Rosselhoznadzor a interzis aproape 20 de tone de mere din Republica Moldova

Today.md, 7 decembrie 2017 13:10

Autoritatea fitosanitară din Rusia a interzis intrarea pe teritoriul Federației Ruse a circa 20 de tone de mere din Moldova. Informația a fost comunicată de către Direcția Rosselhoznadzor pentru regiunile Oriol și Kursk.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Today.md

Acum 6 ore
23:40
Formația „DoReDos” a câștigat finala națională Eurovision 2018 care a avut loc în această seară. Formația va reprezenta Republica Moldova, în luna mai, la Lisabona, Portugalia.
Acum 24 ore
13:20
O cisternă încărcată cu o butelie de 23 de tone de butanol şi octanol s-a răsturnat, sâmbătă, în judeţul Neamţ, într-un sens giratoriu, la intersecţia Roman-Iaşi-Suceava. Nu sunt scurgeri din cisternă, ci doar de combustibil din rezervorul autotrenului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
12:50
Necesitatea retragerii trupelor ruse care staţionează ilegal pe teritoriul ţării noastre a fost reiterată în plenul Adunării Parlamentare a OSCE, convocat în sesiunea de iarnă. Deputatul PDM Sergiu Sîrbu a ținut un discurs în care a vorbit despre progresele înregistrate de autorități în soluționarea conflictului transnistrean și implicarea Federației Ruse în politica internă a țării noastre, notează publika.md.
12:40
Angajații Inspectoratului Național de Patrulare au desfăşurat ieri în nordul și centrul țării o acţiune în scop de a depista conducătorii auto ce se eschivează de la răspundere contravențională pentru încălcările prevederilor RCR.
Ieri
21:10
O minoră de 11 ani a fost agresată de către un necunoscut. Incidentul a avut loc în data de 5 martie 2017, în extravilanul localității Mălăieștii Noi, raionul Criuleni. Individul a fost identificat zilele trecute și pus sub arest.
20:30
Reporterul RISE Moldova, Nicolae Cușchevici, comentează poziția co-fondatoarei KLumea, Nata Albot, față de investigația publicată recent despre două familii, care aduc acuzații în adresa unei clinici din Turcia, precum că le-ar fi operat copiii, au primit banii adunați din donații, dar starea de sănătate a copiilor fiind nesoluționată.
17:40
Moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici, a fost respinsă astăzi de deputați. Aceasta a fost înaintată de fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în ședința plenară din 15 februarie curent.
17:01
Cabinetul de miniștri a aprobat ieri regulamentul programului „Prima casă”. Documentul conține mai multe prevederi detaliate privind criteriile de eligibilitate ale aplicanților, condițiile în care băncile vor oferi creditele, dar și cum va fi aplicată garanția de stat.
14:50
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat indignat de faptul că primarul demisionar al capitalei învinuiește Partidul Democrat și pe Vlad Plahotniuc de situația din oraș. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.
14:30
Angajații Inspectoratului de Poliţie Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au identificat și reținut un bărbat, bănuit de furtul unui telefon mobil. Incidentul a avut loc la începutul lunii ianuarie, în microbuzul de pe ruta 184.
13:50
Maia Sandu trebuie să renunțe la imaginea de Albă ca Zăpada și să se concentreze pe câteva lucruri importante, dacă vrea să câștige alegerile. De această părere este fostul consilier al ex-președintelui României, Iulian Chifu. Într-un editorial pentru deschide.md, acesta atrage atenția că ”îmbrăcarea hainei Sfintei Fecioare, după ce ai păcătuit în politica din Republica Moldova, e o abordare cel puțin nefericită”.
13:00
Ofițerii de invetigații DIP au efectuat, astăzi dimineață, percheziţii inopinate în celulele deţinuţilor Penitenciarului nr.5-Cahul.
12:20
Cuantumul alocaţiilor sociale de stat pentru unele categorii de cetăţeni vor fi majorate. Parlamentul, în ședința de astăzi, a examinat și susținut în prima lectură, un proiect de modificare în acest sens.
11:20
Pasajul subteran de la intersecția dintre strada Ismail și bulevardul Ștefan cel Mare nu va mai fi blocat pe timp de noapte. Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, a dispus demontarea porților de la intrările în trecerea subterană. Din cauza lor, pietonii își puneau viața în pericol, fiind nevoiți să traverseze strada neregulamentar, într-o zonă cu circulație intensă și noaptea.
10:50
Nouă persoane dintre care cinci copii au fost evacuați de pompieri în această noapte dint-un bloc de locuit de pe strada Mihail Kogălniceanu din orașul Căușeni. Apelul la Serviciul 901 a fost recepționat la ora 01.03 minute.
10:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat pentru dezbateri publice calculele privind noile tarife pentru gazele naturale. Conform estimărilor instituției, acestea pot fi reduce cu aproximativ 20 la sută față de tarifele actuale.
08:00
Pe parcursul a două săptămâni, Ofițerii Direcției Antidrog împreună cu angajații Inspectoratului de Poliție Râșcani al mun. Chișinău și procurorii oficiului Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău, au reținut 19 persoane, originare din municipiul Chișinău, cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 ani. Aceștia sunt suspectați de comercializarea mai multor tipuri de droguri pe teritoriul țării. Printre reținuți sunt doi militari al Armatei Naționale dar și un fost polițist.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:50
Termenul de valabilitate al paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova ar putea fi extins de la 7 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, modificări ale legislației privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, în prima lectură.
18:20
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi cadrul normativ secundar care asigură punerea în aplicare a programului guvernamental „Prima Casă”. Cetățenii vor fi anunțați ulterior despre data când pot depune cererile de creditare.
16:30
Executivul a aprobat acordarea, în anul 2018, a șapte Burse de excelenţă ale Guvernului în valoare de 2500 de lei fiecare şi a altor șase Burse nominale (pe domenii) a câte 2000 de lei, pentru studenții doctoranzi.
16:00
Individul ce apare în imagine este căutat de către poliţiştii Inspectoratului de Poliție Râşcani și ofițerii de investigație din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.
15:40
În cadrul ședinței de astăzi, Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv inițiativa legislativă de anulare a prevederii privind scoaterea plăcuțelor de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar. Astfel, vor fi depășite dificultățile cu care se confruntă conducătorii auto în cazul ridicării numerelor de înmatriculare.
15:00
Cel mai recent scandal care a zguduit spațiul informațional din Moldova, investigația Rise.md, care acuză platforma caritate.md de escrocherie, lovește dur în credibilitatea proiectului de investigații. O analiză realizată de către portalul Telegraph.md arată că jurnaliștii de la RISE, care de regulă pun la îndoială competențele anchetatorilor moldoveni, s-au ghidat de un dosar penal inițiat de procurori. Totuși, ei nu au ținut cont că persoanele despre care afirmă că ar face parte din ”grup criminal organizat” nu au statut procesual.
14:40
Vitalie Pîrlog nu mai este director al Serviciului de Informații și Securitate. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, demisia acestuia ca urmare a unei cereri depusă de Pîrlog.
14:20
În urma unei operațiunii comune a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, a fost documentată activitatea infracțională a unui grup criminal care își desfășura acțiunile pe teritoriul raionului Florești. Gruparea se ocupa cu creșterea, păstrarea și comercializarea drogurilor de tip marijuană și paie de mac din care se extrăgea opium.
13:20
În perioada în care Dorin Chirtoacă s-a aflat în fruntea primăriei, iar liberalii – la guvernare, partidul s-a îmbogățit fabulos pe seama contractelor cu statul. Acest lucru este scos la iveală de o investigație realizată de portalul Telegraph.md. Autorii indică o listă de companii fondate și controlate de către liderul PL, Mihai Ghimpu, care au câștigat mai multe contracte cu statul, chiar dacă în unele cazuri au oferit prețuri necompetitive, comparativ cu alți participanți la licitații.
13:10
Suspecții, care acum două luni l-au ucis în bătaie pe un bărbat de 39 de ani, au fost reținuți, anunță Poliția. Aceștia sunt în arest pentru 72 de ore și riscă până la 20 de ani de închisoare.
12:20
Angajații grupei specializate în combaterea jafurilor a IP Ciocana din cadrul Direcție de Poliție mun. Chișinău au reținut un minor în vârstă de 17 ani, originar din raionul Ialoveni, fiind bănuit în comiterea jafurilor stradale pe timp de noapte.
11:40
Șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei, Mihai Moldovanu, a șantajat-o pe Silvia Radu cu demiterea lui Dorin Chirtoacă și provocarea alegerilor locale anticipate. Declarații în acest au fost făcute de către președintele Partidului „Unității Naționale”, Anatol Șalaru, în cadrul unei emisiuni de la postul TVR.
11:10
Angajații Poliției de Frontieră au descoperit prima cantitate impunătoare de substanțe narcotice din acest an. Drogurile au fost depistate la începutul săptămânii curente, la frontiera moldo-română. Un cetățean al României este documentat pentru deținerea cu scop de înstrăinare a 4,01 gr de cocaină.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.