-a confruntat sistemul bancar al ţării şi a recentelor turbulenţe din Letonia, se arată într-o analiză realizată de Bloomberg.
19:05
Toate trecerile pietonale subterane din Capitală vor fi deschise pe timp de noapte, anunță într-un comunicat de presă Primăria municipiului Chişinău.
18:55
Bilanţul victimelor unei alunecări de teren survenite în provincia indoneziană Java Centrală a crescut la şapte, în timp ce alte 13 persoane sunt în continuare date dispărute, a informat un oficial local citat de DPA.
18:40
Poliţia din oraşul elveţian Zürich a anunţat că a răspuns unui apel, după mai multe informaţii apărute în presa locală privind un incident armat petrecut vineri, 23 februarie, în apropiere de principala gară feroviară a oraşului.
18:35
Consiliul de Securitate al ONU a amânat votul asupra rezoluţiei privind o încetare a focului în Siria, pentru a permite accesul ajutoarelor umanitare şi evacuări medicale în enclava rebelă Ghouta de Est, în apropiere de Damasc, informeaza diplomaţi de la ONU.
18:25
Întrunirea Ucraina - Georgia - R. Moldova, care va avea loc săptămâna viitoare la Chișinău, are loc într-un context favorabil creat de intenția UE de a se extinde, iar cele trei state au șanse de a obține în 2019 perspectiva integrării europene, dacă vor intensifica reformele, consideră expertul în politică externă, Iulian Chifu.
18:10
Congresul european pe tema gazului natural (EGC2018) s-a desfăşurat anul acesta la Viena în perioada 29-31 ianuarie. Atmosfera a fost, în general, optimistă, dar în acelaşi timp au existat şi avertismente cu privire la rolul viitor al gazului natural în producerea de energie, după cum am constatat autorul însuși, ca participant. Preşedintele congresului, Jonathan Stern, director al Institutului pentru Studii Energetice de la Oxford (OIES), a avertizat că în Europa, noile ţinte cu privire la emisiile de dioxid de carbon, sursele regenerabile de energie şi ţintele de randament energetic duc la posibilitatea ca afacerile cu gaz natural să aibă o durată limitată în timp.
17:45
Principala realizare de pe urma implementării noii Legi cu privire la procuratură este obținerea unei mai mari independențe a procurorilor, a declarat Procurorul General în cadrul unei adunări a acuzatorilor de stat. Raportul de activitate al procuraturii pentru 2017 făcut public vineri, 23 februarie, în cadrul întrunirii, face referiri și la creșterea cazurilor de corupție investigate de către procurori.
Acum 6 ore
17:35
Meteorologii au emis cod galben de schimbare bruscă a vremii. Începând de duminică, 25 februarie și până vineri, 2 martie, vom avea temperaturi scăzute în timpul nopții. Astfel, în noaptea de 26 februarie, temperaturile aerului vor scădea până la -10..-15°C, iar pe 1 martie, noaptea vom avea temperaturi scăzute de până la -15..-19°C.
17:25
Guvernul britanic pare să aibă în vedere o perioadă de tranziție post-Brexit puțin mai mare decât era de așteptat, având în vedere o declarație publicată miercuri în presa britanică. Conform acestui document, Londra dorește retragerea referinței 31 decembrie 2020 ca dată de încheiere a acestei perioade de tranziție din textul acordului aflat în prezent în curs de negociere.
16:30
România este deschisă la ideea de mărire a contribuţiilor naţionale la bugetul european, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la reuniunea informală a Consiliului European, în desfăşurare la Bruxelles.
16:20
Autoritățile publice locale din R. Moldova se plâng de controalele administrative excesive și de salariile mici, pe care le primesc funcționarii de la primării. Aceste probleme au fost discutate vineri, 23 februarie, de reprezentanții Congresului Autorităților Locale și de membrii Guvernului. Premierul Pavel Filip le-a spus primarilor că știe despre problemele lor și a insistat pe crearea un instrument de comunicare cu autoritățile publice locale. 
15:55
Comunitatea internaţională s-a angajat vineri, în cadrul unei conferinţe la Bruxelles, să ofere o donaţie totală de 414 milioane de euro pentru forţa militară a grupului G5 din Sahel, pentru a ajuta la lupta împotriva terorismului şi pentru a aduce stabilitate în această regiune volatilă, relatează dpa.
15:45
Agenția Spațială Americană a publicat o nouă fotografie în care Pământul este văzut de la foarte mare depărtare. Nouă imagine a Terrei a fost realizată de la o distanță de aproape 64 de milioane de kilometri distanță.
Acum 8 ore
15:30
La 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele. Tradiția marchează începutul primăverii, renașterea naturii, a dragostei, a apropierii. Numit şi Cap de primăvară, Dragobetele este asociat şi cu zeul Cupidon – din mitologia romană, cu Eros, din cea greacă. Dragobetele este considerat protectorul iubirii, de unde vine celebra strigătură „Dragobetele sărută fetele”. 
15:05
Vârsta medie a antreprenorilor în întreaga lume este în scădere. Creșterea ierarhică într-o mare companie nu mai este cea mai tentantă opțiune pentru un tânăr. 
15:05
În Monitorul Oficial, ediția din 23 februarie, sunt publicate listele persoanelor, grupurilor și entităților implicate în activități teroriste.
14:40
Un nou val de bombardamente a lovit vineri, 23 februarie, enclava siriană Ghouta de Est, înaintea unui vot în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (CSONU) asupra încetării focului pentru 30 de zile în Siria.
14:40
Rusia nu mai reprezintă un model atractiv pentru partenerii săi, care tind spre Uniunea Europeană unde sunt tehnologii noi, condiții economice preferențiale și stabilitate politică.
14:20
Circulația rutieră va fi suspendată, sâmbătă, 24 februarie, pe str. Ion Creangă, din Chișinău, în perimetrul străzilor Eugen Coca - Vissarion Belinski. Traficul va fi suspendat între orele 7.00 și 16.00, în legătură cu executarea lucrărilor de defrişare şi curăţare sanitară a arborilor.
14:10
Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a câştigat un proiect de finanţare din fondul Programului Bazinului Mării Negre 2014-2020, în valoare de circa 600 mii euro, pentru dezvoltarea vinificaţiei, inclusiv în Republica Moldova.
14:00
13:55
Întrunirea Ucraina - Georgia - R. Moldova are loc într-un context favorabil creat de intenția UE de a se extinde, iar cele trei state au șanse de a obține în 2019 perspectiva integrării europene, dacă vor intensifica reformele, consideră expertul pe politică externă din Rom\nia, Iulian Chifu.
13:55
Parlamentul și-a reconfirmat votul pentru două proiecte trimise la reexaminare de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Este vorba de Legea privind executarea unor activități necalificate cu caracter ocazional desfășurate de zilieri și proiectul de completare a Legii privind sistemul de salarizare a funcționarilor publici, transmite IPN.
13:45
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizează că va urma procedura legală şi că va răspunde punct cu punct tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a propus revocarea ei din funcţie.
Acum 12 ore
13:30
Președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, va semna în luna martie acordul de cooperare cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova. În anul Centenarului Marii Uniri, Aradul oficializează relația cu Raionul Ialoveni, după câțiva ani de contacte administrative.
13:30
13:25
Cazul relativ recent al Ecaterinei care a scris pe o rețea de socializare despre condițiile în care a născut întrun spital din Chișinău a scos la iveală mai multe nereguli ale sistemului. Petiția depusă ulterior de un grup de femei și cazurile relatate de acestea arată că același fel de încălcări se repetă de mai mullt timp în mai multe instituții medicale din țară.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.