„Creative Hub” – primul centru naţional al industriilor creative va fi deschis la Chișinău

Telegraph, 12 octombrie 2017 19:10

Primul centru național al industriilor creative, „Creative Hub” urmează să-și deschidă porțile la sfârșitul anului viitor. Centrul va fi edificat în curtea blocului de studii al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice de pe str. 31 August din capitală şi va oferi spațiu pentru activitate liberilor profesioniști, organizațiilor și întreprinderilor din domeniu. Pentru construirea…

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum o oră
13:00
În ședința de astăzi a Parlamentului, speakerul Andrian Candu a anunțat despre lansarea unei campanii de caritate cu ocazia sărbătorilor pascale și a îndemnat deputații să doneze cât doresc. „În mod obișnuit, în fiecare an, în ajunul sărbătorilor de Paște, Parlamentul desfășoară acțiuni caritabile de susținere a unor familii și persoane care au nevoie de… Articolul În sprijinul nevoiașilor: Candu i-a îndemnat pe deputați să doneze pentru o Campanie de caritate de Paști apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 2 ore
12:50
Pe rețelele de socializare dar și pe mai multe canale de pe YouTube au apărut fragmente cu prestația președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, unde el având o chitară în mână interpretează hit-ul anilor ’80, „Karakum”. Interesant faptul că filmările au avut loc pe 8 martie, iar spectatorii au putut vedea înregistrările abia la data de 17 martie.… Articolul (video) Președintele Turkmenistanului a făcut un cadou inedit femeilor de 8 martie apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:10
În cadrul ședinței de azi a Parlamentului, fracțiunea PL a părăsit sala în semn de protest, Mihai Ghimpu afirmând că liberalii se vor întoarce abia atunci când se va face Unirea. Drept reacție, deputatul PDM Marian Lupu a spus că unirea Moldovei cu România nu se va produce niciodată. „Ei au anunțat că se retrag… Articolul Marian Lupu în Parlament: Unirea nu se va produce niciodată! apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 4 ore
11:00
Telegraph.md transmite live ședința Parlamentului Republicii Moldova din 22 martie 2018. Deputații vor examina azi modificările și completările la Legea privind declararea utilității publice pentru lucrările de interes național de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni – Chișinău, Legea cu privire la veterani, Codul contravențional și Codul de procedură penală, precum… Articolul LIVE: ședința Parlamentului Republicii Moldova din 22 martie 2018. Proiectele de lege pe care le dezbat azi deputații apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:10
Propunerea liderului PDM Vlad Plahotniuc de a anula obligativitatea serviciului militar în termen pentru tineri, și trecerea la o armată profesionistă în Republica Moldova, a stârnit o reacție negativă din partea vicepreședintelui PAS, Mihai Popșoi. Președintele Parlamentului, Andrian Candu a ținut să-i explice lui Popșoi că niciodată nimeni nu a spus că se renunță la armată. „A renuța la… Articolul (reacție video) Vicepreședintele PAS Mihai Popșoi „o pune într-o poziție neplăcută pe Maia Sandu” apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:00
Echipa Fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” va ura bun venit nou-născuților din 24 de maternități din toată țara. Fondatorul acesteia, Vlad Plahotniuc a anunțat dorința de a extinde campania „O nouă viață” în alte 20 de maternități. În cadrul unei vizite la spitalul raional din Hâncești, liderul PDM s-a întâlnit cu familia Pruteanu, aceștia au… Articolul (foto) Mămicile din 24 de maternități din țară vor primi cadouri din partea Fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:00
Ultimii trei ani au fost cei mai călduroşi din istoria înregistrărilor meteorologice, iar valurile de căldură din Australia, temperaturile neobişnuit de ridicate din zona Arctică şi lipsa apei din Cape Town sunt evenimente extreme dăunătoare, ce continuă şi în 2018, conform unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, citat de Reuters joi, transmite AGERPRES. Uraganele din Oceanul… Articolul Ultimii trei ani, cei mai „fierbinți” din istorie. Vremea severă continuă în 2018 (ONU) apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 6 ore
09:40
Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, și-a aflat adversara din primul meci la turneul de la Miami. Este vorba de o jucătoare acceptată ca „lucky loser”. Simona Halep a aflat, miercuri noaptea, numele primei sale adversare din cadrul turneului WTA de la Miami. Intrată pe tabloul principal direct în turul al doilea pentru că… Articolul Simona Halep și-a aflat adversara din turul II la Miami. Serena Williams, eliminată! apare prima dată în Telegraph Moldova.
09:30
Echipa Fundației lui Vlad Plahotniuc Edelweiss va ura bun venit nou-născuților din 24 de maternități din toată țara. Fondatorul acesteia, Vlad Plahotniuc a anunțat dorința de a extinde campania „O nouă viață” în alte 20 de maternități. În cadrul unei vizite la spitalul raional din Hâncești, liderul PDM s-a întâlnit cu familia Pruteanu, aceștia au… Articolul (foto) Mămicile din 24 de maternități din țară vor primi cadouri din partea Fundației lui Vlad Plahotniuc Edelweiss apare prima dată în Telegraph Moldova.
09:10
test Articolul test apare prima dată în Telegraph Moldova.
08:50
Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu a discutat ieri în cadrul ședinței Consiliului Național Politic despre situația politică cu privire la alegerile locale anticipate din Chișinău privind înaintarea candidatului unic din partea forțelor proeuropene antioligarhice. „Partidul Acțiune și Solidaritate conștientizează importanța alegerilor din Chișinău și a câștigării acestora de un candidat proeuropean. Totodată, PAS… Articolul Emoții pentru Andrei Năstase. Iată ce a decis PAS în privința alegerilor locale anticipate din Chișinău apare prima dată în Telegraph Moldova.
08:30
Horoscop 22 martie 2018. Racii sunt foarte inspirați. Se țin departe de conflicte, de situațiile neclare sau de persoanele care nu au preocupări constructive. Horoscop 22 martie 2018 – Berbec E posibil să nu ai răbdarea necesară pentru a afla ce vor cei din jur și de ce îți cer, insistent, anumite lucruri. Pierderea va… Articolul Horoscop, joi, 22 martie 2018. Racii sunt foarte inspirați. Se țin departe de conflicte apare prima dată în Telegraph Moldova.
08:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează pentru astăzi, 22 martie, cer variabil și temperaturi între -2 și 3 grade Celsius, presiune atmosferică – ridicată. Astfel, în nordul țării vom avea temperaturi între -2 și 1 grade Celsius, iar noaptea se vor înregistra temperaturi între -7 și -10 grade Celsius. La centru temperaturile vor oscila între… Articolul Iarna nu vrea să plece! Află cum va fi vremea astăzi apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 24 ore
21:10
Suprafața pădurilor din Republica Moldova va crește de la 11% din teritoriu, cât este actualmente, la 15% – în 2023. Sunt obiective fixate în Strategia de mediu pentru anii 2014-2023 și în Planul de acțiuni. Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Liviu Volconovici, a comunicat, astăzi, la o masă rotundă organizată în contextul Zilei Internaționale… Articolul 15% din teritoriul Moldovei va fi acoperit cu păduri până în 2023 apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
Un puternic ciclon a ajuns din Dakota de Nord spre sud-estul Statelor Unite al Americii. La data de 18 martie, o ploaie puternică a speriat locuitorii statului Texas. În unele regiuni a căzut grindină cât mingea de basebal, iar un internaut a fotografiat o bucată de gheață cât o minge de fotbal. Mai multe automobile… Articolul (foto/video) Grindină cât mingea de fotbal! Unde s-a înregistrat anomalia? apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Deputaţi din opoziţie din Kosovo au lansat azi gaze lacrimogene în sala de şedinţe a parlamentului de la Pristina pentru a împiedica votul pentru ratificarea acordului de demarcare a graniţei cu Muntenegru, o condiţie-cheie pentru ca locuitorii din Kosovo să obţină dreptul de a călători fără viză în Uniunea Europeană, scrie agerpres.ro. Partidul Vetevendosje, de opoziţie, se… Articolul Ultima oră! Gaze lacrimogene în sala de ședințe a Parlamentului! apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:01
Suprafața pădurilor din Republica Moldova va crește de la 11% din teritoriu, cât este actualmente, la 15% – în 2023. Sunt obiective fixate în Strategia de mediu pentru anii 2014-2023 și în Planul de acțiuni. Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Liviu Volconovici, a comunicat, astăzi, la o masă rotundă organizată în contextul Zilei Internaționale… Articolul 15% din teritoriul Moldovei va fi acoperit cu păduri până în 2023 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Libieni şi migranţi sunt ţinuţi adesea în detenţie arbitrară, în imposibilitate de a comunica cu exteriorul şi în condiţii îngrozitoare, şi există în continuare relatări despre migranţi cumpăraţi şi vânduţi pe ”pieţe deschise de sclavi”, notează raportul. Libia este divizată între două guverne rival în estul şi vestul ţării, în vreme ce porturile şi plajele… Articolul Tortura şi pieţele de sclavi continuă să existe! În ce zonă se întâmplă atrocităţile în prezent  apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:30
Soţia/soţul persoanei decorate post-mortem cu „Ordinul Republicii” sau cu ordinul „Ştefan cel Mare” ar putea avea dreptul la alocaţii pentru merite deosebite faţă de stat, în sumă de 500 lei lunar. Inițiativa aparține unui grup de deputați și stabilește că alocaţia pentru merite deosebite se plăteşte soţiei ori soţului, după caz, iar în lipsa acestora… Articolul Rudele persoanelor decorate post-mortem ar putea primi alocații pentru meritele acestora apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Potrivit unui anunţ, făcut miercuri, de către premierul ucrainean, Volodimir Groisman, Cabinetul de Miniștri de la Kiev a denunţat Programul de cooperare economică dintre Ucraina şi Federaţia Rusia pentru perioada 2011-2020. Oficialul ucrainean a precizat că Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev urmează să notifice în acest sens Guvernul de la Moscova, informează Timpul. Programul… Articolul Kievul a denunţat unilateral Programul de cooperare economică dintre Ucraina şi Rusia. apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
În urmă cu câţiva ani, într-un studio Realitatea TV, Gigi Becali se visa mare om politic şi venea cu programul partidului său, Noua Generaţie, care fusese scris de Dan Pavel. În câteva minute, Andrei Gheorghe i-a demonstrat lui Becali că habar n-are despre ce e scris în program şi, înainte de intrarea în pauza de… Articolul (video) Momentul în care regretatul Andrei Gheorghe l-a făcut varză pe milionarul Gigi Becali în direct apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-președintelui și ex-vicepreședintelui UNIBANK, ex-șefului Direcției finanțe și ex-șefului Direcției juridice. Învinuiților li se incriminează faptul că, în perioada 2013-2014, deținând funcția de membri ai Comitetului de creditare al băncii, încălcând regulamentele interne și actele normative ale Băncii… Articolul Dosarul fraudelor bancare: Patru șefi de la Unibank au fost trimiși în judecată apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
Federația Rusă, o super-putere bogată în zăcăminte naturale, continuă să ne uimească cu ”bogățiile” sale. O secție de vot mai puțin obișnuită a funcționat în ziua alegerilor în localitatea Ryskulovo, regiunea Orenburg, acolo unde cetățenii ruși și-au exercitat dreptul de vot într-o clădire părăsită, distrusă și uitată de timp. Mai multe imagini cu secția de… Articolul (foto) Așa arată cea mai exotică secție de votare din Rusia în secolul XXI apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
Partidele de opoziție pro-europeană s-au adunat astăzi la o masă rotundă pentru a discuta atât despre alegerile locale, cât și despre alegerile parlamentare care ar trebui să aibă loc la sfârșitul acestui an. Evenimentul a fost organizat de către Mișcarea Civică Europeană în frunte cu Valentin Dolganiuc, Alecu Reniță și Anatol Țaranu. La masa rotundă… Articolul (foto)În căutarea candidatului unic la funcția de Primar al Chișinăului? Opt partide de opoziție s-au așezat la masa de negocieri apare prima dată în Telegraph Moldova.
Ieri
13:40
În seara de marți, 20 martie 2018, în jurul orei 21:00, în satul Costești (raionul Ialoveni), într-o gospodărie cu două etaje a izbucnit un incendiu, care a dus la pierderi considerabile. Proprietarii au alertat serviciul de pompieri, care au intervenit și au stins focul. De la primele concluzii ale pompierilor, incendiul s-ar fi declanșat de… Articolul Incendiu de proporții la Ialoveni! A ars o casă în satul Costești apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:20
Doi bărbați, între care un registrator de la Oficiul Teritorial Cadastral Cahul, au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție într-un caz de escrocherie și exces de putere. Cei doi sunt bănuiți că, acționând în complicitate, ar fi înstrăinat ilegal două bunuri imobile, amplasate în municipiul Cahul. Potrivit schemei, puse la cale de cei doi, bărbații… Articolul După ce au înfăptuit o schemă de deposedare a două imobile, doi bărbați din Cahul au fost reținuți de CNA apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:40
Astăzi, 21 martie 2018, a avut loc  transmiterea oficială a 42 de automobile de model Dacia Logan achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției conform Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova precum și implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020. La eveniment au fost prezenți Ambasadorul Peter Michalko, șeful delegației… Articolul (foto) Uniunea Europeană a oferit Poliției Naționale din Republica Moldova 42 de automobile noi apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:20
Regina Cleopatra a rămas una dintre cele mai apreciate figuri feminine a antichității. A fost apreciată pentru stilul extravagant prin care ademenea bărbații din jurul ei. De asemenea, Cleopatra a rămas celebră pentru pofta nestăvilită de sex, dar și pentru practicile bizare pe care le încerca în intimitate. Regina era de o frumusețe răpitoare: avea… Articolul Cum făcea amor regina Cleopatra? Practica ciudată care îi speria pe mulți apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:10
În cadrul unui interviu acordat celor de la Jurnal.md, liderul Platformei DA și totodată candidatul pentru funcția de primar general al Municipiului Chișinău, Andrei Năstase a vorbit despre planurile sale în cazul în care va ajunge să conducă capitala. Năstase a mărturisit că nu are de gând să se folosească de primărie pentru a ajunge… Articolul Andrei Năstase dezvăluie planurile sale pentru Primăria Capitalei! Ce intenționează să facă dacă devine primar? apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:01
Săptămâna asta am dat la zăpadă cât nu am dat de când sunt în Chișinău. Deja nu mai am unde să o depozitez. Și nu m-am supărat, nu am cerut nimănui să vină sa îmi curețe curtea. Am făcut ce am simțit că este normal. Am muncit pentru mine. Și nu m-am plâns de asta.… Articolul Opinie: De ce nu se plânge nimeni de zăpadă? apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.