Preşedintele Greciei îi spune lui Erdogan că nu va avea loc o revizuire a tratatului privind graniţele

Radio Chisinau, 7 decembrie 2017 13:05

Preşedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, a exclus joi o revizuire a unui tratat internaţional care stabileşte graniţele Greciei şi Turciei, relatează agenţia Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 6 ore
00:40
Fostul premier Silvio Berlusconi s-a declarat încrezător că formaţiunea sa, Forza Italia (centru-dreapta), va putea alcătui o coaliţie guvernamentală cu formaţiuni de dreapta şi extremă-dreapta după scrutinul parlamentar programat în Italia pe 4 martie, relatează cotidianul Il Tempo.
Acum 12 ore
21:25
Filmul experimental "Nu mă atinge-mă"/ "Touch me not", al regizoarei Adina Pintilie, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de debut în cadrul galei de premiere a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin de sâmbătă seara.
20:20
Un elev din oraşul georgian Batumi, David Djinciaradze, a primit o bursă de 1 milion de dolari pentru a studia la Universitatea New York din Abu Dhabi (NYUAD - New York University Abu Dhabi). Informaţia a fost făcută publică chiar de David Djinciaridze, într-un interviu acordat publicaţiei "Batumelebi".
18:20
Zona Mării Britanii și zona centrală și sudică a Europei vor fi serios afectate de schimbarea climatică și se cer luarea unor măsuri urgente prin care impactul să fie diminuat, scrie un studiu realizat de Universitatea Newcastle, potrivit The Guardian.
17:55
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare meteo Cod Galben de schimbarea bruscă a vremii.
17:35
Calitatea de persoană asigurată este confirmată prin eliberarea de către asigurător, în modul stabilit, a poliţei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. În baza acesteia, persoana asigurată beneficiază de volumul integral de asistenţă medicală, prevăzut în Programul unic şi acordat de prestatorii de servicii medicale.
17:15
În Italia, cresc tensiunile dinaintea alegerilor. Noi incidente s-au produs ieri la un marş al activiştilor de stânga împotriva partidului de extremă dreapta Liga Nordului.
16:55
Ministrul afacerilor externe de la Kiev, Pavlo Klimkin, a declarat că exclude posibilitatea ca Rusia să deschidă secții de votare în Ucraina, pentru alegerile prezidenţiale ruse de luna viitoare, în cazul în care Moscova decide să organizeze alegeri şi pe teritoriul Crimeii anexate.
16:40
Cuantumul alocaţiilor sociale de stat pentru unele categorii de cetăţeni vor fi majorate, conform unui proiect de lege votat de Parlament în prima lectură. Astfel, de la 1 ianuarie ar urma să fie recalculată și să crească cu 20% mărimea alocaţiei sociale de stat pentru persoanele cu dizabilităţi din copilărie şi pentru copiii cu dizabilităţi în vârstă de până la 18 ani.
Acum 24 ore
16:25
Lâna de oaie este folosită de un om de afaceri din Bistriţa-Năsăud pentru a izola casele construite din lemn, la munte. După mai mulţi ani de cercetări, Emil Iugan a adus pe piaţă produsul revoluţionar, transmite Mediafax.
16:05
NASA a susținut că vrea să înceapă aselenizarea pe suprafața Lunii, colonizarea planaetei Marte nefiind considerată o prioritate în acest moment, scrie IFL Science.
15:50
Rusia a mai trimis două avioane militare Su-57 la baza militară rusă Hmeymim din Siria. Ca urmare, în momentul de faţă sunt în total patru avioane militare de tip Su-57 în Siria.
15:25
Mediul de activitate al organizaţiilor societăţii civile din Republica Moldova, în perioada septembrie 2016-decembrie 2017, s-a înrăutăţit. Numărul atacurilor orchestrate, acțiunilor de discreditare și denigrare la adresa ONG-urilor a crescut semnificativ, atenționează 15 organizații nonguvernamentale, care au realizat o „radiografie” a intimidărilor din partea persoanelor publice, funcționarilor, bloggerilor și mijloacelor de informare în masă afiliate diverșilor actori, transmite IPN.
15:10
Ministrul moldovean de Externe, Tudor Ulianovschi, va efectua, în perioada 25-27 februarie, unde va participa la la cea de-a XII-a reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova „Prietenii Moldovei”, care va întruni miniştrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene. 
14:55
Peste 18% dintre elevii din România susţin că părinţii lor doar cred că ştiu cu ce se ocupă ei pe internet, dar în realitate nu ştiu chiar tot, în timp ce alţi peste 13% declară că părinţii nu ştiu mai nimic din ce fac atunci când sunt online, relevă un studiu al Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii (IGPR) de la București privind modul în care copiii utilizează internetul.
14:35
Un cutremur cu magnitudinea 3,7 a avut loc sâmbătă, în județul Buzău, aflat în zona seismică Vrancea din România.
14:20
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat, sâmbătă, decizia în cazul sportivei Nadejda Sergeeva, depistată pozitiv cu trimetazidina, potrivit News.ro. Rusoaică a fost descalificată și exclusă de la JO de la Pyeongchang.
14:00
Separatiștii transnistreni au decis să înstrăineze terenurile unor locuitori din satul Bîcioc, care au fost preluate de „Comitetul Vamal rmn”, în scopul construcției unui „terminal vamal internațional”. Delegația Republicii Moldova din Comisia Unificată de Control (CUC) informează că acest lucru a fost confirmat de către copreședintele Comisiei, Oleg Beleakov.
13:45
Estonia marchează, sâmbătă, 100 de ani de la obţinerea independenţei, evenimentele solemne dedicate acestei sărbători începând în oraşul Narva, la ora 7:18, când răsare soarele în Estonia.
13:25
Un fragment de craniu cu ultimul molar superior stâng al unui mastodont Tetralophodon longirostris, rudă îndepărtată a elefanţilor, a fost descoperit într-o carieră de nisip din satul Verejeni, Telenești. Teodor Obadă, cercetător ştiinţific la Institutul de Zoologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a declarat pentru IPN că molarul ar avea unsprezece milioane și jumătate de ani.
13:10
Preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, a afirmat vineri la Sofia că Belgradul doreşte soluţionarea problemei Kosovo printr-un compromis, exprimându-i mulţumiri preşedintelui bulgar, Rumen Radev, pentru susţinerea Serbiei pe calea aderării la Uniunea Europeană (UE), relatează agenţia Tanjug.
12:50
Centrul Naţional de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească are la balanță 366 de ambulanțe. Doar cinci dintre acestea, care au fost cumpărate anul trecut, corespund tuturor cerințelor. Celelalte au în mare parte un grad avansat de uzură, iar 23 de ambulanțe se cer a fi casate.
12:35
Cererea de pașapoarte biometrice a atins un nivel record în Ucraina în 2017, în urma liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană, indică datele oficiale publicate vineri.
12:15
Simona Halep a ajuns la nivelul la care poate face avere fără să depună prea mari eforturi. Nu doar contractele de publicitate îi aduc Simonei sume cu multe zerouri, ci şi bonusurile acordate de Asociaţia Tenisului Feminin (WTA), iar Halep trebuie să se prezinte la Indian Wells pentru a nu rata un jackpot uriaş, scrie prosport.ro.
12:00
Urmăririle ”ca în filme” a șoferilor de către poliție sunt frecvent arătate în știri și acestea se finalizează cu reținerea conducătorului auto. Câți dintre șoferi știu, însă, care sunt motivele și în ce cazuri pot fi urmăriți de poliție.
11:40
Vinul roșu este cunoscut pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății noastre, de la scăderea riscului apariției diabetului până la menținerea sănătății inimii. Un nou studiu sugerează că vinul roșu conține și substanțe chimice care pot ajuta în lupta împotriva cariilor dentare sau a anumitor boli ale gingiilor, scrie BBC.
11:25
Nu mai există cai sălbatici pe Pământ, au anunțat cercetătorii joi, o descoperire bazată pe o nouă analiză a ADN-ului care reface arborele genealogic al familiei acestor ecvidee. S-a dovedit că cei despre care se credea că sunt ultimii cai sălbatici de pe planeta noastră – caii Przewalski – erau animale domestice care scăpaseră de la proprietarii lor, potrivit noului studiu publicat în revista „Science”.
11:05
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că este "o pură iluzie" ca Marea Britanie să creadă că poate păstra toate aspectele pozitive, când se va retrage din Uniunea Europeană
10:50
Persoanele care vor dori să obțină permis de conducere nu vor mai fi obligate să prezinte un șir de acte solicitate până acum. Este vorba despre documentul despre modificarea datelor personale, cazierul contravențional în care să fie specificată lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce și copia actului de identitate, transmite IPN.
10:25
Următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate ar putea avea loc miercuri, pe 28 februarie, speră președintele Igor Dodon. Anunțul a fost făcut într-o emisiune la NTV Moldova, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.