(video) La sud, unde e mai dulce soarele! Orașul Cahul a fost desemnat Capitala tineretului în 2018

#diez, 12 august 2017 22:26

De Ziua internațională a tineretului, sărbătorită la Varnița printr-un concert deosebit, a fost anunțată Capitala tineretului în 2018. Prin urmare, titlul va merge la Cahul în anul ce urmează.  Articolul (video) La sud, unde e mai dulce soarele! Orașul Cahul a fost desemnat Capitala tineretului în 2018 apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 5 minute
12:25
Inspectoratul Național de Patrulare anunță că începând cu ziua de astăzi, 23 august, se schimbă graficul de funcționare a semafoarelor de pe bulevardul Dacia din Capitală. Articolul Semafoarele de pe bulevardul Dacia din Capitală vor funcționa după un nou grafic apare prima dată în #diez.
Acum 30 minute
12:10
IGP „Divin” este una dintre cele patru regiuni care vor fi reprezentate la primul festival al deliciilor oeno-gastronomice din regiunile cu Indicație Geografică Protejată ale Moldovei - DeVin&DeGust.  Fii pregătit pentru o „întâlnire” la care vei savura cocktail-uri pe bază de divin și ciocolată. Articolul Tot ce trebuie să știi despre vinurile produse în regiunea cu indicație geografică protejată „Divin” apare prima dată în #diez.
12:10
84 de muzicieni din 7 țări din întreaga lume au încântat ieri publicul de la Chișinău cu lucrări semnate de Weinberg, Lipatti, Enescu, Ceaikovski, Mozart, Mussorsgki/Ravel. Muzicienii din Moldovan National Youth Orchestra, conduși de dirijorul principal al orchestrei Gabriel Bebeșelea, au celebrat prin acest concert de excepție participarea la cel mai prestigios festival din lume dedicat orchestrelor naționale de tineret „Young Euro Classic Berlin”. Articolul (foto) Cum s-a auzit Enescu, Ceaikovski și Mozart la Chișinău, interpretat de 84 de tineri din șapte țări diferite apare prima dată în #diez.
12:10
Participant la aruncarea ciocanului, Serghei Marghiev, sportivul de 24 de ani, a obținut cel mai bun rezultat în calificări – 72.59 metri. Finala va avea loc joi, 24 august. Articolul Serghei Marghiev a acces în finala Universiadei Mondiale, care se desfășoară în Taipeiul Chinez apare prima dată în #diez.
Acum o oră
11:56
Camera Tinerilor Antreprenori JCI Moldova, prezentă la momentul de față în Chișinău, Ungheni, Rezina și Orhei anunță extinderea în celelalte orașe ale țarii. Tinerii interesați de a face parte din grupurile de inițiativă sunt invitați să aplice completând formularul de intenție. Articolul Camera Tinerilor Antreprenori JCI Moldova se extinde în regiuni. Fii parte a schimbării! apare prima dată în #diez.
11:56
Cetățenii Moldovei vor accesa servicii administrative guvernamentale mai eficiente și de o calitate sporită datorită unei finanțări de 20 milioane de dolari SUA pentru proiectul Modernizarea serviciilor guvernamentale, care a fost aprobat astăzi de către Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale.   Articolul Banca Mondială acordă o finanțare de 20 de milioane de dolari pentru modernizarea serviciilor guvernamentale apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
11:10
Instagramul este o lume unde fiecare are ceva de spus, iar acel ceva ajunge să fie popular doar dacă știi cum să o faci corect. Deși nu există reguli scrise despre cum ar trebui să arate o pagină pe Instagram, ce e bine și ce nu să ajungă acolo, totuși, se pare că aceste reguli există, iar cei care le utilizează se bucură de succes. Împreună cu fashion jurnalista Iuliana Mămăligă am încercat să aflăm care sunt secretele unui cont de Instagram popular. Articolul (foto) Ce vor să vadă oamenii pe Instagram. Sfaturi utile de la jurnalista fashion, Iuliana Mămăligă apare prima dată în #diez.
11:10
Pe 10 septembrie, Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului organizează un eveniment, la care te îndeamnă să fii voluntar, să informezi publicul larg despre semnele presuicidare și să încurajezi cetățenii să aibă grijă de semenii săi, când trec prin provocările vieții. Articolul Fii voluntar la un eveniment de suflet dedicat Zilei Mondiale pentru Prevenirea Suicidului apare prima dată în #diez.
10:40
Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32) va avea loc primul eveniment care celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifice fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră - Festivalul „DeVin & DeGust”. Organizatorii au publicat agenda evenimentului. Articolul (doc) DeVin & DeGust – sărbătoarea aromelor și tradițiilor la Vatra. Iată care este programul evenimentului apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
09:56
Proiectul Hy No Rock i-a adus în fața camerei de data asta pe DJ-ii din Moldova. Aceștia și-au povestit experiențele, ce le place și ce nu le place la această meserie, dar au și răspuns la întrebarea „Ce a scris Ceaikovski?”. Articolul (video) „Da’ aveți Despacito?” Motivul pentru care DJ-ilor din Moldova nu le place răsăritul de soare după lucru apare prima dată în #diez.
09:40
Seara de vineri a strâns un număr mare de petrecăreţi în cadrul evenimentului Hawaiian Party by Cricova, dedicat tutror celor care nu au reușit să ajungă pe o plajă exotică vara aceasta sau au dorit să-și prelungească vacanța. Petrecerea cu nuanțe tropicale, gust de sangria, muzica de club, dar și ținutele colorate au dat tonul serii la Rai Project. Articolul (foto) Sangria, muzică și ținute colorate. Cum s-au distrat invitații la Hawaiian Party by Cricova apare prima dată în #diez.
09:40
Adepți ai unui stil de viață activ, oameni cu o voință de fier și inimă mare, chiar dacă au posibilități limitate de deplasare, nu se lasă intimidați să împărtășească din energia lor și spiritul caritabil cu semeni din alte țări. Articolul Cursa de mișcare spre vindecare. Inițiativa unui grup de entuziaști din Franța apare prima dată în #diez.
09:40
Vara este pe sfârșite, nostalgia ne învăluie câte puțin, iar pentru a mai lungi zilele de vară ne adâncim în lectura romanelor cu tentă fiction. Care sunt cărțile care vor sta pe mesele cititorilor și redacției #diez aflați din articol. Articolul Ce citim în acest sfărșit de vară? Top 5 romane de ficțiune din seria cărților de buzunar de la Polirom apare prima dată în #diez.
09:40
Un nou eveniment marca VanRoads se anunță pe data de 30 august. Flip Flop and Fly este o petrecere rock'n'roll care va avea loc la Funky Mamaliga Hostel. Articolul Cum îți iei la revedere de la vară? Vino la o petrecere rock’n’roll și distrează-te alături de prieteni apare prima dată în #diez.
09:10
În contextul aniversării a 100 de ani de la publicarea de către Alexei Mateevici a poemului „Limba noastră”, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, recomandă ca ora de dirigenție să se desfășoare cu genericul: „Limba noastră-i o comoară”. O notă informativă în acest sens este semnată de către ministrul Monica Babuc, transmite IPN. Articolul În contextul celor 100 de ani de la publicarea poemului lui Mateevici, ora de dirigenție de la 1 septembrie va fi dedicată Limbii române apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
22:40
Cu ocazia împlinirii a 109 ani de la nașterea celui supranumit părintele fotojurnalismului modern, echipa #diez a decis să selecteze câteva din cele mai impresionante fotografii ale artistului. Articolul (foto) Să prinzi realitatea. 109 ani de la nașterea renumitului fotograf Henri Cartier-Bresson apare prima dată în #diez.
21:10
O nouă apariție televizată peste ocean a vinului moldovenesc. De data aceasta, la o emisiune a postului de televiziune Fox 32 din Chicago. La emisiune a fost invitat și Andrei Turea, reprezentantul companiei ce importă vinuri moldovenești în Chicago - Moldova Deluxe. În cadrul emisiunii, țara noastră a fost prezentată ca fiind una dintre cele mai mari țări exportatoare de vin din lume. Articolul (video) Vinul moldovenesc, vedeta unei emisiuni la o televiziune americană. Invitații au avut parte de o degustare în direct apare prima dată în #diez.
20:25
Ziua de miercuri e ca și vremea de afară - nu promite nimic interesant. Echipa #diez te ajută și de această dată să-ți plănuiește o ieșire în oraș la mijloc de săptămână. Iată recomandările noastre. Articolul Recomandări de evenimente la care să mergi miercuri, 23 august apare prima dată în #diez.
18:10
De curând lansată, piesa „Stai lângă mine” a reușit să adune peste 60.000 vizualizări pe YouTube. Acest produs a apărut în urma unei colaborări frumoase dintre Irina Rimeș și Vunk. Versurile ne îndeamnă să avem curajul de a spune cu glas tare dorințele ascunse. Articolul (video) O colaborare frumoasă dintre Vunk și Irina Rimeș aduce o nouă piesă pe piața muzicală apare prima dată în #diez.
17:56
Instanța a pronunțat sentința în privința fostului viceministru al economiei, Valeriu Triboi, învinuit de abuz de putere și prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari. Astfel, acesta va trebui să achite o amendă în mărime de 750 de unități convenționale, echivalentul a 37 500 de lei. Sentința a fost pronunțată de către magistratul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, Serghei Lazari, cu ușile închise, transmite IPN. Articolul Sentință în dosarul ex-viceministrului economiei. Valeriu Triboi urmează să achite o amendă apare prima dată în #diez.
17:56
În centrul Chișinăului, zilele acestea, a fost efectuat un raid al poliției în cursul căruia mai mulți șoferi s-au ales cu amenzi. Este vorba despre intervalul dintre străzile Ștefan cel mare și Sfânt, Vasile Alecsandri și Armenească, unde mai mulți șoferi au încălcat regulamentul și s-au parcat în zona destinată bicicliștilor. Articolul (foto) Automobiliștii riscă să fie penalizați dacă parchează în zonele destinate bicicliștilor apare prima dată în #diez.
16:56
Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) anunță întreprinderile mici şi mijlocii şi instituţiile din sfera ştiinţei şi inovării din Republica Moldova despre posibilitatea aplicării la concursul proiectelor de inovare şi transfer tehnologic pentru anul 2018. Concursul este organizat de Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Articolul Statul oferă până la 1 milion de lei pentru implementarea proiectelor de inovare şi transfer tehnologic apare prima dată în #diez.
16:26
IGP „Valul lui Traian” este una dintre cele patru regiuni vitivinicole care vor fi reprezentate la primul festival al deliciilor oeno-gastronomice din regiunile cu Indicație Geografică Protejată ale Moldovei - DeVin&DeGust.  Fii pregătit pentru „întâlnirea” vinurilor din regiunile IGP și bucatele tradiționale specifice acestor zone. Articolul Vinurile produse în regiunea cu indicație geografică protejată „Valul lui Traian”: Din ce soiuri se obțin și de ce sunt deosebite apare prima dată în #diez.
16:10
Primăria Chișinău și Facultatea de Litere a USM organizează o nouă ediție a concursului „Dictare pentru fiecare”. Sunt invitați toți cei care doresc să-și demonstreze cunoștințele de scriere în limba română. Participanții care vor lua note mari se vor alege cu premii bănești. Articolul Cât de bine știi limba română? Înscrie-te la testul tradițional din luna august, iar dacă iei 10, câștigi 1000 de lei apare prima dată în #diez.
15:56
Îți place să călătorești și vrei să vezi mai mult decât metropolele și capitalele lumii? Află unde poți pleca pentru a-ți satisface toate dorințele inimii, de la adrenalină la romantism. Articolul (foto) Cele mai frumoase orășele mici din lume care țin piept metropolelor și satisfac orice călător apare prima dată în #diez.
15:40
În vara 2017, echipa #diez împlinește 4 ani de când am făcut prima distribuire a unei știri pe rețelele de socializare, cu această ocazie, prietenii de la Brazilero au decis să ne facă o surpriză și ne-au dăruit un filmulț neobișnuit de captivant. Articolul (video) Cum arată istoria rezultatelor echipei #diez timp de 4 ani într-un filmuleț neobișnuit de captivant apare prima dată în #diez.
15:40
Primăria municipiului Chişinău anunţă că în seara zilei de marţi spre miercuri, 22 august (orele 22.00) – 23 august (ora 5.00), va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Ismail – Al. Puşkin, în legătură cu executarea lucrărilor de aplicare a marcajului rutier pe bulevardul central al capitalei. Articolul Restricții de circulație pe bd Ștefan cel Mare și Sfânt. Iată orele vizate apare prima dată în #diez.
15:25
Timp de o zi, de dimineață până la apus, 15 plane spotteri din Ucraina și Republica Moldova au avut posibilitatea să observe avioanele de pe Aeroportul Chişinău prin obiectivul aparatului de fotografiat. Articolul (foto) De dimineață până la apus! Decolările și aterizările de pe Aeroportul Chișinău, surprinse în fotografii apare prima dată în #diez.
15:25
Fiecare țară are specificul său când vine vorba despre tradiții, limbă și bucătărie tradițională. Toate au fost influențate de istorie, vecini și evoluție. Cum se prezintă unele bucate tradiționale din 9 țări diferite, aflați din articol. Articolul Îți place să te delectezi cu diferite specialități gastronomice? Noi îți spunem ce bucate să guști în 9 țări europene apare prima dată în #diez.
13:56
Bucurie, relaxare, degajare, armonie, fericire și multă comunicare, acestea sunt doar câteva stări emotive, din multitudinea emoțiilor pozitive, trăite de toți vizitatorii celui mai așteptat festival al anului –  Gustar 2017. Mai mult decât atât, în armonie cu natura, aceste stări au depășit culmile Orheiului Vechi, la propriu și la figurat! Articolul (foto) Cu Moldtelecom, Gustar 2017 a fost mai aproape de fiecare apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.