Rosselkhoznadzor găsește și iarna molia orientală în merele moldovenești. A interzis încă 20 de tone

Deschide.md, 7 decembrie 2017 13:10

Serviciul Federal rus Rosselkhoznadzor anunță că a interzis, pe data de 5 decembrie, intrarea în Rusia a 20 de tone de mere din Republica Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 5 minute
10:20
Un tânăr din China, care devenise celebru pentru fotografiile periculoase pe care le publica pe rețelele de socializare, de pe clădiri înalte, a murit după ce a căzut de la etajul 62. Wu Yongning, în vârstă de 26 de ani, a căzut de pe un zgârie-nori, în orașul chinezesc Changsha, în timp ce intenționa să facă un clip de promovare, al unui sponsor care nu a fost făcut public.
Acum 15 minute
10:10
Partidul Comuniștilor anunță că nu o dorește pe Aliona Babiuc în funcția de deputat, după ce, săptămâna trecută, Oxana Domenti și-a depus mandatul de parlamentar. Într-un comunicat de presă al formațiunii se menționează că Babiuc a fost exclusă din rândurile partidului încă în decembrie 2015 „pentru încălcarea Statutului PCRM, aceasta constând în neluarea de măsuri în scopul consolidării unității ideologice și organizatorice a partidului în raionul Briceni”.
Acum o oră
09:50
Colinde, urături și multe melodii alese vor răsuna în cadrul unui concert de Crăciun pentru moldovenii stabiliți în Italia. În cadrul Programului guvernamental „Crăciun cu dor de casă” va fi organizat, pe 15 decembrie, un concert tematic cu același generic, în orașul Roma, scrie știrilocale.md.
09:30
Există un dicton al cinismului în politică: scopul scuză mijloacele sau, mai aplicat, nu contează cum, important este să-ți atingi obiectivele în politică. Da, e o abordare din spectrul realismului pragmatic extrem, dar care nu se împacă deloc cu democrația, cu principiile și valorile democratice. Nici măcar referința că și ceilalți fac la fel, sau ceilalți fură mai mult la urne, nu compensează încălcarea principiilor, normelor, angajamentelor luate la nivel democratic, al valorilor asumate.
09:30
09:30
Democratul Vadim Lesnic va conduce Consiliul raional Donduşeni. El îi succede în această funcţie altui membru al Partidului Democrat, Victor Chiriac.
Acum 2 ore
09:00
Cu începere de la 1 ianuarie 2018, vor fi majorate alocaţiile sociale de stat pentru persoanele cu dizabilităţi din copilărie. Proiectul pregătit în acest sens de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei include şi cazurile de dizabilitate de până la 18 ani.
08:50
08:30
Procurorul general, Eduard Harunjen, urmează să ceară azi membrilor Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a judecătorului Curții de Apel Chișinău, Sergiu Arnăut, acuzat de corupere activă. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de sursele din cadrul Procuraturii.
Acum 4 ore
08:10
Cei patru candidați admiși la concursul pentru șefia Centrului Național Anticorupție vor susține astăzi proba care decisivă - cea a interviului. Ulterior reprezentanții Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități vor decide dacă cineva a trecut această probă și va fi numit în funcția de director CNA sau vor organiza un concurs repetat.
07:50
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va examina azi, 12 decembrie, cererea de recurs în anulare în dosarul fostului premier Vladimir Filat, depusă acum trei luni de către Casa de avocatură „Popa și Asociații". Cererea va fi examinată de către Colegiul Penal al CSJ în lipsa parților.
Acum 12 ore
21:30
Un tribunal din Kiev l-a eliberat luni seara pe opozantul Mihail Saakașvili, arestat sâmbătă și acuzat că a încercat o lovitură de stat într-un dosar în care fostul lider georgian acuză o instrumentare din partea președintelui ucrainean Petro Poroshenko, scrie AFP.
Acum 24 ore
20:40
Un sculptor care a realizat efigia reginei Elisabeta a II-a folosită pe monedele britanice a fost ales să creeze o nouă statuie a prințesei Diana, cu prilejul comemorării a 20 de ani de la moartea ei, au anunțat duminică birourile prinților William și Harry citate de Reuters.
20:20
În cadrul vizitei de lucru întreprinse la Minsk, Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Premierul Republicii Belarus, Andrei Kobeakov.
19:40
Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) a anulat rezultatele licitației publice organizate de „Parcul urban de Autobuze” prin care la Chișinău urmau să ajungă 13 autobuze fabricate în România.
19:30
Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat luni cu omologul său egiptean Abdel Fattah el-Sisi despre conflictul israeliano-palestinian, în cursul unei vizite la Cairo marcate de semnarea unui contract în vederea construirii primei centrale nucleare egiptene, relatează AFP.
18:50
Republica Moldova este interesată de achiziționarea complexelor radiologice mobile din Republica Belarus. Un memorandum de intenție în acest sens a fost semnat astăzi, la Minsk, în cadrul vizitei Premierului Pavel Filip la o întreprindere specializată în producerea echipamentelor medicale moderne.
18:40
Vânzările de arme sunt în creștere în întreaga lume, se arată într-un raport al Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI). Potrivit documentului, comerțul global cu arme și servicii militare a crescut din nou în 2016, pentru prima dată în cinci ani.
18:30
Un cutremur cu magnitudinea 6 grade s-a produs luni în vestul Iranului, informează media de stat.
17:40
17:20
Echipa Universității de Stat de Medicină și Farmacie a fost eliminată din Cupa Moldovei la baschet, după ce a pierdut ambele meciuri cu divizionara secundă, BC Căușeni, transmite IPN.
17:00
Douăzeci și cinci de state membre ale Uniunii Europene au luat luni, la Bruxelles, decizia oficială de a stabili o cooperare extinsă în domeniul apărării și al securității, inițiativă care le permite țărilor să coopereze mai strâns cu privire la consolidarea capacității militare, punând bazele unei așa-numite 'uniuni a apărării europene', transmite DPA.
16:10
(UPDATE): Potrivit surselor Deschide.MD, ar fi vorba despre Leonid Umaneț.
16:00
Viceprimarul comunei Bubuieci a fost reţinut astăzi de ofiţerii CNA şi procurori în dosarul deposedării Primăriei de patru terenuri, prejudiciul cauzat estimându-se la aproximativ 1 000 000 de lei. Acesta se va afla în custodia CNA pentru 72 de ore.
15:40
15:40
Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat numele lichidatorilor care se ocupă de închiderea celor trei bănci implicate în devalizarea sistemului bancar -BEM, BS, UB dar și a UniversalBank.
15:30
Bancherul rus Gherman Gorbunțov a fost audiat nu doar de PCCOCS în calitate de victimă pe dosarul tentativei de omor, ci și în calitate de învinuit pe dosarele penale pornite în privința sa înainate ca bancherul să fugă din R.Moldova. Potrivit unui răspuns pe care ni l-a dat Procuratura Generală, pe numele lui Gorbunțov sunt cel puțin trei cauze penale care sunt în gestiunea Procuraturii Anticorupție.
15:00
14:50
Performanţă demnă de Cartea Recordurilor: un individ din Călăraşi a fost prins ieri - pentru a treia oară în acest an! - beat la volan. Inspectorii de patrulare au consultat baza de date, descoperind că celui în cauză i-a fost suspendat încă din iunie permisul de conducere.
14:20
Un grup de inițiativă anunță crearea unui nou partid politic în Republica Moldova: Partidul pentru Drepturile Animalelor(PPDA). Mișcarea politică va lupta pentru protecția naturii și pentru respectarea drepturilor animalelor în Republica Moldova. Avocatul Ion Dron, membru al grupului de inițiativă, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că „problema drepturilor animalelor nu este o bătaie de cap, precum cred autoritățile, dar este o problemă socială”.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.