Venezuela îl acuză pe Donald Trump că amenință pacea în America Latină

Radio Chisinau, 13 august 2017 12:45

Guvernul de la Caracas l-a acuzat pe președintele american Donald Trump că dorește să pună în pericol pacea și stabilitatea în America Latină, după ce liderul de la Casa Albă a amenințat Venezuela cu intervenția militară, transmite Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
20:55
Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii, a avut o întrevedere la 19 octombrie 2017, cu Reprezentantul Special al Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Victor Krijanivski, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.
Acum 15 minute
20:40
Liderul Partidului Poporului (OeVP, conservator) din Austria, Sebastian Kurz, învingător în alegerile legislative de duminică, va primi vineri mandat din partea președintelui Alexander Van der Bellen pentru a forma viitorul guvern, a anunțat joi biroul de presă al instituției prezidențiale, transmite DPA.
Acum o oră
20:20
Discutarea cazului primarului Dorin Chirtoacă la sesiunea Congresului Autorităților Locale şi Regionale al Consiliului Europei la Strasbourg, reprezintă încă o daună de imagine pentru Republica Moldova, atenționează comentatorul politic Vlad Țurcanu.
Acum 2 ore
19:25
Mijloacele financiare pe care autorităţile municipiului Chişinăul le alocă de aproape un deceniu pentru compensaţii la căldură pentru populaţia social-vulnerabilă ar trebui mai bine investite în eficientizarea energetică a blocurilor, consideră fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, expertul Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) "Viitorul", Victor Parlicov.
19:05
Asociaţia "Promo-LEX" propune modificarea procedurii de înregistrare a candidaţilor la alegerile parlamentare, care se vor desfăşura în 2018 în baza sistemului electoral mixt.
Acum 4 ore
18:50
Colegiul de disciplină și etică al procurorilor se întrunește, vineri, 20 octombrie, în ședință. Conform proiectului ordinei de zi, colegiul urmează să adopte decizii în privința a aproape 20 de acuzatori de stat.
18:30
Congresul Autorităților Locale şi Regionale al Consiliului Europei a adoptat joi, 19 octombrie, o rezoluție prin care condamnă suspendarea din funcție a primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă și încercarea de a-l demite prin organizarea referendumului local. 
18:20
Liderul Partidului Poporului (OeVP, conservator) din Austria, Sebastian Kurz, învingător în alegerile legislative de duminică, va primi vineri mandat din partea președintelui Alexander Van der Bellen pentru a forma viitorul guvern, a anunțat joi biroul de presă al instituției prezidențiale, transmite DPA.
18:10
Faptul că în Republica Moldova scade numărul nașterilor nu e un secret pentru nimeni. Bunăoară, în 2016 s-au născut cu peste 1.200 de copii mai puțin decât în anul 2015. În tabloul general observăm și că societatea nu mai respectă rigorile tradiționale, astfel că unul din cinci prunci au fost născuți în afara căsniciei.
17:45
Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii, a avut o întrevedere la 19 octombrie 2017, cu Reprezentantul Special al Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Victor Krijanivski, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.
17:25
Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, va sesiza Curtea Constituțională (CC), cerându-i să se expună pe marginea unei excepții de neconstituționalitate în dosarul ex-deputatului Chiril Lucinschi. Astfel, magistrații au admis parțial una dintre cererile înaintate anterior de către Corina Stratan, avocatul ex-parlamentarului, transmite IPN.
17:20
Deputații ucraineni examinau, joi, mai multe proiecte de lege vizând consolidarea luptei împotriva corupției încă endemice, cerute de protestatarii instalați de două zile în fața parlamentului de la Kiev, relatează AFP.
17:15
Cadrul normativ privind salarizarea în sectorul public este unul complex, fragmentat, plin de termeni confuzi și contradictorii. Fragmentarea cadrului legal a contribuit la faptul că transparența procesului de stabilire a salariului final este destul de joasă, ceea ce mărește puterea discreționară a persoanei responsabile de gestionarea bugetului instituției publice.
17:00
,,Anul 1917 în destinul Basarabiei - consecințe juridice şi politice” - masa rotundă organizată de Institutul de Cercetări Juridice şi Politice al AŞM.
16:55
Un spațiu de recreere pentru copii, unde vor putea citi, se vor putea juca cu prietenii și vor putea privi televizorul, a fost deschis în secția „Neurochirurgie și traume asociate” a spitalului clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco” din capitală, transmite IPN.
Acum 6 ore
16:50
Premierul britanic, Theresa May, a afirmat, joi, într-o scrisoare deschisă adresată cetăţenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie, că vor putea să rămână în această ţară, dacă se află aici legal. Scrisoarea a fost emisă prin intermediul biroului premierului britanic din Downing Street nr. 10.
16:35
În nouă luni ale anului 2017, din regiunea transnistreană a fost furnizat consumatorilor din Republica Moldova de pe malul drept al Nistrului, curent electric în valoare de 76,2 milioane de dolari, se arată într-un raport al așa-zisei bănci republicane de la Tiraspol.
16:20
Discutarea cazului primarului Dorin Chirtoacă la sesiunea Congresului Autorităților Locale şi Regionale al Consiliului Europei la Strasbourg, reprezintă încă o daună de imagine pentru Republica Moldova, atenționează comentatorul politic Vlad Țurcanu.
16:05
Curtea Constituțională va examina vineri, 20 octombrie, sesizarea depusă de către Guvern privind constatarea circumstanțelor care justifică instituirea interimatului funcției de Președinte al Republicii Moldova.
16:00
Ungaria s-a confruntat cu provocări enorme după sosirile masive de migranți și refugiați în 2015 și 2016, dar unele măsuri luate de Budapesta ca răspuns în fața acestei situații provoacă îngrijorări serioase în legătură cu protecția drepturilor omului și a libertăților fundamentale ale migranților și refugiaților, indică un raport al reprezentantului special al Consiliului Europei (CoE) privind migrația și refugiații, Thomas Bocek, publicat joi, relatează agenția MTI.
15:50
Peste 200 kg de salam și șapte saci cu încălțăminte, bunuri transportate fără acte de proveniență, au fost reținute de către polițiștii de frontieră ai Direcției regionale NORD. Reținerea a fost înregistrată miercuri, 18 octombrie 2017, în urma valorificării unei informații cu carcater operativ.
15:35
Parlamentul ar putea adopta o declarație în legătură cu noua Lege a educației din Ucraina care afectează și școlile cu predare în limba română. Subiectul a provocat astăzi dezbateri în ședința Legislativului, iar ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, merge la Kiev unde va discuta și acest subiect. 
15:30
"Aşteptăm o creştere a numărului de turişti între 5-10% în sezonul de iarnă", a declarat ministrul bulgar al turismului, Nikolina Angelkova.
15:25
12 persoane cu vârsta cuprinsă între 20 – 46 de ani, au fost reținute în cadrul operațiunei desfășurate de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu Procuratura municipiului Chișinău Oficiul Principal, Serviciile de investigații infracțiuni din cadrul Inspectoratelor de Poliție și alte oficii ale Procuraturii din teritoriu. Operațiunea s-a desfășurat în perioada 17 – 18 octombrie 2017, iar persoanele sunt suspectate de comercializarea drogurilor.
15:10
Preşedintele Klaus Iohannis merge, joi, 19 octombrie, la Bruxelles pentru reuniunea Consiliului European. Două zile de discuţii pe subiecte sensibile ca migraţia, securitatea şi apărarea. Va fi abordată şi tema referitoare la viitorul Uniunii Europene, de asemenea va avea loc şi o evaluare a progreselor înregistrate în procesul de negociere a ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar.
15:05
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță, în premieră, inițierea și organizarea Campaniei Naționale „Centenar prin înfrățiri”, în perspectiva celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918.
14:55
Un grup de elevi și profesori de la Liceul Teoretic "Ștefan cel Mare și Sfânt" din Grigoriopol, cu sediul la Doroțcaia, împreună cu Asociația Promo-LEX, au protestat joi, 19 octombrie, în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Ei denunță faptul că Federația Rusă nu a executat până în prezent Decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului din 19 octombrie 2012, prin care Guvernul de la Moscova a fost recunoscut responsabil de încălcarea dreptului la educație în regiunea separatistă transnistreană. 
Acum 8 ore
14:40
Cabinetul de miniștri s-a întrunit joi, 19 octombrie, într-o ședință specială pentru a aproba sesizarea adresată Curții Constituționale privind constatarea circumstanțelor pentru instituirea interimatului funcției de Președinte al Republicii Moldova în cazul desemnării ministrului Apărării.
14:30
Comisia Electorală Centrală îndeamnă mass-media să reflecte echitabil și echilibrat campania electorală pentru referendumul local de revocare a primarului general al municipiului Chișinău, care se va desfășura pe 19 noiembrie, transmite IPN.
14:15
Legendara actriță franceză Danielle Darrieux a murit marți la vârsta de 100 de ani în casa sa din nord-vestul Franței, a declarat pentru AFP un apropiat.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.