O tânără a fost atacată de trei indivizi într-un lift din sectorul Râșcani

Moldova24, 13 septembrie 2017 18:00

ofiţerii de investigaţii ai sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au fost alertaţi de către o tânără de 20 ani, care a declarat că ar fi fost atacată în ascensor de trei indivizi necunoscuţi, fiind agresată fizic şi deposedată de telefonul mobil în valoare de 4 250 lei. În urma investigaţiilor demarate, poliţiştii au identificat trei tineri, care s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 15 ani şi 18 ani, originari din raioanele Ialoveni şi Anenii Noi. Astfel, unul din ei a fost localizat şi reţinut în comuna Bulboaca, în vârstă de 17 ani, al doilea de 15 ani se eschivează de organul de urmărire penală, iar al treilea de 18 ani a fost plasat în detenţie întrucât era condamnat la 5 ani de închisoare pentru diverse infracţiuni patrimoniale săvârşite. În acest context a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru jaf, iar făptaşii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 ani până la 7 ani. Totodată sunt desfăşurate acţiuni de investigaţii, pentru a stabili complicitatea acestora în alte cazuri similare, precum şi identificarea eventualelor victime. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/09/video-15.mp4 foto: politiacapitalei.md/publika.md(imagine simbol) The post O tânără a fost atacată de trei indivizi într-un lift din sectorul Râșcani appeared first on Moldova 24.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova24

Acum o oră
16:00
Rezultatele reformelor realizate de Guvernul Filip în ultimii 2 ani sunt deja vizibile, iar cetățenii privesc în prezent cu mai multă încrederea în direcția Uniunii Europene. Declarațiile au fost făcute de către europarlamentarul Andi Cristea, copreședintele Comitetului de Asociere UE-RM, într-un interviu pentru TVR Moldova. Oficialul a declarat că relația dintre Moldova și Uniunea Europeană poate fi calificată acum drept una pragmatică, întrucât autoritățile moldovenești au realizat importanța menținerii unui ritm activ de implementare a reformelor. „Aş spune că este o perioadă a pragmatismului şi a rezultatelor. Guvernul Filip, de când a ajuns la guvernare, a înţeles că relaţia cu Bruxellesul depinde în primul rând de ritmul reformelor, de viteza cu care se implementează Acordul de Asociere, este o relaţie de condiţionalitate care lucrează în avantajul ambelor părţi. Multe reforme au fost adoptate şi implementate în ultimii doi ani, iar rezultatele se văd în creşterea economică şi în faptul că tot mai mulţi cetăţeni privesc cu mai multă încredere către vest, către Uniunea Europeană”, a declarat Andi Cristea. Oficialul a mai menționat că subiectul relațiilor dintre UE și Guvernul Moldovei a fost exploatat pe larg de către unele formațiuni politice în lupta lor internă, mai ales împotriva votului mixt. Însă Andi Cristea a precizat că preferă să ignore asemenea abordări și să analizeze situația prin prisma documentelor semnate de Guvern care însăși denotă progresul realizat de acesta. „A existat uneori tentaţia de a folosi relaţia Guvernului cu instituţiile europene în lupta politică internă şi acest lucru s-a văzut în adoptarea sistemului electoral mixt. Eu resping aceste abordări şi cred că avem nevoie de criterii stabile precum cele din documentele care au fost semnate cu Republica Moldova, tocmai pentru a evolua şi pentru a evalua progresul. Ţintele în mişcare nu ajută pe nimeni, este foarte bine că Guvernul ştie ce are de făcut, că se concentrează pe îndeplinirea condiţionalităţilor pentru a putea beneficia de asistenţă financiară din partea Uniunii Europene. Eu cred că Republica Moldova este pe un drum bun şi este important să continue tot aşa”, a subliniat europarlamentarul.   The post Europarlamentar: Relația dintre Moldova și Uniunea Europeană este acum pragmatică. Multe reforme au fost adoptate şi implementate în ultimii doi ani appeared first on Moldova 24.
Acum 2 ore
15:30
Nu toți politicienii care au lansat sau susțin inițiativa de anulare prin referendum a sistemului mixt de vot sunt sinceri. O spune editorialistul Nicolae Negru într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. ”Pe unii i-am auzit în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pledând pentru pentru sistemul uninominal de alegere a deputaţilor, adică deputaţii să fie aleşi aşa cum sunt aleşi preşedinţii”, explică jurnalistul. Acesta nu dă nici un nume, dar printre cei care au promovat anterior votul uninominal au fost Partidul Liberal Democrat, dar și Andrei Năstase, în timpul protestelor care au dus la formarea Platformei DA. Nicolae Negru mai este de părere că inițiativa dată, susținută de PCRM, PAS, PPDA și PN este îndreptată strict împotriva Partidului Democrat din Moldova. ”Această mişcare sau această iniţiativă are în spatele ei şi o conotaţie politică, fiindcă dacă ar fi fost alt partid la guvernare şi adopta această schimbare a Codului Electoral, probabil că societatea civilă nu avea să pornească împotriva acestei idei, împotriva acestui sistem electoral”, mai spune Nicolae Negru. În opinia lui, unele organizații neguvernamentale care s-au pronunțat pentru schimbarea sistemului electoral sunt implicate în politică și vor fi folosite în calitate de paravan de unele partide. ”Unii dintre ei au o agendă politică şi încă mai vreau să spun că resursele acestor ONG-uri nu sunt atât de mari, încât să poată organiza ele un referendum şi desigur că societatea civilă va fi doar o pălărie deasupra unor acţiuni ale partidelor, fiindcă resursele evident că o să vină de la aceste partide, care sunt interesate”, explică editorialistul. sursa: evenimentul.md The post Politicieni cu două fețe // Au pledat în PMAN pentru uninominal, iar acum vor anularea votului mixt appeared first on Moldova 24.
15:00
Moldova va primi prima tranşă din suportul de 100 de milioane de euro oferit de Uniunea Europeană, în prima parte a anului 2018. Anunţul a fost făcut de Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, la o întrevedere cu jurnaliștii partipanţi la Summitul Parteneriatului Estic. Hahn a menţionat că un memorandum în aces sens va fi semnat astăzi la întrevederea pe care o va avea cu premierul Pavel Filip. Programul de asistență macrofinanciară pentru țara noastră prevede că 40 de milioane de euro urmează să fie oferite sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro – sub formă de împrumut. Debursările se vor face în anul 2018, în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea celor 28 de condiţii impuse de Uniunea Europeană. Acestea prevăd combaterea corupţiei, reformele în sectorul energetic şi cel financiar, dar şi îmbunătăţirea mediului de afaceri. La 16 noiembrie curent, Cabinetul de miniştri a aprobat o hotărâre de Guvern care prevedea semnarea Acordului de finanţare dintre Moldova şi Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară de 100 de milioane de euro. Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, şi guvernatorul Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, sunt împuterniciţi să ratifice documentul. sursa: publika.md The post Johannes Hahn: R.Moldova va beneficia de prima tranșă din cele 100 milioane euro oferite de UE appeared first on Moldova 24.
Acum 4 ore
14:00
O româncă şi cei doi copii ai ei au fost salvaţi de carabinieri după ce a stat timp de zece ani sechestrată într-o localitate din Calabria, sudul Italiei.  Din 2007 până astăzi, românca, acum în vârstă de 29 de ani, a fost ţinută captivă într-o cameră subterană, legată de pat şi abuzată sexual de nenumărate ori, scrie presa italiană. Totul a început în 2007, când românca a ajuns în Lamezia să lucreze la o familie de italieni ca îngrijitoare. După moartea bătrânei, însă, fiul acesteia a pus la cale un plan de groază, în care violenţele şi abuzurile asupra româncei erau la ordinea zilei. În urma abuzurilor sexuale, femeia a născut noi copii - un băiat acum în vârstă de 9 ani şi o fetiţă de 3 ani, fiind ţinută sechestrată şi abuzată chiar şi în timpul celor două sarcini, fără a avea acces la un medic. Ambii copii au fost la fel obligaţi să trăiască în aceleaşi condiţii ca mama lor: într-o pivniţă, în spatele unei uşi legate cu lanţuri, fără apă, curent, servicii de igienă, printre şobolani şi şoareci şi cu nişte cartoane pe post de pat. Cazul a fost descoperit de către autorităţi după ce italianul, care se afla în maşină cu copilul de 9 ani, a fost oprit la un control în trafic, iar carabinierilor le-a atras atenţia starea în care se afla băiatul - murdar şi cu hainele rupte şi au cerut să stea de vorbă cu mama băiatului.  Inițial, italianul de 52 de ani a susținut că nu are locuință. Ulterior, i-a dus pe un câmp pe oamenii legii. Ajunși acolo, aceștia au descoperit o baracă realizată din plăci și deșeuri. În interior se afla o româncă în vârstă de 29 de ani, împreună cu fiica sa de trei ani. Românca era legată de pat cu lanțuri, era plină de vânătăi, murdară și înfometată. Starea femeii era de nedescris și pur şi simplu nu mai realiza ce i se întâmplă după atâţia ani de tortură. Nu mai făcuse baie de un an, iar rănile de pe corp, cusute cu aţă pescărească i-au cutremurat până şi pe oamenii legii. Legată de pat şi de multe ori chiar de faţă cu cei doi copii, românca a trecut prin chinuri groaznice. De multe ori, copilul mai mare era chiar obligat să participe la ritualurile de tortură aplicate mamei lui. Ea şi cei doi copii au fost imediat mutaţi într-o altă casă, în timp ce italianul, în vărstă de 50 de ani, a fost arestat pentru violenţă domestică, sclavie şi agresiune sexuală agravată. sursa: digi24.ro, libertatea.ro, ziaruldeiasi.ro The post Caz ȘOCANT în Italia // O româncă, fostă „badantă”, sechestrată timp de 10 ani într-un beci, torturată și abuzată sexual (FOTO/VIDEO) appeared first on Moldova 24.
13:30
Federația Rusă încearcă deja de mai mulți ani să țină Moldova departe de Uniunea Europeană și să-și impună influența. În ultima perioadă, acest obiectiv este realizat prin compromiterea liderilor pro-europeni din Moldova de către serviciile speciale ruse. Despre aceasta a relatat fostul director al Serviciului de Informații și Securitate Valentin Dediu, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. Dediu spune că serviciile speciale rusești au contribuit esențial la compromiterea liderilor PLDM și PL, iar acum se concentrează pe ultima componentă rămasă din fosta Alianță pentru Integrare Europeană. ”Și acum ultima ce-i mai important – se fac presiuni extraordinare asupra Partidului Democrat. Deci, toate aceste trei componente ale alianței practic sunt în vizorul Federației Ruse”, a spus fostul director al SIS. Potrivit lui, presiunile au fost lansate încă din 2011. „Deci, imediat ce Kremlinul a observat că autoritățile din Republica Moldova au ca scop integrarea în Uniunea Europeană, ei au purces la lupta împotriva acestei alianțe și acestor conducători. Evident că pe căi diplomatice s-a încercat de la bun început să-i determine să renunțe la aceste idei, mai departe au încercat să organizeze diferite forumuri în Republica Moldova, să demonstreze că direcția spre Eurasia este mai atractivă și mai bună ș.a.m.d. Dar politicienii din Republica Moldova au fost fermi în direcția integrării europene și atunci s-a luat decizia – dacă nu este posibil să-i convingă, trebuie să-i impună. Pentru a-i șantaja, trebuie să ai materiale, niște documente”, a declarat Dediu. Acesta a mai povestit că diversiunile contra liderilor pro-europeni din Moldova erau pregătite la Institutul de Cercetări Strategice a Rusiei, unde politologi și diverși specialiști de talie internațională studiau partidele moldovenești. În urma analizei situației politice din țară, aceștia veneau cu planuri și acțiuni de compromitere a partidelor și politicienilor din Moldova care și-au pus ca plan apropierea țării de Uniunea Europeană. „Avem o așa instituție – Institutul de Cercetări Strategice al Rusiei (RISI (РИСИ), în limba rusă se numește) și acolo, printre altele, conducător a fost un oarecare Reșetnikov, general cu două stele din serviciile speciale ale Federației Ruse. Și majoritatea lucrătorilor de acolo sunt de talie internațională, doctori în științe, politologi, persoane care cunosc foarte bine dezvoltarea societății, problemele dezvoltării societății. Și iată ei, prin aceste centre, au studiat foarte bine situația în fiecare partid aparte, în alianță în general, pe fiecare conducător al partidelor de la guvernare, ca pe urmă să elaboreze niște măsuri cum să-i înlăture de la conducere prin compromitere. Din 2011-2012 s-au început activitățile de compromitere a liderilor care nu dădeau ascultare Moscovei. Deci, cineva venea din Moscova, niște funcționari de rang înalt și spuneau: „Când ați semnat Acordul de Asociere, de ce nu v-ați consultat cu noi problema? Când ați semnat Liberul Schimb…”, a mai relatat fostul director de la SIS. sursa: 24h.md The post Rusia încearcă să țină Moldova departe de UE prin compromiterea liderilor pro-europeni. Se întâmplă din 2011-2012 appeared first on Moldova 24.
Acum 6 ore
12:45
Primăria municipiului Chişinău informează despre modificarea regimului de lucru existent al obiectivului de semafoare din intersecţia bd. Iurie Gagarin - str. Albişoara - bd. Dimitrie Cantemir - bd. Constantin Negruzzi, în regim galben intermitent. O dispoziţie în acest sens a semnat primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, în scopul fluidizării traficului rutier în intersecţia respectivă. The post Semafoarele de la o intersecție din Capitală își schimbă regimul de lucru appeared first on Moldova 24.
12:15
Ministerul Sănătății anunță despre trecerea în neființă a regretatului Ion Lupan, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, șef al Catedrei de chirurgie oro-maxilo-facială pediatrică, pedodonție și ortodonție, decan al Facultății de Stomatologie, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, decorat cu Medalia „Nicolae Testemițanu” și Medalia „Dimitrie Cantemir”, Ordinul „Gloria Muncii” pentru meritele deosebite în dezvoltarea ocrotirii sănătății și contribuții substanțiale în domeniul medical. A studiat la Institutul de Stat de Medicină din Chișinău, Facultatea de Stomatologie, unde a făcut și doctoratul devenind astfel în 1993 doctor, iar în 2004 doctor habilitat în științe medicale. A început activitatea în calitate de cadru didactic la Colegiul de Medicină din or. Tiraspol și concomitent ca medic în cadrul Policlinicii Stomatologice din Tiraspol. Din 1977 a activat ca medic-stomatolog la Policlinica Stomatologică din Chișinău , apoi în 1978 fiind medic ordinator la Spitalul Clinic Republican, Secția de chirurgie maxilo-facială. În 1983 a fost transferat la Spitalul Clinic Republican pentru Copii, Chișinău, prin ordinul ministrului sănătății, pentru organizarea serviciului de chirurgie oro-maxilo-facială pediatrică. Din 1993 a activat ca asistent la Universitatea de Stat de Medicină Nicolae Testemițanu din Republica Moldova, pentru ca din 1997 să devină conferențiar universitar. În 2007 odată cu organizarea Catedrei de chirurgie oro-maxilo-facială pediatrică și pedodonție, a fost numit șef de catedră, ulterior, prin concurs, fiind ales șef de catedră. Din 2009 a exercitat funcția de decan al Facultății de Stomatologie, care în 2016 a obținut certificatul de acreditare internațională din partea Consiliului Dentar din statul California, SUA. Totodată, o importanță deosebită a acordat și activității sociale în calitate de preşedinte al al Asociației Stomatologilor din Republica Moldova. În această perioadă a împărtăşit din cunoștințele profunde și din vasta experienţă în calitate de președinte, co-fondator și redactor-șef al revistei „Medicina Stomatologică”, cat. B; în același timp fiind membru al colegiilor de redacție a patru reviste științifice din țară și de peste hotare. A publicat peste 160 de lucrări științifice și didactice, inclusiv două monografii, un manual, două compendii, 10 brevete de invenții și 45 de certificate de inovator. A participat la numeroase reuniuni științifice internaționale de specialitate în țară și peste hotare. The post Doliu în medicină! S-a stins din viață Ion Lupan, șeful Catedrei de chirurgie oro-maxilo-facială pediatrică appeared first on Moldova 24.
12:00
Trei indivizi agresivi au fost încătușați după ce s-au luat la bătaie cu un cetăţean străin, în vârstă de 51 ani, pe o stradă de la Botanica. Poliţia Capitalei a fost informată despre conflict în noaptea de 20 noiembrie. Indivizii bătăuși au fost escortaţi la Inspectorat pentru documentare, care s-au dovedit a fi originari din Leova, Străşeni şi Făleşti, cu vârstele cuprinse între 16 ani şi 20 ani. În cadrul acţiunilor de urmărire penală poliţiştii au constatat preliminar că, suspecţii ar fi fost implicaţi la spargerea unui magazin de telefonie mobilă, în noaptea de 19 noiembrie, de unde ar fi sustras 10 telefoane mobile şi 2 laptopuri în valoare totală de peste 33 500 lei. Momentul pătrunderii lor în magazin a fost surprins de camerele supraveghere, când aceştia ar fi deteriorat geamul cu un obiect dur. Actualmente doi dintre ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, iar al treilea bănuit se află la libertate întrucât este minor. Poliţiştii continuă investigaţiile în vederea localizarii telefoanelor mobile, precum şi alte circumstanţe ce prezintă interes organului de urmărire penală. Conform legislaţiei în vigoare, bănuiţii riscă să fie pedepsiţi pentru huliganism cu amendă în mărime de la 15 000 lei la 27 000 lei sau închisoare de pînă la 5 ani, iar pentru comiterea infracţiunii de furt în grup riscă închisoare pe un termen de la 5 ani până la 10 ani. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/11/video-21.mp4 The post VIDEO // Trei indivizi reţinuţi de echipa mobilă 902, după ce au bătut un cetăţean străin appeared first on Moldova 24.
11:45
În perioada 2014-2020, Republica Moldova poate accesa de la 610 milioane până la 740 de milioane de euro suport financiar din partea Uniunii Europene. Declarația în acest sens a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV. Potrivit șefului Delegației UE la Chișinău, volumul exact de resurse depinde de capacitatea și abilitatea Republicii Moldova de a absorbi acești bani. „Acești bani provin de la cetățenii țărilor membre ale UE și este o asistență care subliniază aceste relații de parteneriat existent între UE și Republica Moldova”, spune ambasadorul. Faptul că Uniunea Europeană este cel mai mare investitor în Republica Moldova înseamnă, potrivit ambasadorului, locuri de muncă, venituri din exporturi care sunt stabile și cu perspectivă de creștere. De asemenea, acest lucru înseamnă deschiderea porții care poate să aducă încă mai multe investiții în Moldova, ceea ce înseamnă mai multe oportunități pentru creșterea salariilor și pentru o viață mai bună. „În același timp, asta înseamnă introducerea celor mai înalte standarde și în economie, dar și în sensul mai larg în societate. Standarde care sunt identice cu cele din UE și aceasta are drept scop de a atinge obiectivul definit în Acordul de Asociere – asociere politică și integrare economică”, spune șeful Delegației UE.   foto: publika.md / sursa: ipn.md The post Peter Michalko: Moldova poate accesa până la 740 mln euro din partea UE, în perioada 2014-2020 appeared first on Moldova 24.
Acum 8 ore
10:45
The post LIVE // Deputații se întrunesc în ședință plenară appeared first on Moldova 24.
10:15
În conformitate cu dispoziția primarului general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, astăzi, ora 10.00, se convoacă ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău. Ordinea de zi a ședinței. The post Ședința Consiliului Municipal Chișinău // LIVE appeared first on Moldova 24.
10:00
Poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au identificat şi reţinut doi indivizi. Aceştia s-au dovedit a fi cu vârstele de 18 ani şi respectiv 19 ani, originari din Anenii Noi, iar în Capitală locuiau la gazdă. În urma percheziţiilor demarate la domiciliul temporar, poliţiştii au depistat câteva boxe şi unelte electrice destinate lucrărilor în construcţii, fiind sustrase dintr-o casă situată la sol din sectorul Botanica. În cadrul audierilor bănuiţii şi-ar fi recunoscut vinovăţia, declarând cu lux de amănunte cum au pătruns în casă. Potrivit lor, au intrat ziua prin acces liber, după ce au sărit gardul şi au forţat geamul din termopan. Paguba materială estimată de către proprietari este de aproximativ 8 000 lei. Bănuiţii sunt suspectaţi că ar mai fi comis 3 cazuri analogice în Anenii Noi, iar anterior au fost judecaţi pentru infracţiuni similare. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/11/video-19.mp4 The post Percheziții într-o gazdă de la Botanica // Chiriașii umblau cu furatul appeared first on Moldova 24.
09:45
Individul ce apare în imagini este căutat de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pentru că a pătruns în oficiul unei companii petroliere de unde a sustras un notebook. Imediat după ce a ascuns laptopul sub haine, a părăsit sediul într-o direcţie necunoscută. Persoanele care l-au recunoscut, sunt rugate să comunice imediat informaţiile la numerele de contact: 0 610 93 740 / 0 691 50 993. Confidenţialitatea surselor de informare este garantată. Suspectul urmează să fie cercetat penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/11/video-20.mp4 The post Un hoț a intrat în sediul unei companii petroliere din sectorul Râșcani. Este căutat // VIDEO appeared first on Moldova 24.
Acum 24 ore
20:45
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală referitoare la omorul unei persoane în anul 2002, în regiunea Zatoka, Ukraina. Potrivit PCCOCS, omorul a avut loc în august 2012. Cei doi soți se aflau în relații ostile, astfel că femeia a decis să-și ucidă partenerul de viață, mai ales că victima avea adunați 34 000 dolari SUA, pe care i-a câștigat pe parcursul anilor 1998-2002 în rezultatul aflării sale la muncă în Anglia. Femeia a pus totul la cale din timp. Inculpata și-a convins soțul să plece în vacanță la o staţiune de odihnă din localitatea Zatoca, regiunea Odessa, Ucraina. În noaptea de 15 spre 16 august 2002, femeia, conform planului bine chibzuit, i-a pus pe ascuns în băutura carbogazoasă preferată mai multe pastile, cu efect toxic. După ce bărbatul a băut, a murit ca rezultat al intoxicării. Înţelegând despre cele săvârşite, învinuita l-a telefonat pe naşul lor de cununie, de la care a primit indicaţii cum să ascundă urmele infracţiunii. Acesta i-a spus să ardă blisterele de la pastile rămase ca rezultat al otrăvirii soţului său şi să părăsească locul comiterii infracţiunii, facilitându-i întoarcerea în orașul Chişinău. Femeia a fost reținută abia în vara acestui an. Actualmente, ambii inculpaţi se află în arest preventiv, iar în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani. The post Omor comis la odihnă, la Zatoka // O moldoveancă și-a otrăvit soțul ca să pună mâna pe banii făcuți de acesta în Anglia appeared first on Moldova 24.
Ieri
15:30
Maia Sandu se pliază tot mai mult pe agenda guvernării. După campania lansată de fundația lui Vlad Plahotniuc, „Edelweiss” – „Spune NU violenței în familie”, Partidul „Acțiune și Solidaritate” a venit astăzi cu o inițiativă asemănătoare. În cadrul unei conferințe de presă, liderul formațiunii, Maia Sandu a anunțat despre inițierea campaniei „PAS – împreună spunem NU violenței față de femei”, în cadrul căreia vor organiza flash-moburi și alte acțiuni de informare. „25 noiembrie este Ziua Internațională pentru combaterea violenței față de femei. Din păcate, în Republica Moldova, violența în familie, în special violența împotriva femeii este un fenomen urât pe larg răspândit. Statisticile recente arată că peste 60% din femei și fetițe au fost expuse la o experiență de violență, de abuz, cel puțin o dată în viață. (…) Partidul „Acțiune și Solidaritate” lansează campania de sensibilizare a societății și de solidarizare cu femeile care se fac victime ale abuzului. Campania va dura până la 10 decembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Omului”, a declarat Maia Sandu. Reamintim că în cadrul campaniei „Familii Ocrotite. Spune NU violenței în familie”, organizate de fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” au fost deschise zeci de cabinete de consiliere psihologică și servicii juridice pentru victimele violenței în familie. Iar cu sprijinul Guvernului a fost lansată și o linie telefonică pentru persoanele care au avut de suferit. Sute de persoane au beneficiat de serviciile psihologilor și juriștilor asigurați de „Edelweiss”. Aceasta nu este prima dată când PAS se inspiră de la Vlad Plahotniuc și guvernarea PDM. Anterior, PAS a prezentat o campanie de reducere a presiunii asupra elevilor și cadrelor didactice din școli. Anunțul a fost făcut doar la câteva zile după ce liderul PDM a abordat problema în cadrul briefing-ului săptămânal al formațiunii, iar ministrul Monica Babuc a prezentat un plan de acțiuni pentru rezolvarea acesteia, notează 24h.md. foto: privesc.eu The post Expirată! Maia Sandu se inspiră de la Plahotniuc appeared first on Moldova 24.
14:30
Forţele Navale ale SUA au anunţat, miercuri, că un avion de luptă ce avea 11 oameni la bord s-a prăbuşit în Oceanul Pacific, în apropierea insulei japoneze Okinawa, acesta îndreptându-se către portavionul USS Ronald Reagan, relatează Abc News. Cauzele accidentului nu sunt încă cunoscute, iar avionul se îndrepta spre portavionul USS Ronald Reagan, staţionat în Marea Filipinelor, a anunţat Marina Statelor Unite. ”Un avion al Marinei americane ce transporta 11 pasageri şi membri ai echipajului s-a prăbuşit în ocean la sud-est de insula Okinawa. Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată”, a precizat Marina SUA. Accidentul a avut loc la ora 7.45, ora României. ”Operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare, iar membrii echipajului vor fi evaluaţi de către personalul medical de pe portavionul USS Ronald Reagan”, se arată în comunicatul transmis de Forţele Navale americane. Itsunori Onodera, ministrul de Apărare al Japoniei, a declarat că a fost informat de către Forţele Navale americane că accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni tehnice. Acesta a adăugat că opt persoane aflate la bordul avionului au fost salvate. Portavionul USS Ronald Reagan participa la un exerciţiu comun alături de Forţele Navale japoneze, în apropierea arhipelagului nipon. The post Avion prăbuşit în Oceanul Pacific // Aeronava avea 11 persoane la bord  appeared first on Moldova 24.
14:00
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îl suspectează pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase, de faptul că ar vrea cu orice preţ să ajungă prmar de Chişinău, aliindu-se cu socialiștii și alte forţe antieuropene. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Important, de la TVC 21. „Cu cine au umblat ei pe străzile Chişinăului? Cu cine au blocat ei Parlamentul, atunci când noi am salvat republica, să nu vină la putere paridele pro-ruse? Nu erau împreună pe scenă? Cine a organizat mitingul cu o săptămână înainte de alegerile locale din 2015, când noi ne gândeam cine o devină primar al Capitalei, Zinaida Greceanîi sau Dorin Chirtoacă?”, s-a întrebat Ghimpu. „Andrei Năstase s-a îmbătat la fel ca şi Dodon. Crede că o să ajungă primar de Chişinău. O să ajungă primar general al Capitalei, când o să ajung şi eu preşedintele Buretiei sau Ceceniei”, a mai declarat Mihai Ghimpu. Liderul PL la criticat şi pe actualul şef al statului, Igor Dodon, acuzându-l de faptul că nu a făcut nimic în funcția de președinte. „Care președinte? El este un clovn, un om care nu conștientizează în ce funcție a ajuns”, a mai spus Ghimpu The post Năstase, luat în derâdere de Mihai Ghimpu: O să ajungă primar general al Capitalei, când o să ajung şi eu preşedintele Buretiei appeared first on Moldova 24.
13:45
Finanțarea de către UE a proiectelor de infrastructură din țara noastră ne va permite să avem, în fiecare an, o creștere economică de cinci la sută. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip, într-un interviu pentru Moldpres. Potrivit prim-ministrului, Uniunea Europeană va privi cu mai multă atenție și va aloca mai multe fonduri către cei care fac sacrificii și implementează reforme în acord cu principiile comunitare, iar conform recomandărilor Parlamentului European este firesc ca statele care au făcut o opțiune clară pentru Europa să beneficieze de mai mult sprijin. ”Investițiile sunt vitale pentru consolidarea creșterii în țările noastre. Am promovat obiectivul ameliorării infrastructurii de transport care conectează Republica Moldova la rețelele europene de transport și vrem ca Europa să investească mai mult în această zonă. Resursele interne sunt limitate, iar aceste mecanisme de finanțare ar însemna proiecte de infrastructură, de exemplu, care să ne permită să creștem în fiecare an cu peste 5%”, a spus premierul. Mai mult, în contextul summit-ului Parteneriatului Estic, care va avea loc în această săptămână, Pavel Filip a declarat că propunerile Parlamentului European nu se vor reflecta neapărat în ceea ce va fi discutat la summit, dar ele vor reprezenta o agendă ambițioasă pentru anii următori, pe care Guvernul o va susține. ”Sper ca în anii următori să facem progrese care să ne permită să avem o discuție aprofundată despre teme precum: acces la uniunea energetică, digitală și la Spațiul Schengen; mai multe șanse de a beneficia de avantajele pieței unice; racordarea la rețelele europene de transport; parteneriate în zona industrială, participare crescută la programele comunitare și în agențiile UE, mai multă cooperare în domeniul securității; tarife preferențiale, internet de mare viteză și eliminarea tarifelor de roaming. Ce trebuie să facem noi este să ne vedem deciși de treabă și să nu plecăm urechea la tot felul de aventurieri politici. Cu cât mai rapide sunt progresele pe care le facem, cu atât mai repede se vor vedea efectele pozitive și cu atât mai mari vor fi beneficiile. În limbajul europenilor, principiul care operează este „more for more”. Ca şi Guvern, prin muncă zi de zi, noi vom continua să ducem Republica Moldova tot mai aproape de UE”, a mai spus Filip. sursa: hotnews.md The post Filip: UE va aloca mai multe fonduri către cei care fac sacrificii și implementează reforme appeared first on Moldova 24.
13:15
La ora 13.00 are loc primul briefing săptămânal organizat d Ministerul Justiției, în cadrul căruia vor fi expuse tre subiecte de actualitate. The post LIVE // Primul briefing săptămânal organizat de Ministerul Justiției appeared first on Moldova 24.
12:45
Un tânăr de 23 de ani, locuitor al satului Corjeuți, raionul Briceni, a fost depistat în trafic de ofițerii INP conducând în stare de ebrietate avansată pe străzile din Edineț. Pentru început, tânărul a fost somat să stopeze, însă în timp ce inspectori de patrulare se îndreptau spre automobil, șoferul a efectuat o manevră în spate, a accelerat și a continuat deplasarea. La doar câteva sute de metri, tânărul a pierdut controlul volanului și a tamponat un panou, blocând ușile mașinii. Într-un final, șoferul a fost scos din mașină. El a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 1,14 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. La moment, tânărul este documentat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, nesupunerea agentului de patrulare și conducerea vehiculului fără permis de conducere. The post Un tânăr conducea prin Edineț beat criță. Inspectorii INP au fost nevoiți să se ia după el (VIDEO) appeared first on Moldova 24.
12:30
The post Conferință de presă susținută de președintele PCRM, Vladimir Voronin (VIDEO) appeared first on Moldova 24.
11:15
Vicepreședintele Partidului Nostru Ilian Cașu critică, alături de șeful său de partid, Renato Usatîi, actuala guvernare și o acuză de toate relele. Acesta ascunde, însă, că soția sa este funcționar la Ministerul Afacerilor Externe și Integrări Europene, responsabilă de promovarea politicii oficiale a Chișinăului la Viena. Informațiile au fost dezvăluite de bloggerul Eugen Lichianiuc. „Mihaela Manoli este Consilier la Ambasada Republicii Moldova în Austria. Domeniile de responsabilitate ale ei sunt, atât pentru Austria cât și pentru Slovacia – afaceri politice, economice și culturale. Repet, ea are ca responsabilitate afacerile politice”, scrie bloggerul Eugen Luchianiuc. Amintim că atât Ilian Cașu, cât și Renato Usatîi, șeful său de partid, afirmă că Moldova este un stat capturat, în care toate funcțiile importante sunt deținute de oamenii liderului PDM, Vlad Plahotniuc. The post Cașu înjură statul „capturat”, dar soției lui îi place statul capturat și stă funcționară la Ministerul de Externe appeared first on Moldova 24.
10:00
Un bărbat a murit după ce a fost incendiat. Tragedia a avut loc în ziua de 13 noiembrie, pe strada Dumbravei, din Capitală. Potrivit poliției, bărbatul ar fi intrat în conflict cu un individ, care l-ar fi stropit cu un lichid inflamabil şi i-a dat foc. După ce l-a incendiat, acesta a fugit într-o direcţie necunoscută. Victima, în vârstă de 49 ani, a decedat în Secţia traume termice a Spitalului de urgenţă. În urma acţiunilor speciale de investigaţii desfăşurate, poliţiştii au reuşit identificarea şi reţinerea făptașului, care s-a dovedit a fi în vârstă de 37 ani. Acesta a fost escortat la Inspectorat, unde şi-a recunoscut vinovăţia. Potrivit lui, conflictul s-ar fi iscat în urma consumului de alcool. Prin urmare, poliţiştii şi procurorii urmează să stabilească şi alte circumstanţe ale cazului, întrucât se mai aflau câteva persoane la faţa locului, care ar fi participat la conflict. Conform probelor acumulate de către poliţişti, individul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii. El riscă o pedeapsă cu privare de libertate pe un termen de la 12 ani până la 15 ani. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/11/video-17.mp4 The post CRIMĂ pe strada Dumbravei din Capitală // Un bărbat a fost stropit cu inflamabil și incendiat appeared first on Moldova 24.
10:00
Pe parcursul ultimelor 24 de ore în municipiul Chişinău s-au produs 51 accidente rutiere soldate cu pagube materiale şi 5 persoane traumatizate. Potrivit Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, 18 conducători auto s-au ales cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi cu puncte de penalizare, 90 în total. Șoferii sunt avertizați să respecte prevederile punctului 13 al Regulamentului Circulaţiei Rutiere în scopul evitării ambuteiajelor. Astfel, conducătorii auto care au nimerit în accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, sunt obligaţi să elibereze carosabilul şi să se deplaseze la sediul Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din strada Aleea Gării 38, întrucât riscă să fie sancţionaţi pentru blocarea benzilor de circulaţie. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/11/Untitled-20.mp4 The post Peste 50 de accidente în 24 de ore // Poliția avertizează șoferii: NU blocați drumul, în caz de accident minor. Riscați AMENDĂ appeared first on Moldova 24.
21 noiembrie 2017
23:15
Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Potrivit documentului, veniturile bugetului de stat constituie 36,6 miliarde de lei, în creștere cu 8,4% față de bugetul de stat rectificat pentru anul 2017. Majorarea veniturilor se datorează, în principal, sporirii încasărilor din impozite și taxe și intrărilor de granturi. Acestea din urmă vor însuma 2,8 miliarde de lei anul viitor, cu 1,6 milioane de lei mai mult decât în anul curent. Cheltuielile bugetului de stat reprezintă 41,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de 9,3% față de bugetul de stat rectificat pentru 2017. Cheltuielile se vor mări pe fundalul majorărilor salariale planificate, a creșterii nivelului pensiilor, a realizării altor măsuri în domeniul protecției sociale și în cel al educaţiei. Totodată, vor fi asigurate financiar programele actuale de cheltuieli, precum: Fondul rutier (1,7 miliarde de lei, inclusiv transferuri bugetelor locale), Fondul național de dezvoltare a agriculturii și a mediului rural (900 milioane de lei), Fondul național de dezvoltare regională (200 milioane de lei), Fondul de eficiență energetică (50 milioane de lei). Proiectul de buget pentru anul 2018 prevede majorarea considerabilă a componentei investiționale. Astfel, anul viitor vor derula circa 54 de proiecte finanțate din surse externe, pentru implementarea lor fiind alocate 4,3 miliarde de lei, de două ori mai mult decât în anul curent. Cele mai importante dintre acestea vizează dezvoltarea infrastructurii drumurilor, a agriculturii competitive, asigurarea cu ambulanțe. Deficitul bugetului de stat este estimat la 4,7 miliarde de lei. Acesta va fi finanțat din surse externe (intrări nete din împrumuturi externe pentru suport bugetar și implementarea proiectelor finanțate din surse externe) și sursele interne (inclusiv mijloace din privatizarea patrimoniului public și din vânzarea activelor băncilor aflate în proces de lichidare). Totodată, astăzi a fost aprobat proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 și cel al Legii fondurilor de asigurări obligatorii de asistență medicală pe anul 2018. Proiectele urmează să fie transmise spre examinare Parlamentului. sursa: gov.md The post Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru 2018 appeared first on Moldova 24.
21:00
Prim-ministrul Pavel Filip a făcut precizări în legătură cu apariţia unor informaţii eronate publicate de Ziarul de Gardă privind o presupusă cerere a Republicii Moldova de excludere, de pe agenda Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), a subiectului legat de retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul său. „Republica Moldova rămâne fermă şi consecventă în solicitarea sa de a include pe agenda ONU a acestui subiect, de retragere a forţelor militare străine de pe teritoriul său. Eu am umblat mult pe coridoarele ONU, am bătut la zeci de uşi şi am avut zeci şi zeci de întrevederi prin care am solicitat includerea acestui subiect”, a declarat şeful Executivului. Pavel Filip a precizat că Republica Moldova a cerut o amânare tactică, de examinare a acestui subiect, dar în nici un caz retragerea subiectului. Premierul și-a exprimat indignarea că manipularea este făcută pe banii donatorilor, care oferă finanțări presei ca să informeze cetățenii. ”Și mai trist este că unele din aceste instituții media primesc bani de la Uniunea Europeană, primesc bani de la Statele Unite ale Americii, tocmai pentru a informa obiectiv cetățenii Republicii Moldova. Dar ei nici măcar nu se trudesc să verifice dacă aceste informații sunt corecte. O să spun și numele acestei instituții care a pornit cu toată această isterie falsă. Nu aș fi spus numele acestei instituții dacă ei nu continuau și după precizările Ministerului de Externe la acest subiect să continue să dezinformeze cetățenii. Este vorba de Ziarul de Gardă”, a precizat șeful Executivului. Totodată, Filip a declarat că prin acest tip de abordare, generat de neverificarea informaţiei cu autorităţile de profil, se dezinformează publicul. „Cred că unele instituţii media, fiind orbite de lumânarea cu care tot caută subiecte, cu care să blameze activitatea Guvernului, nu văd nici lipsa de logică în cele publicate de către ei ”, a menţionat Pavel Filip”. The post Stop MANIPULARE! Premierul Filip, nemulțumit de articolul publicat de Ziarul de Gardă: Aceste instituții media primesc bani de la UE pentru a informa obiectiv appeared first on Moldova 24.
19:30
Societatea încă mai discută despre referendumul eșuat al socialiștilor, iar un grup de ONG-uri implicate în politică vor un nou plebiscit. Reprezentanții societății civile care au susținut activ protestele PAS și DA cer anularea votului mixt și revenirea la sistemul electoral criticat de majoritatea cetățenilor. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă. Din grupul celor care vor noul referendum este prezentatorul de la TV8, Sergiu Tofilat, care și-a anunțat recent dorința de a deveni primar de Chișinău, Arcadie Barbăroșie care a moderat protestele opoziției de dreapta și analistul politic Oazu Nantoi, care a stat la baza Platformei „Demnitate și Adevăr”, transformată ulterior în partid politic. Amintim că referendumul eșuat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al capitalei, inițiat de socialiști și promovat de președintele Igor Dodon, a golit bugetul statului de 9 milioane de lei. Iar precedentul referendum republican, desfășurat în anul 2010, a costat statului circa 37 milioane de lei. sursa: politics.md The post Câteva ONG-uri politizate se inspiră din eșecul lui Dodon: vor și ele să cheltuiască niște bani publici pe un referendum împotriva cetățenilor appeared first on Moldova 24.
19:30
Familiile celor trei persoane decedate în urma accidentul produs, în seara zilei de ieri, la mina din Pașcani, Criuleni, vor primi din partea Guvernului câte 50 de mii de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi. Șeful Executivului a transmis condoleanțe apropiaților victimelor, menționând că elucidarea cauzelor acestui incident reprezintă obiectivul prioritar al autorităților, iar la moment sunt deja reținute persoanele care posibil se fac vinovate de producerea accidentului. Totodată, Premierul a menționat că în vederea prevenirii unor asemenea cazuri pe viitor, de urgență au fost pornite controale la toate minele din țară. „Vreau să avem rezultatul acestei anchete, să ducem până la capăt verificările, cum se respectă regulile de securitate și la alte întreprinderi de acest fel. Siguranța oamenilor este cea mai importantă”, a conchis Premierul. Amintim că trei persoane au decedat ieri după ce tavanul minei de calcar din Pașcani s-a prăbușit. The post Familiile victimelor accidentului din Pașcani vor primi un ajutor de la Guvern appeared first on Moldova 24.
18:15
Procuratura Anticorupţie, cu suportul operativ al Serviciului de Informaţii şi Securitate, a contracarat activitatea unei grupări criminale, transfrontaliere, specializată în criminalitate financiară internaţională. Membrii grupării, sub calitatea falsă de brokeri şi reprezentanţi oficiali ai unor companii străine care administrează platforme de ivestiţii online, au implementat tehnici şi metode infracţionale, prin care au deposedat mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova cu peste un milion de dolari SUA. Victimele au fost influenţate şi determinate să transfere sume considerabile pe conturile membrilor grupării criminale, cu titlu de investiţii în operaţiuni pe piaţa de capital, în consecinţă, banii fiind transferaţi în zone off-shore. Clienţii au fost influenţaţi sub iluzia şi legenda falsă a unor câştiguri instantanee, banii nefiind investiţi real pe piaţa financiară, figurînd doar artifical pe platformele de tranzacţionare. Mai mult ca atât, consultanţa acordată clienţilor era în sensul îndemnării la tranzacţii care, de fapt, le cauzau pierderi clienţilor, pentru a putea fi justificată nerecuperarea investiţiilor. În cadrul operaţiunii de destructurare, realizată în cadrul urmăririi penale, au fost efectuate percheziţii în locaţiile de acţiune ale figuranţilor, fiind ridicate mijloacele tehnice utilizate şi reţinuţi 5 figuranţi, printre care trei sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse, unul al Georgiei şi unul din Republica Moldova. Toţi cinci indivizi au fost puşi sub învinuire pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, iar la demersul procurorilor, aceştia au fost plasaţi în arest preventiv pentru o lună. Pentru această infracţiune, norma penală prevede de la 8 pînă la 15 ani închisoare. Procurorii şi ofiţerii SIS continuă acţiunile de urmărire penală în vederea stabilirii turoror circumstanţelor cauzei şi identificării tuturor persoanelor implicate în acestă schemă ilegală. The post Cetăţeni ai Republicii Moldova, prejudiciaţi cu peste un milion de dolari appeared first on Moldova 24.
17:45
Prăbușirea negocierilor pentru formarea unui guvern sub conducerea cancelarului Angela Merkel a aruncat Germania într-o criză profundă, care ar putea avea implicații și asupra UE. Urmează noi negocieri sau chiar posibile alegeri anticipate pentru formarea unui alt guvern, dar este neclar dacă Merkel se va afla în fruntea viitorului executiv. Președintele german, Frank-Walter Steinmeier și-a anunțat intenția de a discuta cu toate partidele susceptibile de a participa la un nou executiv condus de Angela Merkel, condiție care exclude Alternativa pentru Germania (extrema dreaptă) și Die Linke (stânga radicală). Mișcarea vine după ce duminică, liberalii au pus capăt negocierilor pentru formarea unei coaliții cu conservatorii lui Merkel și cu Verzii. De ce s-a întâmplat asta? Der Spiegel crede că ”în aceste săptămâni lungi de negocieri, toți partenerii au uitat de un singur lucru, singurul care contează în cele din urmă, pentru a realiza o alianță: încrederea”. Și tot Der Spiegel constată: ”parcă nici unul dintre potențialii parteneri ai coaliției nu a arătat că într-adevăr dorește să reușească. Angela Merkel are partea ei de responsabilitate: ea nu a emis nici o idee, nu a făcut niciun gest de lider, agățându-se în cele din urmă doar de speranța că, în cele din urmă, după o noapte lungă, totul de va dezlega. Dar metoda Merkel, atât de des încercată, nu a funcționat de această dată", scrie Der Spiegel. Este în mod clar o criză profundă. În istoria de după război a Germaniei nu a mai existat o situație în care alegerile să fie repetate din cauza eșecului negocierilor pentru formarea unei coaliții de guvernare. Îngrijorarea este cu atât mai vizibilă cu cât Germania a trăit deja un cutremur politic la alegerile legislative din 24 septembrie odată cu intrarea răsunătoare a AfD în Bundestag, camera legislativă inferioară. Ascensiunea AfD s-ar putea confirma sau chiar lua amploare în cazul unor alegeri anticipate, date fiind sondajele. Eșecul lui Merkel aduce vești neplăcute Uniunii Europene. Aflată în una dintre cele mai urâte crize, pe fondul Brexit-ului, UE conta pe un leadership puternic asigurat de cancelarul german, eventual în tandem cu noul președinte al Franței, Emmanuel Macron. Viitorul este acum incert. Al UE, al Germaniei și al lui Merkel. În pofida acestui eșec care a zguduit Germania, al cărei regim parlamentar edificat după Al Doilea Război Mondial i-a garantat până acum stabilitatea, Merkel nu se gândește în niciun caz la o retragere, ea anunțându-și luni intenția unei noi candidaturi la un eventual scrutin anticipat. Criticile la adresa sa sunt însă din ce în ce mai insistente, uneori chiar din interiorul propriei familii politice, după decizia de a permite intrarea în țară a peste un milion de migranți în 2015 și 2016. După 12 ani petrecuți la putere, Angela Merkel nu are în intenție nici formarea unui guvern minoritar, așa cum i-ar permite legea fundamentală. Germania 'are nevoie de un guvern stabil care să nu fie nevoit să caute o majoritate la fiecare decizie', a explicat ea. sursa: realitatea.net, cu referire la Agerpres, Foreign Policy, RFI România The post Viitor incert al lui Merkel // A aruncat Germania într-o criză profundă, care ar putea avea implicații și asupra UE appeared first on Moldova 24.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.