Istoria Chișinăului. Piața Centrală a capitalei.

Orașul Meu, 13 ianuarie 2018 23:20

      În 1825, în centrul Chișinăului a fost deschisă o nouă piață-actuala Piață Centrală. Pe parcursul timpului, piața respectivă a devenit unul din cele mai semnificative locuri pentru a face cumpărături, atrăgând cetățenii prin curățenia și ordinea sa, dar și prin varietatea de produse calitative. Din cauza creșterii rapide a populației Chișinăului, vechea […] Post-ul Istoria Chișinăului. Piața Centrală a capitalei. apare prima dată în Orașul Meu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Orașul Meu

Acum 12 ore
10:20
Ninsoarea de ieri a stârnit admitație și nedumerire. Totuși, fotografii nu au rămas indiferenți și au fotografiat străzile întroienite. Vedeți mai jos o retrospectivă foto a ninsorii de ieri, realizată de cunoscutul fotograf Maxim Chumash. Post-ul Ninsoarea de ieri prin obiectivul lui Maxim Chumash apare prima dată în Orașul Meu.
10:10
Liga Tineretului, împreună cu Panda Tur te invită pe data de 29-31 martie, la CIE Moldexpo, la cel mai unic și colorat Festival al Turismului, ca să descoperi oportunități intrigante din domeniul turismului de la diverse agenții de turism.     În cadrul evenimentului vei avea parte de: flashmob-uri, masterclass-uri, concursuri, destinații pentru tineret, tombole, […] Post-ul Festivalul Turismului 2018 apare prima dată în Orașul Meu.
Ieri
08:40
Campania ,,Împreună nu doar de sărbători” lansată de Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău, având drept scop vizitarea familiilor aflate într-o situație financiară precară, pentru a petrece câteva momente împreună și a îi bucura cu careva donații parvenite din partea populației care nu au putut rămâne indiferenți, este în plină desfășurare, reușind să viziteze câteva […] Post-ul Campania,,Împreună nu doar de sărbători” apare prima dată în Orașul Meu.
22 aprilie 2018
22:50
Campania ,,Împreună nu doar de sărbători” lansată de Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău, având drept scop vizitarea familiilor aflate într-o situație financiară precară, pentru a petrece câteva momente împreună și a îi bucura cu careva donații parvenite din partea populației care nu au putut rămâne indiferenți, este în plină desfășurare, reușind să viziteze câteva […] Post-ul Campania,,Împreină nu doar de sărbători” apare prima dată în Orașul Meu.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:40
Ai 18 ani? Dorești sa faci studii IT de calitate? Vrei să ai un job bun de IT-ist? Te așteptăm la Ziua Ușilor Deschise – acces gratuit, cu înregistrare prealabilă AICI! Academy+ Moldova își deschide larg ușile pentru tinerii interesați de domeniul IT. La eveniment vei putea afla: – cum poți să devii student la Academy+ […] Post-ul Ziua ușilor deschise la Academy+ apare prima dată în Orașul Meu.
09:20
Despre revenirea cunoscutului festival de rock autohton v-am povestit într-un articol anterior. Acum organizatorii au anunțat mai multe detalii despre unul dintre cele mai așteptate concerte de rock de la noi. La Rock’n’Haret vom asculta o diversitate de genuri muzicale de la indie, trans, psihedelic rock şi pop punk până la folk, stoner sau acid metal. […] Post-ul Ediția a VI-a de Rock’n’Haret apare prima dată în Orașul Meu.
19 aprilie 2018
22:30
Anii ’40 au supus poporul basarabean la probabil una dintre cele mai grele încercări de a supraviețui. De-a lungul acestor ani, această regiune a fost victima unor pertubări geo-politice, însoțite de fiecare dată de consecințe ce au afectat integritatea și societatea basarabeană. Perioada respectivă a fost marcată de mai multe evenimente ce au avut un […] Post-ul Retrospectivă foto: Chișinăul la începutul anilor ’40 apare prima dată în Orașul Meu.
18 aprilie 2018
19:30
În centrul orașului, în mijlocul forfotei urbane regăsim un local a cărui denumire ne duce cu gândul la muzică, însă în spatele ușii descoperim un decor care ne surprinde și care ne încântă. FOLK’s Croissants este locul unde  s-a format o simbioză frumoasă și gustoasă  între croissantele franceze, cafeaua arabică, design-ul și muzica spaniolă. Decorul intim […] Post-ul FOLK’s Croissants: Review apare prima dată în Orașul Meu.
19:10
În centrul orașului, în mijlocul forfotei urbane regăsim un local a cărui denumire ne duce cu gândul la muzică, însă în spatele ușii descoperim un decor care ne surprinde și care ne încântă. FOLK’s Croissants este locul unde  s-a format o frumoasă și gustoasă simbioză între croissantele franceze, cafeaua arabică, designe-ul și muzica spaniolă. Decorul […] Post-ul FOLK’s Croissants: Review apare prima dată în Orașul Meu.
15:10
Suvenirele constituie cea bună metodă de a imortaliza momentele frumoase. Ele sunt cele care ne duc cu gândul spre locuri frumoase şi amintiri plăcute. Mai jos aveţi selectată o listă de suvenire pe care să le dăruiți oricui dornic să revină, măcar pentru o frântură de secundă, cu gândul la oraşul nostru, Chişinău. Timbrele și […] Post-ul Suvenirele ce păstrează amintirea Chişinăului apare prima dată în Orașul Meu.
17 aprilie 2018
12:10
În perioada 15 martie-05 aprilie 2018 Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău a efectuat un sondaj în rândul tinerilor  cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani, pe un eșantion de 1443 de persoane cu scopul identificării necesităților și problemelor cu care se confruntă aceștia. Rezultatele chestionării urmează a fi prezentate și discutate în cadrul Forumului Municipal […] Post-ul Forumul Municipal al Tinerilor din Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
16 aprilie 2018
15:50
Ediția a VI al JAZZ’n Chisinau International Festival, eveniment organizat de AO Muzart, va avea loc în perioada 17-19 aprilie în Chișinău, Bălți,Tiraspol și Cahul. La Chișinău, evenimentul se va desfășura în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, începând cu ora 19:00. În cadrul programului JAZZ’n Chișinău International Festival vor participa: – ,,Aga Derlak Trio’’ (Polonia) […] Post-ul JAZZ’n Chisinau revine cu a IV-a ediție apare prima dată în Orașul Meu.
14 aprilie 2018
21:01
În perioada 30 aprilie – 05 mai, 2018, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice organizează cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru „ClassFest” – o acţiune artistică internaţională, unică în Republica Moldova.  În cadrul evenimentului, la Chișinău se întrunesc reprezentanții școlilo de teatru din  Armenia,  Austria, Azerbaijan, Belarus, Germania, Italia, Franţa, […] Post-ul Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru „ClassFest” la Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
8 aprilie 2018
12:30
Anastasia Taburceanu este autoarea blogului „Descoperiri urbane”.  Acolo le povestește tuturor despre arhitectura capitalei, care merită să fie explorată și valorificată. OrasulMeu.md a provocat-o să povestească despre oraș, blog dar și despre dragostea sa pentru Chișinău.   Reporter OrasulMeu:  Unde găsiți inspirația pentru scrierea articolelor? Ce vă atrage cel mai mult în Chișinău? Anastasia Taburceanu: […] Post-ul Descoperirile Urbane ale Anastasiei Taburceanu apare prima dată în Orașul Meu.
12:20
Anastasia Taburceanu este autoarea blogului „Descoperiri urbane”.  Acolo le povestește tuturor despre arhitectura capitalei, care merită să fie explorate și valorificate. OrasulMeu.md a provocat-o să povestească despre oraș, blog dar și despre dragostea sa pentru Chișinău.   Reporter OrasulMeu:  Unde găsiți inspirația pentru scrierea articolelor? Ce vă atrage cel mai mult în Chișinău? Anastasia Taburceanu: […] Post-ul Descoperirile Urbane ale Anastasiei Taburceanu apare prima dată în Orașul Meu.
12:10
Sportiva din Vilnius, Vilhelmina Bardauskienė, a stabilit pe 18 augoust 1978 recordul mondial la sărituri în lungime, atingând limita de 7,07 metri. Acest record a fost înregistrat la întrecerile Uniunii Sovietice ce au avut loc la Stadionul Republican din Chișinău. Vilhelmina a fost prima femeie din lume care a depășit limita de 7 metri la sărituri […] Post-ul Recordul modial stabilit de Vilhelmina Bardauskienė pe Stadionul Republican din Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
11:50
Sportiva din Vilnius, Vilhelmina Bardauskienė, a stabilit un nou record mondial la sărituri în lungime, atingând limita de 7,07 metri. Acest record a fost înregistrat la întrecerile Uniunii Sovietice ce au avut loc la Stadionul Republican la Chișinău, la 18 august 1978. Vilhelmina a fost prima femeie din lume care a depășit limita de 7 metri […] Post-ul Recordul modial stabilit de Vilhelmina Bardauskienė la Stadionul Republican din Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
7 aprilie 2018
13:00
  După 2 ani de pauză și așteptare, festivalul de muzică alternativă Rock’nHaret revine! Pe 26 mai 2018 va avea loc ediția VI-a a festivalului, în aceeași locație cunoscută: stadionul liceului „Spiru Haret”. Concertul reprezintă o variantă alternativă de încheiere a anului de studiu.  Prima ediție a avut loc pe 22 mai 2012, iar scopul evenimentului este promovarea […] Post-ul Rock’nHaret revine! apare prima dată în Orașul Meu.
6 aprilie 2018
20:30
În zilele de 6-8 aprilie 1903 a avut loc un masacru în masă împotriva populației evreiești stabilită la Chișinău. Pe fonul unei ample campanii antisemite, publicarea unui articol în ziarul rus,  „Bessarabeț” , a cauzat pogromul.  În articol se vorbea despre uciderea unui copil creștin ucrainean, Mihail Râbacenko, în februarie 1903, la Dubăsari. Se vehicula versiunea că […] Post-ul Pogromul evreiesc de la Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
2 aprilie 2018
09:40
Teatrele din orașul Chișinău își impresionează din ce în ce mai mult vizitatorii cu spectacole unice și diverse. Aceștia spun ca un spectacol bun te inspiră și îți ridică mereu buna dispoziție. Pentru un început bun de lună, redacția OrașulMeu îți prezintă reportoriul teatrelor pentru aprilie.  Teatrul Național „Mihai Eminescu” 01, 13.04- Casa mare 04, […] Post-ul #hailateatru în luna aprilie apare prima dată în Orașul Meu.
1 aprilie 2018
11:30
Vice-primarul Ruslan Codreanau a anunțat sâmbătă, 31 martie, că pe lângă denumirea stației următoare, din boxele troleibuzului va fi transmisă și o descriere a semnificației acestora. De menționat, oficialul le-a mulțumit profesorilor de la Universitatea de Stat din Moldova pentru susținerea proiectului. Locuitorii capitalei care vor călători cu transportul public vor cunoaște personalități, evenimente, locuri […] Post-ul Troleibuzele vorbesc – vezi ce îți vor spune luni apare prima dată în Orașul Meu.
11:20
Printre lista cladirilor dispărute se află și construcția de la intersecția actualelor străzi Sfatul Țării și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.  Aici se afla cândva conacul urban al supușilor dinastiei Romanov.  Edificiul a fost construit de liderul nobilimii basarabene, Mihail Feodosie, dar a aparținut, conform unor marturii, conducătorului Sovietului Monarhic Suprem de pe lângă […] Post-ul Clădiri dispărute: Conacul urban al supușilor dinastiei Romanov apare prima dată în Orașul Meu.
31 martie 2018
15:40
Bucătăria moldovenească se caracterizează printr-o combinație originală a stilului mediteranean cu cel balcanic și rusesc. Fie că sunt pregătite și servite în case particulare, cârciumi din regiunile rurale sau în cele mai bune restaurante din Chișinău, bucatele moldovenești vor fi pe gustul oricărui turist gastronomic. Datorită faptului că Moldova a fost binecuvântată cu ingrediente naturale […] Post-ul Top 6 restaurante cu mâncare tradițională din Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
28 martie 2018
23:30
Chişinăul este bătrânul care nu încetează să uimească oamenii şi să îi inspire. Oraşul alb a fost cântat în versuri , ridicat în slava poeţilor şi reflectat în paletele pictorilor. Vasile Movileanu  este un renumit pictor și grafician din Republica Moldova, care a demonstrat un nivel profesionist de înaltă prestanță, a însușit valorile artei plastice […] Post-ul Chişinăul vechi în picturile lui Vasile Movileanu apare prima dată în Orașul Meu.
27 martie 2018
23:20
Oamenii mereu sunt în căutare de ceva frumos, unic și , desigur, cît mai ieftin. Cei ce au un stil bine definit știu deja locuri unde e mult mai simplu să găsești ceea ce-ți place. În caz că dorești să afli de unde îți poți procura hăinuțe sau lucruri bune și destul de ieftine, atunci […] Post-ul Locuri în Chișinău unde poți achiziționa orice dorești la prețuri accesibile apare prima dată în Orașul Meu.
26 martie 2018
20:40
Orașul Meu se alătură campaniei de salubrizare inițiate de Hai Moldova, de pe 31 martie 2018.   Voluntarii proiectului Orașul Meu vor salubriza parcul ”Calea Orheiului” , din sectorul Râșcani. Starea actuală a parcului este una deplorabilă, din acest motiv inițial am aplicat cu un proiect de reabilitare a parcului la Bugetul Civil 2018, iar acum ne propunem […] Post-ul Salubrizarea parcului ”Calea Orheiului” apare prima dată în Orașul Meu.
17:40
Spațiile de coworking devin din ce în ce mai populare, dat fiind faptul că oferă o mulțime de oportunități. Acestea îți oferă un spațiu pentru a-ți dezvolta creativitatea, a participa la diferite evenimente informative, a cunoaște oameni noi și respectiv a-ți dezvolta propria afacere. Echipa Orașul Meu vă oferă o listă cu hub-uri unde poți crea, lucra […] Post-ul Spațiile de coworking- cele mai bune soluții pentru dezvoltare apare prima dată în Orașul Meu.
25 martie 2018
11:40
Pe vechea stradă Irkutsk (actuala str. Valeriu Cupcea) exista cândva o căsuța mică care uimea prin fațada deloc obișnuită, dar și cu un interior absolut non-conformist. Casa aparținea artistului plastic Gheorghii Bonza. Se vehiculează că acesta ar fi fost bolnav psihic și a transformat propria casă într-un muzeu absolut unic.   Gardul era format din […] Post-ul Clădiri dispărute: Casa lui Salvador Dali de Basarabia apare prima dată în Orașul Meu.
21 martie 2018
14:01
Mişcarea publică „Hai Moldova”, împreună cu mişcarea internaţională „Let’s Do It! World”, cu susţinerea primăriei mun. Chişinău, dar şi altor organizaţii obşteşti, petrec o acţiune social-ecologică de curăţire a spaţiilor verzi şi de amenajare a teritoriilor. Evenimentul este planificat pentru  31 martie 2018, 10.00-14:00. Lucrările se vor desfășura în 6 parcuri: • Parcul sect. Rîşcani […] Post-ul 31 martie- ziua curațeniei în Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
09:01
Pe data de 23 martie 2018, între orele 10:00-12:00, în incinta Facultății de Urbanism și Arhitectură, sala 9-212 (bd. Dacia 39), va avea loc lecția publică Orașe pentru oameni, moderată de renumitul arhitect și urbanist Jan Gehl. Astfel, Jan Gehl dă start Săptămânii Urbanismului Durabil la Chișinău. Lecția va fi prezentată în limba engleză, cu traducere în […] Post-ul Renumitul arhitect Jan Gehl vine la Chișinău pentru lecția publică „Orașe pentru oameni” apare prima dată în Orașul Meu.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.