Istoria Chișinăului. Piața Centrală a capitalei.

Orașul Meu, 13 ianuarie 2018 23:20

      În 1825, în centrul Chișinăului a fost deschisă o nouă piață-actuala Piață Centrală. Pe parcursul timpului, piața respectivă a devenit unul din cele mai semnificative locuri pentru a face cumpărături, atrăgând cetățenii prin curățenia și ordinea sa, dar și prin varietatea de produse calitative. Din cauza creșterii rapide a populației Chișinăului, vechea […] Post-ul Istoria Chișinăului. Piața Centrală a capitalei. apare prima dată în Orașul Meu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Orașul Meu

Mai mult de 2 zile în urmă
18:40
Chișinău este un oraș al contrastelor, ziua liniștit și sumbru iar noaptea gălăgios și luminat de becuri neon. Am făcut câteva plimbări prin locurile ieftine, bune și ascunse în centrul capitalei și am selectat de 7+1 dintre ele care trebuie vizitate (măcar) o dată- n săptămână. O să începem cu Kira’s Club. Nu credem că atmosfera […] Post-ul 7+1 locuri în care trebuie să te distrezi măcar o dată-n viață dacă vii la Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
29 iunie 2018
15:40
După ce ultimile alegeri locale din capitală nu au fost validate, fosta cafenea Guguţă a devenit locul în care cetăţenii protestează pentru revendicarea libertăţii şi apărarea democraţiei în Republica Moldova. În faţa localului a fost creat deja un spaţiu de coworking, unde fiecare îşi poate petrece timpul util şi protesta concomitent. În zonă s-a făcut […] Post-ul OccupyGuguţă – comunitatea oamenilor se implică apare prima dată în Orașul Meu.
15:30
După ce ultimile alegeri locale din capitală nu au fost validate, fosta cafenea Guguţă a devenit locul în care cetăţenii protestează pentru revendicarea libertăţii şi apărarea democraţiei în Republica Moldova. În faţa localului a fost creat deja un spaţiu de coworking, unde fiecare îşi poate petrece timpul util şi protesta concomitent. În zonă s-a făcut […] Post-ul OccupyGuguţă – comunitatea tinerilor se implică apare prima dată în Orașul Meu.
23 iunie 2018
15:40
Redacția OrasulMeu recrutează noi membri. Suntem în căutarea unor oameni entuziaști, gata să asculte, să învețe și să aplice în practică idei noi. Ce îți oferim: experiențe și oameni noi; invitații și acreditări la evenimente; start în carieră (pentru început voluntariat); practică de specialitate pentru studenți: motivație; lecții de junrnalism, comunicare și viață; echipă prietenoasă, […] Post-ul Redacția OrașulMeu caută noi eroi. Hai să învățăm împreună ce înseamnă jurnalismul apare prima dată în Orașul Meu.
20 iunie 2018
08:00
Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova angajează tineri motivați, creativi și dornici de a-și valorifica potențialul alături de o echipă prietenoasă și nerăbdătoare să te cunoască. RNCLTM este o organizație a tinerilor, constituită din consiliile locale ale tinerilor de nivel raional/municipal, promovând participarea tinerilor la dezvoltarea comunitară, în special în procesul decizional, […] Post-ul Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova angajează apare prima dată în Orașul Meu.
19 iunie 2018
18:20
Mai multe bănci și urne au fost instalate astăzi pe str. Pușkin, în perimetrul străzii 31 August 1989 și bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Lucrările au fost realizate la inițiativa activistului civic Victor Chironda, cu suportul Primăriei Chișinău. Acest trotuar este unul dintre cele mai solicitate trasee pietonale din oraș. Pe el circulă zilnic […] Post-ul (foto) Bănci și urne instalate pe o stradă din capitală apare prima dată în Orașul Meu.
18:01
Cu toții știm că natura și frumusețea Chișinăului sunt incontestabile.  Chiar și așa, vă puteți închipui că am avut un oraș mai colorat și mai exotic? Redacția noastră a găsit câteva imagini care ne demonstrează asta. Din fotografii se vede cum în centrul capitalei creșteau cândva copaci și plante exotice, iar părcelele erau viu colorate […] Post-ul Chișinăul acum 70 de ani: natura înțesată de flori, verdeață și culori apare prima dată în Orașul Meu.
18 iunie 2018
10:30
Pe data de 23 iunie, începând cu orele 16:00, în centrul Chișinăului va avea loc un Treasure Hunt, organizat de echipa Interact Chișinău, cu tematica Hollywood Blockbusters. Locul de întâlnire cu participanții este Tucano Coffee Costa Rica (str. Pușkin 15). Taxa de participare este 20 de lei de persoană. Numărul de persoane în fiecare echipă […] Post-ul Acceptă provocarea și participă la un Treasure Hunt potrivit cinefilior apare prima dată în Orașul Meu.
8 iunie 2018
12:10
Mai mulți pești morți au putut fi observați ieri de trecători în lacul din Parcul Valea Morilor.  Vedeți mai jos imagini video postate de internauți. De menționat, câteva zile în urmă a fost publicat un video în care se observă scurgere de deșeuri în iazul din parc. Responsabilii de la Agenția Ecologică spun că experții […] Post-ul Pește mort și scurgeri de deșeuri în lacul de la Valea Morilor apare prima dată în Orașul Meu.
2 iunie 2018
11:10
Sâmbătă, pe 26 mai, curtea liceului Spiru Haret a găzduit cea de-a șasea ediție a festivalului de muzică alternativă Rock’n’Haret. Astfel, liceenii din capitală au sărbătorit finalul anului de studiu în stil rock, sub o ploaie călduță de vară. Concertul a început cu ritmuri de acid metal, startul fiind dat de băieții de la dabLastband. Câștigătorii […] Post-ul Retrospectivă: ediția a VI-a de Rock’n’Haret apare prima dată în Orașul Meu.
11:10
Finala concursul POT Music 2018 a fost o combinație dintre rock, blues și beatbox. Trupa din Bălți, Alister Mars, a câștigat ediția a IV-a a concursului. Formația Alister Mars a fost fondată în august 2017, iar la câteva luni după formare, membrii trupei au înregistrat câteva piese în stil rock și metal. Băieții declară că  sunt […] Post-ul POT Music: vezi cine sunt câștigătorii ultimii ediții a concursului apare prima dată în Orașul Meu.
27 mai 2018
11:50
Clădirea fostului gimnaziu pentru fete al Zemstvei basarabene (actualmente Liceul Teoretic Gheorghe Asachi) va fi restaurată. Anunțul a fost făcut de directorul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefaniță. Conform oficialului, proiectul de execuție de restaurare a fost votat de toți membrii Consiliului Național al Monumentelor istorice pe 25 mai. Lucrările vor începe în […] Post-ul O clădire din Chișinău va fi restaurată din banii Primăriei apare prima dată în Orașul Meu.
26 mai 2018
07:40
„Marea Săpuneală” reprezintă o  campanie ce exprimă realitatea din toaletele școlilor din țară. Aceasta e organizată de reprezentanții Asociației Obștești ”Părinții Solidari” în parteneriat cu Uniunea Elevilor din Republica Moldova și Asociația Obștească ”Orașul Meu”. Acțiunea are drept scop sensibilizarea populației cu privire la lipsa condițiilor de igienă din școli. Pe data de 1 iunie, […] Post-ul „Marea Săpuneală” – să vorbim despre ce se tace apare prima dată în Orașul Meu.
24 mai 2018
17:50
„Marea Săpuneală” reprezintă o expoziție de fotografii ce exprimă realitatea din toaletele școlilor din țară. Aceasta e organizată de reprezentanții Asociației Obștești ”Părinții Solidari” în parteneriat cu Uniunea Elevilor din Republica Moldova și Asociația Obștească ”Orașul Meu”. Acțiunea are drept scop sensibilizarea populației cu privire la lipsa condițiilor de igienă din școli. Cu aceeași ocazie, […] Post-ul „Marea Săpuneală” , expoziția fotografică ce îndeamnă la marș apare prima dată în Orașul Meu.
17:10
Pe data de 25 mai, între orele 16:00 și 19:00, în incinta librăriei Bestseller, va avea loc o întalnire cu cu Maria Cristiana Tudose, autoarea romanului „Eu Sunt Femeie” și a blogului eusuntfemeie.com. La eveniment vei avea ocazia să participi la o discuție despre arta de a fi femeie, să obții un autograf de la autoare și […] Post-ul Participă la întalnirea cu Maria Cristiana Tudose și află mai multe detalii despre romanul „Eu Sunt Femeie” apare prima dată în Orașul Meu.
23 mai 2018
17:30
A gândi înseamnă a exista, iată de ce recent s-a născut o nouă Organizație Non-Guvernamentală – Genius Academy, care promovează gândirea cognitivă, spiritul critic și educă tânăra societate în domenii precum politică,economie, marketing, justiție și oratorie. Proiectele și evenimentele acestei organizații de tineret, printre care training-uri și workshop-uri, conferințe și seminare, jocuri intelectuale și dezbateri, […] Post-ul Genius Academy – un nou proiect care promovează gândirea cognitivă apare prima dată în Orașul Meu.
17:20
OrasulMeu continuă să vă povestească despre Străini la Chișinău. Astăzi o să vă prezentăm capitala văzută din perspectiva unui moscovit. Este vorba despre Serghei Dolya, care aflându-se în vizită la Chișinău a rămas oarecum uimit de cele văzute aici. Astfel bloggerul rus a decis să-și expună părerea despre capitala Moldovei printr-o postare publicată în blogul […] Post-ul Chișinău-Orașul schimburilor valutare și a farmaciilor apare prima dată în Orașul Meu.
11:31
Astăzi o să vă prezentăm Chișinăul văzut din perspectiva unui moscovit. Este vorba despre Serghei Dolya, care aflându-se în vizită la Chișinău a rămas oarecum uimit de cele văzute aici. Astfel bloggerul rus a decis să-și expună părerea despre capitala Moldovei printr-o postare publicată în blogul personal. Primul lucru remarcat a fost faptul că din […] Post-ul Chișinău-Orașul schimburilor valutare și a farmaciilor apare prima dată în Orașul Meu.
08:01
Asociația Oberliht în parteneriat cu Centrul Apriori organizează în perioada 22-27 mai 2018 a III-a ediție a Zilelor Spațiului Public, care vor avea loc la Chișinău, Bender și Tiraspol. Evenimentul se desfășoară între 22 și 27 mai. Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea zonelor rezidențiale din Chișinău prin inovație culturală și creativitate, să susțină experimente artistice menite […] Post-ul Programul Zilelelor Spațiului Public la Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
20 mai 2018
13:50
Astăzi au loc alegeri locale în câteva localități din țară, inclusiv și în municipiul Chișinău. OrasulMeu.md este un portal apolitic, dar, dat fiind faptul că am fost impresionați de mai multe declarații post vot, am decis să facem o selecție cu cele mai inspiraționale fraze rostite astăzi de oamenii politici de la noi. Transparentă, principalul! […] Post-ul (foto) Cele mai epice declarații ale policticienilor după ce au votat apare prima dată în Orașul Meu.
12:10
   Post-ul (live) Alegeri locale 2018 în Chișinău- prezența la vot apare prima dată în Orașul Meu.
12:01
   Post-ul (live) Alegeri locale 2018 în Chișinău- prezența la vot apare prima dată în Orașul Meu.
16 mai 2018
14:10
POT Music a ajuns, în acest an, la a patra ediție, iar duminică a avut loc cea de-a doua semifinală. În total au fost 5 trupe, care au cântat și încântat publicul, iar atmosfera a fost una inedită. De această dată au fost 4 trupe ce au luptat pentru a ajunge în finală: ”Hi Mum”, […] Post-ul Vezi cum a fost a doua semifinală POT Music apare prima dată în Orașul Meu.
10:31
Festivalul Tânărului Meșteșugar revine! Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău invită toți tinerii pasionați de a crea ceva frumos la un eveniment dedicat artei creației! Astfel, dacă ai o atracție aparte pentru crearea manuală a diverselor obiecte, modelarea lemnului sau a metalului, olărit, coaserea portului popular, te îndemnăm să aplici în calitate de participant la […] Post-ul Festivalul Tânărului Meșteșugar apare prima dată în Orașul Meu.
10 mai 2018
10:20
Timp de 4 ani  concursul POT Music este promotorul trupelor tinere și de perspectivă din Republica Moldova. Duminică, într-un club din capitală, a avut loc prima semifinală din acest an. Ascultătorii i-au revăzut în scenă de la POT pe băieții de la ”Cosmos în buzunar” și ”Delta pe obraz”, participanți ai edițiilor trecute, iar ”SMJMJ […] Post-ul Prima finalistă a concursului POT Music apare prima dată în Orașul Meu.
5 mai 2018
10:20
„Ciocolatiera” (The Chocolate Girl) reprezintă una dintre cele mai bine cunoscute lucrări ale maestului al portretului rococo și pictorului elvețian Jean-Étienne Liotard (1702-1789). Cea mai reușită imitație a acesteia se află în prezent la Chișinău, la Muzeul Național de Artă.   Această pictură reprezintă o fată modestă, smerită și grijulie, care probabil se grăbește spre vizitatorii […] Post-ul Imitație inedită a „Ciocolatierei”, la Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
2 mai 2018
14:10
Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău vă invită la un eveniment inedit, care promovează un mod sănătos de viață – Health Day. În data de 5 mai , începând cu ora 11:00, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, se va desfășura un eveniment grandios, care-și propune să adune sute de locuitori ai capitalei […] Post-ul Health Day apare prima dată în Orașul Meu.
29 aprilie 2018
16:10
POT Music revine și anul acesta. Organizatorii promit să mențină tradiția concertelor de muzică alternativă în care vor evolua trupe tinere, care au  cu ce să ne surprindă.  Prima semifinală va avea loc pe 6 mai, începând cu ora 17:00, în incinta Club Seven. Trupele participante în prima semifinală sunt: ”Cosmos în Buzunar”, ”SMJMJ BAND” […] Post-ul POT Music 2018 apare prima dată în Orașul Meu.
23 aprilie 2018
08:40
Campania ,,Împreună nu doar de sărbători” lansată de Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău, având drept scop vizitarea familiilor aflate într-o situație financiară precară, pentru a petrece câteva momente împreună și a îi bucura cu careva donații parvenite din partea populației care nu au putut rămâne indiferenți, este în plină desfășurare, reușind să viziteze câteva […] Post-ul Campania,,Împreună nu doar de sărbători” apare prima dată în Orașul Meu.
22 aprilie 2018
22:50
Campania ,,Împreună nu doar de sărbători” lansată de Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău, având drept scop vizitarea familiilor aflate într-o situație financiară precară, pentru a petrece câteva momente împreună și a îi bucura cu careva donații parvenite din partea populației care nu au putut rămâne indiferenți, este în plină desfășurare, reușind să viziteze câteva […] Post-ul Campania,,Împreină nu doar de sărbători” apare prima dată în Orașul Meu.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.