Dodon riscă să fie suspendat din nou din funcție pentru „cinci minute”

Independent, 7 decembrie 2017 13:10

Președintele Igor Dodon riscă să fie suspendat din nou din funcție, atâta timp cât va trebui promulgată legea privind combaterea propagandei rusești, care a fost introdusă în mare grabă de către PD pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului şi urmează a fi aprobată în două lecturi. Astfel, pentru a nu-şi păta imaginea, analistul politic Anatol Țăranu admite că şeful statului va fi suspendat din funcţie pentru „cinci minute", aşa cum s-a întâmplat la învestirea ministrului Apărării, Eugen Sturza, când jurământul a fost primit de speakerul Andrian Candu, în calitate de președinte interimar al Republicii Moldova. The post Dodon riscă să fie suspendat din nou din funcție pentru „cinci minute” appeared first on Independent.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Independent

Acum 8 ore
15:00
„Partidul Nostru” condamnă decizia „fără de precedent” luată de „așa-zisa Justiție moldovenească” privind nerecunoașterea alegerilor primarului general de Chișinău. Potrivit formațiunii, care amintește în context despre excluderea în 2014 a partidului condus de Renato Usatîi din cursa electorală parlamentară, „călcând în picioare voința alegătorilor din capitală, regimul care a capturat Moldova, a confirmat repetat caracterul său criminal, antisocial și antidemocratic”.
14:30
Coreea de Nord a distrus „patru situri de testări” balistice, confirmând astfel încălzirea relațiilor sale cu SUA după întâlnirea istorică de săptămâna trecută între Donald Trump și Kim Jong Un, a anunțat președintele american joi seara, informează AFP și Reuters.
Acum 12 ore
13:40
Situația din Republica Moldova balansează în pragul unei catastrofe. Statul de drept nu există, iar perspectiva alegerilor parlamentare este distrusă. Declarația a fost făcută de directorul de programe al Institutului pentru Politici Publice, Oazu Nantoi, referindu-se la decizia instanțelor de judecată privind nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău, transmite IPN.
13:30
Statele Unite susțin integritatea teritorială și suveranitatea politică a Moldovei, Ucrainei și Georgiei, precum și reafirmă suportul pentru guvernările alese democratic și oamenii din cele trei țări. Aceasta se arată într-o rezoluție înregistrată în Congresul SUA. Documentul stipulează angajamentul SUA de a susține cele trei state pe parcursul integrării europene, asigurarea securității energetice și intensificarea cooperării comerciale.
12:40
Un lider extremist islamist a fost condamnat vineri la pedeapsa cu moartea în Indonezia pentru că a ordonat comiterea unor atentate sinucigașe în 2016 la Jakarta, acestea fiind primele atacuri sângeroase revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic în Asia de Sud-Est, informează AFP.
12:30
Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție anunță despre reținerea unui avocat pentru trafic de influență, cu primirea de bunuri în proporții deosebit de mari. Temei pentru inițierea respectivului proces penal a servit plângerea depusă de către un inculpat, care reclama acțiunile abuzive ale avocatului.
Ieri
20:00
Curtea de Apel a respins recursul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” în privința anulării deciziei Judecătoriei Chișinău privind invalidarea alegerilor locale noi din 3 iunie. Astfel, primarul ales Andrei Năstase rămâne fără mandat. Decizia a fost luată cu câteva clipe în urmă de magistrații Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima de la Curtea de Apel Chișinău.
18:10
Pentru prima dată în ultimele patru luni, la ședința Comisiei Unificate de Control (CUC) din 21 iunie curent, Comandamentul Militar Întrunit (CMÎ) nu a fost gata să prezinte raportul săptămânal privind situația din Zona de Securitate, din motiv că nu s-a atins consensul pentru semnarea acestuia de către comandanții militari superiori din partea Federației Ruse, Ucrainei, Republicii Moldova și regiunii transnistrene.
17:20
Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a dezbătut joi, 21 iunie, ultimele evoluții din Republica Moldova, informează Radio Chișinău. Președinții și raportorii comisiei denunță derapajele de la standardele democratice în Republica Moldova și solicită încetarea imediată a intervenției politicului în sistemul judiciar și în desfășurarea alegerilor.
16:40
Decizia Curții de Apel Chișinău privind invalidarea alegerilor locale noi din capitală ar putea fi amânată din nou, dacă magistrații Curții vor accepta cererea avocatului Partidului Platforma Demnitate și Adevăr de recuzare a completului de judecători. Asta pe motiv că judecătorii au acceptat cereri de apel din partea unor persoane terțe care nu erau părți la dosar, ceea ce ar fi contrar prevederilor Codului de Procedură Civilă.
16:10
Victimele deportărilor staliniste vor fi comemorate, la data de 6 iulie, printr-o serie de activități la nivel național. Premierul Pavel Filip a convocat astăzi o ședință de lucru, în cadrul căreia a dispus crearea Comitetului organizatoric pentru desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei comemorării victimelor deportărilor staliniste.
16:00
Ofițerii de investigație și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție a sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, au documentat, timp de două luni, în cadrul unor acțiuni speciale de investigații activitatea ilicită a unui bărbat în vârstă de 58 ani, domiciliat satul Șuri, raionul Drochia, care se ocupa cu cultivarea plantelor de canabis.
15:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, desfășoară instruirea funcționarilor consulari privind activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare, constituite peste hotarele țării. La eveniment participă în jur de 40 de persoane, acesta având drept scop de a pregăti funcționarii consulari pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare ordinare, prezentarea modificărilor la legislația electorală, identificarea principalelor provocări și a celor mai bune soluții pentru acestea.
15:20
Un contingent al Armatei Române participă în perioada 19-22 iunie curent, alături de un contingent de militari ai Armatei Naționale, la exercițiul de menținere a păcii „Scutul Păcii — 2018”, care se desfășoară la Centrul de instruire al Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălți. Exercițiul are drept scop evaluarea capabilităților operaționale ale unei companii de infanterie și bateriei aruncătoare din cadrul Batalionului 22 de menținere a păcii pentru îndeplinirea misiunilor internaționale de pacificare, în componența unui contingent multinațional, conform Conceptului Capabilităților Operaționale (OCC).
15:00
Un nou episod în dosarul Panama Papers, la mai bine de doi ani de la izbucnirea uriașului scandal. Noi dezvăluiri despre bogații lumii și banii ascunși de aceștia în paradisurile fiscale scot la iveală documente care leagă nume precum fotbalistul Lionel Messi, firma de bijuterii Cartier sau președintele Argentinei, de conturi offshore folosite pentru a-și ascunde banii de fisc.
14:50
Un bărbat din Bălți a fost reținut și este cercetat penal de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență. Temei pentru inițierea cauzei penale a servit denunțul unei persoane, care susține că omul ar fi primit 1.500 de euro, sub pretextul că poate soluționa un caz de eschivare a conducătorului auto de la testarea alcoolscopică.
14:40
Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, ar fi internat în Spitalul Cancelariei de Stat. Potrivit mai multor surse, acesta a fost internat chiar în seara când Judecătoria Chișinău a invalidat mandatul de primar a lui Andrei Năstase.
13:50
Ministerul Afacerilor Externe al României a confirmat deținerea de către Corina Țurcan, femeia reținută în Rusia pentru spionaj în favoarea României, a cetățeniei române. De fapt, cel mai probabil, este vorba o cetățenie românească „redobândită” pe vremea când femeia era cetățeană a Republicii Moldova. Ulterior însă, la obținerea cetățeniei ruse, aceasta s-a dezis de cea moldovenească.
13:20
Echipele Mobile ale Serviciului Vamal au prevenit o tentativă de plasare pe piață a mai multor loturi de accesorii textile pentru casă, procurate din regiunea transnistreană. Loturile au fost depistate în rezultatul stopării, în localitatea Fîrlădenii Noi, raionul Căușeni, a unui autoturism, condus de către un locuitor al municipiului Tiraspol, ticsit cu mărfuri în valoare de peste 100.000 de lei.
13:10
Secretarul Apărării din SUA, James Mattis, a declarat că deocamdată Coreea de Nord nu a dat niciun semn că ar fi început dezarmarea nucleară și nici nu se așteaptă să se întâmple acest lucru în viitorul apropiat, scrie News.ro citând The Guardian.
12:50
Ambasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov, a înmânat președintelui slovac Andrej Kiska, scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Slovacia. Ceremonia oficială s-a desfășurat cu toate onorurile protocolare la Palatul prezidențial de la Bratislava.
12:40
Întreaga Algerie a trecut în offline miercuri la începutul examenului de bacalaureat, aceasta fiind doar prima dintr-o serie de opriri ale internetului, totul cu scopul de a-i împiedica pe elevi să trișeze, scrie Guardian.
12:20
Un tânăr de 20 de ani a murit după ce a fost împușcat de către un polițist din Hâncești, care s-a dovedit a fi șeful poliției criminale din oraș. Tragedia a avut loc noaptea trecută pe teritoriul unui centru de agrement, când tânărul împreună cu alți doi amici au pătruns pe teritoriul centrului pentru a se scălda în bazin. Cazul tragic a avut loc în jurul orei 1:00 noaptea.
11:20
Procesul electoral care a fost inițiat în primăvară privind alegerea noului primar al municipiului Chișinău trebuie încheiat. Astfel, conform legislației în vigoare, chișinăuienii trebuie să se aleagă cu un primar din acest exercițiu electoral. Declarația a fost făcută de directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă „ADEPT”, Igor Boțan, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
11:00
Serviciul militar în termen va fi înlocuit cu cel prin contract, iar Armata Națională va deveni una profesionistă, bine dotată și capabilă să-şi îndeplinească mai eficient misiunile. Guvernul a aprobat ieri Programul „Armata Profesionistă 2018-2021”, care are drept scop prioritizarea domeniilor de dezvoltare a sectorului de apărare.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:20
Premierul Pavel Filip în unison parcă cu socialistul Ion Ceban susține că decizia Judecătoriei Chișinău de invalidare a alegerilor locale noi din capitală, susține că guvernarea „are doar de pierdut” în această situație, care ar avea loc „într-un moment în care se prefigurau mai multe reușite, atât pe plan intern, cât și pe plan extern”. Acesta s-a referit la invalidarea alegerilor în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.
19:10
Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat marți, 19 iunie, achiziționarea de către un consorțiu internațional de investitori a pachetului de acțiuni în mărime de 41,09% din capitalul social al băncii comerciale „Moldova-Agroindbank” S.A.
19:00
Invalidarea neașteptată și netransparentă de ieri a alegerilor pentru primarul de Chișinău, în urma cărora s-a determinat un învingător cert, este o evoluție îngrijorătoare, care continuă și în prezent erodarea încrederii cetățenilor moldoveni în procesul democratic. Aceasta este reacția Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova, care reiterează că „principiul primordial al unui stat democratic este dreptul poporului de a-și alege propria conducere”.
18:50
Premierul ceh Andrej Babis a avertizat miercuri Germania să nu recurgă la respingerea migranților la frontieră, întrucât astfel s-ar crea blocaje care ar afecta țările vecine, transmite dpa.
18:20
Doi bărbați de 35 și respectiv 36 ani, originari din municipiul Chișinău sunt cercetați pentru consum și păstrare de substanțe narcotice. Bărbații au fost observați de un echipaj mobil al Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în curtea unui bloc de locuit din sectorul Buiucani, în timp ce manifestau un comportament suspect.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.