BERD este dispusă să susţină R.Moldova în identificarea potențialilor investitori în băncile comerciale

Moldova.org, 14 noiembrie 2017 20:10

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este dispusă să susţină R.Moldova în identificarea potențialilor investitori în băncile comercial. De asemenea, BERD este deschisă de a oferi suport în realizarea proiectelor ce ţin de interconexiunea electrică, căi ferate, deșeuri solide și eficiență energetică din ţara noastră. O declaraţie în acest sens a fost făcută de […] The post BERD este dispusă să susţină R.Moldova în identificarea potențialilor investitori în băncile comerciale appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum o oră
09:10
Pentru a scăpa de pedeapsa părinților, un minor din satul Lopatnic, raionul Edineț, a pornit pe jos într-o direcție necunoscută, astfel rătăcindu-se în zona de frontieră. La intervenția polițiștilor de frontieră acesta fost depistat și întors în familie. Cazul a avut loc pe 23 februarie, în jurul orei 15.30. La sediul Sectorului Poliției de Frontieră […] The post Pentru a scăpa de pedeapsa părinților, a plecat de acasă. Un copil din Lopatnic, pierdut de părinți, găsit în zona de frontieră appeared first on Moldova.org.
09:01
Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată, după ce la ultima ședință a Guvernului au fost aprobate mai multe modificări la unele hotărâri din domeniu. Documentul elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, în colaborare cu Agenția Servicii Publice prevede excluderea obligativității prezentării unui șir de acte necesare în procesul de examinare și […] The post Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată! appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
21:20
Fundația de caritate „Sfântul Gheorghe”, care administrează platforma caritate.md, a înaintat 11 solicitări către RISE, instituția de presă care a publicat la începutul acestei săptămâni o investigație  în care acuză Fundația că beneficiază de comisioane de la o clinică din Turcia care simulează tratamentele. Caritate.md cere publicarea interviurilor integrale, inclusiv cele făcute cu camera ascunsă realizate […] The post Cele 11 solicitări publice lansate de Caritate.md către jurnaliștii RISE/ Document appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
19:20
Interpretul rus Filip Kirkorov a sosit astăzi la Chișinău pentru a-i susține pe membrii trupei DoReDos la preselecția națională a concursului Eurovision. Kirkorov este compozitorul piesei My lucky day cu care trupa concurează. Membrii formației l-au întâmpinat pe interpretul rus pe Aeroportul Chișinău: Acesta a recunoscut că are emoții mai mari decât cei de la […] The post Filip Kirkorov a venit la Chișinău pentru a susține trupa DoReDos. S-a întâlnit și cu Igor Dodon appeared first on Moldova.org.
17:31
Comisia Unificată de Control (CUC) s-a reunit pe 22 februarie având pe agendă subiectul principal: acțiunile Comisiei și Comandamentului Militar Întrunit (CMÎ) în legătură cu redeschiderea, la 18 noiembrie 2017 a podului din preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc. În cadrul discuțiilor delegațiile au făcut un schimb de opinii și au prezentat noi propuneri rezonabile […] The post Autoritățile transnistrene inițiază construcția unui așa zis ”terminal vamal”, destabilizând situația în Zona de Securitate appeared first on Moldova.org.
17:01
Moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici, a fost respinsă  astăzi de deputați. Din cei 51 de deputați prezenți la ședință, nimeni nu a susținut moțiunea. Moțiunea a fost înaintată de fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în ședința plenară din […] The post Deputații au respins moțiunea simplă înaintată ministrului Economiei și Infastructurii appeared first on Moldova.org.
17:01
Întrunirea Ucraina – Georgia – Republica Moldova are loc într-un context favorabil, creat de intenţia UE de a se extinde, iar cele trei state au şanse de a obţine în 2019 perspectiva integrării europene, dacă vor intensifica reformele, consideră expertul pe politică externă din România, Iulian Chifu, citat de TVR Moldova. Invitat în cadrul unei […] The post Iulian Chifu despre întrunirea Ucraina-Georgia-Republica Moldova: Reflectă poziția strategică a UE appeared first on Moldova.org.
16:30
Operatorii liniilor anticorupţie din cadrul tuturor instituţiilor publice din ţară au fost instruiţi astăzi de Centrul Naţional Anticorupţie. Evenimentul a fost organizat de CNA în calitate de entitate responsabilă de funcţionarea sistemului telefoanelor de încredere, informare şi anticorupţie din autorităţile statului. În cadrul mesei rotunde, ofiţerii CNA le-au prezentat operatorilor  metodele de recepţionare şi înregistrare […] The post Operatorii liniilor anticorupţie din cadrul tuturor instituţiilor publice, instruiţi de CNA appeared first on Moldova.org.
15:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Atenționarea intră în vigoare pe 25 februarie și va fi valabilă până pe 2 martie. Potrivit meteorologilor, în această perioadă se așteaptă minime de până la -19 grade. În atenționarea SHS se menționează că răcirea vremii este cauzată de pătrunderea maselor de […] The post Atenție! A fost emis Cod Galben schimbare bruscă a vremii. Se așteaptă minime de până la -19 grade appeared first on Moldova.org.
15:01
Deputata Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Maria Ciobanu a fost amenințată cu răfuiala fizică. Potrivit unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook aseară ea a fost telefonată de către un necunoscut care i-a spus că “dacă mai deschide gura în Parlament, va fi pentru ultima dată”. “Aseară, în jurul orei 23.00, cineva m-a […] The post Deputata Maria Ciobanu, amenințată cu răfuiala fizică appeared first on Moldova.org.
14:31
Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 zile. Conform legislației penale în vogoare membrii grupării criminale riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani The post Mai mulți indivizi preparau și depozitau droguri într-o sală de sport. Polițiștii au ridicat droguri în valoare de 150 000 lei appeared first on Moldova.org.
13:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat pentru dezbateri publice calculele privind noile tarife pentru gazele naturale. Conform estimărilor instituției, acestea pot fi reduce cu aproximativ 20 la sută față de tarifele actuale. Potrivit directorul general al ANRE, Tudor Copaci, este posibilă o ieftinire, în medie, de 20,3 la sută. Această micșorare se […] The post ANRE a publicat pentru dezbateri publice calculele privind noile tarife pentru gazele naturale appeared first on Moldova.org.
13:40
Parlamentul, în ședința de astăzi, a menținut votul exprimat anterior pentru executarea unor activităţi necalificate, cu caracter ocazional, desfăşurate de zilieri,  remisă spre reexaminare de șeful statului. Potrivit noii legi, un lucrător zilier poate desfășura activități pentru acelaşi beneficiar nu mai mult de 90 de zile într-un an calendaristic, iar timpul de muncă nu va depăşi 40 […] The post Deputații și-au menținut votul asupra legii privind activitatea zilierilor, respinsă anterior de Igor Dodon appeared first on Moldova.org.
13:30
De fabuloasa abilitate a deputatului Țuțu de a-și exprima coerent ceea ce pare a fi gânduri știam cu toții. Nici măcar nu este nevoie de comentarii. Faptul că a încurcat „apartenența etnică” cu „aparența etnică” e o simplă confirmare a cât de întemeiată este poziția dumnealui față de denumirea limbii de stat. Dar duioșenia lui […] The post Predica lui Candu: Colegialitate! Omenie! Solidaritate! appeared first on Moldova.org.
13:20
Cuantumul alocaţiilor sociale de stat pentru unele categorii de cetăţeni vor fi majorate. Parlamentul, în ședința de astăzi, a examinat și susținut în prima lectură, un proiect de modificare în acest sens. Potrivit noilor prevederi, se va majora cu 20% mărimea alocaţiei sociale de stat pentru persoanele cu dizabilităţi din copilărie şi pentru copiii cu […] The post Alocațiile sociale pentru unele categorii de beneficiari vor crește. De majorări vor beneficia 78 100 persoane appeared first on Moldova.org.
12:50
Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții grupului german Fritzmeier Group, care intenționează să investească în zona economică liberă „Bălți”. Pentru început, compania planifică amenajarea unei suprafețe de producție de 2000 de metri pătrați. Reprezentanții Fritzmeier Group au apreciat receptivitatea administrației Zonei Economice Libere și a autorităților locale în a le oferi […] The post Fritzmeier Group intenționează să investească în Zona Economică Liberă Bălți appeared first on Moldova.org.
12:01
Au furat bijuterii de aproape un milion de lei şi au reuşit să se facă nevăzuţi. O tânără, în vârstă de 30 de ani, din capitală a rămas fără bijuteriile sale din aur cu diamante, după ce în locuinţa sa au pătruns hoţii, scrie Canal3.md. Făptaşii au acţionat în apartamentul victimei aflat într-un bloc de […] The post Au furat bijuterii de aproape un milion de lei. O tânără, din capitală a rămas fără bijuteriile sale din aur cu diamante appeared first on Moldova.org.
11:40
Autoritățile argentiniene au anunțat că au descoperit un plan prin care ambasada Rusiei din Buenos Aires era folosită ca să fie introduse aproape 400 de kilograme de cocaină în Europa, relatează BBC citat de Digi24.ro. Poliția din Argentina a confiscat 389 de kilograme de cocaină, aflată într-un bagaj diplomatic, într-o anexă a ambasadei Rusiei din […] The post 400 de kilograme de cocaină, găsite în ambasada Rusiei din Argentina appeared first on Moldova.org.
11:20
Cabinetul de miniștri a aprobat ieri regulamentul programului „Prima casă”. Documentul conține mai multe prevederi detaliate privind criteriile de eligibilitate ale aplicanților, condițiile în care băncile vor oferi creditele, dar și cum va fi aplicată garanția de stat. Astfel, pentru a deveni beneficiar al programului prima cază, cetățeanul trebuie să aibă vârsta de până la […] The post Guvernul a aprobat programul Prima Casă. Vezi ce presupune documentul appeared first on Moldova.org.
11:20
În Piața Independenței din Cahul a avut loc joi, 22 februarie, lansarea proiectului ,,Cahul – Capitala Tineretului 2018”. Municipiul Cahul a fost desemnat Capitala Tineretului 2018, pe 12 august 2017, în cadrul evenimentului Ziua Internațională a Tineretului, marcat la Varnița. Programul ,,Capitala Tineretului” reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune […] The post A fost lansat proiectul ,,Cahul – Capitala Tineretului 2018” appeared first on Moldova.org.
11:20
Consiliul municipal Chişinău a decis prelungirea termenului de desfăşurare a concursului pentru elaborarea compoziţiei sculpturale „Grigore Vieru”, până la data de 26 octombrie 2018. Potrivit deciziei CMC, participanţii la concurs vor propune inclusiv locurile unde urmează a fi amplasată compoziţia, cu consimţământul prealabil al comisiei de concurs. Pentru organizarea concursului, autorităţile locale au decis alocarea […] The post Concurs municipal pentru elaborarea compoziţiei sculpturale „Grigore Vieru” appeared first on Moldova.org.
Ieri
09:11
Nouă persoane, printre care cinci copii, au fost evacuați de pompieri în această noapte dintr-un bloc de locuit de pe strada Mihail Kogălniceanu din orașul Căușeni. O fetiță de doar câteva luni a fost transportată pentru investigații medicale la spitalul raional. Apelul la Serviciul 901 a fost recepționat la ora 01.03. Din primele informații angajații […] The post Nouă persoane, printre care cinci copii, evacuați dintr-un bloc din Căușeni appeared first on Moldova.org.
07:20
Începând cu 1 aprilie 2018, veteranii din Republica Moldova vor primi legitimații de tip nou, potrivit unui proiect aprobat astăzi de Cabinetul de miniștri. Astfel, va fi posibilă reevaluarea numărului de cetățeni care au participat la diferite războaie și conflicte armate, precum şi sporirea gradului de siguranță a actului care confirmă statutul de veteran. Schimbarea […] The post Veteranii din Republica Moldova vor avea legitimații de tip nou appeared first on Moldova.org.
22 februarie 2018
19:00
Preşedintele indonezian, Joko Widodo, un împătimit al heavy metal, a scos din buzunar 800 de dolari pentru a intra în posesia albumului Metallica ce i-a fost oferit anul trecut de către premierul danez, a declarat joi un oficial citat de DPA, scrie Agerpres. Premierul danez Lars Lokke Rasmussen i-a oferit lui Joko o ediţie specială […] The post Gest de transparenţă! Preşedintele indonezian a plătit 800 dolari pentru albumul Metallica oferit în dar de premierul danez appeared first on Moldova.org.
18:31
Executivul a aprobat astăzi crearea Agenţiei Naţionale pentru Cercetare şi Dezvoltare, care va implementa politicile statului în domeniile cercetării, inovării și dezvoltării. În același timp, autoritatea va gestiona fondurile pentru realizarea proiectelor pe această dimensiune, fiind responsabilă de evaluarea propunerilor de proiecte înaintate de cercetători. Entitatea va fi înființată prin fuziunea Instituției Publice „Agenţia pentru […] The post Guvernul a aprobat crearea Agenției Naționale pentru Cercetare şi Dezvoltare appeared first on Moldova.org.
18:10
Președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, și-a anunțat astăzi demisia la finalul ședinței Guvernului. Anunțul a fost făcut după ce el a prezentat un raport de activitate al AȘM. ”Am activat în cadrul Guvernului timp de 17 ani. Nu mi-a fost ușor, nici în calitate de ministru, dar nici în calitate de președinte […] The post Gheorghe Duca și-a dat demisia din funcția de membru al Guvernului appeared first on Moldova.org.
18:01
Guvernul a aprobat astăzi modificări şi completări la Codul Muncii al Republicii Moldova. Conform proiectului de lege, concedierile colective în Republica Moldova se vor efectua după următoarea formulă: într-o perioadă de 30 de zile, cel puțin 10 salariați în unitățile care încadrează nu mai mult de 20 și mai puțin de 100 de salariați, cel […] The post Modificări și completări la Codul Muncii privind concedierile colective appeared first on Moldova.org.
17:40
Președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, și-a anunțat astăzi demisia la finalul ședinței Guvernului.Anunțul lui Gheorghe Duca a venit după ce a și-a prezentat raportul de activitate din fruntea AȘM în fața miniștrilor. ”Am activat în cadrul Guvernului timp de 17 ani la ședințele acestea. Nu mi-a fost ușor, nici în calitate de […] The post Gheorghe Duca și-a dat demisia din funcția de președinte al Academiei de Științe appeared first on Moldova.org.
16:50
Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au depistat, aplicată în pașaportul unei moldovence, o viză israeliană cu semne vădite de falsificare. Cazul a fost consemnat ieri, 21 februarie, pe sensul de ieșire din țară. Cetățeanca R. Moldova, în vârstă de 22 de ani, s-a prezentat în calitate de pasager al unei rute ocazionale. […] The post A fost deportată, dar a vrut să se reîntoarcă. O moldoveancă, depistată la frontieră cu viza israeliană falsificată appeared first on Moldova.org.
16:31
În perioada în care Dorin Chirtoacă s-a aflat în fruntea primăriei, iar liberalii – la guvernare, partidul s-a îmbogățit fabulos pe seama contractelor cu statul. Acest lucru este scos la iveală de o investigație realizată de portalul Telegraph.md. Autorii indică o listă de companii fondate și controlate de către liderul PL, Mihai Ghimpu, care au […] The post Presa: Mai multe companii afiliate lui Mihai Ghimpu au câștigat licitații importante appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.