Deputații, cu excepția comuniștilor, au ținut un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai. Reacția lui Voronin

Agora.md, 7 decembrie 2017 13:00

La propunerea liberalului Mihai Ghimpu, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai I al României, care a decedat marți, 5 decembrie, în locuința sa din Elveția.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 8 ore
22:40
Trupa DoReDos va reprezenta Republica Moldova la concursul european de muzică Eurovision Song Contest 2018. În finala națională membrii trupei au obținut punctajul maxim atât de la juriu, cât și de la telespectatori. 
Acum 12 ore
20:10
A început finala selecției naționale pentru concursul Eurovision. În acest an în finală s-au calificat 16 interpreți și grupuri muzicale, care luptă să reprezinte țara noastră pe scena de la Lisabona.
16:40
Președintele Franței, Emmanuel Macron a fost fluierat mai multe minute, sâmbăta, la Salonul Agriculturii, pe care l-a vizitat prima oara in calitate de șef de stat. Mai mult, oficialul a fost interpelat de către activiștii vegani. Membrii  organizației Jeunes Agriculteurs au agitat tricouri cu inscriptia „Atenție, agricultori furioși”. Anterior, președintele a fost primit cu aplauze de agricultori.
Acum 24 ore
16:20
Un fragment de craniu cu ultimul molar superior stâng al unui mastodont Tetralophodon longirostris, rudă îndepărtată a elefanţilor, a fost descoperit într-o carieră de nisip din satul Verejeni, Telenești. Potrivit  IPN, molarul ar avea 11,5 milioane de ani.
16:10
O fotografie cu o bătrână de 93 de ani din Italia a emoționat Internetul. Irma îşi va petrece următoarea perioadă ajutându-i pe copiii dintr-un orfelinat din Kenya. Femeia a plecat într-o misiune umanitară în această țară, unde va locui timp de trei săptămâni, alături de fiica ei şi îi va ajuta pe copiii aflaţi la orfelinat, scrie euronews.com
15:30
Înainte de alegeri, în Italia cresc tensiunile. Mai multe incidente s-au produs  la un marş al activiştilor de stânga împotriva partidului de extremă dreapta Liga Nordului. În orașul Pisa au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine care încercau să-i împiedice să ajungă într-o piaţă unde se desfăşura un miting al liderului Ligii Nordului, cunoscut pentru poziţiile sale anti-imigraţie şi anti-europene.
15:10
Departamentul de Stat al SUA a confirmat transferarea sediului ambasadei americane din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, în luna mai. Decizia i-a nemulțumit pe liderii palestinieni, care au catalogat-o drept o încălcare a dreptului internațional și o acțiune care anulează rolul de mediator în regiune al Statelor Unite.   
15:00
Cerul din Canada s-a transformat pentru câteva minute într-un adevărat spectacol de culori. Locuitorii din regiunea Manitoba din centrul țării au putut admira aseară aurora boreală. Chiar dacă timpul de afară nu era deloc prietenos, iar mercurul din termometre indica minus 43 de grade, fotografii nu s-au lăsat până nu au prins cele mai extraordinare momente.  
14:30
 Consiliul local din  satul Păulești, raionul Călărași și cel din satul Sinești, raionul Ungheni au adoptat documente prin care, în mod simbolic, își exprimă dorința de Unire cu România. Astfel, numărul localităților care au semnat aceste Declarație ajunge la 53.
13:40
Profa de vin îți va prezenta astăzi un vin deosebit, cu o aromă inconfundabilă. Tot astăzi, vei afla cu ce se potrivește cel mai bine această licoare dar și cum se descifrează gustul vinului.
13:30
Republica Moldova se află din nou sub avertizare de Cod galben de frig. Meteorologii anunță  vreme geroasă și ninsori. Codul galben de frig va fi valabil până pe 2 martie și este consecința pătrunderii maselor de aer rece de origine arctică. Temperatura minimă va ajune la  -19 grade Celsius.
13:20
Moscova s-a pronunţat sâmbătă pentru desfăşurarea unor convorbiri directe cu SUA în legătură cu situaţia din Coreea de Nord, scrie Reuters. Oficialii ruși și-au manifestat convingerea că evoluţiile dinamice ale actualei situaţii din Peninsula Coreeană impun un dialog activ ruso-american pe acest subiect.
12:10
Angajații de la Înteprinderea Municipală „Exdrupo” pregătesc materialul antiderapant care urmează să fie presărat pe străzile capitalei. Anunțul a fost făcut de către primarul general interimar Silvia Radu, care a declarat că nu-și dorește ca și în acest an autoritățile să fie luate prin surprindere de iarnă.
11:50
Centrul Naţional de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească are în gestiune 366 de ambulanțe. Cinci dintre acestea au fost cumpărate anul trecut și sunt singurele care corespund tuturor cerințelor. Celelalte au în mare parte un grad avansat de uzură, iar 23 de ambulanțe se cer a fi casate. Datele au fost oferite de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la solicitarea  IPN.
11:30
Inteligența artificială este folosită în boxele inteligente cu ajutorul cărora poți face achiziții direct prin voce, în termostatele inteligente cu ajutorul cărora porți să-ți reglezi temperatura de acasă direct de pe smartphone când ești la muncă sau în mașinile care se conduc singure. Acum inteligența artificială ajunge și la haine. Compania americană Ministry of Supply, cu sediul în Boston, vrea să aducă inteligența artificială la nivelul confortului personal, scrie New Atlas.
10:10
Mulţi rezidenţi ai capitalei Danemarcei preferă bicicleta în locul automobilului, când vine vorba despre deplasările zilnice. Totuși, o cultură prietenoasă faţă de biciclişti nu poate fi creată peste noapte, iar în cazul oraşului Copenhaga tranziţia a avut nevoie de câteva decenii, scrie CNBC. Primarul din Copenhaga, Frank Jensen a declarat că în condițiile în care creezi un oraş prietenos cu bicicliştii, trebuie să fii sigur că este sigur să utilizezi bicicleta. Potrivit lui,  în Copenhaga, copiii învaţă să pedaleze odată cu începerea şcolii, apoi merg cu bicicleta împreună cu părinţii şi, pe măsură ce cresc, continuă să folosească bicicleta
09:10
Prezența inspectorilor de patrulare pe străzile publice poate face diferența. Concluzia am tras-o în urma unui experiment, în care am ales o trecere pietonală aglomerată, și anume pe cea de lângă intrarea în Gara Auto de Nord din Chișinău.După ce preț de câteva minute am filmat comportamentul conducătorilor auto în fața zebrei atunci când în preajma acesteia era un echipaj de patrulare, am făcut același lucru în absența oamenilor legii.Vă întrebați, probabil, câți șoferi au acordat prioritate pietonilor în ambele situații. Răspunsul îl găsiți în materialul de mai jos.
08:40
Cinci nave de război turce au ameninţat vineri un vas italian care încerca să desfăşoare lucrări de explorare a gazelor naturale în largul coastelor insulei divizate Cipru. Vasul grupului italian Eni este blocat în mare de la 9 februarie în apropierea părţii din insulă ocupate de armata turcă. Ankara justifică aflarea acestuia ca pe niște „manevre militare” în sector, relatează Agerpres.
08:30
135 de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România au decis să iniţieze şi să transmită Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de apărare a reputaţiei profesionale şi a independenţei. Se întâmplă după ce în spațiul public au apărut mai multe  afirmaţii care transmiteau ideea că procurorii anticorupţie administrează probe cu încălcarea legii. De asemenea, oamenii legi și-au exprimat dezacordul cu privire la demersul ministrului român al Justiţiei de a propune revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, scrie Agepres.
08:20
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziuna Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii Moldova susține că țara noastră ar trebui să urmeze exemplul altor state și să oprească mișcarea unionistă coform legislației.
Ieri
22:00
Rusia nu intenționează să voteze astăzi rezoluția pentru încetarea focului în Siria, informează BBC. Oficialii ruși spun că rezoluția are nevoie de modificări, în timp ce diplomați occidentali susțin că Kremlinul încearcă să tragă de timp pentru a-i oferi regimului lui Bashar al-Assad posibilitatea de a aplica o lovitură finală forțelor rebele.
20:40
Își doresc mai puține controale administrative și o altă modalitate de tragere la răspundere penală. Mai mulți primari din țară au avut astăzi o discuție cu premierul Pavel Filip. Unii dintre ei susțin că au obosit de verificările administrative, mai ales în condițiile în care numărul specialiștilor care activează la Primărie este extrem de mic.
20:30
Guvernatorul republican al Floridei s-a pronunţat vineri pentru prezenţa obligatorie a unui agent al forţelor de ordine în fiecare şcoală publică din acest stat american. Oficialul a pledat, de asemenea,  pentru creşterea vârstei legale de 21 de ani pentru a putea cumpăra o armă. Potrivit agerpres, în planul său de acţiune prezentat după atacul armat de la şcoala din Parkland, soldat cu 17 morţi la 14 februarie, guvernatorul Rick Scott şi-a exprimat dorinţa să facă cât mai dificilă posibilitatea de a cumpăra o armă de foc.
19:20
Locuitorii capitalei nu vor mai avea justificări pentru a traverse neregulamentar strada pe timp de noapte. Toate trecerile pietonale subterane din oraș  vor fi deschise și noaptea. Anunțul a fost făcută prin intermediul unui comunicat de presă de către Primăria municipiului Chişinău. Potrivit informației, astăzi,  angajaţii serviciilor municipale au demontat porţile de acces de la trecerea subterană de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt intersecţie cu strada Ismail.
19:10
Două persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost împuşcate în unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale Elveţiei. Potrivit primelor informaţii, reprezentanţii poliţiei au declarat că nu au detalii care să confirme faptul că incidentul ar avea legătură cu un act terorist, scrie Reuters.
19:00
Două persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost împuşcate în unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale Elveţiei. Potrivit primelor informaţii, reprezentanţii poliţiei au declarat că nu au detalii care să confirme faptul că incidentul ar avea legătură cu un act terorist, scrie Reuters.
18:50
Agenţia pentru Reglementare în Energetică a  propus dezbaterilor publice revizuirea tarifelor la gazele naturale. Prețul acestora s-ar putea micșora cu 20,3%. Potrivit unui comunicat emis de către ANRE,  pentru consumatorii casnici prețul ar putea fi de 4,42 lei pentru un metru cub, sau cu 20,3% mai mic decât în prezent.
17:50
Prezența inspectorilor de patrulare pe străzile publice poate face diferența. Concluzia am tras-o în urma unui experiment, în care am ales o trecere pietonală aglomerată, și anume pe cea de lângă intrarea în Gara Auto de Nord din Chișinău.După ce preț de câteva minute am filmat comportamentul conducătorilor auto în fața zebrei atunci când în preajma acesteia era un echipaj de patrulare, am făcut același lucru în absența oamenilor legii.Vă întrebați, probabil, câți șoferi au acordat prioritate pietonilor în ambele situații. Răspunsul îl găsiți în materialul de mai jos.
17:30
Profa de vin Anastasia Sărătură ne vorbește astăzi despre Cabernet Sauvignon, un soi de struguri negru, un soi nobil pentru producerea vinului de calitate sau de consum curent. Este originar din Franța însă îl găsiți cam peste tot in lume.
17:10
Cmisia Electorală Centrală anunță că a recepționat astăzi actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă privind desfășurarea referendumului republican legislativ de anulare a sistemului electoral mixt.Cererea și actul de predare-recepționare pot fi văzute aici.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.