Andrian Candu: Cel de-al doilea raport Kroll va fi finalizat în luna noiembrie

TRM, 14 noiembrie 2017 20:20

Cel de-al doilea raport al companiei Kroll care investighează fraudarea miliardului, va fi finalizat în luna noiembrie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în această seară, în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum o oră
09:20
De Dragobete, dansurile, cântecele şi ingeniozitatea au fost pe ordinea zilei. Sărbătoarea a fost marcată cu mult fast la Pretura din sectorul Buiucani al capitalei, unde a fost organizat un concurs pentru elevii celor cinci licee din sector, relatează Mesager.
Acum 4 ore
06:20
Primăria municipiului Chişinău anunţă că sâmbătă, 24 februarie, între orele 07:00 – 16:00, va fi suspendat traficul rutier pe strada Ion Creangă, în perimetrul străzilor Eugen Coca – Vissarion Belinski, în legătură cu executarea lucrărilor de defrişare şi curăţare sanitară a arborilor.
Acum 24 ore
20:20
Reprezentanţii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) s-au plâns astăzi premierului Pavel Filip că se confruntă cu mai multe probleme în activitate. Şeful Executivului le-a spus primarilor că ştie despre problemele lor şi a insistat pe crearea unei platforme de comunicare cu autorităţile publice locale, relatează Mesager.
20:20
Ultimele reforme promovate de Guvern şi Parlament, dar şi planurile guvernării pentru 2018 au fost subiectul discuţiei liderului democrat Vlad Plahotniuc cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, James Pettit, în timpul întrevederii de astăzi. Cei doi şi-au exprimat dorinţa de a dezvolta parteneriatul şi de a găsi noi moduri de cooperare în cât mai multe domenii, relatează Mesager.
20:20
20 de comunităţi rurale din 15 raioane ale ţării vor învăţa cum să asigure respectarea drepturilor minorităţilor rome şi vor promova toleranţa faţă de etnii. Proiectul, care va fi realizat în următorii doi ani cu suportul Uniunii Europene, presupune implicarea atât a autorităţilor locale, cât şi a şcolilor pentru a combate discriminarea persoanelor de etnie romă, relatează Mesager.
19:20
Grupul de iniţiativă privind organizarea referendumului republican legislativ de abrogare a sistemului mixt a depus, astăzi, actele de înregistrare la Comisia Electorală Centrală. CEC are la dispoziţie 15 zile pentru a lua o decizie. În cazul unui aviz pozitiv, grupul urmează să înceapă colectarea celor 200 de mii de semnături necesare, relatează Mesager.
19:20
Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) manifestă îngrijorare în legătură cu intenţia autorităţilor transnistrene de a construi un „terminal vamal” în Zona de Securitate, ceea ce a servit drept motiv pentru blocarea deciziilor CUC privind redeschiderea circulaţia pe podul din preajma localităţilor Gura Bâcului şi Bâcioc.
19:20
23 februarie – motiv de dispută în cadrul şedinţei plenare de astăzi din Parlament. Felicitările deputaţilor comunişti cu prilejul Zilei Armatei Sovietice au stârnit controverse printre aleşii poporului. În timp ce unii consideră că marcarea unui secol de la crearea Armatei Roşii a Uniunii Sovietice este prilej de sărbătoare, alţii sunt de părere că este un motiv de doliu şi ruşine naţională, relatează Mesager.
18:20
Al treilea meci amical pentru naţionala Moldovei în 2018. Tricolorii se pregătesc pentru duelul de luni cu Arabia Saudită din deplasare. Ioniţă, Gaţcan, Epureanu şi Gînsari nu vor juca, pentru că 26 februarie nu este dată FIFA, relatează Mesager.
18:20
Au spus din nou „Da!” şi au dansat împreună ca prima dată. 21 de cupluri din capitală şi-au sărbătorit nunta de aur şi de diamant. După mai bine de jumătate de secol, trăit umăr la umăr, perechile au depănat amintiri frumoase despre viaţa în doi, relatează Moldova1.
18:20
Transfer inedit realizat de Zimbru. Formaţia din capitală a achiziţionat un mijlocaş norvegian cu origini cubaneze, relatează Mesager.
18:20
Scriitorul Igor Creţu, poet, reputat traducător din literatura rusă şi din literatura universală a încetat astăzi din viaţă, la vârsta de 95 de ani. Despre aceasta a anunţat Uniunea Scriitorilor din Moldova.
16:20
Moţiunea simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, implementate de Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI), condus de ministrul Chiril Gaburici, înaintată de către deputaţii din fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), a fost respinsă de către deputaţi.
16:20
Meteorologii au emis astăzi, 23 februarie, Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Avertizarea meteorologică va intra în vigoare în data de 25 februarie şi va fi valabilă până pe data de 2 martie.
15:20
Scandal diplomatic. Deputatul socialist, Grigore Novac, îl învinuieşte pe consulul României la Bălţi, Mihail Baciu, că le-ar fi propus bani mai multor aleşi locali pentru ca să semneze declaraţii unioniste şi că ar fi întreprins acţiuni de promovare a unui partid politic. Contactat de Moldova 1, Ministerul de Externe de la Bucureşti consideră că învinuirile se înscriu în logica unei campanii electorale locale şi îşi manifestă îngrijorarea faţă de intensificarea atacurilor împotriva României, relatează Moldova 1.
15:20
Legislaţia naţională cu privire la protecţia şi asigurarea confidenţialităţii datelor în cadrul procedurilor de înregistrare, testare şi omologare a produselor farmaceutice, agrochimice şi fitosanitare va fi racordată la cea europeană. Deputaţii au votat, în şedinţa de astăzi, modificări ale unor acte legislative în lectură finală.
14:20
Pasajului subteran de la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Ismail nu va mai fi închis pe timp de noapte. Primarul interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a dispus demontarea porţilor, după ce ar fi primit foarte multe plângeri de la cetăţeni, relatează Moldova 1.
14:20
Un nou val de distincţii din partea preşedintelui Igor Dodon. Acestea au fost oferite cu ocazia zilei de 23 februarie, serbată în fosta URSS drept Ziua Armatei şi Flotei Maritime Militare, relatează Moldova 1.
14:20
Consiliul Afacerilor Externe al Uniunii Europene va discuta situaţia actuală din Republica Moldova, precum şi alte probleme, luni, 26 februarie. Miniştrii de externe ai UE vor dezbate implementarea Zonelor de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, angajamentul UE cu Moldova şi viitoarele perspective de până la următoarele alegeri parlamentare din Moldova, transmite IPN.
14:20
Atenţie la râuri şi lacuri! Serviciul Meteorologic de Stat a emis astăzi o avertizare Codul Galben de gheaţă fragilă pe râuri şi lacuri. Potrivit meteorologicilor, avertizarea intră în vigoare începând de astăzi, 23 februarie, şi se va menţine până pe 3 martie.
13:20
Fotografiile tuturor membrilor Sfatului Ţării, care acum o sută de ani au votat Unirea Basarabiei cu Regatul României sunt publicate, în premieră, într-un Album. Valoarea noutăţii editoriale, intitulate „Basarabia în actul Marii Uniri de la 1918”, sporeşte şi prin faptul că textele explicative sunt traduse şi în engleză, devenind accesibile unui cerc mai mare de cititori, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) propune micşorarea cu 20,3% tarifului pentru gazele naturale. Propunerea este anunţată pe site-ul Agenţiei, la rubrica transparenţă decizională şi consultări publice, relatează Moldova 1.
12:20
Republica Moldova şi România ar putea încheia un Acord bilateral care ar permite plasarea cetăţenilor moldoveni în câmpul muncii din România. Despre aceasta a anunţat viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat rezultatele vizitei sale la Bucureşti, la începutul acestei săptămâni.
12:20
Cuantumul alocaţiilor sociale de stat pentru unele categorii de cetăţeni vor fi majorate. Parlamentul a examinat şi susţinut, în şedinţa de astăzi, 23 februarie, în prima lectură, un proiect de modificare în acest sens.
12:20
Parlamentul a menţinut votul exprimat anterior pentru proiectul de Lege cu privire la exercitarea unor activităţi necalificate cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, dar şi pentru un proiect de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislativ, remise spre reexaminare de şeful statului.
12:20
Eveniment grandios la Cahul. În ajun de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români, la Cahul a avut loc lansarea Proiectului „Cahul - Capitala Naţională a Tineretului”. Evenimentul, desfăşurat în Piaţa Independenţei, a adunat sute de tineri şi oaspeţi ai municipiului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:20
Transportatorii din Republica Moldova ar putea avea dreptul să stea pe teritoriul Ucrainei mai mult de 90 de zile. Guvernul a aprobat două proiecte de hotărâre care prevăd iniţierea negocierilor asupra a două protocoale în acest sens.
11:20
Serviciul Vamal îşi consolidează capacităţile de asigurare a securităţii economice şi transfrontaliere în regiune şi îşi extinde colaborarea în domeniul controlului non-intruziv. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi a directorului general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu reprezentanţii unui concern american de profil.
10:20
Ministrul Justiţiei din România, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, pentru „acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”, relatează Agerpres.
Ieri
09:20
Nouă persoane, dintre care cinci copii, au fost evacuaţi de pompieri în această noapte dint-un bloc de locuit de pe strada Mihail Kogălniceanu din oraşul Căuşeni. Asta după ce în scara blocului de locuit au luat foc mai multe lucruri, iar fumul dens a împânzit scara.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.