Venezuela îl acuză pe Donald Trump că amenință pacea în America Latină

Radio Chisinau, 13 august 2017 12:45

Guvernul de la Caracas l-a acuzat pe președintele american Donald Trump că dorește să pună în pericol pacea și stabilitatea în America Latină, după ce liderul de la Casa Albă a amenințat Venezuela cu intervenția militară, transmite Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 15 minute
16:05
Serviciul Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare (SMURD) din Republica Moldova va oferi lecții de prim ajutor calificat oamenilor care se odihnesc pe plajele bazinelor acvatice din țară.
Acum 30 minute
15:55
Președintele american Donald Trump a estimat joi că mass-media au 'deformat' declarațiile sale de după protestele violente de sâmbătă din Charlottesville, în timpul cărora o femeie a fost ucisă, informează DPA și AFP.
15:50
Partidul Acțiune și Solidaritate va sesiza Procuratura Generală să investigheze dacă există „elemente constitutive ale infracțiunii” în acțiunile președintelui Parlamentului, Andrian Candu și ale celorlalți autori ai proiectului de lege privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova pentru străinii care vor face investiții aici.
Acum o oră
15:35
Comisia pentru Controlul Public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova a primit în ultimele două săptămâni mai multe plângeri din partea sportivilor și președinților de federații sportive, prin care președintele Comitetului National Olimpic, deputatul Nicolae Juravschi, este învinuit de spălare de mijloace financiare bugetare, corupție și furt al mijloacelor destinate sportivilor.
15:25
Marca poștală ”Castele”, introdusă în circulație de către Romfilatelia în anul 2017, participă la ediția din acest an a concursului organizat de către PostEurop, organism al Uniunii Poştale Universale, agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite.
Acum 2 ore
14:55
Un pericol mai puțin disecat de către specialiștii în geopolitică, atunci când se referă la capabilitățile militare ale Federației Ruse și la aventurismul ei imperialist, vizează un sector economic maritim în care se află și România. Opinia este formulată într-o analiză din publicația Eurasia Daily Monitor, editată de Fundația Jamestow.
14:50
Potrivit Legii cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă, pentru pagube produse de autovehicule, la producerea accidentului de autovehicul, asiguratul sau utilizatorul de autovehicul este obligat să întreprindă toate acţiunile posibile pentru diminuarea pagubelor produse.
14:35
Meci important în această seară, la TVR MOLDOVA, începând cu 21:45. Campioana României, Viitorul, îşi încearcă ultima şansă în Europa. Ca să intre în grupele Europa League, o va întâlni pe campioana Austriei, Salzburg.
14:20
Salah Abdeslam, singurul supraviețuitor al comandourilor jihadiste responsabile de atentatele de la Paris din 2015, va fi judecat la Bruxelles pentru că a tras asupra unor polițiști care îi descoperiseră în mod întâmplător ascunzătoarea în martie 2016, cu trei zile înaintea arestării sale, transmite joi AFP, citând un comunicat al Parchetului federal belgian.
Acum 4 ore
14:05
Ministrul turc pentru afaceri europene, Omer Celik, a afirmat joi că declarațiile cancelarului german, Angela Merkel, privind sistarea extinderii unei uniuni vamale între Ankara și Uniunea Europeană afectează credibilitatea blocului comunitar, transmite Agerpres.
13:55
Aproximativ 21 de mii de recipiente pentru colectarea mierii vor fi distribuite apicultorilor din Republica Moldova. Acestea sunt oferite pentru a preveni riscul contaminării mierii și pentru a asigura un produs calitativ și sigur pentru consumatorii din țară și de peste hotare.
13:45
Transmiterea ilegală a unor obiecte interzise persoanelor deţinute în penitenciare, primirea sau folosirea acestor obiecte va fi pedepsită mai dur. Codul penal ar putea fi modificat și completat, astfel încât să nu fie pedepsiți doar cei care vor transmite obiecte interzise, dar și deținuții care le vor primi, scrie bizlaw.md.
13:30
Ucraina poate cu ușurință să probeze în instanța că Federația Rusă vinde în Europa carbune furat din teritoriile ocupate din Donbas, prin intermediul unor companii-tampon, a declarat adjunctul ministrului teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Gheorghi Tuka, pe postul tv 5 Kanal.
13:25
Posibilitatea creșterii costului de trai în următorul an reprezintă o îngrijorare pentru 29% dintre români, iar 15% dintre cei chestionați sunt îngrijorați că și-ar putea pierde locul de muncă, relevă un studiu realizat de compania de cercetare GfK, la inițiativa grupului britanic International Personal Finance (IPF), scrie Agerpres.
13:10
Proiectul inovativ al unui iaht-zeppelin realizat de un tânăr din Oradea a fascinat presa internaţională. George Lucian, pasionat de iahting, nave militare și zeppeline, a apărut pe pagina CNN cu un proiect revoluționar, scrie RADOR.
13:06
În ultimii ani, pentru dezvoltarea sectorului vitivinicol, dar și pentru asigurarea calității Vinului Moldovei au fost făcute investiții de 600 de milioane de dolari, se arată într-o notă a Oficiului Național al Viei și Viei (ONVV). 
12:55
Ministerul Economiei și Infrastructurii, după preluarea atribuțiilor din domeniul transporturilor, va veni, în scurt timp, cu un program de dezvoltarea a segmentului respect pe toate dimensiunile. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii (MEI), în cadrul unei întrevederi informale cu reprezentanții mai multor companii, specializate în transportul internațional de mărfuri. 
12:55
O prezentare e artiștilor care participă la ediția a VII-a a festivalului.
12:30
Organele de drept anunță că au deconspirat o schemă de contrabandă cu anabolizante în proporții deosebit de mari. Opt persoane au fost reținute ieri, fiind bănuite că produceau, ambalau și transportau în mod clandestin anabolizante către state din Uniunea Europeană.
12:20
Un adolescent din orașul Edineț, Republica Moldova, a fost transportat cu elicopterul SMURD Iași la un spital din Chișinău, după ce acesta a fost rănit grav în timpul unui accident rutier.
Acum 6 ore
12:15
Guvernul britanic intenţionează să menţină călătoriile fără vize în Marea Britanie pentru cetăţenii din Uniunea Europeană, chiar şi după Brexit, iar planurile pentru sistemul britanic de imigrare urmează să fie prezentate în toamnă, scrie Mediafax.ro.
12:05
Un polițist din Ciadâr-Lunga a fost reținut pentru 72 de ore în calitate de bănuit în cadrul unui dosar penal pornit pentru corupere pasivă. Acesta a ajuns în vizorul Centrului Naţional Anticorupție (CNA), după ce mai bine de un an ar fi perceput taxe ilegale de protecție de la un agent economic, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al CNA.
11:50
Președintele Igor Dodon a convocat, astăzi, Consiliul Suprem de Securitate pentru a discuta elaborarea noii Strategii a securității naționale a Republicii Moldova. Potrivit unei postări pe Facebook, Igor Dodon afirmă ca drept obiectiv de bază își propune ca Strategia să fie elaborată, definitivată și transmisă Parlamentului spre adoptare, până la sfârșitul anului 2018.
11:45
Gazpromul a majorat, în perioada 1 ianuarie - 15 august, exportul de gaze în Turcia cu 22,4%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, se arată în comunicatul companiei Gazprom.
11:40
Scriitoarea rusă Irina Astahova a fost declarată indezirabilă în Ucraina, Serviciul de Securitate de la Kiev interzicând accesul acesteia pe teritoriul ucrainean pentru o perioadă de trei ani - a anunţat, joi, şeful Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina, Oleg Slobodian.
11:35
Cea de a IX-a ediţie a Caravanei Gaudeamus, organizată de Radio România pe Litoral, s-a încheiat. Evenimentul, derulat sub semnul a două aniversări - 100 de ediţii ale Târgului Gaudeamus şi 50 de ani de la inaugurarea Radio Vacanţa, a constituit o premieră în ceea ce priveşte conceptul de organizare: timp de cinci zile, între 12 şi 16 august, carţile din Pavilionul Gaudeamus şi muzica prezentă în Piaţeta Perla din Mamaia prin intermediul spectacolelor oferite de Radio România s-au îmbinat într-un mod armonios, spre deliciul constănţenilor şi al turiştilor prezenţi în această perioadă pe Litoral.
11:30
Bărbatul care a luat ostatică o femeie la postul de radio 3FM din Hilversum, la sud-vest de Amsterdam, a fost arestat, transmite news.ro.
11:25
Administrarea de antibiotice mamei în timpul nașterii este o practică obișnuită, care se prescrie în 30 % din cazuri, dar care afectează flora intestinală a nou-născutului, scrie Agerpres.
11:20
Centrul Naţional de Sănătate Publica atenționează despre agravarea situației epidemiologice prin sporirea numărului de cazuri de boli diareice acute (BDA), inclusiv izbucniri în grup de toxiinfecţii şi intoxicaţii alimentare (TIA). Astfel, în șapte luni ale anului curent, morbiditatea sumară prin BDA a sporit până la 367,5 cazuri, față de 251,8 cazuri la 100 de mii populaţie, înregistrate în perioada similară a anului 2016, transmite IPN.
11:15
Camere înguste, gratii, paturi supraetajate și pijamale în dungi. De toate acestea au parte turiștii aflați în căutarea unor experiențe inedite care se cazează în primul hostel cu tematică de închisoare din Bangkok, informează Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.