Secția Cardiologie a Institutului Mamei și Copilului, renovată cu suportul Guvernului României

Democracy.md, 7 decembrie 2017 13:00

Secția Cardiologie funcționează din anul 2002, soluţionând cele mai complicate cazuri de patologie cardiovasculară şi primește anual în jur de 1.000 de copii.Activitatea secţiei este orientată spre o asigurare a asistenţei medicale calificate de diagnostic şi tratament, bazată pe realizările moderne ale ştiinţei şi practicii medicale a copiilor din perioada sugară până la 18 ani cu diverse maladii cardiovasculare din țară: malformaţii congenitale ale cordului, miocardite, cardiomiopatii primare şi secundare, aritmii cardiace, pericardite şi endocardite, hipertensiune arterială şi sindrom metabolic, hipertensiune pulmonară primară şi secundară, sindromul de insuficienţă cardiacă, diverse cardiopatii şi valvulopatii, prolapsul de valva mitrală, scrie moldova.org„Ne dorim să oferim tuturor pacienților servicii medicale calitative, în condiţii moderne şi folosind cele mai noi tehnologii de tratament.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 8 ore
22:40
 „Tehnic - Din păcate, după alte erori de ordin tehnic din trecut, IPP publică un sondaj cu o eroare de o gravitate severă. Teoria spune că la întrebarea privind intenția de vot, respondentului trebuie să i se asigure condiții cât mai apropiate de situația în care va vota. IPP și realizatorii sondajului vin cu o premieră nefericită și, pe lângă denumirea partidului, arată respondentului și denumirea liderului acelui partid. După cum bine știm, în cabina de vot avem sigla și denumirea partidului pe buletinul de vot. În condițiile în care există diferențe majore între credibilitatea liderilor și scorul atras pentru partid, această varianta de a măsură intenția de vot este una care induce diferențe majore în datele măsurate”, a declarat Doru Petruți solicitat de portalul Deschide.Acesta mai atrage atenția asupra erorilor legate de conținutul sondajului.
Acum 12 ore
21:50
În zece zile, pe şine va fi pusă o garnitură modernă, echipată cu banchete moi, televizoare şi conexiune la internet.Noul tren va porni din Chișinău la ora 8 și 11 minute, iar din Odessa - la 16:54.Garnitura poate transporta 260 pasageri. Costul biletelor vor varia între 140 şi 170 de lei, în funcţie de nivelul de confort. În prezent, oamenii achită 180 de lei pentru o călătorie.Inițial, cursa va fi operată de trei ori pe săptămână, iar vara în fiecare zi, mai mult, va fi extinsă până la Zatoka. În prezent, acest tren efectuează o rută internă spre Ungheni. Pasagerii și însoţitorii de vagon sunt mulțumiți de condiții.Cursa urma să fie lansată încă anul trecut, însă partea ucraineană nu aproba tariful pentru utilizarea liniei ferate.Trenul de pasageri a fost modernizat încă în 2013 în România. Renovarea a costat peste 2 milioane de euro.
21:40
Andrian Candu i-a atras atenția că PRO TV nu pune la îndoială profesionalismul IMAS, în alte situații, când le comandă cercetări de măsurare a audienței. ”Stiu că și PRO TV Chișinău comandă sondaje la IMAS. Le falsificați?”, a întrebat președintele Parlamentului. Lorena Bogza nu a avut o replică la aceasta. Potrivit celui mai recent Barometru Socio-Politic, realizat de IMAS, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, pentru PSRM ar vota 32,3% dintre alegătorii cuopțiune de vot clară. Pentru Partidul Acțiune și Solidaritate ar vota 21,4% dintre cei deciși, pentru Partidul Democrat din Moldova – 16,1%. Iar Partidul Platforma Demnitate și Adevăr ar fi în preferințele a 8,3% dintre alegătorii deciși.
20:00
Acesta a mai spus că educația joacă un rol foarte important pentru modernizarea țării, fiind unul dintre domeniile prioritare pentru PDM a din momentul în care a preluat conducerea ministerului de resort.”Educația este unul dintre domeniile în care s-a improvizat enorm anii trecuți, cu efecte extrem de negative asupra copiilor, părinților și profesorilor. Noi însă am reușit să generăm deja niște transformări importante, care au trezit reacții foarte pozitive din partea cadrelor didactice și a cetățenilor, în general. Noi urmărim obiective concrete și înțelegem, că reformele nu trebuie să mai fie făcute doar de dragul reformelor - ele trebuie să țină cont de realitățile din domeniu, de capacitatea reală de a-l moderniza”, a menționat Plahotniuc.Alte două domenii pe care reprezentanții PDM promit să le modernizeze sunt sănătatea și protecția socială.
19:10
Potrivit specialiştilor APC, cumpărătorii trebuie să aibă grijă ca baza bradului să fie dreaptă și să aibă suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.„Unele materiale polimerice conțin substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse. Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumânărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice”, au afirmat surse de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor.Totodată, este binevenit să fie achiziționați brazi artificiali rezistenți la foc sau care nu întrețin arderea. De asemenea, trebuie respectate unele reguli şi la procurarea jucăriilor, evitându-se cumpărarea celor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente.
19:00
Anunțul a fost făcut de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc. Potrivit lui, ședința va avea loc luni sau marți. Amintim că, anterior, PDM a anunțat că până în data de 19 decembrie va face evaluarea miniștrilor și că ar putea veni cu remanieri în componența Executivului.
18:40
"Mediul politic, ca şi mediul economic, trebuie să fie competitiv. Este important nu doar să faci zgomot în pieţele publice şi să vorbeşti despre regim. Este important să propui ceva pentru a face lucrurile mai bune. Dar când începem să comparăm ceea ce propun liderii opoziţiei, mai ales conducătorii opoziţiei non-sistemice (liberale), există o mulţime de probleme", a spus Putin.Liderul de la Kremlin are o rată de încredere de aproximativ 80% în sondajele publice.
18:10
Acest lucru se întîmplă datorită unui acord bilateral semnat la Berna privind serviciile aeriene dintre Republica Moldova și Consiliul Federal Elvețian.Noua rută va fi operată iniţial de două ori pe săptămînă, în zilele de luni şi vineri, conform următorului orar:Decolarea din Chișinău – 13:00; aterizarea la Geneva – 14:45Decolarea din Geneva – 15:40; aterizarea la Chișinău – 19:10Geneva este una dintre cele mai importante destinaţii de business din Europa, cunoscută ca „centrul întîlnirilor internaţionale”, oraşul fiind amplasat între Alpi şi munţii Jura, în vestul Lacului Geneva, cel mai mare lac cu apă dulce de pe bătrînul continent.
17:40
Potrivit proiectului, aceste măsuri de activare a beneficiarilor de ajutor social presupun activităţi gratuite și utile comunităţii, organizate, conduse şi controlate de către primar. Acestea vor fi prestate cu respectarea duratei normale a timpului de muncă şi a normelor de securitate şi sănătate în muncă. Orele pentru prestarea activităţilor de interes comunitar se vor calcula proporţional cuantumului ajutorului social de care beneficiază familia, dar nu vor depăşi 40 ore pe lună. În caz de refuz în prestarea activităților de interes comunitar, ajutorul social oferit familiei va fi stopat.Nu vor putea fi încadrați în aceste activități, şomerii din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social de până la 30% (288 de lei) din nivelul venitului lunar minim garantat și şomerii care se află în situaţia ce nu permite antrenarea în activităţi de interes comunitar.
Acum 24 ore
17:10
Solicitat de Moldpres, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Pușcașu, a specificat că aparatul de zbor a fost prezentat experţilor la uzina de asamblare din Brașov şi în următoarele zile acesta va ajunge la Iași, de unde va fi operațional pentru intervențiile din Republica Moldova.„După accidentul aviatic de la Haragâș, operaţiunile aero-medicale erau efectuate cu un aparat de zbor de la Galaţi. Noul elicopter va facilita intervenţia medicilor în centrul şi nordul Republicii Moldova”, a opinat Pușcașu.Proiectul transfrontalier SMURD a fost lansat în luna septembrie a anului 2014. De atunci au fost efectuate 38 de operațiuni aero–medicale pentru salvarea pacienţilor din Republica Moldova.Un elicopter SMURD s-a prăbuşit pe 2 iunie 2016 în preajma localității Haragâș, raionul Cantemir.
16:40
Vernisarea expoziției a avut loc joi, 14 decembrie, când s-au împlinit 31 de ani de la finalizarea lucrărilor de construcție şi montaj a sarcofagului care a îmbrăcat în beton armat reactorul Nr. 4 al Centralei atomo-electrice de la Cernobîl, la care s-a produs avaria.Vladimir Iliev, secretarul de stat al Ministerului Apărării, a spus că expoziția aduce în memoria colectivă momentele tragice, faptele eroice ale celor peste 3.500 de moldoveni care au fost implicați în evenimentele din primăvara anului 1986 la Cernobîl. Expoziția imortalizează suferința prin care au trecut aceștia.Ion Coropceanu, consilierul primului ministru, a spus că expoziția permanentă este una educativă pentru tânăra generație și promovează respectul faţă de valorile cele mai înalte. Este un eveniment de înveșnicire a faptelor de vitejie ale cetățenilor moldoveni.
16:10
Proiectul se va realiza în subzona Cahul din cadrul Zonei Economie Libere (ZEL) „Bălţi”. „Fabrica urmează să fie construită până la finele lunii iunie, iar din luna iulie 2018 să înceapă procesul de producere. Conform planului de investiţii, până la sfârşitul anului următor, la întreprinderea din Cahul se preconizează să fie angajate circa 1500 de persoane”, au afirmat surse de la MEI.Totodată, pe parcursul anului viitor compania germană intenţionează să creeze încă două mii de locuri noi de muncă la întreprinderile sale amplasate în subzonele din municipiul Bălți, ridicând numărul acestora la 6500.
15:10
Dumitru Parfentirev, director al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, consideră că această campanie va dinamiza situația în sector și va crea o concurență sănătoasă între medici, așa încât ei să acorde servicii tot mai bune și să atragă cât mai mulți pacienți.Potrivit ministrei sănătății, muncii și protecției sociale, Stela Grigoraș, odată cu înregistrarea la medicul de familie are loc intrarea pacientului în sistemul de sănătate. Informarea pacienților este esențială pentru a le spori responsabilitatea pentru sănătatea lor.Pentru a-și schimba medicul de familie, pacientul se adresează la medicul care dorește de acum încolo să-l consulte și obține acordul acestuia. Ulterior completează o cerere de schimbare a medicului de familie. Formularul poate fi găsit la medicul de familie, la CNAM sau poate fi descărcat de pe pagina web a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
14:30
BOP nu este la prima gafă de acest fel. La ultima prezentare din aprilie 2017, la întrebarea privind schimbarea sistemului electoral, suma cifrelor a fost de 101%. Ceea ce ne facem să credem că sondajul este unul fals.Mai jos prezentăm exemple din sondajul prezentat astăzi de BOP, când suma cifrelor depăște 100%, sau nu ajunge la 100%.Dacă o să faceți un simplu calcul al datelor prezentate de BOP pentru această întrebare, o să fiți surprinși să primiți un rezultat de 100,10%La întrebarea privind cel mai corupt politician din Moldova, experții BOP-ului n-au fost atenți din nou și au uitat să-i mai adauge probabil politicianului Vlad Plahotniuc ceva procente, astfel încât datele lor însumează doar 99,80%.Încrederea în politicieni este de 100,20 %.Conform datelor BOP, pentru partidele politice din Moldova ar vota 100,10% din alegători, sau nu ar ieși la vot, ori fiind indeciși. O adevărată surpriză.
14:10
Erbology a înregistrat o creştere de peste 400% pe perioada de desfăşurare a incubatorului.„Am lansat programul Nutrition Greenhouse pentru a ne parteneria cu cei mai buni şi promiţători antreprenori din zona nutriţională a industriei alimentelor şi băuturilor. Scopul nostru a fost să lucrăm cu brand-uri inovatoare, care ne împărtăşesc viziunea de a livra produse nutritive accesibile şi gustoase, pentru fiecare zi. A fost o decizie foarte grea să alegem o singură companie care să primească grantul de 100.000 de euro, dar îi felicit din toată inima pe Irina şi Victor Turcan de la Erbology. Entuziasmul, ambiţia şi spiritul de echipă arătate în timpul programului au fost excepţionale şi sunt reflectate în rezultatele pe care le-au obţinut“, a spus Juan Ignacio Amar, Vicepreşedinte al departamentului de Nutriţie PepsiCo din Europa de Vest şi Africa Subsahariană.
13:10
Producția industrial s-a majorat față de luna corespunzătoare din anul precedent ca urmare a creșterii producției în industria prelucrătoare (+13,6%). Totodată, s-au înregistrat descreșteri în industria extractivă (-5,1%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-12,7%). În zece luni ale anului 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială a fost în creştere cu 3,4% ca urmare a sporirii volumului industriei prelucrătoare (+4,3%). Totodată, s-au înregistrat descreșteri în industria extractivă (-5,2%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-0,2%).Potrivit BNS, întreprinderile din industria alimentară, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, au majorat volumul de producere cu 6,8%.
12:50
Potrivit sondajului prezentat de Arcadie Barbăroșie, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar ajunge doar trei partide: PSRM – 47,62% din voturile cetățenilor cu opțiune clară, PAS – 22,53%, PPDA – 6,23%. Potrivit acestui sondaj, PDM ar acumula 5,13% din voturile alegătorilor deciși.Pentru comparație, studiul realizat de IRI și prezentat în data de 9 noiembrie arată că pentru PSRM ar vota 34% dintre moldoveni deciși, PAS ar acumula 23%, iar PDM – 9 la sută. PPDA, în acest caz, nu ar avea suficiente voturi să ajungă în Parlament – 4%.Iar sondajul IMAS, prezentat săptămâna aceasta, arată că ponderea susținătorilor PSRM ar fi de 32,3% din eșantionul celor deciși. Pentru Partidul Acțiune și Solidaritate ar vota 21,4%, pentru Partidul Democrat din Moldova – 16,1%. Iar Platforma DA ar acumula  8,3% dintre cei deciși.Barometrul Opiniei Publice este, de regulă, prezentat în aprilie și noiembrie.
12:10
Directoarea Programului social „60 plus”, Anastasia Primov, a declarat la o conferință de presă la IPN că este destinat pentru trei generații – nepoți, copii și părinți sau bunei. Tânăra, spune că ideea s-a născut acum doi ani, când tatăl ei a ieșit la pensie. „Când tatăl meu a ieșit la pensie, eu copil al unui părinte care e veșnic tânăr, am înțeles că eu tot am ieșit la pensie, pentru că noi suntem unul și pentru că e o schimbare foarte mare în viața oamenilor atunci când nu mai merg la serviciu. Telefoanele lor sună mai rar și există mult mai puține contexte sociale ca să se poată întâlni cu cei tineri sau să fie mai vizibili”, a notat directoarea Programului.
11:30
Indiferent că poate fi vorba de o simplă zi a săptămânii alături de prieteni sau de un eveniment mare și important, echipele noastre de livrare sunt pregătite șă ofere vinul și cantitatea dorită în orice punct al Chișinăului. Comenzile făcute pe vincuvin.shop pot fi livrate la adresa dumneavoastră sau la oricare altă adresă indicată în formularul de pe site.Dacă alegeți livrarea VINCUVIN PROGRAMAT, vă garantăm ca produsele comandate ajung la dumneavoastră în aceeași zi, între orele 19:00 și 21:00. Comenzile pentru acest tip de livrare se primesc până la ora 15:00. Comenzile primite mai târziu de ora 15:00 se transmit pentru ziua următoare. Pentru acest tip de livrare va fi aplicat un cost adițional de 25 lei.Dacă alegeți livrarea VINCUVIN EXPRESS, vă garantăm că produsele comandate ajung la dumneavoastră în timp de 50-60 minute.
11:10
Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, pentru funcția de membru CSM au fost selectați următorii candidați: Mariana Timotin, Ian Postu și Serghei Țurcanu, transmite IPN.La funcția de membru CSP candidează Lilia Mărgineanu. Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului pentru examinare și votare candidaturile selectate.Opt dosare pentru funcția de membri CSM și două dosare pentru funcția de membri CSP au fost recepționate pentru concursul public organizat de Comisia juridică, numiri și imunități. Dosarele au fost depuse în perioada 4-11 decembrie 2017.
11:00
Miercuri, proiectul elaborat de Ministerul Justiţiei urma să fie discutat la Guvern, dar a fost amânat. Totuşi, oamenii de afaceri şi reprezentanţii asociaţiilor de business, prezenţi la eveniment au subliniat că reforma propusă va dinamiza mediul antreprenoriatului şi va duce la creşterea economiei. Vor fi create noi locuri de munca și va spori venitul la bugetul de stat. "Este un pachet de legi actual. Reforma trebuie aprobată cât mai repede. Neapărat trebuie de acţionat în aşa fel, încât legislaţia să prevadă pedepsirea escrocilor sau a hoţilor", a precizat omul de afaceri Alexandru Bilinkis.Iar președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a precizat că un amplu studiu arată că mediul de afaceri se confruntă cu presiuni din partea structurilor de control."În luna noiembrie am făcut un studiu, împreună cu colegii de la asociaţiile de business.
10:40
Instituția a preluat patru unităţi de funcţii în domeniul siguranţei ocupaţionale de la Inspectoratul de Stat al Muncii şi alte cinci unităţi de personal de la Agenţia Turismului, informează Tv8.Astfel, APCSP a preluat funcții de control privind:– securitatea și sănătatea în muncă în unitățile de producere şi de prestări de servicii de la Inspectoratul de Stat al Muncii;– controlul serviciilor turistice de la Agenția Turismului;– supravegherea și controlul de stat în domeniul jocurilor de noroc.În cadrul Agenției va funcționa un Consiliu de soluționare a disputelor, care va examina petițiile și cererile de contestare depuse de persoana supusă controlului.
10:10
Administratorii companiei susţin că au luat această decizie, deoarece moneda virtuală devine din ce în ce mai puternică, scrie publika."Bitcoinul a devenit destul de popular în lume. Aşa companii mari ca Amazon și Ebay acceptă Bitcoinul ca mijloc de plată. Vrem să introducem această valută şi pe piaţa Moldovei", a spus Maria Untilova, Manager show-room."Conform legislației Republicii Moldova, putem opera doar cu moneda naţională, adică lei. De aceea, toate plăţile le primim în lei, prin intermediul unei terţe persoane, care ne este partener", a mai spus Maria Untilova, Manager show-room."Bitcoinul este unica valută descentralizată. Cu alte cuvinte, nu există nici un centru, care ar putea schimba condiţiile, principiile de lucru şi altele. De aici – încrederea faţă de această valută. Mai mult – cantitatea acestei valute este limitată. La momentul de faţă în lume există doar 21 milioane de bitcoin.
09:40
Fermierii au implementat peste 200 de cerințe, iar certificatele obţinute le va permite să-şi vândă producţia pe piaţa din Uniunea Europeană. Condiţiile nu sunt atât de greu de implementat, întrucât legislaţia din Republica Moldova cuprinde mai mult de 75 la sută din prevederile GlobalGAP, informează Publika. Victor Scutaru din raionul Edineţ este printre primii agricultori moldoveni care a fost certificat GlobalGAP. Bărbatul a investit în livadă super intensivă, linie de sortare şi depozit frigorific, iar, în ultimii 10 ani, primeşte certificatul, care îi permite să-şi realizeze merele pe diferite pieţe internaţionale. "Anual 2 mii de tone producem de mere, pe care le exportăm, le calibrăm, le pregătim pentru supermarketuri. Putem în orice ţară exporta chiar şi în America şi în Germania", a spus producătorul agricol, Victor Scutaru.
09:10
În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat ieri, Regulamentul privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Sănătate, autoritate care va prelua domeniile de activitate ale Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate, Centrului Naţional de Management în Sănătate, Inspectoratului farmaceutic şi al dispozitivelor medicale, Centrului Naţional de Sănătate Publică și Centrele de Sănătate Publică teritoriale. Documentul prevede atribuțiile de bază ale Agenției în următoarele domenii: supravegherea de stat a sănătății populației, controlul de stat în domeniul sănătății, monitorizarea și evaluarea stării de sănătate a populației, organizarea și desfășurarea procesului de evaluare,  acreditarea unităților medico-sanitare și farmaceutice și siguranța ocupațională.
08:40
Subiectul a fost discutat la cea de-a VI-a Comisie mixtă moldo-elvețiană în domeniul comercial – economic ce a avut loc la Berna.Delegația Republicii Moldova a fost condusă de către Vitalie Iurcu, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, iar delegația elvețiană a fost condusă de către dna Livia LEU, Ambasador, Șef al Direcției Relații Economice Bilaterale din cadrul Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice al Elveției (SECO).Atât delegația Republicii Moldova, cât și Delegația Confederației elvețiene au salutat eforturile diplomatice în vederea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Consiliul Federal Elvețian privind serviciile aeriene, care reglementează cadrul juridic al operării zborurilor directe între cele două state.
08:10
În baza acestei înțelegeri, Germania va acorda Moldovei asistență financiară în valoare de 10 mln euro pentru susținerea proiectului „Inițiativa sanitație”, transmite IPN.Proiectul este implementat de către Institutul de Credit pentru Reconstrucție al Germaniei(KfW) în vederea dotării cu infrastructură sanitară suplimentară a municipiului Cahul.Proiectul va avea un impact favorabil asupra mediului, contribuind la dezvoltarea socială și economică locală, se menționează în nota informativă.
Ieri
19:10
Potrivit Digi24, cele șase persoane rănite au fost spitalizate. Acestea au suferit mai multe traumatisme, dar viața lor nu a fost pusă în pericol.Directoarea școlii, care a intrat în urma unei manevre greșite în gadrul școlii, care a căzut peste părinții care își așteptau copiii să iasă de la ore, a suferit un atac de panică.Conform informaţiilor furnizate de Poliţie şi de ISU Buzău, o maşină a intrat într-un grup de persoane - copii şi părinţi aflaţi în faţa Şcolii Generale nr. 1 din Buzău.Primele date arată că ar fi fost rănite cel puţin cinci persoane, însă printre acestea nu s-ar număra și copii. La faţa locului sunt cinci ambulanţe şi o maşină de transport victime multiple.La volanul maşinii se afla chiar directoarea Şcolii Generale nr. 1. Acesteia i s-a facut rău, după incident, așa că a fost preluată de o ambulanță și dusă la spital.
18:40
Potrivit lui Anatolie Munteanu, actuala normă privind respingerea candidaților care nu au trecut testul la poligraf este în disonanță cu legea-cadru cu privire la aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat. Aceasta nu statuează că rezultatele testului la poligraf ar constitui un criteriu de neadmitere în anumite poziții a persoanelor supuse testului la poligraf.Alte modificări țin de art. 11 din aceeași lege, privind verificarea calității de fost colaborator operativ sau agent sub acoperire al Serviciului de Informații și Securitate, inclusiv informator al acestor servicii până în 1991. „Această informație trebuie să fie confirmată doar prin declarație pe proprie răspundere a candidatului. Va fi exclusă etapa de solicitare a informației de la SIS. Se propune ca SIS să asigure doar verificarea candidaților în temeiul Legii privind verificarea titularilor și candidaților la funcții publice”, a spus Anatolie Munteanu.
18:10
"Avem un soft nou care încă nu a fost implementat nici de vecinii din Ucraina şi România", a menţionat directorul instituţiei, Serghei Railean, într-un interviu pentru agenția Moldpres.„Softul a fost introdus în urma unui proiect realizat în colaborare cu Uniunea Europeană. Este vorba de un program deosebit de complicat care recunoaşte în câteva secunde persoanele cu dublă identitate sau care sunt în căutare. Softul are peste o sută de parametri ai feţei, ce pot fi depistaţi după o simplă fotografie. Omul poate să-şi facă operaţie plastică, să-şi lase barbă, să-şi modifice chipul prin diferite metode că oricum va fi identificat”, a precizat Serghei Railean.Potrivit oficialului, această inovaţie permite o cooperare eficientă cu organele de drept. „Am avut cazuri când cetăţenii noştri plecau peste hotare, reveneau, schimbau o literă în nume şi îşi făceau acte noi, cu alt cod unic personal.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.