Guvernul a aprobat Planul de acțiuni individual Republica Moldova – NATO

Radio Chisinau, 13 septembrie 2017 17:50

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni individual Republica Moldova – NATO, pentru anii 2017-2019 (IPAP).  Documentul subliniază obiectivul de a consolida sectorul de securitate și apărare națională, în conformitate cu noile evoluții și cerințe ale mediului de securitate, se arată în nota informativă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum o oră
23:50
Ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit, luni seara, cu omologul său britanic, Boris Johnson, cu care a discutat despre posibilitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale după Brexit şi despre situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie.
Acum 2 ore
23:05
Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii, a avut marți, 26 septembrie, o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, cu ocazia începerii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.
22:50
Sadiq Khan, primarul Londrei, a sugerat că Partidul Laburist ar putea susţine efectuarea unui al doilea referendum privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Reuters.
Acum 6 ore
20:20
Procuratura municipiului Chişinău anunţă despre reţinerea pentru 72 de ore a unui consilier al oraşului Codru, acesta fiind pus sub învinuire pentru dobândirea ilicită a bunurilor mai multor persoane prin înșelăciune şi abuz de încredere, precum şi abuz de serviciu, săvârșit la gestionarea activităţii a două organizații comerciale, soldată cu urmări grave.
19:55
USAID are drept scop susținerea autorităților de la Chișinău în dezvoltarea sectorului IT nu doar în capitală, dar și alte regiuni ale țării, prin crearea centrelor de excelență IT similare TekWill în  Bălți, Cahul și Comrat. Anunțul a fost făcut de către Karen Hilliard, director USAID Moldova, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmâc, ministru al economiei și infrastructurii, transmite IPN.
19:45
O culegere de cântece interpretate de Ioan Gyuri Pascu, Octavian Bud și Emilian Onciu
19:35
Cel mai mare diamant brut din lume, 1.109 de carate, a fost cumpărat de bijutierul britanic Laurence Graff pentru suma de 53 de milioane de dolari (45 de milioane de euro), informează AFP, citată de News.ro.
19:20
Estimativ, recolta de struguri din acest an va fi de 620 de mii de tone, inclusiv 110 mii de tone soiuri de masă. Cifrele sunt mai mari ca anul trecut, când s-au strâns 615,7 mii tone de struguri, inclusiv 86,7 mii tone soiuri de masă.
19:00
Hotărârea de Guvern din 24 decembrie 2007 cu privire la carnetul de muncă va fi abrogată. Asta după ce Parlamentul, în sesiunea parlamentară anterioară, a operat mai multe modificări legislative, prin care au fost excluse normele referitoare la acest act.
18:45
Președintele Igor Dodon pe 11 octombrie se va întâlni la Soci cu președintele rus Vladimir Putin, în marja summitului șefilor de state din CSI. Totodată, planifică să meargă în luna octombrie sau noiembrie la Bruxelles pentru o discuție despre viitorul relațiilor moldo-europene, vizită care este coordonată acum cu biroul înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Federica Mogherini.
Acum 8 ore
18:30
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit, luni seara, cu omologul său britanic, Boris Johnson, cu care a discutat despre posibilitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale după Brexit şi despre situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie.
18:20
Primăria municipiului Chișinău informează că la 15 octombrie expiră al doilea, ultimul termen de plată a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2017.  
18:20
Cei doi candidați la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate, Teodor Cârnaț și Victor Strătilă, au susținut astăzi proba de interviu în fața membrilor Consiliului de Integritate. Cele mai multe puncte au fost acumulate, ca și la proba scrisă, de către Teodor Cârnaț, care este în prezent membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
18:15
Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, cu ocazia începerii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.
17:55
Cinci bărbați, printre care un predicator despre care procurorii susțin că este un personaj important al grupării Statul Islamic în Germania, au compărut marți în fața unui tribunal din orașul Celle (vestul țării) sub acuzația de recrutare de teroriști pe teritoriul german, transmite dpa.
17:45
Deși urșii din specia panda uriaș sunt în prezent mai numeroși, arealul în care trăiesc aceste animale este mai mic și, mai ales, mai fragmentat în comparație cu situația existentă în urmă cu 30 de ani, fapt ce cauzează "un risc sporit" de extincție locală a micilor grupuri izolate, potrivit unui studiu publicat luni, informează AFP.
17:40
Peste 170 de hrisoave din perioada Basarabiei țariste, aflate la Biblioteca Națională, vor fi restaurate în următorii doi ani, grație unui grant oferit de Ambasada SUA la Chișinău. Proiectul prevede modernizarea proceselor de conservare, restaurare și expunere a documentelor de patrimoniu în cadrul bibliotecii. 
17:30
Doi bărbați din Bălți au fost reținuți de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție cu puțin timp în urmă. Aceștia sunt bănuiți de trafic de influență.
17:15
Peste 170 de hrisoave din perioada Basarabiei țariste, aflate la Biblioteca Națională, vor fi restaurate în următorii doi ani, grație unui grant oferit de Ambasada SUA la Chișinău. Proiectul prevede modernizarea proceselor de conservare, restaurare și expunere a documentelor de patrimoniu în cadrul bibliotecii. 
16:50
Ministerul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindenii şi cel al Educaţiei pregătesc un act normativ prin care elevii etnici români din Ucraina să fie sprijiniţi să înveţe în limba maternă, relatează RADOR.
16:50
Traficul rutier pe Drumul Viilor din capitală, tronsonul cuprins între străzile Mitropolit Gurie Grosu și strada Nucarilor, va fi suspendat până pe 14 octombrie. Potrivit autorităților municipale, restricționările au loc în legătură cu executarea lucrărilor de reparație a traseului termic pe porțiunea menționată, transmite IPN.
16:40
Guvernul rus a aprobat candidatura fostului cancelar german Gerhard Schroeder pentru postul de șef al consiliului de administrație al „Rosneft“, anunță Interfax, citând surse proprii.
Acum 12 ore
16:25
România a alocat cea de-a treia tranșă din împrumutul totoal de 150 de milioane de euro cotractat de Republica Moldova la sfârșitul anului 2015. Tranșa în valoare de 40 de milioane de euro (745,3 milioane de lei) au juns ieri pe contul valutar al Ministerului Finanțelor deschis la BNM
16:15
Platforma Demnitate și Adevăr consideră că acțiunile președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, întrunesc circumstanțele pentru inițierea de către procurorul general a urmăririi penale și încadrarea juridică a acțiunilor șefului statului conform normelor Codului Penal pentru spălare de bani, corupere pasivă, abuzul de putere sau abuzul de serviciu, excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu și obținerea frauduloasă a mijloacelor din fonduri externe.
15:55
Statele Unite doresc o soluție diplomatică la escaladarea tensiunilor cu Coreea de Nord asupra programului nuclear și balistic al Phenianului, a declarat ministrul american al apărării Jim Mattis, relatează Agerpres.
15:40
Republica Moldova va deveni, în 2018, Capitala Mondială a Turismului Vinicol, urmând să fie gazda ediției a III-a a Conferinței Globale a Turismului Vinicol. Directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu, a declarat într-o conferință de presă că la eveniment sunt așteptați aproximativ 250-300 de participanți din peste 70 de țări ale lumii.
15:20
Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării de la Camera Deputaților, Constantin Codreanu, a declarat marți că delegația parlamentară care urma să plece în Ucraina și-a pierdut ''obiectul de funcționare'' după ce președintele acestei țări a promulgat legea educației.
15:00
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat că i-a transmis din nou lui Igor Dodon proiectele de legi revotate săptămâna trecută de deputați, menționând că șeful statului este obligat să le promulge.
15:00
Guvernul intenționează să aloce bani pentru funcționarea organizațiilor neguvernamentale. Premierul Pavel Filip a anunțat că a discutat la ședința săptămânală de astăzi a PDM posibilitatea alocării unor surse financiare instituțiilor de stat pentru relațiile cu ONG-urile.
15:00
Frauke Petry, copreședintă a partidului populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a anunțat marți că pleacă din partid, la două zile după alegeri, care au propulsat AfD pe locul al treilea în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal), relatează agenția DPA.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.