Zece proiecte legislative înaintate de socialişti, respinse de Parlament

TRM, 12 octombrie 2017 19:20

Parlamentul a spus „nu” amenzilor pentru comercializarea alcoolului, în cazul tinerilor de până la 21 de ani. Deputaţii nu au votat modificările propuse de fracţiunea parlamentară a socialiştilor la Codul Contravenţional, care prevedeau amenzi mai mari pentru cei care ar fi încălcat legea, relatează Mesager.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 6 ore
20:12
Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a decis să meargă într-un bloc electoral cu Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) la alegerile parlamentare din 2018. Despre asta au anunţat reprezentanţii PAS pe pagina de facebook, precizând că decizia a fost luată pe 7 octombrie, de către Consiliul Politic Naţional al PAS, relatează Mesager.
20:12
Maestrul internaţional Ruslan Soltanici a devenit câştigătorul ediţiei a VI-a a memorialului de şah „Tudor Scripcenco”. Sportivul şi-a apărat titlul după ce s-a impus şi în 2016, relatează Mesager.
20:12
O localitate a respins construcţia unui complex sportiv sub egida preşedintelui Igor Dodon. Este vorba despre satul Peresecina, din raionul Orhei, primarul motivând că locuitorii nu au nevoie de un asemenea edificiu, relatează Mesager.
20:12
De două decenii, alegerile în Republica Moldova se petrec într-un mediu corect, echidistant şi transparent, datorită monitorizării Comisiei Electorale Centrale (CEC). La 20 de ani de la fondarea autorităţii electorale naţionale, reprezentanţii instituţiei au menţionat evoluţia, reuşitele, dar şi restanţele acesteia. Cei care au stat la baza consolidării CEC au fost menţionaţi cu diplome. Printre premianţi se numără şi Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului (IPNA) Compania „Teleradio - Moldova”, relatează Mesager.
20:12
Parlamentul de la Chişinău trebuie să-şi reseteze capacităţile şi să îşi îmbunătăţească activitatea, inclusiv la nivel tehnic, pentru a face faţă angajamentelor pe care ţara noastră şi le-a asumat prin semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. 60 de experţi din Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Letonia, Franţa şi Belgia vor ajuta autorităţile să înţeleagă cum trebuie implementat procesul de armonizare a legislaţiei naţionale cu cea europeană, relatează Mesager.
19:11
De astăzi şi până pe data de 22 octombrie în Republica Moldova se desfăşoară Campania naţională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”. Scopul acţiunii constă în prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane, sensibilizarea şi informarea societăţii despre riscurile şi consecinţele acestui fenomen, informarea despre realizările înregistrate, dar şi despre impedimentele în implementarea politicilor anti-trafic, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19:11
O delegaţie a Băncii Mondiale se află în Republica Moldova în perioada 16 - 24 octombrie pentru a se informa despre domeniile prioritare pentru finanţarea adiţională în cadrul Proiectului Reforma Învăţământului în Moldova (PRIM). Ministrul educaţiei, culturii şi cercetării, Monica Babuc, a avut luni, 16 octombrie, o întrevedere cu reprezentanţii delegaţiei, transmite IPN.
19:11
Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din capitală nu va avea parte de o inaugurare cu fast. Autorităţile municipale anunţă că vor semna actul de primire-predare abia peste un an, după ce antreprenorul va lichida toate neregulile depistate atât pe artera principală, cât şi pe celelalte două străzi reparate în cadrul aceluiaşi proiect - Vasile Alecsandri şi Negruzzi, relatează Mesager.
19:11
Spălatul cu săpun nu dezinfectează în totalitate mâinile. Pentru a preveni răspândirea infecţiilor, medicii atenţionează că pe lângă săpun mai este necesară şi folosirea unui lichid antibacterian. Cu prilejul Zilei mondiale a spălatului pe mâini, doctorii de la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din capitală au organizat un flash-mob, pentru a demonstra în practică care sunt consecinţele mâinilor murdare, mai ales într-o instituţie medicală, relatează Mesager.
Acum 8 ore
18:20
Viceministra suspendată a Finanţelor, Maria Cărăuş, rămâne în izolator. Decizia a fost luată astăzi de către magistraţii de la Curtea de Apel, relatează Mesager.
18:20
Apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană (UE) nu este un impediment în extinderea cooperării bilaterale cu Republica Populară Chineză, dimpotrivă, ar fi avantajoasă, a declarat vice-directorul Departamentului pentru Europa şi Asia Centrala al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Liu Bin, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17:11
Furturile din ascensoare iau amploare. Numai săptămâna trecută trei blocuri din sectorul Botanica al capitalei au rămas fără transformatoarele de la ascensoare. Responsabilii de la Primărie suspectează că nu este vorba de simple hoţii, deoarece pentru scoaterea transformatoarelor sunt necesare cunoştinţe speciale, relatează Mesager.
17:11
Eveniment inedit la Cahul. Oraşul a găzduit cea de-a doua ediţie a „Maratonului Resuscitării” – eveniment menit să crească numărul persoanelor iniţiate în domeniul tehnicilor de resuscitare.
Acum 12 ore
16:11
Peste 100 de grădiniţe din cele 145 din capitală au fost deja conectate la căldură, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la agenţia Moldpres, care citează surse din cadrul „Termoelectrica” SA.
16:11
Fostul şef al serviciului vamal transnistrean, Iuri Ghervaziuk, a fost condamnat de către autoproclamatele autorităţi din regiune la zece ani de închisoare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, cu aplicarea unei amenzi de 3,5 milioane de ruble transnistrene, transmite agenţia IPN, citată de Radio Moldova Actualităţi.
15:21
Un lot de automobile, tehnică de calcul şi echipament special – toate acestea au fost repartizate astăzi subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliţie (IGP). Tehnica a fost achiziţionată din suportului bugetar oferit de către Uniunea Europeană pentru reforma Poliţiei, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14:21
Un drum de acces către poligonul din comuna Ţânţăreni, raionul Anenii Noi, va fi reparat pentru ca autospecialele încărcate cu deşeuri menajere să poată ocoli satele prin care trec în prezent: Chetrosu, Todireşti, Ţânţăreni şi Geamăna. Un proiect de decizie în acest sens a fost elaborat de Ministerul Economiei şi Infrastructurii, relatează Moldova 1.
14:21
Chiar dacă autorităţile capitalei au investit mult în majorarea numărului de troleibuze, nu toţi locuitorii capitalei se pot bucura de aceste beneficii. Troleibuzele circulă în număr mare doar pe rutele cele mai solicitate, care trec prin centrul capitalei. Cele de pe rutele mai puţin solicitate pot fi numărate pe degete şi nici nu respectă orarul de circulaţie, afişat în staţii. Autorităţile dau vina pe ambuteiaje, dar promit că vor rezolva problema, relatează Moldova 1.
13:12
Cea de-a XVI-a ediţie a Zilei Naţionale a Vinului, desfăşurată în perioada 7 - 8 octombrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), a adunat în jur de 100 de mii de vizitatori. Totodată, în perioada 6 şi 8 octombrie, Republica Moldova a fost vizitată de peste 44 de mii de cetăţeni străini. Informaţiile au fost prezentate de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului , Vasile Bîtca, care a făcut totalurile Sărbătorii Naţionale a Vinului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:12
44 de persoane s-au ales cu diverse traumatizate în urma celor peste 400 de accidente rutiere, înregistrate pe parcursul săptămânii trecute în capitală. În cinci cazuri accidentele au fost provocate de şoferi în stare de ebrietate, a anunţat în cadrul şedinţei operative a Primăriei, şeful adjunct al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, Silviu Muşuc, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:12
În timp ce Partidul Liberal (PL) cere boicotarea referendumului din 19 noiembrie, edilul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, se înscrie în calitate de participant. Actele au fost depuse la Consiliul Electoral de Circumscripţie printr-o procură, primarul fiind în arest la domiciliu, relatează Moldova 1.
12:12
În perioada 09 - 15 octombrie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au fost de peste 382 de milioane de lei, fiind perfectate per total 10 831 de declaraţii vamale.
12:12
Chişinăuienii nu se grăbesc să solicite pornirea căldurii, deşi fondul locativ municipal este pregătit pe deplin să primească agentul termic. Potrivit şefului Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea, la acest moment sunt conectate numai 35 de blocuri, transmite IPN.
12:12
Numărul virozelor a crescut semnificativ. Şeful Direcţiei Sănătate a Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu, a declarat, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, că faţă de săptămâna trecută cazurile de îmbolnăviri au crescut cu circa 70%, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 24 ore
11:20
Autorităţile din Republica Moldova cheamă companiile să investească. Le promite, în schimb, facilităţi fiscale, infrastructură şi forţă de muncă ieftină. Vicepremierul Octavian Calmâc, ministru al Economiei şi Infrastructurii, a spus, pentru postul de televiziune TVR, citat de Radio Moldova Actualităţi, care sunt domeniile cele mai profitabile, dar şi provocările unui astfel de demers.
11:20
Trei familii din Chişinău vor beneficia gratuit de căldură pentru o perioadă determinată de timp. Acest lucru va fi posibil graţie abonamentelor pe care le-au câştigat în cadrul tombolei „Termoelectrica dăruieşte căldură”, organizată de Hramul oraşului Chişinăului.
10:20
Circa 300 de sportivi din 12 ţări s-au reunit, în acest week-end, la Sala Polivalentă din capitală, pentru a evolua în cadrul Turneului internaţional de judo rezervat cadeţilor, „Cupa Oleg Creţul”.
10:20
Candidatul pro-guvernamental la alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Kârgâzstan, Sooronbay Jeenbekov, a câştigat scrutinul cu aproape 55% din voturi, un rezultat care vine împotriva previziunilor de dinaintea alegerilor şi care stârneşte unele temeri privind posibile tulburări în această fostă republică sovietică unde până în prezent fiecare transfer de putere a fost marcat de incidente, relatează agenţia AFP, citată de Agerpres.
10:20
Portugalia a fost afectată duminică de un număr record de incendii forestiere, care au provocat moartea a cel puţin trei persoane în centrul ţării, au anunţat serviciile de intervenţie, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres. Şi nord-vestul Spaniei s-a confruntat duminică cu incendii devastatoare ce au luat viaţa a două persoane.
Ieri
20:11
Peste 800 de copii şi tineri talentaţi din Republica Moldova, dar şi de peste hotare s-au reunit la Chişinău pentru a participa la cea de-a doua ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de Dans „Hai la joc”, desfăşurat în perioada 13-15 octombrie. Prin acest eveniment organizatorii şi-au propus să promoveze dansul, dar şi să scoată din anonimat tinere talente, relatează Mesager.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.