Lufthansa oferă 250 mil. euro pentru o mare parte din flota și angajații Alitalia

Independent, 14 noiembrie 2017 20:20

Transportatorul aerian german Lufthansa a oferit 250 de milioane de euro pentru a prelua cea mai mare parte din flota şi jumătate din angajaţii companiei italiene Alitalia, a declarat marţi pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar. The post Lufthansa oferă 250 mil. euro pentru o mare parte din flota și angajații Alitalia appeared first on Independent.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Independent

Acum 24 ore
18:01
Președintele Igor Dodon a avut azi o întrevedere cu interpretul rus Filip Kirkorov care a venit în Moldova pentru a susține grupul „DoReDos” în selecția națională a concursului „Eurovision-2018”. Cunoscutul interpret este compozitorul piesei cu care trupa vrea să cucerească „Olimpul muzical” național, iar mai apoi și cel european. Se pare însă că Președinția de la Chișinău nu are niciun dress code, ori vestimentația lui Kirkorov a fost una în afara oricărei prevederi protocolare.
17:30
Patru chișinăuieni cu vârsta între 25 și 36 de ani au fost reținuți de către oamenii legii fiind suspectați de prepararea și realizarea mai multor tipuri de droguri pe teritoriul capitalei în proporții deosebit de mari. Operațiunea a fost desfășruată de ofițerii de investigații a Direcției de Poliție a mun. Chișinău împreună cu angajații Inspectoratului de Poliție Rîșcani și procurorii oficiului Rîșcani a Procuraturii mun. Chișinău.
17:00
Comisia Electorală Centrală a recepționat actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă privind desfășurarea referendumului republican legislativ Chișinău. Conform prevederilor Codului electoral, în termen de 15 zile de la depunerea actelor, CEC va adopta o hotărâre cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă sau refuzul acestuia.
16:00
De cel puțin jumătate de oră a avut nevoie majoritatea parlamentară pentru a-și aduna toți deputații pentru a „vota” moțiunea simplă în privința ministrului Economiei și Infrastructurii Drumurilor, Chiril Gaburici, depusă acum o săptămână de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Astfel, după ce un minim de 51 de deputați au fost prezenți în sală, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a pus la vot moțiunea simplă care însă nu a adunat niciun vot. Aceasta însă nu l-a împiedicat pe Candu să jubileze.
15:30
Consiliul Afacerilor Externe al Uniunii Europene va discuta situația actuală din Republica Moldova, precum și alte probleme, luni, 26 februarie. Miniștrii de externe ai UE vor dezbate implementarea Zonelor de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, angajamentul UE cu Moldova și viitoarele perspective de până la următoarele alegeri parlamentare din Moldova, transmite IPN.
14:10
Trei cazuri de introducere ilegală în țară a bunurilor nedeclarate au fost depistate, pe parcursul unei zile, de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal, entitate cu competențe pe întreg teritoriul țării, care asigură cel de-al doilea filtru de control după cel de la trecerea frontierei. Valoarea capturilor este estimată la peste 250 de mii de lei.
14:00
Cunoștințele mele îmi permit să pot să gestionez, să fiu un manager la Ministerul Economiei. Mai mult decât atât, am o echipă foarte bine pregătită, și eu sunt sigur că ei vor face față mai departe acestor provocări care le avem pe domeniul Ministerului. Acesta a fost o parte din răspunsul ministrului Chiril Gaburici la întrebarea privind diploma de Bacalaureat falsă. Gaburici a precizat că atunci când și-a dat acordul să revină „în politică” era conștient de faptul că această temă va reveni în opinia publică, iar „toată mizeria asta, care e creată artificial”, nu-l va deranja în activitatea sa de toate zilele.
13:20
Un accident cu implicarea a patru automobile a avut loc astăzi pe strada Decebal din capitală, în apropiere de intersecția cu strada Zelinski. Potrivit martorilor, șoferul care s-ar face vinovat de producerea accidentului s-a încuiat în mașină și refuză să comunice cu oamenii legii veniți la fața locului.
13:00
Primăria municipiului Chișinău anunță despre suspendarea traficului rutier pe strada Ion Creangă din capitală, în perimetrul străzilor Eugen Coca - Vissarion Belinski, în ziua de sâmbătă, 24 februarie, între orele 7.00–16.00. Suspendarea va avea loc în legătură cu executarea lucrărilor de defrișare și curățare sanitară a arborilor.
12:30
Deputata liberal-democrată Maria Ciobanu a depus o plângere la Procuratura Generală după ce, în cadrul ședinței plenare de astăzi, a anunțat că aseară ar fi fost amenințată cu moartea. Potrivit deputatei, în apropiere de miezul nopții, aceasta a fost contactată telefonic, comunicându-i-se că, dacă „mai deschide gura în Parlament, va fi pentru ultima oară”.
12:20
Președinția română a transmis un punct de vedere după declarația lui Tudorel Toader și arată că președintele Klaus Iohannis își menține punctul de vedere privind activitatea DNA și a conducerii direcției, transmite Digi24.
12:10
Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv inițiativa legislativă de anulare a prevederii privind scoaterea plăcuțelor de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar. Astfel, potrivit Guvernului, vor fi depășite dificultățile cu care se confruntă conducătorii auto în cazul ridicării numerelor de înmatriculare.
12:00
În jur de 70 de angajați ai unei companii private au ocupat abuziv, în dimineața acestei zile, clădirea administrativă al unui sanatoriu din Odesa. După cum relatează publicația locală „Dumskaya”, cu trimitere la directorul sanatoriului „Lermontovskii”, angajații acestuia nu sunt lăsați să intre în clădire.
11:40
Parlamentul a menținut votul exprimat anterior pentru executarea unor activități necalificate, cu caracter ocazional, desfășurate de zilieri, remisă spre reexaminare de șeful statului. Potrivit noii legi, un lucrător zilier poate desfășura activități pentru același beneficiar nu mai mult de 90 de zile într-un an calendaristic, iar timpul de muncă nu va depăși 40 de ore pe săptămână.
Ieri
19:30
Cel puțin 51 de deputați în viitorul Parlament, dacă acesta va fi ales în baza sistemului mixt vor veni din afara Chișinăului. Astfel, Parlamentul se pregătește de pe acum să primească deputații „uninominali”, pregătind pentru aceștia o parcare în spatele clădirii. Ce-i drept, în acest scop au fost defrișați cel puțin 15 arbori, majoritatea dintre care, potrivit deputaților opoziției, erau „perfect sănătoși”.
17:50
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi cadrul normativ secundar care asigură punerea în aplicare a programului guvernamental „Prima Casă”. Acesta stabilește criteriile de eligibilitate pentru beneficiari, pentru locuințele care pot fi procurate și pentru băncile comerciale din Republica Moldova implicate în program. De asemenea, este descrisă detaliat procedura de acordare a creditelor ipotecare prin intermediul programului, precum și modalitatea de acordare și executare a garanției de stat.
17:30
Zi istorică pentru sportul din Ungaria! Echipa maghiară de patinaj viteză a reușit prima medalie de aur din istoria țării la Jocurile Olimpice de Iarnă și a stabilit în același timp și un record olimpic al probei, conform Hungary Today.
16:50
Primăria Moscovei a permis instalarea pe casa în care a locuit politicianul rus de opoziție Boris Nemțov a unei plăci comemorative cu numele acestuia. Despre aceasta a anunțat, prin intermediul unui mesaj pe Twitter, primarul Moscovei, Serghei Sobianin.
16:30
O grădiniță din raionul Ungheni, o școală sportivă din orașul Drochia, precum și câteva obiective culturale din capitală vor fi reparate din Fondul de intervenție al Guvernului. Executivul a decis azi alocarea a aproximativ 6 milioane de lei în acest sens.
16:10
Cetățeanul României, documentat pentru deținerea cu scop de înstrăinare a cocainei, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Judecătoria Hâncești a dispus astăzi aplicarea măsurii preventive pe numele constănțeanului care a încercat să intre în Moldova sub influența drogurilor, prin eschivarea de la procedura legală privind trecerea frontierei de stat.
15:50
Un cinematograf din Moscova a fost amendat cu 100.000 de ruble (1.700 de dolari) pentru difuzarea filmului satiric interzis „The Death of Stalin” (trad. „Moartea lui Stalin”), relatează joi media de stat, potrivit DPA.
15:40
Individul ce apare în imagine este căutat de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Rîșcani și ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, fiind bănuit de comiterea unei infracțiuni grave, comisă pe teritoriul sectorului Rîșcani al capitalei.
15:20
Peste 30 salvatori din cadrul Detașamentului Căutare Salvare nr.2 din municipiul Bălți au aflat mai multe informații despre operarea bărcilor și navelor cu capacitatea motorului până la 50 de cai putere. Salvatorii au fost instruiți pentru a conduce bărci și nave în operațiuni de salvare. Lecțiile au fost ținute ieri de către un grup de specialiști din cadrul Portului Internațional Giurgiulești.
15:10
Doi bărbați de 45 și 50 de ani, stabiliți cu domiciliul în raionul Florești, au fost reținuți de poliţişti, fiind suspectați de creșterea, păstrarea și comercializarea drogurilor de tip marijuană și paie de mac din care se extrage opium. Anterior, suspecții au fost condamnați pe infracțiuni similare, unul din ei fiind la libertate cu termen de probă.
14:50
Prima cantitate impunătoare de substanțe narcotice din acest an a fost descoperită de angajații Poliției de Frontieră la începutul săptămânii curente, la frontiera moldo-română. Un cetățean al României este documentat pentru deținerea cu scop de înstrăinare a 4,01 grame de cocaină.
14:40
Fostul ambasador al Turciei în Republica Moldova Hulusi Kiliç a fost decorat de către președintele Igor Dodon cu „Ordinul de Onoare”. Potrivit șefului statului, distincția i-a fost acordată „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea și aprofundarea colaborării interstatale constructive și atotcuprinzătoare dintre Republica Turcia și Republica Moldova în diferite domenii, precum și pentru contribuția la implementarea unor proiecte de investiții în țara noastră”.
14:00
Un minor în vârstă de 17 ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reținut de angajații grupei specializate în combaterea jafurilor a IP Ciocana din cadrul Direcție de Poliție mun. Chișinău, fiind bănuit în comiterea jafurilor stradale pe timp de noapte. Polițiștii au stabilit că minorul în mod deschis a deposedat două femei cu vârstele de 47 și 64 de ani de gențile în care se aflau bunuri materiale, astfel cauzându-le un prejudiciu în sumă de 3.000 de lei.
14:00
Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, demisia directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vitalie Pîrlog din funcția deținută. Vitalie Pîrlog a fost numit de Parlament în funcția de director al SIS, pentru o perioadă de cinci ani, la 21 decembrie 2017, iar cererea a depus-o pe 20 februarie, la nici două luni împlinite.
13:50
Deutsche Bank și Barclays, doi dintre cei mai mari creditori europeni, ar putea avea în continuare probleme chiar dacă și-ar îmbunătăți câștigurile dobândite în urma investițiilor cu 50% anul acesta, subliniază o analiză realizată de Goldman Sachs Group, potrivit Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.
12:40
Moțiunea simplă, înaintată de socialiști pe numele ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, va fi examinată mâine în Parlament. Decizia a fost luată la ședința Biroului Permanent a Parlamentului, fiind anunțată azi în cadrul ședinței plenare de către Andrian Candu.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.