Republica Moldova ocupă locul 102 în clasamentul mondial al libertății economice

Radio Chisinau, 12 octombrie 2017 19:20

Republica Moldova a coborât şase poziţii în clasamentul mondial al libertăţii economice şi ocupă locul 102 printre 159 de ţări. Aceasta este cea mai joasă poziţie a Moldovei în ultimii 10 ani.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum o oră
00:01
O delegație a Băncii Mondiale se află în Republica Moldova în perioada 16 - 24 octombrie pentru a se informa despre domeniile prioritare pentru finanțarea adițională în cadrul Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM).
Acum 2 ore
23:01
Ministerul Afacerilor Externe de la București informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Norvegia cu privire la decizia acestei ţări de prelungire, până la data de 11 mai, a controalelor pe rutele de transport maritim dinspre Danemarca, Germania şi Suedia.
22:50
Artistul și activistul rus Piotr Pavlenski a fost reţinut împreună cu partenera sa, după ce luni dimineaţă a dat foc faţadei sucursalei Banque de France la Paris, relatează News.ro. El a devenit cunoscut după ce a incedniat porţile fostului sediu al KGB (actualmente FSB) la Moscova.
Acum 6 ore
20:41
19:31
Forțele Aeriene ale Armatei Israeliene (Tzahal) au distrus la est de Damasc o baterie antiaeriană siriana S-200 de producție rusească, transmite NEWSru Israel, care citeaza serviciul de presă al Tzahal. Patru rachete au fost lansate pentru anihilarea bateriei S-200.
19:12
O emisiune pentru consumatorul de istorie, deopotrivă pasionat de trecutul istoric și exigent față de modul în care faptele sunt aduse în fața sa.
18:51
O delegație a Băncii Mondiale se află în Republica Moldova în perioada 16 - 24 octombrie pentru a se informa despre domeniile prioritare pentru finanțarea adițională în cadrul Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM).
Acum 8 ore
18:41
Partidul Socialiștilor a dat startul unei campanii de informare a locuitorilor municipiului Chișinău privind referendumul din 19 noiembrie, pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general.
18:25
Majoritatea francezilor au declarat că nu sunt mulțumiți de primul interviu televizat al președintelui Emmanuel Macron în care el a apărat o reformă controversată a codului muncii, criticată că îi favorizează pe cei bogați, potrivit unui sondaj publicat luni, relatează Xinhua.
18:12
Președintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret privind impunerea de interdicții Coreii de Nord în conformitate cu prevederile unei rezoluții adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, relatează Reuters.
18:02
O întâlnire cu muzica aromânilor de la sud de Dunăre va avea loc marți, la Clubul Țăranului din București, începând cu ora 18:00.
17:51
Președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților de la București, Constantin Codreanu, îi solicită lui Mihai-Viorel Fifor, ministru al Apărării Naționale al României, clarificări cu privire la reînhumarea rămășițelor pământești ale militarilor români căzuți în luptele de la Stalingrad și Cotul Donului.
17:42
Performanţa României Mari a fost posibilă datorită unor politici publice începute mult înainte de 1918. Unirea s-a putut face nu numai datorită efortului din vremea primului-război. Înainte ca Unirea să fie posibilă, Vechiul Regat atrăgea populaţie din toate cele trei provincii istorice din afara teritoriului său. La Bucureşti veneau nu numai români, ci şi germani sau evrei, la Iaşi ruşi sau ucrainieni din Basarabia. România era un stat sigur, unde deciziile politice erau cântărite îndelung. Educaţia, considerată la fel de importantă ca Armata şi Transporturile, a avut parte, între altele, de un ministru legendar: Spiru Haret.
17:31
Patru cetățeni ai R. Moldova au decedat în dimineața zilei de 14 octombrie, iar alți doi au fost grav răniți după ce avionul cargo în care se aflau s-a prăbișit pe țărmul Oceanului Atlantic, după o tentativă eșuată de aterizare pe aeroportul internaţional din orașul Abidjan, Coasta de Fildeș (Côte d’Ivoire).
17:22
Consiliul electoral de Circumscripție Chișinău a amânat examinarea demersului primarului  suspendat al Capitalei Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul de privind revocarea sa din funcție. 
17:11
Ziarul britanic The Times a aflat că Rusia finanțează mișcarea terorista Taliban, furnizându-i gratis combustibil. Astfel, afirmă publicația, Moscova urmărește două obiective: combaterea ISIS, dar mai ales subminarea eforturilor NATO în Afganistan.
17:01
Peste 2000 de polițiști au primit echipament, tehnică de calcul și automobile, procurate în cadrul procesului de reformare a Poliției. Valoarea totală a lotului înmânat astăzi, 16 octombrie, achiziționat în cadrul Suportului bugetar oferit de către Uniunea Europeană pentru reforma poliției din Republica Moldova.
16:55
Situaţia privind arestarea şi urmărirea primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, va fi reflectată în proiectul unui document care va fi prezentat spre adoptare la cea de-a 33-a sesiune a Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CoE), care va începe miercuri, 18 octombrie, la Strasbourg.
Acum 12 ore
16:41
Partidele apropiate ca doctrină sunt practic obligate să colaboreze, desemnându-și candidați comuni, pentru a avea șanse în fața unor competitori puternici, cum este, de exemplu, Partidul Socialiștilor, a opinat analistul Vlad Țurcanu, comentând decizia Partidului Acțiune și Solidaritate de a merge la alegerile parlamentare din 2018 împreună cu Platforma “Demnitate și Adevăr”.
16:32
Sărbătoarea „Ziua Națională a Vinului”, din an în an, capătă amploare, iar acest lucru cere mai multe acțiuni de promovare a consumului moderat de alcool, responsabil, și de protecție a mediului ambiant. Directorul Oficiului Naţional al Viei și Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin, a spus luni, 16 octombrie, la o conferință de presă, că vor fi întreprinse măsuri pentru a transforma sărbătoarea în una prietenoasă societății și mediului, transmite IPN.
16:15
Trecerea întreprinderilor cu capital de stat din subordinea ministerelor în cea a Agenției Proprietății Publice nu va soluționa problemele cu care se confruntă acest sector. Mai mult, activitatea acestora va fi și mai politizată, sunt de părere mai mulți analiști comentând o hotărâre în acest sens adoptată săptămâna trecută de Guvern. 
16:09
Aproximativ 600 de persoane venite în pelerinaj în perioada 10-16 octombrie la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva, au avut nevoie de îngrijiri medicale, aproximativ 70 de persoane fiind transportate la spital, potrivit reprezentanților Grupării Mobile de Jandarmi din Bacău.
16:02
Persoanele cu funcții de răspundere, care nu vor executa hotărârile Curții Constituționale, riscă sancțiuni dure. Un proiect de modificare a Codului penal este înregistrat în Parlament.
15:50
Ucraina a încălcat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană prin limitarea drepturilor minorităților etnice în noua lege a educației, a declarat luni, la Luxemburg, ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, transmite MTI.
15:42
Ministrul Agriculturii al Rusiei, Alexandr Tcaciov, a raportat o posibilă creștere a taxelor vamale la vin, de trei ori în următorii cinci ani, la summitul producătorilor de vin din Rusia.
15:21
Fostul șef al serviciului vamal transnistrean, Iuri Ghervaziuk, a fost condamnat de către autoproclamatele autorități din regiune la zece ani de închisoare pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, cu aplicarea unei amenzi de 3,5 milioane de ruble transnistrene, transmite IPN.
15:01
Experții au păreri împărțite față de decizia Partidului Acțiune și Solidaritate de a merge pe liste comune la alegerile parlamentare cu Platforma Demnitate și Adevăr. În timp ce unii susțin că este o decizie pripită, care dezavantajează PAS, alții consideră că aceste lucru va spori șansele opoziției pro-europene și ar trebui să se alăture și alte formațiuni politice. 
14:51
Începând de luni, 16 octombrie, Cristina Păpuşoi şi Andrei Mâţu, jurnalişti la Radio Chişinău, participă la un stagiu de pregătire la Radio România.
14:45
Mai mulți jurnaliști și reprezentanți ai organizațiilor media au desfășurat luni, 16 octombrie, un flash-mob în fața clădirii Global Business Center (GBC), despre care se cunoaște că aparține liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Asta după ce, săptămâna trecută, două jurnaliste de la Ziarul de Gardă care filmau un reportaj pe o stradă din apropierea edificiului GBC, au fost somate de angajații serviciului de securitate al GBC să părăsească acea zonă și să-și caute un alt loc pentru filmări, motivând că edificiul ar fi o proprietate privată.
14:41
Norvegia a decis prelungirea până în luna mai 2018 a controalelor la frontiere, pe rutele de transport maritim dinspre Danemarca, Germania şi Suedia, scrie news.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.