68 de ani de la punerea în circulație a primului troleibuz în Chișinău

Moldova.org, 12 octombrie 2017 19:20

Astăzi, 12 octombrie 2017, se împlinesc 68 de ani de la punerea în circulație a primului troleibuz în capitală. Troleibuzul de tipul MTB circula pe ruta “strada Gospitalinaia (actuala stradă Toma Ciorbă) – strada Svecinaia (actual bd. Gagarin)”. Primul troleibuz a fost condus de către Ivan Grecu. Pe traseul, ce avea lungimea de 6 km, […] The post 68 de ani de la punerea în circulație a primului troleibuz în Chișinău appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 4 ore
20:55
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut astăzi, 16 octombrie, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale, aflați în Republica Moldova pentru a evalua finanțarea adițională în cadrul Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM). Delegația străină este condusă de Andrea Guedes, specialist superior în educație din cadrul Băncii Mondiale. Ministrul Monica Babuc a menţionat […] The post 11 din 16 indicatori ai proiectului reforma învățământului în Moldova, finanţat de BM, sunt realizaţi appeared first on Moldova.org.
20:55
Artistul rus Piotr Pavlenski, care a incendiat deja porţile sediului fostului KGB la Moscova, a fost reţinut împreună cu partenera sa, după ce luni dimineaţă a dat foc faţadei sucursalei Banque de France la Paris, potrivit culturebox.francetvinfo.fr. Potrivit imaginilor transmise pe reţelele de socializare, artistul, îmbrăcat în negru, a incendiat zidul sucursalei şi a rămas […] The post Un artist rus a incendiat Banque de France appeared first on Moldova.org.
Acum 6 ore
19:26
Un fenomen ciudat a putut fi observat luni dimineața pe cerul Marii Britanii din cauza urganului Ofelia. Astfel, mulți britanici au publicat poze pe rețelele de socializare cu soarele care părea să fie roșu, relatează The Telegraph. Fenomenul neobișnuit a putut fi văzut în partea sud-vest, nord-vest și nord-est. Potrivit meteorologilor, soarele părea roșu din […] The post Fenomen ciudat pe cerul Marii Britanii din cauza urganului Ofelia appeared first on Moldova.org.
18:55
Capacitățile instituționale ale Parlamentului Republicii Moldova în procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația UE vor fi consolidate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul Twinning pentru Republica Moldova ”Consolidarea capacităților Parlamentului Republicii Moldova în procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația UE” este implementat de către Camera Deputaților Parlamentului Republicii […] The post UE a lansat un nou proiect Twinning de consolidare a capacităților instituționale ale Parlamentului appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
18:28
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a dat start campaniei de pregătire a referendumului privind revocarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al Chișinăului. Astfel, în capitală au fost instalate zeci de corturi, unde este pus la dispoziţie ziarul “Referendum” și informații necesare despre referendum. Mai mult, în ultimele trei zile, socialiştii deja au […] The post PSRM a dat start campaniei: a instalat zeci de corturi şi a editat ziarul “Referendum” appeared first on Moldova.org.
17:56
Consiliul electoral de Circumscripție Chișinău a amânat examinarea cererii primarului suspendat Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul privind revocarea sa din funcție, care va avea loc pe 19 noiembrie. Aceasta după ce astăzi acest subiect nu a reușit să adune un număr suficient de voturi pentru un răspuns pozitiv […] The post Înregistrarea lui Dorin Chirtoacă la refendumul privind revocarea sa, amânată appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
15:28
Peste 2 000 de polițiști din Republica Moldova au primit echipament, tehnică de calcul și automobile, achiziționate în cadrul suportului bugetar oferit de către Uniunea Europeană pentru reforma Poliției. În total, astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, au fost oferite 54 de automobile, 2 053 de unități de tehnică de calcul şi peste 4 000 […] The post Peste 2 000 de polițiști din R.Moldova au primit echipament, tehnică de calcul și automobile appeared first on Moldova.org.
13:59
Cinci moldoveni au fost depistaţi la frontiera României cu cărţi de identitate româneşti false. Doi plecau în Cehia, iar trei – în Germania. Moldovenii au declarat că intenționau să ajungă în ţările de destinaţie și urmau să folosească cărțile de identitate false pentru a-şi găsi mai ușor un loc de muncă. Astfel, la sfârșitul săptămânii […] The post Cinci moldoveni, depistaţi la frontieră cu cărţi de identitate româneşti false. Doi plecau în Cehia, trei – în Germania appeared first on Moldova.org.
13:27
O instanţă de judecată din Moscova a amendat serviciul de mesagerie Telegram cu 800.000 de ruble (11.000 euro) pentru refuzul de a se conforma cerinței FSB de a furniza informații pentru decodarea mesajelor utilizatorilor, scrie Paginaderusia.ro. Reprezentanții Telegram au 10 zile la dispozitie pentru a contesta decizia. Dacă aceasta rămane în vigoare, Roskomnadzor va aștepta […] The post O instanță din Rusia a amendat Telegram pentru că a refuzat să se supună FSB appeared first on Moldova.org.
12:29
Autorităţile locale din localitatea Peresecina, raionul Orhei, au refuzat construcţia unui complex sportiv, care urma să aibă loc la iniţiativa preşedintelui Igor Dodon. Peresecina era printre cele 10 localităţi, unde urmau să fie construite primele complexuri sportive, în cadrul campaniei naționale ”Iubesc Moldova”, desfăşurată de preşedintele Dodon. Şeful statului a precizat pe pagina sa de […] The post Peresecina a refuzat construcţia unui complex sportiv, care urma să aibă loc la iniţiativa lui Igor Dodon appeared first on Moldova.org.
11:57
Partidul Acţiune şi Solidaritate este dispus să participe la următoarele alegeri parlamentare împreună cu Platforma DA. Formaţiunea şi-a informat partenerii despre faptul că este gata să participe pe o listă comună. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a PAS. Potrivit mesajului postat, mecanismul concret de formare a listei urmează a fi stabilit mai […] The post PAS este dispus să participe la următoarele alegeri parlamentare împreună cu PPDA appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
11:13
Un american de 68 de ani din New Jersey a câştigat 24,1 milioane de dolari după ce a găsit în buzunarul unei cămăși vechi biletul de loterie câștigător cu doar două zile înainte ca premiul să expire, informează CNN. În urmă cu mai bine de un an Jimmie Smith a cumpărat un bilet la New […] The post A găsit biletul câștigător la loto într-o cămașă veche cu două zile înainte să expire premiul appeared first on Moldova.org.
09:54
Un minor de 17 ani, originar din raionul Teleneşti, a fost reţinut de poliţiştii din capitală după ce a comis un şir de jafuri pe străzile oraşului Chişinău. Acesta smulgea lănţişoarele din aur de la gătul trecătorilor şi o lua la fugă într-o direcţie necunoscută. Astfel, pe parcursul lunii septembrie, la Inspectoratul de Poliţie al sectorului […] The post Smulgea lănţişoarele din aur şi o lua la fugă. Un minor din Teleneşti, reţinut la Chişinău appeared first on Moldova.org.
09:27
Iuri Ghervaziuk a fost condamnat la 10 ani de închisoare și amendat cu 3,5 milioane de ruble transnistrene. The post Fostul şef al aşa-zisului comitet vamal din stânga Nistrului, condamnat la 10 ani de închisoare appeared first on Moldova.org.
09:27
Preşedintele Vladimir Putin a râs cu poftă într-o şedinţă, la Kremlin, după o gafă a ministrului rus al Agriculturii. The post Putin a râs cu lacrimi de gafa unui ministru// VIDEO appeared first on Moldova.org.
Ieri
20:14
Chișinăul a primit de Hram, în dar, un monument. Acesta întruchipează un pianist care interpretează o melodie la un pian alb. Monumentul e însoțit și de o inscripție în engleză: „Muzica și frumusețea vor salva lumea”. Monumentul a fost donat de întreprinderea „Lumea Fierului” şi a fost amplasat la intrarea în Grădina Publică Ștefan cel […] The post Chişinăul a primit în dar un monument: un pianist care cântă la un pian alb appeared first on Moldova.org.
17:27
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a anunţat că următorul cutremur mare care se va produce în România va fi mai puternic decât cel din 1977. Gheorghe Mărmureanu a spus la România TV că ultimele cutremure nu sunt legate între ele şi a precizat că “această adâncime care este foarte […] The post Gheorghe Mărmureanu: “Cutremurul cel mare va veni” appeared first on Moldova.org.
13:25
Avionul de tip cargo, care transporta încărcături pentru armata franceză, cu 6 cetățeni ai Republicii Moldova la bord, s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, neajungând 500 de metri până la pista de aterizare. Detaliile au fost enunţate astăzi la celula de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic produs în Coasta de Fildeș. ce a fost convocată […] The post Avionul cu 6 moldoveni s-a prăbușit în Oceanul Atlantic neajungând 500 metri până la pista de aterizare appeared first on Moldova.org.
09:56
Ziua Internațională de spălare pe mâini este marcată pe 15 octombrie. În acest an, ziua se desfăşoară cu genericul: “Mâinile noastre, viitorul nostru!”, care sugerează că spălarea mâinilor protejează sănătatea, permite să construim un viitor sănătos propriu, al comunităților și a lumii în ansamblu. Spălarea pe mâini, cu săpun, are menirea să îmbunătățească accesul la […] The post Ziua mondială a spălatului pe mâini se desfăşoară cu genericul: „Mâinile noastre, viitorul nostru” appeared first on Moldova.org.
09:39
Peste 10.000 de militanți ucraineni de extremă dreaptă au sărbătorit sâmbătă în centrul capitalei, Kiev, împlinirea a 75 de ani de la înființarea Armatei Insurecționale Ucrainene (UPA), o controversată organizație militară care și-a desfășurat activitatea în anii 1940 și 1950, relatează AFP. Mai multe persoane au aprins torțe și fumigene şi au purtat portrete ale […] The post Peste 10.000 de militanți de extremă dreaptă au defilat la Kiev appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:10
Premierul Pavel Filip a dispus ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene Andrei Galbur crearea unei celule de criză, pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic în Coasta de Fildeş. Din celula de criză vor face parte reprezentanţi ai MAEIE şi ai Autorităţii Aeronautice Civile. Celula de criză urmează să elucideze toate circumstanţele accidentului, să verifice informaţiile privind […] The post Pavel Filip a dispus crearea celulei de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic în Coasta de Fildeş appeared first on Moldova.org.
18:10
O echipă de investigare din cadrul AAC al Republicii Moldova pleacă de urgență în Cote de Ivory pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aeronautic cu implicarea aeronavei de tip cargo AN 26, înregistrată în Republica Moldova. Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a fost informată de către autoritățile din Cote […] The post O echipă a AAC a plecat de urgenţă în Cote de Ivory. Va participa la investigarea prăbuşirii avionului înregistrat în RM appeared first on Moldova.org.
17:30
Patru moldoveni au murit şi doi sunt răniţi, după ce un avion s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţa în Oceanul Atlantic. The post Un avion cargo, prăbuşit în Oceanul Atlantic. Patru moldoveni au murit şi doi sunt răniţi// VIDEO appeared first on Moldova.org.
16:10
Calea Ferată din Moldova a renovat din mijloace proprii un tren de tip diesel. Cheltuielile au constituit aproximativ un milion de lei și au inclus schimbarea şi repararea pieselor, a motoarelor, roților, modernizarea vagoanelor. Garnitura va circula pe cursa Bălți – Ungheni sau Bălți – Ocnița.  Lucrările au fost executate timp de circa patru luni, […] The post Calea Ferată din Moldova a renovat un tren diesel. Garnitura va circula pe cursa Bălți – Ungheni sau Bălți – Ocnița appeared first on Moldova.org.
16:10
Ambasadorul Paul Brummell s-a alăturat World Homeless Action Day marcată în întreaga lume pe 10 octombrie. The post Ambasadorul Marii Britanii la București a dormit în stradă// VIDEO appeared first on Moldova.org.
16:10
Liderul Partidului Comuniştilor Vladimir Voronin a menţionat că, în timpul exercitării mandatului său de preşedinte al R.Moldova, omologul său român Traian Băsescu i-a propus să devină preşedinte al României Mari, dacă se va face unirea dintre România şi Republica Moldova. Iniţial despre acest moment a relatat fostul preşedinte român Traian Băsescu, însă Vladimir Voronin până […] The post Vladimir Voronin: Băsescu mi-a propus să facem Unirea, iar el mă va ajuta să devin preşedintele României Mari appeared first on Moldova.org.
16:10
Primăria Chişinău a informat că în ziua de 14 octombrie, când se marchează Hramul oraşului Chişinău, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Ismail – Mihai Viteazul, în legătură cu organizarea pe bulevardul central al capitalei a manifestărilor cultural-artistice consacrate sărbătorii. În context, în perioada de referinţă, […] The post Atenţie! Cum va circula transportul public de Hramul oraşului Chişinău appeared first on Moldova.org.
13 octombrie 2017
21:10
Trei persoane, între care un cetăţean german, au fost reţinute, după ce au fost prinse cultivând cannabis, în judeţul Timiş, într-o zonă cu vegetaţie deasă. Poliţiştii au depistat mai multe culturi, cu aproximativ 2,5 tone de cannabis (masă verde și uscată), valoarea de piaţă a plantelor ridicându-se la aproximativ patru milioane de euro, relatează News.ro. […] The post Captură impresionantă: 2,5 tone de cannabis în valoare de patru milioane euro, găsite de poliţişti în România appeared first on Moldova.org.
17:50
Președintele Comisiei de la Veneția Gianni Buquicchio a făcut o declarație privind criticile aduse de către Președintele Republicii Moldova Igor Dodon față de hotărârile Curții Constituționale (CCM) și independența judecătorilor ei. ”Am aflat că Președintele Republicii Moldova a făcut declarații foarte critice prin care a pus la îndoială hotărârile Curții Constituționale și imparțialitatea judecătorilor constituționali. […] The post Președintele Comisiei de la Veneția a făcut o declarație privind critica adusă CC de către președintele R.Moldova appeared first on Moldova.org.
16:10
PSRM solicită declararea ex-președintelui României Traian Băsescu persona non grata pe teritoriul R.Moldova, pe motiv că intervine în treburile interne ale unei țări suverane. Solicitarea survine după ce a fost lansată iniţiativa de schimbare în Constituție a denumirii limbii de stat. “Această inițiativă, exprimată de speakerul Parlamentului din partea PDM, Andrian Candu, a fost susținută […] The post PSRM solicită declararea ex-președintelui României Traian Băsescu persona non grata pe teritoriul R.Moldova appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.