Zece grădinițe din capitală urmează să-și sisteze activitatea din cauza lucrărilor de reparație

#diez, 13 septembrie 2017 18:00

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău informează că 10 instituții de învățământ preșcolar și-au sistat temporar activitatea din cauza lucrărilor de reparație planificate. Articolul Zece grădinițe din capitală urmează să-și sisteze activitatea din cauza lucrărilor de reparație apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 6 ore
19:45
Consiliile Americane pentru Educație Internațională în Moldova, cu susținerea Ambasadei SUA în Moldova, organizează o serie de cursuri naționale de instruire în scopul dezvoltării competențelor didactice ale profesorilor activi de limbă engleză. Articolul Oportunitate pentru tineri profesioniști. Participă la cursuri gratuite și învață cum orele de engleză pot fi mai atractive apare prima dată în #diez.
19:30
La 25 de ani, Constanţa Bordian a trecut prin mai multe încercări. Acesta a început studiile în medicină, dar mai aproape sufletului i-a fost Facultatea de Filologie de la Universitatea pedagogică Ion Creangă, unde îşi face studiile până în prezent. Cu toate că nu a făcut niciodată ore de canto, Constanţa are o voce uimitoare, fiind pasionată de muzică de estradă. Articolul A găsit armonia perfectă dintre muzică şi litere. Constanţa Bordeianu: „Muzica ne uneşte” apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
18:30
La sfârșit de septembrie, în Moldova vor apărea iPhone 8 și 8+ la prețuri de peste 20 de mii de lei (circa 1.100 dolari). Am decis să vă prezentăm 5 alternative de telefoane noi care s-au lansat ori se vor lansa în curând pe piață. Sumele lor variază între 250 de dolari și 900 de euro. Articolul Vrei un telefon, dar nu iPhone? Iată 5 alternative de smartphone-uri până la 900 de euro apare prima dată în #diez.
18:15
Doi bărbați din Bălți au fost reținuți de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție. Aceștia sunt bănuiți de trafic de influență și riscă detenție până la 6 ani ori amendă de 200.000 de lei. Articolul 800 de euro pentru a scăpa de armată. Doi bărbați au fost reținuți și riscă 6 ani de pușcărie apare prima dată în #diez.
18:15
O zi poate fi declarată productivă atunci când ai însușit ceva nou. Echipa #diez îți sugerează câteva evenimente care ar putea contribui la autodezvoltarea ta. Articolul Recomandări #diez. Evenimente pentru 27 septembrie, o zi frumoasă de miercuri apare prima dată în #diez.
18:00
Mai mulţi tineri au participat la o discuţie cu genericul „Tehnici de bază de manipulare a conștiinței maselor prin intermediul mass-media”, în care au aflat cum să identifice o minciună, cum să evite informaţia neveridică şi cum să o filtreze corect. Mai jos găseşti şi tu câteva sfaturi utile dintre acestea. Articolul Lecție utilă pentru tineri. Cum evităm manipularea informațională apare prima dată în #diez.
17:30
Autoritățile de la București au transferat Republicii Moldova 40 de milioane de euro. Este ultima tranșă din împrumutul de 150 de milioane de euro. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor, asistența financiară rambursabilă este utilizată pentru finanțarea programelor de cheltuieli prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2017. Articolul Autoritățile de la București au transferat Moldovei 40 de milioane de euro, asta fiind ultima tranșă din împrumutul de 150 de milioane de euro apare prima dată în #diez.
17:30
Prețul a 251 de denumiri de medicamente a fost scăzut în medie cu 11%. Aceasta după ce Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a aprobat o decizie în acest sens. Totodată a fost avizată pozitiv comercializarea a 125 de preparate noi. Articolul Agenția Medicamentului a dispus ieftinirea a 251 de medicamente în medie cu 11% apare prima dată în #diez.
17:15
În anul 2018, Republica Moldova va deveni, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol, la acest eveniment sunt aşteptaţi peste 250 de participanți din peste 70 de țări ale lumii. Articolul În anul 2018, Republica Moldova va deveni Capitala Mondială a Turismului Vinicol apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
16:30
Ești tânăr și ambițios, interesat de dezvoltare personală și profesională și vrei să aduci schimbare în viața ta și a comunității din care faci parte? Atunci această oportunitate este pentru tine. Articolul Ești un tânăr ambițios și plin de idei? Participă la un training și învață cum poți deveni un leader adevărat apare prima dată în #diez.
16:15
Camerele Agenției Spațiale Europene (ESA) de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) au surprins aurora boreală în toată splendoarea sa, informează Euronews. Articolul (video) Aurora boreală, filmată de la bordul Stației Spațiale Internaționale apare prima dată în #diez.
15:15
Echipa #diez continuă să vă facă cunoștință cu personalitățile autohtone care au prins rădăcină peste hotare, reușind să se evidențieze în cinematografie, modeling, sport, muzică etc. Autorul acestui volum de prezentări este Denis Roșca, publicistul „Cărții de Aur a Basarabiei și Republicii Moldova”, în care a inclus 1.800 de biografii ale personalităților cu rădăcini basarabene ce s-au făcut renumite datorită activităților lor în diverse colțuri ale lumii. Articolul (foto) Cartea de Aur: Topul tinerilor ambițioși care ne-au făcut cunoscuți în toată lumea apare prima dată în #diez.
15:15
Perechea Andriana Sosnovschi – Vitalia Stamat s-a impus la turneul ITF din Antalya, dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari. Articolul S-au ales cu 15 mii de dolari! Duetul Sosnovschi – Stamat a câștigat turneul ITF din Antalya apare prima dată în #diez.
15:15
Furnizorul de apă din capitală, SA „Apă-Canal Chișinău”, anunță pentru miercuri, 27 septembrie, sistări temporare pe strada Cuza-Vodă, 17-19 inclusiv cu fracții. Deconectările sunt programate între orele 09.00 și 17.00, timp în care vor fi făcute lucrări de înlocuire a robinetelor și contoarelor. Articolul Mai multe străzi din Chișinău vor rămâne mâine fără apă la robinete. Iată care sunt acestea apare prima dată în #diez.
14:45
„Bacalaureat”, filmul pentru care Cristian Mungiu a câștigat premiul de regie la Cannes, „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, laureat cu un Urs de Argint la Berlin, „Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României la Oscar, dar și „6,9 pe scara Richter”, noua comedie muzicală a lui Nae Caranfil, vor putea fi văzute la cea de-a treia ediție a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) la Chișinău. Articolul (video) „Bacalaureat”, „Ana, mon amour” sau „Fixeur” pot fi văzute la o nouă ediție a Zilelor Filmului Românesc la Chișinău apare prima dată în #diez.
14:15
Directorul unei instituţiei de învăţământ din capitală de 46 ani, împreună cu un bărbat de 40 ani, au fost reținuți fiind suspectați că ar fi exploatat sexual un copil minor. Articolul Un băiat de 15 ani, abuzat sexual de un om de afaceri. Minorul a fost „selectat” de către directorul unei școli internat apare prima dată în #diez.
14:15
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, îi cere șefului statului, Igor Dodon, să nu încalce Constituția și să promulge legile revotate de Parlament. Potrivit lui Candu, la ședința specială a Parlamentului, organizată joia trecută, opoziția a organizat un show de prost gust și în loc să dezbată proiectele de lege și să le revoteze, s-a dat în spectacol, iar unele fracțiuni au părăsit sala de ședințe. Articolul Candu îi cere lui Dodon să promulge legile revotate de Parlament: „El este obligat” apare prima dată în #diez.
14:00
La finele anului trecut Parlamentul a votat mai multe amendamente la Legea cu privire la comerțul interior. Modificările ce au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 au generat o situație de conflict între producători și piața de retail alimentar. Articolul Analiză. Ce fac magazinele din Moldova cu produsele alimentare expirate? apare prima dată în #diez.
14:00
Facebook şi-ar putea încheia activitatea în Rusia dacă nu va respecta legea privind localizarea datelor personale. Despre aceasta a informat şeful Roskomnadzor, Alexandr Jarov, transmite interfax.ru. Articolul Facebook ar putea fi interzis în Rusia, în 2018. Ce condiții trebuie să respecte compania apare prima dată în #diez.
13:45
Locuitorii Romei au fost surprinși de o apariție rară la marginea capitalei italiene, mai mulți lupi fiind surprinși în zonă pentru prima dată după mai bine de un secol de absență, potrivit Agerpres. Articolul (foto) Doi lupi au fost văzuți în apropierea Romei pentru prima dată după un secol apare prima dată în #diez.
13:45
Procesul de creditare a economiei, afectat grav de criza bancară din 2014, se redresează în acest an. Concluzia aparține expertului economic de la IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță. Economistul atrage atenția, însă, că, procesul dat se datorează pieței nebancare și că volumul împrumuturilor oferite de organizațiile de microfinanțare aproape că s-a dublat – de la 3,4 miliarde de lei în 2013 până la 6,7 miliarde de lei în 2017. Articolul Veasceslav Ioniță: Procesul de creditare a economiei, afectat grav de criza bancară din 2014, se redresează în acest an apare prima dată în #diez.
13:45
Vasile Cebotari a cucerit medalia de argint la Campionatul European de box printre juniori, care s-a desfășurat în Bulgaria. În finala categoriei de greutate 54 kg, pugilistul din Tiraspol a cedat rusului Vsevolod Shumkov, scrie Comitetul Național Olympic și Sportiv. Articolul Boxerul Vasile Cebotari a devenit vicecampion european printre juniori apare prima dată în #diez.
13:45
Cu ce temperatură a apei preferi să faci duș ori să te speli dimineața pe față? Ai știut că și apa rece, dar și apa fierbinte au efecte pozitive asupra organismului? Mai jos vei putea vedea cum reacționează organismul tău în situațiile în care apa rece ori cea caldă intră în contact cu corpul tău. Articolul (infografic) La ce temeperatură preferi să faci duș ? Iată care sunt efectele apei fierbinți și apei reci apare prima dată în #diez.
13:45
O săptămână ne desparte de cel mai important eveniment de business al anului – Moldova Business Week 2017, care se va desfășura în perioada 3-6 octombrie, la Chișinău. Te invităm să te înregistrezi la eveniment ca să beneficiezi de oportunitățile de a-ți întâlni partenerii și a-ți crește afacerea atât acasă, cât și peste hotare. Articolul Moldova Business Week 2017. Oamenii de afaceri se vor putea întâlni cu reprezentanții Kaufland, Carrefoure, Cora și Selgros apare prima dată în #diez.
13:45
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău. În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea plebescitului stabilit pentru data de 19 noiembrie curent au fost estimate ca fiind necesare 8,9 milioane de lei. Articolul CEC. Referendumul privind demiterea lui Chirtoacă va costa circa 9 milioane de lei apare prima dată în #diez.
13:45
Centrul Comercial Shopping MallDova susține proiectul ce are drept scop transformarea capitalei într-un oraș mai verde. Articolul Shopping MallDova va contribui la înverzirea orașului Chişinău apare prima dată în #diez.
13:45
La finele anului trecut Parlamentul a votat mai multe amendamente la Legea cu privire la comerțul interior. Modificările ce au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 au generat o situație de conflict între producători și piața de retail alimentar. Articolul Analiză. Ce fac magazinele din Moldova cu produsele alimentare expirate? apare prima dată în #diez.
13:45
Facebook şi-ar putea încheia activitatea în Rusia dacă nu va respecta legea privind localizarea datelor personale. Despre aceasta a informat şeful Roskomnadzor, Alexandr Jarov, transmite interfax.ru. Articolul Facebook ar putea fi interzis în Rusia, în 2018. Ce condiții trebuie să respecte compania apare prima dată în #diez.
13:15
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău. În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea plebescitului stabilit pentru data de 19 noiembrie curent au fost estimate ca fiind necesare 8,9 milioane de lei. Articolul CEC. Referendumul privind demiterea lui Chirtoacă va costa circa 9 milioane de lei apare prima dată în #diez.
13:15
Centrul Comercial Shopping MallDova susține proiectul ce are drept scop transformarea capitalei într-un oraș mai verde. Articolul Shopping MallDova va contribui la înverzirea orașului Chişinău apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.