Cabinetul de miniștri a aprobat Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – Alianța Nord-Atlantică pentru anii 2017-2019

Interlic, 13 septembrie 2017 17:50

Documentul trasează domeniile prioritare și obiectivele comune de cooperare. Astfel, în următorii trei ani vor fi întreprinse o serie de acțiuni pentru reformarea și modernizarea sectorului de securitate, dezvoltarea forțelor armate, combaterea noilor amenințări la adresa securității și promovarea diplomației publice. De asemenea, Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului (IPAP) include obiectivele privind Consolidarea Capacităților de Apărare și Platforma pentru Interoperabilitate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 4 ore
22:00
Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, va participa la două forumuri internaționale în domeniul energetic, care se vor desfășura în România - Aspen Energy Summit (Ploiești, 27 septembrie) și Reuniunea CESEC (București, 28 septembrie).
22:00
Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, cu ocazia începerii misiunii sale diplomatice în țara noastră.
21:50
Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a avizat pozitiv, în luna august 2017, comercializarea pe piaţa farmaceutică din Republica Moldova 125 de preparate. AMDM a înaintat Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale pentru autorizare primară 34 de preparate farmaceutice, iar pentru reautorizare – 91 de preparate, un Ordin în acest sens fiind deja semnat.
21:50
Conform estimărilor specialiștilor Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în anul 2017, în ansamblu pe ţară, urmează a fi recoltate circa 620 mii tone de struguri (faţă de 615,7 mii tone în anul precedent), inclusiv soiurile pentru masă – circa 110 mii tone. Suprafaţa plantaţiilor viticole în toate categoriile de gospodării, inclusiv şi cele auxiliare ale populaţiei, constituie circa 135 mii ha, din ele pe rod - 129 mii ha.
21:40
Președintele Parlamentului Andrian Candu s-a întâlnit, ieri, cu demnitari și funcționari din Cancelaria Federală și Ministerul de Externe al Republicii Federale Germană.
21:40
Guvernul va promova un Program de analiză, evaluare şi cercetare a instituţiilor statului, care vor fi desfăşurate exclusiv de către organizaţii neguvernamentale, pentru a primi o expertiză profesionistă şi echidistantă. Anunţul a fost făcut de prim-ministrul Pavel Filip, după şedinţa săptămânală a PDM, în cadrul căreia a solicitat sprijin politic pentru a include în bugetul pentru anul viitor sumele de bani necesare acestui proiect.
21:40
În cadrul ședinței de astăzi, 26 septembrie 2017, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău. În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea plebescitului stabilit pentru data de 19 noiembrie curent au fost estimate ca fiind necesare 8 910,64 mii lei.
21:40
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides, aflat în vizită de lucru în ţara noastră. Pavel Filip a remarcat că Republica Cipru a fost printre primele ţări care au recunoscut independenţa Republicii Moldova şi pe parcursul anilor a susţinut suveranitatea şi integritatea ei teritorială.
21:40
Republica Cipru va continua să sprijine eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, iar la Summitul Parteneriatului Estic din noiembrie va transmite un mesaj obiectiv de susținere a cetățenilor, conform rezultatelor înregistrate de țara noastră. Declarația a fost făcută la întrevederea cu Președintele Parlamentului Andrian Candu de către Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides, aflat în vizită în Republica Moldova.
21:30
Angajații Serviciului Vamal au prevenit două tentative de introducere ilegală în țară a mai multor loturi de mărfuri de larg consum, care erau tăinuite de la controlul vamal în vederea eschivării de la achitarea drepturilor de import prevăzute de norma legală.
21:30
Un parteneriat pentru elaborarea în comun a cercetărilor de marketing a fost stabilit de Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol și Camera de Comerț și Industrie Moldo-Franceză. Platforma de cooperare a fost înființată în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
Ieri
22:30
Statele Unite ale Americii susțin eforturile autorităților Republicii Moldova în dezvoltarea industriei IT și transformarea țării noastre într-un lider regional în domeniul dat. Declarația a fost făcută de Karen Hilliard, director USAID Moldova, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.
22:30
Noua Strategie a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru Republica Moldova (2017-2022) urmează a fi aprobată de boar-ul instituției până la finele lunii noiembrie curent. Declarația a fost făcută astăzi Mattia Romani, director general pentru economie, politică și guvernare BERD, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.
22:20
În perioada 18 - 24 septembrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 482,7 mln lei, fiind perfectate per total 10 962 de declarații vamale.
22:20
La invitaţia Viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, în perioada 26-27 septembrie curent, Ministrul afacerilor externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides va efectua o vizită de lucru la Chişinău.
22:20
Anunțul a fost făcut de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Zhang Yinghong, în cadrul întrevederii cu Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.
22:20
Banca Națională a Moldovei (BNM) a inițiat un proces de reformare a sistemului de gestiune a resurselor umane. Această schimbare va fi realizată în cadrul unui vast proiect pus în aplicare cu ajutorul experților de la „KORN FERRY-Hay Group”, lider internațional pe piața de servicii de consultanță în domeniu.
22:10
Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa, la 27 septembrie 2017, la Aspen Energy Summit, ediția aniversară: 160 de ani de la înființarea în Ploiești a primei rafinării moderne din lume.
22:10
Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut, astăzi, 25 septembrie, o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan.
22:10
Un grup de experți locali și naționali din Republica Moldova au fost într-o vizită de lucru în provincia autonomă Tirolul de Sud (Italia). Participanții au avut mai multe întâlniri cu autoritățile locale, dar și cu reprezentanții societății civile. Vizita a fost organizată în cadrul proiectului "Dezvoltarea societății civile în Găgăuzia".
22:01
Comisia pentru organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a funcţiilor publice de conducere de nivel superior anunţă prelungirea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de Secretar general adjunct al Guvernului, Secretar general de stat şi Secretar de stat în cadrul ministerelor.
22:01
Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii a primit-o la 25 septembrie 2017, pe ambasadorul Republicii Finlanda în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, Päivi Pohjanheimo.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:10
Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General ONU, António Guterres, în marja lucrărilor celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, la New York. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de actualitate de pe agenda internaţională şi au subliniat importanţa ONU în arhitectura de securitate globală.
22:10
Prim-ministrul Pavel Filip a susținut astăzi un discurs în numele Republicii Moldova în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
22:00
Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la New York, cu Preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak.
22:00
Guvernul Germaniei va susține eforturile autorităților de la Chișinău privind crearea Colegiului de Inginerie, care va pregăti cadre calificate pentru companiile care activează în Republica Moldova, în special cele cu capital german. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de noul ambasador al Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.
22:00
Proiectele implementate în Republica Moldova cu suportul PNUD și posibilitățile de impulsionare a cooperării dintre părți au fost discutate, la New York, în cadrul întrevederii Premierului Pavel Filip cu Administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Achim Steiner.
21:10
La moment, suntem într-un proces de analiză profundă a tuturor domeniilor gestionate de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, în urma căruia vom elabora un plan detaliat de acțiuni pe fiecare domeniu de activitate, în special a celor noi, preluate în urma reformei Guvernului – transporturi, IT, construcții, drumuri, etc. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, într-un dejun de afaceri cu membrii Asociației Businessului European.
20:50
Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei la Chișinău a efectuat, astăzi, o vizită la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului unde s-a întâlnit cu ministrul Vasile Bîtca și au discutat despre proiectul de dezvoltare al agriculturii conservative în Republica Moldova, în cadrul programului de granturi întitulat „Programul de Dezvoltare Socială și Economică”, disponibil în cadrul asistenței tehnice a Guvernului Japoniei. Proiectul a fost inițiat de ambele părți în acest an, prin semnarea pe 7 martie 2017 a Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei.
21 septembrie 2017
22:50
Guvernul a modificat și completat joi cadrul legal privind acordarea cetățeniei române, schimbările propuse vizând acordarea cetățeniei copiilor minori ai cetățenilor străini sau fără cetățenie, la cererea părinților.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.