Urmărește LIVE ceremonia funerară a Regelui Mihai I al României

Agora.md, 16 decembrie 2017 11:00

Românii îşi iau rămas bun de la Regele Mihai. Monarhi din casele regale ale Europei, printre care regele Juan Carlos şi prinţul Charles, sunt prezenţi la funeralii.Regele Mihai va fi înmormântat, sâmbătă, în jurul orei 19.00 la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş unde va avea loc o slujbă scurtă de înmormântare. Traficul rutier va fi restricţionat, sâmbătă, în centrul Capitalei, pentru funeraliile Regelui Mihai, scrie Mediafax. Trupul fostului suveran va fi scos şi aşezat pe un soclu în Piaţa Palatului, după care, în semn de respect va fi aşezat pe un afet de tun şi transportat la Patriarhie unde va avea loc slujba de înmormântare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 6 ore
20:50
Andreea Moraru este eleva în clasa a XII-a la liceul teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău. Îi plac științele exacte și tehnologiile informaționale. Impreună cu un prieten, a decis să creeze YouShallPass, o aplicație menită să ajute tinerii să cunoască matematica. „La școală noi facem chestii complicate pe care copiii nu le înțeleg pentru că ei nu înțeleg chestiile de bază. Dacă li s-ar explica aceste lucruri simple, ei ar fi capabili să meargă mai departe”, afirmă Andreea într-un interviu pentru AGORA.
20:50
Tim Bergling şi-a ales numele de scenă Avicii ca referire la treapta cea mai de jos a infernului budist. Sub acest nume s-a făcut cunoscut în întreaga lume după ce a cunoscut succesul ca DJ când avea doar 20 de ani, relevă un articol publicat online de ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres. La 20 aprilie, reprezentantul artistului anunţa moartea lui prematură: „A fost găsit fără suflare la Muscat, Oman. Familia lui este devastată de durere şi cere tuturor să i se respecte viaţa privată”.
20:20
Andreea Moraru este eleva în clasa a XII-a la liceul teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău. Îi plac științele exacte și tehnologiile informaționale. Impreună cu un prieten, a decis să creeze YouShallPass, o aplicație menită să ajute tinerii să cunoască matematica. „La școală noi facem chestii complicate pe care copiii nu le înțeleg pentru că ei nu înțeleg chestiile de bază. Dacă li s-ar explica aceste lucruri simple, ei ar fi capabili să meargă mai departe”, afirmă Andreea într-un interviu pentru AGORA.
Acum 8 ore
18:10
Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a fost înregistrată astăzi în cursa electorală printr-o decizie luată de Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău.
Acum 12 ore
17:50
După o ceartă cu părinții, mulți copii se închid în camera lor, însă nu și un băiat de 12 ani din Sydney, Australia. Furios pe părinții lui, copilul a păcălit-o pe bunică să îi dea pașaportul, apoi a luat avionul până în Bali, să uite de supărare într-o vacanță exotică, scrie The Guardian.
17:40
În anul 2017 în Republica Moldova a fost adoptată de către Parlament aşa numita „Legea 2%”. Astfel, fiecare persoană fizică angajată în câmpul muncii poate să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către organizațiile neguvernamentale și cultele religioase. Din impozitul dvs. la stat vor ajunge 98%, iar 2% vor merge la organizaţia pe care alegi să o susţii.
17:40
Mașinile înmatriculate în regiunea transnistreană vor putea avea plăcuțe noi pentru a fi admise în alte țări. Chișinăul și Tiraspolul au convenit asupra unor plăcuțe neutre, fără însemne de stat, care vor avea un număr de înmatriculare format din trei litere și trei cifre.
17:20
Potrivit declarațiilor de avere ale conducătorilor Băncii Naționale a Moldovei, nu guvernatorul instituției este cel care a ridicat, pe parcusul anului 2017, cel mai mare salariu din administrația BNM.Sergiu Cioclea a fost plătit cu un salariu de 104.315 lei pe lună, mai puțin decât cea mai mare leafă - de 115.107 de lei - cât a ridicat cel mai bine plătit funcționar al BNM, viceguvernatorul Cristina Harea. Potrivit declarației sale de avere și interese personale, Cristina Harea a avut un salariu anual de 1.381.290 de lei, față de salariul de 1.251.789 de lei al guvernatorului Cioclea.
17:10
După ce un bărbat a postat pe o rețea de socializare o franzelă care pare să aibă în intrior un cadavru de șoarece, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a venit cu o reacție.
16:50
Compania Sanfarm-Prim (99% din capital deţinut de Guvern) care a refuzat anterior să livreze medicamente Spitalului Raional Ialoveni, a fost amendată cu peste 1,4 milioane lei. Acțiunile întreprinderii au fost calificate drept încălcare a Legii concurenței.
16:30
Mai bine de două decenii, în Europa şi SUA, în ultima zi de miercuri a lunii aprilie, este organizată campania „Ziua Blugilor” (Denim Day Campaign), dedicată sensibilizării şi promovării toleranței zero față de violența sexuală.Cu această ocazie, portalul de știri AGORA și revista online pentru femei EA.md provoacă toți membrii Cabinetului de miniștri să se alăture campaniei Denim Day Moldova purtând blugi la ședința de mâine a Guvernului.   
16:30
Descentralizarea, democrația locală și situația autonomiei locale sunt domenii restanțiere în RM, care frânează procesul de reforme cerut de partenerii de dezvoltare ai țării. Concluzia aparține experților Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), care au realizat un studiu în colaborare cu IDIS Viitorul.
16:00
Prima conferință regională de scară largă, Rockit Moldova 2018 a ajuns în acest an la cea de-a 7-a ediție și se va desfășura pe 27 aprilie la Radisson Blu Leogrand Hotel, Chișinău. 
15:40
Nu mai există pericole pentru locuitorii din apropierea Institutului de Zoologie, care a fost cuprins de flăcări vineri, 20 aprilie. Conducerea Academiei de Științe dă asigurări că responsabilii au curățat zona de conținutul nociv, iar angajații au revenit astăzi la muncă. Cer însă ajutorul Guvernului pentru reparația cât mai rapidă a acoperișului, pentru a evita eventuale riscuri în urma ploilor prognozate.
15:40
Festivalul Mai Retro pregătește cel mai tare eveniment dedicat întregii familii, iar ediția de anul acesta promite să fie și mai distractivă și jucăușă. Organizatorii promit că la eveniment se vor distra atât copii, cât și adulții rămași copii în suflet.
15:30
Institutul Național pentru Cercetări Economice (INCE) a publicat prognoza oficială privind tendințele economiei moldovenești pentru anul curent. Conform acesteia, salariul nominal mediu lunar va crește cu circa 11%.
15:00
Turismul este una dintre cele mai prospere industrii din lume, care aduce 7 trilioane de dolari anual. Șefa misiunii USAID în R. Moldova, Karen R. Hilliard, crede că și Republica Moldova trebuie să beneficieze de aceast sector. Într-un interviu la Centrul de Informare Turistică din Chișinău, Karen R. Hilliard a povestit ce trebuie să facem pentru a ademeni călătorii la noi în țară, cum să ne schimbăm legislația în turism și pe ce să punem accente pentru a deveni o destinație de neuitat.
14:30
Trei bărbați cu antecedente penale care se ocupau de furturi din mașinile parcate pe străzile Capitalei au fost reținuți de agenții poliției. Conform polițiștilor, membrii grupării acţionau foarte rapid, împărțindu-și rolurile între ei și folosind un dispozitiv sofisticat.
14:20
Trei bărbați cu antecedente penale care se ocupau de furturi din mașinile parcate pe străzile Capitalei au fost reținuți de agenții poliției. Conform polițiștilor, membrii grupării acţionau foarte rapid, împărțindu-și rolurile între ei și folosind un dispozitiv sofisticat.
14:00
Timp de doi ani, Primăriei comunei Dănceni din raionul Ialoveni i-au fost alocate peste 6,6 milioane de lei din Fondul Ecologic Național (FEN) pentru construcția sistemului de epurare și canalizare. Milioanele zac însă în pământ, fiind instalate doar țevile, scrie moldovacurata.md.Autoritățile Publice Locale (APL) din Dănceni spun că sistemul va fi funcțional când se vor găsi resursele necesare pentru finalizare, adică încă 15 milioane de lei. Între timp, Primăria Dănceni, dar și firma care s-a angajat să construiască sistemul, 
13:30
A câștigat încă din liceu un grant și și-a pus pe roate propria afacere. Este povestea lui Dorin Țapu, tânărul de la Tudora, Ștefan Vodă, care și-a cumpărat un tractor pe bani europeni, iar acum ajută tot satul. Nu se oprește însă aici. Tânărul vrea să-și extindă mica afacere și să presteze servicii și în alte sate din apropiere.
13:10
Mașinile din regiunea transnistreană vor fi admise în traficul internațional. Chișinăul și Tiraspolul au ajuns la un consens în privința acestui mecanism. Astăzi, la Bender, va fi semnată o decizie protocolară în acest sens.
13:00
Un chef în vârstă de 29 de ani, căruia i s-a făcut rău în timp ce participa, duminică, la maratonul de la Londra, a murit luni la spital, au anunţat organizatorii luni, citaţi de Reuters.Matt Campbell a leşinat după ce a parcurs 36,2 de kilometri ai cursei şi a fost transportat la spital, potrivit News.ro, scrie digi24.ro.
13:00
Real Madrid a primit o ofertă neașteptată pentru un transfer al lui Isco, scrie digisport.ro. Suma este mare, de 90 de milioane de euro, care l-ar transforma în cel mai scump fotbalist vândut vreodată de uriașul club spaniol, dar numele cumpărătorului este și mai surprinzător: este vorba de englezii de la West Ham.
Acum 24 ore
12:50
Unite a obținut certificarea de operator cu cea mai înaltă calitate voce din Republica Moldova. În martie 2018, Systemics-PAB - unul dintre liderii internaţionali în domeniul studiului calităţii reţelelor, a efectuat măsurări cu privire la experienţa în utilizarea serviciilor voce a tuturor operatorilor din ţară. Potrivit rezultatelor, Unite a obţinut cel mai mare scor în cadrul testării, dintre toţi operatorii şi oferă cea mai înaltă calitate şi experienţă voce.
12:50
Palatul Culturii Sindicatelor din sectorul Rîșcani al Capitalei a fost făcut aproape una cu pământul. Cel puțin asta reiese din imaginile apărute pe rețelele de socializare. Potrivit fostului premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, în locul clădirii ar urma să apară un magazin Kaufland. La rândul său, investitorul care a anunțat că va deschide primele magazine în Republica Moldova până la finele anului curent, confirmă că este noul proprietar al imobilului, dar că lucrările demarate presupun restaurarea monumentului istoric. 
12:30
Un cutremur de mică adâncime cu magnitudinea de 5,1 grade s-a produs marţi dimineaţă în provincia Adiyaman din sud-estul Turciei, în urma seismului fiind rănite cel puţin 19 persoane, iar unele clădiri din regiune au fost avariate, informează site-ul agenţiei Anadolu, citat de Mediafax.
12:20
Democrații nu se grăbesc să spună pe cine vor susține în cursa electorală din Chișinău. Deși până la alegeri a rămas mai puțin de o lună, aceștia încă mai speră la un candidat comun al forțelor de dreapta. În caz contrar, partidele ar urma să fie taxate de către alegători, spune PDM, cu referire la un sondaj pe care a refuzat să-l facă public.
12:10
În pragul Zilei Drapelului R. Moldova, celebrată pe 27 aprilie, președintele Igor Dodon a decis să transmită fiecărei primării din țară câte un drapel de stat și unul cu cap de bour pe fundal roșu. Se întâmplă după ce Comisia Națională de Heraldică de pe lângă președintele țării a conferit acestui drapel un statul legal de simbol național istoric.
11:40
Un bărbat care fuma în stație și a fost amendat cu 1.500 de lei pentru fapta sa s-a adresat în instanță, scrie Bizlaw.md. Acesta a depus contestație și a cerut anularea procesului-verbal.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.