FOTO // Rusia emite o nouă bancnotă pe care sunt imprimate imagini din Crimeea

Deschide.md, 12 octombrie 2017 19:20

Rusia a prezentat joi o nouă bancnotă pe care sunt imprimate imagini din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014, informează AFP. Bancnotele vor intra în circulație în luna decembrie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 4 ore
22:07
Din cei 3500 de pacienți afectați de hepatita C, care au finalizat tratamentul antiviral către luna Septembrie 2017, sunt înregistrați 3450 de pacienți tratați definitiv. Altfel spus, o rată de 98,5% în ceea ce privește succesul tratamentului. Cifrele au fost anunțate de ex-ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, la Poiana Brașov unde zilele acestea a fost invitată în calitate de speaker la Conferința Naționala de Farmacoenomie și Management Sanitar din România CNFMS 2017.
21:35
21:21
Consiliul Uniunii Europene a adoptat, luni, noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, întrucât Phenianul încalcă şi desconsideră în mod flagrant rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, potrivit unui comunicat al instituţiei europene.
20:51
Partidul Liberal consideră că celor care au inițiat referendumul anti-Chirtoacă, le este frică de un scrutin organizat pe principiul egalității și parității. Reacția vine după refuzul de astăzi al CEC Chișinău privind înregistrarea lui Chirtoacă în calitate de concurent electoral.
Acum 6 ore
20:34
19:51
Parchetul a cerut luni plasarea în arest preventiv a comandantului poliției din Catalonia, Josep Lluis Trapero, în cadrul unei anchete pentru rebeliune desfășurate la Madrid, a anunțat o sursă judiciară, relatează Agerpres cu referire la AFP și Reuters.
19:34
Déjà vu în proaspătul parteneriat preelectoral anunțat de Partidul Acțiune și Solidaritate cu Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr". După ce primii au acceptat propunerea de crearea a unui front comun în pragul parlamentarelor din 2018, PPDA lasă de înțeles că nu-i convin regulile de joc pe care le pune partenerul lor în capul mesei. Andrei Năstase a scris acum două ore pe facebook că „decizia cu privire la modul de participare sau neparticipare la următoarele alegeri parlamentare nu mai poate fi bazată pe sondaje, amânată aidoma celei cu privire la participarea cu un candidat comun în prezidențialele din 2016”. Reacția lui vine la câteva ore distanță după comunicatul PAS în care formațiunea anunța că va merge în alegeri cu candidați comuni, însă aceștia vor fi selectați de o comisie cu participarea societății civile.
19:07
Președintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret privind impunerea de interdicții Coreei de Nord în conformitate cu prevederile unei rezoluții adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, relatează Reuters.
Acum 8 ore
18:34
Viceministra Finanțelor, Maria Cărăuș rămâne în continuare în arest, după ce astăzi Curtea de Apel a acceptat demersul procurilor. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de procurorul Nadejda Busuioc.
18:21
Şase moldoveni, dintre care doi cu dublă cetăţenie – română şi moldovenească –, au fost reţinuţi luni, 16 octombrie, pentru contrabandă şi constituirea de grup infracţional organizat, după ce procurorii DIICOT poliţiştii de frontieră au găsit, în urma unor percheziţii la două depozite din judeţul Vrancea, peste 208.000 de pachete cu ţigări şi sute de mii de fiole şi comprimate din substanţe anabolizante.
18:21
Membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai societății civile, ai partidelor politice etc. au participat la festivitatea organizată de către Comisia Electorală Centrală (CEC) cu ocazia celor două decenii de activitate permanentă. În cadrul ceremoniei oficiale, cu un mesaj de felicitare a venit și președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a oferit distincții angajaților CEC.
18:21
O delegație a Băncii Mondiale se află în Republica Moldova în perioada 16 - 24 octombrie pentru a se informa despre domeniile prioritare pentru finanțarea adițională în cadrul Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM). Ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a avut luni, 16 octombrie, o întrevedere cu reprezentanții delegației, transmite IPN.
17:51
17:23
Artistul rus Piotr Pavlenski, care a incendiat deja porţile sediului fostului KGB la Moscova, a fost reţinut împreună cu partenera sa, după ce luni dimineaţă a dat foc faţadei sucursalei Banque de France la Paris, potrivit culturebox.francetvinfo.fr.
17:11
Dorin Chirtoacă nu a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul local privind revocarea sa din funcție. Decizia a fost susținută doar de 3 membrii ai Consiliului electoral al circumscripției electorale (CECE) municipale Chișinău.
17:08
Neexecutarea intenționată de către o persoană cu funcție de răspundere a hotărârilor Curții Constituționale, precum și împiedicarea executării acestora ar putea fi pedepsită. O inițiativă legislativă privind modificarea și completarea în acest sens a Codului Penal a fost elaborată de către deputații Partidului Popular European (PPEM) și înregistrată la secretariatul Parlamentului, transmite IPN.
16:51
Peste 2000 de polițiști au primit echipament, tehnică de calcul și automobile, procurate în cadrul procesului de reformare a Poliției. Valoarea totală a lotului înmânat astăzi, 16 octombrie, în cadrul unui eveniment oficial, este de 30,7 milioane de lei, transmite IPN.
Acum 12 ore
16:35
Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova anunță despre întreruperea depunerii dosarelor pentru participare la tombola „Loteria Vizelor Green Card”. Relansarea înregistrării va avea loc pe data de 18 octombrie.
16:07
Coaliția de guvernare şi-a dorit nespus de mult să-l lipsească pe Igor Dodon de împuternici, încât a admis mai multe erori atunci când a decis trecerea Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) din subordinea președintelui Republicii Moldova în cea a Guvernului.
15:35
Trei abonamente gratuite pentru încălzirea locuinței și prepararea apei calde menajere pentru o lună, două și, respectiv, trei luni au fost oferite consumatorilor conectați la sistemul centralizat de termoficare. Câștigătorii au fost selectați prin trageri la sorți, în cadrul tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură", organizată de Hramul Chișinăului, transmite IPN.
15:11
Reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni împreună cu peste 100 de reprezentanți ai mediului jurnalistic și politic din Republica Moldova au dezbătut subiectul rolul mass-mediei în comunitățile istorice și emergențe românești, în cadrul evenimentul de lansare a proiectului pilot „Descoperă și Cunoaște România”, la București.
14:51
Propunerile de numire a noilor miniștri - Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor și Marius Nica la Fonduri Europene - au ajuns, luni, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială.
14:41
Ofițerii de investigații a IP Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău în colaborare cu ofiţerii de investigaţii ai Poliţiei Capitalei au reţinut doi indivizi, în vârstă de 23 de ani, originari din raionul Străşeni, fiind bănuiţi de tâlhărie, este menționat într-un comunicat de presă.
14:09
Instructorii Direcției Situații Excepționale Cahul au explicat duminică, timp de trei ore, care sunt tehnicile de resuscitare a unei persoane.
13:21
Un bărbat în vârstă de 78 de ani s-a plâns recent la poliție, după ce, în luna martie curent, un polițist, angajat al Inspectoratului de Poliție sectorul Centru, Maxim Caminschii, l-ar fi deposedat prin înșelăciune de casă. Potrivit bărbatului, polițistul i-ar fi promis rezolvarea unui conflict cu vecinul, dacă bătrânul îi semnează niște acte, care, chipurile, i-ar fi permis acestuia să se implice în rezolvarea conflictului.
13:21
Unul dintre cele mai mari câștiguri ale Festivalului Zilele filmului românesc la Chișinău a fost dialogul. După fiecare film rulat aveau loc discuții între cineaști și spectatori și aceste discuții erau atât de interesante și de captivante că se prelungeau până începea următorul film, care, după ce se termina și acesta, cei mai mulți dintre spectatori rămâneau mai departe în sală pentru a le pune întrebări cineaștilor din România și pentru a afla cât mai multe lucruri despre filmul vizionat și, în felul acesta, peliculele aduse la festival își continuau viața și după ce se terminau. Iar întrebările veneau nu doar de la criticii de film, ci și de la spectatorii obișnuiți.
13:08
Un bărbat în vârstă de 78 de ani s-a plâns recent la poliție, după ce, în luna martie curent, un polițist, angajat al Inspectoratului de Poliție sectorul Centru, Maxim Caminschii, l-ar fi deposedat prin înșelăciune de casă. Potrivit bărbatului, polițistul i-ar fi promis rezolvarea unui conflict cu vecinul, dacă bătrânul îi semnează niște acte, care, chipurile, i-ar fi permis acestuia să se implice în rezolvarea conflictului.
12:42
Experții europeni spun că eforturile autorităților moldovenești trebuie să fie concentrate pe stabilirea furnizorului central de energie electrică și demararea noilor mecanisme de promovare a surselor regenerabile de energie, implementarea legilor cu privire energie electrică și gaze naturale, separarea operatorului sistemului de transport al energiei electrice, precum și pe respectarea termenilor privind începerea lucrărilor la proiectele de interconexiune de gaze naturale și energia electrică. Recomandările au fost expuse în cadrul celei de-a 3-a ședințe a Subcomitetului de profil, reunit la Chișinău la sfârșitul săptămânii trecute.
12:36
Partidul Acțiune și Solidaritate confirmă declarațiile din zilele trecute a președintelui Organizației teritoriale Chișinău al formațiunii, Vladimir Bolea, referitoare la decizia de a merge împreună cu Platforma DA atât în circumscripții uninominale, cât și pe listele de partid la alegerile parlamentare din 2018. Mai mult decât atât, PAS oferă și detalii despre modalitatea cum vor fi selectați candidații electorali ai celor două formațiuni politice.
12:23
Liderul executivului catalan Carles Puigdemont a evitat luni să precizeze clar dacă a proclamat sau nu independența Cataloniei săptămâna trecută, lăsând astfel deschisă calea pentru ca executivul central de la Madrid să preia controlul asupra regiunii și să o conducă direct, informează Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.