Unde-i lege, nu-i tocmeală: Un cunoscut selecționer a fost ÎNCĂTUȘAT de poliţie

Evzmd.md, 13 septembrie 2017 18:00

Poliţia scoţiană a anunţat că a reţinut şi acuzat un bărbat de 48 de ani pentru conducere sub influenţa alcoolului, duminică, în jurul orei locale 13.00, pe A720, centura oraşului Edinburgh. O'Neill va compărea în faţa unei instanţe la 10 octombrie, la două zile după meciul cu Norvegia din preliminariile Cupei Mondiale. Federaţia nord-irlandeză a precizat, într-un comunicat, că este la curent cu incidentul în care a fost implicat Michael O'Neill, dar este treaba poliţiei şi nu va comenta acest subiect, anunță News.ro. O'Neill este unul dintre cei mai de succes selecţioneri din istoria naţionalei nord-irlandeze. Numit în funcţie în februarie 2012, tehnicianul a calificat în premieră naţionala Irlandei de Nord la Campionatul European, la ediţia din 2016, câştigând grupa din care a făcut parte şi România. La turneul final din Franţa, Irlanda de Nord a trecut de faza grupelor şi a ajuns în optimile de finală. În preliminariile Cupei Modniale din Rusia, Irlanda de Nord are mari şanse de a ajunge în play-off, fiind pe locul al doilea într-o grupă din care mai fac parte Germania, Norvegia şi Cehia, scrie stiripesurse.ro.   

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Evzmd.md

Acum 2 ore
23:15
Despre cezariene Intervenția medicală este o excepție atunci când vine vorba de naștere. Majoritatea travaliilor și a nașterilor au loc fără impedimente. Dar, mai sunt și cazuri mai puțin obișnuite. Operația de cezariană este o intervenție medicală în timpul căreia fătul este adus pe lume chirurgical sau este scos direct din uter printr-o incizie pe abdomenul mamei.   Deși profesioniștii vor face tot ce le stă în putință pentru a evita o operație cezariană, există situații în care această intervenție este cea mai bună soluție chiar înainte sau în timpul travaliului. Dacă mama sau copilul sunt în pericol din cauza, să spunem, a unor sângerări severe sau din cauza cordonului ombilical, care poate fi înfășurat în jurul gâtului copilului și îl poate asfixia, atunci o operație cezariană de urgență este cea mai bună soluție și singura, chiar dacă întreaga sarcină a decurs normal.  Majoritatea cezarienelor au loc din cauza „eșecului de a progresa a travaliului”. Dacă un travaliu nu evoluează așa cum ar trebui, intervenția chirurgicală poate preveni posibilele pericole. Dacă travaliul nu evoluează copilul poate fi în pericol și echipa medicală va încerca și alte metode până a recurge la intervenție chirurgicală. Obstreticianul și doctorii te vor consultata înainte ca orice procedură să aibă loc.  
Acum 6 ore
19:00
Iată care sunt acestea: 1. Iasomia  Iasomia este un afrodisiac puternic si se crede ca ar atrage dragoste si abundenta in casa. Cel mai indicat este sa o asezi in dormitor sau in camera in care petreci cel mai mult timp, intrucat furnizeaza energie pozitiva, amplifica sentimentele de dragoste si sudeaza relatiile de cuplu. 2. Lavanda Poti induce mai usor starea de somn presarand putina lavanda pe perna. Lavanda vindeca si depresia, calmeaza mintea, si atrage fericire, armonie si devotament in relatiile de cuplu. 3. Aloe Vera Aceasta planta uimitoare inlatura energiile negative si le inlocuieste cu pozitivitate, noroc si bogatie. Trebuie mentionat ca efectele sale pot slabi in intensitate dupa folosirea pe perioade indelungate in camerele cu multa incarcatura negativa. 4. Bambusul norocos Bambusul este considerat un simbol al norocului si al bogatiei. Planta trebuie pastrata intr-un bol din sticla umplut doua degete cu apa purificata sau distilata. Bambusul trebuie ferit de lumina solara directa.
19:00
De ce nu se cunoaște acest lucru? Pentru că sunt organizații interesate în găsirea unei versiuni sintetice, care să le permită să facă profituri fabuloase. Gustul fructelor este plăcut și nu are efectele secundare oribile ale chimioterapiei. Dacă puteți, plantați un arbore guava în curte. Toate părțile sale, nu dor fructul sunt foarte bune. Data viitoare când vrei să bei un suc, caută soursop. Copacul Soursop este mic. Nu are nevoie de mult spațiu, este cunoscut sub numele de Graviola în Brazilia, guanabana în spaniolă, și „Soursop”, în limba engleză. Fructele sale sunt mari și dulci, pulpa albă este consumată în mod direct sau este utilizată de obicei pentru a face băuturi, șerbet, dulciuri etc. Această plantă este un remediu dovedit împotriva cancerului, sau mai exact a oricărui tip de cancer. Se consideră, de asemenea, că este agent anti-microbian cu un spectru larg, recomandat împotriva infecțiilor bacteriene și fungice, eficient împotriva paraziților interni si viermi, reglează tensiunea arterială, este antidepresiv, combate stresul si tulburările nervoase. Conform sursei citate, informația provine de la unul dintre cei mai mari producători de medicamente din lume, care anunță că, după mai mult de 20 de teste de laborator efectuate din 1970, extractele soursop arată că  distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de sân, de prostata, pulmonar și pancreas Ceea ce este și mai uimitor: acest tip de terapie, cu extract de Graviola, sau Soursop, distruge doar celulele canceroase maligne si nu afectează celulele sănătoase.
18:30
Emma Orbach are 59 de ani, își produce singură mâncare și trăiește singură într-o pădure din munții Țării Galilor. Cum arată o zi normală din viața domnișoarei Orbach, care trăiește ca un hobbit? Are grijă de grădinița pe care a improvizat-o în apropierea casei. Apă își ia de la un râu din apropiere, care vine de sus, de pe munte. Apoi merge prin pădure pentru a căuta diverse fructe și lemne de foc. De asemenea, are grijă și de cele trei capre, șapte găini și doi cai. De foarte puține ori merge la un magazin dintr-un sat apropiat pentru a-și cumpăra ciocolată și orez. „Așa îmi doresc să trăiesc”. E tot ce mi-am dorit și mă simt foarte fericită în locul acesta și casa mea”, a spus Emma Orbach pentru Daily Mail. Casa și-a denumit-o „Tir Ysbrydol”, care din galeză s-ar traduce „Tărâmul Spiritului”. Cei care doresc să o viziteze pe doamna Orbach trebuie să respecte niște reguli foarte stricte: să lase toate gadgeturile acasă, nu au voie cu laptopuri sau telefoane. Chiar și copiii ei, care au 20, respectiv 30 de ani și trăiesc în Londra, au fost nevoiți să respecte această regulă. Emma Orbach provine dintr-o familie de intelectuali, mama ei a fost librar, iar tatăl violonist. După ce a absolvit Oxford s-a căsătorit cu Julian Orbach, un specialist în istoria arhitecturii. Împreună cu soțul ei, în 1993, hotărăște să organizeze o comunitate eco într-o zonă din apropierea munților Preseli, lângă Newport. Timp de cinci ani au trăit în liniște, după care a urmat o perioadă lungă de procese cu autoritățile, care au cerut demolarea celor opt case ale comunității. În cele din urmă, în 2008, comunitatea a câștigat procesul, însă, între timp, soții Orbach au divorțat. La începutul anilor 2000, Emma a hotărât să se mute singură. „Nu-mi lipsește nimic din ceea ce consideră lumea că ar fi normal să ai. Din punctul meu de vedere, calitatea vieții este în scădere, totul este într-o mare viteză și este din ce în ce mai stresant. De vreo două ori, după o zi lungă și foarte obositoare, am glumit spunând că aș comanda o pizza. Nu cred că ar veni cineva să-mi aducă pizza aici”, a mai spus Emma pentru Daily Mail.
18:30
Nu putem evita cumpărarea orezului din plastic, dar există câteva metode prin care putem să evităm consumarea lui! Orezul din plastic a apărut prima dată în China, apoi s-a extins în Vietnam și India. În prezent, se pare ca s-a semnalat prezenţa sa pe pieţele din Indonezia și chiar din Europa. Pentru că arată ca şi cel real, orezul din plastic nu poate fi recunoscut atunci când îl cumpărăm, mai ales că, din motive lesne de înţeles, este amestecat cu acesta.Orezul din plastic este extrem de periculos pentru sistemului digestiv, cauzând gastrită. Unele ziare au scris că acest orez este fabricat din cartofi și rășină sintetică. Altele spun că ar conţine anumite substanțe chimice. Cum putem evita cumpărarea de orez fals? Realitatea este că nu putem evita cumpărarea orezului din plastic, dar putem evita consumarea lui. Înainte de fierbere, orezul fals este identic cu cel adevărat, dar după ce este fiert, acesta rămâne tare şi îşi păstrează forma iniţială, spre deosebire de cel real, care se înmoaie şi îşi măreşte dimensiunile. De asemenea, puteți arde o mână de orez. Veţi simti mirosul de plastic, dacă este vorba de un orez fals!  
Acum 8 ore
18:15
Numele zonei a fost inspirat de regele maghiar Solomon. Legende sunt, însă, mai multe. Una dintre ele spune că Regele Solomon a fost urmărit de invadatori până la Braşov,România, unde s-a ascuns în pădure. Ca să nu fie recunoscut de duşmani, şi-a dat jos coroana de cap şi a aşezat-o pe tulpina unui arbore. Nu a mai mai fost recunoscut de cumani, aceştia crezând că regele a căzut în prăpastie şi a murit. Aşa a reuşit să scape şi să fugă cu bogăţiile pe care le avea asupra lui. A fugit până la o peşteră unde s-a refugiat, în zona denumită astăzi Pietrele lui Solomon. Sute de ani mai târziu, un ţăran care a mers în pădure să adune lemne de foc a găsit coroana, pe locul unde acum se află Casa Sfatului şi a dus-o la Biserica Neagră spre păstrare. Aşa a ajuns Braşovul să se numească în germană Kronstadt, oraşul Coroanei. O altă legendă spune că Solomon şi-ar fi ucis fratele care trebuia să urce pe tron ca să îi ia locul. A fost alungat de mama sa care a aruncat asupra lui un blestem. Acesta spunea că Solomon avea să moară imediat ce va fi văzut de un om de rând. În pribegia sa, a ajuns în zona de la Pietrele lui Solomon când, dintr-o dată, a văzut un păstor. De teama blestemului a vrut să fugă repede, dar a tras prea tare de hăţurile calului, acesta s-a speriat, iar Solomon a căzut în prăpastie cu tot cu animal. Se spune că locul unde a căzut s-a despicat în două şi aşa au apărut cele două mari stânci care străjuiesc zona. Solomon a reuşit să scape, dar şi-a lăsat coroana la rădăcina unui pom pentru că nu mai era demn să o poarte. Zona unde te vindeci de inimă Se spune că în urma unor disfuncţii magnetice zona este încărcată de ioni negativi care pot ameliora bolile cardio-vasculare. Ajută foarte mult şi aerul curat, liniştea şi susurul aperi cristaline. Specialiştii au confirmat faptul că zona este încărcată energetic. „S-au făcut cercetări la Pietrele lui Solomon şi s-a descoperit că zona este încărcată energetic. Dacă această energie ajută sau nu în bolile cardio-vasculare, asta nu pot spune. Este cert că zona te aduce într-o stare de relaxare. Am fost şi eu acolo de multe ori, merg de câteva ori pe an şi pot spune că m-am simţit mai odihnit atunci când m-am întors acasă“, a spus Marius Zovilan, profesor de fizică. Faptul că la Pietrele lui Solomon există ceva care ajută mult, cel puţin psihic, este confirmat şi de locuitorii din Şchei care vara mai ales vin zilnic aici. „ Vara venim aproape în fiecare zi. Stăm la aer curat şi ne relaxăm. Mereu am simţit că există aici aşa o energie foarte bună. Eu am probleme cu inima de mulţi ani, iar atunci când vin aici respir mai bine, tensiunea e mai bună. Nu ştiu dacă are legătură cu aerul curat sau cu energia despre care se spune că există aici, dar este ceva. Am mai vorbit şi cu turişti care au venit aici şi mi-au spus că se simt mai relaxaţi, mai încărcaţi cu energie“, a spus Radu Grigore, locuitor din Şchei. La Pietrele lui Solomon Junii ţin petrecerea din Duminica Tomii Pietrele lui Solomon este şi zona unde în fiecare an Junii ţin petrecerea din Duminica Tomii (prima duminică după Paşte) şi unul dintre cele mai căutate locuri de picnic din Braşov. În zonă sunt mese şi au fost amenajate vatre speciale pentru grătar pentru ca mediul să nu fie distrus. Toamna este o forfotă enormă când multe gospodine vin aici pentru a coace vinete, ardei sau roşii, pentru proviziile de iarnă. Zona Pietrele lui Solomon se află în partea nord-vestică a Masivului Postăvaru, între Muntele Tâmpa şi rezervaţia Stejerişul Mare. Este un adevărat defileu natural cu perisaje superbe şi mult aer curat. La Pietrele lui Solomon se poate ajunge din cartierul istoric Şchei, prin Piaţa Unirii. De aici drumul de 2 kilometri se poate parcurge pe jos într-o jumătate de oră. În zonă este şi un perete natural de escalade foarte căutat de amatorii de senzaţii tari. De la Pietrele lui Solomon se poate ajunge pe jos şi în Poiana Braşov, prin pădure pe drumul vechi.  
17:15
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor, asistența financiară rambursabilă este utilizată pentru finanțarea programelor de cheltuieli prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2017. Banii sunt acordați pe un termen de cinci ani, cu o dobândă de 1,5% anual. Primele două tranșe din acest împrumut, de 60 de milioane de euro și de 50 de milioane de euro, au fost transferate în august 2016 și în februarie 2017. Împrumutul a venit ca o gură de aer pentru Chișinău într-o perioadă dificilă, când acesta resimțea un acut deficit bugetar, iar organismele financiare internaționale, inclusiv UE, amânau deschiderea unor linii de credit, condiționând asistența financiară cu promovarea reformelor și eradicarea corupției.   
17:15
El a ținut să transmită mesajul cum că el vrea „binele țării” și că toți politicienii, indiferent de tabără, trebuie să gândească la fel. Dodon a încercat să dea exemplul Germaniei, acolo unde a funcționat cu guvern de largă uniune națională format din conservatori și social-democrați.   Urmăriți interviu integral AICI
16:45
Palestinianul Nimer Jamal, în vârstă de 37 de ani, a deschis focul spre agenţi israelieni la un punct de control situat în apropierea coloniei israeliene Har Adar, în Cisiordania, la periferia nord-vestică a oraşului Ierusalim. Un agent al Poliţiei de frontieră israeliene şi doi angajaţi ai unei companii de securitate au murit pe loc, iar un alt agent de securitate este rănit. Atacatorul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine. Autorităţile israeliene consideră că incidentul este de tip „terorist”, scrie antena3.ro.  
Acum 12 ore
16:00
Cei doi ar fi pretins și primit 800 de euro de la un tânăr pentru a-l scuti de serviciul militar și a-i elibera livretul. Aceștia ar fi susținut că au influență asupra factorilor de decizie de la Centrul Militar Teritorial Bălţi, tot ei persoane publice, în vederea perfectării și eliberării documentului care atestă satisfacerea serviciului militar. Menționăm că, unul din suspecți este specialist în cadrul aceleiași subdiviziuni. Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore după primirea banilor extorcați. În privința lor urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale - echivalentul sumei de 200 000 de lei.
15:45
De această dată, la Soci, acolo unde este programată o reuniune a șefilor de state din CSI, a declarat Dodon pentru postul Europa Liberă. De asemenea, Dodon caută să meargă în vizite și în Occident, astfel că a afirmat că în prezent staff-ul său lucrează pentru o vizită la Bruxelles.   De altfel, R. Moldova nu a obținut nicio concesie economică sau de altă natură din partea Rusiei de la venirea lui Dodon la putere, iar lobby-ul său pe lângă Moscova a rămas steril. De altfel, Dodon a luat partea Moscovei într-o serie de dispute dintre R. Moldova și Rusia, acuzând guvernanții de rele intenții împotriva Moscovei.  
15:15
Printre românii la care face referire Johnson există și foarte mulți basarabeni care au primit cetățenia română și apoi au plecat la muncă peste hotare, inclusiv în Marea Britanie. El a mai afirmat că dar și că, după ieșirea din blocul comunitar, Regatul Unit va rămâne deschis pentru persoanele "cu talent, ambiție și hotărâre", însă își va controla singur sistemul de imigrație. El s-a declarat de asemenea convins că Marea Britanie va avea un viitor măreț după Brexit, dar și că restul Uniunii Europene va avea un viitor măreț, pentru că nu este vorba de un joc de sumă nulă, iar Londra își dorește o Uniune Europeană puternică, sprijinită de un Regat Unit puternic.    
15:15
Creată de soții David și Elizabeth Emanuel, rochia complicată de tafta în culoarea fildeșului a aprins ulterior imaginația celor care au copiat-o în întreaga lume. În continuare, îți prezentăm zece detalii mai puțin cunoscute despre rochia de mireasă iconică a Prințesei Diana: 1. Rochia a încăput cu greu în trăsură Prințesa Diana şi-a dorit o rochie care să rămână în istorie, şi ea a fost cea care a vrut că trena să fie cât mai lungă. Trena care măsura în jur de opt metri a avut loc cu greu în caleaşca în care a fost transportată Diana către Westminster Abbey, motiv pentru care a căpătat cute ce au fost vizibile când a coborât din caleaşcă.   2. A purtat ceva vechi, ceva nou și ceva împrumutat în ziua nunții Conform tradiției, mireasa a purtat ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru în ziua nunții. Mai exact dantelă veche, mătase nouă, tiara familiei Spencer și detaliul albastru din talie, care a fost cusut pe interior, potrivit unica.ro.   3. Dantela a aparținut Reginei Maria Rochia a fost realizată 100% manual şi a inclus 10.000 de perle şi bucăţi de dantelă veche, ce aparținuseră cândva Reginei Maria I a Angliei. O băcată de dantelă Carrickmacross a provenit dintr-o geantă achiziționată la o licitație.   4. Talismanul în formă de potcoavă de cal, ascuns pe interior Interiorul rochiei a fost la fel de complex şi de minuţios gândit precum exteriorul. Pe lângă funda albastră cusută la nivelul abdomenului, designerii au cusut pe eticheta rochiei un talisman în formă de potcoavă, din aur de 18 carate și bătut cu diamante albe. A existat de asemenea şi un „talisman” accidental – Elizabeth a uitat pe interior un ac de siguranţă, care nu a fost remarcat de nimeni până abia după ceremonie. 5. Vălul a depășit trena în lungime Vălul a fost unul cu adevărat spectaculos. Așezat pe tiara ei, a măsurat nu mai puțin de 139 de metri.   6. Rochia a avut o mică pată pe ea Diana şi-a pătat cu parfumul Quelques Fleurs decolteul rochiei în dimineața nunţii şi, pentru că nu avea cum să remedieze rapid problema, a îndoit puţin materialul şi a sperat că nimeni nu va observa acest detaliu.   7. Rochia a fost cusută pe Diana Diana suferea de bulimie în perioada logodnei, ceea ce a însemnat că măsura siluetei ei se modifica drastic de la o sesiune de probă la alta. Elizabeth şi David au creat patru corsete pentru Diana în cele șapte luni dinaintea nunții, iar varianta finală a rochiei a fost strânsă şi cusută direct pe talia acesteia, pentru că, din nou, slăbise de la cea din urmă probă.   8. Pantofii de mireasă ai Dianei au fost realizați în 6 luni Cu greu vizibili sub rochia elaborată, pantofii din măsase au avur 542 de paiete și 132 de perle în formă de inimă. Pe talpă au fost incluse inițialele C și D (Charles și Diana), iar tocurile au fost unele mici, deoarece Diana deja avea aceeași înălțime ca soțul ei.   9. Avea o umbrelă asortată În cazul în care ar fi plouat, Diana s-ar fi protejat cu o umbrelă asortată. Elizabeth a făcut rost înaintea ceremoniei de două umbrele vintage pe care le-a acoperit cu dantelă de diferite culori – una albă şi una ivoire, pentru ca nimeni să nu ştie culoarea reală a rochiei prin relaţionarea cu umbrela, în cazul în care ar fi ajuns pe mâinile presei înainte de momentul nunţii.   10. A existat o rochie de rezervă Elizabeth şi David au creat o a doua rochie, uşor diferită, pentru cazul în care look-ul celei principale ar fi fost dezvăluit înainte de vreme.
15:00
Simona a avut o evoluţie foarte slabă, a servit catastrofal, a returnat modest şi pe măsură ce timpul a trecut a devenit tot mai irascibilă. Presa internațională titra că jocul Simonei a fost un dezastru. Pentru Simona Halep, acesta a fost primul meci după eşecul suferit la US Open în faţa Mariei Șarapova. De asemenea, a fost şi primul meci cu Andrei Pavel antrenor, dar acesta nu s-a implicat. Pentru Simona, urmează o pauză de doar câteva zile, pentru că săptămâna viitoare va evolua în turneul de la Beijing. Şi Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul doi al turneului de la Wuhan. Tenismena româncă (locul 46 WTA) a pierdut categoric confruntarea cu chinezoaică Qiang Wang, aflată pe poziţia a 55 în clasamentul WTA. Reprezentanta gazdelor s-a impus neaşteptat de uşor, în două seturi, cu 6-3, 6-3.  
14:45
Ea a subliniat că a convenit deja asupra unei întâlniri cu ministrul resurselor umane din Ungaria, la jumătatea lunii octombrie şi a unei întâlniri cu ministrul român al educației, pe 27 septembrie, scrie Karadeniz Press. Totuși legea ar putea fi amendată pentru a nu stârni animozități în special cu România și Ungaria, țări care au cele mai mari comunități etnice în Ucraina, după Rusia. Oficialul de la Kiev a amintit în acest sens că diplomația ucraineană a purtat consultări cu ambasadorii acestor țări și a explicat particularităţile procesului de implementare a articolului lingvistic din noua Lege a educaţiei, care a nemulţumit minorităţile română şi maghiară. „Am susţinut că nu restrângem drepturile copiilor care aparţin minorităților naționale, ci, mai degrabă, extindem aceste drepturi. Argumentul este că astăzi, copiii care învaţă în școli cu predarea în limbi minoritare din clasa I până în clasa a XI-a studiază toate materiile numai în limba maternă a acestor minorități și, din păcate, nu stăpânesc limba ucraineană” – a explicat ministrul. Totodată, Lilia Grinevici şi-a exprimat convingerea că relațiile Ucrainei cu țările vecine nu se vor deteriora. „Când discutăm despre modalități concrete de implementare a acestei legi, se elimină multe speculații politice și mituri. Vom elabora un plan comun în cadrul consultărilor bilaterale despre cum să facem astfel încât să extindem posibilităţile acestor copii”, a declarat oficialul ucrainean, citată de Rador. Posibile amendamente Lilia Grinevici a mai remarcat că posiblitatea introducerii unor amendamente la această lege poate fi luată în calcul numai după o discuție extinsă a experților cu privire la acest subiect. „Putem face modificări, dar numai după discuții extinse la nivel de experți. Pentru popoarele autohtone, de asemenea, se menţine dreptul de a studia toate materiile în limba minorității naționale, deoarece ne dăm seama că popoarele autohtone nu au nicio altă ţară vorbitoare a limbii lor. Aici este foarte importantă dezvoltarea terminologiei educaționale și științifice. Legea nu stabileşte lista popoarelor autohtone, ci doar dreptul acestor popoare” , a conchis ea. Legea a stârnit largi controverse în special la București și Budapesta, iar președintele Klaus Iohannis și-a anulat vizita pe care trebuia să o întreprindă luna viitoare la Kiev.            
14:45
Într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii se precizează că directorul USAID Moldova a declarat că instituția pe care o reprezintă este disponibilă să se implice activ la definitivarea Legii cu privire la Parcurile IT și diverse acțiuni de promovare peste hotare a ofertei Guvernului Republicii Moldova privind realizarea proiectelor investiționale sau de alt gen în aceste parcuri. Prezent la întrevedere, ambasador al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, a menționat că sectorul IT este domeniul viitorului. Autoritățile SUA sunt disponibile să acorde asistență tehnică și financiară atât în crearea și dezvoltarea parcurilor IT, cât și pentru susținerea investitorilor străini în aceste centre inovaționale. Un studiu avansat privind perspectivele de dezvoltare ale industriei IT în Moldova este în proces de elaborare, cu susținerea USAID.
14:15
Natalia Dzenkiv este o cântăreață ucraineancă în vârstă de 41 de ani, care pare mai tânără decât este. Majoritatea celor care o cunosc sunt de părere că arată ca o tânără de 25 de ani. Așa s-a întâmplat și când făcea o călătorie cu avionul, notează indy100.com. Femeia a fost reținută de polițiștii de frontieră deoarece nimeni nu credea că datele din pașaport sunt reale, mai exact data nașterii. „Când am aflat motivul arestului meu, am început să râd, pentru că era vârsta din pașaportul meu. Sunt obișnuită să primesc complimente pentru felul în care arăt, dar nu mi-am imaginat că ar putea fi un motiv să fiu reținută”, a afirmat femeia. Ceea ce i-a convins pe vameși până la urmă, au fost oamenii din jur care au recunoscut-o și au venit la ea să-i ceară autograf.    
14:15
„Astăzi am semnat legile votate săptămâna trecută în Parlament și au fost expediate astăzi președintelui Dodon pentru a fi promulgate. El este obligat să promulge legile votate a doua oară. Și în situația în care va refuza și de data aceasta, bineînțeles că ne vom adresa Curții Constituționale, dar noi totuși sperăm că dumnealui are discernământ constituțional și înțelege ce înseamnă să respecte Constituția, ca de fapt și Ministrului Apărării. Vom merge până la capăt în această confruntare, care nu ar trebuie să fie, cu regret, deoarece fiecare instituție să respecte legea și să respecte Constituția”, a declarat Candu.   El a spus că partidele de opoziție – PLDM, PCRM și PSRM - „au făcut show” în Parlament și nu au dorit să revoteze acele legi și că nu s-au concetrat pe vot. Candu a afirmat că printre acele legi să regăseau unele ce aveau legătura cu Acordul de Asocierea cu UE, ori de securitatea statului, de interesele cetățeanului precum cea a tichetelor de masă, sau de sectorul energetic și securitatea sa.  
13:45
Proiectul prevede crearea și dezvoltarea a șase servicii noi (5 echipe mobile și un centru de zi) pentru  persoanele cu dizabilități și activități de capacitare a administrațiilor publice locale, organizațiilor nonguvernamentale, personalului serviciilor noi create în vederea prevenirii instituționalizării  persoanelor cu dizabilități  și incluziunii lor sociale.  Astfel, în cadrul evenimentului, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, au înmânat cheile automobilelor reprezentanților  administrațiilor publice locale din unitățile administrativ teritoriale menționate mai sus. „În ultimii 5 ani, cu suportul Uniunii Europene, au fost create 10 echipe mobile pentru persoanele cu dizabilităţi. Aceste servicii se axează pe îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor respective prin servicii de consiliere, recuperare şi reabilitare psihosocială, în vederea creşterii gradului de autonomie personală, de prevenire a instituţionalizării şi incluziune socială”, a declarat Stela Grigoraș. „Sperăm că, oferind automobile noi pentru echipele mobile care prestează servicii sociale persoanelor cu dizabilități și familiilor lor, creăm condiții mai bune de lucru pentru activitățile lor și acest fapt va duce la îmbunătățirea serviciilor sociale oferite celor care au nevoie de ele”, a subliniat Excelența Sa, Peter Michalko. Echipa mobilă este un serviciu care oferă asistență socială la domiciliu persoanelor cu dizabilități și familiilor lor din localităţi izolate, cu acces limitat la servicii specializate. Serviciile prestate de Echipa mobilă variază în funcţie de necesităţile beneficiarilor și pot include: asistenţă şi consiliere psihologică, servicii medicale și de reabilitare / recuperare (kinetoterapie, asistenţă logopedică), instruire specială în scopul dezvoltării abilităţilor pentru o viaţă independentă în comunitate etc. Proiectul „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilităţi pentru susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului” este implementat de către Asociația Keystone Moldova în parteneriat cu Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova, Centrul de Reabilitare și Consultanţă „OSORC” , Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și e finanțat de Uniunea Europeană. Costul total al proiectului constituie 559.968 de euro, dintre care 80% sunt bani oferiți de Uniunea Europeană și 20% reprezintă contribuția partenerilor de implementare și a IM Swedish Development Partner, relevă serviciul informare și comunicare cu mass-media de la Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei.      
13:45
  Visăm la ea încă de când am văzut primele episoade din Star Wars. Acum, motocicleta zburătoare e la un pas de a deveni realitate. Compania Kitty Hawk a realizat un asemenea vehicul, o combinaţie de motocicletă şi jet ski. “Nu vom mai fi blocaţi în trafic de acum înainte. Pur şi simplu, ne urcăm pe motocicletă şi zburăm unde dorim. Acest lucru devine realitate”, declară preşedintele companiei, Sebastian Thrun. “Suntem încrezători că vom putea scoate pe piaţă primul produs, în februarie anul viitor”, spune antreprenorul, potrivit rfi.ro. Thrun crede că într-o bună zi, această tehnologie va revoluţiona transportul personal, în condiţiile în care inovaţiile din spatele dronelor şi maşinilor autonome vor fuziona. Motocicleta zburătoare este un vehicul electric, iar partea cea mai grea legată de zborul propriu-zis este realizată de computerul de bord. Pilotul va schimba direcţia vehiculului manevrând nişte manete, ca un fel de joy stick-uri. “E ca într-un video game, doar că totul e real”, spune preşedintele Kitty Hawk.
13:15
Potrivit CEC, hotărârea adoptată se înaintează Parlamentului și Guvernului în vederea asigurării mijloacelor financiare necesare. Tot în ședința de marți, Comisia a acreditat primii observatori naționali în vederea monitorizării alegerilor locale noi ale primarilor în unele localități din data de 19 noiembrie 2017. Acum două săptămâni, Consiliul municipal Chișinău a stabilit data referendumului local de revocare din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă. Locuitorii capitalei și cei din suburbii vor fi așteptați la urne în data de 19 noiembrie. Decizia s-a luat cu 26 de voturi din totalul de 51 de consilieri. Dorin Chirtoacă este prim-vicepreședinte al Partidului Liberal și este cercetat în cadrul unor dosare legate de corupție și trafic de influență. Acesta pledează nevinovat.
13:15
„În ultimele patru luni, avocații și, în special avocata Tatiana Iovu, au insistat constant că acest articol al legii a fost nerespectat, deoarece dosarul penal propriu-zis nu a fost adus încă niciodată la Judecătorie (…) pe masă judecătorii aveau doar scrisoarea procurorului care cerea prelungirea arestului (o copie 100% a scrisorii precedente, doar cu data schimbată) și decizia Judecătoriei Buiucani", precizează Chirtoacă în scrisoarea sa.   Dorin Chirtoacă este suspendat momentan din funcția de primar al Chișinăului și s-a stabilit și data pentru un referendum legat de posibila sa demitere.  
13:00
Tot miercuri, din același motiv apa va fi sistată pe străzile Livezilor, Renașterii și Bogdan P. Hașdeu din comuna Stăuceni. Furnizarea apei potabile va fi întreruptă între orele 09.00 și 17.00. Furnizorul îndeamnă consumatorii să-și asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei. După finalizarea lucrărilor, livrarea serviciilor de alimentare cu apă va fi reluată la parametrii planificați. Pentru informații suplimentare consumatorii sunt îndemnați să sune la Dispeceratul central, la numărul de telefon: 022-25-66-66 sau 022-85-77-77.  
12:45
Timp de cinci luni de documentare, oamenii legii au stabilit că la finele lunii mai 2016, un bărbat din municipiul Chişinău, prin înțelegere cu directorul unei instituții de învăţământ, au selectat un băiat cu vârsta de 15 ani, dintr-o familie social-vulnerabilă, tutela asupra căruia era instituită după instituţia de învăţământ. Minorul a fost selectat  cu scopul exploatării sexuale.  Ulterior, bărbatul a început să-i ofere copilului diferite cadouri: bani, haine, jocuri electronice, distracţie în localuri de agrement, iar la începutul verii, copilul a trecut să locuiască împreună cu suspectul, într-un apartament închiriat, unde copilul ar fi fost supus exploatării sexuale. S-a constatat că directorul instituţiei de învăţământ, fiind reprezentantul organului de tutelă, a permis ca minorul să locuiască cu abuzatorul, deşi copilul trebuia permanent să se afle în instituţia de învăţământ.  La fel, în acţiunile directorului, au fost constatate şi acţiuni de tortură comise în privinţa mai multor copii pentru nereuşitele şcolare, ori pentru abateri disciplinare. În urma perchezițiilor la domiciliile suspecților și biroul directorului instituției, au fost depistate și ridicate arme și acte ce reglementează activitatea instituției de învățământ.  Suspecții au fost reţinuţi, iar în prezent în privinţa acestora este aplicat arestul preventiv. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă închisoare de la 15 la 20 de ani.      
12:15
După declaraţiile lui directorului general al Samsung DJ Koh din urmă cu doar câteva săptămâni, care confirma că se lucrează activ la dezvoltarea unui asemenea telefon, este posibil ca acesta chiar să ajungă pe piaţă în viitorul apropiat. Acum că Galaxy S8 şi Note8, cele două flagship-uri din 2017 ale companiei sunt pe piaţă, Samsung se poate concentra pe generaţiile următoare. Cu siguranţă, Samsung Galaxy S9 va fi lansat în primăvara anului viitor, iar odată cu Note9, am putea să vedem şi un nou tip de dispozitiv., scrie go4it.ro. SM-G888N0 a fost depistat în baza de date a Agenţiei Naţionale de Cercetare Radio, comisia care oferă aprobări pentru lansarea şi vânzarea de dispozitive mobile (şi nu numai) pe teritoriul Coreei de Sud.   Galaxy X ar putea fi prezentat ca o variantă alternativă la Galaxy Note9, aşa cum în urmă cu trei ani, Samsung lansa Galaxy Note Edge, primul smartphone cu ecran curbat pe o singură laterală. Diverse detalii despre Galaxy X sugerează că ar putea aborda un design de tip „clapetă”, cu un ecran mare pe toată suprafaţa interiorului, sau un design de tip „carte”. Ecranul va fi bazat pe tehnologia YOUM, care foloseşte panouri OLED într-un format flexibil, însă materialele din care va fi acest dispozitiv construit sunt încă un mister.
12:00
Studiul arată că averile lui Carlos Alberto Sicupira, deținătorul companiei de băuturi AB Inbev, Joseph Safra, patronul Safra Bank, Eduardo Saverin, unul dintre cei cinci fondatori Facebook, adunate cu ale altor trei oameni foarte bogați, reprezintă echivalentul averilor a 100 de milioane de brazilieni din clasa medie, adică aproape jumătate din populația țării. Cei mai bogați 5% dintre brazilieni concentrează tot atât de mulți bani ca restul de 95% din populație. În plus, față de inechitatea dintre bogați și săraci, studiul scoate la iveală discrepanțe între alte categorii sociale: cetățenii brazilieni de culoare câștigă mai puțin decât cei albi, iar femeile sunt plătite mai prost decât bărbații. Brazilia este pe locul trei în America Latină la capitolul inegalitate socială, după Columbia și Honduras, potrivit raportului Oxfam. Katia Maia, reprezentanta organizației nonguvernamentale, a subliniat că reducerea inegalităților este o prioritate, spunând că Brazilia a ajuns la un nivel al discrepanțelor sociale inacceptabil.    
12:00
În context, Karen Hilliard a afirmat că instituția pe care o reprezintă este dispusă să se implice activ la definitivarea Legii cu privire la Parcurile IT și diverse acțiuni de promovare peste hotare a ofertei Guvernului Republicii Moldova privind realizarea proiectelor investiționale sau de alt gen în aceste parcuri. Oficialul american l-a informat pe vicepremierul  Octavian Calmîc că USAID are drept scop susținerea autorităților de la Chișinău în dezvoltarea sectorului IT nu doar în capitală, dar și în alte zone ale țării, prin crearea centrelor de excelență IT similare TekWill în  Bălți, Cahul și Comrat, relevă serviciul de presă al ministerului de resort. Prezent la întrevedere, ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, a menționat că sectorul IT este domeniul viitorului, care va juca rolul principal în evoluția proceselor economice din orice țară și eforturile autorităților moldovenești în dezvoltarea acestuia sunt demne de salutat. Diplomatul american a mai spus că  autoritățile SUA sunt dispuse să  acorde asistență tehnică și financiară atât la crearea și dezvoltarea parcurilor IT, cât și investitorilor străini în aceste centre inovaționale.  Vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că dezvoltarea sectorului IT este una din prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii, care dorește să transforme Republica Moldova într-un IT Hub regional de performanță.     
11:45
    Iata in ce zodii sunt nascuti cei carora li se va schimba viata sub aspect sentimental:   Berbec   Persoana perfecta nu apare, insa le iese in cale in urmatoarea perioada cineva care pur si simplu le va da inima peste cap. Acea persoana are darul de a starni in Berbec emotii noi. Fie ca va fi doar o aventura scurta sau o iubire care se va incheia fulgerator, cert este ca acest nativ va trai intens pana in prejma Craciunului sau chiar in timpul Sarbatorilor de Iarna. Va fi o legatura mai mult sexuala decat sentimentala.   Varsator   Chiar daca iti doresti o iubire stabila, vrei sa fie liniste si in sufletul tau, nu ai nicio sansa in urmatorul interval. Emotii intense nu iti dau pace, apare o persoana de care te indragostesti rapid, dar care nu are intentia de a mentine o relatie de lunga durata. Intelegi asta din start, insa te bucuri totusi ca accepta sa aveti o relatie, traiesti clipa. Vor fi nopti fierbinti, dar si scandaluri uriase, care iti vor da peste cap intregul sistem de valori.   Pesti   Dupa ce anul acesta ai cam dus dorul dragostei, spre sfarsitul anului vine momentul sa iti revii putin. Nu vei intalni sufletul pereche dupa care tanjesti, ci o persoana care iti va face inima sa tresalte. Aveti aceleasi gusturi, aceeasi mentalitate si unde mai pui ca va potriviti de minune si in dormitor. Vor fi cateva luni intense, cu bucurii in plan emotional. Bucura-te de moment, traieste ceea ce ti se ofera si nu te gandi la viitor, potrivit ele.ro.
11:45
  Priul incendiu s-a produs la ora 5.40 pe strada Tudor Vladimirescu din capitală. Conform primei informații, un autovehicul de model  „Hyndai” a fost cuprins de flăcări.  În urma arderii a fost afectată partea din spate a autoturismului.  Un alt incendiu în care au fost implicate două mașini a avut loc pe strada Dimo din capitală. Aici flăcările au distrus parțial o mașină de model „Nissan” și una de model „Toyota”. Pompierii au reușit în mai puțin de 15 minute să localizeze arderea. Toate circumstanțele ambelor cazuri urmează a fi stabilite de specialiști.
11:30
Mattia Romani a menționat că noua Strategie a BERD pentru Republica Moldova are drept priorități principale îmbunătățirea guvernării și consolidarea capacității de rezistență prin restructurarea sectorului bancar și consolidarea securității energetice, precum și îmbunătățirea competitivității prin sprijinirea companiilor private în dezvoltarea capacităților și promovarea comercializării utilităților publice și a infrastructurii. Potrivit oficialului european, pentru atingerea obiectivelor strategice până în 2022, sunt necesare fonduri de finanțare care vor include sprijin pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, energetice și municipale, obținerea liniilor de credit prin intermediul băncilor comerciale eligibile, promovarea dialogului  politic pentru a promova agenda de reformă economică, inclusiv climatul investițional și buna guvernare, sprijinirea capacității sectorului financiar, sprijinirea sectorului IMM-urilor, accentul  fiind pus pe companiile conduse de femei, implementarea proiectelor care vizează îmbunătățirea eficienței energetice în sectoare etc. La rândul său, vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că BERD este unul dintre partenerii strategici pentru Republica Moldova în procesul de implementare a proiectelor investiționale de importanță majoră în diferite domenii și autoritățile de la Chișinău susțin eforturile Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în elaborarea și aplicarea unei noi strategii pentru țara noastră, relevă serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii. În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a accentuat că Guvernul Republicii Moldova mizează pe suportul BERD atât în realizarea proiectelor aflate în proces de implementare.  „Dezvoltarea infrastructurii, rețelei de drumuri naționale și locale, interconexiunile pe gaze naturale și energie electrică, prin intermediul României cu sistemul comunitar, sporirea eficienței energetice, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii sunt doar unele din obiectivele Guvernului în procesul de modernizare a economiei naționale”, a accentuat ministrul Calmîc. De la lansarea sa în Republica Moldova, BERD a finanțat 116 proiecte în valoare de peste 1,15 miliarde de euro. Actualul portofoliu al BERD este de 478 de milioane de euro, dintre care 69% sunt alocate pentru infrastructură, 13% pentru sectorul energetic, 10% pentru industrie, comerț și agrobusiness, iar 8% pentru instituțiile financiare.  
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.