Securitatea energetică a Republicii Moldova are nevoie de venirea Transgazului românesc

10TV, 13 februarie 2018 17:00

Dependența Republicii Moldova de o singură sursă de gaze naturale, cea rusă, pune în pericol securitatea energetică a statului. Venirea The post Securitatea energetică a Republicii Moldova are nevoie de venirea Transgazului românesc appeared first on 10TV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de 10TV

Acum 24 ore
10:10
Pe malul stâng al Nistrului, lângă Târnăuca, Slobozia, au apărut blindate și camioane fără semne distinctive, care anunță desfășurarea unor manevre militare rusești. Astfel, cetățenii Republicii Moldova se simt în pericol, iar conducerea de la Chișinau continua sa fie indiferenți. Armata rusă se antrenează pentru a înfrunta dușmanul de pe malul drept. Aceasta consideră Republica ...read more → Articolul VIDEO // Pe malul stâng al Nistrului au apărut blindate și camioane fără semne distinctive apare prima dată în 10TV.
Ieri
22:40
Viitoarele alegeri Parlamentare se lasă a fi cu probleme. Partidul Democrat nu are strategii pentru următoarea perioadă, iar noul Parlament se va confrunta cu o nouă situație pentru a conduce statul. Declarațiile au fost făcute de către Vice-președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Ion Terguță, în cadrul emisiunii Moldova Live. Partidul Democrat trage de timp ...read more → Articolul VIDEO // Viitoarele alegeri Parlamentare se lasă a fi cu probleme apare prima dată în 10TV.
22:30
În cadrul desfășurării anumitor proiecte în localități, primarii din R. Moldova se confruntă cu repartizarea pe criterii politice. Un exemplu ar fi programul ”Drumuri bune pentru Moldova”, în cadrul căruia se realizează o muncă necoordonată cu autoritățile locale. Declarațiile aparțin primarului orașului Strășeni, Valentina Casian, afirmate în cadrul emisiunii Ora Primarului. Potrivit Valentinei Casian, Guvernul ...read more → Articolul VIDEO // ”Drumuri bune pentru Moldova” sau muncă necoordonată cu autoritățile locale apare prima dată în 10TV.
22:20
 Dodon a condamnat planul guvernării de a scoate Republica Moldova din rețeaua de electricitate a Comunității Statelor Independente. La rândul lor, cetățenii sunt indignați de atitudinea șefului de la Condrița, întrucât împiedică stabilirea unor relații mai bune cu România și Uniunea Europeană.   Ieșirea Republicii Moldova din rețeaua de electricitate a CSI este necesară pentru ...read more → Articolul VIDEO // Dodon condamnă scoaterea R. Moldova din rețeaua de electricitate a CSI apare prima dată în 10TV.
21:40
Condamnată la durere și suferință. După aproape un deceniu de tortură, Maia Țaran din Fîrlădenii Noi, raionul Anenii Noi a reușit să vorbească despre chinul prin care a trecut. Lovituri cu palmele și picioarele și chiar cu toporul au distrus-o psihologic și au lăsat-o cu gravă traumă pentru tot restul vieții. Femeia a fost bătută ...read more → Articolul VIDEO // O poveste ruptă din filme. Suflete torturate timp de un deceniu în Anenii Noi. apare prima dată în 10TV.
21:30
Comisia electorală Centrală nu pune piedici candidaților convenabili, astfel ajung în funcții persoane ca Dodon, iar acest lucru demonstrează că instituția este una dependentă politic. Opinia aparține activistului civic Oleg Brega, declarate în cadrul emisiunii Sfatul Țării. Comisia electorală centrală este o instituție dependentă politic, iar în cazul alegerilor aceasta nu pune piedici candidaților convenabili, ...read more → Articolul VIDEO/ Istoria se repetă. Candidatura lui Brega ar putea fi refuzată pentru alegerile din 2019 apare prima dată în 10TV.
21:20
În anul centenar, poate mai mult ca oricând, personalităţi de prim rang ale culturii şi spritualităţii româneşti s-au adunat la Vălenii de Munte pentru a participa la cursurile de vară ale Universităţii Populare „Nicolae Iorga”. Mesele rotunde pe subiecte istorice, vizite, expoziții și recitaluri de poezii sunt principalele acțiuni din programul aceste săptămâni. Marți, 14 ...read more → Articolul VIDEO // O zi istorică! La Universitatea Populară ”N. Iorga” se vorbește despre Reîntregire apare prima dată în 10TV.
21:10
Pe 17 august, a început cea de-a 9-a etapă a marșului Centenar, care va dura până pe 20 august în Vaslui. Susținerea celor pe care îi întâlnesc în cale le dă curaj să ducă flacăra unirii până la capăt. Marșul Centenar a dat startul celei de-a noua etape. Aceasta presupune traseul Tecuci – Ghidigeni – ...read more → Articolul VIDEO // Marșul Centenar a dat start etapei a IX-a. Flacăra Unirii, mai aproape de Chișinău apare prima dată în 10TV.
21:00
Astăzi, 17 august, a a vut loc o ceremonie oficială de semnare a acordului de înfrățire între localitatea Tocuz din raionul Căușeni și orașul Techirghiol din județul Constanța. Primarul de Tocuz, Alexandru Țurcan și primarul de Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu își propun să desfășoare proiecte comune în mai multe sfere de dezvoltare a localităților. În an Centenar, România ...read more → Articolul FOTO // ”Centenar prin înfrățiri” / Localitatea Tocuz s-a înfrățit cu orașul Techirghiol apare prima dată în 10TV.
10:10
Doua zile de doliu au fost decretate în Genova după tragedia de ieri. Operațiunile de salvare au continuat și pe timpul nopții! În jur de 30 de autoturisme și 5 vehicule de mare tonaj au cazut în gol. 300 de pompieri și 400 de polițiști, însoțiți de câini special antrenați, au fost mobilizați în cadrul ...read more → Articolul VIDEO // Doua zile de doliu au fost decretate în Genova după tragedia de ieri apare prima dată în 10TV.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:40
Ucraina întrerupe circulația trenurilor de pasageri spre Rusia. De acum încolo spre Moscova vorm merge doar urșii, anunță ministrul Infrastructurii de la Kiev, Vladimir Omelean. Documentul istoric a fost semnat ca urmarea acțiunilor Federației Ruse din regiunea Mării Azov, acolo unde Kremlinul perturbează transportul naval ucrainean. Guvernul de la Kiev anunță noi măsuri în ceea ...read more → Articolul VIDEO // Ucraina întrerupe circulația trenurilor de pasageri spre Rusia apare prima dată în 10TV.
22:20
Rusia face ce vrea în Marea Neagră. Ieri accesul spre Odesa a fost stopat de Marina rusă. Între orele şapte dimineaţa şi opt seara, navigarea între Dunăre și capul Tarhankut a fost obstaculată de marinarii ruşi.  Forţele navale ale Rusiei au blocat accesul spre Odesa la 15 august. În urma acțiunilor marinarilor ruși, mai multe ...read more → Articolul VIDEO // Rusia face ce vrea în Marea Neagră apare prima dată în 10TV.
22:10
Nemulțumiți de salariile pe care le au, mai mulți profesori au protestat astăzi în fața Guvernului de la Chișinău. Pedagogii cer o majorare a lefurilor cu 50 la sută. Comunitatea „Pedagogi Solidari” a lansat și o petiție adresată instituțiilor de stat prin care cer majorarea salariilor cadrelor didactice și dublarea salariilor personalului auxiliar. Organizatorii spun ...read more → Articolul VIDEO // Comunitatea „Pedagogi Solidari” a lansat și o petiție adresată instituțiilor de stat apare prima dată în 10TV.
21:30
Reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) nu sunt de acord cu solicitarea Confederației Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) de a li se mai oferi bugetarilor trei zile libere. Mai mult, Biroul Executiv al Federației Sindicale a Educației și Științei și-a exprimat nedumerirea referitor la această cerință și menționează că ConfederațiA Națională a ...read more → Articolul VIDEO // Sindicatele cer ca 28, 29 și 30 august să fie zile libere. FSEȘ este împotriva apare prima dată în 10TV.
21:20
Orașul Slănic Moldova din județul Bacău se va înfrăți pe 24 august cu orașul Strășeni, dar și cu localitățile Baraboi, raionul Dondușeni, și Greblești, raionul Strășeni. Prin intermediul înfrățirilor primarii localităților își propun să realizeze mai multe proiecte ce vizează domeniile economice, culturale și educaționale. Tot pe 24 august va avea loc un schimb de ...read more → Articolul ”Centenar prin Înfrățiri” // Orașul Slănic Moldova se va înfrăți cu orașul Strășeni apare prima dată în 10TV.
20:50
Postul vamal Tudora dispune de infrastructura necesară pentru efectuarea controlului comun. Astfel, persoanele și mărfurile ar putea fi supuse unui singur filtru de control, pe teritoriul R. Moldova, și ar traversa mult mai repede frontiera cu Ucraina. Propunerea a fost înaintată de către directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, care a discutat cu omologii ucraineni de ...read more → Articolul VIDEO // Vama Tudora va fi punct comun de control. Este soluția pentru cozile de la frontieră apare prima dată în 10TV.
20:50
Viitorul Legislativ de la Chișinău trebuie să conțină o fracțiune politică românească. Republica Moldova are nevoie de un unic partid pro-român, la care să adere adevărații români, nu doar prin cetățenie, ci și prin valori. Declarațiile au fost făcute de către primarul satului Capaclia, raionul Taraclia, Alexei Busuioc, în cadrul emisiunii Moldova Live. În viitorul ...read more → Articolul VIDEO // OPINIE: Parlamentul de la Chișinău are nevoie de unioniști. Acum consolidăm forțele apare prima dată în 10TV.
20:40
Aproape 1000 de kilometri au parcurs unioniștii din Marșul Centenar. Maine, 17 august, vor începe cea de-a 9-a etapă, care va trece prin Tecuci – Ghidigeni – Bârlad – Gara Roșiești și Vaslui acolo unde vor încheia etapa pe 20 august. O mie de kilometri, sute de participanți, emoții de nedescris, amintiri pentru o viață ...read more → Articolul VIDEO // Marșul Centenar se apropie de 1000 de km. Flacăra Unirii, în drum, către a noua etapă apare prima dată în 10TV.
20:40
Partidul Liberal Democrat din Moldova operează modificări la statutul său, astfel încât să fie introduse prevederi clare cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România. Declarațiile au fost făcute de către Alexandru Bujorean, Vice-președintele PLDM. Vice-președintele PLDM, Alexandru Bujorean, a declarat că partidul din care face parte este în plin proces de pregătire pentru Congresul ...read more → Articolul VIDEO // Schimbarea la față a PLDM. Fracțiunea se vrea una unionistă pentru viitoarele alegeri apare prima dată în 10TV.
10:00
Regiunea separatistă – o enclavă prin care Rusia își spală banii. Analistul politic, Valentin Dolganic spune că Rusia își staționează ilegal trupele armate din două motive: politic și financiar. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Moldova Live. Moscova își ține trupele rusești pe teritoriul Republicii Moldova din două motive: politic și financiar. Malul stâng ...read more → Articolul OPINIE // Rusia își staționează ilegal trupele armate din două motive apare prima dată în 10TV.
09:10
Republica Moldova nu mai are nevoie de coordonare cu CSI în domeniul electroenergeticii și planifică ieșirea din mai multe acorduri. Sistemul electroenergetic al CSI este dominat de Rusia, care frecvent acţionează după bunul plac şi conform propriilor interese ignorându-le pe cele ale altor state CSI. Din 2016, statul nostru nu a mai participat la şedinţele ...read more → Articolul VIDEO//Republica Moldova nu mai are nevoie de coordonare cu CSI în domeniul electroenergeticii apare prima dată în 10TV.
15 august 2018
22:00
România va continua să sprijine parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova, a afirmat ministrul Apărării Naţionale de la București, Mihai Fifor, într-o întrevedere bilaterală cu omologul său din Republica Moldova, Eugen Sturza. Oficialii au pus pe masa discuțiilor colaborarea dintre Republica Moldova şi România pe dimensiunea apărării, securitatea regională, perspectivele de intensificare a relaţiilor de cooperare ...read more → Articolul VIDEO // România va continua să sprijine parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova apare prima dată în 10TV.
21:50
Rusia nu mai are niciun interes de a iniția vreun conflict militar, ci doar de a păstra o stare de frică permanentă. Teritoriile din stânga Nistrului nu au aparținut niciodată Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de liderului Mișcării populare anti-mafie, SERGIU MOCANU în cadrul emisiunii Sfatul Țării. Federați rusă ține locuitorii R. Moldova în ...read more → Articolul OPINIE // Rusia nu mai are niciun interes de a iniția vreun conflict militar apare prima dată în 10TV.
21:30
SMURD trece din nou Prutul. Un echipaj aero-medical Galați a transportat un adolescent în vârstă de 15 ani cu diverse traumatisme de la Florești la Chișinău. Pe parcursul zborului, pacientul a fost monitorizat de medici și paramedici, fiind în stare de gravitate medie stabilă. De la începutul anului 2018, aceasta este a 15-a intervenție SMURD ...read more → Articolul VIDEO // SMURD a trecut din nou Prutul apare prima dată în 10TV.
21:20
Dodon face abuz de putere și profită de bani cetățenilor care îi aduc în visteria statului. Oamenii sunt tot mai indignați de atitudinea și inactivitatea șefului de la Condrița din ultimele luni. Cetățenii critică deciziile lui Dodon, printre care și cea cu privire la amnistia fiscală și legalizarea capitalurilor, dar și călătoriile de lux pe ...read more → Articolul VIDEO // VOX: Dodon profită de cetățenii statului. Organizează vacanțe pentru sufletul lui rus apare prima dată în 10TV.
21:20
O nouă înfrățire între cele două maluri de Prut! Consiliul judeţean Tulcea şi Consiliul raional Soroca au semnat un acord de colaborare. Președinții unităților administrativ-teritoriale își propun să realizeze cât mai multe proiecte comune și de impact.   Pe data de 14 august, a fost semnat un Acord de colaborare între Consiliul judeţean Tulcea şi ...read more → Articolul VIDEO// Consiliul judeţean Tulcea şi Consiliul raional Soroca au semnat un acord de colaborare apare prima dată în 10TV.
21:20
Cartea românească trece Prutul. Încă 10.000 de volume transferate de Biblioteca Metropolitană București către Biblioteca „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău. Biblioteca Metropolitană București a transferat cu titlu gratuit către Biblioteca Bogdan Petriceicu Hașdeu din Chișinău, la sfârşitul săptămânii trecute, 10.000 de cărţi. Până acum, au fost transferate 17.000 de cărți, conform promisiunii făcute de Primarul ...read more → Articolul VIDEO / Cartea românească trece Prutul. Al treilea lot din volumele din București, la Chișinău apare prima dată în 10TV.
21:20
Dezastru pe o autostradă din Italia, aflată în apropiere de Genova. Doi cetățeni români și unul din Republica Moldova se află printre victimele tragediei, unde o porțiune dintr-un viaduct de pe Autostrada A10 s-a prabușit cu tot cu mașini. Între timp, 12 persoane sunt încă date dispărute, iar 15 oameni sunt în grija medicilor, la ...read more → Articolul VIDEO // Tragedie în Italia. Doi cetățeni ai României și unul din RM, printre victime apare prima dată în 10TV.
21:10
Socialiștii încearcă cu orice preț să zădărnicească manifestațiile unioniste. Conluzia este făcută în urma celei de-a doua ședințe privind desfășurarea evenimentului unionist de pe 1 septembrie din Piața Marii Adunări Naționale. Reprezentanții primăriei Chișinău spun că socialiștii ar trebuie să cedeze piața organizatorilor manifestației unioniste. Astăzi, 15 august, a avut loc cea de-a doua ședință ...read more → Articolul VIDEO // Lupta, împotriva unioniștilor continuă. Socialiștii pun piedici din nou apare prima dată în 10TV.
21:10
Dodon, cu BUTOAIE după el în pelerinajul de pe muntele Athos. Pe lângă icoane, fotografi și drone, Dodon a luat cu el și zece butoaie pline cu „vin pastoral” pe care le-a lăsat pe la mănăstirile vizitate în calitate de „dar de la președintele Republicii Moldova. Așa cum pentru Dodon limba mai puțin contează, a ...read more → Articolul VIDEO // Pentru Dodon ‘limba’ nu contează. 10 butoaie cu vin de la Condrița pe muntele Athos apare prima dată în 10TV.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.