Voronin: Băsescu mi-a propus să devin preşedintele României Mari

Politics, 13 februarie 2018 17:00

Preşedintele comuniştilor, Vladimir Voronin, confirmă că Traian Băsescu i-a propus unirea cu România, pe când ambii erau şefi de state. Mai mult, fostul lider de la Cotroceni l-ar fi asigurat pe pe acesta că îl va ajuta să devină şi preşedinte al României Mari. Voronin suţine că a refuzat oferta lui Băsescu pentru că are ţara sa şi că îi „ajunge de lucru în Moldova”.„Noi fiind în doi în oficiul preşedintelui Republicii Moldova, discutam la harta Moldovei – Transnistria, Moldova, hotar încolo, hotar încoace. La un moment dat el îmi spune mie: „Domnule Voronin, eu vă promit dumneavoastră postul de preşedinte al României, în cazul în care noi ne unim. Eu am început a râde şi nu mă puteam opri. De ce să accept? Eu am ţara mea. Mie îmi ajunge de lucru aici în Moldova, nu-mi trebuie mie România. Ce să caut eu în România preşedinte, au românii politicienii lor”, a declarat Vladimir Voronin la emisiunea Adevărul Live.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 12 ore
13:30
Mai multe echipaje ale poliţiei au pornit în țară pentru a împărți bunurile colectate în cadrul acestei campanii. Campania națională "Copil şcolarizat - copil protejat" , inițiată de IGP are drept scop școlarizarea a  1900 de copii  cu risc de abandon școlar și diminuarea criminalității juvenile din toate raioanele țării.Anterior, şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, a publicat un clip video pe pagina sa de Facebook, în care îi îndeamnă pe toţi primarii din ţară să inscripționeze mesaje de prevenire pe trecerile de pietoni, în preajma începerii noului an şcolar.„Se apropie noul an şcolar iată de ce noi părinţii inclusiv profesorii, poliţişti, reprezentanţii ai autorităţilor publice locale trebuie să asigurăm siguranţa copiilor noştri la începutul anului şcolar.
Ieri
21:20
"Sunt convinsă că o cooperare activă între partidele proprezidenţiale ale ţărilor noastre va contribui la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de bună vecinătate şi a cooperării reciproc avantajoase dintre Republica Moldova şi Republica Turcia", a spus Zinaida Greceanîi. La data de 5 mai, PSRM, al cărui lider neformal este Preşedintele RM, Igor Dodon, a semnat un Acord de cooperare cu Partidul Justiţie şi Dezvoltare din Turcia.
21:20
Ion Lazarenco Tiron este stabilit în Irlanda de peste douăzeci de ani. În acest timp, el spune că nu a uitat de patrie, dimpotrivă a dus faima Moldovei în întreaga lume. Ion Lazarenco Ion este al optulea om de pe glob, care a înotat cele șapte strâmtori şi primul care a reușit această performanță din prima încercare. În tot acest timp, el a avut drapelul Moldovei cu el. Revenit acasă, bărbatul a declarat că moldovenii de pretutindeni trebuie să fie uniţi şi să contribuie la dezvoltarea patriei."Cel mai dureros acum este când văd atât de multe tabere, despărţite, se judecă, se critică, se învinuiesc. Dragi prieteni, stimaţi colegi, stimaţi concetăţeni, noi aici am venit cu o datorie, să ne facem datoria faţă de ţară, faţă de patrie", a declarat Ion Lazarenco Tiron, reprezentant al diasporei din Irlanda.
21:00
După cum informează Politics, scopul Acordului este asigurarea realizării, în condiţiile legii, a drepturilor şi obligaţiilor reciproce ale angajatorilor şi salariaţilor din domeniul cercetării și inovării, membri ai FSEȘ, precum și reglementarea raporturilor de muncă și asigurarea garanțiilor social-economice.Astfel, cele mai importante prevederi ale Acordul adițional se referă la creșterea anuală a finanțării în domeniul cercetării și inovării raportată la PIB; indexarea anuală a sporului pentru grad științific de doctor în știință și doctor habilitat; declararea anului 2020 „Anul tinerilor cercetători”.
21:00
"Cel mai dureros acum este când văd atât de multe tabere, despărţite, se judecă, se critică, se învinuiesc. Dragi prieteni, stimaţi colegi, stimaţi concetăţeni, noi aici am venit cu o datorie, să ne facem datoria faţă de ţară, faţă de patrie", a declarat Lazarenco, stabilit în Irlanda de peste douăzeci de ani.Ion Lazarenco Tiron este al optulea om de pe glob, care a trecut înot cele șapte strâmtori importante şi, totodată, primul care a reușit această performanță uluitoare din prima tentativă. În tot acest răstimp, el a purtat cu el drapelul Republicii Moldova.
20:50
„Din start am spus că acest proiect este unul pentru cetățeni, pentru fiecare locuitor al Republicii Moldova. Am fost conștienți că este un proiect fără precedent, de mare interes public și toată țara va fi cu ochii pe fiecare km de drum reparat. De aceea, am pus accent anume pe calitate, am mers și am verificat personal fiecare tronson cu probleme. Acest proiect a fost și este un examen pentru toți - pentru echipa din Minister, Administrația de Stat a Drumurilor, antreprenori, precum și pentru administrațiile publice locale. Menționez că fiecare tronson este expertizat de laboratorul ASD și dat în exploatare doar după ce trece toate testările”, a punctat ministrul.Chiril Gaburici a mulțumit colegilor Ministerului Economiei și Infrastructurii, în frunte cu secretarul de stat, Anatol Usatîi, echipei ASD, antreprenorilor, drumarilor, dar și fiecărui cetățean care s-a implicat în modernizarea infrastructurii din țară.
20:50
Aşa-zisul expert IDIS în probleme de securitate, Rossian Vasiloi, ar face parte dintr-o reţea controlată de serviciile secrete de la Moscova, iar una din misiunile acesteia este să creeze panică în Moldova şi să fluture în vânt pericolul unui aşa-zis război cu Transnistria. Această părere a fost emisă de liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, în cadrul unei emisiuni online. „Este o reţea de indivizi care au trecut din braţele KGB-ului în braţele Kominternului”, susţine Sergiu Mocanu.„Acest Rossian Vasiloi a absolvit o instituţie a KGB-ului şi face parte dintr-o reţea formată dintr-o sumedenie de aşa-zişi experţi, care trâmbiţează de fiecare dată că Republica Moldova este într-un pericol ede război cu Transnistria”, notează Mocanu.  „Ei încearcă să epuizeze resursele şi aşa scunde ale Republicii Moldova, prin creare de panică”, mai spus acesta.
19:30
 Jurnalistul Oleg Brega este foc şi pară pe conducerea postului de televiziune Jurnal TV.Acesta s-a arătat deranjat de închiderea fără explicaţii, în 2013, a unei emisiuni pe care o avea la acest canal: “Închiderea emisiunii din 2013 a fost chiar ruşinoasă şi ilegală. Mi-au închis emisiunea fără explicații. A fost nu doar trădarea mea, ci a publicului, a spectatorilor. A fost desfalificant pentru o instituţie media”, a declarat Oleg Brega, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune 10 TV.Acesta mai spune că respectivul post de televiziune este afiliat politic şi într-o profundă criză de identitate: “Cred că sunt într-o criză identitară, nu ştiu cine le dictează lor acolo. Probabil se așteptau să mângâi pe cineva pe cap sau să nu-i critic chiar pe toți”, a mai spus Brega.
18:40
Deconspirarea legăturilor Ludmilei Kozlovska, președinta fundației poloneze Open Dialog, cu serviciile de informații ale Rusiei și expulzarea ei din Uniunea Europeană lovește prin ricoșeu în unii lideri ai opoziției extraparlamentare  de la Chișinău.  Deliciul presei fac astăzi fotografiile ei în care aceasta este surprinsă împreună cu Andrei Năstase, Maia Sandu, Ana Ursachi, Natalia Morari etc.A doua Natalia VeselnițkaiaCazul este încurcat, desigur. Nu-i exclus ca fruntașii  PAS și PPDA să nu fi avut habar cu cine au de a face când au participat, pe cheltuiala Ludmilei Kozlovska, la seminarul în susținerea sistemului electoral proporțional în Republica Moldova, organizat de fundația poloneză Open Dialog. Acest fapt este o circumstanță atenuantă, firește, însă  nu spală pata de rușine de pe blazonul celor două partide.
17:20
Deputatul PLDM Grigore Cobzac se erijează, în Parlament, în mare apărător al dreptății, însă are o sumedenie de schelete în dulap.Locuitorii raionului Hâncești au readus în memoria opinie publice câteva isprăvi ale acestuia, în timpul inundațiilor din lunca Prutului, din 2010. “Cu toții ținem minte consecințele suportate în urma inundațiilor din lunca Prutului (Obileni, nemțeni, Cotul Morii), dar puțini cunosc care sunt beneficiarii, Adevărații eroi care sau îmbogățit pe probleme și nevoile oamenilor”, se conține într-o postare pe pagina Dezvoltare și Probleme Hâncești, de pe Facebook.“În urma inundațiilor companiile beneficiare de construcția noului sat #CotulMorii au fost companiile afiliate ex-Președintelui Raionului Hâncești, actualul deputat Grigore Cobzac, împreună cu alt #erou al raionului Vlad Filat. Sume impunătoare, provenite din donațiile Oferite de România și Georgia.
17:00
Potrivit agenţiei publice de ştiri din Coreea de Nord, KCNA, Kim Jong-Un a făcut aceste declaraţii în cursul unei vizite pe un şantier în zona turistică Wonsan-Kalma.Liderul de la Phenian a declarat că dezvoltarea acestei zone turistice arată determinarea Coreei de Nord în confruntarea "cu forţele ostile care încearcă să înăbuşe poporul coreean cu sancţiuni nelegiuite şi blocadă".Afirmaţiile lui Kim Jong-Un vin în contextul în care Administraţia SUA a luat măsuri suplimentare pentru intensificarea presiunii economice asupra Coreei de Nord. Departamentul american al Trezoreriei a sancţionat recent mai multe companii din Rusia şi China pentru presupuse încălcări ale sancţiunilor privind comerţul cu Coreea de Nord.
16:40
Într-un editorial virulent publicat joi în New York Times, Brennan a declarat că această decizie, anunţată în ajun de Casa Albă, este politică.„În mod clar, Donald Trump vrea cu orice preţ să se protejeze şi să protejeze persoane apropiate lui”, a spus Brennan , care vede în această măsură o „tentativă de a face să tacă, trezindu-le teamă, pe alţii care îndrăznesc să-l provoace”.
16:20
Activistul a declarat că își va înainta candidatura inclusiv pentru a influența agenda publică și pentru a promova drepturile omului în cadrul dezbaterilor electorale, dacă va participa la acestea. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite Politics.
16:20
“Haideti sa mai încercăm să obținem un răspuns de la doamna Maia Sandu, politician aflat în picaj de imagine și folosită agresiv de oligarhii Topa. Doamna Sandu, răspundeți totuși, va rog, în ce relatie sunteți cu oligarhul Ablyazov și fundația acestuia? Cate beneficii, inclusiv financiare, ați avut de la colaborarea cu ONG-ul finanțat de acesta și reprezentat de Liudmila Kozlovskaya? Știm de la reprezentanții Comisiei Europene cât de deranjați sunt de aceste informații, însă poate răspundeți cetățenilor la aceste întrebări?”, a scris Andrian Candu, într-o postare pe Facebook.Amintim că Ludmila Kozlovskaia, preşedintele Open Dialog Fundation, a fost expulzată din UE, pentru legături cu serviciile secrete ruse. Organzaţia respectivă lobbează la Bruxelles PAS-ul Maiei Sandu şi PPDA-ul lui Andrei Năstase.
16:00
 Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost audiat vineri în legătură cu un caz de corupţie, liderul Guvernului de la Ierusalim fiind suspectat că ar fi o oferit diverse beneficii unei companii în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile pentru el şi familia sa, informează portalul Ynet.Anchetatorii l-au audiat vineri dimineaţă pe Netanyahu, la reşedinţa oficială a premierului, aflată la Ierusalim.Mai mulţi protestatari s-au strâns în faţa reşedinţei premierului, afişând un banner cu textul "Ministrul infracţiunii", şi scandând sloganuri anticorupţie.Prim-ministrul este suspectat că ar fi oferit beneficii companiei Bezeq Telecom, deţinută de omul de afaceri Shaul Elovitch, în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile pentru familia Netanyahu pe un site-ul de ştiri Walla! News, controlat de firma de telecomunicaţii.
15:20
Într-o investigație realizată de proiectul Zeppelin Investigation, a fost plasat un document care arată că soția lui Rossian Vasiloi, Dina, avea numele de fată Platon. Este o coincidență sau nu, dar numele acesta coincide exact cu cel al raiderului numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon, care a fost coleg cu activistul civic nu doar în școala medie din Căușeni dar și în școala KGB-istă, dacă este să facem referință la investigația realizată de cei de la Zeppelin.O altă coincidență ar fi că succesul în cariera în serviciul de grăniceri al lui Rossian Vasiloi coincidea de obicei cu ascensiunea politică și creșterea influenței lui Veaceslav Platon în mediul politic din Republica Moldova. În anul 1994, Veaceslav Platon ca vicepreședinte al Moldinconbank și InvestPrivatBank ajunge în anturajul prim-ministrului de orientare pro-rusă, Andrei Sangheli.
14:30
Se întâmplă la mai mult de patru luni după ce Curtea de Casație de la Paris, cea mai înaltă instanță din Franța, a repus în vigoare o decizie prin care Moldova a fost obligată să plătească o presupusă datorie pentru energia electrică achiziționată la finele anilor 90.Banii ar urma să fie încasați de la o firmă din Ucraina conectată la companii din Laundromatul rusesc și la controversatul bancher moldovean Veaceslav Platon, potrivit unei investigații Rise Moldova. E vorba de Komstroy LLC, care anterior a fuzionat cu Energoalians LLC, firma ce a inițiat litigiul în arbitraj după ce Moldova a pierdut procesele.În octombie 2013, tribunalul de Arbitraj comercial ad-hoc decide că R. Moldova trebuie să plătească companiei Energoalians suma de 600 de milioane lei (circa 46,5 milioane de dolari la cursul de schimb leu-dolar de atunci), dintre 196 milioane reprezintă datoria propriu-zisă, restul fiind dobînzi de întârziere și cheltuieli de judecată.
14:20
După cum informează Politics, evenimentul este organizat în perioada 17-18 august, de către Biroul Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.În alocuțiunea sa, ministrul Monica Babuc le-a urat bun venit acasă reprezentanților Diasporei și le-a mulțumit pentru participare la Congres, menționând că acest for reprezintă o platformă necesară de comunicare şi interacţiune dintre Guvern şi Diasporă, care poate contribui esenţial la solidarizarea societăţii şi asigurarea unei dezvoltări durabile a ţării noastre. În acest sens, oficialul a apreciat înalt contribuţia concetăţenilor noştri de peste hotare la dezvoltarea social-economică și culturală a Republicii Moldova, subliniind în mod special necesitatea preluării experienţei acumulate de ei în ţările dezvoltate în diverse domenii: educaţie, protecție socială, investiții etc.
14:10
Într-un interviu de 20 de minute acordat ziarului, Trump a spus că unii s-ar putea plânge că oţelul este "puţin mai scump" pe termen scurt din cauza taxelor vamale, dar a precizat că preţurile vor scădea în cele din urmă.El a mai spus că taxele de 25% pe importurile de oţel vor salva o industrie importantă pentru securitatea naţională a SUA.Ca rezultat al aplicării noilor tarife, competiţia va fi "internă, cum era în zilele de demult când chiar aveam oţel şi U.S. Steel era cea mai mare companie a noastră", a mai declarat Trump pentru Wall Street Journal.
13:10
O nouă investigație a portalului Zeppelin scoate la iveală mai multe documente din dosarul de security al lui Vasiloi, care şi conexiunile acestuia cu oligarhul condamnat Veaceslav Platon (şi el recrutat de serviciile secrete ruseşti), dar și cu fostul poliţist Gheorghe Petic, transmite Politics cu referire la Today.“Comisia de recrutare a KGB al RSSM îl înrolează pe Rossian Vasiloi, la vârsta de abia 17 ani împliniţi, în rândurile KGB al URSS şi îl selectează pentru înmatriculare la Şcoala Superioară de Comandă de Grăniceri a KGB din Moscova, „purtătoare a Drapelului Roşu şi a ordinului Revoluţiei din Octombrie”, notează Zeppellin.“Conform actului semnat de generalul KGB, Vasiloi Rossian a fost examinat de „comisia medico-militară” a KGB al RSSM şi în ultima instanţă de „comisia de recrutare a KGB al RSSM”.
13:00
 Parada militară dorită de preşedintele american Donald Trump, care urma să aibă loc la 10 noiembrie 2018, a fost amânată în cele din urmă, posibil pentru 2019, a indicat joi Pentagonul, în timp ce problema costului său suscita semne de întrebare şi critici, informează Politics cu referire la AFP."Ministerul Apărării şi Casa Albă doreau să organizeze o defilare în onoarea foştilor soldaţi americani şi pentru a comemora centenarul Primului Război Mondial", a indicat într-un comunicat colonelul Rob Manning.Responsabilul american a evocat o sumă care ar putea ajunge până la 92 milioane de dolari, chiar dacă nicio cifră finală nu a fost reţinută, potrivit lui.
12:10
 Drepturile omului sunt slab promovate și nu pot fi apărate suficient în regiunea transnistreană, din cauza unui spațiu restrâns pentru activitatea organizațiilor societății civile. Respectarea drepturilor omului în acest teritoriu practic nu este monitorizată de vreo instituție specializată locală, națională sau internațională.    Sunt datele unui studiu realizat de către Asociația Promo-LEX cu privire la situația din regiunea transnistreană în prima jumătate a anului și prezentat joi, 16 august, într-o conferință de presă, transmite IPN.În studiu se amintește că în 2015 a fost interzis accesul membrilor Asociației Promo-LEX în partea stângă a Nistrului, iar puținele organizații independente din regiune sunt sub o monitorizare strictă din partea presupusului serviciu de securitate local.
11:30
Fostul adjunct al Serviciului de Grăniceri, actualmente expert în politici de securitate, Rossian Vasiloi, ar fi fost școlit de KGB și, împreună cu Veaceslav Platon, colegul său de clasă, ar fi lucra în interesele Federației Ruse. Cel puțin, așa arată o investigație a celor de la Proiectul Zeppelin, care au prezentat mai multe documente dintr-un dosar aflat în posesia serviciilor secrete. Sursa încearcă să demonstreze conexiunile care ar fi între Vasiloi și Platon, dar și cu Gheorghe Petic, „răzvrătitul” de la frontieră.Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să comenteze aceste acuzații, Rossian Vasiloi a refuzat s-o facă.„23 ianuarie 1990. Tânărul Rossian, în vârstă de doar 16 ani, adresează o cerere (vezi DOC) scrisă într-o rusă perfectă, cu scris de mână, comisarului militar al Armatei Sovietice din raionul Căuşeni, colonelului V. Grab.
11:00
 Ofițerii subdiviziunilor de investigații speciale, urmărire penală, echipe mobile și securitate internă au participat pe parcursul a două zile la o serie de ședințe de tragere din armele de foc. Aceștia au efectuat trageri, au dezasamblat și asamblat diferite tipuri de arme și au aplicat diverse tehnici de autoapărare.Instruirile de tragere au fost desfășurate la poligonul militar de la Bulboaca. La unele dintre probele instruirii a participat și Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie. Șeful Vămii a menționat necesitatea asigurării continuității exercițiilor și aplicațiilor de instruire, în condițiile în care misiunea subdiviziunilor specializate include și o componentă de risc. Prin urmare, este necesară o gestionare corectă și eficientă a eventualelor incidente din cadrul reținerilor în flagrant sau a perchezițiilor, relevă Serviciul de presă VAMA.
10:00
 O știe oricine, un brand, care și-a câștigat renumele prin muncă asiduă și cu inteligență, timp de ani de zile, poate valora uneori mai mult decât produsul ca atare, chiar dacă nu există diferențe substanțiale în ceea ce privește calitatea diferitelor produse, dar care poartă diverse semnături.  Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a prezidat astăzi ședința Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial.„Trebuie să promovăm și să susținem producătorii locali. Dacă folosirea denumirii oficiale a statului va ajuta un producător să ajungă peste hotarele Republicii Moldova, vom susține utilizarea denumirii țării, dar astfel încât să nu punem în dificultate și să nu scoatem de pe piață alți producători.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:00
 Qatar a promis miercuri că va investi 15 miliarde de dolari în economia turcă, oferind un nou sprijin pentru redresarea lirei, după ce Banca Turciei a restrâns lichidităţile şi a limitat vânzările monedei, transmite Reuters.Emirul din Qatar a aprobat un pachet de proiecte economice, investiţii şi depozite, după o întâlnire cu preşedintele turc Tayyip Erdogan, care a avut loc la Ankara.Guvernul turc are dificultăţi din cauza crizei valutare şi a tensiunilor cu Statele Unite, a căror rezolvare pare mai îndepărtată ca oricând.Banii proveniţi din Qatar vor fi canalizaţi către bănci şi pieţele financiare, a declarat o sursă din guvernul turc.Lira s-a depreciat în acest an cu aproape 40% faţă de dolar, din cauza temerilor provocate de controlul tot mai mare al preşedintelui Erdogan asupra economiei şi a apelurilor sale repetate pentru reducerea dobânzilor, în pofida inflaţiei ridicate.
18:00
 În cadrul programului guvernamental „Prima Casă” 262 de tineri și-au cumpărat deja locuințe.Alte două cereri de creditare au fost acceptate, iar încă 17 sunt în proces de examinare. Din numărul total de credite, 14 au fost oferite pentru angajații din serviciul public, conform condițiilor „Prima Casă 2”, statul compensând acestora jumătate din creditul contractat.În total, prin intermediul celor cinci bănci participante la program, au fost oferite credite în sumă de peste 121 milioane de lei, iar suma garanțiilor oferite de stat este de aproape 61 milioane de lei.Valoarea locuințelor procurate în cadrul programului a depășit 140 milioane de lei. Majoritatea beneficiarilor sunt familii tinere, iar circa o treime - tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani.Programul prevede și facilități speciale pentru familiile care au copii.
17:40
 Deputata socialistă Marina Rădvan și-a vândut terenul din comuna Stăuceni, teren care a fost obținut în urma unei căsătorii fictive cu colegul său de partid și din Parlament, Vladimir Odnostalco.Acest lucru rezultă din declarația de avere pentru anul 2016, depusă de către legiuitor. Potrivit informației din document, Rădvan ar fi obținut puțin peste 104 000 lei în urma vânzării unui teren de patru ari.Ținem să precizăm că Deschide.MD a scris anterior că Marina Radvan și colegul acesteia de fracțiune, Vladimir Odnostalco, ambii deputați PSRM în Parlamentul Republicii Moldova, au fost pentru scurt timp căsătoriți. S-a întâmplat în 2011, iar căsnicia lor nu a durat mai mult de un an. În urma acestei căsătorii, cei doi au primit un teren de 8 ari în comuna Stăuceni. După divorț, actualii deputați au împărțit în jumătate terenul dat, după cum rezultă și din declarația Marinei Rădvan din anul 2014 și 2015.
17:40
Fostul deputat în Parlamentul din Kazahstan, Tanirbergen Berdongar, a cărui canal pe YouTube are peste 136 de mii de abonați a postat un videoclip cu puțin timp în urmă în care explică urmăritorilor săi despre Ludmila Kozlovskaya și relația sa cu oligarhul controversat în Kazahstan, Mukhtar Ablyazov.Berdongar menționează că anume Ludmila Kozlovska este protagonista secvenței video în care oligarhul kazah își consumă plăcerile trupești. Fostul deputat amintește că Ludmila Kozlovska a fost inclusă în lista neagră a Schengen Information System, listă în care sunt incluși doar criminalii și cei spionii care nu pot fi numiți altfel decât dușmani ai Uniunii Europene.Conform unui raport prezentat în Parlamentul European, fondul Open Dialog, condus de către Ludmila Kozlovska, un ONG specializat în lobby înregistrat în Polonia a fost implicat în războiul hibrid dus de Rusia contra statelor occidentale.
17:00
 Încasările în numerar în sistemul bancar au însumat 53525 milioane de lei în primele șase luni ale anului sau cu 4% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, informează Biroul Național de Statistică cu referire la datele Băncii Naționale a Moldovei.Majorări s-au înregistrat din impozite și taxe – cu 1,0%, de la comercializarea mărfurilor de consum, indiferent de canalul de desfacere – cu 6,4% și alte încasări – cu 9,2%. Concomitent, reduceri au fost înregistrate din plățile pentru chirie și servicii comunale – cu 19,4%, de la întreprinderile care prestează servicii de transport – cu 4,9%, de la vânzarea valutei străine persoanelor fizice – cu 3,5% și de la întreprinderile care prestează alte servicii – cu 0,3%, transmite IPN.În numerar s-au eliberat mijloace bănești în sumă de 53033 milioane de lei, depășind cu 3,7% suma înregistrată în prima jumătate a anului trecut.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.