68 de ani de la punerea în circulație a primului troleibuz în Chișinău

Moldova.org, 12 octombrie 2017 19:20

Astăzi, 12 octombrie 2017, se împlinesc 68 de ani de la punerea în circulație a primului troleibuz în capitală. Troleibuzul de tipul MTB circula pe ruta “strada Gospitalinaia (actuala stradă Toma Ciorbă) – strada Svecinaia (actual bd. Gagarin)”. Primul troleibuz a fost condus de către Ivan Grecu. Pe traseul, ce avea lungimea de 6 km, […] The post 68 de ani de la punerea în circulație a primului troleibuz în Chișinău appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum o oră
14:50
Primăria Chişinău a informat astăzi că mai multe categorii de persoane vor beneficia de ajutoare materiale din partea administraţiei publice locale, în preajma Sfintelor Sărbători de Paşti. În cadrul şedinţei comisiei de stabilire şi acordare a ajutorului material, a fost luată decizia de a susţine financiar următoarele categorii de cetăţeni: – 900 de persoane cu […] The post Mai multe categorii de persoane din Chișinău vor beneficia de ajutoare materiale în preajma Sărbătorilor de Paşti appeared first on Moldova.org.
Acum 6 ore
11:10
În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 25 martie, Republica Moldova va trece la ora de vară. Acele ceasornicului vor fi schimbate cu o oră înainte, astfel ora 2.00 va deveni 3.00. Trecerea la ora de vară are loc în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU şi concomitent cu statele membre ale Uniunii […] The post R.Moldova trece la ora de vară: La noapte, ceasurile vor fi date cu o oră înainte! appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
09:30
Colegiul disciplinar al judecătorilor are doi membri noi.Aceștia au fost selectați în urma unui concurs, la care au participat 5 candidați. Comisia de selectare, din care fac parte reprezentanții Ministerului Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii, a selectat 2 candidați cu cel mai înalt punctaj. Astfel au promovat concursul Angela Otean și Stela Botnaru. Angela […] The post Colegiul disciplinar al judecătorilor are doi membri noi appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
21:20
La solicitarea premierului, ministrul Apărării Eugen Sturza a dat ordin conducerii Armatei Naţionale să mobilizeze efectivul din subordine şi tehnica specială din dotarea Armatei Naţionale pentru a participa la lucrările de deszăpezire şi deblocare pe drumurile naţionale. Astfel, trei echipe de militari cu unităţi de tehnică KRAZ şi KAMAZ din cadrul Batalionului de Geniu „Codru” […] The post Armata Naţională intervine pe traseele naţionale appeared first on Moldova.org.
15:40
Circa 100 de tineri, încorporaţi în Armata Naţională în luna ianuarie curent, au depus jurământul militar în garnizoana Chişinău. Tinerii, care au depus astăzi jurământul în Batalionul de Gardă, sunt printre ultimii care au fost încadraţi în serviciul militar obligatoriu. Prezent la evenimentul desfăşurat în Tabăra Militară, ministrul Apărării Eugen Sturza i-a felicitat pe soldaţii care urmează să execute serviciul […] The post Peste 180 de soldaţi au depus jurământul militar la Chişinău şi Cahul. Ce le-a declarat ministrul Apărării appeared first on Moldova.org.
Ieri
16:00
Un moldovean a fost reținut pe aeroportul din Chișinău în timp ce se întorcea cu o valiză plină de telefoane mobile din SUA. Astfel, locuitor ul municipiului Chișinău, care se întorcea din orașul Chicago, SUA, este cercetat penal pentru contrabandă cu telefoane mobile de tip smartphone, în valoare totală de 337.000 lei. În valizele acestuia, […] The post Un moldovean prins cu 66 de telefoane mobile în valize, în timp ce se întorcea din SUA appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:40
Două societăți cu răspundere limitată (SRL), prestatoare de servicii hoteliere și alimentație publică, precum și administratorii acestora, sunt învinuiți de săvârșirea evaziunii fiscale în proporţii deosebit de mari. Potrivit circumstanțelor cauzei penale, în perioada ianuarie 2013 – octombrie 2017, fondatorul societăților comerciale, împreună cu soția sa în calitate de director și o persoană din subordine […] The post Peste șase milioane de lei, recuperați în cauza evaziunii fiscale a unei rețele de restaurante appeared first on Moldova.org.
09:30
Încă trei persoane au fost reţinute de CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul ilegalităţilor, comise de către un grup infracţional, specializat în legalizarea construcţiilor autorizate şi neautorizate din Chişinău. Este vorba despre reprezentanţii unor agenţi economici care au beneficiat de serviciile grupului. Aceştia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi […] The post Încă 3 persoane, reţinute în legătură cu fraudele comise de către un grup specializat în legalizarea construcţiilor din Chişinău appeared first on Moldova.org.
09:30
Un locuitor al raionului Sângerei va petrece zece ani după gratii pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari. Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2009 – 2010, inculpatul, prin înşelăciune şi abuz de încredere, a însuşit de la 56 de persoane bani, sub pretextul de a le perfecta vize de lucru în domeniul construcţiilor în […] The post Le-a promis vize în Italia, dar a dispărut cu tot cu bani. Un bărbat din Sângerei, condamnat la 10 ani de detenție appeared first on Moldova.org.
09:10
Consiliul Național Politic al PAS a hotărât să amâne adoptarea deciziei cu privire la candidatul la Primăria Chișinău până la finalizarea discuțiilor cu PPDA privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018, care reprezintă moment esențial pentru Republica Moldova. Decizia a fost luată miercuri la ședința Consiliului Național Politic al PAS, […] The post PAS amână decizia privind candidatul la Primărie până la finalizarea discuțiilor cu PPDA privind alegerile parlamentare appeared first on Moldova.org.
21 martie 2018
18:40
Proiectul de lege care prevede trecerea unui teren de circa 70 ha din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, în categoria de terenuri destinate construcțiilor va fi examinat de Parlament, în ședința de vineri, 23 martie 2018. Biroul permanent a decis, astăzi, includerea acestuia pentru examinare în săptămâna curentă. Președintele Parlamentului Andrian Candu a spus, după ședință, […] The post Andrian Candu: Ne dorim să ne putem bucura peste un an de prima sală polivalentă din Moldova appeared first on Moldova.org.
16:40
94. Atâția copii vagabonzi au fost identificați anul trecut pe teritoriul Moldovei. Dintre aceștia, 16 sunt din Chișinău. În 2016, specialiștii de la Direcția Municipală pentru Protecția Copilului a Primăriei Chișinău au identificat în timpul raziilor 87 de copii în stradă. Dacă numărul lor oscilează, un lucru este constant – autoritățile tutelare nu reușesc să-i întoarcă […] The post Cine are grijă de copiii străzii? appeared first on Moldova.org.
16:40
Cuantumul ajutorului social și al ajutorului pentru perioada rece a anului vor crește de la 1 aprilie 2018, urmare a indexării cu 6,6% și majorării venitului lunar minim garantat de la 961 de lei până la 1025 de lei. Astfel, 51,5 mii de familii (peste 118 mii de beneficiari) vor primi, în medie, ajutor social […] The post Ajutorul social și ajutorul pentru perioada rece a anului se vor majora de la 1 aprilie appeared first on Moldova.org.
16:30
Guvernul a decis astăzi renovarea în acest an a șase instituții de învățământ de tip primar, gimnazial și liceal, din subordinea autorităților publice locale. Instituțiile care vor fi reabilitate sunt liceele ”Lucian Blaga” din orașul Iargara, raionul Leova, ”Vasile Pîrvan” din comuna Gotești, Cantemir, ”Silvian Lucaci” orașul Costești, raionul Rîșcani, ”Mihai Eminescu” din satul Sipoteni, […] The post Guvernul va aloca peste 57 milioane lei pentru renovarea a șase instituții de învățământ din țară appeared first on Moldova.org.
16:01
Agenția Națională Transport Auto va avea mai multe atribuții.  Astfel, Agenția va exercita controlul de stat al respectării legislației privind securitatea și sănătatea în muncă pentru unitățile de producere și de prestări servicii a căror activitate este reglementată de legislația din domeniul transportului rutier. Anterior, aceste funcții au fost exercitate de către Inspectoratul de Stat […] The post Agenția Națională Transport Auto va avea mai multe atribuții appeared first on Moldova.org.
15:50
De la 1 aprilie, pensiile pentru limită de vârstă și cele de dizabilitate vor fi indexate cu 6,6%, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Executiv. Astfel, mărimea medie a pensiei pentru limită de vârstă se va majora cu 96,36 de lei, pensiile de dizabilitate vor spori în medie cu 75,82 lei, cele de urmaș – […] The post De la 1 aprilie pensiile vor fi indexate cu 6,6% appeared first on Moldova.org.
15:40
Actele de violență asupra lucrătorilor medicali vor fi sancționate. Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, astăzi, completări la Codul contravențional. Astfel, ultragierea lucrătorului medical, adică jignirea premeditată a onoarei, demnităţii sau reputaţiei profesionale a acestuia în exerciţiul obligaţiilor de serviciu va fi sancționată cu amendă de la 500 la 1 250 de lei. De […] The post Actele de violență asupra lucrătorilor medicali vor fi sancționate. Ce amenzi ar putea fi aplicate appeared first on Moldova.org.
15:40
Soţia/soţul persoanei decorate post-mortem cu ”Ordinul Republicii” sau cu ordinul ”Ştefan cel Mare” ar putea avea dreptul la alocaţii pentru merite deosebite faţă de stat, în sumă de 500 lei lunar. Comisia protecție socială, sănătate și familie a examinat, în ședința de astăzi, un proiect în acest sens și îl va propune spre dezbatere plenului […] The post Rudele persoanelor decorate post-mortem ar putea primi alocații pentru meritele acestora appeared first on Moldova.org.
15:30
Tradițiile culinare, bucatele tradiționale, tehnicile de preparare a mâncării, dar și de conservare a fructelor și legumelor pe timp de iarnă, trezesc admirația și curiozitatea vizitatorilor de peste hotarele țării. Au confirmat-o și trei bucătari din regiunea franceză Bordeaux – Jean Pierre XIDARAKIS, Franck AUDU și Julien CRUEGE – care au descoperit Mănăstirea Frumoasa din raionul Călărași. În […] The post Trei bucătari francezi au descoperit gustul autentic al Moldovei la Mănăstirea Frumoasa. Au văzut cum se face ”plăcinta cu gâțe” appeared first on Moldova.org.
14:20
Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-președintelui și ex-vicepreședintelui UNIBANK, ex-șefului Direcției finanțe și ex-șefului Direcției juridice. Învinuiților li se incriminează faptul că, în perioada 2013-2014, deținând funcția de membri ai Comitetului de creditare al băncii, încălcând regulamentele interne și actele normative […] The post Patru șefi de la UNIBANK, trimiși în judecată. Au eliberat cu încălcări 4 credite, în valoare de 16 mil. dolari și 15 mil. euro appeared first on Moldova.org.
14:20
Membrii Consiliului Național pentru Parteneriatul Public-Privat (CNPPP) au avut astăzi o ședință la care au examinat și coordonat proiectul Hotărârii Guvernului, care prevede modificarea listei bunurilor proprietate a statului și a listei lucrărilor și serviciilor de interes public național propuse parteneriatului public-privat. Documentul urmează să fie înaintat, în mod prioritar, pentru aprobare la ședința Guvernului. […] The post Proiectul “Arena Chișinău”, examinat în mod prioritar de către Guvern appeared first on Moldova.org.
12:40
Doi bărbați, între care un registrator de la Oficiul Teritorial Cadastral Cahul, au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție într-un caz de escrocherie și exces de putere. Cei doi sunt bănuiți că, acționând în complicitate, ar fi înstrăinat ilegal două bunuri imobile, amplasate în municipiul Cahul. Potrivit schemei, puse la cale de cei doi, […] The post Identificau proprietari de bună credință, pe care îi deposedau de apartamente. Două persoane, reținute de CNA la Cahul appeared first on Moldova.org.
12:30
Reghina Apostolova, viceprimarul de Orhei  este candidatul Partidului ”ȘOR” pentru funcția de primar de Chișinău, la alegerile locale noi din 20 mai, a anunțat astăzi liderul formațiunii Ilan Șor. El a declarat că aceste alegeri sunt lipsite de sens, o cheltuială nejustificată de bani și că trebuiau să aibă loc împreună cu cele pentru CMC. […] The post Reghina Apostolova, viceprimarul de Orhei – candidatul Partidului ”ȘOR” pentru funcția de primar de Chișinău appeared first on Moldova.org.
11:40
Programul de stat ”Prima Casă” devine funcțional începând cu 26 martie. Din această dată, cetățenii pot depune cereri de finanțare la băncile care au semnat contracte de colaborare cu Ministerul Finanțelor și Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Din data de 26 martie, băncile comerciale Moldinconbank, Victoriabank și Agroindbank, sunt pregătite să recepționeze […] The post Programul ”Prima Casă”, lansat oficial. Cetățenii pot depune cereri la bănci din 26 martie appeared first on Moldova.org.
11:30
Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești au reținut un autoturism, al cărui certificat de înmatriculare prezenta indici de falsificare. Pasibil de cercetare penală este un locuitor al satului Onești, r-nul Edineț. Incidentul s-a înregistrat în timpul zilei de ieri, 20 martie. Pe direcția intrare în Republica Moldova s-a apropiat un mijloc de transport […] The post Automobil, reținut la frontieră. Șoferul a spus că și-a procurat mașina de la un necunoscut pentru a se deplasa pe câmp appeared first on Moldova.org.
10:50
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a solicitat conducerii Institutului Oncologic să elimine complet consultațiile planificate de către medici în cadrul Secțiilor spitalicești, contra plată, din moment ce în cadrul Centrului Consultativ Diagnostic acestea sunt absolut gratuite. Aceasta după ce ministrul Svetlana Cebotari a efectuat o vizită la Institutul Oncologic pentru a verifica […] The post Ministrul Sănătății a solicitat Institutului Oncologic să elimine consultațiile contra cost din secțiile spitalicești appeared first on Moldova.org.
10:40
Pe 20 martie la Ministerul Justiției a fost depus pentru a fi apostilat primul act de studii emis de Universitatea “Taras Șevcenco” din Tiraspol, conform modelului agreat în procesul de negocieri și cu prezența elementelor neutre. Diploma prezentată a fost recepționată de către responsabilii de resort de la Ministerul Justiției, care au întreprins măsurile procedurale […] The post La Ministerul Justiției a fost depus pentru a fi apostilat primul act de studii emis de Universitatea “Taras Șevcenco” din Tiraspol appeared first on Moldova.org.
10:10
Un tânăr riscă amendă de 32 500 lei, după ce a anunțat polițiștii capitalei că i-a fost furat telefonul într-un microbuz, dar în realitate acesta l-a pierdut. Tânărul de 24 ani s-a adresat după ajutor poliţiştilor sectorului Râșcani în seara zilei de 13 ianuarie. El le-a comunicat că în timp ce se deplasa cu microbuzul […] The post Riscă amendă de 32 500 lei. Un tânăr a declarat Poliției că i-a fost furat telefonul, dar ce s-a întâmplat în realitate appeared first on Moldova.org.
09:50
94. Atâția copii vagabonzi au fost identificați anul trecut pe teritoriul Moldovei. Dintre aceștia, 16 sunt din Chișinău. În 2016, specialiștii de la Direcția Municipală pentru Protecția Copilului a Primăriei Chișinău au identificat în timpul raziilor 87 de copii în stradă. Dacă numărul lor oscilează, un lucru este constant – autoritățile tutelare nu reușesc să-i întoarcă […] The post Cine are grijă astăzi de copiii străzii? appeared first on Moldova.org.
08:10
Sportiva Mariana Eșanu-Cherdivara, 25 ani, este eroina celei de-a treia istorii din cadrul campaniei „Tu știi că poți”. Este triplă campioană europeană, dublă campioană mondială și singura sportivă de lupte libere feminine din R. Moldova care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.   „Eu am știut că pot să ajung pe culmile […] The post Mariana Eșanu-Cherdivara: „Am demonstrat că pot și că nu am câștigat întâmplător” appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.