Venezuela îl acuză pe Donald Trump că amenință pacea în America Latină

Radio Chisinau, 13 august 2017 12:45

Guvernul de la Caracas l-a acuzat pe președintele american Donald Trump că dorește să pună în pericol pacea și stabilitatea în America Latină, după ce liderul de la Casa Albă a amenințat Venezuela cu intervenția militară, transmite Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
19:05
Circa zece mii de copii aflați în forme alternative de îngrijire și din familii defavorizate din toate raioanele țării au primit cizme de iarnă. Vineri, 15 decembrie, reprezentanții Fundației Children’s Emergency Relief International din Republica Moldova și ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Stela Grigoraș, au distribuit încălțămintea de iarnă copiilor din Orhei, transmite IPN.
Acum o oră
18:35
Chiar dacă banii reprezintă în ziua de astăzi un mijloc indispensabil pentru derularea tranzacțiilor comerciale, de-a lungul istoriei schimbarea bunurilor pentru bani, numind prin acest termen bancnotele sau monedele, a fost mai degrabă evenimente rare și s-a impus cu greu în viața oamenilor. Vechii romani utilizau sarea pentru a-și plăti diverse datorii, iar cea mai veche fraudă este atestată istoric în urmă cu peste 2.500 de ani.
Acum 2 ore
17:55
Prim-ministrul britanic Theresa May a asigurat, duminică, că nimic nu i-ar putea 'deraia' guvernul, care se pregăteşte acum să negocieze o perioadă de tranziţie şi un viitor acord comercial cu UE, deşi cabinetul rămâne divizat asupra viziunii pentru Regatul Unit post-Brexit, transmite Agerpres.
17:45
Pe site-ul indy100.com, care aparține casei editoriale Independent News&Media, teritoriul Republicii Moldova este marcat pe harta Europei cu denumirea de Transnistria.
17:20
În al treilea trimestru al anului curent, veniturile disponibile ale populaţiei Moldovei au constituit în medie pe o persoană pe lună 2224,4 lei ($127), fiind în creştere cu 6,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. În termeni reali, ţinând cont de rata inflaţiei, veniturile au rămas practic neschimbate.
Acum 4 ore
16:45
Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a afirmat vineri, 15 decembrie, la emisiunea „Ora Basarabiei” de la Iaşi TV, că România este pregătită pentru o eventuală unire cu Republica Moldova, în pofida afirmaţiilor că ţara nu ar fi încă gata să-şi asume acest proces.
16:20
Pământul „cântă”. S-a dovedit definitiv. O echipă de geofizicieni europeni a reușit, pentru prima dată, să înregistreze „bolboroseala” misterioasă produsă de Planeta albastră.
15:45
Aproape 37% din respondenții Barometrului Opiniei Publice, ediția noiembrie, optează pentru votul în baza listelor de partid în calitate de modalitate de a alege Parlamentul. Puțin peste 19% din intervievați s-au pronunțat pentru votul uninominal, iar 16% pentru votul mixt. Puțin peste 28% nu știu, fie nu au răspuns, transmite IPN.
15:25
În jur de 7.988 de migranţi ilegali tunisieni au putut intra pe teritoriul italian în 2017, a anunţat sâmbătă Forumul tunisian pentru drepturile economice şi sociale (FTDES), informează Agerpres.
Acum 6 ore
15:00
Pentagonul a desfășurat, timp de mai mulți ani, un program secret, bugetat cu milioane de dolari, care trebuia să investigheze obiectele zburătoare neidentificate, dezvăluie „The New York Times”, care citează mărturii ale unor oficiali și participanți la acest program, dar și mai multe înregistrări pe care le-a obținut.
14:50
Cele mai importante evenimente ale săptămânii.
14:35
Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a declarat că şi-ar dori să-şi încheie cariera la Real Madrid, însă a subliniat că acest lucru nu depinde doar de el.
14:00
Cinci persoane au murit şi alte 21 au fost rănite într-un atac sinucigaş produs duminică la o biserică din sud-vestul Pakistanului, informează presa internaţională.
13:25
Activitatea economică a populației s-a diminuat în prima jumătatea a anului curent, în pofida creșterii economice. Rata de activitate, ajustată sezonier, a scăzut cu 0,7 puncte procentuale, până la 42,3%.
Acum 8 ore
13:00
La Timişoara este zi de doliu, astăzi, în memoria eroilor care au murit acum 28 de ani, în timpul revoluţiei din decembrie 1989, care a dus la căderea regimului comunist.
13:00
O capsulă Soyuz cu trei astronauţi la bord a fost lansată duminică, de pe cosmodromul rus Baikonur, din Kazahstan, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru o misiune de peste 4 luni, scrie Agerpres.
12:40
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat începând de duminică vremea se va răci brusc. Pe tot teritoriul Republicii Moldova sunt posibile precipitaţii sub formă de ninsori şi lapoviţă.
12:20
O serie de imagini ale unor zone deşertice şi izolate din Afganistan, obţinute din satelit, au dus la identificarea urmelor unor avanposturi amplasate de-a lungul Drumului Mătăsii ce au aparţinut unor imperii şi regate străvechi, conform unui material publicat de Live Science, scrie Agerpres.
12:00
Rectorul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova /ULIM/, Andrei Galben, considerat părintele învăţământului privat din R. Moldova, s-a stins din viaţă în noapte de 16 spre 17 decembrie, la vârsta de 69 de ani, în urma unui atac de cord, informează MOLDPRES.
11:40
Datele Barometrului de Opinie Publică, ediția noiembrie, arată că pentru 31% din respondenți veniturile familiei nu sunt de ajuns nici pentru strictul necesar. Totodată, 44,2% dintre intervievați au declarat că veniturile le ajung doar pentru strictul necesar, iar 17,8% – pentru un trai decent, dar nu își permit cumpărarea unor bunuri mai scumpe. 4,6% din respondenți spun că reușesc să cumpere şi unele bunuri mai scumpe, dar cu restrângeri în alte domenii. Aproape 1% din populație reușește să aibă tot de ce au nevoie, fără să se limiteze. 1,5% fie nu știu, fie nu au răspuns, transmite IPN.
Acum 12 ore
11:10
Târgul Național al Covorului „Covorul Dorului”, ediția a IV-a, are  loc astăzi  17 decembrie, de la ora 11.00 la 16.00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Potrivit organizatorilor, punctul de atracție a ediției din acest an vor fi colindele în cete de bărbați, element inclus în patrimonial UNESCO, dar și covoarele unice din două colecții renumite, transmite IPN.
11:05
Astăzi 17 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, la ora 12:00, va fi dat startul celui mai feeric eveniment sportiv din acest an - Naturalis Maratonul de Crăciun 2017.
11:00
Extrema-dreaptă intră la guvernare în Austria pentru a doua oară în ultimii 20 de ani şi obţine poziţii-cheie în executivul conservatorului Sebastian Kurz: Externele, Internele şi Apărarea vor fi controlate de Partidul Libertăţii, transmite Digi24.
10:55
Noi proteste antiguvernamentale sunt anunţate, pentru duminică, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. După ce se vor strânge în Piaţa Victoriei din Capitală, manifestanţii vor pleca în marş spre Parlament, făcând gălăgie cu oale, cratiţe şi linguri.
10:50
Întreprinderile „Dominic” SRL și „Comerț - Gaz” SRL au fost sancționate cu amendă în valoare de peste 3,5 milioane de lei pentru încălcarea legislației concurențiale. Consiliul Concurenței menţionează că întreprinderile au încheiat un acord  anticoncurențial orizontal de tip cartel dur, participând cu oferte trucate la licitația publică organizată și desfășurată de Întreprinderea Municipală Regia Autosalubritate, ceea ce reprezintă o restricționare gravă a concurenței, transmite IPN.
10:50
Un bărbat din Sydney a fost arestat de poliţia australiană sub suspiciunea că ar fi „agent economic” al Phenianului. El este acuzat că a încercat să vândă pe piaţa neagră componente pentru rachete şi cărbune ca intermediar al Coreei de Nord.
10:45
Reprezentanții mai multor organizații neguvernamentale, urmează să constituie astăzi un grup de inițiativă privind inițierea unui referendum legislativ de anulare a sistemului electoral mixt. Evenimentul urmează să aiba loc la Filarmonica Naționala la ora 11.00
Acum 24 ore
20:25
UPDATE 16.000 de oameni au asistat, la Curtea de Argeş, la slujba de înhumare a Regelui Mihai. Au fost trase 21 de salve de tun şi a fost intonat imnul naţional, în onoarea fostului suveran.
20:20
Într-o scrisoare emoționantă din 2001, Principesa Margareta vorbeşte despre Regele Mihai ca tată, ca rege şi ca „om care a supravieţuit duşmanilor lui şi chiar copiilor duşmanilor lui”, scrie Digi24.
20:10
UPDATE 16.000 de oameni au asistat, la Curtea de Argeş, la slujba de înhumare a Regelui Mihai. Au fost trase 21 de salve de tun şi a fost intonat imnul naţional, în onoarea fostului suveran.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.