DOC// Băsescu ar putea fi declarat persona non grata în Moldova

Politics, 7 decembrie 2017 13:00

Aceste comisii solicită inițierea procedurii de declarare persona non-grata a acestuia pe teritoriul țării noastre. Anunțul a fost făcut de către președintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.Mai jos găsiți unul din din procesele verbale, mai exact cel al Comisiei pentru consolidarea statalității și reintegrarea țării. Autorii documentului argumentează această decizie prin faptul că ”activitățile cetățeanului român T. Băsescu, fostul președinte al României sunt ilegale și primejdioase, deoarece atentează la securitatea națională a RM, creează impedimente suplimentare în calea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, propagă xenofobia, moldofobia și rusofobia; creează tensiuni în relațiile interetnice și adâncește scindarea societății moldovenești; creează premise premise pentru tulburări în masă și infracțiuni; seamănă neîncredere în valorile național-statale ale RM”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 5 minute
10:30
În cadrul ședinței CI din 06.12.2017 a fost discutat rezultatul testării la poligraf a candidatului. La ședință a participat examinatorul poligraf, care a răspuns la întrebările membrilor Consiliului de Integritate al ANI.În cel mult 2 zile lucrătoare de la validarea rezultatelor concursului, Consiliul va remite Președintelui Republicii Moldova propunerea de numire în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Integritate pe dl Lilian Chișca, candidatul declarat câștigător al concursului dat.
Acum 30 minute
10:10
Opinia a fost oferită în urma unei solicitări făcute de către deputatul român Cezar Preda, membru al Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, scrie Independent.md. Comisia de la Veneția a făcut patru recomandări cheie, prima referindu-se la modificările la Codul Electoral făcute în anul 2015, când a fost interzisă finanțarea partidelor politice din străinătate, aici fiind incluși cetățeni ai Republicii Moldova care sunt stabiliți în afara țării.„Se recomandă să fie permise contribuțiile personale din partea cetățenilor aflați peste hotare, din veniturile obținute în afara țării, în limite bine definite și în condiții de transparență și supraveghere atentă”, se arată în recomandare.De asemenea, experții Comisiei recomandă diminuarea plafonului donațiilor din partea persoanelor fizice și juridice, care astăzi se ridică la 200, respectiv 400 de salarii medii lunare.
10:00
„De menţionat că această iniţiativă, conform legislaţiei, poate fi votată doar după şase luni şi voi face tot posibilul să nu se ajungă la adoptarea acesteia de către Parlament legislatura actuală”, a subliniat Dodon.În opinia sa, decizia Curţii Constituţionale „confirmă încă o dată faptul că această instituţie nu este la straja Constituţiei, ci a intereselor guvernării”.„CC a dat aviz pozitiv introducerii obiectivului de integrare europeană în Constituţie chiar dacă art. 5 din Legea Supremă „Democraţia şi pluralismul politic” în alin 2. prevede că „nicio ideologie nu poate fi instituită ca ideologie oficială a statului”. Integrarea europeană este viziunea partidului de guvernare şi nu poate fi impusă ca ideologie oficială a statului în Constituţie”, consideră Preşedintele.El a mai spus că „CC a neglijat totalmente şi art. 2 din Legea Supremă „Suveranitatea şi puterea de stat”, care, în alin.
Acum o oră
09:40
„Nu este normal ca unui teritoriu necontrolat să i se acorde două mandate în Parlament, în condițiile în care în acel teritoriu nu va fi posibil de organizat o campanie electorală adecvată. Chiar dacă secțiile de vot vor fi deschise în dreapta Nistrului, cum putem noi să admitem în Parlament legislatori care să reprezinte o structură neconstituțională? Mai întâi trebuie să fie determinat statutul acestui teritoriu”, a declarat Ion Leahu pentru Ziarul Național.Întrebat ce trebuie schimbat pentru a nu admite separatiști în Parlamentul R. Moldova, Leahu a răspuns că „soluția ar fi în genere să nu ne jucăm noi cu circumscripțiile electorale pentru stânga Nistrului”.„Chiar și două persoane în Parlament cu intenții negative pot dăuna interesului național al R. Moldova. Transnistria trebuie să înțeleagă că, încălcând legislația R. Moldova, ea nu ajunge nicăieri.
Acum 2 ore
09:00
Procurorii solicitau plasarea lui Saakașvili în arest la domiciliu, dar judecătorul a decis punerea acestuia în libertate, în condițiile în care un grup de deputați au oferit garanții în susținerea sa.Mihail Saakaşvili a intrat în greva foamei în semn de protest după ce a fost arestat vineri, din a treia încercare, fiind acuzat că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat cu sprijinul Rusiei, potrivit avocatului său şi unor susţinători ai săi.Anterior, autoritățile de la Kiev au încercat, fără succes, să-l aresteze pe fostul lider georgian. El a fost reținut într-o dubă, dar eliberat de susținătorii săi, care ulterior au organizat proteste masive la Kiev.Kievul l-a acuzat pe Mihail Saakaşvili că încearcă să preia puterea prin forţă, folosindu-se de protestele anti-corupţie.Procurorul general Iuri Luţenko a susţinut că Biroul său deţine dovezi că Saakaşvili ar fi primit 500.
08:30
Ministrul Alexandru Jizdan a avut o întâlnire cu conducerea Consiliului raional Criuleni, primarii localităților, angajații Inspectoratului de Poliție, ai Postului de salvatori și pompieri dar și locuitori. În cadrul dialogului au fost abordate subiecte cu privire la colaborarea administrației publice locale cu poliția, la activitatea inspectorilor de sector, problema spațiilor de muncă dar și de trai pentru ei și alte teme de interes comun, scrie publika.mÎnaintea acestei vizite au fost examinate toate solicitările cetățenilor și a reprezentanților APL din Criuleni și plângerile înaintate către MAI și nu doar, astfel, în cadrul discuțiilor ministrul Afacerilor Interne a examinat problemele invocate de ei, iar pentru unele din ele au fost găsite soluții.
Acum 4 ore
08:00
Acordul a fost semnat pe 9 decembrie de edilul din Republica Moldova, Anatoli Topal, și de primarul din România Ștefan Șilochi.Scrisoarea de intenție pentru acordul de cooperare între primăria orașului Ceadîr-Lunga și primăria orașului Târgu-Ocna a fost semnată pe 9 iunie.Orașul Târgu Ocna mai este înfrăţit şi cu oraşele Cricova și Edineţ. Ceadîr-Lunga nu avea semnat acord de cooperare cu un alt oraș din România.
Acum 24 ore
19:00
Participarea la așa-numita Cooperare Structurată Permanentă (PESCO) este voluntară pentru cele 28 de state membre ale UE, dar numai Danemarca, Malta și Marea Britanie au ales să nu ia parte la această inițiativă. Londra a încercat constant să blocheze cooperarea europeană în domeniul apărării, de teamă că acest lucru ar putea duce la crearea unei armate a UE.Cooperarea va începe cu 17 proiecte concrete, printre care crearea unei unități medicale, a unui centru logistic, înființarea unui centru pentru pregătirea misiunilor și dezvoltarea de standarde comune pentru comunicarea radio militară.O decizie finală de lansare a 'uniunii apărării' este așteptată la Consiliul European din 14-15 decembrie.La 13 noiembrie, miniștrii afacerilor externe și ai apărării din 23 de țări membre au semnat o notificare a intenției lor de a crea PESCO. Ulterior, la această inițiativă au aderat Irlanda și Portugalia.
18:30
Potrivit agenţiei Infota, într-un interviu acordat presei ruse, el a declarat că, prin acest pas, Moldova, de fapt, "şi-a pierdut neutralitatea"."Obiectivul cu care Alianţa Nord-Atlantică "s-a înregistrat"pe teritoriul Moldovei este evident. Aceasta este o încercare de a influenţa în mod direct situaţia din interiorul ţării. Cineva încearcă să acuze Rusia de implicare în afacerile interne ale statului suveran, dar uitaţi-vă ce face România UE şi NATO în privinţa Republicii Moldova. Implicarea absolut neceremonioasă în treburile interne ale acestei ţări, încercarea de a conduce din afară, încercarea de a absorbi această ţară pentru ca aceasta să-şi schimbe strategia de politică externă, toate acestea reprezintă o renunţare la statutul de neutralitate, o cale de a aduce la guvernare politicieni prooccidentali loiali", a spus Kosaciov.
18:00
“Apa-sCan(d)al. Întreprindere municipală.Ne au de proști pe toți, stimați locuitori ai municipiului, cărora tot aștia care ridică aceste compensații le solicită majorarea tarifului la apă”, a scris socialistul pe pagina sa în rețelele de socializare.Președintele fracțiunii socialiștilor în CMC susține că poziția fracțiunii privind acest subiect este auditul total al întreprinderilor municipale.“Poziția fracțiunii PSRM (reiterăm) - audit total al întreprinderilor municipale, revizuirea în regim de urgență a componențelor consiliilor de administrare, numiri transparente, activitate publică ale acestor organe, dar și a întreprinderilor municipală”, a adăugat Ion Ceban.
17:30
Potrivit proiectului, agenţia va fi creată prin fuzionarea Organizaţiei pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exportului din Moldova (PIEPO) şi Agenţia Turismului. În proiect sunt menţionate patru domenii cheie de activitate a agenţiei: promovarea imaginii ţării cu scopul atragerii investiţiilor străine, susţinerea activităţii investiţionale şi protecţia investiţiilor, promovarea exportului, promovarea turismului. În noua structură vor lucra 30 de specialişti. Finanţarea Agenţiei pentru Investiţii se va face din contul mijloacelor bugetului de stat, veniturile de la serviciile acordate şi alte surse legale premise, transmite Infotag.
17:00
"CC a dat aviz pozitiv introducerii obiectivului de integrare europeană în Constituţie chiar dacă art. 5 din Legea Supremă „Democraţia şi pluralismul politic”, în alin 2. prevede că „nici o ideologie nu poate fi instituită ca ideologie oficială a statului”. Integrarea europeană este viziunea partidului de guvernare şi nu poate fi impusă ca ideologie oficială a statului în Constituţie", susţine Igor Dodon.Potrivit preşedintelui ţării, CC a neglijat totalmente şi art. 2 din Legea Supremă „Suveranitatea şi puterea de stat”, care, în alin. 2, prevede: „Nici o persoană particulară, nici o parte din popor, nici un grup social, nici un partid politic sau o altă formațiune obștească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu."Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului. În cazul de faţă, partidul de guvernămînt încearcă să folosească puterea în numele interesului propriu.
16:30
Despre acest lucru a declarat secretarul de stat, viceministrul Industriei și Comerțului al Federației Ruse, Victor Evtuhov, în cadrul Forumului de Afaceri dintre businessmenii din Rusia și Transnistria, care a avut loc săptămîna trecută la Moscova. La eveniment au participat, de asemenea: președintele "Delovaia Rossia" Alexei Repik, membrul Consiliului de Coordonare al "Delovaia Rossia" și ambasadorul pe probleme de afaceri în Republica Moldova și Transnistria Igor Ciaika și alții. În fruntea delegației Transnistriei a fost președintele Guvernului transnistrean, Alexandru Martînov.În discursul său Victor Evtuhov a menționat că partea rusă este interesată de continuarea relațiilor comerciale și economice cu Transnistria și de dezvoltarea cooperării în domeniul industriei, precum și faptul că acordă o importanță deosebită aprofundării și diversificării legăturilor economice.
16:20
Prejudiciul cauzat estimîndu-se la aproximativ 1.000 000 de lei.
16:00
Parlamentul va fi reprezentat de Președintele Andrian Candu și Vicepreședintele Iurie Leancă, precum și de către deputații Vladimir Hotineanu, Roman Boțan, Tudor Deliu, Vadim Pistrinciuc, Alina Zotea, Nae-Simion Pleșca, Angel Agache și Valeriu Ghilețchi.Potrivit programului funeraliilor făcut public de Casa Regală a României, miercuri, 13 decembrie, începând cu ora 14.00, corpul neînsuflețit al Regelui va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. Între orele 14.00 - 15.00, instituția Președintelui Republicii Moldova și a Președintelui României, membrii Guvernului Republicii Moldova și ai României, membrii Parlamentului Republicii Moldova și ai României vor transmite condoleanțe la Castelul Peleș. Custodele Coroanei și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia.Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie curent, la reședința privată din Elveția.
15:00
Victor Sorocean a scris pe rețelele de socializare că la Comitetul Executiv local a avut loc o discuție constructivă și substanțială referitor la perspectivele cooperării reciproce, mai ales, că experiența există deja, două întreprinderi din raionul Volkovîsk lucrează deja cu Republica Moldova.Președintele districtului Volkovîsk, Mihail Sitko, a solicitat ajutorul părții moldovenești pentru încheierea unui acord privind înfrățirea cu unul din raioanele Republicii Moldova.La vizitarea întreprinderilor locale de prelucrare a produselor agricole, părțile au convenit asupra asistenței reciproce la crearea întreprinderilor mixte cu folosirea materiei prime din Moldova, în special, a alimentelor pentru copii.În timpul vizitei sale în raionul Volkovîsk, ambasadorul Republicii Moldova a fost la Muzeul "Marelui Războipentru Apărarea Patriei", la Muzeul "P. Bagration", a depus flori la Monumentul Jertfelor Fascismului, unde naziștii au împușcat 4.
14:20
Grupul de inițiativă a adoptat și un manifest în care se spune că, „după eliberarea sclavilor și egalarea femeilor în drepturi, următorul pas ar trebui să fie tratarea drepturilor animalelor cu seriozitate”. Potrivit lui Ion Dron, omul contemporan s-a îndepărtat tot mai mult de natură, creând astfel un dezechilibru structural. Intervenția, de cele mai multe ori brutală, a omului a condus la alterarea ireversibilă a mediului, prin poluarea produsă de toate activitățile umane, iar generațiile viitoare se vor confrunta și mai mult cu consecințele nefaste.Potrivit avocatului, esențial este ca omul să-și auto-impună restricții ecologice. Acestea trebuie să vizeze reducerea utilizării spațiului, a materiilor prime, a energiei, a plantelor și animalelor, obiectiv care este elaborat și în Carta Pământului. În această cartă, protejarea viabilității, diversității și frumuseții Pământului este prezentată ca o datorie sacră pentru omenire.
14:00
”Mă bucur că lucrurile se schimbă și oamenii încep să se respecte. De la conștientizarea importanței propriei voci începe istoria drepturilor omului”, spune Andrian Candu. Potrivit speakerului, Declarația Universală a Drepturilor Omului, acest document care a intrat în Cartea recordurilor Guinness, drept unul dintre textele traduse în cele mai multe limbi este suflul civilizației noastre. ”Noi avem aceleași drepturi, indiferent de etnie, religie, sex sau statut social. Avem drepturi în virtutea faptului că suntem oameni. Este important să rămânem oameni în raport unul cu altul, indiferent de opțiuni politice sau limba vorbită. Să ne apărăm drepturile și să le respectăm pe ale celor din jur”, este apelul Președintelui Parlamentului. Pe parcursul anului curent, Parlamentul Republicii Moldova a organizat și desfășurat mai multe evenimente dedicate respectării drepturilor copiilor, femeilor, persoanelor cu dizabilități, tinerilor etc.
13:00
Acest lucru a fost menționat în cadrul întrevederii pe care ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a avut-o la Moscova cu ambasadorul Republicii Ghana în Federația Rusă, Oheneba Dr. Lesley Akyaa Opoku-Ware.Potrivit unui comunicat al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în cadrul discuției cei doi șefi de misiuni au efectuat un schimb de opinii asupra stadiului actual și perspectivelor relațiilor bilaterale, reiterînd interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a cooperării în mai multe domenii, în special în cel comercial-economic și turistic.Totodată, au fost discutate și unele aspecte referitoare la prezentele proceduri, condiții și reguli privind acreditarea oficială a ambasadoarei Republicii Ghana în Federația Rusă, Oheneba Dr. Lesley Akyaa Opoku-Ware, prin cumul în Republica Moldova.
12:00
Totodată, el susține că angajații Centrului de plasament cer ca persoanele fără adăpost să fie preluate și de unele spitale din capitală, asta pentru că unii dintre ei sînt invalizi care necesită și o îngrijire medicală.Moldovanu a anunțat că doar în ultimele două zile, din cauza ghețușului, au ajuns la spital cu diverse traumatisme în jur de 30 de persoane.Pe de altă parte, numărul de infecții respiratorii este în descreștere, fiind înregistrate 2169 de cazuri noi, cu circa 100 mai puțin decît în săptămîna precedentă. Cei mai afectați de viroze rămîn a fi copiii cu vîrsta pînă la 6 ani.
11:00
Cererea va fi examinată de către Colegiul Penal al CSJ în lipsa parților, a precizat pentru IPN un reprezentant al Casei de avocatură.Pe 14 septembrie, avocatul Igor Popa a cerut repetat CSJ casarea hotărârilor instanțelor naționale, rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărâri prin care Vlad Filat să fie achitat și eliberat din detenție. Potrivit avocatului, recursul în anulare a fost depusă deoarece dreptul intern oferă posibilitatea instanței supreme de a remedia abuzurile și încălcările admise la judecarea cauzei.În cerere, Igor Popa a invocat lipsa publicității ședințelor de judecată, încălcarea dreptului la un remediu efectiv, încălcarea dreptului la apărare, nemotivarea hotărârilor judecătorești etc. Avocatul a remarcat faptul că repunerea în drepturi a lui Vlad Filat până la pronunțarea deciziei instanței europene va scuti Republica Moldova de o nouă condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
10:30
Protestatarii au strigat "Ruşine" şi "Suspendare" pe măsură ce se îndreptat spre Piaţa Maidan, scena protestelor proeuropene din 2013-2014 care au dus la înlăturarea preşedintelui susţinut de Rusia şi la instalarea unei noi conduceri care promitea să elimine corupţia.Participanţii la manifestaţie au aruncat cu bulgări de zăpadă către ferestrele sediului companiei de dulciuri Roshen, deţinută de către preşedintele ucrainean."Mai mulţi oameni caută schimbarea. Este mult mai dificil când Mihail nu este alături de noi. Ne amintim cuvintele lui: . Autorităţile au depăşit o linie roşie. Nu puteţi trimite adversarii politici la închisoare", a spus soţia lui Saakaşvili, Sandra Roelofs, prezentă la proteste.
Ieri
10:00
În preambul se vrea includerea unei propoziții care va scoate în evidență aspirațiile de aderare ale ţării și promovarea orientării spre spațiul comunitar.     Se mai propune inserarea unui articol nou care să menţioneze expres că integrarea europeană reprezintă obiectivul strategic de dezvoltare a Moldovei.Documentul a fost elaborat de un grup de lucru care a studiat practica altor țări devenite membre ale UE în ultimul deceniu. Proiectul a fost semnat de 36 de deputați din fracțiunea PDM și grupul PPEM.
09:30
Filip se va întîlni cu omologul său, Andrei Kobiakov. Mîine, şeful cabinetului de miniştri de la Chişinău va avea o întrevedere cu președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, după care va participa la reuniunea prim-miniștrilor statelor-membre ale Inițiativei Central Europene, un forum de cooperare regională, care numără 18 state.
09:00
"Cu profundă îndurerare am aflat despre trecerea în nefiinţă a majestăţii sale regele Mihai I al României - veste care a zguduit şi îndoliat poporul român. Personalitate remarcabilă, regele Mihai va rămâne în memoria generaţiilor ca un simbol al demnităţii, înţelepciunii şi devotamentului, promotor al luptei pentru libertate şi democraţie. În aceste clipe de adâncă tristeţe, în numele Republicii Moldova şi al meu personal, transmitem întreaga noastră compasiune şi sincere condoleanţe Familiei Regale, Alteţei sale Principele Radu şi tuturor românilor", se arată în scrisoarea care a fost transmisă marţi şi publicată joi de Casa Regală.
08:30
De asemenea, șeful Executivului a cerut să fie acordată toată asistența necesară persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului. Conform informațiilor preliminare, un microbuz, care venea din Republica Cehă și se îndrepta spre Republica Moldova, a derapat de pe carosabilul acoperit de zăpadă și s-a răsturnat între localitățile Tulgheş şi Borsec din România. La momentul accidentului, în autovehicul se aflau 20 de persoane.
08:00
Campania a fost desfășurată cu suportul proiectului UE „Asistență la Implementarea Misiunii Înalților Consilieri UE în Republica Moldov”, finanțat de către Uniunea Europeană și are menirea să accentueze efortul depus în lupta împotriva corupției și punerea în aplicare a reformei vamale în Republica Moldova, scrie Curentul.Scopul prioritar al acestei campanii este de a spori nivelul de conștientizare a efectelor negative ale fenomenelor corupționale asupra climatului investițional și de afaceri, precum și repercusiunile asupra imaginii instituționale și de țară per ansamblu. Campania de informare și sensibilizare a presupus instalarea de bannere în șapte dintre cele mai mari posturi vamale de frontieră (Leușeni, Chișinău, Otaci, Sculeni, Tudora, Cahul și Criva), precum și distribuirea a 20 de mii de semne de carte tuturor persoanelor care interacționează cu angajații vamali.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:20
În deschiderea seminarului, directorul general al AGEPI, Lilia Bolocan a declarat: „Agenția a depus și va depune în continuare eforturi susținute pentru crearea în Republica Moldova a unui sistem puternic de protecție și promovare a indicațiilor geografice. Totodată, acesta este un sistem complex ce necesită implicarea mai multor actori – începând cu producătorii, autoritățile competente, organismele de certificare și de control și terminând cu consumatorii, care la fel trebuie să cunoască avantajele produselor cu indicații geografice”.Raportul de analiză a lacunelor sistemului de management și promovare a indicațiilor geografice în Moldova evaluează nivelul de armonizare a legislației naționale privind indicațiile geografice Moldova cu legislația europeană. Documentul a fost elaborat în baza analizei actelor juridice și a discuțiilor  cu producătorii și reprezentanții instituțiilor publice.
09:50
”Conform versiunii lui Usatîi și a anchetatorilor ruși, tentativa de omor ar fi avut loc în 2014, când Vlad Plahotniuc ar fi apelat la cetățeanul moldovean Denis Rusu, care împreună cu gruparea criminală condusă de acesta urma să organizeze asasinarea lui Usatîi. Însă, din fericire pentru ultimul, aceștia au comis o altă crimă și la 4 iulie 2014 au fost reținuți de poliția de la Chișinău”, se arată în investigația publicată de Zeppelin.Denis Rusu a fost reținut pentru jaful armat de la filiala Victoriabank de la centrul comercial Metro, în urma căruia a fost omorât un incasator al băncii și au fost furați 1,5 milioane de lei. După ce gruparea lui Rusu a fost prinsă, Usatîi a ieșit în public cu afirmații că urma să fie asasinat. El spunea atunci că nu crede că Plahotniuc i-ar fi vrut moartea și l-a acuzat de comandarea crimei pe fostul premier Vlad Filat.
8 decembrie 2017
19:00
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, delegația Republicii Moldova va fi condusă de vicepremierul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc.Conferința Ministerială a OMC de la Buenos Aires va fi dedicată negocierilor comerciale multilaterale, extinderii liberalizării comerțului cu mărfuri și servicii, oportunităților de aderare a  noilor membri la OMC, problemelor de gender în legalizarea procedurilor comerciale, reglementarea internă a prestărilor de servicii, eficiența implementării Acordului de Facilitare a Comerțului, noile politici mondiale privind instituționalizarea comerțului electronic, precum și consolidarea rolului întreprinderilor mici și mijlocii în sistemul mondial de comerț.Declarațiile multilaterale semnate în cadrul acestui summit sînt negociate și decise prin consensul celor 164 de state membre OMC și necesită a fi implementate de către guvernele naționale în mod obligatoriu.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.