Deputat român: Socialiștii de la Chișinău trebuie să rămână fără cetățenia română pentru sperjur

Agora.md, 7 decembrie 2017 13:00

Deputatul PMP, Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, le-a solicitat oficial ministrului Justiției, Tudorel Toader, și ministrului Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleșcanu, prezentarea de informații privind depunerea sau nedepunerea cererilor de renunțare la cetățenia română de către profitorii sperjuri Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi, deputați în Parlamentul Republicii Moldova aleși pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 10 minute
16:10
Cea mai valoroasă maşină din lume va fi scoasă la licitaţie. Este vorba despre un Ferrari 250 GTO by Scaglietti din 1962, pe care se estimează că se vor obţine cel puţin 45 de milioane de dolari, scrie digi24.ro. Licitaţia va avea loc în august, în California.
16:10
Simpatizanții lui Alexei Navalnîi din cadrul Fondului pentru lupta împotriva corupției din Rusia, au depus documentele la Ministerul Justiției pentru a-și înregistra partidul, scrie meduza.io. Formațiunea se va numi „Rusia viitorului”, după cum a anunțat juristul Fondului, Liubov Sobol. 
Acum 30 minute
16:00
Mercurul coboară în termometre, iar ploile vor fi la ordinea de zi. Meteorologii au emis cod galben de ploi și descărcări electrice, valabil începând cu astăzi, ora 18:00, până mâine dimineața.
15:50
Omul de afaceri Ilan Șor susține că orașul Orhei va găzdui summit-ul Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, programat pentru începutul lunii octombrie. Mai mult, acesta a anunțat că o parte a summit-ului se va desfășura la Jora de Mijloc, acolo unde primar al localității a fost aleasă colega sa de partid, Marina Tauber.
Acum o oră
15:40
Are dreptul presa să asiste la ședințele de judecată, să filmeze și să înregistreze? Este întrebarea care a apărut în spațiul public în special după ce judecătoarea Rodica Berdilo a interzis jurnaliștilor să rămână la ședința de judecată la care nu au fost validate alegerile locale noi.Conform Codului electoral, reprezentanţii mijloacelor de informare beneficiază de aceleaşi drepturi ca şi observatorii naţionali. Legea supremă, precum și alte acte normative, stabilesc că în toate instanţele judecătoreşti şedinţele de judecată sunt publice, scrie media-azi.md.
15:30
Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai mare festival de film din România, revine la Chișinău, în perioada 12-15 iulie.
15:20
Cei mai populari vloggeri pe YouTube vor putea primi bani de la abonații lor. Joi, 21 iunie, YouTube a anunțat introducerea unor noi opțiuni care le vor permite creatorilor de conținut să genereze venituri. Una dintre aceste opțiuni, Channel Membership, prevede abonarea, contra plată, la canalele YouTube.
Acum 2 ore
15:00
Guvernul Marii Britanii ia în considerare adoptarea unui acord de asociere, similar celui între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, care să fie implementat post-Brexit, scrie Mediafax. Cel puțin, asta a anunţat o sursă din cabinetul premierului Theresa May, citată de site-ul cotidianului britanic The Independent.
15:00
Nevalidarea alegerilor locale noi a primarului general de Chișinău trezește nedumerire și îngrijorare și în cadrul Uniunii Salvaţi România (USR). Formațiunea de peste Prut condamnă „cu fermitate” furtul voturilor cetăţenilor de către „forţele oligarhice şi pro-ruse”. 
14:30
Circulația transportului electric pe strada Uzinelor va fi suspendată mâine, 23 iunie 2018, între orele 06.00 - 10.00, informează Primăria Chișinău.
Acum 4 ore
14:10
Anunțul a fost făcut de oficialii Ministerului Economiei și Infrastructurii și ai Băncii Mondiale în cadrul vizitei la un producător de miere, beneficiar de grant din partea PAC II. Astfel, dacă până acum erau eligibile pentru finanțare din grant doar serviciile de consultanță pentru dezvoltarea afacerilor, acum companiile vor putea cheltui până la 30% din finananțare pentru procurarea unor echipamente.
14:10
Primele rezultate ale programului Susținerea Agriculturii și Dezvoltării Rurale (SARD) în UTA Găgăuzia și Taraclia au fost prezentate astăzi la Teatrul „Eugen Ionesco” din Chișinău. Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a spus că din această inițiativă susținută de Uniunea Europeană și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, au rezultat peste 100 de noi locuri de muncă create în ultimii doi ani. Reprezentanta Ministerului Agriculturii, Galina Petrachi, a spus că inițiativa ar urma să fie implementată nu doar în raioanele din sud, ci pe tot teritoriul Republicii Moldova.
14:00
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a aprobat acordarea împrumutului de 12 milioane de euro pentru reînnoirea parcului de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă. 
14:00
Deși au viziuni diferite în ceea ce privește decizia de nevalidare a alegerilor locale din Chișinău, luate de Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău, deputații din toate fracțiunile parlamentare spun că protestele sunt o formă democratică de exprimare.
13:50
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a aprobat acordarea împrumutului de 12 milioane de euro pentru reînnoirea parcului de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă. 
13:40
„Igor Dodon are o funcție nouă - este organizator de concerte”. Așa a comentat liderul PAS, Maia Sandu, decizia președintelui de a-și muta concertul dedicat tinerilor, eliberând astfel Piața Marii Adunări Naționale pentru protestul anunțat pentru duminică. Șeful statului a declarat astăzi că își va organiza evenimentul pe stadionul din fața Universității Tehnice a Moldovei.  
13:10
Statul a semnat astăzi un antecontract cu un consorțiu internațional de investitori, care prevede cumpărarea și deetatizarea a peste 40% din acțiuni ale „Moldova Agroindbank”.
13:00
În urma unor mesaje video prin care Andrei Năstase a îndemnat oamenii să iasă la vot, alegerile locale noi din 20 mai și 3 iunie 2018 au fost invalidate de instanța de judecată. Principalul argument invocat au fost mesajele live de pe Facebook postate în ziua scrutinului, care au fost calificate de către magistrații Curții de Apel, dar și de cei ai Curții Supreme de Justiție, drept agitație electorală. Nu este însă pentru prima dată când politicienii, în ziua alegerilor, îndeamnă oamenii să iasă la vot. Un exemplu în acest sens sunt și alegerile prezidențiale din 2016, când în ambele tururi de scrutin, atât Igor Dodon, cât și Maia Sandu au încercat să mobilizeze electoratul. Astfel, apare întrebarea: dacă ar fi fost contestate atunci acțiunile celor doi, rezultatele alegerilor riscau să fie invalidate?
12:50
În perioada  25 iunie - 1 iulie, spectatorii sunt invitați la mai multe spectacole frumoase la teatrul „Mihai Eminescu”, din Chișinău. Iată care este repertoriul spectacolelor pentru săptămâna viitoare.
12:30
Primele rezultate ale inițiativei UE „Susținerea Agriculturii și Dezvoltării Rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” au fost prezentate astăzi la Teatrul „Eugen Ionesco” din Chișinău. Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a salutat decizia autorităților europene de a lucra direct cu autoritățile raionale în cadrul acestui proiect și a criticat Guvernul de la Chișinău, sugerând că acesta ar fi avut o atitudine selectivă. 
12:20
Accidentul din după-amiaza zilei de joi de pe strada Mihai Viteazul din Capitală s-a soldat cu decesul șoferiței din automobilul Honda. Femeia a murit din cauza traumelor, la Spitalul de Urgență.
Acum 6 ore
12:10
Mâine, 23 iunie, în capitală va avea loc o manifestație în susținerea preotului din Ghidighici, Maxim Melinti, căruia i-a fost interzisă oficierea slujbelor bisericești. Evenimentul va avea loc în scuarul Catedralei, la 18:00, iar protestatarii îi vor cere, astfel, Mitropolitului Vladimir să-și anuleze decizia. Organizatorii au menționat că manifestația va fi pașnică. 
11:50
Președintele Igor Dodon consideră că pe terenul pe care sunt acum vestigiile Stadionului Republican nu trebuie construită Ambasada Statelor Unite. Șeful statului consideră că pământul trebuie transferat în gestiunea primăriei, iar pe acel loc - construit un centru cultural. 
11:30
Președintele Igor Dodon consideră că pe terenul pe care sunt acum vestigiile Stadionului Republican nu trebuie construită Ambasada Statelor Unite. Șeful statului consideră că pământul trebuie transferat în gestiunea primăriei, iar pe acel loc - construit un centru cultural. 
11:20
Parlamentul Ungariei a adoptat legea care pedepeşte penal ajutorul dat refugiaţilor. Documentul mai prevede că acestora le este interzis să se stabilească în Ungaria, scrie digi24.ro.Organizaţiile care ajută imigranţi ilegali sunt interzise, iar persoanele fizice riscă pedepse cu închisoarea.
11:20
Cu mișcări precise își leagă fără grabă șireturile. Își potrivește vesta în dungi și își aranjează pantalonii cu talie înaltă. După ce se asigură că ritualul vestimentar a fost respectat, întinde mâna spre cuierul de lângă ușă. Bâjbâie în geanta-i din piele și scoate de acolo un ruj. Fără a se ajuta de vreo oglindă, așează uniform roșeața pe niște buze mici, ușor subțiate. Tot din geanta atârnată în cui scoate un tub cu apă de parfum. Împroașcă cu generozitate în stânga și în dreapta din soluția care miroase a ceai și a iarbă. După ce închide ușa apartamentului de la etajul șase, trece pe lângă ascensor și pornește vioaie pe scări. 
11:20
Președintele Igor Dodon se va odihni și în această vară în Grecia. „Până la sfârșitul lunii iulie suntem aici, la mijlocul lunii august planific să merg pe muntele Athos, așa cum devenit o tradiție”, a menționat acesta. 
10:20
Administratorii de grupuri pe Facebook vor putea pune taxe pentru membri.Facebook va permite acum administratorilor de grup să înceapă să perceapă taxe de la 4,99 dolari la 29,99 dolari pe lună pentru membrii exclusivi în anumite grupuri, a anunțat compania într-un post de blog.
10:20
Întrebat despre protestele care au loc în aceste zile în capitală, Vladimir Voronin a spus că acesta este un exercițiu democratic. „Așa și trebuie, nu trebuie de închis gura, nu trebuie de stat cu mămăliga în gură”, a adăugat comunistul.  
Acum 8 ore
10:00
Șeful statului s-a arătat nemulțumit de hotărârea de ieri a Curții de Apel, care a menținut decizia primei instanțe, privind nevalidarea alegerilor locale noi. Totuși, judecătorul raportor Vladislav Clima a fost numit în funcție printr-un decret semnat de Igor Dodon. Președintele a spus că va verifica dacă sunt încălcări și nu exclude că ar putea fi inițiată procedura de retragere a acestuia din funcție. 
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.