Moldova nu este pregătită pentru liberalizarea pieţei asigurărilor de răspundere civilă auto

Interlic, 14 noiembrie 2017 20:50

Republica Moldova nu este pregătită pentru liberalizarea pieţei asigurărilor de răspundere civilă auto în condițiile în care schimbările trebuie făcute pe etape pentru a evita haosul și crearea altor probleme. Austria a avut nevoie de zece ani pentru a trece de la prețuri reglementate la liberalizarea pieței. Este opinia exprimată în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic” de către jurnalistul Vlad Bercu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 12 ore
21:50
Scandalul caritate.md vs RISE Moldova capătă amploare. Platforma, care a fost vizată în una dintre ultimele investigații ale jurnaliștilor de la RISE, cere dreptul la raplică și vine cu un rând de solicitări către echipa care a realizat materialul video „bani din caritate”.
21:40
O investigație publicată de Rise Moldova relevă două cazuri prin care familiile copiilor bolnavi care au beneficiat de ajutor caritabil pentru efectuarea unei operații în Turcia nu sunt mulțumite de finalitatea cazului și de transparența gestiunii donațiilor lor. Co-fondatoarea KLumea, Nata Albot, a reflectat pe marginea cazului.
21:10
La 22 februarie curent, în or. Bender s-a întrunit Comisia Unificată de Control (CUC), care și-a concentrat activitatea pe subiectul principal: acțiunile Comisiei și Comandamentului Militar Întrunit (CMÎ) în legătură cu redeschiderea, la 18 noiembrie 2017 a podului din preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc.
Acum 24 ore
20:30
Parlamentul, în ședința de astăzi, a menținut votul exprimat anterior pentru executarea unor activităţi necalificate, cu caracter ocazional, desfăşurate de zilieri, remisă spre reexaminare de șeful statului.
20:20
Cuantumul alocaţiilor sociale de stat pentru unele categorii de cetăţeni vor fi majorate. Parlamentul, în ședința de astăzi, a examinat și susținut în prima lectură, un proiect de modificare în acest sens.
20:20
Președintele Parlamentului Andrian Candu a rostit o declarație în cadrul dezbaterii moțiunii simple asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici. În textul declarației se menționează:
20:20
Moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici, a fost respinsă astăzi de deputați. Aceasta a fost înaintată de fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în ședința plenară din 15 februarie curent.
20:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu Șeful Misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Republica Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan.
20:10
Am venit astăzi împreună cu echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii – doamna secretar general de stat și secretarii de stat pe domenii-cheie de activitate, în fața Dumneavoastră. Suntem gata să ne expunem pe subiectul moțiunii simple asupra politicii interne în domeniul economiei realizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii în anul 2017.
20:00
Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi Expoziția internațională specializată de vinuri „Expovin Moldova 2018”. Evenimentul a reunit peste 90 de vinificatori din Republica Moldova, România, Ucraina, Georgia, Belarus, Azerbaidjan, Cehia, Slovacia, Ungaria, Italia, Spania și Canada.
20:00
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții grupului german Fritzmeier Group, care intenționează să investească în zona economică liberă „Bălți”. Pentru început, compania planifică amenajarea unei suprafețe de producție de 2000 de metri pătrați.
19:50
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) expune pe pagina sa de Internet, pentru consultare publică, proiectul (.pdf) de hotărâre al Consiliului de Administrație al ANRCETI pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRCETI nr. 31 din 22 decembrie 2016 (în continuare Hotărârea nr.31/2016). Consultarea se va desfăşura până la 7 martie curent, aceasta fiind data limită de prezentare a recomandărilor pe marginea documentului respectiv.
Ieri
22:10
Recent, în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a avut loc prima ședință de lucru cu privire la elaborarea proiectului Regulilor pieței energiei electrice, la care au participat conducerea ANRE, specialiști din cadrul Agenției, Katerina Karali, reprezentanta Secretariatului Comunității Energetice și Costas Kastrinakis, expert al companiei Kantor Management Consultants, de asemenea, reprezentanți din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii și ai întreprinderilor electroenergetice.
22:00
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de lege cu privire la eficiența energetică, prezentat de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. Documentul a fost elaborat în contextul acțiunilor întreprinse de Ministerul Economiei și Infrastructurii privind armonizarea legislației Republicii Moldova în domeniul eficienței energetice cu acquis-ul Uniunii Europene din sectorul respectiv, și anume de transpunere a Directivei europene 27/2012/UE cu privire la eficiența energetică, precum și a angajamentelor asumate de către Republica Moldova în cadrul Tratatului Comunității Energetice și a Acordului de Asociere.
22:00
Termenul de valabilitate al paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova ar putea fi extins de la 7 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, modificări ale legislației privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, în prima lectură.
22:00
Operatorii de furnizare a serviciului public de alimentare cu apă și canalizare vor încheia, în mod obligatoriu, contracte individuale cu fiecare proprietar de apartament din bloc în parte. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, modificări ale legislației în acest sens, în lectură finală.
21:50
Regulamentul stabilește criteriile de eligibilitate pentru beneficiari, pentru locuințele care pot fi procurate și pentru băncile comerciale din Republica Moldova implicate în program. De asemenea, este descrisă detaliat procedura de acordare a creditelor ipotecare prin intermediul programului, precum și modalitatea de acordare și executare a garanției de stat.
21:50
În cadrul ședinței de astăzi, Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv inițiativa legislativă de anulare a prevederii privind scoaterea plăcuțelor de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar. Astfel, vor fi depășite dificultățile cu care se confruntă conducătorii auto în cazul ridicării numerelor de înmatriculare.
21:50
Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, două proiecte de hotărâre care prevăd inițierea negocierilor asupra a două protocoale ce prevăd extinderea termenului de ședere de 90 de zile pe teritoriul ucrainean, pentru transportatorii moldoveni. Mai exact, este vorba de proiectul Protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto din 20 martie 1993 și proiectul Protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la activitatea transportului feroviar din 20 martie 1993.
21:40
Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, demisia directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vitalie Pîrlog din funcția deținută.
21:40
Executivul a aprobat astăzi crearea Agenţiei Naţionale pentru Cercetare şi Dezvoltare, care va implementa politicile statului în domeniile cercetării, inovării și dezvoltării.
21:40
Extinderea activității investitorilor străini, în special în ramura industriei automotive, evoluțiile pozitive ale sectorului agricol ce au stimulat creșterea industriei alimentare, creșterea cererii interne și externe pentru produsele industriale naționale, datorată inclusiv deschiderii piețelor externe și valorificării acordurilor de cooperare economică internațională au constituit factorii principali care au determinat creșterea sectorului industrial cu 3,4% în anul 2017. Industria prelucrătoare a înregistrat o creștere cu 4,5%, impulsionând evoluția întregului sector industrial.
21:30
Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, edificarea busturilor domnitorilor Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza. Acestea vor fi instalate în Scuarul Domnitorilor din str. Biruinței 1/1, din orașul Călărași.
21:30
Potrivit unei decizii aprobate în ședința de astăzi a Executivului, resursele vor fi utilizate pentru reparația unei grădinițe din raionul Ungheni, a unei școli sportive din orașul Drochia, precum și a unor obiective culturale din capitală.
21:30
Deputatul Sergiu Sîrbu, șeful delegației Parlamentului la AP OSCE, participă la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE. Evenimentul are loc la Viena, în perioada 22-23 februarie 2018.
21:20
Potrivit unui proiect aprobat astăzi de Cabinetul de miniștri, va fi posibilă reevaluarea numărului de cetățeni care au participat la diferite războaie și conflicte armate, precum şi sporirea gradului de siguranță a actului care confirmă statutul de veteran.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:10
Oficiali și experți de nivel înalt vor participa la prima Conferință interparlamentară în probleme de securitate „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente” organizată la Chișinău, la 2 martie curent.
22:10
Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a câștigat un proiect de finanțare din fondul Programului Bazinului Mării Negre 2014-2020 în valoare de circa 600 000 Euro, pe o perioadă de doi ani. Acordul de finanțare urmează să fie semnat pe 2 martie a.c., la București. Este de menționat faptul că în acest apel de proiecte, au depus cereri reprezentanți din 12 state, iar MIEPO a reușit să obțină pentru Republica Moldova statutul de lider de proiect.
22:00
Cuantumul alocaţiilor sociale de stat pentru unele categorii de cetăţeni va fi majorat. Comisia protecție socială, sănătate și familie a examinat și susținut, în ședința de astăzi, un proiect de modificare în acest sens.
22:00
Grupul Parlamentar Popular European a înregistrat o inițiativă legislativă care prevede dublarea șanselor de susținere a examenelor de Bacalaureat. Astfel, pe parcursul unui an de studii ar putea fi organizate patru sesiuni de examinare, și nu două, așa cum prevede actuala legislație.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.