Guvernul a aprobat Planul de acțiuni individual Republica Moldova – NATO

Radio Chisinau, 13 septembrie 2017 17:50

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni individual Republica Moldova – NATO, pentru anii 2017-2019 (IPAP).  Documentul subliniază obiectivul de a consolida sectorul de securitate și apărare națională, în conformitate cu noile evoluții și cerințe ale mediului de securitate, se arată în nota informativă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
17:00
Parlamentul britanic va începe la 4 decembrie dezbaterea legii privind retragerea ţării din Uniunea Europeană. Dezbaterile asupra acestei legi sunt programate să continue în alte patru zile din decembrie, a anunţat joi conducerea Camerei Comunelor, transmite Agerpres.
Acum 10 minute
16:45
Facebook a anunţat joi că va crea un program care va informa utilizatorii dacă au intrat în contact cu informaţiile propagate de agenţi ruşi, acuzaţi de ingerinţe în alegerile din Statele Unite şi Marea Britanie, informează Mediafax.ro.
Acum 30 minute
16:35
Autoritățile nord-coreene ar fi luat decizia de înlocui toți oficialii de securitate de la frontiera cu Sudul, după episodul dezertării de săptămâna trecută a unui soldat prin Zona Demilitarizată, a precizat joi o sursă din serviciile de informații sud-coreene, transmite Digi24.
Acum o oră
16:10
Deputații au votat în lectură finală un proiect de lege care urmează să eficientizeze administrarea întreprinderilor de stat și a celor municipale. Documentul reglementează particularitățile fondării, funcționării și încetării activității întreprinderilor de stat și municipale, dar și modul de administrare a bunurilor transmise acestora, transmite IPN.
16:05
O nouă ședință a Consiliului municipal Chișinău a fost amânată din lipsă de cvorum. Doar 23 de aleși municipali s-au prezentat la ședință, deși pe ordinea de zi erau subiecte importante, precum aprobarea bugetului pentru anul 2018, dar și chestiunea privind alocarea unui lot de teren companiei Dedeman, din România, pentru construcția unui centru comercial în Capitală. 
16:00
Purtătorul de cuvânt al Operaţiunii Antiteroriste desfăşurate de armata ucraineană în Donbas, colonelul Oleksandr Motuzianok, a declarat că, potrivit Serviciului de Informaţii din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, toate rezervele de numerar din oraşul estic Luhansk au fost transferate în Rusia.
Acum 2 ore
15:50
Consumatorii de pe străzile Fântâniței și Tineretului din orașul Vatra, municipiul Chișinău, vor rămâne vineri, 24 noiembrie, fără apă la robinet. Furnizorul îndeamnă consumatorii de pe adresele indicate să-și asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei, transmite IPN.
15:40
Uniunea Europeană ar putea decide luna viitoare includerea Turciei pe lista neagră a paradisurilor fiscale, o decizie care ar înăspri şi mai mult tensiunile dintre Ankara şi cel mai mare bloc comercial mondial, informează Agerpres.
15:25
NATO respectă statutul de neutralitate a Republicii Moldova și contribuie la dezvoltarea acesteia, a declarat astăzi secretarul general al Alianței Nord-Atlantice Jens Stoltenberg într-o conferință comună de presă cu premierul Pavel Filip, care a întreprins o vizită la carterul general al NATO.
15:15
Toyota Motor Corporation (Toyota) şi Suzuki Motor Corporation (Suzuki) au finalizat memorandumul referitor la introducerea vehiculelor electrice pe piaţa din India în anul 2020 pe o structură comună, informează Agerpres.
15:00
Ungaria ar începe extinderea gardului ridicat la frontiera cu Serbia sau ar construi unul nou de-a lungul unei alte părți a graniței sale dacă fluxul de imigranți ilegali ar urma să se deplaseze către secțiunile frontierei cu România și Ucraina, a anunțat joi Gyorgy Bakondi, consilier pentru securitate internă al premierului ungar, transmite Agerpres.
14:55
La început de an electoral, prima tranșă din suportul structural al UE va fi disbursată Moldovei în primul trimestru al anului viitor. Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johanes Hahn la o întrevedere cu jurnaliștii Parteneriatului Estic. Un memorandum în aces sens va fi semnat astăzi la întrevederea pe care o va avea cu premierul Pavel Filip.
Acum 4 ore
14:40
Parlamentul a adoptat în două lecturi proiectul de lege privind ratificarea Tratatului de la Marrakesh pentru facilitarea accesului persoanelor nevăzătoare, persoanelor cu deficiențe de vedere sau cu alte dificultăți de citire la operele publicate, transmite IPN.
14:30
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins joi plângerea depusă de fostul prim-ministru islandez Geir Haarde împotriva condamnării sale în legătură cu criza sistemului bancar traversată de țara sa în 2008, transmite Agerpres.
14:15
Agresiunea Rusiei în Ucraina subminează sistemul internațional de drept, crede Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatişin. Diplomatul de la Kiev a participat joi la conferința „Probleme ale securității regionale în contextul provocărilor hibride” care s-a desfășurat la Chișinău, transmite INFOTAG.
14:10
Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi, Korneli (Titov), a fost implicat într-un accident rutier în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru agenția INFOTAG de surse din Inspectoratul National de Patrulare.
14:00
Un forum moldo-român în domeniul justiției se desfășoară joi, 23 noiembrie și vineri la București. În cadrul evenimentului subiectele legate de reforma justiției și lupta împotriva corupției sunt abordate în perspectivă europeană. Este cel de-al doilea forum în domeniul justiției organizat de autoritățile din România și Republica Moldova, primul fiind desfășurat anul trecut la Chișinău. 
14:00
Mai mulți membri ai Adunării poporului tătar din Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia, au fost reţinuţi, joi, 23 noiembrie, de către serviciile speciale ruse, pentru o presupusă "extorcare de fonduri".
13:45
Copreşedintele Comitetului de Asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova, europarlamentarul Andi Cristea, consideră că Summitul Parteneriatului Estic de la Bruxelles din 24-25 noiembrie este o bună oportunitate pentru ca UE să transmită un mesaj politic pentru ţările partenere. De asemenea, eurodeputatul a subliniat într-un interviu în exclusivitate pentru TVR MOLDOVA că progresele înregistrate de Republica Moldova, Ucraina şi Georgia ar trebui să se reflecte în următoarele programe din cadrul Parteneriatului Estic.
13:25
Kievul sporeşte măsurile de securitate pe linia de demarcaţie dintre armata ucraineană şi separatiştii din Donbas.
13:20
Mai mult de jumătate dintre polonezi (54%) consideră că țara lor trebuie să solicite despăgubiri Germaniei pentru pagubele suferite de Polonia în Al Doilea Război Mondial, iar 36% dintre polonezi se opun acestei idei, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul CBOS, notează joi thenews.pl.
13:15
Autoritățile turce au emis mandate de arestare pe numele a 99 de persoane, dintre care a arestat deja 78, pentru presupusă implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, relatează joi Reuters.
13:05
Republica Moldova a cucerit patru medalii la Campionatul Internațional de tir „Omega Tehnoton”, care s-a desfășurat la Iași, transmite IPN.
Acum 6 ore
12:10
11:45
Ședința Consiliului municipal Chișinău, programată pentru joi, la ora 10.00, a fost amânată, din lipsă de cvorum, în condițiile în care s-au prezentat doar 23 de aleși locali. De la ședință au lipsit consilierii din partea fracțiunii PSRM din CMC.  
11:35
Terra este din ce în ce mai inundată de lumină artificială, un fenomen agravat de noua tehnologie a diodelor care emit lumină (Light Emitting Diode, LED), arată o analiză a observațiilor din satelit care confirmă o poluare în creștere cu lumină care afectează sănătatea umană, animalele și plantele, relatează miercuri AFP.
11:15
Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al Alei Mironic, pe lista Partidului Comuniștilor, a anunțat astăzi în debutul ședinței în plen, vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă.
11:00
Un forumul moldo-român în domeniul justiției se desfășoară joi, 23 noiembrie, și vineri la București. În cadrul evenimentului vor fi abordate subiectele reformei justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană.
Acum 8 ore
10:50
Liberalii și socialiștii au avut un schimb de replici în debutul ședinței în plen a Parlamentului în legătură cu referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă.
10:45
Premierul Pavel Filip, care se află la Bruxelles, se va întâlni joi, 23 noiembrie, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la Cartierul General al Organizației, după care cei doi vor susține o conferință de presă. 
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.