Istoria Chișinăului. Piața Centrală a capitalei.

Orașul Meu, 13 ianuarie 2018 23:20

      În 1825, în centrul Chișinăului a fost deschisă o nouă piață-actuala Piață Centrală. Pe parcursul timpului, piața respectivă a devenit unul din cele mai semnificative locuri pentru a face cumpărături, atrăgând cetățenii prin curățenia și ordinea sa, dar și prin varietatea de produse calitative. Din cauza creșterii rapide a populației Chișinăului, vechea […] Post-ul Istoria Chișinăului. Piața Centrală a capitalei. apare prima dată în Orașul Meu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Orașul Meu

Acum 12 ore
15:10
Pretorul sectorului Centru al capitalei, Oleg Poiată, şi-a dat demisia. Cererea a fost depusă a astăzi. „Luând în considerare că pretorul este reprezentantul primarului în teritoriu, nu am cum să reprezint un edil nelegitim”, a menţionat Poiată, citat de jurnal.md. Post-ul Pretorul sectorului centru a demisionat apare prima dată în Orașul Meu.
Ieri
19:50
Aeroportul Internaţional Chişinău este operabil, scrie serviciul de presă a instituției într-un comunicat. Toată tehnica este antrenată pentru deszăpezirea pistei, căilor de rulare şi platformei. Se intervine continuu cu utilaje proprii moderne şi sunt asigurate toate condiţiile optime pentru operarea zborurilor în deplină siguranţă,. Chiar și așa, operatorii aerieni au anumite reglementări privind operarea curselor în […] Post-ul Situația la Aeroportul Internațional Chișinău în contextul condițiilor meteo apare prima dată în Orașul Meu.
19:40
Aeroportul Internaţional Chişinău este operabil, scrie serviciul de presă a instituției într-un comunicat. Toată tehnica este antrenată pentru deszăpezirea pistei, căilor de rulare şi platformei. Se intervine continuu cu utilaje proprii moderne şi sunt asigurate toate condiţiile optime pentru operarea zborurilor în deplină siguranţă,. Chiar și așa, operatorii aerieni au anumite reglementări privind operarea curselor în […] Post-ul Situația la Aeroportul Internațional Chișinău în contextul condițiilor meteo apare prima dată în Orașul Meu.
17:40
Îndrăgitul actor, Cetățeanul de Onoare al capitalei, Cavalerul Ordinului Republicii, Gheorghe Urschi, sărbătorește astăzi jubileul de 70 de ani! Printre cei care l-au felicitat au fost rudele și cei mai apropiați prieteni, artiști, dar și tineri umoriști din țară, care îl consideră unul dintre titanii scenii umoristice basarabene.  Liliana Urschi, fiica Maestrului, a anunțat astăzi că pe 1 […] Post-ul Maestrul Gheorghe Urschi a împlini 70 de ani! apare prima dată în Orașul Meu.
16:50
Primăria municipiului Chişinău informează că la ora 14.00, 76 de utilaje ale ÎM Regia „Exdrupo” şi ale Regiei locativ-comunale erau antrenate la curăţarea străzilor şi împrăştiau material antiderapant. Se acţionează pe străzile principale, pe arterele pe care circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii. De asemenea, peste 700 de muncitori intervin în teren la curăţatul […] Post-ul Situația în capitală ca urmare a condițiilor meteo (ora 14.00) apare prima dată în Orașul Meu.
13:01
Redacția Orașul Meu a vânat în această dis-de-dimineața cele mai recente poze cu vremea de afară și vă prezintă cum arată iarna din Chișinău prin filtrele de Instagram. Nu uitați să încărcați și voi poze cu hashtag #orasulmeu iar noi promitem să le publicăm  ca să le vadă cât mai multă lume. Post-ul Iarna din Chișinău pe Instagram apare prima dată în Orașul Meu.
12:40
Primăria Chișinău informează locuitorii orașului despre posibilitatea semnalalării problemelor grave și urgente privind situația drumurilor. Astfel, cetățenii pot suna la numărul de telefon GSM 060133367, unde va răspunde domnul Caraman Oleg, coordonatorul celulei de criză. La fel, locuitorii pot apela și la Dispeceratul Î.M „Exdrupo” – (022) 47 13 20. Problemele semnalate de cetățeni vor fi introduse […] Post-ul Telefoane de urgență pentru a semnala situația drumurilor din capitală si suburbii apare prima dată în Orașul Meu.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:10
Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada de iarnă a fost extins numărul de locuri la Centrul pentru susținerea persoanelor fără domiciliu stabil, de pe str. Haltei, 2. În condițiile în care capacitatea Centrului, în regim obișnuit, este de 70 de locuri, acum instituţia poate găzdui până la 120 de oameni, pentru a oferi ajutor […] Post-ul Susținerea persoanelor fără adăpost în perioada rece apare prima dată în Orașul Meu.
18:50
Febra preselecției Naționale pentru Eurovision a început. Au fost depuse 28 de dosare de participare. Printre pretendenții pentru scena Eurovisionului se numără atât intepreți cunoscuți și veterani ai preselecțiilor cât și oameni care abia încep să viseze la faimă. Redacția Orașul Meu urmărește cu atenție evenimentul și vă prezintă melodiile care au fost publicate deja de interpreți […] Post-ul (video) Care sunt cele 28 de melodii care pretind să meargă la Eurovision 2018 apare prima dată în Orașul Meu.
18:01
Dorești să lucrezi la un proiect social de amploare, să faci cunoștință cu oameni interesanți, să participi la evenimente atât în Moldova, cât și în străinătate, să dobândești abilități de leadership și să obții un punct de sprijin în profesie? Echipa Hai Moldova te așteaptă!   Hai Moldova (reprezentantul mișcării mondiale Let’ s Do It în […] Post-ul Aplică și devino membru al echipei Hai Moldova! apare prima dată în Orașul Meu.
17:50
Dorești să lucrezi la un proiect social de amploare, să faci cunoștință cu oameni interesanți, să participi la evenimente atât în Moldova, cât și în străinătate, să dobândești abilități de leadership și să obții un punct de sprijin în profesie? Echipa Hai Moldova te așteaptă!   Hai Moldova (reprezentantul mișcării mondiale Let’ s Do It în […] Post-ul Aplică și devino membru al echipei Hai Moldova! apare prima dată în Orașul Meu.
16 ianuarie 2018
21:30
Victor Chironda a prezentat rezultatele unui studiu ce ține de potențialul implementării proiectului de transport public alternativ în Chișinău. Cercetarea a fost realizată în cadrul proiectului „Policy Felowship Initiative” al Fundației Soros-Moldova.  Autorul afirmă că există 3 criterii importante pentru cicliști: relieful, clima și distanța. În capitală acestea sunt favorabile pentru implimentarea transportului alternativ. Totuși, legislația nu este una corespunzătoare, […] Post-ul (foto,video) Transportul Public Alternativ – provocare sau soluție pentru Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
19:20
Supercupa Europei din anul 2020 ar putea fi jucată pe stadionul Zimbru din Chişinău. Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) şi-a înaintat candidatura și este inclusă în lista asociațiilor europene care și-au manifestat interesul pentru a găzdui acest eveniment. Decizia finală va fi luată de către UEFA în luna mai. În 2018 evenimentul se va desfășura în Talinn. Stadionul din […] Post-ul Supercupa Europei ar putea avea loc la Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
17:01
Primăria Municipiului Chișinău își propune să crească gradul de accesibilitate a persoanelor cu dizabilități în spațiile publice din capitală. Astfel, serviciile Municipale de profil vor elabora, în termen de trei luni, un plan de acţiuni, cu indicarea volumelor de lucrări necesare de realizat pentru a asigura accesibilitatea persoanelor cu nevoi speciale în spaţiile publice gestionate. În […] Post-ul Primăria îşi propune să amenajeze locuri de acces în spaţiile publice pentru persoanele cu nevoi speciale. apare prima dată în Orașul Meu.
16:50
Primăria Municipiului Chişinău informează locuitorii că în contextul condiţiilor meteo de azi, până la ora 15.00 au fost împrăștiate pe trotuare 4 tone de sare și 2 tone de antiderapant lichid. De asemenea, pe arterele de circulaţie au fost folosite peste 210 tone de material antiderapant. În context, primarul interimar Silvia Radu a dispus ca forțele […] Post-ul Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 15.00) apare prima dată în Orașul Meu.
15 ianuarie 2018
21:10
Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. Printre acestea se află și Republica Moldova. Astăzi a fost ultima zi în care doritorii de a participa la selecția națională Eurovision 2018 au putut să-și depună dosarele. Printre interpreţii deja cunoscuţi îşi fac loc şi oameni […] Post-ul (viode) Cine vrea să reprezinte Moldova la Eurovision?! apare prima dată în Orașul Meu.
20:50
    Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune, printre care se află și Republica Moldova. Astăzi a fost ultima zi în care doritorii de a participa la selecția națională Eurovision 2018 au putut să-și depună dosarele.Printre interpreţii deja cunoscuţi îşi fac loc […] Post-ul Astăzi e ultima zi de înscriere la selecția națională Eurovision 2018. Ce interpreți autohtoni vor să cucerească Europa? apare prima dată în Orașul Meu.
20:40
Această clădirea veche, de prin anii ’30 ai secolului trecut, situată între actuala Sală cu Orgă și Teatrul Național „Mihai Eminescu”, trebuia să găzduiască Adunarea Militară a Basarabiei.  Între timp, cel de al II-a Război Mondial a schimbat planurile autorităților pentru acest edificiu. În 1950 clădirea a devenit Hotelul „Moldova”. În timpul prânzului restaurantul hotelului „Moldova” era arhiplin. Acesta […] Post-ul (foto) Istorie pierdută: Hotelul ” Moldova „ apare prima dată în Orașul Meu.
16:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că săptămâna aceasta va fi soluţionată problema calculării compensațiilor pentru agentul termic. Procesul a fost tergiversat din cauza unul probleme la nivel de subdiviziuni. Zinaida Jaloba, șef interimar al Direcției Generale Finanțe, a precizat că administrația publică locală are capacitatea de a efectua plăți, inclusiv pentru a compensa facturile pentru încălzire. Chiar […] Post-ul Săptămâna aceasta va fi soluţionată problema calculării compensațiilor pentru agentul termic apare prima dată în Orașul Meu.
15:50
Târgul de Crăciun din capitală s-a încheiat ieri. În cadrul evenimentului a fost organizată o tombolă cu premii de valoare. Cel mai norocos a fost Alexei Efimov din Chișinău. Acesta a intrat în posesia unui televizor Samsung de model Led 49. Cu câte un Apple iPad 4 au plecat acasă Ion Cojocaru din Cojușna și Ian Solcan din Chișinău, iar […] Post-ul Cine sunt câștigatorii tombolei de la Târgul de Crăciun din capitală apare prima dată în Orașul Meu.
14 ianuarie 2018
22:20
Teatrul Republican ”Luceafărul” apare în 1960 la Chişinău. Acesta încearcă să satisfacă necesitățile publicului dornic de artă în vremea marelui dezgheţ politic. Redacția Orașul Meu vă provoacă să mergeți la teatru și prezintă 8 curiozități din culisele Luceafărului. 1. Politica repertorială a teatrului se axa pe o bună dramaturgie universală, clasică şi contemporană şi pe noile creaţii […] Post-ul #hailateatru 8 curiozități din culisele Teatrului Republican „ Luceafărul ” apare prima dată în Orașul Meu.
17:10
Imaginile vechi ale Chișinăului fascinează. Probabil la asta s-au gândit reprezentanții unei companii autohtone importătoare de jucării atunci când au adunat Chișinăul într-un pachet de cărți de jucat exclusive.  Cutia este una deosebită iar fiecare element din pachet pare a fi rupt din poveste. Acestea sunt învăluite de istorie. Atât pe partea din față, cât și în spatele fiecărei […] Post-ul (foto) Chișinăul într-un pachet de cărți de jucat apare prima dată în Orașul Meu.
17:00
Imaginile vechi ale Chișinăului fascinează. Probabil la asta s-au gândit reprezentanții unei companii autohtone importătoare de jucării atunci când au adunat Chișinăul într-un pachet de cărți de jucat exclusive.  Cutia este una deosebită iar fiecare element din pachet pare a fi rupt din poveste. Acestea sunt învăluite de istorie. Atât pe partea din față, cât și în spatele fiecărei […] Post-ul (foto) Chișinăul într-un pachet de cărți de jucat apare prima dată în Orașul Meu.
16:00
Începând cu 12 ianuarie 2018,  a fost reorganizată circulația rutieră la intersecția str. Mihai Viteazul și Columna. La restructurare au lucrat responsabili de la INP și de la Primăria Municipiului Chișinău, informează Unimedia. Astfel, de curând, la intersecţia străzilor Mihai Viteazul-Columna, direcția sectorul Centru spre sectorul Rîșcani, a fost demontat un semafor cu săgeata suplimentară spre […] Post-ul Circulația de la intersecția str. Mihai Viteazul și Columna a fost reoganizată apare prima dată în Orașul Meu.
13 ianuarie 2018
23:20
      În 1825, în centrul Chișinăului a fost deschisă o nouă piață-actuala Piață Centrală. Pe parcursul timpului, piața respectivă a devenit unul din cele mai semnificative locuri pentru a face cumpărături, atrăgând cetățenii prin curățenia și ordinea sa, dar și prin varietatea de produse calitative. Din cauza creșterii rapide a populației Chișinăului, vechea […] Post-ul Istoria Chișinăului. Piața Centrală a capitalei. apare prima dată în Orașul Meu.
18:40
Primăria municipiului Iași vine cu un cadou pentru Republica Moldova cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Astfel, în acest an, monumentul regelui Ferdinand I Întregitorul va fi donat de către ieșeni Chișinăului nostru. Noutatea a fost făcută publică de Sergiu Croitoru, manager pe proiectul „Cunoaște-ți țara”. Statuia dăruită va avea o înălțime de 2,4 metri, o lățime […] Post-ul (foto) Primăria municipiului Iași vine cu un cadou de 8 metri pentru Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
12 ianuarie 2018
22:10
Istoria Bulevardului D. Cantemir începe încă din secolul IXX.  Actualmente acesta se întinde de la monumentul lui Kotovski până la strada Ismail. În 1871, când prin Chișinău au început să circule trenurile, magistrala care unea Gara de trenuri cu orașul era Nicolaevscaia (actuala str. Columna). Pe ambele părți ale ei erau amplasate stradele și ulițe […] Post-ul Istoria bd. Dimitrie Cantemir apare prima dată în Orașul Meu.
20:30
Lumea din cărţi se transferă în mediul digital la Aeroportul Chişinău. Administrația pune la dispoziţia tuturor pasagerilor care îşi încep călătoria la Aeroportul Chişinău o bibliotecă digitală gratuită. Fiind conectaţi la reţeaua de Wi-Fi a aeroportului, pasagerii pot descărca aplicaţia Bookmate. Astfel, toţi călătorii au acces gratuit la peste 850 mii cele mai bune cărţi din categoria detective, biografie şi literatură clasică. […] Post-ul Aeroportul Internațional Chișinău a pus la dispoziția pasagerilor o bibliotecă digitală gratuită. Vezi cât timp e valabilă promoția! apare prima dată în Orașul Meu.
17:01
În orașul nostru va fi reabilitat încă un parc. Este vorba despre cel de pe strada Hristo Botev. În viitor vom avea încă un loc în Chișinău unde ne vom putea simți în largul nostru, dar și unde ne vom putea petrece timpul liber. La solicitarea locuitorilor blocurilor de locuinţă din preajmă, primarul general interimar al […] Post-ul (foto) Scuarul de lângă Colegiul Ștefan Neaga va fi reabilitat apare prima dată în Orașul Meu.
16:10
În orașul nostru va fi amenajat un nou parc. Este vorba despre cel de pe strada Hristo Botev. În viitor vom avea încă un loc în Chișinău unde ne vom putea simți în largul nostru, dar și unde ne vom putea petrece timpul liber într-un mediu verde. La solicitarea locuitorilor blocurilor de locuinţă din preajmă, primarul […] Post-ul (foto) Un nou parc va fi amenajat în Chișinău apare prima dată în Orașul Meu.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.