Secția Cardiologie a Institutului Mamei și Copilului, renovată cu suportul Guvernului României

Democracy.md, 7 decembrie 2017 13:00

Secția Cardiologie funcționează din anul 2002, soluţionând cele mai complicate cazuri de patologie cardiovasculară şi primește anual în jur de 1.000 de copii.Activitatea secţiei este orientată spre o asigurare a asistenţei medicale calificate de diagnostic şi tratament, bazată pe realizările moderne ale ştiinţei şi practicii medicale a copiilor din perioada sugară până la 18 ani cu diverse maladii cardiovasculare din țară: malformaţii congenitale ale cordului, miocardite, cardiomiopatii primare şi secundare, aritmii cardiace, pericardite şi endocardite, hipertensiune arterială şi sindrom metabolic, hipertensiune pulmonară primară şi secundară, sindromul de insuficienţă cardiacă, diverse cardiopatii şi valvulopatii, prolapsul de valva mitrală, scrie moldova.org„Ne dorim să oferim tuturor pacienților servicii medicale calitative, în condiţii moderne şi folosind cele mai noi tehnologii de tratament.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 24 ore
16:00
 Reprezentanții Partidului Platforma DA au fost huiduiţi astăzi la Nisporeni, în timpul unei acţiuni de protest organizată în această localitate. La manifestaţia respective au participat câteva zeci de persoale, luate, însă, în furci de localnici. Din imaginile de mai jos, se vede cum oamenii îşi exprimă indignarea în timpul unui discurs rostit de unul din fruntaşii PPDA. Acesta încearcă să dreagă busuiocul şi lansează declaraţii ironice, însă acestea nu sunt deloc înghiţite de mai mulţi locuitori ai oraşului, adunaţi aici.  Într-o altă secvenţă video se poate observa cum localnicii îşi exprimă clar nemulţumirea faţă de prezenţa exponenţilor PPDA în Nisporeni. Între aceştia a putut fi observată şi Maria Ciobanu, deputat PLDM, care a beneficiat de acelaşi tratament rece al nisorenenilor, O manifestaţie similară, dar cu acelaşi deznodământ, s-a derulat şi la Criuleni.
Ieri
15:00
 Ilustrul naist Constantin Moscovici, Artist al poporului din Republica Moldova, salută ideea construirii complexului polivalent Arena Chişinău. Într-o postare pe Facebook, Moscovici mulţumeşte autorităţilor pentru această iniţativă.“Imaginaţi-vă, la noi în Moldova va apărea un compex polivalemt modern, unde vor putea fi organizate competiţii sportive şi concerte de anvergură, după ce, în ultimii 30-40 de ani în Moldova nu s-a constuit nimic, în afară de blocuri de locuit! Vreau să le mulţumesc celor care au avut această idee minunată. Este nemaipomenit şi să dea Dumnezeu să reuşească”, a scris Constantin Moscovici„Chișinău Arena” este un complex polivalent care va putea găzdui diverse formate și va avea o capacitate cuprinsă între 3 și 5 mii de oameni.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
 Formațiunea condusă de Andrei Năstase critică aceste majorări, pe care le califică drept “niște fărâmituri aruncate de către guvernare autorităților locale”. Amintim că membrii Guvernului au aprobat proiectul privind majorarea cu 50% a salariilor de funcție pentru primari și viceprimari, președinți și vicepreședinți de raioane și pretori și vicepretori. Dacă în prezent salariul mediu pentru funcțiile de conducere din APL este de 6135 de lei, în urma majorării acesta va ajunge până la 9200 de lei.De asemenea, cu 1190 de lei vor crește și salariile personalului care asigură deservirea tehnică și buna funcționare a autorităților publice locale. În urma acordării plăților de stimulare, în mărime de până la 15% din salariul de funcție, aceștia vor primi până la 3580 de lei lunar.
19:10
Conform raportului Baker McKenzie publicat luni, Spania ocupă locul cinci în topul destinaţiilor investiţiilor chineze în Uniunea Europeană, după Suedia (3,045 miliarde euro),Marea Britanie (1,399 miliarde euro), Germania (1,291 miliarde euro) şi Franţa (1,234 miliarde euro).Creşterea investiţiilor în Spania este legată de o îmbunătăţire a poziţiei investiţionale a Chinei în Europa, în detrimentul realizării de investiţii în SUA, unde acestea au scăzut la 1,711 miliarde euro (2 miliarde dolari) în primul semestru al anului.Raportul semnalează că măsurile retaliatorii, atât chineze cât şi nordamericane, au fost principala cauză a scăderii iar Maite Diez, partener la Baker McKenzie, a menţionat că "nu este surprinzător faptul că tensiunile comerciale actuale şi creşterea taxelor vamale au determinat oamenii de afaceri chinezi să renunţe la investiţii în SUA şi să anuleze proiecte".
18:10
 Conducătorul auto, care acum doi ani a accidentat mortal un cuplu care traversa strada în apropiere de satul Paşcani, a fost condamnat la 4 ani închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani. Procurorii au demonstrat vinovăţia inculpatului de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.Tragedia s-a produs în seara zilei de 13 septembrie 2016, când inculpatul, care conducea un Opel Zafira pe traseul Chişinău - Soroca, în apropierea satului Paşcani, raionul Criuleni a tamponat două persoane care traversau carosabilul. Impactul a fost atât de puternic, încât victimele au decedat pe loc. Inculpatul, în vârstă de 39 de ani, a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la amendă pentru comiterea unui huliganism.
17:50
 Din 1 septembrie, profesorii vor primi salarii cu opt la sută mai mari. O decizie în acest sens a fost votată astăzi de Parlament, în prima lectură. Potrivit documentului, salariul de funcție al unui rector va creşte până la 6460 lei, iar al unui profesor universitar - până la 4840 lei.Cu 325 de lei sa va majora salariul conferențiarilor universitari, iar cel al lectorilor va crește cu circa 300 de lei.
17:10
 Sancțiunile aplicate de către oamenii legii pentru conducerea vehiculelor în stare de ebrietate au fost înăsprite. Parlamentul a votat în lectură finală un proiect de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative, transmite IPN.Astfel, potrivit Codului Contravențional, va fi ridicat provizoriu permisul de conducere al mijloacelor de transport până la pronunțarea hotărârii judecătorești. Instanța de judecată urmează să examineze, în cel mult trei zile, demersul depus de către agentul constatator, cu emiterea unei încheieri privind admiterea sau respingerea demersului.La fel, se propune completarea Codului Penal cu un articol nou – privarea sau anularea de dreptul de a conduce mijloace de transport, care constă în interzicerea conducerii oricărui tip de mijloc de transport pe drumurile publice.
16:10
 Perioada de valabilitate a pașapoartelor românești se va dubla, de la 5 la 10 ani, pentru cei care au împlinit 18 ani. Modificări sunt şi în cazul copiilor şi adolescenţilor.Cei care au 18 ani și își depun de vineri actele pentru un pașaport vor avea documentul valabil timp de 10 ani, și nu pe o perioadă de cinci ani, așa cum era până în prezent, relatează Digi 24. Pentru copiii care nu au împlinit vârsta de 12 ani valabilitatea va fi de trei ani, iar pentru cei cu vârste între 12 și 18 ani actul va expira după cinci ani de la data eliberării.
15:10
 Peste cinci mii de persoane au protestat şi în faţa sediului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, împotriva intenţiei liderilor PPDA şi PAS de a închide magazinele sociale, prin intermediul fracţiunii parlamentare a PLDM. Sute de scutieri, echipaţi până în dinţi au păzit sediul PPDA. Niciun reprezentant al formaţiunii nu a ieşit să discute cu protestatarii. “Ticăloşilor din PAScuDA, vă vom distruge, vă vom băga sub plintă, ca pe nişte şoareci. Tot ceea ce au furat Ţopii va fi întors poporului”, a declarat primarul de Orhei, Ilan Şor. Înainte de aceasta, protestatarii au pichetat sediul PAS, condus de Maia Sandu. Oamenii au scandat ”Jos mâinile de pe magazinele sociale”, ”Maia Sandu la închisoare”, ”Jos Maia Sandu”. Nici de la PAS nimeni nu a ieșit pentru a discuta cu protestatarii. ”Sunt oamenii care nu au făcut nimic în această viață.
15:10
 Gestionarea dosarelor  și cererilor de judecată va putea fi efectuată doar prin Programul integrat de gestionare a dosarelor. Modificări și completări ale unor acte legislative în acest sens au fost votate în ședința de joi a Parlamentului. Modificările prevăd că Programul integrat de gestionare a dosarelor este unic pentru toate instanţele de judecată și este parte componentă a Sistemului informaţional judiciar. Utilizarea acestuia va fi obligatorie pentru toate instanţele de judecată. Gestiunea Programului şi asigurarea controlului asupra funcţionalităţii acestuia se va efectua de către Agenţia de administrare a instanţelor judecătoreşti.Alte prevederi vizează activitatea Inspecției judiciare, care este un organ specializat independent al Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta urmează a fi constituit din 7 inspectori- judecători, care vor dispune de autonomie funcţională.
14:50
Sediul PAS, păzit de un număr foarte mare de polițiști dotați cu echipament de protecție. Mii de oameni, mobilizați de Partidul Șor, pichetează sediul partidului Maiei Sandu. Oamenii legii au format un zid între protestatari și clădire.Președintele Partidului Șor, primarul de Orhei, Ilan Șor, s-a adresat polițiștilor și le-a spus că manifestanții nu intenționează să provoace violențe. Manifestanții au blocat strada Alexei Mateevici și strigă lozinci împotriva Maiei Sandu. Aceștia sunt indignați de intenția politicianului, dar și al partenerului său, Andrei Năstase, de a lichida magazinele sociale, dacă vine la putere.Potrivit organizatorilor, la protest sunt peste cinci mii de oameni din toată țara.
14:10
În ultimii 12 ani numărul de studenți s-a redus de două ori, de la 128 mii în anul de studii 2006-2007, la 63 mii în anul de studii 2018-2019, constată într-o analiză expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniţă, citat de IPN.În opinia acestuia, această reducere este cauzată de două grupuri de factori. În primul rând, este vorba de factorii negativi, care au contribuit cu 2/3 la reducerea numărului de studenți sau cu circa 42-45 mii persoane. Aici expertul include evoluțiile demografice, scăderea natalității, migrația. Acești factori au dus la acea că numărul de copii în ultimii 10-12 ani s-a redus cu peste 130 mii persoane, respectiv, lipsa de copii a generat lipsa de studenți.În cadrul celui de-al doilea grup, autorul analizei vorbește despre factorii pozitivi, care au contribuit cu 1/3 la reducerea numărului de studenți sau cu 20-23 mii persoane.
13:40
 Protestele oamenilor simpli contra politicienilor care parazitează pe seama oamenilor vor continua și vor crește în intensitate. Declarația a fost făcută de către Ilan Șor, președintele Partidului Șor, în timpul protestului de la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate față de intenția Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase de a lichida magazinele sociale.”Sunt oamenii care nu au făcut nimic în această viață. Sunt oamenii care doar au distrus, care toată viața au fost implicați în corupție. Nu vom admite ca ei să vină la putere, ca să ia și ultima bucățică de pâine de la oameni. Vom apăra astăzi ceea ce facem aici. Lucrurile bune pentru Moldova”, a declarat Șor.Peste cinci mii de oameni, potrivit organizatorilor, au venit în fața sediului PAS, iar apoi intenționează să meargă la sediul PPDA. Oamenii au scandat ”Jos mâinile de pe magazinele sociale”, ”Maia Sandu la închisoare”, ”Jos Maia Sandu”.
13:10
 Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis prelungirea cu trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către banca comercială „Moldindconbank”, ca pachet unic în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii.Comitetul executiv al BNM a decis și prelungirea perioadei de desemnare a administratorilor temporari ai „Moldindconbank”, pentru un termen de trei luni, începând cu data de 20 iulie, anul curent.Administratorii temporari își exercită mandatul în cadrul intervenției timpurii la banca comercială „Moldindconbank” care a fost instituită la 20 octombrie 2016, după ce BNM a constatat activitatea concertată a unui grup de persoane ce deținea o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea Băncii Naționale.Potrivit BNM, BC „Moldindconbank” S.A.
12:10
 Prețurile plafon la carburanți ar putea fi stabilite de către Agenția pentru Reglementare în Energetică trimestrial și nu o dată la două săptămâni cum este în prezent. Propunerea se regăsește într-un proiect de lege, înregistrat în Parlament de către deputatul neafiliat Vladimir Cernat, transmite IPN.Potrivit inițiativei legislative, la stabilirea prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale importate, în raport cu cotațiile medii Platts, se va ține cont de categoria și calitatea produselor petroliere principale prin utilizarea coeficienților de multiplicare pentru fiecare tip de produs, prevăzuți în Metodologia formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere. Trimestrial, în funcție de cotațiile Platts din perioada precedentă, ANRE va stabili prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și le va publica pe pagina sa electronică.
11:10
 Guvernul a cumpărat două pachete de acțiuni, însumând circa 40,09% din totalul acțiunilor fostei bănci deținute prin interpuși de Veaceslav Platon, Moldova-Agroindbank (MAIB), momentan condamnat pentru o serie de infracțiuni economice la 18 ani de închisoare.Suma de achiziționare a acestor pachete se ridică la 450,03 miloane de lei și au fost cumpărate de către Agenția Proprietății Publice din subordinea Guvernului.Tranzacţia a avut loc aproape la o lună de la semnarea pe 22 iunie, cu Consorțiul internațional de investitori (BERD, Invalda INVL, Horizon Capital) a unui precontract de vânzare a 41,09% din acțiunile noi emise de Moldova-Agroindbank, cea mai mare din Moldova. Dar acțiunile ar putea ajunge și la alt investitor, scrie Unimediacare citează portalul Mold-street.
10:10
 Patru persoane printre care trei copii și-au pierdut viața într-un grav accident de circulație care s-a produs miercuri seara, ora 22.30 pe traseul Leușeni-Chișinău, în apropierea satului Leușeni. Potrivit oamenilor legii, un hipomobil cu opt persoane, în momentul traversării traseului principal a fost tamponat lateral, din spate de către un automobil de model  VW Sharan, condus de un bărbat de 34 de ani, care se deplasa  de la Vama Leușeni spre municipiul  Chișinău.  În urma accidentului, o femeie de 25 de ani și trei copii, doi băieți, de patru și 16 ani, și o fetiță de cinci ani, au decedat, iar două femei, de 21 și 26 de ani, un bărbat de 28 de ani și un băiat de 18 ani au fost traumatizați.  Persoanele rănite au fost internate în spitalele rationale Hîncești și Nisporeni.Șoferul a fost reținut. Poliția a inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.
09:10
 Potrivit oamenilor legii, suspecții comercializau pastile ecstasy pe teritoriul municipiului Chișinău. Totodată, s-a stabilit că capul grupării este anunțat în urmărire penală de către organele de drept a Republicii Moldova și care la moment se ascunde pe teritoriul Germaniei. Acesta, transmitea pastilele ecstazy din Germania pe teritoriul Republicii Moldova,  prin intermediul coletelor sau altor metode care urmează a fi stabilite.  Ulterior, drogurile fiind preluate de alte persoane, erau comercializate consumatorilor finali.Astfel, în perioada lunilor iunie-iulie 2018, polițiștii au efectuat achiziții de control la mai mulți distribuitori de droguri, iar rezultatul acestor măsuri speciale de investigații a condus la identificarea locului de depozitare a drogurilor și persoanei care este responsabilă de repartizarea acestora dealerilor.
19 iulie 2018
20:50
In cateva minute de ploaie, parcarea blocului s-a umplut cu apa dupa ce cateva tevi au cedat, iar lifturile si holurile de la primele etaje au fost inundate. Oamenii au facut tot ce le-au stat in puteri, insa apa tisnea peste tot. Imaginile au fost postate pe facebook, iar in ele se vede cum apa siroieste pe lifturi, pe masini, pe scari, iar holurile de la primele etaje, au fost si ele inundate.
19:10
 Strategia națională de apărare și Planul de acțiuni privind implementarea Strategiei pentru anii 2018-2021 au fost adoptate în ședința Parlamentului de joi, 19 iulie. Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor au criticat proiectul, menționând că acesta nu corespunde scopurilor declarate, este unul neprofesionist și are scopul unei provocări politice, transmite IPN.Ministrul apărării, Eugeniu Sturza, a declarat că elaborarea Strategiei naționale de apărare este o măsură ce reflectă în primul rând efortul de adaptare strategică a Republicii Moldova la provocările mediului de securitate regional și internațional. Potrivit ministrului, Strategia este documentul de politici care stabilește modalitatea de realizare a funcțiilor instituțiilor statului în scopul asigurării apărării naționale. Documentul presupune consolidarea, dezvoltarea și modernizarea sistemului național de apărare în corespundere cu interesele naționale.
19:00
 Protestatarii de pe scările sediului MAI au scandat „Jos dictatura”, „Nu dictatorul, apărați poporul” , exprimându-și nemulțumirea față de faptul că sediul Partidului Democrat , a fost apărată în ziua protestului Mișcării de Rezistență Națională de numeroși oamenii ai legii.Pe pancartele protestatarilor erau scrise mesaje de felul: „Voi aveți bastoane, noi murim de foame”, „Fiți cu poporul, nu cu infractorul”, „Poliția, nu uita, noi plătim și pâinea ta”, „Treceți de partea poporului, nu a infractorului” etc.Acum are loc un protest în fața sediului acăpărat ilegal al celor de la Partidul Demnitate și Adevăr. Iar poliția ca în cazul protestului din fața sediului PDM sunt la datorie și au venit să mențină ordinea publică.Un lucru important pe care trebuie să-l menționez este faptul că la protest este prezent un număr foarte mare de polițiști, undeva 1 la 1.
17:50
 Jurnalistul publicaţiei “Novaya Gazeta”, Roman Anin, care a decoperit Laundromatul rusesc, confirma investigatia Zeppelin despre Miliardomatul moldovenesc. Într-un interviu acordat portalului Newsmaker, Anin spune că miliardul furat din Moldova a fost spălat prin aceleaşi bănci care au fost implicate şi în “spălătoria rusească”. Investigaţia lui Roman Anin a durat un an de zile. Jurnalistul a demonstrat că Moldova a fost un punct-cheie de tranzit în procesul de spălare a banilor din Rusia. În schemă au fost implicate câteva companii locale, deservite în Banca de Economii. ”Furtul unui miliard de dolari din băncile moldovenești este o crimă teribilă și acești bani au fost parte a fluxurilor despre care am vorbit. ”Laundromatul” este un canal mare, care include multe diferite scheme și crime, inclusiv banii furați din băncile moldovenești. Aceștia au fost spălați prin aceleași companii care au participat la ”Laundromat”.
15:30
 Zeci de polițiști și scutieri protejează sediul Platformei „Demnitate și Adevăr”, condus de Andrei Năstase. Scutierii s-au poziționat în fața clădirii, la un miting organizat de reprezentanții federațiilor sportive, care îi cer lui Andrei Năstase să nu „saboteze” construcția „Arenei Chișinău”.Protestatarii spun că vor doar să discute cu Năstase și să-l roage să nu încerce să stopeze construcției arenei.De menționat că anterior Andrei Năstase a criticat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pentru că s-au adunat în număr mare să protejeze sediul Partidului Democrat, condus de Vlad Plahotniuc. Astăzi, un număr impresionant de polițiști a fost trimis și la Parlament, acolo unde au protestat membrii și simpatizanții Mișcării de Rezistență Națională„ACUM”.
15:10
 Un nou trend printre încălcările privind regimul zonei de frontieră cu scop de pescuit în apele de frontieră. Pentru a scăpa de pedeapsa contravențională sau penală, „pescarii” folosesc pe post de transportatori a peștelui prins și uneltelor pescărești copii minori, care în conformitate cu legislația națională nu pot fi trași la răspundere. Un caz recent a fost consemnat de angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza.Potrivit polițiștilor de frontieră, în dimineața zilei de 18 iulie, o patrulă a observat un atelaj hipo care se îndrepta dinspre linia de frontieră spre interiorul țării. Căruțașul s-a dovedit a fi un copil minor, în vârstă de 15 ani, din spusele acestuia locuitor al satului Slobozia Mare, raionul Cahul. În cadrul cercetării căruței la fața locului s-a constatat prezența mai multor plase și pește.
14:30
 Reprezentanţii mai multor federaţii sportive au protestat astăzi faţă de intenţiile lideruui PPDA de a sabota construcţia complexului polivalent Arena Chişinău. Protestul s-a desfăşurat în faţa sediului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr. Manifestanţii au cerut să discute cu Andrei Năstase, însă acesta nu a dorit să iasă în faţa lor. “Noi suntem aici nu din motive politice. Copiii nu au unde se antrena. Noi am venit din motive sportive. Îi cerem dlui Năstase să nu fie împotriva acestei săli polivalente”, a declarat Nicolae Piatac, preşedintele Federaţiei Naţionale de Handbal. În rândul protestatarilor s-a aflat şi Artur Romaşcan, presedintele Federaţiei de Volei, care s-a plâns de lipsa unei săli sportive adecvate.”DA, ARENA!”, scandau sportivii, printre care au fost și performeri. În fața lor a ieșit vicepreşedintele Platformei DA, Inga Grigoriu.
14:20
Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, condus de autoproclamatul justiţiar Andrei Năstase, îşi confirmă cu brio reputaţia de formaţiune în care s-au oploşit o puzderie de indivizi cu antecedente penaleCulmea este că astfel de personaje, certate rău cu legea, au participat şi la o serie de flashmob-uri, derulate în data de 16 iulie, în faţa mai multor Inspectorate ale Poliţiei din ţară. Astfel, la Ialoveni, în “mişcarea de rezistenţă a penalilor” au fost înrolaţi, bunăoară, cetăţenii Gheorghe Băluţel şi Andrei Ermurachi, ambii condamnaţi de judecătoria locală pentru diferite infracţiuni, în anii 2007 şi 2013. Culmea cinismului, acum ei protestează în fața poliției! Nici la Floreşti acţiunea de protest nu a fost scutită de indivizi condamnaţi penal. Vorbim despre cetăţeanul Victor Maxian, născut în anul 1975 şi cercetat în baza art.264, alin.1 al Codului Penal.
14:10
 Cei doi luptători K1 care au ucis un bărbat, în urmă cu două luni în parcarea din fața centrului comercial Atrium, după ce l-au bătut crunt în urma unei altercații, vor apărea în fața judecătorilor.Sportivii Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru, au fost încadrați de către procurori pentru fapte de huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.Potrivit probatoriului, în data de 19 mai, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, inculpaţii, împreună cu un complice, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru. Printre victime au fost Ion Bejenaru și Sergiu Bradu.La Institutul de Medicina Urgentă, cei doi au fost audiați de polițiști, dar au refuzat să depună plângere și au afirmat că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară. În aceste circumstanțe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism.
13:30
Ilian Șor a mulțumit oamenilor care au scandat la conferința de presă organizată de PLDM, PAS și PPDA. Ei s-au arătat indignaţi de faptul că Maia Sandu şi Andrei Năstase vor să închidă magazinele sociale deschise de primarul oraşului Orhei După ce organizatorii conferinței sau mutat în altă locație, Șor a plasat pe o rețea de socializare un mesaj adresat atât susținătorilor cât și partidelor PAS, PPDA și PLDM. "Aceşti oameni încearcă să distrugă ceea ce am făcut pentru a ajuta pensionarii, dar şi alţi oameni. În locul clauzelor pe care le scriu împotriva mea, ale membrilor de partid, împotriva acţiunilor pe care noi le facem, membrii PLDM mai bine ar merge la Procuratură şi ar scrie explicaţii despre banii pe care i-au cheltuit şi nu i-au declarat", a afirmat preşedintele Partidului Şor, Ilan Şor. Nu a rămas fără atenţie nici lipsa Maei Sandu de la prima conferinţă, la care urma să participe. "Ea este o laşă.
13:10
 Ofiţerii şi subofiţerii moldoveni au fost implicaţi la acţiunile de verificare la punctul de control mobil, alături de militarii din contingentul ucrainean, în faza activă a exerciţiului multinaţional de menţinere a păcii „Sea Breeze 2018”, la care participată militarilor din 16 ţări, majoritatea membre NATO, se arată într-un comunicat al Ministerul Apărării. Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, maior Grigore Adam, în perioada 17-19, ofiţerii şi subofiţerii moldoveni au fost implicaţi la acţiunile de verificare la punctul de control mobil, alături de militarii din contingentul ucrainean. Exerciţiul multinaţional de menţinere a păcii „Sea Breeze 2018” se desfăşoară în perioada 9-21 iulie curent, în Ucraina, şi reuneşte militari din 16 ţări.
12:20
 O mână de oameni care reprezintă așa-numitul ”comitet de rezistență națională” s-a adunat în fața Parlamentului. Aceștia și-au propus să formeze un lanț uman în jurul Legislativului. Numărul lor este, însă prea mic. Acest lucru este confirmat de imagini din dronă.Ca urmare, fruntașii PPDA, PAS și PLDM stau pasiv în scuarul din fața instituției. Aceștia au mai încercat anterior să înconjoare sediul Parlamentului, dar au reușit să formeze un lanț rar, cu oameni care stăteau la distanță foarte mare unii de alții.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.