Consiliul Național al Tineretului din Moldova recrutează tineri activi! Devino voluntar CNTM și fă o schimbare la tine în țară

#diez, 14 decembrie 2017 17:30

Vrei să fii voluntar la evenimente și să activezi în cadrul asociațiilor de tineret? Consiliul Național al Tineretului din Moldova deschide aplicările pentru toți activiștii, care doresc să se remarce multilateral și să devină membri valoroși ai echipei! Articolul Consiliul Național al Tineretului din Moldova recrutează tineri activi! Devino voluntar CNTM și fă o schimbare la tine în țară apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum o oră
17:00
Doi tineri din Varnița s-au ambiționat și doresc să implementeze un proiect inovativ pentru țara noastră. Acesta constă în confecționarea meselor și a lămpilor din piese de la motoarele automobilelor si motocicletelor, combinate cu sticlă și dispozitive electrice. Articolul (foto) Doi elevi din Varnița confecționează mese și lămpi din piese de la automobile și motociclete apare prima dată în #diez.
17:00
Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, transmiterea  cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA). Proiectul a fost votat, în lectură finală, de către 65 de deputați din cei prezenți la ședință. Articolul „Suntem prima țară din lume care va avea 2 ambasade ale SUA într-o capitală”. Parlamentul a votat transmiterea Stadionului Republican ambasadei SUA apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
16:30
Measurement Lab (M-Lab), un parteneriat între mai multe organizații de profil, printre care Open Technology Institute (SUA), Google Open Source Research și PlanetLab (Princeston University), au ilustrat clasamentul vitezei de internet fix la nivel mondial, unde Republica Moldova se regăsește pe locul 45 în lume și este lider în spaţiul CSI. Articolul StarNet, compania care livrează cea mai mare viteză de internet fix din Republica Moldova apare prima dată în #diez.
16:00
Astăzi, 20 iulie, susținătorii partidului Șor, în frunte cu primarul de Orhei, Ilan Șor, au desfășurat un protest în centrul Capitalei, scandând slogane împotriva Maiei Sandu. Mai multe site-uri de știri, dar și Andrei Bolocan au transmis live-uri de la eveniment, menționând prețul ridicat a curelei pe care o purta Șor. După protest, Șor a postat un video pe Facebook în care a amenințat jurnaliștii care au scris astfel de știri, pe Andrei Bolocan, dar și pe Maia Sandu. Articolul (video) „Cu această cataramă îți voi da la fund”. Ilan Șor vine cu amenințări către jurnaliști și liderii de opoziție apare prima dată în #diez.
16:00
Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) din Lausanne a acceptat apelul avocaților echipei de fotbal AC Milano cu privire la anularea deciziei UEFA prin care echipa italiană a fost exclusă din cupele europene timp de 2 ani. Această pedeapsă a fost luată pentru încălcarea Fair Play-ului Financiar. Articolul (doc) Curtea de Arbitraj Sportiv a anulat decizia UEFA. AC Milano va putea juca în cupele europene din acest sezon apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
14:30
Curiozitatea, dorința de a se afirma și de a fi auzită au făcut-o pe Amalia Capmari, o elevă din Chișinău, să lege o prietenie strânsă cu platformele online. La 14 ani, ea este un vlogger cunoscut în rândul adolescenților și a reușit deja să cucerească peste 10.000 de abonați, inclusiv din afara țării. Iar asta înseamnă că scopul ei de a-i face pe oameni să zâmbească a fost atins. În 2015, după o lună de la lansarea video blogului, autoarea a înregistrat primele 100 de vizualizări, iar în prezent, cel mai popular clip al său a depășit cifra de 100.000. Articolul (foto, video) „Mulți ar vrea cursuri despre siguranța pe internet”. O adolescentă cu zeci de mii de fani pe YouTube vorbește despre disciplinele necesare în școli apare prima dată în #diez.
14:15
Spiritul responsabilității a ajutat-o pe Nicoleta Arhiliuc, elevă din clasa a VII-a, din Chișinău, să ajungă în rândul celor care își doresc să schimbe lumea în bine. Datorită aptitudinilor sale, dar și a cunoștințelor obținute la cursurile de robotică, organizate de Tekwill Academy Kids, tânăra a creat un baston care i-ar ajuta pe nevăzători să evite obstacolele. Articolul „M-am gândit să echipez acest baston cu alfabetul Braille”. Cunoaște-o pe Nicoleta Arhiliuc, inventatoare la doar 12 ani apare prima dată în #diez.
14:00
Dacă ești pasionat de tot ce înseamnă film documentar, atunci depune dosarul până la 25 iulie la unul dintre cele trei ateliere MOLDOX LAB, care se vor desfășura între 31 august și 5 septembrie la Cahul. Aici vei avea posibilitatea să înveți de la producători de film și regizori internaționali cum se creează un documentar cu impact social. Articolul Ești pasionat de filmele documentare? Participă la atelierele de la MOLDOX LAB și învață gratuit cum să realizezi propriul film apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
13:30
Igor Dodon continuă să împartă distincții. De data aceasta președintele Moldovei i-a oferit ambasadorului Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, „Ordinul de Onoare”, în legătură cu încheierea mandatului în Moldova. Articolul O nouă distincție de la Igor Dodon. Șeful statului i-a oferit ambasadorului Rusiei la Chișinău „Ordinul de Onoare” apare prima dată în #diez.
12:45
Consiliul Național al Monumentelor Istorice a avizat pozitiv în ședința din 19 iulie schița de proiect a centrului socio-cultural și de agrement ce urmează a fi construit în locul cafenelei „Guguță” din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.Decizia Consiliului, luată cu votul a 7 din cei 13 membri, a nemulțumit societatea civilă, în special membrii „Occupy Guguță”, care organizează o acțiune de protest permanentă, scrie ZdG. Articolul (foto) O clădire cu 8 niveluri va fi construită în locul cafenelei Guguţă. Cum va arăta aceasta apare prima dată în #diez.
12:45
În ultimii 12 ani numărul de studenți s-a redus de două ori, de la 128 mii în anul de studii 2006-2007, la 63 mii în anul de studii 2018-2019, constată într-o analiză expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniţă. Articolul (studiu) În ultimii 12 ani numărul de studenți s-a redus de două ori. Principalii 2 factori care au cauzat această reducere apare prima dată în #diez.
12:30
Mass-media poate avea o influență foarte mare asupra fiecăruia, în special asupra tinerilor, încât poate să dicteze reguli de comportament și poate schimba mentalitățile oamenilor. Dana și Iuliana sunt două tinere care au fost influențate direct de materialele jurnalistice. Articolul Mass-media – o monedă cu două părți. Cum pot materialele jurnalistice să influențeze viața tinerilor apare prima dată în #diez.
12:15
Proiectul „A fost odată” îşi propune să aducă bucuria basmelor şi poveştilor copilăriei şi la copiii cu deficienţe auditive, prin intermediul unei platforme online. Articolul „Muzicanții din Bremen”, „Motanul încălțat” sau „Degețica”. Cele mai populare povești românești și universale au fost traduse în limbajul mimico-gestual apare prima dată în #diez.
11:45
Starul brazilian Neymar a anunţat joi că va rămâne la clubul francez de fotbal Paris Saint-Germain în sezonul următor şi a pus astfel capăt speculaţiilor în legătură cu un eventual transfer, transmite AFP. Rămân, rămân la Paris, am contract'', a spus atacantul la Sao Paulo, cu prilejul unei licitaţii în beneficiul fundaţiei sale, care vine în ajutorul copiilor din cartierele defavorizate. Articolul Brazilianul Neymar rupe tăcerea. A anunțat unde va juca în noul sezon apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
11:30
Producătorul britanic de motoare Rolls-Royce a proiectat un sistem de propulsie pentru un taxi zburător şi caută parteneri pentru dezvoltarea unui astfel de vehicul, care ar putea fi lansat pe piaţă cel mai devreme la începutul deceniului viitor, transmite Reuters.  Articolul (video) Compania britanică Rolls-Royce vrea să construiască un taxi aerian. Planifică să-l lanseze în anul 2020 apare prima dată în #diez.
11:15
În perioada 21-22 iulie în Bulgaria va avea loc Balcaniada de atletism pentru seniori. Mai jos vă prezentăm lista tuturor sportivilor care vor evolua la acest campionat. Articolul 30 de sportivi moldoveni vor reprezenta țara noastră la Balcaniada de atletism pentru seniori. Cine sunt aceștia apare prima dată în #diez.
10:00
Școala de Arte Vizuale (SVA.edu), în asociere cu COR – Asociația Industriilor Creative din Moldova, prezintă „Imagini Subterane: Posterele Subterane ale Școlii de Arte Vizuale din NY, de la 1947 până în prezent”. Această expoziție inivitată reunește intreaga serie de 63 de postere create la SVA pentru a fi afișate în vastul sistem de metrou din New York City, oferind o imagine a istoriei colegiului și a talentului colectiv al aclamatei facultăți de design, ilustrație și fotografie. Articolul Underground Images. Posterele Subterane ale Școlii de Arte Vizuale din New York vor fi prezentate la Chișinău apare prima dată în #diez.
10:00
După filmele Science Fiction ca Star Trek sau Star Wars, după lansarea rachetei SpaceX a lui Elon Musk, dorința de a cuceri spațiul cosmic nu a fost niciodată mai mare. Dar, în timp ce unii dintre noi doar visează călătoria în spațiu, o fată o face reală. Articolul (foto, video) Are doar 17 ani și urmează să fie primul om care ajunge pe Marte. NASA antrenează tânără pentru o misiune pe Planeta Roșie apare prima dată în #diez.
09:45
În primele două luni de activitate Compania EDENRED a pus în circulație peste 75 mii de tichete de masă cu valoarea nominală de aproximativ 3 mil. lei în baza unor contracte cu întreprinderi din Republica Moldova, care au oferit angajaților lor acest beneficiu extrasalarial.  Articolul Compania franceză EDENRED și-a extins rețeaua de clienți și parteneri în Republica Moldova. Care sunt acestea apare prima dată în #diez.
09:45
De la 1 noiembrie, familiile defavorizate vor beneficia de o majorare a cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului. Astfel, suportul financiar oferit acestor familii va constitui 350 de lei lunar, mai mult cu 35 de lei decât în prezent. Articolul Guvernul a majorat cu 35 de lei suportul financiar familiilor defavorizate pentru perioada rece a anului apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
09:15
Ieri seara, trei echipe din Moldova, Milsami, Zaria și Petrocub, au fost eliminate de adversarii săi din primul tur preliminar al Europa League. A rămas doar Sheriff să ne reprezintă în acest sezon pe plan internațional în UEFA Champions League.  Articolul Toate trei echipe moldovenești au fost eliminate din primul tur preliminar al Europa League apare prima dată în #diez.
08:30
Compania Google a fost amendată cu o sumă record de Comisia Europeană. Una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume va achita o amendă în suma de: 4,34 miliarde de euro (5 miliarde de dolari). Articolul Compania Google a fost amendată cu o sumă record de 5 miliarde de dolari. Care este motivul apare prima dată în #diez.
08:15
Care sunt emojiurile voastre preferate? V-ați gândit vreodată că majoritatea dintre aceste fețe, gesturi, animale, simboluri sunt de prisos, adică foarte puțini sau chiar nimeni nu le folosește. Mai jos veți vedea care categorii de emojiuri ar trebui „benevol” să dispară din sistemele de operare și de pe rețelele de socializare. Articolul (foto) Cutii poștale, ceasuri și luni irelevante. Emojiurile care trebuie să dispară pentru totdeauna din telefonul tău apare prima dată în #diez.
08:00
Săptămâna trecută, Mark Zuckerberg a mai urcat o treaptă în topul celor mai bogaţi oameni din lume, până pe locul al treilea, imediat în spatele lui Jeff Bezos (54 ani). Se pare însă că CEO-ul Facebook nu a stat foarte mult lângă Bezos, întrucât de pe data de 16 iulie 2018, CEO-ul Amazon a devenit oficial cel mai bogat om din lume în topul Forbes, cu o avere estimată la 150 de miliarde de dolari, depăşindu-l pe Bill Gates, fondatorul Microsoft. Articolul Nici Bill Gates, nici Mark Zuckerberg. Cine este cel mai bogat om din lume potrivit Frobes apare prima dată în #diez.
07:30
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat legea cu privire la schimbul de date și interoperabilitate care va reglementa schimbul electronic de date, resursele informaționale și procedura de acordare a accesului la registrele și bazele de date de importanță națională pentru toate instituțiile publice. Articolul Mai puține cozi în instituții publice. De acum înainte, toată informația va fi transmisă prin sistemul electronic de date apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
21:00
În prima lună de vară, bloggerii din Moldova au abordat diferite teme în articolele lor. De la  povești de viață până la reflectarea evenimentelor politice din această perioadă. Un fapt îmbucurător pentru că oferă cititorilor o gamă de subiecte și informații. Cu această ocazie, blogtop a realizat topul celor mai populare bloguri din luna iunie. Articolul Blogtop a desemnat top 20 cele mai populare bloguri din Moldova, în luna iunie 2018 apare prima dată în #diez.
18:45
Ernest Gulceaca a devenit campionul e-World Cup FIFA Moldova. Tânărul l-a câștigat în finală, cu scorul de 6-3, pe Maxim Rotaru. Majoritatea partidelor din cadrul turneului s-au jucat în pauzele dintre meciurile Campionatului Mondial sau înaintea desfășurării acestora. Articolul (foto, video) A fost desemnat campionul e-World Cup FIFA Moldova. Cine este acesta apare prima dată în #diez.
18:30
Cei care au câini știu foarte bine despre cât de puternică este dragostea acestora față de mâncarea stăpânului. Fiecare câine știe să cerșescă mâncarea de la stăpânul său cu ajutorul armelor sale secrete: codița jucăușă și ochii mari și drăgălași. Articolul (foto) Coada jucăușă și ochi mari. Armele secrete ale patrupezilor pentru ca să obțină mâncarea stăpânilor apare prima dată în #diez.
18:15
E sfârșit de săptămână și e frumos afară. O seară de vineri nu trebuie ratată, așa că adună-ți prietenii și mergeți să vă distrați pe măsură. Așadar, pentru voi echipa # diez a ales cele mai interesante evenimente pentru o seară perfectă. Articolul Recomandări #diez. Evenimente interesante pentru o seară de vineri frumoasă apare prima dată în #diez.
18:00
Municipalitatea a decis să repare trei străzi de mare importanță din centrul Chișinău. Acestea urmează a fi reabilitate capital în cadrul celei de-a II-a etapă a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere. Articolul Circulația transportului va fi sistată integral pe 3 străzi din centrul Chișinăului. Care sunt acestea apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.