Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană s-a întâlnit cu Ambasadorul UE la Chișinău

Interlic, 13 ianuarie 2018 21:40

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a avut astăzi o întrevedere cu şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 24 ore
20:10
Viceprim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu Maroš Šefčovič, Vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică. Oficialii au avut un schimb de opinii cu privire la evoluțiile recente în domeniu, înregistrate la nivelul UE și cel național.
20:10
Viceprim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit astăzi cu vicepreședintele Comisiei Europene, Comisar european pentru moneda euro și dialog social, Valdis Dombrovskis, în cadrul vizitei pe care o întreprinde la Bruxelles.
19:40
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a prezentat astăzi, în cadru ședinței operative cu responsabilii pe domenii ai MEI, prioritățile activității instituției pentru următoarea perioadă. Ministrul a accentuat că mizează pe o colaborare eficientă și constructivă.
19:30
Oportunitățile de investiții în Republica Moldova au fost prezentate de Președintele Parlamentului Andrian Candu la întâlnirile cu Thomas Bustrup, director executiv al Confederației industriașilor din Danemarca și cu Finn Mortensen, director executiv al State of Green. Discuția a avut loc în timpul vizitei unei delegații parlamentare în Regatul Danemarca.
19:30
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) se întrunește în prima sesiune din anul 2018, în perioada 22-26 ianuarie curent, la Strasbourg. Din delegația parlamentară a Republicii Moldova fac parte deputații Marian Lupu, șeful delegației naționale, vicepreședintele Legislativului Valeriu Ghilețchi, Valentina Buliga, Vlad Batrîncea și Inna Șupac.
19:30
Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Pia Kjaersgaard, președinta Folketinget (Parlamentul Regatului Danemarcei) și cu alți patru membri ai prezidiumului Legislativului - Henrik Dam Kristensen, Kristian Pihl Lorentzen, Christian Juhl, Leif Mikkelsen (vicepreședinți ai Parlamentului Regatului Danemarcei).
19:20
În perioada 15 – 21 ianuarie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 279,9 mln lei, fiind perfectate per total 7 694 de declarații vamale.
19:20
Valoarea mărfurilor exportate în perioada ianuarie-noiembrie 2017 a crescut cu 18,4% sau cu 341,1 milioane de dolari, faţă de aceeași perioadă din anul 2016. Potrivit datelor statistice, 67% dintre acestea au constituit mărfuri autohtone, iar 33% - reexport. În țările Uniunii Europene exporturile dețin o cotă de 65,7%, iar în țările CSI – 19,5%.
19:20
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o discuție telefonică cu prim-viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina, Stepan Kubiv.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:00
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici s-a întâlnit cu adjunctul reprezentantului Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), Tudor Robu, pentru a discuta despre principalele proiecte ce vor fi realizate în acest an, cu suportul FAO.
00:00
La 19 ianuarie 2018, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.
00:00
La 19 ianuarie 2018, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit.
19 ianuarie 2018
23:50
Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, împreună cu Agenția de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură (AIPA) s-au convocat, ieri, în cadrul unui grup de lucru, pentru a discuta despre elaborarea proiectului Regulamentului privind condițiile și procedura de acordare a plăților în avans pentru agricultori.
23:40
Reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere și un management al siguranței rutiere care să includă cele mai bune practici internaționale sunt câteva dintre temele discutate de președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederi cu directorul de țară al Băncii Mondiale în Moldova Anna Akhalkats, reprezentanții BERD și ai Ministerului Economiei și Infrastructurii.
23:40
Republica Moldova a semnat la data de 18 ianuarie curent, două acorduri de grant oferite de Fondul Global de Combatere SIDA, Tuberculozei și Malariei privind susținerea financiară a răspunsului național la epidemiile cu tuberculoză și HIV/SIDA. Valoarea granturilor constituie 15,8 milioane de euro și sunt acordate pentru o perioadă de trei ani (2018-2020).
23:30
Opt sate din raionul Hânceşti şi-au conectat şcolile, grădiniţele, primăriile la sisteme de încălzire pe biomasă, înlocuind astfel încălzirea cu gaze sau cărbune. Două dintre aceste comunităţi au reuşit să-şi racordeze toate instituţiile publice la energia verde. Schimbarea a fost posibilă datorită asistenţei Uniunii Europene, realizate în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
23:30
În perioada 22-23 ianuarie, Iurie Leancă va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, unde va avea un șir de întrevederi importante cu mai mulți decidenți din Uniunea Europeană. În cadrul discuțiilor, va informa partenerii europeni despre angajamentul Guvernului de la Chișinău de a accelera reformele în domenii cheie, în mod special, cel al justiţiei și luptei împotriva corupției.
18 ianuarie 2018
20:00
Gas Natural Fenosa declară într-un comunicat de presă că informaţia apărută în presa străină, privind vânzarea de către grupul Gas Natural a întreprinderii sale în Moldova, nu corespunde realităţii.
19:40
Ultimele evoluții privind gestionarea situației create de condițiile meteo nefavorabile au fost analizate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de premierul Pavel Filip în după amiaza zilei de astăzi.
19:30
Viceprim-ministrul pentru integrare europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii Uniunii Europene cu reşedinţa la Chişinău.
17:40
Situația în domeniul comunicații electronice este în linii mari stabilă. O serie de abateri de la normă sunt înregistrate datorită căderilor de curent în mai multe zone ale țării.
17:40
La 18 ianuarie 2018, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, l-a primit pe Reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, Ambasadorul Victor Krijanivski, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.
17:30
Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în sedința de astăzi, candidaturile pentru funcțiile de Ambasadori ai Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Regatul Belgiei, Republica Lituania și Republica Populară Chineză.
17:30
Fracțiunile parlamentare au înaintat 170 de inițiative legislative, pe parcursul anului 2017, conform bilanțului statistic. Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova este autorul celor mai multe inițiative legislative – 79 la număr. Aceasta este urmată de fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova care a înaintat 44 de proiecte. Câte 11 inițiative au înregistrat deputații neafiliați și cei din fracțiunea Partidului Liberal – Democrat din Moldova, 10 – fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, 9 – fracțiunea Partidului Liberal și 6 inițiative aparțin Grupului parlamentar Popular European.
17:30
Datorită căderii precipitaţiilor și codului portocaliu anunțat pe aproate tot teritoriul republicii sub formă de zăpadă şi lapoviţă, însoțit de vânt și viscol, întreprinderile specializate din teritoriu au demarat lucrări de deszăpezire şi combatere a lunecuşului pe drumurile publice.
17:30
Datorită condițiilor climaterice, au survenit următoarele evenimente
17:10
Deputații din Comisia politică externă și integrare europeană au examinat și avizat, în sedința de astăzi, proiectul de lege pentru aprobarea Strategiei de dezvoltare a societății civile pentru perioada 2018-2020 și a Planului de acțiuni pentru realizarea acesteia.
16:01
Guvernul Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială, a lansat astăzi proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, care va fi implementat de Cancelaria de Stat, în comun cu Centrul de Guvernare Electronică.
16:00
Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în dimineața zilei de astăzi ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu situația meteo nefavorabilă.
15:50
Datorită condițiilor meteorologice (depuneri de precipitații pe conductori) în data de 18.01.2018, situația operativă la ora 13:00 privind alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din Republica Moldova este următoarea:
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.