Rosselhoznadzor a interzis aproape 20 de tone de mere din Republica Moldova

Today.md, 7 decembrie 2017 13:10

Autoritatea fitosanitară din Rusia a interzis intrarea pe teritoriul Federației Ruse a circa 20 de tone de mere din Moldova. Informația a fost comunicată de către Direcția Rosselhoznadzor pentru regiunile Oriol și Kursk.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Today.md

Acum 4 ore
17:30
Un minor în vârstă de 15 de ani, locuitor al capitalei, a fost reţinut de către angajaţii IP Ciocana a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind bănuit de comiterea mai multor furturi .
Acum 6 ore
16:00
Thomas F. Borgen, directorul executiv al celei mai mari bănci din Danemarca – Danske Bank, a demisionat în urma unui raport care arată că sucursala băncii din Estonia a fost utilizată în scheme de spălare a banilor, inclusiv în celebrul „Laundromat” – realizat cu implicarea directă a sistemului bancar și judecătoresc din Republica Moldova, scrie Rise.MD.
15:50
Programul guvernamental „Prima Casă” devine tot mai popular, iar tinerii din diferite localități ale țării sunt tot mai interesați de procurarea unei locuințe în condiții avantajoase, oferite de stat. Astăzi, în cadrul vizitei sale la Căușeni, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu beneficiara programului, Ana Vintilă.
14:30
Un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în orașul Cricova, este suspectat de comiterea unui furt din magazin alimentar. Incidentul a fost declarat la poliție la data de 17 septembrie de către proprietarul magazinului care a depistat lipsa produselor alimentare.
Acum 8 ore
14:10
Procesul de creditare din partea băncilor comerciale este în curs de înviorare, după o cădere de peste trei ani. Expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, consideră că acest fapt este determinat de creșterea împrumuturilor persoanelor fizice și a sectorului agricol.
Acum 12 ore
11:50
Vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari le răspunde unor ”experți” de curte, care critică nejustificat Proiectul „Prima Casă”. Într-o postare pe Facebook, Cebotari îi întrebă pe critici ce au de reproșat ”unui program care vine să „țină” familiile tinere aici, acasă, în Moldova, alături de părinții lor, alături de copii lor”.
11:40
Rata medie ponderată a dobânzii la creditele noi în monedă naţională, acordate de băncile moldoveneşti, a coborât în luna august 2018 la un nou minim istoric, de 8,45 la sută anual, față 9,76 la sută în perioada similară a anului precedent. Este a patra lună consecutiv când rata dobânzii la finanțările în monedă națională se menține sub 9 la sută, arată date ale Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), informează MOLDPRES.
11:00
O gafă monumentală a liderului PAS, Maia Sandu, a scandalizat opinia publică și a provocat un val de critici și reacții dure pe rețelele de socializare. Amintim că, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, Maia Sandu a avut o atitudine mult prea îngăduitoare, chiar elogioasă la adresa dictatorului român Ion Antonescu.
10:50
În Republica Moldova, jurnaliștii își pot exercita liber meseria, fără impedimente sau presiuni. Este opinia exprimată de Liuba Șevciuc, jurnalist de investigații și reporter al RISE Moldova.
10:20
Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări la staţiile terminus a microbuzelor de rută și taximetriștilor în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport.
Ieri
18:40
După ce a fost condamnat în dosarul BEM, Veaceslav Platon, supranumit şi "raiderul nr.1 din CSI", a dat în judecată Banca Naţională a Moldovei, pentru că instituţia i-a amendat pe foştii administratori ai Băncii de Economii şi pe vicepreşedintele Unibank. Asta în condiţiile în care, în primă instanţă, lui Platon i s-a spus inechivoc că nu are nicio legătură cu amenzile şi persoanele în cauză. Cu toate acestea, raiderul de după gratii a ajuns să se judece cu BNM până la Curtea Supremă de Justiţie, scrie Deschide.MD.
18:00
Noua abordare a Partidului Democrat din Moldova, care se poziționează ca formațiune pro-Moldova, este salutată de către cetățeni. Oamenii spun că o politică orientată spre nevoile moldovenilor va încuraja oamenii să revină din străinătate și le va crea condiții decente de trai acasă.
15:40
Atacurile operate la sistemele financiar-bancare din Ucraina și Republicii Moldova sunt elemente ale aceleiași operațiuni diversioniste, coordonate din același centru de comandă, de la Moscova. Probe în acest sens sunt prezentate în noua investigație a proiectului Zeppelin.md. Jurnaliștii demonstrează că schema folosită de Veaceslav Platon pentru spălarea miliardelor rusești și devalizarea sistemului bancar din Moldova a fost testată încă în anii 2000. Atunci, ținta Kremlinului a fost Ucraina.
14:30
Postul de televiziune TV8 şi portalul Unimedia, ambele afiliate PAS şi PPDA, sunt acuzate că operează cu duble standarde în cazul ştirii despre o fetiţă accidentată mortal în satul Blindeşti, de maşina primarului din localitate.
13:30
Un număr de 66 de Centre de Sănătate şi Oficii ale Medicilor de Familie din 10 raioane vor beneficia de câte un set de echipamente medicale pentru diagnosticarea precoce a problemelor de sănătate. Acestea au fost procurate în cadrul proiectului „Viaţă Sănătoasă: Reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), scrie Moldpres.
13:00
O fetiță de 9 ani a murit după ce a fost lovită de o mașină. Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 19 septembrie, în apropiere de satul Blindești, raionul Ungheni. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și ambulanța.
11:30
Afacerile murdare, derulate de oligarhul condamnat Veaceslav Platon, sunt trecute cu vederea de partea presei din motiv că este plătită din banii furați de raiderul nr.1 din CSI. De această părere este bloggerul Ion Harghel, într-o emisiune realizată pe Facebook.
11:20
Oficialii americani apreciază creşterea economică înregistrată de Republica Moldova şi îndeamnă Chişinăul să continue reformele. Aceste subiecte au fost discutate în cadrul unei întrevederi între preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi Fiona Hill, asistentul adjunct al președintelui SUA, Director pentru Europa și Federația Rusă în Consiliul Național de Securitate.
10:30
Viziunea pro-Moldova a Partidului Democrat din Moldova (PDM) reprezintă o abordare corectă. Declarația a fost făcută de către ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, la întrevederea cu președintele PDM, Vlad Plahotniuc. Întâlnirea a avut loc înainte de încheierea misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.
19 septembrie 2018
23:00
Guvernul se va adresa Curții Constituționale pentru a depăși blocajul instituțional, creat de președintele Igor Dodon, prin refuzul de a numi miniștrii desemnați ai Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Sănătății, Muncii, Protecției Sociale. Despre aceasta a scris pe Facebook premierul Pavel Filip, care l-a acuzat pe Igor Dodon de încălcarea Legii Supreme.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:40
Guvernul va acoperi integral cheltuielile pentru repatrierea cetățenilor moldoveni, care au suferit în urma accidentelor produse în orașele Kaluga din Federația Rusă și Genova, Italia.
19:20
Republica Moldova a fost aleasă astăzi, în calitate de membru al Comitetului Permanent al Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul celei de-a 68-a Sesiune a forumului, care se desfășoară la Roma, Italia, în perioada 17-20 septembrie 2018.
18:50
Premierul Pavel Filip a cerut măsuri urgente pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul țării noastre. Șeful Executivului a solicitat implicarea și mobilizarea tuturor instituțiilor și autorităților responsabile.
18:30
Presa afiliată PAS și PPDA, liderii acestor formațiuni, dar și exponenții ONG-urilor afiliate politic, operează cu duble standarde, atunci când se arată deranjați de faptul că Silvia Radu, propusă pentru funcția de ministru al Sănătății, nu ar avea studii în domeniu, deși este un manager eficient.
18:00
Un grup de activiști îi cere președintei PAS, Maia Sandu, să prezinte scuze publice pentru că a spus că „toate acțiunile lui Igor Dodon arată că, în esență, el este un distrugător de familii”.
15:00
Comportamentul uman este dictat, în proporție de 70%, de emoții și nu de rațiune. Din acest motiv, oamenii, inclusiv cei din Moldova, au în permanență un sentiment de insatisfacție, chiar dacă situația economică este bună și, aparent, nu ar trebui să existe prea multe motive de nemulțumire. Constatarea aparține expertului IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță și se conține într-o postare pe Facebook.
14:40
Un proiect de rezoluţie depus în Senatul american cere Rusia să-şi îndeplinească angajamentele asumate la summitul OSCE de la Istanbul din 1999, privind retragerea trupelor de pe teritoriul Moldovei.
14:20
Accidentele rutiere soldate doar cu daune materiale nesemnificative ar putea fi documentate printr-o procedură simplificată de constatare amiabilă. Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a examinat, în ședința de astăzi, modificări ale legislației în acest sens.
13:20
Poliţia britanică a informat că trei persoane au fost transportate la spital, după ce un vehicul a lovit mai mulţi pietoni aflaţi în faţa unei moschei din partea de nord-vest a Londrei, a relatat miercuri postul de radio LBC, citat de Reuters.
12:00
Merele din Republica Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei. Partea indiană a stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din țara noastră și importatorul din India, pentru a organiza exportul primului lot – probă, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.