Târgul de Crăciun de pe strada 31 August va fi inaugurat pe 15 decembrie

Adevarul (Moldova), 8 decembrie 2017 01:50

Târgul de Crăciun din strada 31 August va fi inaugurat pe 15 decembrie, ora 18.00, şi se va desfăşura cu sloganul: „Acasă de Crăciun”. Acesta va fi deschis până pe 14 ianuarie, între 10.00 şi 22.00. Iar în seara deschiderii, atmosfera va fi întreţinută de formaţiile „Fluieraş” şi „Etno Republic”, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 24 ore
13:00
Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat duminică, 10 decembrie, că există o probabilitate mare ca preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, să ajungă în perioada sărbătorilor de iarnă în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. În acest context, Mocanu atenţionează opinia publică că pasul respectiv al democratului ar putea aduce la putere forţele proruse de la Chişinău, după alegerile parlamentare din 2018.
13:00
Un microbuz cupasageri, care se deplasa din Cehia spre Republica Moldova, a derapat de pe carosabilulacoperit de zăpadă şi s-a răsturnat duminică, 10 decembrie, între localităţileTulgheş şi Borsec din România. Din cele 20 de persoane implicate în accident, două au decedat pe loc, iar şapte aufost internate în spitalul din oraşul Topliţa, transmite IPN.
Ieri
08:00
Trecerea la cele eterne a unei personalităţi istorice de talia Regelui Mihai I de România nu putea să nu dea naştere unui adevărat consens naţional, poate unicul posibil în aceste zile de profundă dezbinare naţională - scrie conferenţiarul universitar Răzvan Voncu pe blogul său de pe adevarul.ro.
9 decembrie 2017
20:00
În timp ce preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, precum şi vicepreşedintele aceluiaşi for legislativ, Iurie Leancă, se aflau peste Ocean, unde erau invitaţi să explice, la Atlantic Council, pe 7 decembrie, atât efectele de reformare a judeţelor dintre Prut şi Nistru, cât şi evaluarea situaţiei din bazinul Mării Negre, la Moscova tocmai Vladimir Plahotniuc era dat în urmărire internaţională, în aceeaşi zi. Simplă coincidenţă...
13:20
Corpul neînsufleţital regretatului Alexandru Moşanu, primul preşedinte al Parlamentului RepubliciiMoldova, va fi depus în sâmbătă seara, începând cu ora 17.00, la Biserica„Sfânta Teodora de la Sihla”. Toţi cei care l-au cunoscut şi l-au preţuit potveni să-şi ia rămas bun.
13:20
Ponderea asigurăriilocuinţelor de către persoanele fizice pe piaţa de asigurări din RepublicaMoldova nu ajunge nici măcar la 1%. Până în data de 30 septembrie, moldovenii şi-auasigurat locuinţele în valoare de aproape 9 milioane de lei, valoareaproprietăţilor asigurate depăşind un miliard de lei.
13:20
Ministerul de Externeal autoproclamatelor autorităţi transnistrene a avansat condiţia de bază pentrusoluţionarea conflictului transnistrean: „respectarea drepturilor şiintereselor transnistrenilor, precum şi punerea în practică a rezultatelorreferendumului republican din 2006”, transmite IPN cu referire la presa dinregiune.
12:30
Un bărbat de 60 ani a murit intoxicat în urma unui incendiu izbucnit într-un apartament din oraşulBălţi. Cauzele producerii incendiului nu au fost deocamdată stabilite,transmite IPN.
11:10
Terenurile agricolecare nu vor fi prelucrate timp de doi ani de către proprietari vor ajunge îngestiunea autorităţilor publice locale. Autorităţile le vor putea da în arendă,pe o perioada de până la cinci ani, celor care vor să le prelucreze. MinisterulAgriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a elaborat în acest sens un proiectde lege privind modificarea Codului Funciar, pe care îl supune dezbaterilorpublice.
10:50
Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a scris sâmbătă, pe Facebook, că a organizat la Bălţi, în Moldova, o dezbatere legată de Unire, iar entuziasmul celor din sală a fost „extraordinar“. În urmă cu două zile, preşedintele moldovean Igor Dodon a anunţat că există solicitări ca Traian Băsescu să fie declarat persona non grata, pe motiv că prin acţiunile sale atentează la suveranitatea naţională a Republicii Moldova
Mai mult de 2 zile în urmă
09:20
Prin adoptarea legii privind interzicerea retransmiterii emisiunilor informative, analitice şi militare dintr-o serie de ţări, are loc pregătirea infrastructurii NATO în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de deputatul socialist Bogdan Ţîrdea în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.
09:20
Oficiul AlianţeiNord-Atlantice, deschis pe 8 decembrie la Chişinău, nu încalcă neutralitateaRepublicii Moldova. Oficiul este o misiune diplomatică ce are drept scopinformarea cetăţenilor despre NATO, a declarat VictorJuc, vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice şi Politice a Academieide Ştiinţe a Moldovei, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, transmite IPN.
8 decembrie 2017
17:00
Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, anunţă că regiunea de sud a Republicii Moldova pe care o reprezintă nu se va conforma noilor prevederi ale Codului Audiovizualului, ce presupun ca emisiunile politico-analitice şi militare ruseşti să fie interzise pe posturile de televiziune din ţară, în vederea combaterii propagandei Federaţiei Ruse.
14:40
Igor Dodon a avut o întrevedere vineri, 8 decembrie, Rose Gottemoeller, secretarul general adjunct al NATO, în contextul inaugurării Oficiului NATO la Chişinău. Oficialii au făcut un schimb de opinii privind situaţia politică din regiune şi perspectivele interacţiunii Republica Moldova - NATO.
14:10
ICS Draexlmaier Automotive va realiza în 2018 un proiect investiţional în subzona Cahul din cadrul Zonei Economice „Bălţi”, în valoare de circa 30 milioane euro.
14:10
Preşedintele PAS, Maia Sandu, face un apel public pentru susţinerea iniţiativei privind renumirea străzii Serghei Lazo în strada Regele Mihai. Potrivit ei, „este de datoria noastră să păstrăm în memoria colectivă numele Regelui Mihai, care a fost un simbol al luptei pentru restabilirea dreptăţii, al luptei pentru libertate şi democraţie”.
14:10
Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) anunţă o nouă rundă de granturi în cadrul Programului Diaspora Engagement Hub (DEH). Acesta este un program de granturi tematice, destinat cetăţenilor originari din Republica Moldova aflaţi peste hotare, iar scopul este de a-i susţine în implementarea ideilor lor în Moldova şi de a pune în valoare capitalul uman al diasporei, transmite IPN.
13:30
Peste 180 de percheziţii au avut loc joi, 7 decembrie, în toată ţara în cadrul unei noi operaţiuni anti-drog. Ca urmare, oamenii legii au ridicat droguri de diferite tipuri în valoare de peste trei milioane de lei. Din cele 114 persoane suspecte, în privinţa cărora au fost întreprinse acţiuni de urmărire penală, şapte au fost reţinute, transmite IPN.
13:30
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şeful Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip au semnat un mesaj comun de condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit pe primul preşedintele al Legislativului de la Chişinău, Alexandru Moşanu.
13:00
Un bărbat din Glodeni a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru că şi-a omorât amantul fostei sale soţii. Tragedia a avut loc în iunie curent, la domiciliul inculpatului din satul Ciuciulea, unde acesta locuia împreună cu fosta sa soţie. Revenind acasă, acesta şi-a prins fosta consoartă în pat cu un consătean. Pentru a se răzbuna pe cei doi, inculpatul a lovit femeia, după care l-a luat la pumni pe amantul acesteia.
13:00
Ambasada României în Republica Moldova îşi exprimă adâncul regret pentru trecerea în eternitate a marelui om politic, istoric, fostului preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moşanu.
10:30
Igor Dodon îşi exprimă îngrijorarea faţă de deschiderea Oficiului NATO la Chişinău. Şeful statului afirmă că „graba cu care Guvernul Republicii Moldova acţionează în acest sens comportă riscuri sporite pentru securitatea naţională a statului”.
10:10
Serviciile medicale din domeniul oncologic vor fi acordate, începând cu 1 ianuarie 2018, şi în instituţiile medicale private. Deputaţii au votat în şedinţa de joi, 7 decembrie, în lectură finală modificări în acest sens la Legea ocrotirii sănătăţii, transmite IPN.
10:00
Publicitatea la produsele alcoolice, cu excepţia vinului din struguri, urmează să fie interzisă la radio, tv, presă scrisă, internet, transportul public etc. Aceasta va fi permisă doar în timpul evenimentelor naţionale, în magazinele specializate, pe teritoriul întreprinderilor producătoare, pe bilete de călătorie sau în aeronave.
10:00
În ceea ce priveşte independenţa judecătorilor din Republica Moldova, mai este încă multe de făcut. La acest capitol actualmente este importantă îmbunătăţirea situaţiei. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chişinău, transmite IPN.
09:50
Consiliul Coordonator al Audiovizualului are trei membri noi: Tatiana Buraga, Dorina Curnic şi Veronica Cojocaru. Candidaturile au fost aprobate joi, 7 decembrie, de plenul Parlamentului, transmite IPN
09:50
Începând cu anul 2018, o companie internaţională va emite tichete de masă în Republica Moldova, disponibile pe suport de hârtie şi electronic. Grupul internaţional Up şi-a deschis filială în Republica Moldova şi finalizează procesul de licenţiere, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al companiei.
01:50
Târgul de Crăciun din strada 31 August va fi inaugurat pe 15 decembrie, ora 18.00, şi se va desfăşura cu sloganul: „Acasă de Crăciun”. Acesta va fi deschis până pe 14 ianuarie, între 10.00 şi 22.00. Iar în seara deschiderii, atmosfera va fi întreţinută de formaţiile „Fluieraş” şi „Etno Republic”, transmite IPN.
01:10
Primul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moşanu, a murit, joi, la vârsta de 85 de ani, potrivit presei de la Chişinău. Lui Alexandru Moşanu i se datorează, printre altele, introducerea cursului de "Istoria Românilor" în şcolile din Republica Moldova.
7 decembrie 2017
18:50
Acordul de grant, în valoare de 5 milioane de euro, în cadrul proiectului privind eficienţa energetică a clădirilor publice din Chişinău a fost semnat de către primarul general interimar Silvia Radu, la Londra.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.