Posesorii de carduri diN RM retrag în fiecare zi peste 107 MILIOANE lei cu cardul

Timpul, 12 august 2017 22:15

Tranzacțiile cu cardurile emise de băncile din Republica Moldova, efectuate pe piața locală, au crescut cu 17,2% în trimestrul doi al acestui an față de perioada similară a anului trecut, dar au fost mai mici decât în ultimul trimestru al 2016, arată date ale Băncii Naționale a Moldovei (BNM), scrie mold-street.com.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Timpul

Acum 2 ore
19:31
1. Supunerea. Părinții cer performanțe, pedepsesc pentru voința proprie, copilul învață să aprecieze opiniile altora, mai mult decât ale sale. Mamele anxioase iubesc supunerea, ele sunt preocupate ce vor gândi oamenii. De aceea şi copiii experimentează sentimentul de inferioritate și dependență de ceilalți.
19:20
Garda Revoluţionară din Iran a anunţat joi că Tehreanul va accelera procesul de dezvoltare a programului balistic, în pofida presiunilor venite dinspre Statele Unite şi UE pentru a suspenda programul, a relatat agenţia Tasnim, citată de site-ul agenţiei de presă Reuters.
19:10
Cercetători ai Agenției japoneze de explorare spațială (JAXA) au reperat o uriașă grotă subterană de 50 de km lungime sub scoarța Lunii care, în opinia lor, ar putea servi într-o bună zi drept adăpost pentru o bază spațială, relatează joi AFP.
19:01
Dacă ar fi și astăzi președintele României, Traian Băsescu nu l-ar primi pe președintele Igor Dodon la Palatul Cotroceni, chiar dacă acesta și-a exprimat dorința de a se întâlni cu omologii săi de la București și Kiev încă la începutul mandatului său, scrie Ziarul Național.
19:01
Se spune că nucile verzi sunt simbolul vieţii şi al fecundităţii, iar coaja verde are proprietăţi uimitoare, datorită conţinutului mare de tanin şi iod.
19:01
Deputatul socialist Adrian Lebedinschi a tras o țeapă la liceul Mihai Viteazul din Capitală. Socialistul a invitat elevii claselor 11-12 și profesorii la o adunare, sub pretextul că vrea să le transmită un mesaj din partea unui ONG.
Acum 4 ore
18:50
Dacă ar fi și astăzi președintele României, Traian Băsescu nu l-ar primi pe președintele Igor Dodon la Palatul Cotroceni, chiar dacă acesta și-a exprimat dorința de a se întâlni cu omologii săi de la București și Kiev încă la începutul mandatului său, scrie Ziarul Național.
18:40
Jean-Bedel Bokassa a fost preşedintele Republicii Centrafricane, ţară pe care a condus-o cu o mână de fier. Acesta i-a propus lui Ceauşescu 10% din producţia de diamante a ţării în schimbul unei românce de care s-a îndrăgostit. Bokassa a fost acuzat că avea obiceiul de a-şi omorî duşmanii, după care îi mânca, scrie adevărul.ro
18:20
La moment sunt înregistrate 3 accidente rutiere pe următoarele străzi:
18:20
Iată zodiile care iartă de fiecare dată infidelitatea!
18:10
ISIS și alte organizații teroriste islamiste ar plănui un atac similar celui din 11 septembrie, a avertizat secretarul pentru securitate internă al lui Donald Trump.
18:01
 Consiliile raionale Strășeni, Fălești și Soroca sunt cele mai transparente autorități publice locale de nivelul doi din Republica Moldova. Aceasta este concluzia experților de la Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.
17:50
Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe în dosarul primarului suspendat Dorin Chirtoacă, astfel acesta rămâne în continuare în arest la domiciliu, scrie deschide.md
17:50
Comuniştii din China se alătură Occidentului. Cel puţin asta rezultă după ultima mişcare a celor de la Beijing. S-a creat u super armă pentru operaţiuni antiteroriste. Chinezii spun că au pus la punct un nou laser care este capabil să lovească ținte aflate la cel mult 200 de metri. Arma urmează să fie folosită în operațiunile de combatere a terorismului, conform unui reportaj al televiziunii de stat chineze, conform evz.ro.
17:40
Poliția ucraineana a arestat-o pe soferita unui Lexus RX, care în seara zilei de 18 octombrie a lovit în plin un grup de pietoni în Kharkiv, a anuntat pe Facebook ministrul afacerilor interne al Ucrainei, Arsen Avakov, citat de paginaderusia.ro
17:31
De multe ori risipim banii pe haine, iar o femeie a demonstrat că într-adevăr aşa este când s-a hotărât să nu mai facă cumpărături la mall.
17:20
Oamenii de știință au descoperit că mintea umană încă funcționează după ce corpul nu mai arată niciun semn de viață. Mai mult, potrivit acestora, au fost cazuri în care pacienții au auzit când medicii îi declarau morți, pe patul de spital.
17:20
Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii, a avut o întrevedere la 19 octombrie 2017, cu Reprezentantul Special al Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Victor Krijanivski, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.
17:10
Potrivit unui studiu recent referitor la atitudinea faţă de tutun a europenilor, doar 5% din populaţia Suediei fumează zilnic.
17:01
Dacă autoritățile catalane merg mai departe și declară independența față de Spania, "nimeni" din Uniunea Europeană nu le-ar sprijini, a avertizat joi președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, informează agenția DPA.
Acum 6 ore
16:40
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a afirmat, joi, că Moscova consideră că planurile NATO de a-şi creşte prezenţa militară în regiunea Baltică reprezintă o parte a acţiunilor deliberate a Alianţei îndreptate împotriva Rusiei, relatează site-ul agenţiei Tass.
16:20
Anatoli Vertiprahov, pensionar de 72 de ani din satul Iasnaia, Teritoriul Trans-Baikal din Rusia, i-a cerut lui Vladimir Putin să pună pe cineva să-i sape un mormânt și să-i trimită un sicriu.
16:20
Un acord privind drepturile cetăţenilor europeni, inclusiv ale românilor, din Marea Britanie după Brexit este foarte aproape. Afirmaţia îi aparţine premierului britanic Theresa May şi contrazice declaraţiile oficialilor europeni, potrivit Realitatea TV.
16:10
Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care oferă instituțiilor medicale private dreptul să ofere servicii medicale de profilaxie, diagnostic, tratament şi supraveghere în domeniul oncologic, transmite IPN.
16:10
Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM) va examina vineri, 20 octombrie 2017, ora 12:00, sesizarea depusă de către Guvern privind constatarea circumstanțelor care justifică instituirea interimatului funcției de Președinte al Republicii Moldova, scrie deschide.md.
16:01
În luna lui brumărel, a fost scrisă o pagină istorică pentru amatorii de judo din R. Moldova.
15:01
Fostul lider de la București Traian Băsescu a vorbit în fața studenților și lectorilor de la Universitatea de Stat din Moldova despre integrarea europeană, Unirea cu România și costurile acestui proces, problema transnistreană și noul sistem electoral din Republica Moldova. Potrivit lui Băsescu, parlamentul care a fost ales uninominal în România a fost cel mai slab din istoria țării, iar moldovenii nu sunt pregătiți să aleagă oameni de calitate, transmite moldnova.eu 
15:01
Elevi și profesori de la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol, cu sediul la Doroțcaia, împreună cu reprezentanții Asociației Promo-LEX, au organizat joi, 19 octombrie, o acțiune de protest în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Manifestanții au cerut asigurarea dreptului la educație în regiunea transnistreană, dar și executarea hotărârii Curții Europene pentru Drepturile Omului, pronunțată acum cinci ani, prin care Rusia a fost recunoscută responsabilă de violarea dreptului la educație în cazul a 170 de reclamanți, transmite IPN.
15:01
 În luna lui brumărel, a fost scrisă o pagină istorică pentru amatorii de judo din R. Moldova.
Acum 8 ore
14:50
Blocajul instituțional provocat de Președintele Igor Dodon în legătură cu aprobarea candidaturii lui Eugen Sturza la funcția de Ministrului Apărări, a determinat Guvernul să se adreseze la Curtea Constituțională. Astfel, cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi într-o ședință specială pentru a aproba sesizarea în care solicită Curții instituirea interimatului funcției Președintelui în cazul desemnării ministrului Apărării.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.