Zece proiecte legislative înaintate de socialişti, respinse de Parlament

TRM, 12 octombrie 2017 19:20

Parlamentul a spus „nu” amenzilor pentru comercializarea alcoolului, în cazul tinerilor de până la 21 de ani. Deputaţii nu au votat modificările propuse de fracţiunea parlamentară a socialiştilor la Codul Contravenţional, care prevedeau amenzi mai mari pentru cei care ar fi încălcat legea, relatează Mesager.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 12 ore
20:20
Fiecare reprezentant al Partidului Democrat din Moldova (PDM), delegat în instituţii ale statului sau susţinut de partid pentru diferite funcţii, va trebui să-şi concentreze activitatea pe rezolvarea problemelor prioritare ale oamenilor din domeniul său de activitate. O evaluare a activităţii partidului, a reprezentanţilor din Guvern şi Parlament, pe perioada acestui an a fost făcută astăzi, 14 decembrie, la Consiliul Naţional Politic al PDM, relatează Mesager.
20:20
După ani de zile trăiţi în Internatul Psihoneurologic din satul Bădiceni, raionul Soroca, 18 beneficiari au acum casa lor. În satul Zguriţa din raionul Drochia, a fost deschis un nou serviciu social pentru persoanele cu dizabilităţi mintale -„Casa Comunitară”, relatează Moldova 1.
19:20
Elevii vor pleca în vacanţa de iarnă de săptămâna viitoare. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării anunţă că elevii vor sta acasă 17 zile, din data de 23 decembrie, până pe 9 ianuarie, relatează Mesager.
19:20
Ştefan Stoica nu mai este antrenorul echipei Zaria Bălţi. Clubul bălţean a anunţat încetarea raporturilor contractuale cu tehnicianul român în vârstă de 50 de ani. Echipa nu şi-a atins obiectivele propuse înaintea campionatului, relatează Mesager.
18:20
Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Profesional a fost inaugurată la Chişinău. Instituţia a fost dotată cu echipamentul necesar, cu sprijinul Guvernului României. Aceasta îşi propune ca în asemenea condiţii de activitate, calitatea serviciilor să crească, iar utilitatea să fie sporită, relatează Mesager.
18:20
După jumătate de an de supravegheat pacea din Balcani, contingentul KFOR-7 a revenit acasă. Cei 40 de militari au fost întâlniţi cu onoruri militare şi au primit diplome pentru o misiune reuşită, relatează Mesager.
Acum 24 ore
17:20
Ultima şedinţă din actuala sesiune parlamentară va fi pe 22 decembrie. Anunţul a fost făcut astăzi, 14 decembrie, de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului.
17:20
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, va face un demers către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, să declare ziua de sâmbătă, 16 decembrie, Zi de doliu naţional. Despre aceasta a anunţat Andrian Candu, astăzi, după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului.
17:20
Real Madrid, deţinătoarea trofeului, s-a calificat cu dificultate în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, competiţie găzduită de Emiratele Arabe Unite. Galacticii au învins formaţia locală Al Jazira cu scorul de 2-1 în a doua semifinală a competiţiei, jucată la Abu Dhabi, relatează Mesager.
16:20
Un nou elicopter SMURD va efectua în scurt timp operaţiuni de salvare pentru Republica Moldova. Aparatul de zbor a fost prezentat astăzi la uzina de asamblare din Braşov, România.
15:20
Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat o săptămână de consultări pe marginea proiectului ce presupune diminuarea presiunilor instituţiilor de drept asupra mediului de afaceri din Moldova. Potrivit oficialului, amânarea este determinată de îngrijorările venite din partea unor reprezentanţi ai mediului de afaceri şi societăţii civile, relatează Moldova 1.
15:20
Noua membră a Consiliul de Observatori (CO) al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), Larisa Călugăru, a fost prezentată astăzi, 14 decembrie, colegilor în cadrul şedinţei CO.
15:20
Expoziţia tematică permanentă cu genericul „Tragedia de la Cernobîl” a fost inaugurată astăzi la Centrul de Cultură şi Istorie Militară. Evenimentul face parte din seria de acţiuni dedicate aniversării a 31 de ani de la catastrofa nucleară.
14:20
Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) organizează până pe 31 martie 2018 campania anuală de informare a populaţiei despre drepturile şi obligaţiile beneficiarilor în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM). Campania are drept scop creşterea nivelului de informare a populaţiei despre dreptul la libera alegere a medicului de familie şi a instituţiei medicale primare.
14:20
Republica Moldova este la un pas de a fi declarată ţara cu cea mai bătrână populaţie. În prezent, doi din zece moldoveni au peste 60 de ani, iar numărul pensionarilor este într-o continuă creştere. Ajunşi în pragul bătrâneţii, atunci când ar trebui să povestească amintiri nepoţilor la gura sobei, vârstnicii se simt singuri, inutili, marginalizaţi de societate sau o povară pentru bugetul de stat. Autorii Programului social „60 plus”, lansat astăzi, a decis să le întindă o mână de ajutor, prin diverse activităţi de incluziune socială. Startul a fost dat printr-o invitaţie la teatru, relatează Moldova 1.
14:20
Peste 400 de antreprenori şi investitori, reprezentanţi ai guvernării şi ai mediului politic, invitaţi speciali şi jurnalişti s-au întrunit la Gala Antreprenorilor Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, eveniment deja tradiţional, organizat la sfârşit de an, relatează Moldova 1.
13:20
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cele mai multe voturi le-ar acumula Partidul Socialiştilor din Moldova (PSRM), fiind urmat de Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Cel puţin aşa arată datele Barometrului de Opinie Publică (BOP), prezentat astăzi, 14 decembrie.
13:20
Trei zile de doliu naţional în România, începând de astăzi, în memoria Regelui Mihai I. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale este depus, de miercuri seară, la Palatul Regal, în Sala Tronului, unde va rămâne până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea la noua Catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş, relatează Moldova 1.
13:20
77 la sută dintre moldoveni consideră că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcţie greşită, iar 14% cred că direcţia este bună. Sunt datele Barometrului de Opinie Publică (BOP), prezentat astăzi, 14 decembrie.
12:20
Niciun moldovean nu a avut de suferit în accidentul rutier din România ce a avut loc miercuri seara, cu implicarea unui autocar care se deplasa din Chişinău, anunţă un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.
11:20
Împuternicitul pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală al Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei, ambasadorul Andreas Peschke, întreprinde o vizită în Republica Moldova, în perioada 14-16 decembrie, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
11:20
Cel puţin 13 persoane au fost ucise în urma unui atentat produs astăzi, 14 decembrie, în capitala Somaliei, Mogadishu, după ce un atacator sinucigaş a detonat o bombă într-o tabără de instrucţie a poliţiei, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.
11:20
Comisia juridică, numiri şi imunităţi a selectat candidaţii pentru funcţia de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi ai Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).
10:20
Executivul a aprobat proiectul Hotărârii de Guvern privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică (AST). Agenţia a preluat funcţiile de control de la trei organe de control, Inspectoratul Principal de Stat pentru Supravegherea Tehnică a Obiectelor Industriale Periculoase, Inspecţia de Stat în Construcţii şi de la Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Geodezică, Tehnică şi Regim.
09:20
O sută de mii de copii, care erau separaţi de familie sau riscau să rămână fără ocrotire părintească, au primit şansa de a creşte în familiile lor consolidate. Este rezultatul muncii de patru ani a echipei care a implementat proiectul „Familie puternică pentru fiecare copil”. Experienţa urmează să fie extinsă la nivel naţional, în baza unei hotărâri de Guvern, relatează Moldova 1.
Ieri
20:20
Calitatea învăţământului profesional tehnic din Republica Moldova – tot mai aproape de standardele Uniunii Europene (UE). Acest lucru a devenit posibil graţie asistenţei financiare şi tehnice din partea UE, în cadrul unui proiect lansat acum patru ani. O totalizare a activităţilor a fost făcută astăzi într-o conferinţă. Scopul proiectului este de a asigura o pregătire a forţei de muncă, în conformitate cu cerinţele pieţei, relatează Mesager.
19:20
Comisia economie, buget şi finanţe a examinat şi susţinut, în şedinţa de astăzi, 13 decembrie, proiectul pentru ratificarea Acordului de împrumut cu Uniunea Europeană (UE) privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova şi a Memorandumului de înţelegere în acest sens, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19:20
Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Chiril Lucinschi. Magistraţii i-au prelungit astăzi mandatul de arestare, relatează Mesager.
19:20
Banca Europeană de Investiţii (BEI) va acorda asistenţă financiară Republicii Moldova în valoare de 80 de milioane de euro pentru interconectarea electrică dintre Moldova şi România. Semnarea unui contract în acest sens a fost aprobat astăzi de către membri Cabinetului de miniştri, relatează Mesager.
18:20
Echipa braziliană Gremio s-a calificat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor. Deţinătoarea Copei Libertadores a învins, cu scorul de 1-0, după prelungiri, formaţia mexicană Pachuca, relatează Mesager.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.