Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană s-a întâlnit cu Ambasadorul UE la Chișinău

Interlic, 13 ianuarie 2018 21:30

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a avut astăzi o întrevedere cu şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 4 ore
22:10
Persoanele cu vârsta de peste 18 ani, născute pe teritoriul Moldovei, indiferent dacă dețin cetățenia altui stat și dacă domiciliază în țară sau în străinătate vor putea dobândi mai ușor cetățenia Republicii Moldova prin recunoaștere. Modificările operate la Legea cetățeniei nr. 1024-XIV au intrat în vigoare la sfârșitul săptămânii trecute.
Acum 6 ore
21:40
Secretarul de stat, Daniela Morari, a participat la Summit-ul șefilor de stat și guvern al țărilor participante ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP). Evenimentul a fost organizat sub auspiciile Sloveniei, care la moment deține președinția în exercițiu al SEECP.
21:40
Republica Moldova a înregistrat progrese substanţiale în crearea unui mediu naţional favorabil dezvoltării durabile, inclusiv prin îmbunătăţirea climatului de afaceri, instituirea zonelor economice libere pentru atragerea investiţiilor străine directe şi extinderea infrastructurii pentru susţinerea mediului de afaceri. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul Forumului Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) privind finanţarea dezvoltării, care se desfășoară la New York.
21:40
Un acord privind mecanismul de participare a vehiculelor din Transnistria în traficul rutier internațional a fost semnat astăzi de către negociatorii șefi din partea Chișinăului și Tiraspolului.
21:30
Ar putea fi instituite noi norme de reglementare în relaţiile contractuale dintre furnizori şi comercianţi pe lanţul alimentar. Un proiect de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative a fost discutat astăzi, în cadrul ședinței grupului de lucru, organizat pe platforma Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.
21:30
La Ankara s-au desfășurat consultări politice interministeriale, conduse de secretarul de stat al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, și omologii săi, subsecretarii Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Ümit Yalcin și Ümit Yardım.
21:20
La o săptămână de la inspecția drumului principal din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, ministrul Economiei și Infrastructurii a venit astăzi cu noi indicații către instituțiile responsabile, pentru a soluționa definitiv problema camioanelor care circulă prin localitate.
21:20
Posesorii de mașini din regiunea transnistreană vor primi plăcuțe neutre și vor fi admiși în traficul internațional începând cu 1 septembrie 2018, potrivit unei decizii semnate astăzi de către reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului, la Bender.
21:10
Principalele aspecte ale regulilor de origine ZLAC au fost discutate, ieri, în cadrul unui seminar la care au participat mai agenți economici din diferite regiuni ale țării. Evenimentul a fost organizat cu suportul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM) și a reunit inclusiv reprezentanți ai asociațiilor de business.
Ieri
23:20
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă, în perioada 23 – 27 aprilie curent, la New York, la Reuniunea de nivel înalt a Adunării Generale ONU privind construcţia păcii durabile, precum și Forumul Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) privind finanţarea pentru dezvoltare.
23:10
Prima etapă a proiectului Twinning privind implementarea NCTS-ului și a Ghișeului Unic a fost finalizată, fiind analizat cadrul legal care reglementează aceste componente, precum și înaintate recomandările de rigoare, care sunt derivate din cele mai bune practici europene în domeniile date. Despre aceasta au raportat experții proiectului în cadrul celei de-a doua ședințe a Comitetului de Supraveghere.
23:10
În perioada 2016-2017, cifra de afaceri a sectorului tehnologiei informației și a comunicațiilor (TIC) a crescut de la 10,5 miliarde lei la 12,2 miliarde lei, înregistrând și o creștere a exportului IT și comunicații până la 3,3 miliarde lei, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la Moldova ICT Summit 2018. Ediția din acest an este dedicată Educației și Inovației Digitale. La eveniment au participat partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, reprezentanți ai industriei IT și mediului academic, experți internaționali.
23:10
Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu delegația Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților din Parlamentul României.
22:50
Dezvoltarea educației digitale și a capitalului uman în sectorul IT sunt genericul ediției din acest an a Moldova ICT Summit. Premierul Pavel Filip, care nu a putut lipsi de la acest eveniment, a subliniat că instrumentele IT stau la baza dezvoltării tuturor domeniilor, iar educarea tinerei generații este determinantă în acest sens.
22:50
Ca rezultat al eforturilor Guvernului Republicii Moldova în cadrul negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol, s-a reușit restabilirea accesului la loturile de pământ care aparțin proprietarilor din raionul Dubăsari.
22:40
Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a APCE. Reuniunea are loc la Strasborg, în perioada 23-27 aprilie 2018. În cadrul reuniunii parlamentarii vor discuta despre lupta împotriva terorismului, protecția integrității editoriale și statutul jurnaliștilor în Europa.
22:40
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat astăzi cu noua Șefă a misiunii Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Moldova, Angela Sax, despre Strategia BERD pentru Republica Moldova pentru anii 2017 – 2020, reformele realizate pentru îmbunătățirea climatului de afaceri și atragerea investițiilor, precum și despre domeniile-cheie de colaborare.
22:20
Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, Roman Boțan și Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților din Parlamentul României, Dorel-Gheorghe Căprar au semnat, astăzi, la Chișinău, o Declarație comună a președinților comisiilor.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:30
În cadrul întrunirii Comisiei Unificate de Control (CUC) care a avut loc la 19 aprilie curent în or. Bender, au continuat dezbaterile pe marginea propunerilor formulate de părți privind soluțiile legate de instalarea ilegală a posturilor pretinselor structuri de forţă ale Tiraspolului şi extinderea infrastructurii lor în Zona de Securitate, pe podul peste râul Nistru din preajma satelor Gura-Bâcului – Bâcioc.
21:30
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a fost alertat astăzi la ora 12.06 de minute pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la Institutul de Zootehnie de pe str. Academiei nr.1 a mun. Chișinău. La fața locului pentru localizarea arderii au fot antrenate 14 autospeciale de intervenție cu peste 100 de pompieri și salvatori. Ajunși la locul incendiului, pompierii au evacuat toate persoanele din interiorul clădirii și au stabilit că flăcările au cuprins o suprafață de peste 1000 metri pătrați a acoperișului.
21:20
Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat astăzi șantierul de construcție a punctului de trecere Palanca, care urmează să fie dat în exploatare până la finele anului curent. Aici va fi efectuat controlul în comun la granița moldo-ucraineană.
21:20
Noua comisie se va numi Comisia de control al finanțelor publice și urmează a fi funcțională din următoarea legislatură parlamentară. Inițiativa aparține președintelui Parlamentului Andrian Candu, a fost examinată, în ședința de astăzi, și susținută de majoritatea deputaților, în I lectură.
21:20
Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, modificarea Legii cu privire la notariat, în I lectură. Iniţiativa legislativă aparține unui grup de deputaţi şi a fost susținută de majoritatea parlamentarilor prezenți la ședință.
21:10
Parlamentul a examinat, în ședința de astăzi, noua redacție a proiectului de lege cu privire la eficienţa energetică și l-a aprobat, în I lectură. Potrivit autorilor, scopul proiectului este crearea cadrului juridic necesar pentru promovarea şi îmbunătăţirea eficienţei energetice inclusiv prin realizarea planurilor de acţiuni în domeniul eficienţei energetice, prin dezvoltarea pieţei de servicii energetice, precum şi prin implementarea altor măsuri de eficientizare a consumurilor de energie.
21:01
Aflat în vizită de lucru la Comrat, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat astăzi cu Başcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, primarii localităților din cadrul autonomiei, precum și cu reprezentanții mediului despre reformele implementate pentru dezvoltarea social-economică a regiunii și crearea unui mediu de afaceri favorabil, lansarea proiectelor noi care ar contribui la creșterea nivelului de trai al populației.
21:01
Moldova ICT Summit 2018, ediție dedicată educației digitale, va avea loc pe 23 aprilie, în incinta Centrului de Excelență Tekwill. Evenimentul va reuni peste 400 de reprezentanți ai sectorului TIC, Guvernului, mediului academic, parteneri de dezvoltare, precum și experți internaționali.
21:01
Parlamentul a examinat și aprobat, în ședința de astăzi, Concepţia naţională de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova. Proiectul de lege a fost susținut de 56 de deputați din cei prezenți.
20:50
În ședința de astăzi, 55 dintre deputații prezenți au susținut o serie de completări, în lectură finală. Noile prevederi stipulează că dacă o persoană în exercitarea atribuţiilor în sectorul public a luat o decizie în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial a cărui valoare depăşeşte 500 000 lei se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 000 la 750 000 lei sau cu închisoare până la 3 ani sau cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de la 5 la 7 ani.
20:50
Proiectul noului Cod al serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost examinat astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. Documentul a fost aprobat, în prima lectură, cu susținerea majorității deputaților prezenți la sedință.
19 aprilie 2018
22:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat astăzi la Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus, care constituie o platformă pentru promovarea și dezvoltarea mediului de afaceri, precum și stabilirea de noi parteneriate moldo-belaruse.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.