Republica Moldova ocupă locul 102 în clasamentul mondial al libertății economice

Radio Chisinau, 12 octombrie 2017 19:20

Republica Moldova a coborât şase poziţii în clasamentul mondial al libertăţii economice şi ocupă locul 102 printre 159 de ţări. Aceasta este cea mai joasă poziţie a Moldovei în ultimii 10 ani.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
20:25
UPDATE 16.000 de oameni au asistat, la Curtea de Argeş, la slujba de înhumare a Regelui Mihai. Au fost trase 21 de salve de tun şi a fost intonat imnul naţional, în onoarea fostului suveran.
20:20
Într-o scrisoare emoționantă din 2001, Principesa Margareta vorbeşte despre Regele Mihai ca tată, ca rege şi ca „om care a supravieţuit duşmanilor lui şi chiar copiilor duşmanilor lui”, scrie Digi24.
20:10
UPDATE 16.000 de oameni au asistat, la Curtea de Argeş, la slujba de înhumare a Regelui Mihai. Au fost trase 21 de salve de tun şi a fost intonat imnul naţional, în onoarea fostului suveran.
18:35
Preşedintele Klaus Iohannis se declară impresionat de mulţimea de oameni care s-a alăturat cortegiului funerar al Regelui Mihai I, ”o autentică expresie a iubirii şi respectului românilor” faţă de rege.
18:10
Trenul regal care transportă trupul neînsufleţit al Regelui Mihai către Curtea de Argeş a fost întâmpinat cu aplauze în Gara din Piteşti de peste 3.000 de oameni care au aruncat flori în faţa trenului.
17:45
Peste 20.000 de persoane şi-au luat rămas bun la Bucureşti de la Regele Mihai, funeralii naţionale având loc în România pentru fostul monarh, care a încetat din viaţă la 5 decembrie, la 96 de ani, scrie BBC.
Acum 24 ore
17:10
De la Palatul Regal, Regele Mihai a fost purtat astăzi pe un afet de tun până la Patriarhie. Imaginile au fost impresionante. Mii de români au însoțit cortegiul funerar și au aruncat cu flori în calea lui. Ultimele ceremonii funerare regale în care a fost folosit un afet de tun fuseseră cele ale reginei Maria.
16:45
Monarhi şi membri din aproape toate casele regale din Europa au fost prezenţi la Bucureşti, la funeraliile regelui Mihai. Regele Juan Carlos I şi Regina Sofia ai Spaniei, precum şi prinţul Charles al Marii Britanii au participat la Palatul Regal, în sala Tronului, alături de membrii Casei regale a României şi de oficialii români, la slujba religioasă. Întreaga familie regală a României a fost reunită la funeraliile regelui Mihai.
16:30
Furtuna tropical Kai-Tak a lovit, sâmbătă, teritoriul filipinez, relatează presa internaţională, care menţionează că trei persoane au decedat şi şase sunt dispărute.
16:05
Patriarhul Daniel a rostit un Cuvânt de mângâiere, după slujba de înmormântare sărvârşită în Catedrala Patriarhală pentru Regele Mihai I Defunct.
15:30
Agenţia de spionaj de la Seul a transmis că hackerii nord-coreeni au întreprins în cursul acestui an mai multe atacuri cibernetice ce au vizat platforme de tranzacţii cu criptomonede, reuşind să sustragă criptomonede cu o valoare curentă de peste 80 milioane de dolari, informează agenţia Reuters, citând informaţii publicate de cotidianul Chosun Ilbo.
15:00
Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, un lider marcant al opoziţiei ucrainene, urmează să fie extrădat în Georgia, unde se va confrunta cu mai multe capete de acuzare, a declarat vineri procurorul general al Ucrainei, Yuri Luţenko, scrie Mediafax.ro.
14:25
În R.Moldova există 338 de depozite frigorifice, cu o capacitate de depozitare de 196,1 mii de tone, dintre care cu atmosferă controlată – pentru 120 de mii de tone. Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, capacitatea de depozitare este insuficientă în contextul în care cantitatea de fructe și legume care trebuie păstrată în depozite este de circa 250 de mii de tone.
14:00
Anul 1989 a marcat, la nivel internaţional, căderea regimurilor comuniste în ţările din Europa Centrală şi de Est. România a fost singura ţară din această zonă în care trecerea de la totalitarism la democraţie s-a făcut prin violenţă şi în care conducătorii vechiului regim au fost executaţi. Perioada dintre 16 şi 20 decembrie 1989 a cuprins evenimente cunoscute sub denumirea de "Revoluţia de la Timişoara". Ziua de 21 decembrie este considerată prima zi a Revoluţiei în Bucureşti, atunci când demonstranţii s-au adunat în apropierea Hotelului Intercontinental din Piaţa Universităţii şi au ridicat o baricadă în faţa dispozitivului de intervenţie.
13:25
Produsele alimentare vor trebui să conțină mai multe informații pe etichetă, pentru ca să se informeze consumatorii.
13:05
Punctul de trecere de tip debarcader Soroca (interstatal) și-a reluat activitatea, după ce vineri, 15 decembrie, trecerea prin acest punct, dar și prin altele două, „Vasilcău” și „Cosăuți, a fost sistată din cauza nivelului ridicat al apei în râul Nistru, transmite IPN.
12:45
Evoluţia cooperării Republicii Moldova cu NATO în domeniul apărării a fost discutată de secretarul de stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos, cu Evan Maher, responsabil pe probleme politice din Misiunea SUA la NATO, şi Ben Williams, responsabil pe probleme politico-economice din cadrul Ambasadei SUA.
12:25
Lideri de extremă dreapta din întreaga Europă se întâlnesc astăzi în capitala cehă Praga, la o conferinţă unde se vor dezbate alternative la Uniunea Europeană.
12:20
Cea de-a XIII-a ediție a Vernisajului Vinului desfășurat de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.
12:05
La Piața Centrală din capitală unele produsele deja s-au scumpit, dar sunt așteptate și alte majorări de preț. Comercianții spun că totul este din cauza cererii mai ridicate de sărbători, după care prețurile scad, transmite IPN.
12:00
Se împlinesc 28 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989. La Timişoara, oraşul în care a început revolta care a dus la căderea comunismului, sunt organizate mai multe manifestări comemorative.
11:50
Se împlinesc 28 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989. La Timişoara, oraşul în care a început revolta care a dus la căderea comunismului, sunt organizate mai multe manifestări comemorative.
11:20
Cutremurul puternic cu magnitudinea 6,5 care s-a produs în insula Java din Indonezia vineri, cu puţin înainte de miezul nopţii, a făcut două victime şi a avariat mai multe clădiri, scrie Agerpres.
11:20
Pentru a evita achiziționarea unor produse alimentare care ne-ar putea afecta sănătatea, Agenția pentru Protecția Consumatorului recomandă cumpărătorilor să ţină cont de unele aspecte. Produsele trebuie să fie procurate din locuri special amenajate și autorizate, care asigură condiţiile igienico-sanitare specifice şi unde există certitudinea că aceste produse au fost supuse controlului sanitar-veterinar, transmite IPN.
10:50
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a refuzat să declare zi de doliu național pentru sâmbătă, când în România au loc funeraliile Regelui Mihai, anunță președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, care precizează că el făcuse această solicitare către președinte, pentru a cinsti memoria Majestății Sale.
10:25
Peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi la înmormântarea Regelui Mihai, la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş. Gara, aflată în paragină, a fost acoperită cu un mesh, iar primarul Constantin Panţurescu declară că totul este pregătit.
10:20
Cele patru finaliste de la „Vocea României” au interpretat, vineri seara, în deschiderea show-ului melodia „Amazing Grace”, un omagiu adus Regelui Mihai I. Juriul şi publicul s-au ridicat în picioare şi au ţinut un moment de reculegere.
10:05
Mai mulți martori ai acuzării în dosarul lui Vlad Filat ar fi depus mărturii false. Declarația a fost făcută de avocatul fostului premier, Igor Popa, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV8. Avocatul susține că depozițiile martorilor nu au fost confirmate de alți martori.
09:50
Un șofer ingenios de troleibuz face furori prin Capitală. Acesta și-a creat propria uniformă de serviciu - poartă chipiu cu inscripția „România”, cămașa albastră, sacou și mănuși albe. Călătorii îl consideră cel mai cool șofer.
09:35
Unii au aflat de la părinți ce fel de rege a fost, alții, mai târziu, din cărți, atunci când cărțile nu au mai ascuns adevărul. Alții, puțini, au avut privilegiul de a intra chiar în arhivele ținute mult timp la secret.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.