Andrian Candu: Cel de-al doilea raport Kroll va fi finalizat în luna noiembrie

TRM, 14 noiembrie 2017 20:20

Cel de-al doilea raport al companiei Kroll care investighează fraudarea miliardului, va fi finalizat în luna noiembrie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în această seară, în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 12 ore
20:20
Mai multe acte de stare civilă, emise de Tiraspol şi care corespund legislaţiei moldoveneşti, ar putea fi recunoscute de Chişinău. Iniţiativa deputaţilor socialişti a fost votată în prima lectură şi a stârnit discuţii aprinse în Parament. În semn de protest, liberalii au părăsit sala de şedinţe, relatează Mesager.
20:20
Vor să stabilească noi relaţii de afaceri cu partenerii din comunitatea europeană şi cu cei din ţările CSI, pentru a-şi putea exporta producţia. Zeci de specialişti şi conducători ai companiilor avicole, precum şi furnizori din domeniu din ţară, dar şi de peste hotare, s-au întrunit la Chişinău, la Forumul Internaţional al Avicultorilor. Avicultorii îşi doresc să preia noi practici, reieşind din condiţiile actuale de piaţă, dar vor şi mai multă susţinere financiară de la stat, pentru a-şi moderniza mai uşor fermele, relatează Mesager.
19:20
La Chişinău a avut loc astăzi, 23 noiembrie, o nouă întrevedere a reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev.
19:20
Republica Moldova şi Uniunea Europeană au semnat astăzi, la Bruxelles, pachetul de documente privind acordarea asistenţei macrofinanciare de 100 milioane de euro ţării noastre. 40 de milioane de euro sunt acordate sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro sunt împrumut. Documentul a fost semnat de Comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă, Pierre Moscovici, ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, în prezenţa prim-ministrului Pavel Filip.
19:20
Sheriff ţinteşte în premieră primăvara europeană. Campioana Moldovei ar putea intra în istoria fotbalului autohton în această seară, dacă va câştiga partida de pe teren propriu cu cehii de la Zlin, iar Lokomotiv va pierde acasă cu FC Copenhaga, relatează Mesager.
18:20
Deputaţii au votat în lectură finală un proiect de lege care urmează să eficientizeze administrarea întreprinderilor de stat şi a celor municipale. Documentul reglementează particularităţile fondării, funcţionării şi încetării activităţii întreprinderilor de stat şi municipale, dar şi modul de administrare a bunurilor transmise acestora, transmite IPN.
18:20
75 de copii au părăsit pentru totdeauna instituţia rezidenţială pentru copii de vârstă mică din Bălţi, iar alţi peste 350 de copii se bucură de dreptul lor la familie - toate acestea graţie unui proiect de amploare încheiat cu succes de Asociaţia ,,Copil, Comunitate Familie”, în parteneriat cu UNICEF şi Ministerul Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale. Totalurile proiectului, intitulat ,,Copiii de vârstă mică, înţelegem necesităţile, dezvoltăm serviciile, reformăm sistemul”, care a durat doi ani, au fost făcute astăzi, 23 noiembrie, în cadrul unei mese rotunde, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18:20
Republica Moldova este unul dintre cei mai importanţi actori în cadrul Parteneriatului Estic. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Pavel Filip, ce a avut loc în marja Summit-ului Parteneriatului Estic.
17:20
În hrişca servită copiilor de la Grădiniţa nr. 157 din capitală erau larve de molie. Cel puţin asta afirmă reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), relatează Moldova 1.
17:20
Criteriile de calificare şi de selectare a furnizorilor de produse alimentare în instituţiile de învăţământ urmează a fi revizuite de Guvern, până la finele anului curent. Prevederea este stipulată în Hotărârea cu privire la executarea prevederilor hotărârii Parlamentului cu privire la Raportul Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentaţia copiilor în instituţiile preşcolare şi de învăţământ, adoptată în şedinţa de astăzi a Legislativului.
17:20
Miniştrii Justiţiei din Republica Moldova şi România, Vladimir Cebotari şi Tudorel Toader, au semnat un protocol pentru dezvoltarea sistemelor de probaţiune din cele două state, în cadrul ediţiei a doua a forumului juridic bilateral.
Acum 24 ore
16:20
Pregătirile pentru parada din Bucureşti sunt pe ultima suta de metri. Militarii din Garda de Onoare, care vor defila în Piaţa Arcul de Triumf de Ziua României, au făcut ultimele repetiţii, astfel încât mâine să poată deja pleca spre destinaţie. Cei 33 de ofiţeri şi subofiţeri vor merge în pas cadenţat alături de militari din Bulgaria, Regatul Unit al Marii Britanii, Canada, Germania şi Ucraina. Pentru ca totul să meargă strună, militarii s-au pregătit intens, iar ca să facă faţă unor situaţii neprevăzute apelează şi la unele şiretlicuri, relatează Moldova 1.
16:20
Prima tranşă din suportul structural al UE va fi debursată Republicii Moldova în primul trimestru al anului viitor. Anunţul a fost făcut de către comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johanes Hahn, la o întrevedere cu jurnaliştii prezenţi la Parteneriatul Estic, relatează Radio Moldova Actualităţi.
16:20
Societatea civilă a lansat o petiţie on-line prin care solicită transparenţă în dosarul biatului de şase ani din satul Verejeni, raionul Teleneşti, găsit fără suflare într-o fântână din localitate şi pedepsirea celor care se fac vinovaţi de moartea băiatului.
16:20
Biroul de legătură NATO la Chişinău va fi inaugurat la începutul lunii decembrie. Anunţul a fost făcut de către secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută în comun cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, după întâlnirea bilaterală de la Bruxelles.
15:20
Discuţii aprinse post-referendum în platoul emisiunii „Butonul Roşu” de la postul public de televiziune Moldova 1. În timp ce liberalii cred că plebiscitul a fost o răsplată oferită socialiştilor de către democraţi, PSRM afirmă că scrutinul a arătat cine sprijină puterea şi cine este împotriva ei. Directorul Asociaţiei Promo-LEX, Pavel Postică, crede însă că oamenilor pur şi simplu le-a fost frică să-şi arate preferinţele politice, relatează Moldova 1.
15:20
Rezultatele plebiscitului eşuat au încins spiritele între liberali şi socialişti. Deputaţii PL le-au cerut iniţiatorilor să restituie în buget cele aproape nouă milioane de lei cheltuite pentru plebiscit. În replică, deputaţii PSRM i-au acuzat pe liberali de coruperea municipalităţii şi i-au îndemnat să-şi ia gândul de la Primărie, relatează Moldova 1.
14:20
Şomerii apţi de muncă înregistraţi la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social vor presta, la solicitarea primarului, activităţi de interes comunitar. Parlamentul a aprobat, în şedinţa de astăzi, modificări ale legislaţiei în acest sens, în I lectură.
14:20
Activităţile necalificate, cu caracter ocazional, desfăşurate de către zilieri vor fi, pentru prima dată, reglementate prin lege. Un proiect în acest sens a fost votat, astăzi, de Parlament, în I lectură, se meţionează într-un comunicat al Legislativului.
14:20
Parlamentul a ratificat, în şedinţa de astăzi, 23 noiembrie, Tratatul de la Marrakesh pentru facilitatea accesului la operele publicate al persoanelor nevăzătoare, cu deficienţe de vedere sau cu alte dificultăţi de citire a materialelor imprimate, adoptat la Marrakesh, la 27 iunie 2013.
13:20
În raionul Călăraşi ar putea fi creată o subzonă a Zonei economice libere. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către viceprim-ministrul, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc, în timpul vizitei sale de lucru la această unitate administrativ-teritorială şi a întâlnirilor cu autorităţile locale, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
Şedinţa Consiliului municipal Chişinău (CMC), programată pentru astăzi, 23 noiembrie, a fost amânată din lipsă de cvorum. La şedinţă s-au prezentat doar 23 de consilieri municipali din totalul celor aleşi.
13:20
Doi bărbaţi din capitală au fost condamnaţi pentru violenţă în familie. Unul dintre ei a fost anterior în conflict cu legea, a comunicat pentru Radio Moldov Actualităţi, ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Eugen Roşca.
12:20
Meteorologii au anunţat miercuri risc însemnat (de gradul trei) de avalanşă, la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, ceea ce înseamnă şi zona turistică Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă măsoară 67 de centimetri, scrie Agerpres.
12:20
Republica Moldova a cucerit patru medalii la Campionatul Internaţional de Tir „Omega Tehnoton”, care s-a desfăşurat la Iaşi. Campioană a devenit Ecaterina Rotari, iar pe treapta a treia a podiumului de premiere au urcat Alexandra Verdeş, Anastasia Ghieş (proba puşcă) şi Kiril Uşanlî (proba pistol).
11:20
În perioada 2014-2020, Republica Moldova poate accesa de la 610 milioane până la 740 de milioane de euro suport financiar din partea Uniunii Europene. Declaraţia în acest sens a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, transmite IPN.
10:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat nevalabil referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chişinău din 19 noiembrie 2017. Potrivit hotărârii CEC, la votare au participat 108695 alegători sau 17,21 la sută, ceea ce constituie mai puţin de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.
10:20
De la începutul acestui an, 15 mercenari au fost condamnaţi în Republica Moldova pentru că au luptat contra plată în conflictele armate. Chiar dacă, din fericire, în Moldova nu au avut loc atentate extremiste, până în prezent oamenii legii au intentat trei cauze penale pentru justificarea actelor de terorism. Astfel, pentru a preveni eventualele pericole, Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a lansat o campanie de informare a autorităţilor locale şi a societăţii civile. O şedinţă în acest sens a avut loc astăzi la Bălţi, relatează Mesager.
10:20
Cei trei mineri care şi-au pierdut viaţa în mina de piatră din Paşcani, Criuleni, vor fi petrecuţi astăzi pe ultimul drum. Autorităţile din satul Măgdăceşti, unde locuiau cei trei bărbaţi, au declarat zi de doliu pentru azi şi mâine, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10:20
Alimentaţia copiilor în grădiniţe este din nou în atenţia Parlamentului. În şedinţa plenară de astăzi urmează să fie audiat raportul Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentaţia copiilor în instituţiile preşcolare de învăţământ, relatează Moldova 1.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.