DOC// Băsescu ar putea fi declarat persona non grata în Moldova

Politics, 7 decembrie 2017 13:00

Aceste comisii solicită inițierea procedurii de declarare persona non-grata a acestuia pe teritoriul țării noastre. Anunțul a fost făcut de către președintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.Mai jos găsiți unul din din procesele verbale, mai exact cel al Comisiei pentru consolidarea statalității și reintegrarea țării. Autorii documentului argumentează această decizie prin faptul că ”activitățile cetățeanului român T. Băsescu, fostul președinte al României sunt ilegale și primejdioase, deoarece atentează la securitatea națională a RM, creează impedimente suplimentare în calea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, propagă xenofobia, moldofobia și rusofobia; creează tensiuni în relațiile interetnice și adâncește scindarea societății moldovenești; creează premise premise pentru tulburări în masă și infracțiuni; seamănă neîncredere în valorile național-statale ale RM”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 2 ore
18:40
„Dna Sandu, de când nu mai sunteți în Guvern și Parlament nu obosiți să mă uimiți cu transformările ce se produc în firea dvs. Ați ajuns să fiți cel mai neîmpăcat critic al guvernării din care ați făcut parte. Mai mult – critic al inițiativelor, pe care le-ați pornit când erați ministru al Educației. Ați uitat cum ați inițiat procese de privatizare a căminelor universitare?”, o întreabă Nichiforciuc pe lidera PAS.„Tot așa ați uitat cum ați închis școli și grădinițe și ați împins să plece din țară mii de tineri. Oamenii nu mai credeau că poate avea viitor o țară unde se închid grădinițe și școli. Ați uitat cum, având bani oferiți de donatori, ați preferat să-i păstrați în conturi decât să reparați grădinițe și școli. Așa preferați să nu vă amintiți de câte ori se ridicau discuții în Guvern despre problemele de la Banca de Economii. Atunci ați preferat să tăceți.
Acum 6 ore
16:10
 În articolul realizat de către cei de la RiseProject figurează și 2 companii care au figurat în investigațiile realizate de către cei de la Zeppelin. Astfel, Seabon Limited și Westburn Entrerprises Limited, controlate și gestionate de Veaceslav Platon, care au fost implicate în Laundromatul Rusesc, au investit peste 2 milioane de dolari în mașinăria azeră de spălare a banilor, iar filiala Danske Bank a gestionat miliarde de dolari în ambele scheme de spălare a banilor. Schema Laundromatului azer, descrisă de către cei de la RiseProject se aseamănă foarte mult cu cea din Republica Moldova, descrisă în investigația „Miliardomat. Moldovan Laundromat” realizată de către jurnaliștii din cadrul proiectului Zeppelin, în care s-a demonstrat documental implicarea lui Veaceslav Platon în schemele de spălare a banilor prin intermediul băncilor moldovenești.
16:00
 „Republica Moldova nu poate întreține o armată foarte mare, dar suntem obligați să avem o armată bine pregătită și profesionistă”, a spus Filip joi, vizitând Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca. Premierul a mai spus că în baza programului de trecere la sistemul profesionist în armată, pe anii 2018-20121, deja anul acesta numărul militarilor prin contract a crescut cu peste 300, iar numărul militarilor în termen a scăzut cu 400. Cu ocazia vizitei la Bulboaca, Filip a asistat și la un exercițiu militar la care participă trupe de carabinieri moldoveni, precum și militari din Statele Unite și România.
15:50
În cadrul discuțiilor avute pe acest subiect, părțile au discutat perspectivele de aplicare a acestui mecanism de cooperare transfrontalieră, menit să reducă timpul de traversare a frontierei și să diminueze eventualele fraude sau incidente de integritateDirectorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie i-a mulțumit șefului EUBAM pentru implicarea activă în promovarea conceptului controlului comun la frontiera moldo-ucraineană. ”Controlul comun și-a demonstrat pe deplin eficiența în cele șase posturi comune de control, existente actualmente. Este o practică așteptată și salutată atât de călători, cât și de către agenții economici și transportatori. Prin urmare, este de datoria noastră să continuăm să dezvoltăm acest mecanism pentru ca de aceste facilități să beneficieze toți mai mulți cetățeni.”, a subliniat Vitalie Vrabie.
15:40
 Tânăra de 25 de ani a procurat recent un apartament de circa 70 de metri pătrați, în valoare de peste 553 mii de lei. Ea a mulțumit pentru oportunitatea oferită, menționând că anume posibilitatea de a-și procura o locuință a convins-o să rămână acasă și să muncească în localitatea de baștină. Premierul i-a dorit tinerei să beneficieze în continuare de avantajele oferite de programele „Prima Casă” 2 și 3.„Faptul că tinerii noștri aleg să își cumpere o casă aici, în Căușeni și să nu plece peste hotare, ne dă și nouă putere și încredere să continuăm cu astfel de programe. Programul „Prima Casă” este unul la care țin mult, pentru că astfel vrem să le asigurăm tinerilor noștri un viitor mai bun și mai liniștit aici, acasă”, a spus Pavel Filip.Începând cu luna martie curent, 361 de familii și 138 de tineri necăsătoriți și-au procurat locuințe în cadrul programului „Prima Casă”.
15:00
 ”Asociația Investitorilor Străini nu înseamnă doar o comunitate a oamenilor de afaceri, ci vorbim despre o echipă de profesioniști, care, împreună cu autoritățile, promovează cele mai bune politici în vederea atragerii investițiilor și îmbunătățirii mediului de afaceri”, a declarat Andrian Candu.Președintele Parlamentului a apreciat propunerile valoroase, care au venit, de-a lungul timpului, din partea mediului de afaceri și a făcut o trecere în revistă a politicilor realizate de autorități pentru ca mediul de afaceri să fie mai atractiv. Speakerul a remarcat faptul că oamenii de afaceri au contribuit la reforma regulatorie și reforma fiscală, semnalând și abuzurile instituțiilor care ar fi putut să se implice în activitatea mediului de afaceri.
15:00
Modificările și completările la legea respectivă mai stipulează că funcționarii publici nu vor putea face declarații în favoarea sau defavoarea partidelor politice sau a altor organizații social-politice.Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și a fost avizată, ieri, de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media și Comisia mediu și dezvoltare regională.
Acum 8 ore
14:00
 Proiectele se vor axa pe consolidarea capacităților instituționale și a resurselor umane ale administrației publice centrale și locale în elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, precum și îmbunătățirea calității serviciilor publice în conformitate cu așteptările și necesitățile cetățenilor.În acest sens, vor fi lansate și o serie de activități de suport în definitivarea și implementarea reformei administrative, îmbunătățirea capacităților profesionale și motivarea angajaților publici și creșterea transparenței în procesul decizional.
13:00
Astfel, își încep misiunea:– E.S Angela Ganninger, Ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova;– E.S. Anna Lyberg, Ambasador al Regatului Suediei în țara noastră;– E.S. Fernando Manuel de Jesus Teles Fazendeiro, Ambasador al Republicii Portugheze în țara noastră cu reședința la București;– E.S. Kęstutis Kudzmanas, Ambasador al Republicii Lituania în Republica Moldova;– E.S. Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki, Ambasador al Republicii Sudan în Republica Moldova cu reședința la Bucureşti. Șeful statului și-a exprimat convingerea că acreditarea noilor ambasadori va da un nou impuls relațiilor diplomatice, economice și politice între statele noastre.
Acum 12 ore
12:00
Executivul se teme că și alți agenți economici ar putea să își exprime dorința de a activa într-un regim specific și facilitat. La fel, Guvernul consideră că normele prevăzute în proiectul de lege încalcă grav principiul echității fiscale, deoarece include prevederi ce îi scutesc de impozitul pe venit doar pe angajații instituțiilor media.În ceea ce privește necesitatea de a institui „facilități fiscale pentru investitorii din țară și de peste hotare care investesc în mass-media”, Guvernul consideră că regimul de impozitare nu este un factor primordial în determinarea atractivității investiționale și menționează că Moldova deține una din cele mai mici cote de impozitare a veniturilor persoanelor juridice în regiune (12%), după Bulgaria (10%).
10:20
”Este o personalitate istorică, despre care se poate vorbi și de bine, și de rău”, a declarat, între altele lidera PAS. Declarația Maiei Sandu este cel puțin stranie, ținând cont de faptul că legislația din România este foarte dură, atunci când vine vorba despre promovarea simbolurilor și personalităților fasciste, naziste, rasiste sau xenofobe. Astfel, încă în anul 2015, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat amendarea legii, în baza căreia negarea Holocaustului şi promovarea Gărzii de Fier sunt  pedepsite cu privarea de libertate până la trei ani. Articolul 5 din această lege se refera implicit la mareșalul Ion Antonescu: „Art.5. – Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit.
10:10
Cei doi oficiali au discutat despre stadiul actual al relațiilor bilaterale și evoluţiile dialogului politic dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Vicepremierul Iurie Leancă a subliniat importanța susținerii UE și a statelor membre ale Uniunii Europene în procesul de reforme. În context, vicepremierul moldovean a solicitat menținerea sprijinului și expertizei acordate de autoritățile belgiene în procesul de implementare a Acordului de Asociere şi prevederilor Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană (DCFTA).De asemenea, discuţiile au inclus tematica regională de securitate, precum şi evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Interlocutorii au efectuat şi un schimb de opinii vis-à-vis de subiectele de actualitate ale agendei internaţionale, precum şi problemele cu care se confruntă țările din Parteneriatul Estic.
10:00
Vladimir Voronin a declarat, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune „N4”, că i-a cunoscut foarte bine pe profesorii de la liceul, care sunt „oameni cumsecade, educați, binepregătiți”. „În timpul cât eu am fost președinte s-au schimbat trei directori SIS. Ei scriau anual rapoarte despre situația privind securitatea națională. Nici înrtr-un raport n-a fost niciodată indicat că persoane din acest liceu sau alți cetățeni turci acționează distructiv în R.Moldova sau se ocupă cu niște chestii care nimeresc sub noțiunea de terorism internațional. Niciodată nu am primit așa rapoarte și n-am citit. Aceste 3 persoane (n.r. - foștii directori ai SIS) sunt în viață și pot să confirme”, a afirmat liderul comuniștilor.
Ieri
18:00
„Îmi pare rău că s-a ajuns iar la un refuz. Din punctul meu de vedere, președintele trebuia să acționeze mai bine de data aceasta. Dânsul dă dovadă că nu respectă Constituția. Deja devine un exercițiu ridicol, pentru că a neglija prevederile Constituției nu este tocmai cea mai bună metodă”, a declarat astăzi premierul Filip la Bulboaca, Anenii Noi, unde a asistat la exerciţiul „Scutul de Foc 2018”.Prim-ministrul subliniază că nu va renunța la cele două candidaturi, despre care Igor Dodon a afirmat că nu ar fi profesioniste.„Vom merge repetat cu aceste candidaturi. Dacă nu vor fi aprobate, atunci ne vom adresa Curții Constituționale. Prin intermediul suspendării, așa cum a mai fost, vom aproba acești miniștri. Îmi pare rău că așa se întâmplă. Ne-am dori o colaborare mai bună între instituțiile statului”, a conchis Filip.
17:00
Ministrul de Externe al Spaniei, Josep Borrell, a declarat că Trump nu a ţinut cont de scepticismul diplomaţilor spanioli, care i-au transmis că Sahara se întinde pe aproape 5.000 de kilometri.Trump ar fi afirmat: „Graniţa din Sahara nu are cum să fie mai mare decât graniţa noastră cu Mexicul”.Comentariile au fost făcute de Borrell în timpul unui eveniment de la Madrid din această săptămână. „Putem confirma că aceste comentarii au fost făcute într-adevăr de ministru, dar nu vom mai face alte comentarii”, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol de Externe.Sugestia lui Trump ar fi venit atunci când Borrell l-a însoţit pe Regele Felipe şi Regina Letizia la Casa Albă, în luna iunie.Peste 33.600 de migranţi şi refugiaţi au ajuns în Spania în acest an, iar 1.723 au murit pe drum.
15:10
Noua abordare a Partidului Democrat din Moldova, care se poziționează ca formațiune pro-Moldova, este salutată de către cetățeni. Oamenii spun că o politică orientată spre nevoile moldovenilor va încuraja oamenii să revină din străinătate și le va crea condiții decente de trai acasă.„Mă bucur că Partidul Democrat și-a trasat prioritățile asupra omului și asupra țării. Cea mai mare bogăție a acestui neam este omul. Și el, dacă va fi fericit pe meleagul nostru, nu va pleca în străinătate, nu-și vor lasă mamele copiii, soții, părinții”, spune o femeie din Chișinău, intervievată de Publika TV.În opinia unui alt locuitor al Chișinăului, este nevoie de o politică bună, adaptată la condițiile noastre și care ar urma să fie permanent modificată, în așa mod ca să atragă oamenii care au plecat peste hotare să revină în țară.
15:10
Bloggerul Eugen Luchianiuc susţine că primarul este membru al PLDM, însă sursele media respective trec sub tăcere acest detaliu. Dacă primarul ar fi fost de la Partidul Democrat, atât Unimedia, cât şi TV8 nu ar fi ezitat să remarce acest fapt, susţine Luchianiuc.„Ieri cei de la jurnal.md au publicat o știre despre o fetiță omorâtă în satul Blindești, raionul Ungheni de către mașina primarului. Nu e clar până la final dacă era primarul sau șoferul acestuia la volan. Din titlu era evident că primarul nu e de la PD or avea să scrie cu litere de o șchioapă asta. Verificat cec.md, primarul e de la PLDM”, scrie Eugen Luchianiuc.“Nici Unimedia și nici TV8 nu specifică partidul, deși, în cazul consilierului PDM care a omorât la Briceni un copil de 7 ani, au specificat că-i democrat”, mai spune bloggerul citat.
15:00
În luna aprilie 2017, Veacelav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, cu privarea dreptului de a ocupa funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 ani. El a fost învinuit pentru delapidarea BEM cu aproximativ 800 de milioane de lei.La numai o lună diferență, pe 10 mai 2017, Veaceslav Platon, a depus cerere de chemare în judecată împotriva Băncii Naționale a Moldovei „cu privire la contestarea actelor administrative”. Cele din urmă fiind amenzi pentru foştii membri ai consiliului si organului executiv ai Băncii de Economii şi Unibank, valoarea cărora ajunge la 100 de mii şi 250 lei, ceea ce constituie zece salarii medii pe activităţi financiare.Platon a încercat să invoce anumite modificări din legislația R. Moldova, din care ar reieși că deciziile BNM au fost emise contrar prevederilor legale. În cele din urmă, prima instanță a luat decizia de a respinge acțiunea lui Platon ca fiind nefondată.
15:00
Oficialul american a subliniat importanța creșterii economice și a menționat nevoia asigurării unor alegeri libere și corecte în 2019. Hill a salutat inițiativa instituirii unui Centru strategic de coordonare pentru Moldova, Georgia și Ucraina. În context, ea a punctat că este nevoie să lucrăm împreună pentru a stopa influența rusească în regiunea de Est a Europei.La rândul său, Andrian Candu a comunicat despre acțiunile întreprinse pentru fortificarea cooperării trilaterale cu Ucraina și Georgia, schimbul de expertiză între cele trei țări pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE, precum și despre proiectul legat de Centru Strategic de Coordonare. În context, el a vorbit despre normele din legislația media care vin să oprească propaganda.De asemenea, președintele Parlamentului a vorbit despre reforma în sectorul financiar-bancar, care a adus stabilitate și vine să crească credibilitatea sistemului bancar.
14:20
Potrivit Zeppelin, în 2004, serviciile speciale din Rusia planificau să-și promoveze oamenii săi la conducerea Ucrainei, pentru a menține această țară în zona sa de influență. Eforturile lor au fost, însă, zădărnicite de politicienii pro-occidentali ucraineni și de Revoluția Oranj ce a urmat. Misiunea de a pedepsi Ucraina a revenit lui Veaceslav Platon.Jurnaliștii arată cum Platon trage de sforile care duc la oamenii săi din judecătoria Căușeni și Curtea de Apel Economică din Chișinău, dar și la câteva firme și bănci din Moldova prin care urmau să treacă banii scoși forțat din companiile victime din Ucraina.”În baza încheierii judecătoreşti, emise de Curtea de Apel Economică de la Chişinău, a fost emis un titlu executoriu, în conformitate cu care executorul judecătoresc din Căuşeni Tamara Makarova a intentat procedura de executare nr.1-232/2004.
14:00
Premierul este de părere că prin acest pas, președintele încalcă, din nou, Constituția.“Refuzul președintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției, refuzul este argumentat ridicol și populist. Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă. Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”, a scris prim-ministrul Pavel Filip pe pagina sa de facebook.
13:30
„Scopul comun este îmbunătățirea vieții cetățenilor moldoveni”, a spus apoi ambasadorul american, vorbind despre colaborarea dintre SUA și Republica Moldova, apreciind în acest context și performanțele economice ale guvernării, recent confirmate de datele statistice.„Felicitări pentru creșterea economică - e o creștere semnificativă. Multe probleme se vor rezolva în Moldova dacă economia va crește în continuare”, a spus diplomatul american.El a accentuat de asemenea faptul că SUA vor susține și pe viitor Republica Moldova. Referindu-se la activitatea partidului, președintele PDM a accentuat în fața ambasadorului american orientarea pro-Moldova a PDM, dezvoltarea țării după modelul occidental, în beneficiul moldovenilor, adăugând că dorința PDM este aceea ca cetățenii să evalueze activitatea partidului după reformele și rezultatele concrete obținute.
13:00
Din luna iulie curent și până în prezent, au fost executate lucrări de reabilitare a iluminatului în preajma a 140 de instituții preșcolare și preuniversitare sau a fost îndeplinit 80 la sută din volumul planificat. Echipele de la ÎM „Lumteh” intervin la rețele prin înlocuirea stâlpilor de electricitate deteriorați și cablurile rupte, schimbarea felinarelor, corpurilor de iluminat sau becurilor etc.Lucrările de restabilire a iluminatului public în preajma instituţiilor de învăţământ se vor încheia până la data de 10 octombrie 2018. Costul acestora este de 3 milioane de lei.
12:30
Sergiu Mocanu a spus că a avut anumite speranţe în raport cu viitorul politic al liderului PAS, însă acestea s-au năruit, în urma prestaţiei publice execrabile a acesteia. „Acum putem constata, Maia Sandu a pierdut orice, dar orice contact cu realitatea!”, a spus Sergiu Mocanu.Liderul Mişcării Antimafie a mai declarat că şi-a dorit ca Maia Sandu să candideze la funcţia de primar al Capitalei, însă, în cele din urmă, neparticiparea sa la scrutinul local a fost inspirată.“Noi am evitat o catastrofă. Dumnezeu ne-a ajutat să scăpăm de această mare rătăcire”, a remarcat şeful Mişcării Antimafie. “Ceea ce face Maia Sandu nu este politică, este îmbârligătură, una contraproductivă şi periculoasă”, a continuat Mocanu.Sergiu Mocanu a luat în răspăr şi obsesia liderului PAS pentru aşa-zisele filtre de integritate. Liderul Mişcării Antimafie regretă felul în care Maia Sandu uzează de aceste filtre.
12:10
“În timpul emisiunei propagandistice Politica, Natalia Morari (Lucinschi) a luat legătura cu ex-secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Oleg Tofilat, cu care a vorbit despre privatizarea Air Moldova. Și aici TV8, ca în cele mai bune practici, a aruncat pe rețelele de socializare un Fake News, unde a scris despre faptul că Oleg Tofilat ar fi spus că Guvernul dorește, prin privatizarea acestei companii, falimentarea acesteia”, scrie Anatolie Chirilov.Minciuna tirajată de TV 8 a fost demontată imediat chiar de Oleg Tofilat. “Doar că minciuna propagandistei nu a durat mult, iar Oleg Tofilat a venit cu o reacție la această știre, unde a declarat că el nu a spus acest lucru, ba și mai mult, acesta a scris că falimentarea Air Moldova nu e în interesul Guvernului”, notează bloggerul citat.În continuare, Anatolie Chirilov constată lipsa totală de reacţie a ONG-urilor de media, vizavi de tirajarea acestei ştiri false.
12:00
Pe parcursul anului curent, în capitală vor fi amenajate cinci terenuri de sport multifuncționale noi, câte unul în fiecare sector, în locul celor vechi din curțile blocurilor. Terenurile vor avea gazon artificial, vor fi îngrădire și iluminate pe timp de noapte, cetăţenii având posibilitatea să practice minifotbalul și baschetul.Astfel, autoritățile promit că, până la finele lui 2018, terenuri de sport multifuncţionale vor fi amenajate pe următoarele adrese: – str. Miron Costin, 10 – sectorul Râșcani; – str. Drumul Crucii, 95 – sectorul Buiucani; – str. Academiei, 9/1 – sectorul Centru; – bd. Cuza Vodă, 45 – sectorul Botanica; – bd. Mircea cel Bătrân, 58 – sectorul Ciocana. Pentru amenajarea terenurilor de sport multifuncţionale au fost prevăzute circa 4 milioane de lei din bugetul municipal Chișinău.
11:00
Doritorii pot solicita eliberarea unui nou pașaport în timp ce călătoresc în temeiul pașaportului valabil obţinut anterior. Totodată, deţinerea celui de-al doilea paşaport îi oferă posesorului posibilitatea de a aplica pentru obţinerea unei alte vize în timp ce utilizează primul document. Cererea pentru eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova poate fi depusă la oricare Centru Multifuncțional al Agenției Servicii Publice sau Serviciu eliberare a actelor de identitate, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau la reședință al solicitantului.Pentru a beneficia de această oportunitate, cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate pot să se adreseze la misiunea diplomatică sau oficiul consular al Republicii Moldova din statul de reşedinţă.
10:00
În cadrul ședinței de ieri a Comisiei pentru Situațiile Excepționale a fost aprobată alocarea a 119 mii de lei pentru repatrierea celor șase cetățeni moldoveni care și-au pierdut viața în accidentul rutier produs în orașul Kaluga, dar și reîntoarcerea în țară a altor opt persoane care au suferit traumatisme grave.Totodată, Executivul va aloca circa 47 mii de lei pentru repatrierea cetățeanului Republicii Moldova care a decedat în accidentul produs în orașul Genova, Italia, pe 14 august curent. Concetățeanul nostru se numără printre cele 43 de persoane decedate în urma prăbușirii unui pod.
09:00
Șeful statului a precizat că a expediat o scrisoare premierului Pavel Filip prin care l-a informat că nu acceptă să numească cei doi candidați. Potrivit lui, pe fiecare segment trebuie să activeze persoane care „se pricep în acest domeniu”.
19 septembrie 2018
21:30
”Presa din Platon Trust Media este finanțată din bani murdari, din miliardul furat de Platon, din banii proveniți de spălătoria de bani rusească, ce a fost închisă abia în 2016 de către guvernarea PDM. Motiv în plus pentru Platon Trust Media să atace guvernarea actuală”, este concluzia la care a ajuns Ion Harghel.În continuare, acesta aduce și exemple concrete de duble standarde cu care operează aceste instituții media. ”Pe 10 august anul curent, apare o înregistrare audio cu autorul miliardomatului, Veaceslav Platon, făcută înainte de alegerile parlamentare din 2014. Acesta face o declarație foarte dură și periculoasă, că aproape i-a reușit să pună Moldova pe brânci! Platon a recunoscut că el este autorul miliardomatului, fapt confirmat și de investigația realizată de Roman Anin, un jurnalist rus, dar și de investigația realizată de Zeppelin.md.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.