Salariul mediu lunar pe economie pentru 2018 constituie 6150 lei

Interlic, 13 ianuarie 2018 21:50

Cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2018, este în mărime de 6150 lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniştri.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Ieri
20:00
Gas Natural Fenosa declară într-un comunicat de presă că informaţia apărută în presa străină, privind vânzarea de către grupul Gas Natural a întreprinderii sale în Moldova, nu corespunde realităţii.
19:40
Ultimele evoluții privind gestionarea situației create de condițiile meteo nefavorabile au fost analizate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de premierul Pavel Filip în după amiaza zilei de astăzi.
19:30
Viceprim-ministrul pentru integrare europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii Uniunii Europene cu reşedinţa la Chişinău.
17:40
Situația în domeniul comunicații electronice este în linii mari stabilă. O serie de abateri de la normă sunt înregistrate datorită căderilor de curent în mai multe zone ale țării.
17:40
La 18 ianuarie 2018, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, l-a primit pe Reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, Ambasadorul Victor Krijanivski, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.
17:30
Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în sedința de astăzi, candidaturile pentru funcțiile de Ambasadori ai Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Regatul Belgiei, Republica Lituania și Republica Populară Chineză.
17:30
Fracțiunile parlamentare au înaintat 170 de inițiative legislative, pe parcursul anului 2017, conform bilanțului statistic. Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova este autorul celor mai multe inițiative legislative – 79 la număr. Aceasta este urmată de fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova care a înaintat 44 de proiecte. Câte 11 inițiative au înregistrat deputații neafiliați și cei din fracțiunea Partidului Liberal – Democrat din Moldova, 10 – fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, 9 – fracțiunea Partidului Liberal și 6 inițiative aparțin Grupului parlamentar Popular European.
17:30
Datorită căderii precipitaţiilor și codului portocaliu anunțat pe aproate tot teritoriul republicii sub formă de zăpadă şi lapoviţă, însoțit de vânt și viscol, întreprinderile specializate din teritoriu au demarat lucrări de deszăpezire şi combatere a lunecuşului pe drumurile publice.
17:30
Datorită condițiilor climaterice, au survenit următoarele evenimente
17:10
Deputații din Comisia politică externă și integrare europeană au examinat și avizat, în sedința de astăzi, proiectul de lege pentru aprobarea Strategiei de dezvoltare a societății civile pentru perioada 2018-2020 și a Planului de acțiuni pentru realizarea acesteia.
16:01
Guvernul Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială, a lansat astăzi proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, care va fi implementat de Cancelaria de Stat, în comun cu Centrul de Guvernare Electronică.
16:00
Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în dimineața zilei de astăzi ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu situația meteo nefavorabilă.
15:50
Datorită condițiilor meteorologice (depuneri de precipitații pe conductori) în data de 18.01.2018, situația operativă la ora 13:00 privind alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din Republica Moldova este următoarea:
Mai mult de 2 zile în urmă
19:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), privind asigurarea calității serviciilor operatorilor de telefonie mobilă.
19:50
Documentele vizează organizarea activităţii poliţiştilor conform celor mai bune practici şi standarde internaţionale de conlucrare a poliţiei cu membrii comunităţii, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
19:50
Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de astăzi eliminarea obligației deținerii vizelor la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova pentru cetățenii ai 33 de state din America de Sud, America Centrală, Asia. Aceste țări au în prezent un regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.
19:40
Acțiunile trasate au drept scop îmbunătăţirea cadrului legal în domeniu, asigurarea respectării tuturor drepturilor străinilor și consolidarea capacităţilor structurilor care oferă servicii pentru aceştia.
19:40
Chiril Gaburici, ministru al Economiei și Infrastructurii va asigura președinția Comisiei tripartite pentru reglementarea problemelor social-economice în Republica Moldova. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Prim-ministrului Pavel Filip cu reprezentanții sindicatelor din Moldova.
16:30
Secretarul de stat, Nicolae Eșanu, a prezidat din partea delegației statului nostru, runda de Dialog Republica Moldova - Uniunea Europeană (UE) în domeniul drepturilor omului. Subiectele discutate au vizat politicile naționale la acest capitol, aferent angajamentelor țării de a realiza progrese durabile în sectoare-cheie: justiția, libertatea și securitatea.
16:20
Potrivit unui comunicat difuzat de Executiv, acestea au drept obiectiv armonizarea legislației Republicii Moldova în domeniul energiei regenerabile la acquis-ul UE.
16:10
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat din relatările mai multor mămici pe rețelele de socializare privind prestarea serviciilor de foto și video de către agenți economici privați, în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului și Spitalul Clinic Municipal Nr.1.
16:00
Serviciul Fiscal de Stat, ține să informeze solicitanţii și titularii de patente de întreprinzător că aceștia vor beneficia de reducere de 50% la achitarea primelor de asigurare medicală obligatorie pentru anul 2018 până la data de 31 martie, curent. Astfel, cei care vor procura polița de asistență medicală în acest termen, vor achita doar 2028 lei în loc de 4056 lei.
16:00
În perioada 16-21 ianuarie 2018, la Berlin, Germania, se desfăşoară cea de-a X-a ediţie a Forumului Global pentru Alimentaţie şi Agricultură (GFFA 2018). În cadrul Forumului, sub genericul „Modelarea viitorului sectorului zootehnic – durabil, responsabil și eficient”, se vor desfășura: conferința miniștrilor Agriculturii, expoziția Internațională „Săptămîna Verde”, precum și va fi semnată Declarației Comună „European Soya Declaration-Enhancing soya and other legumes cultivation”.
15:50
Aspectele colaborării comercial-economice în domeniul transporturilor dintre Republica Moldova și Republica Belarus au fost discutate în cadrul întrevederii Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici cu Serghei Ciciuc, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Belarusului în țara noastră.
15:40
Potrivit Serviciului Vamal, un pasager al cursei aeriene Chișinău-Paris a încercat să scoată ilegal din țară un lot de țigarete, cu timbru de acciz al RM, tăinuite de la controlul vamal. Cazul a fost raportat de către vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au depistat 12 800 de țigarete mărcile ”Kent” și ”Marlboro” în valiza unui conațional, în vârstă de 25 de ani.
15:40
Comunități de business, ONG-uri și organizații de profil și-au unit forțele sub un singur nume Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR). Noua structură își propune să faciliteze creșterea industriilor creative din Republica Moldova și să asigure educarea și conectarea entităților locale la nivel național și internațional, devenind o voce unitară care susține și reprezintă organizațiile autohtone din domeniu. Detalii despre obiectivele COR, proiectele desfășurate și modilitățile de a deveni membru pot fi găsite pe site-ul oficial cor.md și pe pagina de facebook a asociației.
16 ianuarie 2018
21:10
Conform Raportului operativ privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat, în anul 2017 în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă de 17820,3 mil. lei, ce reprezintă o executare a prevederile anuale (17663,6 mil. lei) la nivel de 100,9%.
21:00
După nenumăratele embargouri și piedici puse vinificatorilor moldoveni de către Federația Rusă, producătorii moldoveni s-au reorientat pe piețele din vest. Astfel de la o cotă de piață de 70% acum 12 ani, Rusia în prezent nu mai este în preferințele vinificatorilor moldoveni. Este opinia exprimată în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic„ de către jurnalistul, Victor Ursu.
20:40
Reformele sociale promovate de Executiv și acțiunile ce se impun pentru o protecție mai bună a angajaților au fost principalele subiecte discutate astăzi de premierul Pavel Filip la întrevederea cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.
20:30
Această dinamică a fost determinată de factori de natura ofertei, de efectul unei perioade de bază scăzute din anul 2016 și de ajustarea unor tarife la serviciile comunale, potrivit unui comunicat al Băncii Naționale a Moldovei.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.