Filip a cerut reducerea portofoliilor de viceprim-ministru a lui Andrei Galbur și Octavian Calmîc

Agora.md, 15 decembrie 2017 19:50

Premierul Pavel Filip a expediat o scrisoare oficială președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în care i-a adresat necesitatea de a reduce numărul de viceprim-miniștri din Guvern.Declarația a fost făcută de Andrian Candu la sfârșitul ședinței plenare de astăzi a Legislativului. În același timp, democrații au propus, pe ultima sută de metri, includerea chestiunii în ordinea de zi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 4 ore
20:00
Mai mari sau mai mici, sticlele reprezintă de fapt o carte de vizită pentru vinurile pe care le consumi. Profa de vin, Anastasia Sărătura îți spune cum să-ți dai seama despre aroma și gustul licorii lui Bachus analizând butelia în care aceasta este turnată.
19:50
Ministerul Sănătăţii din Ucraina anunță noi focare de rujeolă. Potrivit Centrului de Sănătate Publică al Ministerului Sănătăţii al Ucrainei, în primele două săptămâni din 2018 s-au înregistrat 1.285 de cazuri de rujeolă. Dintre acestea, 856  la copii şi 429 la adulți. Cele mai multe cazuri au fost raportate în regiunile Ivano-Frankivsk, Cernăuţi, Transcarpatia și Odesa.
19:40
Mai mari sau mai mici, sticlele reprezintă de fapt o carte de vizită pentru vinurile pe care le consumi. Profa de vin, Anastasia Sărătura îți spune cum să-ți dai seama despre aroma și gustul licorii lui Bachus analizând butelia în care aceasta este turnată.
Acum 8 ore
17:20
Și în acest an, de Băbătează pe stil vechi, Igor Dodon s-a cufundat în apele unui bazin acvativ pentru a respecta „o tradiție frumoasă” pe care o respectă „de ani de zile”.De această dată însă șeful statului a evitat să face poze îmbrăcat în halat, așa cum a făcut-o anul trecut.
16:40
Vremea în Olanda a luat-o razna în cursul zilei de joi. Camerele de luat vederi au surprins scene neobișnuite de pe străzile orașului S’Hertogenbosch. În imagini se poate vedea cum oamenii sunt luați de pe picoare de vânt, iar rafalele de vânt „demontează” acoperișurile caselor.
16:20
Un locuitor al orașului Orhei, în vârstă de 20 ani, a fost reţinut de către ofiţerii de polițiștii din Chişinău, fiind bănuit de comiterea unui şir de furturi din automobile. Anterior individul a mai fost documentat de către poliţişti pentru fapte analogice.Poliţiştii au stabilit că bănuitul, împreună cu un complice în vârstă de 39 ani, care acum se află peste hotarele republicii, ar fi pătruns în cel puţin trei automobile de modelele „Toyota”, „Mercedes” şi „Lexus RX”, parcate pe strada O. Ghibu şi I. Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei.
16:00
Polițiștii au identificat şi reţinut o femeie în vârstă de 45 ani, anterior judecată pentru infracţiuni patrimoniale, originară din Capitală, bănuită că ar fi furat un portmoneu din buzunarul unui tânăr, în timp ce se deplasa cu troleibuzul nr. 22.Potrivit declaraţiei tânărului de 21 ani, locuitor al orașului Ştefan Vodă, în timpul deplasării cu troleibuzul, pe strada I. Creangă, a depistat lipsa portmoneului. În momentul reţinerii bănuitei, poliţiştii au depistat asupra ei bunurile sustrase.
15:30
Valeriu Ghilețchi vine cu o replică pentru Maia Sandu, care a declarat joi seara că popular-europeanul a mințit atunci când a spus dânsa a refuzat în 2015 să fie desemnată la funcția de premier.„Unii politicieni folosesc cu atâta ușurință tot felul de etichete, doar ca să fugă de responsabilitatea care survine în urmă deciziilor luate”, a scris Ghilețchi pe contul său de Facebook, afirmând că lidera PAS a fugit de responsabilități când a refuzat desemnarea la funcția de prim-ministru.
Acum 12 ore
15:10
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis prelungirea pentru o perioadă de șase luni, începând cu data de 20.01.2018, a mandatelor administratorilor temporari ai BC „Moldindconbank” S.A..
15:00
Dacă nu ai reușit să prinzi concertul din noiembrie, o poți face în martie. Vorbim de un nou concert simfonic Game of Thrones. Prima ediție a lăsat publicul să fie însetat de o continuare al acestui spectacol desavârșit. Astfel că iTicket vine cu un al II-lea concert care te va scoate din rutina existențială și te va transpune într-o lume a frumosului transformat în sublim! 
14:10
Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, spune că nu a auzit încă pe nimeni să vorbească despre faptul că Republcia Moldova ar fi în pericol să piardă regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. 
13:40
Pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, a demisionat. Acesta și-a argumentat decizia prin faptul că actualul primar interimar ar ocupa funcția în mod ilegal. 
13:10
La finalul conferinței de presă susținute astăzi la sediul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu le-a dăruti câtorva jurnaliste câte o sticlă cu vin, pe eticheta căreia era imprimată harta României Mari și textul „UNIREA 2018”.Acesta le-a rugat însă să nu deschidă sticlele „până nu facem Unirea”.
13:10
Polițiști amabili, deschiși spre cooperare, implicați activ în viața comunității pe care o reprezintă. Sunt doar câteva dintre obiectivele pe care și le propune Inspectoratul General de Poliție prin intermediul conceptului „poliției comunitare”. Deși se află abia la nivel de proiect-pilot, intenția autorităților este de a oferi fiecărui cetățean din țara noastră senzația de siguranță și de încredere în oamenii legii.
13:10
Partidul Liberal cere guvernării să îndeplinească toate angajamentele ce țin de Acordul de Asociere. „Nu doar prin adoptarea legilor, asta nu înseamnă reformă. Reforma este atunci când legile funcționează”, a declarat președintele PL, Mihai Ghimpu, într-o conferință de presă.Totodată, Ghimpu a promis că va oferi ajutor oricăror consilii sau primării locale, care vor dori să declare anul 2018 „Anul Unirii”, menționând că „nimeni în afară de PL nu vorbește despre foamete și deportări”.
13:00
La finalul conferinței de presă susținute astăzi la sediul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu le-a dăruti câtorva jurnaliste câte o sticlă cu vin, pe eticheta căreia era imprimată harta României Mari și textul „UNIREA 2018”.Acesta le-a rugat însă să nu deschidă sticlele „până nu facem Unirea”.
12:40
Papa Francisc a căsătorit doi însoțitori de bord în timpul zborului spre Chile făcând astfel istorie. Suveranul pontif a fost de acord să oficieze ceremonia într-un avion deoarece biserica în care trebuiau să se căsătorească cei doi a fost distrusă de un cutremur, scrie BBC News.
12:10
Tracey Crouch, în prezent ministru al sportului și al societății civile în guvernul Theresei May, va prelua un mandat suplimentar creat în memoria deputatului labourist Jo Cox, care a fost ucisă de un fanatic de dreapta în iunie 2016, scrie Time. Premierul britanic Theresa May a numit, joi, primul ministru care se va ocupa de combaterea singurătății și a izolării sociale.
11:10
În timpul ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Bălți (CMB), în care au stabilit data desfășurării referendumului local de revocare din funcție a primarului Renato Usatîi, consilierul „Partidului Nostru”, Nicolae Grigorișin, a anunțat că „sub presiunea Partidului Democrat, au ieșit din fracțiunea „Partidului Nostru” doi consilieri, care și-au depus mandatele”.Totodată, Grigorișin a anunțat și plecarea din rândurile fracțiunii a încă doi consilieri, care însă nu și-au depus mandatele. Acesta i-a numit pe cei doi „trădători”.
11:00
„Mdaaa, abia acum realizez cât de departe am ajuns”, exclamă într-o engleză stâlcită sud-coreanul Young-Jin Cha, mijind ochii înguști de după ochelarii cu rame subțiri și negre. Cerul senin de toamnă care se înghesuia insistent printre ramurile pustii ale cireșului bătrân din ogradă, îl făcu pe bărbatul trecut de prima tinerețe să-și perinde agale mâna prin părul des și lung. Coborî în grabă cele câteva trepte, se opri, respiră adânc și continuă să mănânce lacom cu ochii peisajul atât de diferit care i se așternea în față.
10:50
Cel puțin 15 persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat în mulțimea aflată pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro în Brazilia. Autoritățile braziliene au anunțat că nu a fost vorba de un atac terorist. Din primele informații, șoferul mașinii, care a fost și reținut, a suferit o criză de epilepsie, a pierdut controlul volanului și a intrat în persoanele care se plimbau pe plajă dar și mai multe mese și scaune ale unei terase, scrie libertatea.ro.
10:50
De la ora 10:00, Consiliul Municipal Bălți (CMB) s-a întrunit într-o ședință extraordinară, în care au stabilit data desfășurării referendumui local de revocare din funcție a primarului Renato Usatîi.Cu această ocazie, mai multe persoane au venit în fața clădirii administrative pentru a-și transmite mesajul de susținere pentru primarul Renato Usatîi și consilierii din „Partidul Nostru”.Aceștia au venit cu pancarte pe care scrie „Plahotniuc este război”, „Rușine”, „Luați mâinile de pe puterea locală” sau Opriți presiunea împotriva primarilor Partidului Nostru”.
10:30
Zeci de angajate ale Organizației Naţiunilor Unite susţin că au fost hărţuite sau agresate sexual în timpul activităţii lor în cadrul instituției. Potrivit  agerpres, femeile  lucrează în peste 10 ţări și au făcut aceste mărturisiri sub protecţia anonimatului, de teama de represalii sau din cauza regulilor care le împiedică să vorbească public.
10:30
Consilierii municipali de la Bălți au votat proiectul de decizie cu privire la desfășurarea referendumului local care va avea loc pe data de 4 martie. Subiectul plebiscitului este din funcție de primar a liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.Imediat după votare, Usatîi a apărut în direct pe Skype, pe un monitor din sala de ședințe. Acesta a fost primit cu aplauze.
Acum 24 ore
10:00
Potrivit ZdG, mai mulți membri ai actualului Guvern au relații de rudenie sau prietenie cu reprezentanți ai partidelor politice.Fiul noului ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului este membru al Partidului Comuniştilor din R. Moldova. El este prieten şi cumătru cu vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Sergiu Sârbu.Tudor Ulianovschi, proaspătul ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, este fiul judecătorului Xenofon Ulianovschi, cel care a îndeplinit timp de opt ani funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău.
09:50
Un film controversat despre atacul terorist de la sala Bataclan din Paris, din 2015, a cărui producţie s-a încheiat recent, va fi difuzat la un moment dat, deşi o asociaţie a supravieţuitorilor şi rudelor victimelor consideră această iniţiativă „scandaloasă”, informează BBC, citat de mediafax.ro.
09:50
Aproximativ două mii de oameni au susținut în ultimele patru zile cauza femeilor care au interacționat cu sistemul de sănătate din țara noastră. Printre cei care sprijină demersul acestor femei sunt atât moldoveni care locuiesc în țară, dar și o mulțime de compatrioți de-ai noștri din diaspora, care de asemenea, codamnă neglijența medicilor de acasă. Pe lângă faptul că semneaza petiția, aceștia aduc și mesaje de susținere mamelor din Moldova. 
09:50
Potrivit ZdG, mai mulți membri ai actualului Guvern au relații de rudenie sau prietenie cu reprezentanți ai partidelor politice.Fiul noului ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului este membru al Partidului Comuniştilor din R. Moldova. El este prieten şi cumătru cu vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Sergiu Sârbu.Tudor Ulianovschi, proaspătul ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, este fiul judecătorului Xenofon Ulianovschi, cel care a îndeplinit timp de opt ani funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău.
09:20
O bună parte a medicilor din țara noastră au primit un șir de critici în ultima perioadă. Chiar și așa, există doctori demni de laudă, în care, cu siguranță, putem avea încredere. Într-o postare de pe rețelele sociale, internauții s-au dat cu părerea și au oferit numele celor mai buni medici, în viziunea lor.
07:00
Un film controversat despre atacul terorist de la sala Bataclan din Paris, din 2015, a cărui producţie s-a încheiat recent, va fi difuzat la un moment dat, deşi o asociaţie a supravieţuitorilor şi rudelor victimelor consideră această iniţiativă „scandaloasă”, informează BBC, citat de mediafax.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.