Secția Cardiologie a Institutului Mamei și Copilului, renovată cu suportul Guvernului României

Democracy.md, 7 decembrie 2017 13:00

Secția Cardiologie funcționează din anul 2002, soluţionând cele mai complicate cazuri de patologie cardiovasculară şi primește anual în jur de 1.000 de copii.Activitatea secţiei este orientată spre o asigurare a asistenţei medicale calificate de diagnostic şi tratament, bazată pe realizările moderne ale ştiinţei şi practicii medicale a copiilor din perioada sugară până la 18 ani cu diverse maladii cardiovasculare din țară: malformaţii congenitale ale cordului, miocardite, cardiomiopatii primare şi secundare, aritmii cardiace, pericardite şi endocardite, hipertensiune arterială şi sindrom metabolic, hipertensiune pulmonară primară şi secundară, sindromul de insuficienţă cardiacă, diverse cardiopatii şi valvulopatii, prolapsul de valva mitrală, scrie moldova.org„Ne dorim să oferim tuturor pacienților servicii medicale calitative, în condiţii moderne şi folosind cele mai noi tehnologii de tratament.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum o oră
12:30
Ministerul Economiei și Infrastructurii informează conducătorii auto că pot vedea starea drumurilor publice naționale cu ajutorul camerelor de monitorizare amplasate pe traseele naționale. Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” are amplasate 40 de camere web, care asigură vizualizarea stării drumului. Locul amplasării acestora și imaginile actualizate la fiecare jumătate de oră le găsiți pe site-ul www.asd.md.În legătură cu condițiile meteo nefavorabile, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează participanții la trafic să fie prudenți și echipați cu cele necesare, înainte de a porni la drum.De asemenea, informăm că pe drumurile naţionale continuă lucrările de deszăpezire şi combatere a lunecuşului.
Acum 2 ore
12:20
Toate serviciile primăriei au fost mobilizate pentru a curăța străzile și trotuarele de polei și zăpadă. Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut responsabililor să alterneze echipele implicate la deszăpezirea orașului, astfel încât să se lucreze în regim non-stop, iar dimineață orașul să fie curat. Muncitorii au intervenit cu nisip și sare încă din noapte, dar ploaia cu gheață le-a făcut munca dificilă.”De la 12 noaptea  lucrăm în continuu. Spre dimineață am avut o răcire accentuată. Este o luptă inegală, dar facem tot ce putem. Astfel de condiții nu au fost de 10-11 ani. Suntem permanent in comunicare cu Inspectoratul Național de Patrulare. Nu avem situații exepționale”, a spus șeful Direcției Transport și Căi de Comunicație de la Primărie, Adrian Boldurescu.
Acum 24 ore
14:20
Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, are șanse să câștige alegerile pentru Primărie, dacă va decide să candideze. De această părere este fostul primar al Chișinăului și ex-președinte al Curții de Conturi, Serafim Urechean. Despre candidații anunțați până acum, Urechean spune că nu vor aduce nimic bun. Opiniile au fost exprimate într-un interviu pentru portalul tribuna.md.”Vor participa mulți. Eu cred că anul acesta vom avea vreo 15 candidați la șefia capitalei, dacă nu mai mulți, dar șanse reale… Sigur va avea șanse Silvia Radu, dacă va candida, independent, cu susținerea unor formațiuni politice. De altfel, să nu ne facem morţi în popușoi – ştim cine a promovat-o în această funcție. Eu mă uit așa, de bine de rău, se implică profund în activitate. Vom vedea”, a spus fostul edil.
Ieri
12:10
Poliția Națională împreună cu alte subdiviziuni de forță ale Ministerului Afacerilor Interne a demonstrat încă o dată că este o instituție pregătită cu angajați profesioniști, curajoși, devotați jurmântului și poporului, gata să intervină și să gestioneze situații complicate, protejând cetățenii chiar și cu prețul propriei vieți.
11:50
Europarlamentarul român Marian Jean Marinescu consideră că guvernarea în Moldova de după alegerile parlamentare trebuie să fie în mâinile unei coaliții pro-europene, chiar dacă aceasta este formată în jurul PDM și a lui Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru ziarul Adevărul, în contextul priorităților pe care le are România, care urmează să preia președinția Uniunii Europene anul viitor. „Există acest Partid Democrat. Iar Guvernul Pavel Filip, susţinut de Partidul Democrat, a dat numai semnale europene. Tot ce a făcut acest Guvern a fost pro-UE. Aceasta este realitatea. Văd orice coaliţie, având în vedere situaţia din Moldova”, a declarat Marinescu.Acesta consideră că o altă alternativă nu există, iar partidele pro-europene trebuie să ajungă la un compromis și să formeze coaliția.
16 martie 2018
20:10
Portalul nu s-a documentat în privința terenului pe care urmează să fie ridicată Arena Chișinău și care în realitate se află în paragină Luchianiuc demonstrează lipsa de documentare a celor de la agora.md în privința proiectului Arena Chișinău: ”Au făcut o știre din dronă sau cum s-ar spune – din copac”Portalul Agora a dezinformat din nou atunci când au prezentat o informație din care au lăsat să se înțeleagă faptul că pentru a construi Arena Chișinău urmează să fie distrusă o livadă. Informațiile au la bază informații neducumentate, iar acest lucru a fost scos la iveală de bloggerul Eugen Luchianiuc. Acesta publică un proces-verbal întocmit de Ministerul Agriculturii și din care rezultă că livada de peste 41 de hectare este într-o stare jalnică. Aproape 8 hectare s-au uscat, iar restul necesită intervenții și tăieri masive, pentru că pomii au fost grav afectați de ninsorile din aprilie 2017.„La Agora.
20:10
În urmă cu 10 ani, în data de 16 martie, s-a stins din viață renumitul compozitor și interpret de muzică ușoară, Mihai Dolgan. Zeci de oameni, prieteni ai familiei, iubitori ai muzicii ușoare au depus flori la locul de veci al artistului, la Cimitirul Ortodox din str. Armenească din capitală.Mihai Dolgan s-a născut la 14 martie 1942 în satul Vladimirești din raionul Sângerei. În 1949 a fost deportat împreună cu părinții în Siberia. În toiul „dezghețului hrușciovist” revine în țară și se angajează ca profesor de acordeon la Casa de Cultură din Sângerei. În anii 1959-1962 face studiile la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, iar în 1964 debutează ca acordeonist al Filarmonicii din Chișinău, relevă serviciul de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.Numele lui Mihai Dolgan este indisolubil legat de legendara formație „Noroc”, pe care a fondat-o în 1967.
19:40
Ataşaţii apărării, acreditaţi în Republica Moldova, au vizitat astăzi Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău, pentru a se documenta cu activitatea unităţii.În cadrul vizitei, cei 16 diplomaţi militari din România, Ucraina, SUA, Polonia, Belorusia, Federaţia Rusă, Germania, Lituania, precum şi din cadrul Misiunii OSCE în Republica Moldova au fost informaţi despre structura, rolul şi misiunile brigăzii, obiectivele de instruire stabilite pentru anul curent şi activităţile externe cu participarea efectivului unităţii.De asemenea, ataşaţii s-au familiarizat cu infrastructura Brigăzii „Ştefan cel Mare”, tehnica militară şi armamentul din dotarea unităţii.
19:10
Prim-ministrul britanic Theresa May a anunţat miercuri boicotarea Cupei Mondiale de fotbal din Rusia de membrii guvernului său şi de familia regală britanică.''Confirm că niciun ministru sau membru al familiei regale nu va asista la Cupa Mondială de fotbal din Rusia în această vară'', a declarat şeful guvernului, care a denunţat culpabilitatea Moscovei în otrăvirea unui fost spion rus, Serghei Skripal, şi a fiicei sale pe pământ britanic.''Nu există nicio altă concluzie decât că statul rus este vinovat de o tentativă de omor'' care l-a vizat pe Serghei Skripal (66 ani) şi pe fiica sa Iulia (33 ani), a declarat Theresa May în faţa Parlamentului britanic.
18:50
Impulsionarea cooperării economice bilaterale moldo-italiene a fost subiectul discuției de astăzi a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu Ambasadorul Republicii Italia în țara noastră, Valeria Biagiotti.Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că cooperarea comercial-economică dintre țările noastre este în ascensiune în ultima perioadă, subliniind că Italia este unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai Republicii Moldova, precum și în top 5 investitori. „Extinderea și dezvoltarea în continuare a dialogului mediului de afaceri din ambele țări și intensificarea relațiilor bilaterale cu partenerii externi reprezintă una dintre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii, atât pentru a facilita activitatea investitorilor în țara noastră, cât și pentru a promova implementare reformelor economice”, a notat Chiril Gaburici.
18:10
Vizita planificată la Washington a ministrului de externe turc Mevlut Cavusoglu pe 19 martie a fost amânată, a anunţat purtătorul său de cuvânt joi, după decizia Statelor Unite de a-l înlocui pe secretarul de stat Rex Tillerson, informează Reuters.Purtătorul de cuvânt citat nu a precizat motivul acestei decizii.
17:50
Perspectivele de avansare a relațiilor moldo-americane au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit. Oficialii au trecut în revistă evoluțiile dialogului strategic bilateral și au făcut un schimb de opinii privind prioritățile de activitate ale Executivului.În acest sens, premierul a vorbit despre procesul de implementare a Programului cu Fondul Monetar Internațional, menționând că în contextul misiunii de evaluare, desfășurată în perioada 15-27 martie curent, FMI va avea posibilitatea să facă o analiză detaliată a ultimelor evoluții din economia națională. De asemenea, prim-ministrul a reiterat că autoritățile rămân angajate în îndeplinirea condiționalităților pentru obținerea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene.
17:10
Ministerul Afacerilor Interne a anunţat joi că în urma inundaţiilor au fost afectate 38 de localităţi din 14 judeţe.Potrivit unei centralizări realizate la nivel naţional, au fost afectate judeţele Braşov, Bacău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vaslui şi Vrancea.Localităţile cel mai afectate au fost Căpeni, din judeţul Covasna şi Augustin, din judeţul Braşov, de unde au fost evacuate zeci de persoane, majoritatea la rude, situaţia fiind în dinamică.În localitatea Augustin s-a reuşit consolidarea digului de pe râul Olt şi au fost remediate fisurile, în prezent acţionându-se pentru evacuarea apei.Forţele MAI rămân în continuare mobilizate în Covasna, cu precădere în zona localităţii Căpeni, pentru monitorizarea situaţiei şi pentru a acorda sprijin populaţiei.
16:40
O nouă investigație realizată de portalul Zeppelin arată cum înflorește propaganda anti-românească în Moldova cu bani veniți din Europa. Autorii materialului au intrat în posesia unor acte care demonstrează că Mark Tkaciuk, pe care îl numesc românofob înrăit și fost ideolog al Partidului Comuniștilor, a primit bani de la un ONG din Germania pentru realizarea seriei sale de filme în care vorbește despre originea diferită a moldovenilor și românilor.„Mark Tkaciuk este nimeni altul decât până recent ideologul lui Voronin și al Partidului Comuniștilor de la Chișinău, un propagandist românofob înflăcărat, aflat în strânse legături cu anumite cercuri de influență și servicii speciale de la Moscova.
16:40
Poliţiştii din Capitală au documentat activitatea ilegală a unui individ în vârstă de 29 ani, care se ocupa cu comercializarea substanțelor narcotice, anterior judecat pentru infracțiuni similare. În urma percheziției autorizate, polițiștii au depistat cantități impunătoare de droguri ,,etnobotanice’’, o parte din droguri ambalate care ulterior urmau să fie realizate la preț de 200 lei pentru un pachețel și un aparat confecționat artisanal. Drogurile au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP. Bărbatul urma să obțină un profit în sumă de 25 000 lei. Totodată au fost demarate acțiuni speciale de investigații suplimentare în vederea identificării tuturor complicilor în acest caz.Individul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani, el fiind plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.
16:10
Inspectoratul de Poliție Botanica informează că pe 13 martie, în fața unui bloc din bulevardul Traian și în ascensorul scării, a fost găsită o sumă de bani. Poliția îl caută pe proprietarul mijloacelor financiare.Cei dacă dispun de informații pe cazul dat sunt îndemnați să vină la Sectorul de poliție Nr. 1 al IP Botanica, din strada Teilor, 7/2 sau să apeleze numărul de telefon: 079292000.Ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a declarat pentru IPN că banii, împrăștiați în fața blocului și în ascensor, au fost găsiți de o locatară, care i-a predat poliției. Este vorba de câteva mii de lei.În ianuarie anul curent, un vânzător de la o piață din capitală a găsit lângă taraba la care vindea 20 de mii de lei, pe care i-a predat poliției. Banii au fost întorși proprietarului. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 64 de ani din capitală.
15:40
Copiii din Diaspora și din Republica Moldova se pot înregistra, începând cu 15 martie curent, pentru a participa la Programul DOR 2018. Cea de-a VI-a ediție a programului se va desfășura în perioada 20-28 august curent, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. Prin acest proiect se urmărește consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara de origine.Pentru a participa la Programul DOR 2018, copiii cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani trebuie să completeze online, în perioada 15 martie - 15 mai curent, formularul de participare, pe pagina web www.dor.md. La fel ca și în anul precedent, la Programul DOR 2018 vor participa și copii din Republica Moldova selectați în urma unui concurs de creație, iar prioritate vor avea persoanele care nu au mai participat până acum la acest program.
15:10
La Moscova a fost reţinut un locuitor din Comrat, suspectat că ar fi racolat persoane pentru a face parte din formaţiuni armate ilegale.Solicitată de agenţia Infotag, ofiţerul de presă al direcţiei de poliţie din Găgăuzia, Snejana Tucan, a spus că bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost dat în căutare de structurile de forţă ale Moldovei. El este a doua persoană originară din autonomie care a fost arestată în ultima lună în Rusia pentru implicare în recrutarea mercenarilor.Anterior, la Moscova a fost identificat şi arestat un bărbat de 35 de ani, locuitor al oraşului Comrat. MAI al RM se ocupă acum de extrădarea celor doi în Moldova.Acum ei se află într-un izolator din Moscova. Ei sunt acuzaţi în baza articolului 279 al Codului Penal al RM "Recrutarea, instruirea sau acordarea altui suport în scop terorist" şi articolului 282 "Organizarea unei formaţiuni paramilitare ilegale sau participarea la ea".
14:40
Parcul de autobuze din capitală va fi suplinit cu 50 de unităţi de transport, după ce consilierii municipali au votat proiectul în cadrul şedinţei de astăzi. Municipalitatea va aloca 30 milioane de lei, bani care vor fi destinaţi pentru achitarea primei tranşe din achiziţie. Preţul celor 50 de autobuze se ridică la un milion şi jumătate de euro. Compania care va livra lotul de unităţi de transport public va fi desemnată în urma unei licitaţii.În prezent, Parcul Urban de Autobuze are 124 de vehicule pentru transportarea călătorilor, toate cu o vechime mai mare de 20 de ani.
14:10
Un microbuz de ruta din Capitală a fost cuprins de fum pe o stradă din sectorul Buiucani al Capitalei. Pasagerii au fost evacuați.Potrivit salvatorilor totul s-a intamplat astazi pe strada Alba Iulia intersesctie cu Pelivan. Un microbuz de pe ruta 124 din Capitala a fost cuprins de fum, iar pasagerii care se aflau in vehicul au fost evacuati, scrie protv.md.Pompierii spun ca vehiculul a fost cuprins de fum din cauza unei defectiuni tehnice. Din fericire nimeni nu a avut de suferit.
13:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare cod galben de schimbare bruscă a vremii. În perioada 17-22 martie, în legătură cu apropierea cicloanelor mediteraneene, se prevăd condiții meteo complicate.Astfel, începînd de mâine, 17 martie, vor cădea precipitații  sub formă de ploaie, cu transformare în lapoviță și ninsori puternice - către zilele de 18-19 martie. Izolat va viscoli, se vor forma depuneri de lapoviță pe firele electrice și crengi, iar pe drumuri va troieni. Vântul nord-vestic se va intensifica până la 15-20 m/s. Temperaturile vor scădea, astfel încît temperatura medie se va situa cu 6-11°C sub valorile normale climatice. În acest context, salvatorii îndeamnă cetățenii, în această perioadă, să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:10
Stewardesa a decis să-și pună capăt zilelor într-un mod îngrozitor! Femeia a deschis ieșirea de urgență și s-a aruncat din avion, totul sub ochii pasagerilor.Tragedia s-a petrecut pe aeroportul din Entebbe, Uganda, unde o stewardesa  originară din Bulgaria, care lucra la compania Emirates a deschis ieșirea de urgență și a sărit din avion.Potrivit martorilor, femeia și-ar fi legat o sticlă la gât pentru a fi sigură că rănile vor fi cauzatoare de moarte.Autoritatea Civilă din Uganda a eliberat un comunicat de presă în legătură cu subiectul, confirmând incidentul.
13:00
Tarifele pentru gazele naturale au fost reduse cu peste 20 la sută. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Astfel, consumatorii casnici care consumă până la 30 de metri cubi de gaze pe lună vor plăti un tarif de 4,70 lei pentru un metru cub sau 20,1 la sută mai puțin decât până acum. Cei cu un consum de peste 30 de metri cubi pe lună vor achita un tarif de 4,89 lei pentru un metru cub, ieftinirea fiind de 20,3%.Directorul general al ANRE, Tudor Copaci, a precizat că noile tarife vor fi valabile pentru tot anul 2018, iar Moldovagaz va face recalcularea de la 1 ianuarie 2018. Copaci a mai spus că, datorită noilor prețuri, consumatorii casnici vor face economii la achitarea gazelor de 1,5 miliarde de lei pe parcursul acestui an.
12:40
Duminică, 18 martie, vor avea loc alegeri prezidenţiale în Rusia. Vladimir Putin, care candidează pentru al patrulea mandat, este dat câştigător înainte de startul scrutinului. Cei şapte contracandidaţi ai săi nu adună împreună mai mult de o cincime din voturi.Vladimir Putin, aflat la cârma Rusiei de 18 ani în calitate de preşedinte şi premier, este aşteptat să câştige al patrulea mandat prezidenţial duminică, care l-ar plasa la conducerea ţării până în 2024.Preşedintele Vladimir Putin s-a adresat ruşilor într-un mesaj video difuzat în noaptea de joi spre vineri, în care îi îndeamnă să se prezinte la vot duminică în cadrul alegerilor prezidenţiale, apelul său intervenind pe fondul temerilor Kremlinului faţă de o absenţă masivă la urne, relatează France Presse.„Pe cine să votezi, cum să-ţi aplici dreptul la o alegere liberă, aparţin deciziei personale a fiecăruia.
12:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală cu expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui tânăr, în vârstă de 22 de ani, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de copii și pornografie infantilă.În cadrul cauzei penale s-a stabilit că începând cu luna martie 2017, prin intermediul aplicațiilor de mesagerie chat și video, bărbatul a racolat 5 minore de pe diferite profiluri pe rețele de socializare, pe care le-a convins să realizeze materiale pornografice cu conținut sexual explicit.Ulterior, profitând de vulnerabilitatea victimelor, condiționată de vârsta fragedă a acestora, cuprinsă între 11 și 16 ani, a folosit aceste fișiere foto și video ca mijloc de șantaj, în momentul în care minorele nu voiau să mai continue relația cu acesta, determinându-le să facă în continuare fotografii în ipostaze indecente și să participe la sesiuni video obscene.
11:40
Noul judecător al Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, a depus jurământul, în cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului.Acesta a fost numit pentru o perioadă de șase ani. Anterior, Mihai Poalelungi a fost preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie.
11:10
Un bărbat a ajuns la spital cu mai multe răni, după ce a fost lovit de un taximetru în timp ce traversa strada neregulamentar. Accidentul s-a produs noaptea trecută, pe strada Voluntarilor din sectorul Ciocana al CapitaleiPotrivit polițiștilor, pietonul era în stare de ebrietate, iar şoferul susţine că nu a putut evita impactul, întrucât bărbatul i-ar fi apărut brusc în faţa maşinii şi se deplasa haotic.Taximetristul era la serviciu, dar nu avea pasageri în maşină. În funcție de gravitatea leziunilor provocate victimei, acesta riscă să fie pedepsit.
10:40
Procuratura Anticorupție anunță că la data de 4 aprilie 2018, ora 10:00, în cadrul judecătoriei Buiucani, va fi pronunțată sentința în privința lui Chiril Lucinschi, acesta fiind învinuit de săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 243 alin.3 lit.b și art. 3521 alin.1 și 2 din Codul Penal al RM.În cadrul ședinței din 15 martie s-au desfășurat dezbaterile judiciare, iar învinuitul și-a expus ultimul cuvânt. Acesta nu își recunoaște vina.Procurorul de caz a solicitat instanței pronunțarea sentinței pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani - 6 ani și 6 luni; pentru falsul în declarații - amendă în mărime de 550 u.c. (27.500 de lei); confiscarea sumei de 23.000 de euro – bani ridicați în cadrul perchezițiilor, precum și a 1/2 cote-părți a învinuitului din 2 terenuri şi o casă de locuit din mun. Chișinău.
10:10
La începutul lunii martie, întreprinderile industriale din Transnistria au produs mărfuri în valoare de 2,061 mlrd. ruble (în preţuri curente), ceea ce este de 2,1 ori mai mult decât în anul trecutPotrivit agenţiei Infotag cu referire la datele Serviciului de Statistică al regiunii, în dolari SUA creşterea a fost de peste 52%, până la $129,7 mil.Cea mai mare creştere a fost înregistrată în metalurgie - de 5,1 ori, până la $48,9 mil. Pe locul doi se află energetica - $41,2 nul. (+9,9%), iar pe locul trei se află industria uşoară - $15,2 mil. (-5,4%).Cel mai mare volum al producţiei industriale a fost produs la Rîbniţa - $52,1 mil., fiind de 4,1 ori mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Aceasta deoarece în acest raion s-a intensificat activitatea uzinei metalurgice şi a uzinei de ciment, care, anul trecut, practic nu au activat. Apoi urmează Tiraspol - $35,8 mil. (-12,7%) şi Dnestrovsc - $21,1 mil. (creştere de 2,3 ori).
09:40
Datele Biroului Național de Statistică arată că economia Republicii Moldova a înregistrat în anul 2017 o creştere cu 4,5% comparativ cu anul 2016, valoarea produsului intern brut (PIB) depășind 150 miliarde de lei.La creșterea PIB au contribuit diverse activități economice, cea mai mare pondere fiind înregistrată de comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, transport și depozitare, activități de cazare și alimentație publică - cu o contribuție de 1,3 puncte procentuale la creșterea PIB. Avansul economic a fost determinat și de evoluțiile pozitive din sectorul agricol, industrial, domeniul IT și al comunicațiilor, precum și cel al construcțiilor.Potrivit raportului, cea mai mare creștere economică din anul trecut a fost înregistrată în ultimul trimestru, când PIB-ul a însumat circa 41 de miliarde de lei, în creștere cu 6,4% față de perioada similară din 2016.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.