Moldova nu este pregătită pentru liberalizarea pieţei asigurărilor de răspundere civilă auto

Interlic, 14 noiembrie 2017 20:50

Republica Moldova nu este pregătită pentru liberalizarea pieţei asigurărilor de răspundere civilă auto în condițiile în care schimbările trebuie făcute pe etape pentru a evita haosul și crearea altor probleme. Austria a avut nevoie de zece ani pentru a trece de la prețuri reglementate la liberalizarea pieței. Este opinia exprimată în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic” de către jurnalistul Vlad Bercu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 8 ore
21:50
Dezvoltarea unicului aeroport funcțional din țară este absolut esențială deoarece va genera beneficii multiple pentru economia Republicii Moldova. Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, la Aeroportul Internațional Chișinău, unde au fost finalizate lucrările de reconstrucție la suprafețele de mișcare preconizate pentru anul 2017.
21:40
Declarația a fost facută astăzi de Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, în timpul întrevederii cu Prim-ministrul Pavel Filip.
Acum 12 ore
21:30
Şomerii apţi de muncă înregistraţi la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social vor presta, la solicitarea primarului, activităţi de interes comunitar. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, modificări ale legislației în acest sens, în I lectură.
21:30
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în marja participării la Summitul Parteneriatului Estic.
21:30
Republica Moldova și Uniunea Europeană au semnat astăzi, la Bruxelles, pachetul de documente privind acordarea asistenței macrofinanciare de 100 milioane de euro țării noastre. 40 de milioane de euro sunt acordate sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro sunt împrumut. Documentul a fost semnat de Comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, în prezența Prim-ministrului Pavel Filip.
21:20
Stabilirea priorităților și sarcinilor noi privind realizarea proiectelor de infrastructură naționale și regionale, în special în localitățile rurale, au fost subiectul discuției purtate de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul ședinței de astăzi convocate cu directorul Agenției de Stat a Drumurilor (ASD), Gheorghe Curmei, precum și cu Anatolie Usatîi, secretarul de stat în domeniul construcțiilor și infrastructurii drumurilor al Ministerului Economiei și Infrastructurii.
21:10
Evoluţia relaţiilor dintre Republica Moldova şi Alianța Nord-Atlantică (NATO) a fost examinată astăzi, în cadrul întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. Dialogul a avut loc la Bruxelles, în marja Summitului Parteneriatului Estic.
21:00
Datele se conțin în Raportul anual cu privire la monitorizarea evoluției societății informaționale la nivel mondial „Measuring the Information Society 2017”, lansat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor.
21:00
Datele statistice despre evoluția pieței de telefonie mobilă în perioada ianuarie – septembrie 2017 arată că pe această piață continuă să se mențină tendințele prefigurate anul trecut: creșterea ușoară a numărului de utilizatori și a traficului de voce în rețelele mobile și scăderea veniturilor obținute de furnizori pe această piață. Astfel, în nouă luni, numărul utilizatorilor a crescut cu mai bine de 63,7 mii (+1,4%) și a totalizat peste 4 mil. 493 mii (cartele SIM), volumul traficului de voce a sporit, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, cu 11,4 mil. minute (+0,2%) și a totalizat 4 mld. 640,5 mil. minute, iar volumul total al veniturilor a scăzut cu mai bine de 120,2 mil. lei (-4,6%) și a însumat peste 2 mld. 519,4 mil. lei.
21:00
Un proiect în acest sens a fost votat, astăzi, de Parlament, în I lectură. Potrivit proiectului, un lucrător zilier poate desfășura activități pentru acelaşi beneficiar nu mai mult de 90 de zile într-un an calendaristic, iar timpul de muncă nu va depăşi 40 de ore pe săptămână. Autorii proiectului propun ca plata pentru activitatea zilierului să aibă loc la sfârşitul fiecărei zile de muncă, conform înţelegerii dintre beneficiar şi zilier.
20:50
Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) organizează Forul de Afaceri ”Agricultura 2017”.
20:40
15 companii din Republica Moldova, membre ale Asociației Moldova Fruct au participat, cu suportul MIEPO, la Forumul dedicat fructelor și legumelor proaspete pe piața românească ”Legume-Fructe”, ediția a III-a. Evenimentul a fost organizat de publicatia online Modern Buyer în perioada 16-17 noiembrie a.c, la Brașov, România.
20:40
Spectrul şi tipul serviciilor medicale contractate de prestatorul de servicii medicale și contractul încheiat cu Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va fi publicat pe paginile web oficiale ale ambelor instituții. Deputații au votat, în lectură finală, modificări în acest sens, în ședința plenară de astăzi.
20:40
Iulia Costin, Secretar general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii a participat la lansarea unui nou brand autohton, cu susținerea Programului de Atragere a Remitențelor în Economie PARE 1+1, un proiect de succes pentru femeii " b’Queen" lenjerie de lux.
20:40
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, mediul de afaceri din Ucraina este interesat în dezvoltarea relațiilor de parteneriat cu companiile din Republica Moldova, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiționale în infrastructură, industrie, agrobusiness, comerț, etc. Declarația a fost făcută de președintele Uniunii industriașilor şi businessmenilor din Ucraina, Anatoli Kinah, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.
20:30
Potrivit unui comunicat al Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova, criteriile de calificare și de selectare a furnizorilor de produse alimentare în instituțiile de învățământ urmează a fi revizuite de Guvern, până la finele anului curent. Prevederea este stipulată în Hotărârea cu privire la executarea prevederilor Hotărârii Parlamentului nr. 45 din 24 martie 2017 cu privire la Raportul Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ, adoptată în ședința de astăzi a Legislativului.
Ieri
23:10
Ministrul Vladimir Cebotari va participa la cea de-a doua ediție a forumului România - Republica Moldova în domeniul justiției, desfășurat pe 23 și 24 noiembrie curent, la București. Va fi abordat subiectul reformei justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană.
23:00
Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor (MIEPO) anunță întreprinderile că a început colectarea propunerilor de proiecte pentru a le finanța în cadrul Programului ”Promovarea Exportului” pentru anul 2018.
22:50
Comisia juridică, numiri și imunități a audiat, în ședința de astăzi, informația privind executarea Hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Procedura de control parlamentar face parte din prioritățile sesiunii parlamentare curente.
22:50
Președintele Parlamentului Andrian Candu a solicitat continuarea suportului oferit de Banca Mondială în procesul de dezvoltare economică a țării și crearea unui mediu atractiv pentru investitori. Subiectul a fost discutat la întrevederea Speakerului cu Directoarea regională a Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova și Ucraina, Satu Kahkonen.
22:50
Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, în ședința de astăzi, ordinea de zi a ședințelor plenare pentru următoarele două săptămâni.
22:50
Considerăm că raionul Călărași are un potențial pentru dezvoltarea unei platforme industriale și noi vom susține demersurile autorităților locale de creare a unei subzone economie libere în această zonă. Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul vizitei de lucru în această unitate administrativ-teritorială.
22:40
Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde, în perioada 22 – 25 noiembrie 2017, o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic (PaE).
Mai mult de 2 zile în urmă
21:50
Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Documentul a fost elaborat în conformitate cu prioritățile de politici publice ale Guvernului și ținând cont de prevederile acordurilor de finanțare cu partenerii de dezvoltare.
21:50
În debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, Prim-ministrul Pavel Filip a făcut precizări în legătură cu apariţia unor informaţii eronate în presă, privind o presupusă cerere a Republicii Moldova de excludere, de pe agenda Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), a subiectului legat de retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul său.
21:40
Programele și strategiile implementate de autoritățile centrale privind dezvoltarea social-economică a țării, precum și proiectele de susținere a mediului de afaceri, agenților economici din regiuni, în special, localitățile rurale, au fost discutate astăzi la Râșcani de secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), Iulia Costin, cu primarii din raion, conducătorii serviciilor desconcentrate, agenții economicii, locuitorii centrului raional.
21:40
Delegația moldo-turcă s-a reunit ieri la cea de-a II-a Ședință a Comitetului mixt interguvernamental privind implementarea Acordului de Comerț Liber între Republica Moldova și Republica Turcia.
21:40
Vitalie Iurcu, Secretar de Stat în domeniul economic și Iuliana Drăgălin, Secretar de Stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale au avut astăzi o întrevedere cu delegația Emiratelor Arabe Unite (EAU), condusă de Sharief Habib Al Awadhi, Director General СЕО al Zonei Economice Libere Fujairah, aflată în Republica Moldova în perioada 20-23 noiembrie 2017, privind identificarea oportunităților investiționale, în special în domeniul agriculturii.
21:30
Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi alocarea, din Fondul de rezervă al Guvernului, a câte 50 de mii de lei familiilor celor trei persoane decedate în urma accidentul produs, în seara zilei de ieri, la mina din Pașcani, Criuleni.
21:30
Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la deschiderea conferinței regionale „Cyber Drill Alert”, organizată în premieră în Republica Moldova, cu susţinerea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.