Dosarul Talmaci // Procurorii verifică sinceritatea fostului guvernator BNM

Deschide.md, 14 noiembrie 2017 20:40

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Leonid Talmaci, se află în continuare sub control judiciar din cauza problemelor de sănătate pe care acesta le invocă. În același timp, procurorii verifică sinceritatea declarațiilor acestuia.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 12 ore
21:20
Suportul bugetar din partea UE pentru realizarea a patru programe evaluate va fi alocat Republicii Moldova până la sfârșitul anului curent. Despre acest lucru a anunțat astăzi Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, în timpul întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip.
21:10
Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, în timpul unui briefing de presă, a comentat incidentul cu privire la interdicția de intrare în Republica Moldova a delegației oficiale a Moscovei. Zaharova a catalogat incidentul ca fiind unui scandalos, care pune în pericol relațiile economice, de afaceri, culturale și științifice interstatale.
20:50
Republica Moldova a urcat 4 poziții în Raportul mondial privind evoluția societății informaționale, plasându-se pe poziția 59 din 176 state incluse în clasament. Datele se conțin în Raportul anual cu privire la monitorizarea evoluției societății informaționale la nivel mondial „Measuring the Information Society 2017”, lansat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor.
20:20
În orasul Krasnoiarsk din Rusia, muncitorii au fost surprinși într-o activitate periculoasă pentru viața și sănătatea locuitorilor din zonă.
20:00
A visat să devină stomatolog, dar a devenit designer. Marcela Moscovciuc este o tânără creatoare de modă din orașul Orhei, care coase rochii de mireasă în propriul său atelier din localitate. Fiind masterandă, Marcela a câștigat un grant european în sumă de 13 mii de euro, care i-a permis să-și inițieze o afacere la ea acasă, scrie stirilocale.md.
19:30
Centrul pentru Prevenirea Conflictelor & Early Warning a lansat astăzi cartea „Provocări la adresa spațiului comunicațional comun România - Republica Moldova. Elemente de război informațional în R.Moldova la adresa României”, semnată de Iulian Chifu și Oazu Nantoi.
19:10
Stabilirea priorităților și sarcinilor noi privind realizarea proiectelor de infrastructură naționale și regionale, în special în localitățile rurale, au fost subiectul discuției purtate de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul ședinței de astăzi convocate cu directorul Agenției de Stat a Drumurilor (ASD), Gheorghe Curmei, precum și cu Anatolie Usatîi, secretarul de stat în domeniul construcțiilor și infrastructurii drumurilor al Ministerului Economiei și Infrastructurii.
18:50
Prinţul Harry al Marii Britanii şi un robot se vor număra printre invitaţii care vor realiza câte o ediţie specială a emisiunii „Today Programme”, în perioada sărbătorilor de iarnă, la postul de radio BBC Radio 4, informează bbc.com.
18:30
Alianța pentru Centenar face apel către unioniştii din toate partidele proeuropene din Republica Moldova să participe activ la manifestațiile din 1-3 decembrie de la Chişinău şi din teritoriu.
18:20
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în marja participării la Summitul Parteneriatului Estic.
18:10
O mamă a plecat de acasă și și-a lăsat cei patru copii în voia sorții fără ca să aibă cineva grijă de ei. Fata cea mai mare, în vârstă de 13 ani, a fugit de acasă. Un băiat de 10 ani și-a găsit adăpost la vecini, iar un copil de 8 ani a rămas singur acasă și a avut grijă de un bebeluș de 8 luni.
18:10
18:00
La discuțiile de la Soci, președintele rus Vladimir Putin a scăpat scaunul liderului turc Recep Tayyip Erdogan. Momentul a fost înregistrat si postat pe canalul YouTube – YYT.
17:40
La Bruxelles a fost semnat Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară. Memorandumul a fost semnat de ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, guvernatorul Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, şi de comisarul UE pentru afaceri economice Pierre Moscovici.
17:10
Oraşele din Marea Britanie nu mai pot candida pentru titlul Capitală Europeană a Culturii 2023, ca urmare a Brexitului, a confirmat joi Comisia Europeană.
17:10
Parlamentul britanic va începe la 4 decembrie dezbaterea legii privind retragerea țării din Uniunea Europeană. Dezbaterile asupra acestei legi sunt programate să continue în alte patru zile din decembrie, a anunțat joi conducerea Camerei Comunelor, transmite Reuters.
17:00
Primăria municipiului Chişinău anunță că panourile publicitare de pe str. 31 august 1989, din perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni – Al. Puşkin, vor fi demontate şi evacuate, în termen de două zile.
Acum 24 ore
16:40
Marea actriță română Stela Popescu a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Artista de origini basarabene a fost găsită moartă în curtea casei în care locuia în București.
16:20
Marea actriță română Stela Popescu a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită moartă în curtea casei în care locuia în București.
16:10
Începe a deveni clar de ce președintele Igor Dodon a investit sume uriașe în renovarea vilei Prezidențiale de la Condrița. Weekend-ul trecut, acolo s-a odihnit excentricul deputat rus Oleg Paholkov de la Partidul „Spravedlivaia Rosia”(Rusia dreaptă). În timpul petrecut la Condrița, Dodon i-a răsfățat pe ruși cu carne de porc proaspăt sacrificat, vinuri din beciul reședinței, călătorii cu ATV-ul prin pădurea Condriței și toate acestea pe fondalul imnului Rusiei în interpratarea corului bisericesc de la Mănăstirea Curchi. Deputatul rus este recunoscut ca fiind unul excentric, pagina de facebook a acestuia având multe postări cu arme de foc și femei dezgolite.
16:00
Începe a deveni clar de ce președintele Igor Dodon a investit sume uriașe în renovarea vilei Prezidențiale de la Condrița. Weekend-ul trecut, acolo s-a odihnit excentricul deputat rus Oleg Paholkov de la Partidul „Spravedlivaia Rosia”(Rusia dreaptă). În timpul petrecut la Condrița, Dodon i-a răsfățat pe ruși cu carne de porc proaspăt sacrificat, vinuri din beciul reședinței, călătorii cu ATV-ul prin pădurea Condriței și toate acestea pe fondalul imnului Rusiei în interpreatarea corului bisericesc de la Mănăstirea Curchi.
15:50
Deputatul rus Oleg Paholkov care stătea cocoțat pe șaua din spatele ATV-ului condus de președintele moldovean Igor Dodon chiuia de bucurie, în timp ce mașina zigzaga printre copacii din pădurea din Condrița. Se ținea cu o mână de Igor Nicolaevici, iar cu cealaltă le făcea semne entuziasmate jurnaliștilor care fugeau din urma lor și-i filmau. Deodată, în fața mașinii a apărut cine știe de unde un dâmb, un dâmb pe care președintele moldovean nu l-a putut ocoli și deputatul rus s-a dezechilibrat și a zburat din șa, prăvălindu-se pe spate, pe pământul rece din pădure, de care s-a izbit cu ceafa, s-a izbit atât de tare că i-a alunecat din cap căciula sa de Astrahan. Cameramanul Vova care fugea din urma mașinii s-a poticnit și el de un ciot și a căzut într-o rână, lovindu-se cu capul de o altă buturugă, acoperită de frunzele aurii de la Condrița. În cădere, a reușit să țină camera deasupra capului și aceasta nu a avut de suferit. El ca el, important e că a rămas întreagă camera. A sărit în picioare ca ars, dar nu știa ce să facă mai departe, să filmeze sau nu.
15:40
Doi antreprenori ruși au primit o pedeapsă exemplară din partea unei instanțe de judecată din Yakuția. Pentru că, în stare avansată de ebrietate fiind, și-au dovedit vitejia în fața unor stâlpi de electricitate, cei doi au primit interdicție de a mai consuma alcool pe o perioadă de doi ani.
15:30
Relația dintre Republica Moldova și Alianța Nord Atlantică a fost discutată astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. Cei doi oficiali au pus accent pe colaborarea dintre Alianță și Chișinău, securitatea regională dar și cea a R. Moldova. În cadrul conferinței s-a vorbit și despre Biroul de legătură NATO care urmează să fie deschis în luna decembrie la Chișinău. Totodată șeful Cabinetului de Miniștri de la Chișinău a menționat că R. Moldova este determinată să subscrie activ eforturilor de promovare a păcii și securității în Uniunea Europeană.
15:20
Mă întreba cineva din Iași de ce mulți moldoveni îl votează pe Dodon și îl simpatizează pe Putin. Întrebarea concretă a fost: ce le oferă aceștia? Sau ce le oferă aceștia față de Uniunea Europeană?
15:10
15:00
14:50
14:20
Silvia Răileanu este o tânără de 35 de ani, născută în raionul Bălți, dar stabilită în România din timpul liceului. A terminat Facultatea de Drept în Timişoara, unde s-a și stabilit. Fără nicio experienţă în domeniul agriculturii, împreună cu soțul său a investit în construcția unei super-sere, scrie agro-business.ro.
14:20
Avocații fostului premier, Vlad Filat, nu-și vor mai putea recupera datoriile de aproape 1,5 milioane de euro de la clientul lor (echivalentul a peste 30 de milioane de lei). Decizia a fost luată de Curtea de Apel care este una irevocabilă.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.