Filat sparge tăcerea după decizia CSJ: E regretabil că s-a ajuns atât de departe

Agora.md, 16 decembrie 2017 14:10

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a transmis un mesaj prin intermediul avocatului său, Igor Popa, după ce Curtea Supremă de Justiție a respins recursul în anulare.Mesajul a fost citit de Igor Popa, în direct, la emisiunea „Cutia Neagră” de la postul TV8.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 5 minute
11:50
Se pare că în Republica Moldova ambulanțele pot fi utilizate pe o scară mult mai largă decât în restul lumii. Astăzi, pe o șosea de la ieșirea din capitală a fost suprinsă o ambulanță care transporta ... brazi. Mai mult, pentru a se asigura că pomii dispun de suficient aer, șoferul mașinii mergea cu ușa din spatele autovehiculului deschisă. Probabil se și grăbea, pentru că a circulat la culoarea roșie a semaforului. Imaginele au fost postate pe internet de un martor ocular.
Acum 10 minute
11:40
Timp de un un an, firma „Ecostat” SRL condusă de Alexei Buliga, soțul deputatei democrate Valentina Buliga, a câștigat șapte contracte de achiziții publice în valoare de un milion 425 de mii de lei. Firma s-a angajat să colecteze, să transporte și să neutralizeze deșeurile medicale din cinci spitale din țară, scrie moldovacurata.md.Firma „Ecostat” SRL a fost fondată în luna martie 2015 de către Leonid Negru și Radu Baltag, ultimul fiind și administratorul afacerii timp de un an și jumătate. În luna octombrie 2016, s-a schimbat administratorul, astfel că la conducerea firmei a venit Alexei Buliga. 
Acum o oră
11:10
O avalanșă puternică a avut loc într-o stațiune de schi din Japonia. Aceasta a fost provocată de o erupție vulcanică. În urma incidentului, o persoană este dată dispărută, iar alte 14 au fost rănite, scrie BBC News. Vulcanul Kusatsu Shirane a erupt aproape în același timp în care a avut loc avalanșa, însă autoritățile nu au anunțat oficial încă dacă activitatea vulcanică a provocat și căderile de zăpadă. 
11:10
În Republica Moldova sunt profesori foarte buni, dar care nu știu că sunt buni. Declarația îi aparține directorului de programe din cadrul Institutului de Politici Publice Anatol Gremalschi și a fost făcută în cadrul unui interviu în studioul AGORA. Discuția despre sistemul de învățământ din țara noastră a vizat și portalul educatia.md la elaborarea căruia a participat și expertul.
11:00
Satul Cotul Morii este unul dintre cele opt sate din raionul Hâncești care își racordează instituțiile publice la energia verde. Aproape 300 de școlari își fac studiile în încăperile încălzite cu biomasă. Brichetele folosite pentru încălzirea unui gimnaziu și a unei grădinițe sunt livrate de o întreprindere din Chișinău care le colectează de la diferite fabrici din Moldova. 
11:00
Săptămâna trecută, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon declara că deputații socialiști care au cetățenie română nu pot renunța la aceasta din cauza că sunt necesare o mulțime de acte și formalități. Fostul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, a explicat aseară în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21 care este procedura de renunțare la cetățenia statului român.
Acum 2 ore
10:50
Ministerul rus de Externe consideră că ideea apărută recent în spațiul public, precum că Republica Moldova va estima pagubele aduse de Federația Rusă în urma ocupării de 25 de ani a Transnistriei, este o provocare. Afirmația îi aparține secretarului de stat și viceministrului de Externe al Rusiei, Grigori Karasini, scrie RIA Novosti.Într-un interviu acordat în acest weekend unei publicații letone, Andrian Candu a spus că Chișinăul ar putea apela la experți internaționali pentru a estima prejudiciul cauzat de prezența militară rusă în Transnistria. Suma totală ar putea ajunge la miliarde de dolari, a sugerat președintele Parlamentului.
10:50
Miniştrii de Finanţe din zona euro au salutat progresele înregistrate de Grecia în adoptarea reformelor convenite cu creditorii. Totuși, aceștia au convenit să nu deblocheze o nouă tranşă de împrumut până când măsurile nu vor fi finalizate, scrie Reuters. În schimbul noilor împrumuturi, creditorii internaţionali au cerut Greciei să adopte mai întâi 110 măsuri. Pentru a respecta condiţiile, Parlamentul de la Atena a adoptat săptămâna trecută un aşa-numit proiect „omnibus”. Acesta conţine o serie de măsuri care nu au legătură una cu cealaltă.
10:20
Asociația Promo-LEX se declară alarmată de „tendințele ce se cristalizează în societate prin tratamentul limitativ al unor autorități publice importante din țară în ceea ce privește dreptul cetățenilor de a iniția un referendum, dar și de a-și expune liber opinia în cadrul unui exercițiu democratic”.„Considerăm că astfel de tendințe nu urmăresc un scop legitim și nu sunt necesare într-o societate democratică. Ne exprimăm îngrijorarea că aceste luări de poziții pot genera anumite restricționări discreționare ale acestui drept. Facem referință la însuși faptul punerii la îndoială a dreptului cetățenilor de a iniția un referendum republican legislativ - aspecte menționate de către CEC în corpul hotărârii sale, precum și la constatările Curții Constituționale, prin care se pare că s-a limitat expres dreptul cetățenilor de a iniția orice tip de referendum legislativ”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.
10:20
O avalanșă puternică a avut loc într-o stațiune de schi din Japonia. Aceasta a fost provocată de o erupție vulcanică. În urma incidentului, o persoană este dată dispărută, iar alte 14 au fost rănite, scrie BBC News. Vulcanul Kusatsu Shirane a erupt aproape în același timp în care a avut loc avalanșa, însă autoritățile nu au anunțat oficial încă dacă activitatea vulcanică a provocat și căderile de zăpadă. 
10:10
Două persoane din raioanele Fălești și Anenii Noi au decedat în aceste zile, potrivit surselor oficiale. Aceste persoane se aflau în strada în momentul în care au fost găsite, fiind în stare de inconștiență. 
10:00
Autorităţile din Veneţia au anunţat că vor lua măsuri după ce patru turişti japonezi au primit o notă de plată de 1.100 de euro la un restaurant, unde au comandat patru porţii de friptură, un platou cu peşte şi pahare cu apă, scrie The Guardian, citat de News.ro, scrie digi24.ro.Alte trei femei din acelaşi grup de turişti au suspectat că ar putea fi înşelate la restaurantul din apropierea pieţei St. Mark şi au luat masa în altă parte, potrivit agenţiei de presă Ansa, dar tot au plătit 350 de euro pentru trei porţii de paste cu fructe de mare.
Acum 4 ore
09:50
Victor Micu a fost reales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. De menționat că Micu a fost singurul concurent înscris în concursul pentru șefia CSM.
09:50
Patronii unui supermarket din Scoţia şi-au concediat robotul pe motiv de incompetenţă. Trebuia să fie o atracţie, dar experimentul nu a funcţionat cum şi-au dorit, scrie digi24.ro.Fabio, robotul umanoid care ocupa un post de asistent în magazin, a fost concediat după numai o săptămână.
09:30
După ce ieri mai mulți reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate condus de către Maia Sandu au protestat în fața sediului Agenției Naționale pentru Reglementare Energetică și au cerut micșorarea tarifelor la gazele naturale, instituția a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă. Astfel, ANRE susține că informațiile vehiculate în legătură cu metodologia de formarea a prețului la gazele naturale sunt inexacte, și chiar false. 
08:00
România ar putea avea un Executiv până la sfârșitul acestei săptămâni. Noua componență a Guvernului va fi votată vineri, 26 ianuarie. Declarația a fost făcută de către președintele PSD, Liviu Dagnea, citat de Agerpres. 
Acum 6 ore
07:40
Drumuri mai bune, parcuri IT mai dezvoltate, mai multă securitate energetică. Sunt doar câteva dintre rezoluțiile pe care și le-a trasat Ministerul Economiei pentru viitorul apropiat. Planurile au fost anunțate de către ministrul Chiril Gaburici în cadrul unei ședințe de lucru cu colegii. Gaburici a precizat că una dintre principalele acțiuni ține de drumurile țării. 
07:40
Unirea se va face mai devreme de următoarele două decenii. Declarația a fost făcută de către fostul președinte al României, Traian Băsescu. Fostul lider de la Cotroceni a precizat că alegerile din acest an au o miză foarte mare, iar moldovenii au de decis dacă se pliază sau nu pe un dezastru. 
07:30
Nu-și dorește o carieră politică în Moldova, dar insistă pe propagarea ideii unioniste. Fostul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu a vorbit în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21 despre motivele pe care le are pentru a insista pe propagarea ideilor pro-românești în Moldova, dar și despre planurile pe care le are partidul PUN după alegeri.
Acum 24 ore
20:30
Fostul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, nu renunță la cetățenia moldovenească. După decizia de astăzi a  Judecătoriei Chișinău, fostul președinte al României s-a adresat la Curtea de Apel. Totuși, Băsescu spune că instanța nu a avut niciun motiv clar pentru care i-a fost refuzată cetățenia. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emsiunii „Important” de la TVC 21.
20:00
Ministerul Economiei a semnat astăzi un ordin prin care locuitorii satului Puhoi vor beneficia de 12 curse directe spre Chișinău. Într-un comunicat al ministerului se indică faptul că au fost efectuate un șir de modificări în orarul curselor care leagă localitatea Puhoi de capitală.
19:30
După ce 98 de femei s-au plâns că au avut de suferit în urma interacțiunii cu sistemul de sănătate, Centrul Național Anticorupție. Ofițerii CNA susțin că în 32 dintre cazurile semnalate au fost depistate acte de corupție. 
18:40
Cel puţin şapte cetăţeni ucraineni se numără printre victimele atacului terorist de la Hotelul Intercontinental din capitala Afganistanului, Kabul. Informația a fost confirmată de către presa locală, care îl citează pe Viktor Nikitiuk, ambasadorul Ucrainei în Tadjikistan şi Afganistan. Acesta a declarat prin telefon pentru postul local de televiziune "112-Ucraina" că toate victimele ucrainene lucrau pentru compania aeriană afgană Kam Air, scrie Agerpres.
18:30
Riscul de avalanşă în nordul Alpilor elveţieni a fost ridicat la 5, ceea ce înseamnă că posibilitatea ca un astfel de fenomen să aibă loc este foarte mare. Anunțul a fost făcut public de către Institutul Meteorologic din Davos. Precipitaţiile abundente din ultimele zile însoţite pe alocuri de rafale puternice de vânt au făcut să crească riscul de avalanşe. Multe drumuri şi linii ferate au fost închise, inclusiv unele cu acces direct în Davos, unde săptămâna aceasta se desfăşoară summitul Forumului Economic Mondial, scrie Agerpres.
17:30
Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat vineri că portalurile de știri considerate „demne de încredere” vor avea prioritate în news feed, scrie BBC. Pentru a stabili care sunt acestea, utilizatorii vor fi rugați să completeze un chestionar. Potrivit lui Zuckerberg, știrile vor ocupa circa 4% din news feed (cu 1% mai puțin decât înainte). Esența schimbării constă în faptul că credibilitatea știrilor va fi estimată nu de angajații Facebook, ci de utilizatorii înșiși, care vor f...
17:10
Circa un miliard de oameni de pe planetă practică defecația în aer liber, se arată în utimele date publicate de Banca Mondială pentru anul 2015.Statistica a fost preluată de cei de la Statista Charts, care au realizat o hartă care indică nivelul practicii în lume.
17:10
Vadim Cușnir este Community Manager al grupului Social Media în Culise, care timp de 1 an a devenit cea mai mare comunitate de specialiști în promovarea pe rețelele de socializare și marketind digital din Republica Moldova.Îl puteți descoperi și cunoaște mai bine în interviul de mai jos.
16:40
Autosesizări multe, rezultate puține. Așa poate fi caracterizată reacția instituțiilor publice la investigațiile jurnalistice realizate în Republica Moldova. Este concluzia unui raport de monitorizare a ratei de implicare a autorităților statului la munca de investigație a jurnaliștilor.La baza cercetării au fost 32 de investigații jurnalistice cu un grad înalt de de prezentare a probelor în susiținerea celor scrise.
16:30
Cetățenii din mai multe localități ale țării sunt puțin informați despre procesul decizional, iar interacțiunea lor cu instituțiile publice este una sporadică. Atunci când cetățenii sunt întrebați despre nivelul scăzut de implicare în viața publică, aceștia invocă mai ales lipsa de timp, după cum arată ultimul raport al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă.
16:30
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a contestat decizia de astăzi a Judecătoriei Chișinău prin care i-a fost respinsă cererea de anulare a decretului prezidențial în dosarul „cetățeniei”. Anunțul a fost făcut de avocatul acestuia, Andrei Bivol. 
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.