(video) La sud, unde e mai dulce soarele! Orașul Cahul a fost desemnat Capitala tineretului în 2018

#diez, 12 august 2017 22:26

De Ziua internațională a tineretului, sărbătorită la Varnița printr-un concert deosebit, a fost anunțată Capitala tineretului în 2018. Prin urmare, titlul va merge la Cahul în anul ce urmează.  Articolul (video) La sud, unde e mai dulce soarele! Orașul Cahul a fost desemnat Capitala tineretului în 2018 apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 5 minute
16:26
„Asociația pentru Politica Externă” organizează un concurs pentru selectarea unui tânăr care va realiza un stagiu în cadrul proiectului pentru o perioadă de 3 luni. Persoana stagiară va fi responsabilă de activitățile logistice și asistarea echipei în implementarea proiectelor, cu posibilitatea de a dezvolta propriul proiect sau scrierea unei analize/studiu. Articolul Devino stagiar la „Asociația pentru Politica Externă”. Beneficiază de șansa de a participa la procesul de integrare în UE apare prima dată în #diez.
Acum 30 minute
16:10
Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32) va avea loc primul eveniment care celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifice fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră - Festivalul „DeVin & DeGust”. Articolul (video) Participă la Festivalul „DeVin & DeGust”. Te așteaptă o adevărată sărbătoarea a gustului, aromelor și tradițiilor autohtone apare prima dată în #diez.
Acum o oră
15:40
Serviciul Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare din Republica Moldova va oferi lecții de prim ajutor calificat oamenilor care aleg să se odihnească pe plajele bazinelor acvatice din țară. Articolul SMURD va oferi lecții de prim ajutor pe plaje. Iată unde va avea loc primul curs de instruire apare prima dată în #diez.
15:40
Chipul lui Decebal, de curând, a început să se contureze pe o clădire de pe bulevardul cu același nume. Pictura va reprezenta un punct de atracție a acestui bulevard și va reaminti societății și oaspeților istoria dacilor și rolul personajului. Articolul (foto) Decebal apare pe bulevardul ce îi poartă numele. Radu Dumvravă a început lucrările asupra picturii apare prima dată în #diez.
15:40
Motiv de bucurie pentru locuitorii Municipiului Orhei. Primarul Ilan Șor a inaugurat 6 străzi, care au fost reconstruite și modernizate, după mai bine de zeci de ani. Articolul (foto) Lucrări făcute ca la carte! Cum arată drumurile din Orhei proaspăt reconstruite și modernizate apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
15:26
Camere înguste, gratii, paturi supraetajate și pijamale în dungi. De toate acestea au parte turiștii aflați în căutarea unor experiențe inedite care se cazează în primul hostel cu tematică de închisoare din Bangkok. Articolul (foto) Un hostel din Thailanda oferă oaspeților experiența traiului în închisoare. „Există și camere pentru cei care suferă de claustrofobie” apare prima dată în #diez.
15:10
În Chișinău există multe uși vintage care inspiră mister, admirație și frumusețe. Toate aceste uși au câte o poveste, mai ales dacă sunt ușile unor clădiri vechi și istorice. Un proiect fotografic inițiat de savechisinau.wordpress.com vine să scoată din umbră ușile Centrului Istoric al Capitalei. Articolul (foto) Ușile de pe străzile Chișinăului. Ce comori asunde strada Columna apare prima dată în #diez.
14:40
Mulțimile se adună în micul oraș belgian Malmedy pentru a mânca o omletă uriașă, fabricată din mii de ouă, în ciuda faptului că țara se află în centrul unui scandal din cauza contaminării alimentare. Articolul (foto, video) O localitate din Belgia a creat o omletă din zece mii de ouă, în ciuda scandalului de contaminare din țară apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
14:26
Dacă planifici o escapadă în lumea artei la începutul anotimpului frunzelor ruginii, vino să petreci o seară de neuitat la un concert aniversar, dedicat marelui compozitor Eugen Doga. Spectacolul se va desfăşura pe muzica maestrului şi cu participarea lui. Bineînțeles, de nelipsit va fi valsul „Gingaşa şi tandra mea fiară”. Articolul (video) Peste 160 de muzicieni vor ieși în scenă alături de Eugen Doga. Vino la concertul de aniversare a 80 de ani a maestrului apare prima dată în #diez.
14:10
Dacă știi bine limba engleză și vrei să aplici metode noi și interactive de predare în comunitatea ta, dar ai nevoie de susținere materială pentru a crea un club de engleză la bibliotecă, IREX Moldova are plăcerea să lanseze o nouă inițiativă finanțată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova, care te va ajuta să-ți aduci visul la realitate. Articolul Predă engleza la biblioteca publică din localitatea ta! Crează-ți un club conversațional, iar IREX Moldova îți oferă suport financiar apare prima dată în #diez.
13:56
Constantin Lisnic a decis să facă o faptă bună în ajun de începutul anului școlar. Tânărul, alături de echipa sa, a decis să lucreze toată ziua de duminică, 20 august, începând cu ora 10 dimineața și până la 23, fără să fie rambursați pentru munca lor. Toți banii pe care-i vor strânge în acea zi, vor fi donați mai multor familii nevoiașe, pentru ca micuții să-și poată cumpăra ghiozdane și rechizite școlare. Articolul E timpul să te tunzi? Vino la BarberShop, iar din banii tăi vor fi cumpărate ghiozdane pentru copii nevoiași apare prima dată în #diez.
13:56
Un eveniment perfect portivit pentru părinții care doresc să-și petreacă timpul cu copiii săi util și într-un mediu al tehnologiilor moderne, va avea loc la Coworking Space „404 Not Found”. În timp ce copiii se vor distra cu gadgeturile și calculatoarele moderne, părinții vor învăța cum tehnologiile pot susține dezvoltarea lor și cum să asigure securitatea în domeniul online copiilor săi. Articolul „Copiii și tehnologiile moderne” – evenimentul la care copiii se joacă, iar părinții învață despre securitatea online apare prima dată în #diez.
13:26
După ce ieri, o fetiță de doi ani a fost transportată cu ajutorul unui elicopter SMURD Iași din Briceni la Chișinău, o nouă intervenție a echipajului a fost necesară astăzi pentru un adolescent din orașul Edineț, care a fost transportat cu elicopterul SMURD Iași la un spital din Chișinău, după ce acesta a fost rănit grav în timpul unui accident rutier. Articolul Două intervenții ale SMURD Iași în doar 24 de ore. Un tânăr din Edineț a fost transportat la Chișinău în urma unui accident apare prima dată în #diez.
13:10
Confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal, deși sunt conectate, sunt recunoscute în întreaga lume drept două lucruri diferite. Dacă te interesează acest subiect, iată cum poți participa la o nouă sesiune iHUB Office Hours. Articolul Cum gestionezi datele cu caracter personal în cadrul afacerii tale? Vino să discuți despre acest subiect la o sesiune de informare apare prima dată în #diez.
13:10
Sâmbăta aceasta, 19 august, vino să marchezi centenarul pianistului Dinu Lupatti, în cadrul unui recital de pian susținut de Moldova National Youth Orchestra. Articolul Moldovan National Youth Orchestra te invită să marchezi centenarului lui Dinu Lipatti în cadrul unui recital de pian apare prima dată în #diez.
12:56
Potrivit modificărilor operate în Codul Muncii, salariaţii vor fi obligaţi să îşi ia anual cel puţin 14 zile de concediu, restul perioadei fiind cumulată cu concediul pentru anul viitor. De asemenea, angajatorul va fi obligat să elibereze salariatului certificatul cu privire la munca în cadrul unității respective în mod gratuit. Articolul Modificări și completări în Codul Muncii. Salariaţii vor fi obligaţi să îşi ia anual cel puţin 14 zile de concediu apare prima dată în #diez.
12:56
După 10 ani de fotbal, multe ore în sala de antrenamente, program echilibrat de alimentație și cercetare în domeniul sportului, un grup de tineri a înțeles că lucrurile bune trebuie răspândite. Din acest motiv, ei au format comunitatea AFN. Ei se întrunesc săptămânal la antrenamente în aer liber, la care invită toți tinerii interesați de a duce un stil de viață sănătos. Articolul Vrei să ai un stil de viață sănătos? Alătură-te unei comunități și ia parte la antrenamente sportive gratuite apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
11:56
Evaluarea rezultatelor activității parcurilor IT se va efectua anual, de către o comisie constituită prin ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii. Documentul stabilește modul de formare și atribuțiile comisiei de evaluare a activității parcurilor pentru tehnologia informației, precum și procedura, criteriile și cerințele privind evaluarea activității parcurilor.  Articolul Activitatea parcurilor IT va fi evaluată anual. Ce declaraţii vor prezenta rezidenţii acestora apare prima dată în #diez.
11:10
Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) organizează pe 8 septembrie cea de-a doua ediție a competiției internaționale Seedstars World la Chișinău. Zece cele mai bune startupuri din Moldova vor concura pentru dreptul de a reprezenta țara noastră la Seedstars Summit (Elveția) și șansa de a câștiga premiul mare în valoare de 1 milion de dolari investiții de capital. Articolul Seedstars World revine la Chișinău! Cel mai promițător startup are șansa de a câștiga un premiu în valoare de 1 milion de dolari apare prima dată în #diez.
11:10
Aquapark-ul de lângă satul Sociteni este unul dintre cele mai atractive și populare locuri de odihnă din Republica Moldova. Investiția în această afacere, deocamdată unică în țară, a fost de aproape 700 de mii de euro. Articolul Investigație RISE. Aquapark-ul de la Sociteni, finanțat pe bani obținuți din trafic de droguri apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
10:26
Experții în domeniul agro-industrial din mai multe regiuni din Republica Moldova urmează să realizeze un studiu pe teren pentru a identifica produsele cu potențial de indicație geografică. Aceștia au fost instruiți în cadrul unui seminar organizat recent de AGEPI. Articolul Republica Moldova va avea o hartă interactivă a bucatelor și băuturilor cu indicație geografică apare prima dată în #diez.
09:26
Pensionarii din stânga Nistrului pot lua pensia în avans, cu condiția să dețină un cont în bancă și să facă o cerere în acest sens la filiala băncii respective. Potrivit presei din regiune, o decizie comună în acest sens a fost semnată între banca „Sberbank” și Fondul unic de asigurări sociale al regiunii transnistrene, transmite IPN. Articolul Vârstnicii din stânga Nistrului, care dețin un cont în bancă, vor putea solicita pensia în avans apare prima dată în #diez.
09:26
Modelul din Moldova, Alexandrina Țurcan apare în cel mai recent spot lansat de brandul de înghețată Magnum. Articolul (video) Jucăușă și dulce. Alexandrina Țurcan este protagonista spotului înghețatei Magnum White apare prima dată în #diez.
08:40
Asociația „Little People” aduce consecvent rezultate semnificative în rândul tinerilor care se luptă cu cancerul. Articolul Donează pentru Asociația „Little People” și ajută-i să organizeze o tabără de vară pentru copiii care au luptat cu cancerul apare prima dată în #diez.
08:40
Două surori care s-a aventurat în valurile agitate pe o plajă din Eforie Nord au fost salvate, miercuri, după ce oamenii aflaţi pe plajă au format un lanţ uman şi le-au adus la mal. Articolul (video) Un lanț uman a fost format de turiști în Marea Neagră pentru salvarea a două surori care au fost luate de valuri apare prima dată în #diez.
08:40
V-ați imaginat vreodată că oamenii din Moldova pot ajunge în cele mai înalte topuri ale revistelor internaționale precum Forbes, pot face parte din cei mai bogați oameni din lume? Dacă nu, să știți că nu este necesar să vă imaginați pentru că acești oameni reprezintă de fapt o realitate. Mai jos găsiți un top al oamenilor care gestionează milioane și sunt originari din Moldova. Articolul Gestionează milioane și sunt născuți în Moldova. Top 7 businessmani cu origini basarabene apare prima dată în #diez.
08:40
Max Gurvits, investitorul care e în căutarea unor idei de afaceri neobișnuite, vine în Moldova, în cadrul celei de-a cincea ediție a platformei de comunicare și instruire Tekwill Visionary Club, să împărtășească cu antreprenorii de aici experiențele sale în domeniul startup-urilor de pe piețele emergente. Articolul Un antreprenor internațional vine la Chișinău să relateze despre adevărurile din spatele startup-urilor apare prima dată în #diez.
08:40
În încercarea de a veni pe piață cu un produs inovativ, mulți producători dau lovitura cu invenții inutile, în care sunt investite sume enorme de bani. Printre asemenea inveții se numără „costumul de urs” sau „roata de antrenat pisici”. Internetul oferă posibilități nelimitate pentru promovare și extindere, prin urmare mulți producători se lansează în rețea pentru a pune în practică ideile sale excentrice. Articolul Invenții stranii în care s-au investit sume enorme: cum arată peria de „lins pisica” sau lumânarea schelet apare prima dată în #diez.
08:40
O tânără olandeză, Marinka Masséus, a creat o serie de fotografii întitulată: „Sub același soare”. Protagoniști au devenit copiii albinoși din Tanzania, iar scopul primordial urmărit de artistă este de a spori gradul de conștientizare cu privire la stereotipurile și prejudecățile căror sunt expuse persoanele care suferă de această mutație. Tânăra și-a pus și țelul să arate lumii întregi frumusețea unică a copiilor albinoși. Articolul (foto) Frumusețea surprinzătoare a copiilor albinoși a fost încadrată într-un proiect foto uimitor apare prima dată în #diez.
08:40
Te pregătești să pleci pentru studii undeva peste hotare și e timpul să îți faci bagajul, însă nu știi ce să lași acasă și ce să iei cu tine? Echipa #diez vine cu câteva sfaturi despre cele mai utile lucruri de care vei avea nevoie odată ajuns acolo. Articolul Check-list: Ce să pui în bagaj dacă ai devenit student la o instituție universitară de peste hotare apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.