Cabinetul de miniștri a aprobat Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – Alianța Nord-Atlantică pentru anii 2017-2019

Interlic, 13 septembrie 2017 17:50

Documentul trasează domeniile prioritare și obiectivele comune de cooperare. Astfel, în următorii trei ani vor fi întreprinse o serie de acțiuni pentru reformarea și modernizarea sectorului de securitate, dezvoltarea forțelor armate, combaterea noilor amenințări la adresa securității și promovarea diplomației publice. De asemenea, Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului (IPAP) include obiectivele privind Consolidarea Capacităților de Apărare și Platforma pentru Interoperabilitate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 24 ore
23:10
Ministrul Vladimir Cebotari va participa la cea de-a doua ediție a forumului România - Republica Moldova în domeniul justiției, desfășurat pe 23 și 24 noiembrie curent, la București. Va fi abordat subiectul reformei justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană.
23:00
Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor (MIEPO) anunță întreprinderile că a început colectarea propunerilor de proiecte pentru a le finanța în cadrul Programului ”Promovarea Exportului” pentru anul 2018.
22:50
Comisia juridică, numiri și imunități a audiat, în ședința de astăzi, informația privind executarea Hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Procedura de control parlamentar face parte din prioritățile sesiunii parlamentare curente.
22:50
Președintele Parlamentului Andrian Candu a solicitat continuarea suportului oferit de Banca Mondială în procesul de dezvoltare economică a țării și crearea unui mediu atractiv pentru investitori. Subiectul a fost discutat la întrevederea Speakerului cu Directoarea regională a Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova și Ucraina, Satu Kahkonen.
22:50
Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, în ședința de astăzi, ordinea de zi a ședințelor plenare pentru următoarele două săptămâni.
22:50
Considerăm că raionul Călărași are un potențial pentru dezvoltarea unei platforme industriale și noi vom susține demersurile autorităților locale de creare a unei subzone economie libere în această zonă. Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul vizitei de lucru în această unitate administrativ-teritorială.
22:40
Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde, în perioada 22 – 25 noiembrie 2017, o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic (PaE).
Ieri
21:50
Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Documentul a fost elaborat în conformitate cu prioritățile de politici publice ale Guvernului și ținând cont de prevederile acordurilor de finanțare cu partenerii de dezvoltare.
21:50
În debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, Prim-ministrul Pavel Filip a făcut precizări în legătură cu apariţia unor informaţii eronate în presă, privind o presupusă cerere a Republicii Moldova de excludere, de pe agenda Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), a subiectului legat de retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul său.
21:40
Programele și strategiile implementate de autoritățile centrale privind dezvoltarea social-economică a țării, precum și proiectele de susținere a mediului de afaceri, agenților economici din regiuni, în special, localitățile rurale, au fost discutate astăzi la Râșcani de secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), Iulia Costin, cu primarii din raion, conducătorii serviciilor desconcentrate, agenții economicii, locuitorii centrului raional.
21:40
Delegația moldo-turcă s-a reunit ieri la cea de-a II-a Ședință a Comitetului mixt interguvernamental privind implementarea Acordului de Comerț Liber între Republica Moldova și Republica Turcia.
21:40
Vitalie Iurcu, Secretar de Stat în domeniul economic și Iuliana Drăgălin, Secretar de Stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale au avut astăzi o întrevedere cu delegația Emiratelor Arabe Unite (EAU), condusă de Sharief Habib Al Awadhi, Director General СЕО al Zonei Economice Libere Fujairah, aflată în Republica Moldova în perioada 20-23 noiembrie 2017, privind identificarea oportunităților investiționale, în special în domeniul agriculturii.
21:30
Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi alocarea, din Fondul de rezervă al Guvernului, a câte 50 de mii de lei familiilor celor trei persoane decedate în urma accidentul produs, în seara zilei de ieri, la mina din Pașcani, Criuleni.
21:30
Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la deschiderea conferinței regionale „Cyber Drill Alert”, organizată în premieră în Republica Moldova, cu susţinerea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.
21:30
Părțile au discutat despre activitatea Biroului Naţional de Statistică (BNS) al Republicii Moldova și importanța dezvoltării unui sistem statistic modern în baza celor mai bune practici și cerințe europene.
21:30
Rolurile și responsabilitățile Parlamentelor și Guvernelor naționale în procesul de armonizare a legislației în perioada de pre-aderare, precum și reglementările interne necesare pentru aceasta au fost discutate astăzi, în cadrul unui atelier de lucru, desfășurat în incinta Legislativului.
21:30
Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova salută rezultatele pozitive pe care Republica Moldova le înregistrează în direcția consolidării instituțiilor și a bunei guvernanțe, în condițiile unui context geopolitic complex, și așteaptă ca aceste eforturi să primească aprecierea binemeritată cu ocazia apropiatului Summit al Parteneriatului Estic de la Bruxelles.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:10
Nouă persoane, printre care primarii din satele Ghelăuza şi Găleşti din raionul Străşeni, un consilier raional şi un şef de la Fondul Ecologic, dar şi reprezentanţii unor agenţi economici, au fost reţinute astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie, în urma unor percheziţii.
21:10
În perioada 13 - 19 noiembrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 433,3 mln lei, fiind perfectate per total 11 365 de declarații vamale.
21:00
Directorul general al MIEPO, Vitalie Zaharia, a participat, astăzi, la o prezentare a produselor agroalimentare bulgare cu genericul ”Produse alimentare și băuturi din Bulgaria”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Bulgariei la Chișinău în cooperare cu camerele de comerţ şi industrie ale Republicii Moldova și Bulgariei, cu participarea a 14 companii bulgare.
20:50
Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României va avea loc la București, în perioada 20-21 noiembrie 2017. Cea de a VI-a Reuniune a Comisiei va fi găzduită de Parlamentul României.
20:50
Secretarul General de Stat al ministerului, Iurie Ușurelu a vorbit, în cadrul evenimentului, despre principalele provocări pe parcursul anului, gradul de finalizare a strânsului roadei, principalele piețe de desfacere și obiectivele pentru anul 2018.„Anul agricol 2016-2017 a început cu o toamnă secetoasă.
20:50
România este deschisă să includă prioritățile din parcursul european al Republicii Moldova în planul de acțiuni pentru perioada președinției țării vecine la Uniunea Europeană. Despre aceasta au discutat astăzi președintele Parlamentului Andrian Candu cu Veaceslav Șaramet, Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Românii de pretudindeni.
20:50
Parlamentari din Republica Moldova și România au discutat, în premieră, mai multe subiecte de actualitate în cadrul celor 3 ședințe comune de tip panel, care s-au desfășurat la Parlamentul României. Discuțiile au avut loc în cadrul Reuniunii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.
20:40
Acestea vor fi efectuate începând cu 5 iunie 2018, inițial o dată pe săptămână, în ziua de marți, iar din 6 iulie 2018, de două ori pe săptămână, în zilele de marți și vineri.
20:40
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Wolf Dietrich Heim, Reprezentant special al Preşedinţiei austriece a OSCE în procesul de reglementare a problemei transnistrene, și cu Michael Scanlan, Șeful Misiunii OSCE în Moldova. Părţile au făcut un schimb de opinii privind ultimele evoluţii în reglementarea conflictului transnistrean şi au constatat înregistrarea unor progrese în acest sens.
20:40
La invitația Echipei Economice Germane în Moldova (GET Moldova) și a Consiliului German pentru Relații Internaționale (DGAP), ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, au efectuat recent o vizită de lucru la Berlin unde au participat la un seminar dedicat reformelor economice și bancare din Republica Moldova.
20:30
În perioada 13 - 19 noiembrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 433,3 mln lei, fiind perfectate per total 11 365 de declarații vamale.
20:30
Astăzi, 20 noiembrie, a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev.
19 noiembrie 2017
21:40
Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi, împreună cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la deschiderea podului peste râul Nistru, ce leagă localitățile Gura Bîcului şi Bîcioc. La eveniment au fost prezenţi și reprezentanții mediatorilor și observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.