Zece grădinițe din capitală urmează să-și sisteze activitatea din cauza lucrărilor de reparație

#diez, 13 septembrie 2017 18:00

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău informează că 10 instituții de învățământ preșcolar și-au sistat temporar activitatea din cauza lucrărilor de reparație planificate. Articolul Zece grădinițe din capitală urmează să-și sisteze activitatea din cauza lucrărilor de reparație apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 5 minute
17:00
În sectorul Râșcani al Capitalei a apărut un autobuz etajat, asemănătoare celor din Londra, dar nu vă grăbiți să ocupați locurile de la al doilea etaj. Acesta este un obiect de artă din cadrul proiectului nonprofit Chișinău is me. Autobuzul este un cadou pentru oraș din partea artiștilor de la proiectul de artă urbană. Articolul (foto, video) Atmosferă londoneză în sectorul Rîșcani. Pe străzi „circulă” un autobuz double-decker apare prima dată în #diez.
Acum 30 minute
16:30
Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani, a confirmat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Articolul Legenda filmului românesc, Stela Popescu, a fost găsită moartă în apartamentul său apare prima dată în #diez.
Acum o oră
16:15
Există un cod de patru litere pe care nimeni nu şi-l doreşte pe biletul de avion, deoarece înseamnă că pasagerul este supus unui control suplimentar de securitate, scrie Independent. Articolul Există un cod de patru litere pe care nimeni nu şi-l doreşte pe biletul de avion. Ce înseamnă SSSS imprimat pe biletul de îmbarcare apare prima dată în #diez.
16:00
Există un cod de patru litere pe care nimeni nu şi-l doreşte pe biletul de avion, deoarece înseamnă că pasagerul este supus unui control suplimentar de securitate, scrie Independent. Articolul Există un cod de patru litere pe care nimeni nu şi-l doreşte pe biletul de avion. Ce înseamnă codul SSSS imprimat pe biletul de îmbarcare apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
15:45
De Black Friday, vineri, 24 noiembrie, librăria Bestseller reduce prețul la toate cărțile: 1000 de cărți se vor vinde cu reducere de 70%, iar 100 de cărți vor putea fi procurate cu 85% reducere. Articolul Librăria Bestseller anunță reduceri de 70% la 1000 de cărți de Black Friday apare prima dată în #diez.
15:45
Indiferent dacă veţi avea un zbor scurt sau pe o distanţă lungă, este important să vă simţiţi confortabil în hainele pe care le purtaţi şi, în acelaşi timp, să evitaţi problemele. Bright Side oferă câteva sfaturi pentru călători despre lucruri pe care să nu le poarte într-un avion. Articolul Planifici o călătorie cu avionul? Care sunt cele 7 lucruri pe care ar fi bine să eviţi să le iei la bord apare prima dată în #diez.
15:45
Moldova a cucerit patru medalii la Campionatul Internațional de tir „Omega Tehnoton”, care s-a desfășurat la Iași. Articolul Ecaterina Rotari a câștigat turneul de tir din Iași apare prima dată în #diez.
15:15
Moldova va beneficia de prima tranșă din cele 100 milioane euro oferite de UE în calitate de sprijin macro-financiar la începutul anului viitor. Despre aceasta a anunțat astăzi comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johanes Hahn, care a menționat că UE a deblocat finanțarea pentru Republica Moldova. Articolul Eurocomisarul Johannes Hahn anunță că UE deblochează finanțarea pentru Moldova apare prima dată în #diez.
15:15
Kienya Booker are 40 de ani și este mama a trei copii. Împreună cu familia sa aceasta trăiește în provincia Nova Scotia din Canada. Recent, femeia a postat pe rețelele de socializare două fotografii făcute la diferența de 12-13 ani. În acest răstimp Kienya aparent nu a îmbătrânit. Internauții nu au perceput din start care din frumoasele femei este mama și au presupus că cele trei sunt surori.  Articolul (galerie foto) Mamă sau fiică? Când stau alături, puțini știu să facă diferența. Fotografiile care în scurt timp au devenit virale apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
14:45
Piercingul dermic este ultima fiță în materie de piercinguri din anul acesta. Este o noutate pe piață și o nouă provocare pentru persoanele de toate vârstele să-și facă (încă) o gaură în propriul corp. Multe „accesorii” deja au devenit banale, nemaivorbind și de locurile în care piercingurile sunt „instalate”. De exemplu, în urechi, limbă, buze, buric, dar și în zonele intime etc. În acest articol, echipa #diez va aborda subiectul unui nou tip de piercing, tot mai dorit de către tineri. În cele ce urmează, am adunat cele mai actuale și utile informații, pentru cei care stau la dubii. Articolul (foto, video) Piercingul în gât devine tot mai popular în rândul tinerilor. Tot ce trebuie să știi despre preț și riscuri apare prima dată în #diez.
13:45
În Republica Moldova femeile câștigă cu 647 de lei pe lună mai puțin decât bărbații. Adică, pentru munca depusă, o femeie este remunerată cu un salariu care constituie aproape 87% din plata primită de un bărbat. Acest lucru se arată în Portretul statistic al femeilor și bărbaților din Republica Moldova, realizat de Biroul Național de Statistică în 2017. Articolul (video) În Moldova femeile sunt mai prost plătite decât bărbații. De ce acceptă să muncească la negru apare prima dată în #diez.
13:45
Obiectivul principal al proiectului Fundației pentru schimbări sociale „Creative” ține de sfera schimbării sociale pozitive pe scară largă. Prioritatea proiectului este să ofere activități pentru persoanele care se confruntă cu excluderea socială - prin intermediul socioterapiei, al activităților de stradă și al animării comunității locale. Voluntarii vor lucra cu copii, tineri și adulți. Articolul Vrei să fii voluntar internațional? Nu neglija oportunitățile pe care ți le oferă Polonia apare prima dată în #diez.
13:30
În internet sunt foarte populare fotografiile drăguțe ale copiilor celebri, iar cele din perioada adolescentină, care ne formează mai mult personalitatea, nu sunt expuse. Pe pagina de Instagram lostinhistorypics sunt selectate o serie de fotografii ale adolescenților, care au devenit populari.  Articolul (foto) Tineri și de nerecunoscut. Cum arătau în perioada adolescentină vedetele de acum apare prima dată în #diez.
13:00
Ca orice femeie îndrăgostită, Veronica Micle își dorea mult să se fotografieze alături de Mihai Eminescu. Dorința avea să i se îndeplinească în aprilie 1888 când, după spusele lui Slavici, cei doi îndrăgostiți aveau să se fotografieze la Botoșani. O fotografie care, din nefericire, nu s-a păstrat. În același an însă, se pare că Veronica Micle și Mihai Eminescu s-au fotografiat și în București, împreună cu un grup de scriitori și actori. Articolul (foto) Singura fotografie în care Mihai Eminescu apare alături de Veronica Micle apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
12:15
La finele lunii iulie 2017 şi compania Sherif de la Tiraspol, care controlează cea mai mare parte a economiei regiunii separatiste, a obţinut licenţă la importul de benzină şi motorină, eliberată de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), scrie Mold-street.com. Articolul Mold-street: Sheriff, cea mai mare companie de la Tiraspol, care controlează o parte a economiei regiunii separatiste, a obţinut licenţă la Chişinău apare prima dată în #diez.
12:00
Pe 22 noiembrie, a fost lansat un clip video pentru Campania „Fii Oaspetele Nostru”, care are scopul de a promova Republica Moldova ca destinație turistică. Campania își propune, de asemenea, să încurajeze cetățenii Moldovei, atât de acasă, cât și din diasporă să își promoveze țara, să invite prietenii din străinătate în ospeție în Moldova, fiindu-le gazde și ghizi. Articolul (video) Simte-te ca la tine acasă. A fost lansat un videoclip care promovează turismul din Moldova apare prima dată în #diez.
12:00
Primăria municipiului Chişinău informează despre modificarea regimului de lucru existent al obiectivului de semafoare din intersecţia bd. Iurie Gagarin – str. Albişoara – bd. Dimitrie Cantemir – bd. Constantin Negruzzi, în regim galben intermitent. Articolul Atenție șoferi! Modificări în organizarea circulaţiei rutiere apare prima dată în #diez.
11:45
Școala de Filosofie de Sâmbătă vă invită la primul său atelier „Filosofia despre filosofie: Ironia lui Socrate”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie 2017, la ora 10.00, în incinta Universității de Stat, str. Alexei Mateevici, nr.60, blocul central, et.5, sala 511. Articolul Învață ceva nou pentru dezvoltarea personală, profesională și socială. Participă la primul atelier „Filosofia despre filosofie: Ironia lui Socrate” apare prima dată în #diez.
11:15
Dacă termometrul arată sub +7 °C, atunci e timpul ca anvelopele de vară să fie înlocuite. Anvelopele de iarnă pot asigura o aderenţă mult mai bună în aceste condiţii, decât cele de vară. Acestea sunt obligatorii când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de dată. Primul pas pe care trebuie să îl faceți când vreți să schimbați anvelopele este să verificați în talonul mașinii dimensiunile corecte. O anvelopă mai mare ar putea afecta articulațiile autoturismului și în același timp va scădea performanțele de frânare și de stabilitate. Articolul Recomandare pentru șoferi. Cum să alegi corect anvelopele de iarnă apare prima dată în #diez.
11:00
Dat fiind faptul că secolul XXI ni se înfățișează drept unul al digitalizării și progresului perpetuu, Consiliul Național al Elevilor de pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, a reușit să realizeze un chestionar anonim, vizavi de disciplina școlară-INFORMATICĂ, destinat discipolilor din clasele a V-XII-a, pentru a examina opiniile lor despre eventualele probleme cu care se confruntă și lacunele din curriculumul școlar cu scopul de a îmbunătăți situația existentă. Articolul Cum ai vrea să fie lecțiile tale de Informatică? Completează un chestionar și contribuie la elaborarea curriculei apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
10:45
În cadrul unui videoclip a fost înregistrat momentul în care un meteorit luminează cerul din Laponia, transformând noapea în zi. Articolul (video) Pentru câteva clipe noaptea s-a transformat în zi. Momentul în care un meteorit străbate cerul din Laponia apare prima dată în #diez.
10:30
Staţiunea Sinaia a fost premiată în cadrul Galei World Ski Awards, din Austria, acesta fiind primul an în care România este inclusă pe lista nominalizărilor. În competiţie, alături de Sinaia, care a fost desemnată cea mai bună staţiune de schi din ţară, au intrat alte nouă localităţi din ţară. Articolul Care este cea mai bună stațiune de schi din România. A fost premiată în cadrul Galei World Ski Awards, din Austria apare prima dată în #diez.
10:00
Educația sexuală în Republica Moldova rămâne încă un subiect tabu. A apărut în atenția publicului de mai multe ori și a reușit să disperseze societatea în două tabere: cei care consideră că educația sexuală trebuie studiată în școli și cei care sunt împotriva studierii acestei materii. Problema nu ar fi atât de stringentă dacă datele statistice din ultimii ani nu ar arăta numărul mare de sarcini și avorturi în rândul minorelor, dar și faptul că mulți tineri nu au cunoștințe despre metodele de contracepție sau despre riscul infecțiilor sexuale. În Republica Moldova, educația sexuală nu este o disciplină obligatorie. Ea este predată în cadrul orelor de biologie, educație civică și disciplinei opționale - educație sexuală. Articolul (grafic) O facem, dar cum? Educația sexuală în școlile din Republica Moldova, între necesitate și subiect tabu apare prima dată în #diez.
09:30
În cea de-a IX-a ediție #TheBeanBagTheory, l-am invitat la o discuție pe ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc. Cum reușește să păstreze un echilibru între viața de familie și muncă, cum a fost să treacă prin toate etapele la Minister până să ajungă la funcția de ministru, cum își surprinde fiica și cine îi face agenda în timpul liber, aflați mai jos. Articolul (video) The Bean Bag Theory. Octavian Calmîc: „Am un singur angajator în viață – Ministerul Economiei. Am început de jos, cu 300 de lei pe lună” apare prima dată în #diez.
09:15
Autorii pieselor ,,El Meneaito” și ,,Macarena” vor susține, în premieră absolută, un concert în Republica Moldova. Evenimentul în ritmuri latino-americane va avea loc pe 24 noiembrie la ATRIUM CONCERT HALL, începând cu ora 20:30. Articolul Chișinăul va dansa „Macarena”! Trupa italiană LOS LOCOS va susține un concert în Capitală apare prima dată în #diez.
09:15
Profesia lor este la fel de spectaculoasă ca cea a piloţilor, dar necesită îndemânarea şi răbdarea unui chirurg. Fiecare mișcare în plus îi poate costa viața, iar emoțiile nu își au loc în activitatea de zi cu zi a celor şapte genişti moldoveni care identifică şi neutralizează explozibilele depistate în Kosovo, rămase încă în urma războiului care a dus la destrămarea Iugoslaviei. Articolul (foto, video) Geniștii moldoveni, printre cei mai buni la dezamorsarea explozibilelor în Kosovo apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
08:15
Consumul de memorie din Chrome reprezintă o problemă majoră pentru orice internaut. Din fericire, există câteva trucuri pentru a o remedia. Articolul (video) Cum micșorezi consumul de memorie din Chrome cu o singură extensie. Cum o descarci apare prima dată în #diez.
08:00
Agenția Turismului a Republicii Moldova aduce la cunoștință că în perioada ianuarie-septembrie 2017 la intrarea în Republica Moldova, numărul de vizite al cetățenilor străini a totalizat 3 milioane de persoane, în creștere cu 6% față de perioada corespunzătoare din anul 2016. Articolul Tot mai mulți străini optează pentru destinațiile turistice din Moldova apare prima dată în #diez.
08:00
O exoplanetă care ar putea oferi condiții propice vieții a fost descoperită de o echipă de astronomi francezi la o distanță de 11 ani lumină de Pământ. Descoperirea cercetătorilor de la Institutul de Planetologie și Astrofizică din Grenoble a fost anunțată într-un material care urmează să fie publicat în Astronomy & Astrophysics, scrie Hotnews.ro Articolul (video) Încă o planetă cu condiții propice vieții, descoperită la o distanță de 11 ani lumină de Pământ apare prima dată în #diez.
07:30
Renumita publicaţie americană Consumer Reports a publicat o nouă ediţie anuală a clasamentului celor mai fiabile automobile produse de mărcile cu renume la nivel mondial. În topul din acest an, realizat în urma unui sondaj pe un eşantion care numără peste 600.000 de proprietari de maşini, în total se numără doar 27 de companii. Articolul (video) Toyota și Lexus în top, GMC și Cadilac outsideri. Cum arată clasamentul celor mai sigure mașini din lume apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.