Președintele fracțiunii Partidul Nostru din consiliul municipal Bălți, Igor Basistîi, este suspectat de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari

Politics, 13 ianuarie 2018 21:50

În timpul perchezițiilor acasă la mama lui Basistîi, au fost ridicate două pachete ce conțin registre cu înscrisuri privind activitatea ilicită a întreprinderii, inclusiv evidența bunurilor aflate la balanța companiei, acte de achiziții a pieselor de schimb uzate, cu semne de falsificare, agende, facturi, și alte înscrisuri ce prezintă interes pentru cauza penală, dar și două hard discuri cu informații despre evidența contabilă a întreprinderii. Iar la sediul și depozitele firmei au fost găsite șapte plăcuțe de înmatriculare ale unor automobile străine care oficial nu sunt la balanța întreprinderii, dar au fost dezasamblate și o parte din piese au fost deja vândute.Au mai fost găsite 18 chei de pornire pentru automobile de marca VW, 10 chei Audi, nouă chei BMW, cinci chei de la mașini de alte mărci.În depozite au fost descoperite 38 de motoare de mașini și alte piese de la zeci de automobile. Șase mașini erau în proces de dezasamblare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum o oră
17:00
 Cuantumul alocaţiei lunare de stat pentru victimele reabilitate ale represiunilor politice se va majora de la 1 septembrie 2018.  Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul pentru modificarea şi completarea legii cu privire la protecţia socială suplimentară a unor categorii de populaţie, în lectură finală. Astfel, victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917–1990 vor primi o alocație lunară de stat în valoare de 500 de lei, comparativ cu 100 de lei, în prezent. Totodată, persoanele care se încadrează în două sau mai multe categorii de beneficiari li se va stabili o singură alocaţie, la alegere. Potrivit autorilor, modificările au fost efectuate cu scopul asigurării unei protecţii suplimentare celor 8452 de victime reabilitate ale represiunilor politice, cuantumul alocației cărora nu a fost majorat din anul 2012.
Acum 2 ore
16:00
Consiliul Concurenței va avea acces la unele baze de date deținute de autoritățile și instituțiile publice în vederea obținerii în termeni restrânși a informațiilor necesare efectuării investigațiilor concurențiale. Un proiect de modificare și completare a legislației în domeniu a fost votat de Parlament, astăzi, în lectură finală. De asemenea, au fost operate unele modificări la Legea cu privire la ajutorul de stat în conformitate cu prevederile în materie de ajutor de stat ale Uniunii Europene și în vederea implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – UE.
Acum 4 ore
15:10
Peste cinci mii de persoane au protestat şi în faţa sediului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, împotriva intenţiei liderilor PPDA şi PAS de a închide magazinele sociale, prin intermediul fracţiunii parlamentare a PLDM. Sute de scutieri, echipaţi până în dinţi au păzit sediul PPDA. Niciun reprezentant al formaţiunii nu a ieşit să discute cu protestatarii. “Ticăloşilor din PAScuDA, vă vom distruge, vă vom băga sub plintă, ca pe nişte şoareci. Tot ceea ce au furat Ţopii va fi întors poporului”, a declarat primarul de Orhei, Ilan Şor. Înainte de aceasta, protestatarii au pichetat sediul PAS, condus de Maia Sandu. Oamenii au scandat ”Jos mâinile de pe magazinele sociale”, ”Maia Sandu la închisoare”, ”Jos Maia Sandu”. Nici de la PAS nimeni nu a ieșit pentru a discuta cu protestatarii. ”Sunt oamenii care nu au făcut nimic în această viață.
15:00
Aproximativ 10 mii de oameni, în majoritate persoane în etate au protestat vineri, 20 iulie, împotriva intenției mai multor partide politice, în special PLDM, PAS și PPDA de a lichida magazinele sociale, un proiect extrem popular inițiat de președintele Partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor. Manifestanții au organizat un marș și au protestat în fața sediilor PAS și PPDA. Oamenii s-au adunat în fața Universității de Stat după care au mers în marș la sediul PAS, apoi la  PPDA. Manifestanților li s-a alăturat și președintele Partidului ȘOR, dar și alți lideri ai formațiunii, care au fost aclamați de mulțime. „Jos Maia Sandu”, „Maia Sandu la închisoare”, „Noi suntem poporul”, a scandat mulțimea.
15:00
 În premieră, Republica Moldova va avea un Cod administrativ care va defini modul de funcţionare a instituţiilor şi autorităţilor administraţiei publice. Acesta este inițiativa legislativă a unui grup de deputați și a fost votat astăzi, de plenul Parlamentului, în  lectură finală. Noul Cod are drept scop sistematizarea tuturor reglementărilor legale referitoare la procedura administrativă şi celor referitoare la contenciosul administrativ într-un singur act legislativ în vederea asigurării clarităţii, coerenţei şi accesibilităţii. Noile reglementări determină domeniul de aplicare a procedurii administrative, modul de desfăşurare a procedurii administrative, participanţii la procedura administrativă, fazele procedurii administrative, operaţiunile administrative, contractele administrative, executarea şi respectarea actelor administrative, controlul administrativ şi căile de atac etc.
14:50
Sediul PAS, păzit de un număr foarte mare de polițiști dotați cu echipament de protecție. Mii de oameni, mobilizați de Partidul Șor, pichetează sediul partidului Maiei Sandu. Oamenii legii au format un zid între protestatari și clădire.Președintele Partidului Șor, primarul de Orhei, Ilan Șor, s-a adresat polițiștilor și le-a spus că manifestanții nu intenționează să provoace violențe. Manifestanții au blocat strada Alexei Mateevici și strigă lozinci împotriva Maiei Sandu. Aceștia sunt indignați de intenția politicianului, dar și al partenerului său, Andrei Năstase, de a lichida magazinele sociale, dacă vine la putere.Potrivit organizatorilor, la protest sunt peste cinci mii de oameni din toată țara.
14:00
 Sancțiunile pentru conducerea vehiculelor în stare de ebrietate vor fi înăsprite. Parlamentul a votat, la ședința de astăzi, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative în acest sens. Astfel, în Codul contravențional al Republicii Moldova se instituie o măsură de siguranță, prin introducerea unui articol nou, cu privire la ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport până la pronunțarea hotărârii judecătorești.  Instanța de judecată  urmează să examineze, în cel mult trei zile, de la data depunerii demersului de către agentul constatator, cu emiterea unei încheieri sau respingerea demersului. Termenul executării măsurii de siguranță prin ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport se va include în termenul de executare a sancțiunii.
13:40
 Protestele oamenilor simpli contra politicienilor care parazitează pe seama oamenilor vor continua și vor crește în intensitate. Declarația a fost făcută de către Ilan Șor, președintele Partidului Șor, în timpul protestului de la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate față de intenția Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase de a lichida magazinele sociale.”Sunt oamenii care nu au făcut nimic în această viață. Sunt oamenii care doar au distrus, care toată viața au fost implicați în corupție. Nu vom admite ca ei să vină la putere, ca să ia și ultima bucățică de pâine de la oameni. Vom apăra astăzi ceea ce facem aici. Lucrurile bune pentru Moldova”, a declarat Șor.Peste cinci mii de oameni, potrivit organizatorilor, au venit în fața sediului PAS, iar apoi intenționează să meargă la sediul PPDA. Oamenii au scandat ”Jos mâinile de pe magazinele sociale”, ”Maia Sandu la închisoare”, ”Jos Maia Sandu”.
Acum 6 ore
13:00
 Gestionarea dosarelor  și cererilor de judecată va putea fi efectuată doar prin Programul integrat de gestionare a dosarelor. Modificări și completări ale unor acte legislative în acest sens au fost votate, în ședința de astăzi,  a Parlamentului. Aceestea au fost susținute de 55 de deputați din cei prezenți. Modificările prevăd că Programul integrat de gestionare a dosarelor este unic pentru toate instanţele de judecată și este parte componentă a Sistemului informaţional judiciar. Utilizarea acestuia va fi obligatorie pentru toate instanţele de judecată. Gestiunea Programului şi asigurarea controlului asupra funcţionalităţii acestuia se va efectua de către Agenţia de administrare a instanţelor judecătoreşti. Alte prevederi vizează activitatea Inspecției judiciare, care este un organ specializat independent al Consiliului Superior al Magistraturii.
12:00
 Reglementările legislative cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor vor fi modificate conform recomandărilor Comisiei de la Veneția. Proiectul a fost votat, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, fiind susținut  în lectură finală de 55 de deputați din cei prezenți. Modificările propuse concretizează faptele ce constituie abateri disciplinare ale judecătorilor, reglementează selectarea membrilor colegiului disciplinar, prevede mecanismul de examinare a abaterilor disciplinare și fortifică rolul inspectorului-judecător. Astfel, se propune că doar abaterea disciplinară „gravă sau repetată”, constituie temei pentru eliberarea din funcţie a judecătorului.
Acum 8 ore
11:00
 Cerințele pentru exercitarea activității de expert judiciar vor fi simplificate. În ședința plenară de astăzi, Parlamentul a aprobat un proiect de modificare a Legii cu privire la expertiza judiciară şi statutul expertului judiciar, cu susținerea a 60 de deputați. Potrivit modificărilor,  vor fi abrogate cerințele suplimentare pentru exercitarea activităţii de expert judiciar . Astfel, va fi anulată obligativitatea de deţinere a calității de expert tehnic în construcţii, precum și a certificatului de inginer cadastral și de calificare a evaluatorilor bunurilor imobile. De asemenea, urmează a fi abrogate și prevederile care stipulează că sunt scutite de efectuarea stagiului profesional şi de examenul de calificare persoanele care deţin un titlu ştiinţific de doctor, doctor habilitat sau de academician în specialitatea respectivă.
10:00
 Acțiunile pentru eficientizarea activității autorităților administrative centrale reorganizate au fost discutate, de premierul Pavel Filip și directorii entităților subordonate Guvernului. Prim-ministrul a subliniat că ședințe în acest format se vor desfășura periodic, pentru a asigura o comunicare permanentă între autoritățile care au un rol major în aplicarea politicilor și în interacțiunea cu oamenii. Premierul a solicitat ca activitatea instituțiilor reformate să se axeze, în mod prioritar, pe confortul cetățenilor și al agenților economici. „Rugămintea mea este să atrageți o atenție deosebită la calitatea deservirii – oamenii trebuie să rămână mulțumiți”, a spus Pavel Filip, menționând, în special, evitarea formării rândurilor. Potrivit premierului, întreaga reformă a APC a urmărit eficientizarea acordării serviciilor, miza fiind pusă nu pe optimizări, ci pe crearea unor instituții puternice.
Acum 12 ore
09:00
 Procesul de elaborare a Regulamentului privind operarea aparatelor de zbor fără pilot (drone) a fost examinat într-o ședință de lucru la Guvern. Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că tehnologiile în prezent se dezvoltă atât de rapid, încât pe piață apar mai întâi inovațiile și abia după - reglementările.  O situație similară s-a creat și în cazul dronelor, utilizate fără să existe un cadru de reglementare în acest sens.  Reprezentanții autorității aeronautice au informat că, actualmente, se lucrează asupra proiectului Regulamentului privind operarea aparatelor de zbor fără pilot. Documentul prevede instituirea unui mecanism funcțional, bazat pe practicile statelor Uniunii Europene. Regulamentul urmează să permită și să favorizeze dezvoltarea acestor tehnologii noi, și, totodată, să asigure respectarea drepturilor și intereselor populației, cum ar fi sănătatea și integritate fizică și dreptul la viață privată.
Acum 24 ore
21:00
 Simpatizanții Maiei Sandu și ai lui Andrei Năstase, aduşi astăzi la miting-ul organizat în fața Parlamentului, au agresat un jurnalist al postului de televiziune Publika TV. O participantă la manifestaţie a lovit chiar peste mână reporterul acestui canal.Nu este pentru prima data, când ortacii PPDA sau PAS recurg la injurii şi acţiuni agresive faţă de presa incomodă. Astfel, un  reporter al portalului de știri Vocea Basarabiei a fost agresat verbal de liderul PPDA, Andrei Năstase. Portalul citat și-a exprimă public indignarea în legătură cu acest atac, dar și cu alte cazuri de agresare a jurnaliștilor, de către fruntașii Platformei DA.Şi postul de televiziune Moldova 1 a lansat, în tipul campaniei electorale pentru alegerile din 3 iunie, un apel public în care condamnă acțiunile de presiune și imixtiunea liderilor PAS şi PPDA în politica editorială a postului public de televiziune.
20:50
In cateva minute de ploaie, parcarea blocului s-a umplut cu apa dupa ce cateva tevi au cedat, iar lifturile si holurile de la primele etaje au fost inundate.Oamenii au facut tot ce le-au stat in puteri, insa apa tisnea peste tot. Imaginile au fost postate pe facebook, iar in ele se vede cum apa siroieste pe lifturi, pe masini, pe scari, iar holurile de la primele etaje, au fost si ele inundate.
20:30
 Derularea proiectelor de reabilitare a drumurilor în Republica Moldova, inițiate atât din surse interne, cât și externe, a fost analizată astăzi, într-o ședință de lucru la Guvern. Premierul Pavel Filip a reiterat că infrastructura drumurilor este una dintre cele trei priorități ale Guvernului, pe lângă modernizarea sistemului educațional și asigurarea supremației legii. În ceea ce privește programul „Drumuri bune pentru Moldova”, responsabilii de la Ministerul Economiei și Infrastructurii au raportat că lucrările se desfășoară în conformitate cu planul elaborat: 30% din volumul investițiilor sunt executate, 313 km de drum din cei 1200 planificați au fost reabilitați, iar pe alți 222 se lucrează. Cei care efectuează lucrările de reabilitare sunt în contact permanent cu administrația publică locală și cetățenii, pentru a depista eventuale probleme.
19:00
 Săptămâna trecută, câteva zcei de membri și simpatizanți ai partidelor de opoziție PAS și PPDA au protestat în fața Ministerului Afacerilor Interne (MAI).Protestatarii de pe scările sediului MAI au scandat „Jos dictatura”, „Nu dictatorul, apărați poporul” , exprimându-și nemulțumirea față de faptul că sediul Partidului Democrat , a fost apărată în ziua protestului Mișcării de Rezistență Națională de numeroși oamenii ai legii.Pe pancartele protestatarilor erau scrise mesaje de felul: „Voi aveți bastoane, noi murim de foame”, „Fiți cu poporul, nu cu infractorul”, „Poliția, nu uita, noi plătim și pâinea ta”, „Treceți de partea poporului, nu a infractorului” etc.Acum are loc un protest în fața sediului acăpărat ilegal al celor de la Partidul Demnitate și Adevăr. Iar poliția ca în cazul protestului din fața sediului PDM sunt la datorie și au venit să mențină ordinea publică.
19:00
 Derularea proiectelor de reabilitare a drumurilor în Republica Moldova, inițiate atât din surse interne, cât și externe, a fost analizată astăzi, într-o ședință de lucru la Guvern. Premierul Pavel Filip a reiterat că infrastructura drumurilor este una dintre cele trei priorități ale Guvernului, pe lângă modernizarea sistemului educațional și asigurarea supremației legii. În ceea ce privește programul „Drumuri bune pentru Moldova”, responsabilii de la Ministerul Economiei și Infrastructurii au raportat că lucrările se desfășoară în conformitate cu planul elaborat: 30% din volumul investițiilor sunt executate, 313 km de drum din cei 1200 planificați au fost reabilitați, iar pe alți 222 se lucrează. Cei care efectuează lucrările de reabilitare sunt în contact permanent cu administrația publică locală și cetățenii, pentru a depista eventuale probleme.
18:00
 Prim-ministrul Pavel Filip a prezentat-o astăzi angajaților Agenției de Investiții pe directoarea instituției, Rodica Verbeniuc. Șeful Executivului i-a urat conducătoarei Agenției succes în activitatea profesională, menționând că urmează a fi întreprinse mai multe eforturi pentru a asigura funcționalitatea autorității care a comasat domenii cheie pentru dezvoltarea economiei. În context, premierul s-a referit la atribuțiile Agenției în urma reorganizării acesteia, precizând că, în noua sa structură, instituția va contribui la promovarea mai eficientă a serviciilor turistice și a Republicii Moldova ca o destinație atractivă pentru investitori. „Eu cred că acum avem ce le spune investitorilor. Republica Moldova a devenit mai atractivă pentru investiții, însă în continuare urmează o muncă enormă, așa cum se întâmplă de fiecare dată atunci când avem de construit ceva”, a spus premierul.
17:40
 Jurnalistul publicaţiei “Novaya Gazeta”, Roman Anin, care a decoperit Laundromatul rusesc, confirma investigatia Zeppelin despre Miliardomatul moldovenesc. Într-un interviu acordat portalului Newsmaker, Anin spune că miliardul furat din Moldova a fost spălat prin aceleaşi bănci care au fost implicate şi în “spălătoria rusească”. Investigaţia lui Roman Anin a durat un an de zile. Jurnalistul a demonstrat că Moldova a fost un punct-cheie de tranzit în procesul de spălare a banilor din Rusia. În schemă au fost implicate câteva companii locale, deservite în Banca de Economii. ”Furtul unui miliard de dolari din băncile moldovenești este o crimă teribilă și acești bani au fost parte a fluxurilor despre care am vorbit. ”Laundromatul” este un canal mare, care include multe diferite scheme și crime, inclusiv banii furați din băncile moldovenești. Aceștia au fost spălați prin aceleași companii care au participat la ”Laundromat”.
17:40
 Jurnalistul publicaţiei “Novaya Gazeta”, Roman Anin, care a decoperit Laundromatul rusesc, confirma investigatia Zeppelin despre Miliardomatul moldovenesc. Într-un interviu acordat portalului Newsmaker, Anin spune că miliardul furat din Moldova a fost spălat prin aceleaşi bănci care au fost implicate şi în “spălătoria rusească”. Investigaţia lui Roman Anin a durat un an de zile. Jurnalistul a demonstrat că Moldova a fost un punct-cheie de tranzit în procesul de spălare a banilor din Rusia. În schemă au fost implicate câteva companii locale, deservite în Banca de Economii. ”Furtul unui miliard de dolari din băncile moldovenești este o crimă teribilă și acești bani au fost parte a fluxurilor despre care am vorbit. ”Laundromatul” este un canal mare, care include multe diferite scheme și crime, inclusiv banii furați din băncile moldovenești. Aceștia au fost spălați prin aceleași companii care au participat la ”Laundromat”.
Ieri
17:00
Familiile defavorizate vor beneficia de o majorare a cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului. Începând cu 1 noiembrie 2018, suportul financiar oferit acestor familii va constitui 350 de lei lunar, mai mult cu 35 de lei decât în prezent. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege în acest sens, pentru susţinerea familiilor defavorizate, în contextul creşterii preţurilor la resursele energetice. Pentru majorarea acestei prestații sociale, vor fi alocate lunar circa 5,5 milioane de lei.  În Republica Moldova sunt înregistrate peste 158 de mii familii care beneficiază de ajutor în perioada rece a anului.
16:00
 Persoanele cu funcții de demnitate publică din cadrul autorităților publice locale, precum și ceilalți angajați ai APL vor primi salarii mai mari. Guvernul a avizat pozitiv inițiativa legislativă ce prevede modificări și completări la legea cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar. Astfel, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții raioanelor, pretorii și vicepretorii vor primi lunar suplimente în mărime de până la 50 la sută din salariul lor de funcție. Prin urmare, dacă în prezent salariul mediu pentru funcțiile de conducere din APL este de 6135 de lei, în urma majorării acesta va ajunge până la 9200 de lei. Cu 1190 de lei vor crește și salariile personalului care asigură deservirea tehnică și buna funcționare a autorităților publice locale. În urma acordării plăților de stimulare, în mărime de până la 15% din salariul de funcție, aceștia vor primi până la 3580 de lei lunar.
15:30
 Zeci de polițiști și scutieri protejează sediul Platformei „Demnitate și Adevăr”, condus de Andrei Năstase. Scutierii s-au poziționat în fața clădirii, la un miting organizat de reprezentanții federațiilor sportive, care îi cer lui Andrei Năstase să nu „saboteze” construcția „Arenei Chișinău”.Protestatarii spun că vor doar să discute cu Năstase și să-l roage să nu încerce să stopeze construcției arenei.De menționat că anterior Andrei Năstase a criticat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pentru că s-au adunat în număr mare să protejeze sediul Partidului Democrat, condus de Vlad Plahotniuc. Astăzi, un număr impresionant de polițiști a fost trimis și la Parlament, acolo unde au protestat membrii și simpatizanții Mișcării de Rezistență Națională „ACUM”.
14:30
 Reprezentanţii mai multor federaţii sportive au protestat astăzi faţă de intenţiile lideruui PPDA de a sabota construcţia complexului polivalent Arena Chişinău. Protestul s-a desfăşurat în faţa sediului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr. Manifestanţii au cerut să discute cu Andrei Năstase, însă acesta nu a dorit să iasă în faţa lor. “Noi suntem aici nu din motive politice. Copiii nu au unde se antrena. Noi am venit din motive sportive. Îi cerem dlui Năstase să nu fie împotriva acestei săli polivalente”, a declarat Nicolae Piatac, preşedintele Federaţiei Naţionale de Handbal. În rândul protestatarilor s-a aflat şi Artur Romaşcan, presedintele Federaţiei de Volei, care s-a plâns de lipsa unei săli sportive adecvate.”DA, ARENA!”, scandau sportivii, printre care au fost și performeri. În fața lor a ieșit vicepreşedintele Platformei DA, Inga Grigoriu.
14:00
Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, condus de autoproclamatul justiţiar Andrei Năstase, îşi confirmă cu brio reputaţia de formaţiune în care s-au oploşit o puzderie de indivizi cu antecedente penaleCulmea este că astfel de personaje, certate rău cu legea, au participat şi la o serie de flashmob-uri, derulate în data de 16 iulie, în faţa mai multor Inspectorate ale Poliţiei din ţară. Astfel, la Ialoveni, în “mişcarea de rezistenţă a penalilor” au fost înrolaţi, bunăoară, cetăţenii Gheorghe Băluţel şi Andrei Ermurachi, ambii condamnaţi de judecătoria locală pentru diferite infracţiuni, în anii 2007 şi 2013. Culmea cinismului, acum ei protestează în fața poliției! Nici la Floreşti acţiunea de protest nu a fost scutită de indivizi condamnaţi penal. Vorbim despre cetăţeanul Victor Maxian, născut în anul 1975 şi cercetat în baza art.264, alin.1 al Codului Penal.
13:30
  Ilian Șor a mulțumit oamenilor care au scandat la conferința de presă organizată de PLDM, PAS și PPDA. Ei s-au arătat indignaţi de faptul că Maia Sandu şi Andrei Năstase vor să închidă magazinele sociale deschise de primarul oraşului Orhei După ce organizatorii conferinței sau mutat în altă locație, Șor a plasat pe o rețea de socializare un mesaj adresat atât susținătorilor cât și partidelor PAS, PPDA și PLDM. "Aceşti oameni încearcă să distrugă ceea ce am făcut pentru a ajuta pensionarii, dar şi alţi oameni. În locul clauzelor pe care le scriu împotriva mea, ale membrilor de partid, împotriva acţiunilor pe care noi le facem, membrii PLDM mai bine ar merge la Procuratură şi ar scrie explicaţii despre banii pe care i-au cheltuit şi nu i-au declarat", a afirmat preşedintele Partidului Şor, Ilan Şor. Nu a rămas fără atenţie nici lipsa Maei Sandu de la prima conferinţă, la care urma să participe. "Ea este o laşă.
13:00
 Executivul a aprobat un proiect de lege privind reorganizarea Comitetului Național de Stabilitate Financiară. Autoritatea va fi responsabilă de coordonarea politicii macroprudențiale, de gestionarea riscurilor ce amenință stabilitatea financiară și a situațiilor de criză financiară. Atribuțiile noii structuri vizează, între altele, prezentarea către Guvern și alte autorități competente a propunerilor de politici și măsuri în scopul protejării depozitelor, capitalizării și recapitalizării băncilor; aprobarea acțiunilor menite să restabilească credibilitatea sistemului financiar; aprobarea politicii și a planului de comunicare în situații de criză. De asemenea, Comitetul va garanta transparentizarea procesului decizional și creșterea gradului de răspundere a factorilor de decizie pentru gestionarea și minimizarea riscurilor la nivel de sistem.
12:20
 O mână de oameni care reprezintă așa-numitul ”comitet de rezistență națională” s-a adunat în fața Parlamentului. Aceștia și-au propus să formeze un lanț uman în jurul Legislativului. Numărul lor este, însă prea mic. Acest lucru este confirmat de imagini din dronă.Ca urmare, fruntașii PPDA, PAS și PLDM stau pasiv în scuarul din fața instituției. Aceștia au mai încercat anterior să înconjoare sediul Parlamentului, dar au reușit să formeze un lanț rar, cu oameni care stăteau la distanță foarte mare unii de alții.
12:00
 Procesul de organizare a alimentației copiilor și elevilor în instituțiile de învățământ  general va fi îmbunătățit, urmare a aprobării de către Guvern a unei instrucțiuni în acest sens. Aplicarea noilor prevederi va contribui la eficientizarea controalelor asupra produselor alimentare destinate copiilor și elevilor, asigurarea corectitudinii și transparenței la procurarea, livrarea și prelucrarea produselor respective și, ca rezultat, la prevenirea intoxicațiilor alimentare. Instrucțiunea stabilește etapele și responsabilitățile tuturor actorilor implicați în organizarea alimentației în instituțiile de învățământ general, la toate etapele – de la licitarea produselor sau serviciilor alimentare până la recepționarea bucatelor finite de la blocul alimentar și servirea lor copiilor și elevilor.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.