Târgul de Crăciun de pe strada 31 August va fi inaugurat pe 15 decembrie

Adevarul (Moldova), 8 decembrie 2017 01:50

Târgul de Crăciun din strada 31 August va fi inaugurat pe 15 decembrie, ora 18.00, şi se va desfăşura cu sloganul: „Acasă de Crăciun”. Acesta va fi deschis până pe 14 ianuarie, între 10.00 şi 22.00. Iar în seara deschiderii, atmosfera va fi întreţinută de formaţiile „Fluieraş” şi „Etno Republic”, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 6 ore
17:10
Practicile negativeconstatate ca urmare a alegerilor locale noi din Chişinău ar putea să se extindăşi asupra apropiatului scrutin parlamentar, care va avea loc în condiţiilesistemului electoral mixt. Un exemplu în acest sens ar putea fi aplicarea uneijustiţii selective de către sistemul judecătoresc, practică ce poate fifolosită în circumscripţiile uninominale.
17:10
Angajaţii din sectorul public pot solicita de astăzi, 22 iunie, compensaţii în cadrul Programului de stat „Prima Casă”. Regulamentul privind modul de acordare a compensaţiilor a fost publicat în Monitorul Oficial. Statul va compensa 50% din creditul ipotecar accesat pentru procurarea locuinţei, preţul căreia nu va depăşi 600 de mii de lei, transmite IPN.
Acum 8 ore
15:00
80 de tone depesticide periculoase pentru viaţă şi agricultură, colectate din 13 localităţidin raionul Ungheni, au fost evacuate astăzi, 22 iunie, de pe teritoriul depozituluidin satul Zagarancea. Acestea au fost încărcate în containere speciale şi vorfi transportate în Polonia, pentru a fi distruse, transmite IPN.
15:00
Susţinătoriiprimarului ales, Andrei Năstase, iau o pauză vineri şi sâmbătă, în care nu vorprotesta faţă de invalidarea rezultatelor alegerilor, pentru a se pregăti deacţiunea de protest de duminică, care se anunţă una de amploare. Într-oconferinţă de presă, susţinută vineri la prânz în faţa Primăriei municipiuluiChişinău, Andrei Năstase, dar şi lidera PAS, Maia Sandu, au făcut apel lasolidarizare.
14:10
Statele Unite susţinintegritatea teritorială şi suveranitatea politică a Moldovei, Ucrainei şiGeorgiei şi reafirmă suportul pentru guvernările alese democratic şi oameniidin cele trei ţări, se arată într-o rezoluţie înregistrată în Congresul SUA,transmite IPN.
Acum 12 ore
13:40
Din 22 iunie,persoanele asigurate vor beneficia de mai multe medicamente compensate. Listamedicamentelor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţămedicală (AOAM) a fost extinsă cu 11 denumiri comune internaţionale, transmiteIPN.
10:00
Beneficiariitichetelor de masă sau persoanele terţe care vor comercializa sau vor transmitetichetele în folosinţă altor persoane riscă să fie amendate cu 2500-5000 delei. Sancţiunile sunt introduse în Codul Contravenţional prin modificăriaprobate de Guvern, transmite IPN.
09:00
ReprezentanţiiPartidului Liberal, Partidului Socialiştilor şi Partidului Liberal Democratsunt nedumeriţi de faptul că instanţa de apel Chişinău a menţinut hotărâreainstanţei de fond privind nevalidarea scrutinului electoral local, transmite IPN.
09:00
Protestul de joiseara de la Primăria capitalei a durat mai bine de cinci ore, încheindu-seaproape de ora 23.00. Reprezentanţii Partidului Politic Platforma Demnitate şiAdevăr anunţă că oamenii nemulţumiţi de hotărârea de invalidare a alegerilorlocale se vor aduna în faţa Primăriei şi vineri, şi sâmbătă, iar pentruduminică este planificat un protest masiv.
09:00
Meteorologii au emisavertizare cod galben de schimbare bruscă a vremii. Sunt prognozateaverse, grindină şi vânt puternic. Avertizarea este emisă pentru perioada 22-23iunie, transmite IPN.
09:00
PreşedintelePartidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, susţine că se aştepta laacţiuni de genul nevalidării mandatului de primar al lui Andrei Năstase, darcredea că acest lucru se va întâmpla în alegerile parlamentare. Declaraţia afost făcută în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV Chişinău, transmite IPN.
Ieri
21:40
Susţinătorii primarului ales Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, cer validarea mandatului. Zeci de oameni au venit, joi seara, în faţa Primăriei Capitalei, dar şi în faţa Curţii de Apel Chişinău,. Curtea de Apel a confirmat decizia Judecătoriei Chişinău, care a anulat, marţi seară, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.
17:40
ReprezentanţiiAsociaţiei Obşteşti au cerut Parlamentului Republicii Moldova să iniţieze oanchetă privind activitatea preşedintelui Igor Dodon. Aceştia cer înlăturareaşefului statului din funcţie pentru că nu şi-a onorat promisiunile făcute încampania electorală.
17:40
Victimele deportărilorstaliniste vor fi comemorate pe 6 iulie printr-o serie de activităţi la nivelnaţional. Totodată, peste 8.000 de persoane, victime ale represiunilorpolitice, vor primi ajutor material în mărime de o mie de lei, transmite IPN.
14:50
Cadavrul unuinou-născut a fost depistat miercuri după-amiază, într-o sacoşă, de către omuncitoare de la Staţia de sortare a deşeurilor din sectorul Ciocana al Chişinăului.
12:30
Trei fete de 11, 12, respectiv 15 ani s-au înecat în râul Nistru, în localitatea Butor dinregiunea transnistreană, transmite IPN.
12:00
Un tânăr de 20 de ania fost împuşcat mortal la Hânceşti de către un poliţist, după ce împreună cucâţiva prieteni au intrat pe teritoriul unui centru de agrement în afara orelorde program. Procurorii au pornit o cauză penală pentru omor, transmite IPN.
12:00
Recursul depus decătre apărarea lui Andrei Năstase ca urmare a deciziei Judecătoriei Chişinău deinvalidare a rezultatelor alegerilor locale urmează să fie examinat de cătreCurtea de Apel Chişinău astăzi, 21 iunie, la ora 15.00.
11:30
Cabinetul de miniştria aprobat semnarea unui precontract cu un consorţiu internaţional deinvestitori, care prevede cumpărarea acţiunilor nou emise de MoldovaAgroindbank, transmite IPN.
11:30
Una dintre problemelesemnalate de refugiaţii din Republica Moldova este faptul că documentul decălătorie pe care-l obţin odată cu statutul de refugiat nu le permite călătoriafără viză în ţările europene, drept de care se bucură cetăţenii moldoveni.
07:00
Pentru o economieputernică, Republica Moldova are nevoie de stabilitate. Nu se poate spera la ocreştere economică din moment ce în ţară este haos, a declarat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul emisiunii„Fabrika” de la Publika TV, transmite IPN.
07:00
Andrei Năstase a fostales pentru postul de primar al Chişinăului, la alegerile din 3 iunie, cu unsprijin popular al electoratului din capitala Republicii Moldova, aşa cum a fost recunoscut şi deobservatori.
06:50
Reprezentanţi de marcă ai PSRM şi PPDA nu exclud că mandatul primarului ales Andrei Năstasear putea fi validat până la urmă. Şeful fracţiunii PSRM din Consiliul MunicipalChişinău, Ion Ceban, fost contracandidat al lui Andrei Năstase, spune că nuînţelege acest joc prin care s-au declarat nule alegerile locale.
01:40
Angajaţii instituţiilor bugetare vor beneficia de compensarea parţială din bugetul de stat a cheltuielilor suportate la procurarea unei locuinţe prin contractarea de credite ipotecare. Mărimea compensaţiei va fi de 50% din cheltuieli, transmite IPN cu referire la un regulament aprobat de Guvern.
01:40
Guvernul a aprobat modificări în Codul Penal, introducând pedepse pentru actele de huliganism săvârşite pe teritoriul sau în incita instituţiilor medicale. Acesta vor fi sancţionate cu amendă de până la 67 mii de lei sau până la 5 ani de închisoare, transmite IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Amabasada SUA la Chişinău a emis un comunicat din presă miercuri, 20 iunie, unde anunţă că „învalidarea neaşteptată şi netransparentă de ieri a alegerilor pentru primarul de Chişinău, în urma cărora s-a determinat un învingător cert, este o evoluţie îngrijorătoare, care continuă şi în prezent erodarea încrederii cetăţenilor moldoveni în procesul democratic”.
17:00
Premierul Pavel Filip a comentat, în deschiderea şedinţei Guvernului, decizia Judecătoriei Chişinău de invalidare a rezultatelor alegerilor. „Decizia ridică multe semne de întrebare, apar diverse speculaţii, care nu sunt în favoarea  actualei guvernări”, a declarat Pavel Filip.
12:40
Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidarite şi Partidul Liberal Democrat anunţă despre desfăşurarea unui protest miercuri, 20 iunie, în preajma Primăriei Chişinău, faţă de decizia instanţei de a nu valida rezultatul alegerilor din Capitală.
12:00
dexEx-candidatul independent din alegerile din Chişinău, Silvia Radu, consideră că nu sunt motive suficiente ca alegerile din Capitală să nu fie validate. Ea califică decizia instanţei de a nu valida alegerile ca fiind una „surprinzătoare şi de neînţeles”.
11:00
„Cutremurul” politic produs la Chişinău în seara de marţi, 19 iunie, prin decizia instanţei de a nu valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase, a produs reacţii inclusiv din partea eurodeputaţilor români.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.