Președintele fracțiunii Partidul Nostru din consiliul municipal Bălți, Igor Basistîi, este suspectat de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari

Politics, 13 ianuarie 2018 21:50

În timpul perchezițiilor acasă la mama lui Basistîi, au fost ridicate două pachete ce conțin registre cu înscrisuri privind activitatea ilicită a întreprinderii, inclusiv evidența bunurilor aflate la balanța companiei, acte de achiziții a pieselor de schimb uzate, cu semne de falsificare, agende, facturi, și alte înscrisuri ce prezintă interes pentru cauza penală, dar și două hard discuri cu informații despre evidența contabilă a întreprinderii. Iar la sediul și depozitele firmei au fost găsite șapte plăcuțe de înmatriculare ale unor automobile străine care oficial nu sunt la balanța întreprinderii, dar au fost dezasamblate și o parte din piese au fost deja vândute.Au mai fost găsite 18 chei de pornire pentru automobile de marca VW, 10 chei Audi, nouă chei BMW, cinci chei de la mașini de alte mărci.În depozite au fost descoperite 38 de motoare de mașini și alte piese de la zeci de automobile. Șase mașini erau în proces de dezasamblare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum o oră
11:00
Cât timp s-a aflat la Chișinău, Irada Zeynalova a realizat cel puțin 2 materiale jurnalistice. Este vorba despre un reportaj în care prezintă situaţia social-politică din Republica Moldova din perspectivă negative, iar ulterior - și un interviu cu președintele Igor Dodon.În cadrul interviului, Dodon a răspuns la o serie de întrebări, în care a criticat guvernarea de la Chișinău, a spus ce părere are despre Vlad Plahotniuc, dar a și avertizat opini publică precum că NATO înseamnă război.Pe de altă parte, șeful statului nu a ezitat să aducă laude Rusiei, precizând că „a răspuns cu bine la răul făcut”.La un moment dat, Irada Zeynalova l-a întrebat pe președintele Igor Dodon, dacă nu cumva se teme că o să fie asasinat, din motiv că nu a promulgat un șir de legi.„Eu înțeleg aceasta, doar că dacă eu am pornit pe această cale, nu îmi voi schimba poziția. Sunt de părere că ce propun ei nu e convenabil țării noastre.
Acum 2 ore
10:30
„Chiar cred că este o idee bună şi din punct de vedere politic, şi din punct de vedere economic. Până la urmă e o ocupaţie ilegală. Federaţia Rusă s-a angajat în 1999 la Istanbul să retragă tot materialul militar şi trupele din Transnistria”, a afirmat Traian Băsescu la emisiunea „Important” de la TVC21, potrivit adevărul.ro.Ex-preşedintele român a subliniat că „este clar că Republica Moldova a suferit pierderi consistente urmare a acestei ocupări, la care Federaţia Rusă a renunţat oficial la Istanbul şi pe urmă s-a răzgândit”. Potrivit lui, Chişinăul chiar are şanse să obţină despăgubiri din partea Moscovei pentru prejudiciul adus de Rusia în Transnistria începând cu anul 1992, de când teritoriul nu mai este ocupat de autorităţile constituţionale. „E o chestie de litigiu, să ştiţi că nici Ucraina nu a crezut România îi va lua 10.000 de kilometri pătraţi din Marea Neagră.
10:00
În martie, Comisia Europeană a aprobat investiţiile pe care Ungaria, cu sprijinul Rusiei, intenţionează să le facă pentru construcţia a două noi reactoare la centrala nucleară de la Paks. Această investiţie de 12,5 miliarde de euro, finanţată în proporţie de 80% printr-un împrumut acordat de Rusia, poate fi considerată drept un ajutor de stat, dar Guvernul ungar s-a angajat că va "limita posibilele distorsiuni la adresa concurenţei", a explicat Executivul european. Austria, care are graniţă comună cu Ungaria, sprijină energia verde şi nu are nici un reactor nuclear pe teritoriul ţării.''În Guvern am fost de acord că avem suficiente motive pentru a acţiona (CE) în instanţă. Asistenţa UE este permisă doar cînd are la bază interesul comun.
Acum 4 ore
09:30
Igor Dodon și-a exprimat speranța că la această ședință vor participa reprezentanții ai zeci de state.„De asemenea, pentru acest eveniment, am venit cu invitația pentru Patriarhul Chiril I al Moscovei și a acceptat, dar și am adresat o invitație conducerii Vaticanului, avem confirmarea că un reprezentant înalt al Vaticanului va participa la eveniment. Anul 2018 a fost declarat, prin decizia șefilor de state CSI – anul familiei. Eu consider că, fără păstrarea valorilor tradiționale, familiilor tradiționale, nu putem crea un stat puternic. Sper că, acest eveniment va duce la întărirea și păstrate valorilor noastre tradiționale aici, în RM. Pe parcursul acestui an, pentru a pregăti acest eveniment important, vom organiza mai multe evenimente – atât în RM, cât și peste hotare. Este o platformă pentru toți cei care pledează pentru păstrarea valorile tradiționale”, a precizat șeful statului.
09:00
Potrivit agenţiei infotag cu referire la agenţia rusă TASS, Dodon a subliniat că "asemenea afirmaţii ţin de alegerile parlamentare viitoare, la care Partidul Democrat de la guvernare (al cărui vicepreşedinte este speakerul - "I.") va încerca să se impună drept garantul şi apărătorul principal al intereselor SUA şi UE în Moldova".Preşedintele şi-a exprimat recunoştinţa faţă de forţele ruse de menţinere a păcii, care "împreună cu colegii moldoveni şi transnistreni menţin pacea pe Nistru deja de 25 de ani".„Operaţiunea rusă de menţinere a păcii este garantul păstrării în continuare a păcii în regiune, iar parteneriatul strategic cu Rusia este garanţia păstrării statalităţii moldoveneşti", susţine Dodon.
08:30
Oficialii au avut un schimb de opinii cu privire la evoluțiile recente în domeniu, înregistrate la nivelul UE și cel național.În intervenția sa, vicepremierul a reiterat solicitarea de sprijin din partea Uniunii Europene în realizarea obiectivului de interconectare a Republicii Moldova la rețelele europene de transportare a resurselor de gaz și electricitate. În context, a fost exprimat angajamentul politic al autorităților de la Chișinău de a respecta obligațiunile care decurg din Acordul de Asociere pe segmentul energetic.Vicepreședintele Šefčovič a făcut o evaluare a situației regionale în domeniul interconectărilor și s-a referit la necesitatea consolidării eforturilor în asigurarea securității energetice.De asemenea, au fost analizate perspectivele de cooperare în domeniul energiei, eficienței energetice și energiei regenerabile.
08:00
"Am luat credit de la Victoriabank, cu 8% anual. Am vândut apartamentul, am luat credit şi am procurat casa, şi mai am de întors încă până la un milion de lei. Acum trăim din banii soţiei, ai mei, avem şi părinţi care ne ajută cu bani. Am declarat public acest lucru. Da, am procurat casa de la o rudă, care a plecat peste hotare”, declarat Igor Dodon în septembrie 2016, scrie unimedia.info.În declarația sa de avere, de pe portalul Agenției Naționale de Integritate, Igor Dodon declară că a luat credit în valoare de circa un milion jumătate de lei, care urmează a fi întors până în anul 2028. Salariul declarat al președintelui este de circa 182 de mii de lei, iar cel al soției, de peste 167 de mii.Declarația de venit a fost completată pe 31 martie 2017.
Acum 24 ore
22:20
„Numele meu este Tomas Zdechovschy și eu sunt deputat în Parlamentul European din partea marii familii a PPE. Familie la care aparține și Igor Grosu. Cred că el ar trebui să-și cunoască membrii familiei”, a scris parlamentarul într-un comentariu la stirea publicată de portalul deschide.md.Amintim că cinci deputați din Parlamentul European, membri ai PPE, au venit la Orhei, la invitația partidului condus de primarul orașului, Ilan Shor. Fiind solicitat să comenteze această vizită, Igor Grosu a declarat pentru deschide.md că nu este vorba despre o delegație a PPE. ”Din informațiile noastre, ei nu sunt de la PPE, ei sunt într-o vizită privată”, a declarat Grosu.
19:00
Șalaru a precizat, într-o postare pe Facebook, că fostul președinte al României va continua lupta, fiind sigur că va avea câștig de cauză în acest sens, potrivit deschide.md.„Decizia Judecătoriei Botanica de a respinge solicitarea de anulare a decretului prin care Igor Dodon i-a retras cetățenia președintelui Traian Băsescu nu este definitivă și ea dovedește că, în Republica Moldova, injustiția creeaza adevărate anomalii. Președintele Traian Băsescu, peste câteva luni sau peste un timp oarecare, își va recupera, cu siguranță, cetățenia Republicii Moldova”, a precizat Șalaru. Totodată, acesta a sugerat că adevărata luptă a lui Traian Băsescu în Republica Moldova este înfăptuirea Unirii între cele două state românești, iar „Unirea unui neam nu a stat și nu va sta niciodată în decretele semnate de slugile Moscovei. Unirea este dreptul nostru și ea depinde doar de noi, românii basarabeni, nu de Igor Dodon”.
18:30
"Toate serviciile consulare şi de viză oferite de Ambasada SUA la Chișinău vor continua în această perioadă în care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii. Această pagină și site-ul Ambasadei nu vor fi actualizate până la reluarea completă a activității, cu excepţia mesajelor urgente de securitate şi siguranţă", a comunicat Ambasada SUA în Moldova, scrie publika.md.Guvernul Statelor Unite a început, la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, o închidere parţială a activităţilor sale din lipsa fondurilor de finanţare, după ce republicanii şi democraţii nu au reuşit să ajungă în Congres la un acord privind bugetul.Lipsa unui vot în Congres a lăsat Guvernul SUA şi diferite autorităţi federale fără finanţare, în aşteptarea adoptării bugetului anual. În astfel de situaţii, angajaţii care nu au roluri vitale sunt trimişi în şomaj temporar.
18:00
Campania de propagandă din presa de la Moscova cuprinde o serie de articole denigratoare la adresa Chișinăului (https://regnum.ru/news/polit/2369665.html; https://life.ru/t/главное/1079681/shmarovoz_i_kuklovod_oligharkh_kotoryi_mieniaiet_moldavskikh_priezidientov), în care autorii se arată deranjați de faptul că guvernarea de la Chișinău „s-ar fi vândut Occidentului, fapt care prejudiciază interesele Rusiei, Transnistriei și poporului moldovenesc”.Totodată, autorii materialelor propagandistice se arată profund deranjați de recenta vizită a lui Vlad Plahotniuc la Washington, unde a avut mai multe întâlniri cu oficiali americani.De notat că atacurile furibunde din presa rusă vin la o săptămână după promulgarea de către spikerul Andrian Candu a legii anti-propagandă votată de Parlamentul de la Chișinău, care vine să excludă din spațiul informațional moldovenesc buletinele de știri și emisiunile TV propagandistice produse la Moscova.
18:00
„Astăzi, 22 ianuarie 2018, Judecătoria Chișinău a respins cererea înaintată de Traian Băsescu împotriva lui Igor Dodon privind anularea decretului din 3 ianuarie 2017 privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova, scrie unimedia.info.Pe parcursul examinării cauzei în fond reclamantul a prezentat probe și argumente incontestabile ce demontrează ilegalitatea decretului contestat.Din acest motive, aducem la cunoștința opiniei publice că în această după-amiază am înregistrat o cerere de apel prin care contestăm hotărârea instanței de fond", a scris Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu.Amintim că astăzi Judecătoria Chișinău a respins cererea lui Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetățeniei.
17:40
Președintele Igor Dodon, i-a oferit un interviu jurnalistei ruse, Irada Zaynalova, care este prezentatoarea principalului buletin de știri de la postul rusesc NTV. Aceasta cu câteva zile anterior a fost întoarsă de pe Aeroportul Chișinău, iar după verificarea documentelor, a fost luată decizia de a nu-i autoriza accesul pe teritoriul Republicii.Ulterior, jurnalista a revenit în Moldova, la inițiativa lui Dodon, anunțul a fost făcut de șeful statului pe pagina sa de Facebook.„Am oferit un interviu pentru Irada Zeinalova, jurnalist, moderatoarea emisiunii „Bilanţul săptămînii cu Irada Zeinalova, de la postul de televiziune NTV, care se află la Chișinău la invitaţia mea personală”, a scris Dodon pe pagina sa. Pentru interviul integral accesați media.ntv.
17:10
Astfel, compania moldovenească de transport al energiei electrice a primit un împrumut de 270 milioane de euro pentru a asigura conectarea permanentă cu România. La fel, Moldova va putea beneficia în curând de gazul românesc, întrucât în prezent se lucrează la interconectarea sistemelor dintre cele două țări.„Moldelectrica va construi o nouă line electrică de înaltă tensiune de 400 kV între Chişinău şi Vulcăneşti – localitate în sudul Moldovei situată la circa 35 kilometri de graniţa cu România, o staţie electrică de tip back-to-back, de 600 MW, în Vulcăneşti şi va moderniza staţia de transformare de la Chişinău, care acum funcţionează la 330 kV, ca urmare a introducerii noii tensiuni de 400 kV. Această staţie este necesară pentru a uniformiza diferenţele de voltaj care există acum între sistemul românesc şi cel din Republica Moldova.
17:00
„Împreună cu Delegația Republicii Moldova la APCE, care am onoarea să o conduc, suntem la Strasbourg, unde în aceste zile va avea loc sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Începutul noului an se arată a fi unul de perspectivă. La ședința Grupului Soc (Socialiștii, Democrații și Verzii, al doilea grup după mărime din cadrul APCE) la inițiativa colegilor, am fost înaintat și votat în calitate de vicepreședinte al Grupului și membru al Biroului Permanent. Mă simt onorat să reprezint Republica Moldova la acest nivel și în același timp responsabil pentru noul statut asumat”, a scris Lupu pe pagina sa de Facebook, potrivit independent.md.Amintim că la începutul lunii martie 2017, preşedintele democrat Vlad Plahotniuc a fost ales în calitate de vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste.
17:00
Potrivit agenţiei Infotag, el a nu a exclus faptul că problema ar putea fi soluţionată ca şi în Kosovo.Comentând declaraţiile preşedintelui Parlamentului Moldovei, Andrian Candu, care au spus că trupele ruseşti pe teritoriul Republicii Moldova sunt forţe de ocupaţie, liderul de la Tiraspol a amintit că transnistrenii consideră că GOTR este garantul păcii în regiune".,,La reuniunea recentă a APCE la Paris, unde au fost invitaţi reprezentanţi ai Transnistriei, noi am impus tabu pe tema prezenţei militare ruse. Ştiind poziţia noastră, nici ceilalţi participanţi la dialog nu s-au referit la aceasta. De obicei, această întrebare este ridicată de Moldova. Noi am exclus-o cu totul de pe ordinea de zi. Europenii ştiu acest lucru, de aceea nu se ating de acest subiect", a spus el.Potrivit lui, GOTR este fundamentul operaţiunii de menţinere a păcii în regiune, din componenţa grupului operativ este format şi batalionul de menţinere a păcii.
16:00
Potrivit Legii cu privire la Procuratură, Adunarea Generală a Procurorilor se constituie din procurorii din cadrul Procuraturii și se convoacă anual de către CSP, scrie Bizlaw.md.Legea mai prevede că întrunirea este deliberativă dacă la ea participă majoritatea simplă a procurorilor în exercițiu. Adunarea anuală este organizată pentru audierea raportului în privința activității Procuraturii, care va fi prezentat de către Procurorul General, și a raportului în privința activității Consiliului Superior al Procurorilor, prezentat de către președintele Consiliului.Hotărârile Adunării se adoptă cu votul majorității simple a procurorilor prezenți și se semnează de către președintele și secretarul ședinței. Acestea se publică pe paginile web oficiale ale Procuraturii Generale și Consiliului Superior al Procurorilor. Deciziile sunt executorii pentru structurile de autoadministrare ale Procuraturii și pentru procurori.
15:30
Potrivit agenţiei Infotag, o declaraţie în acest sens el a făcut într-un interviu difuzat duminică seara de postul de televiziune rusesc NTV.,,Nu cred că europenii au nevoie ca aici să fie un punct fierbinte. Nu cred că cineva dintre oficialii de la Washington are nevoie de aceasta, dar anumite persoane ar dori să facă un nou punct fierbinte aici. Este foarte aproape de frontiera Federaţiei Ruse, aici este Transnistria. În Transnistria sunt aproximativ 300 de mii de cetăţeni ai Federaţiei Ruse. Cred că acest lucru se face implica Rusia într-un nou conflict. Prin urmare, în aceste condiţii, sarcina mea este foarte dificilă - de a menţine situaţia în această etapă, ca să nu scape de sub control după scenariul lor. Deşi mă provoacă", a spus Dodon.El a atras atenţia la faptul că Moldova este înconjurată de ţări care au o atitudine nu prea prietenoasă faţă de Rusia.
15:00
Traian Băsescu fiind întrebat de către jurnaliști care au fost motivele care au dus la această decizie, a avut un răspuns scurt.„Nu-mi este clar, dar e decizia instanței și trebuie respectată. Nu comentez decizia instanței”.Ex-președintele României a fost întrebat și dacă se mută la Chișinău.„Mă mut în aceeași măsură în care cei 700.000 de mii de cetățeni ai R. Moldova au trebuit să se mute în România ca să obțină cetățenia. Și domnul avocat al domnului Dodon a obținut cetățenia fără să trebuiască să stea trei ani în România”, fost răspunsul oferit de Traian Băsescu.Amintim că, pe 3 ianuarie, imediat după ce a ocupat oficial fotoliul de şef a statului, Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu.
14:50
Secretarul de stat al afacerilor externe şi integrării europene, Tatiana Molcean, l-a primit pe Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan.Cei doi oficiali au făcut un schimb larg de opinii pe marginea procesului de negocieri vizând reglementarea transnistreană, remarcând îndeosebi importanţa implementării în deplină măsură a înţelegerilor convenite şi identificării unor soluţii adecvate pentru problemele prioritare de pe agenda negocierilor, în particular, vizând admiterea în traficul rutier internaţional al automobilelor din regiunea transnistreană. A fost remarcată îndeosebi şi asigurarea liberei circulaţii dintre cele două maluri ale Nistrului.
14:00
Această decizie apartine asociațiilor neguvernamentale ale membrilor comunității, originari din Republica Moldova.CNDC este creat pentru a armoniza și coordona activitățile ONG-urilor și grupurilor comunitare în scopul sporirii eficienței și vizibilității activităților cuturale și economice menite să contribuie la promovarea valorilor culturale și economice naționale, precum și la menținerea unei relații permanente cu Republica Moldova, cooperarea pe orizontală cu Biroul Relații cu Diaspora și Ambasada Republicii Moldova în Canada, cu alți parteneri instituționali din Republica Moldova și Canada.La Masa Rotundă a asociațiilor diasporei canadiene au fost prezenți reprezentați din sectorul asociativ din Montréal, Edmonton, Calgary, Laval ș.a.
13:30
Deputații, care au vizitat Orheiul reprezintă Italia și Republica Cehă în Parlamentul European. Delegația a inclus, de asemenea, experți și politologi, precum  și asistenți ai deputaților.Delegația Europeană a sosit în Republica Moldova la invitația Primarului de Orhei, Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan ȘOR, pentru a participa la Masa Rotundă cu tematica implementării  practicilor europene la nivel local, precum și de a discuta proiecte comune pentru dezvoltarea orașului Orhei.În cadrul vizitei, deputații europeni au întrepins o vizită de studiu în municpiul Orhei, au discutat despre reformele realizate în domeniul infrastructurii și sectorul social. Mai mult europarlamentarii, au analizat cum sunt realizate în practică promisiunile preelectorale.
13:00
Un reportaj despre Republica Moldova în care jurnalista vorbește despre situația politică și socială de la noi, a fost difuzat la postul NTV din Rusia, asta după ce Parlamentul a aprobat modificările Codului Audiovizualului prin care interzice propaganda rusă, scrie Unimedia. Într-o lumină negativă este prezentată viața oamenilor din Republica Moldova. Expresii precum „Țara copiilor părăsiți”, „problemele din regiunea transnistreană nu vor să le soluționeze”, „împotriva Federației Ruse” împânzesc reportajul.În materialul său, jurnalista vorbește și despre Vlad Plahotniuc, prezentat ca fiind neprieten al Rusiei și amintește că acesta este cercetat penal la Moscova.Vedeți mai jos cum au tratat jurnaliștii ruși situația Republicii Moldova.
12:50
Deși i-au fost sechestrate bunuri în valoare de 60 de milioane de lei în cadrul dosarului penal în care a fost inculpat şi condamnat în primă instanță pentru implicare în frauda de la Banca de Economii, această sumă este incomparabilă cu prejudiciul cauzat şi nu reprezintă nici pe departe toată averea omului de afaceri Ilan ŞorÎn perioada în care procurorii îi sechestrau averea pentru implicarea în furtul miliardului, afaceristul şi-a vândut avioanele înregistrate în Republica Moldova.„Infractorii nu înregistrează bunuri de aşa valoare pe nume propriu”, a răspuns un fost procuror general când a fost întrebat de ce nu s-a pus sechestru şi pe avioanele inculpatului.Fiind ales primar în 2015, Şor a trebuit să-şi declare toată averea deţinută începând cu anul 2014.
12:00
E declaraţia senatorului rus Franţ Klinţevici, la pachet cu ameninţarea unui coleg de-al său, potirvit căruia Chişinăul va pierde piaţa rusească, dacă inisistă asupra retragerii trupelor ruse cu pretenţie de pacificare, scrie deschide.md. „Cred că Rusia are dreptul să impună Republicii Moldova costuri. Pacificatorii ruși execută în această regiune o operațiune importantă, reușind să evite războiul, fapt care este legat de cheltuieli majore. În lipsa lor ar avea loc un conflict armat serios”, a declarat Klințevici, citat de Agenţia Regnum.Totodată, senatorul rus se arată convins că Republica Moldova nu va avea resurse pentru a plăti. „Țara a falimentat”, spune demnitarul. „Dacă insistați, rămâneți fără acces la piața rusă”.Anterior, și senatorul rus Aleksei Pușkov a comentat intenția Moldovei de estima pagubele ocpuației ruse în Transnistria.
11:50
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) se întrunește în prima sesiune din anul 2018, în perioada 22-26 ianuarie curent, la Strasbourg.Politics.MD amintește că din delegația parlamentară a Republicii Moldova fac parte deputații Marian Lupu, șeful delegației naționale, vicepreședintele Legislativului Valeriu Ghilețchi, Valentina Buliga, Vlad Batrîncea și Inna Șupac.Potrivit agendei, în cadrul sesiunii curente urmează a fi ales președintele Adunării Parlamentare și Comisarul pentru drepturile omului. Tradițional, Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland va rosti un discurs oficial. Totodată, alocuțiuni vor avea președintele Armeniei Serzh Sargsyan, președintele Austriei Alexander Van der Bellen și prim-ministrul Danemarcei, Lars Løkke Rasmussen, Membrii APCE vor dezbate raportului prvind respectarea drepurilor omului în anul 2017 li vor discuta despre eficiența politicilor din domeniul sportului.
Ieri
11:10
„Aici Guvernul a avut restanțe, foarte puține realizări. Chiar și acele realizări care au avut loc nu au fost de natură să imprime elementul acesta de dezvoltare a economiei moldovenești, dar și a sferei sociale”, este de părere Anatol Țăranu. Potrivit lui, Republica Moldova are un prim-ministru bun din punctul de vedere al stabilizării situației, dar așteaptă de la Pavel Filip să se manifeste și ca prim -ministru în ceea ce privește dezvoltarea. O restanță serioasă a actualului Guvern, și în primul rând al Ministerului Justiției, analistul o numește dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor.Directorul companiei Intellect Group, Ian Lisnevschi, consideră că abia în anul 2017 Guvernul a trecut de la perioada de stabilitate la reforme. „Rezultatele noi nu putem să le vedem imediat, într-o lună sau două, acestea vor fi resimțite în 2018-2019.
11:00
Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează, în perioada 21-24 ianuarie curent, o vizită oficială în Regatul Danemarcei.Politics.MD informează: la Copenhaga, președintele Parlamentului va avea o întrevedere cu Majestatea Sa Regina Margareta a Danemarcei. Într-un comunicat de presă este spus că: ‘’De asemenea, delegația parlamentară va avea întrevederi cu Prezidiumul Parlamentului danez și cu conducerea mai multor comisii.
11:00
Instanța de fond a respins astăzi cererea de chemare în judecată a fostului lider de la Cotroceni împotriva președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, scrie Agora.Fostul lider de la Cotroceni l-a acţionat în judecată pe Igor Dodon la începutul anului 2017.
10:40
„Am convenit împreună că trebuie să avem o persoană nouă în fruntea Direcției locativ-comunale. Începând de astăzi vom restructura această direcție. Nu vreau să dau vina doar pe dl Gontea pentru felul cum s-a intervenit în deszăpezirea curților de bloc. Am văzut cel puțin atitudine că se dorește de a face ceva”, a declarat Silvia Radu, fiind citată de Agora.Primarul interimar a mai adăugat că trotuarele și curțile de bloc puteau fi curățate dacă se dorea. „Locuitorii sunt nemulțumiți că nu s-a intervenit pe trotuare, în curțile de bloc. Asta înseamnă că trebuie să revedem planul de intervenții. Știu că sunt multe explicații, dar eu cred că lucrurile pot fi făcute atunci când există o altă abordare. Faptul că în fața primăriei nu este gheață demonstrează acest lucru”, a mai punctat Silvia Radu.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.