Spectacolul Perseidelor va culmina în această noapte. De unde puteți admira „stelele căzătoare”

Agora.md, 12 august 2017 21:16

Curentul de meteori Perseide va înregistra un maxim în noaptea de 12 spre 13 august, perioada de activitate a acestuia fiind începută pe 17 iulie şi urmând să se încheie pe 24 august.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum o oră
15:26
O nouă ediție a emisiunii „Împărțit la doi”, realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent, abordează subiectul publicitatea sexistă și anume modul în care poate fi prezentat corpul femeii sau caracterul unui bărbat. Specialiștii atrag atenția asupra caracterelor, pe care le poate conține un clip publicitar și care vin să discrimineze sau să înjosească rolul femeii/bărbatului în societate.
Acum 2 ore
15:15
Ministrul turc pentru Afaceri Europene, Omer Celik, a declarat joi că afirmaţiile făcute de către cancelarul german, Angela Merkel, privind oprirea extinderii unei uniuni vamale între Turcia şi Uniunea Europeană au afectat credibilitatea Blocului comunitar, relatează site-ul agenţiei Reuters.
14:56
Partidul Acțiune și Solidaritate a ieșt astăzi în fața presei cu critici la adresa legii cetățeniei, modificată recent de Parlament și publicată în Monitorul Oficial. Legea care permite obținerea cetățeniei contra unei sume de 100.000 de euro vărsată pe contul unei bănci moldovenești a fost catalogată de PAS drept o lege care ar legaliza banii murdari și ar transforma țara noastră într-un offshore. Declarațiile au fost făcute de secretarul general al PAS, Igor Grosu, juristul PAS, Sergiu Litvinenco și președintele PAS Youth, Dan Perciun. 
14:56
Apple ar putea să nu plătească niciodată impozite retroactive în valoare de 13 miliarde de euro ca urmare a unui acord semnat cu autoritățile irlandeze, scrie euronews.com.
Acum 4 ore
14:15
O echipă de cercetători americani condusă de un medic de origine română, de la John Hopkins University, spune că a făcut un pas important către dezvoltarea unui test care poate determina prezenţa cancerului în organism înainte de apariţia primelor simptome, potrivit News.ro, care citează un articol publicat de NBC News.
14:15
Parte dintr-o iniţiativă mai amplă pentru promovarea serviciilor companiei şi în regiuni cu infrastructură de acces la internet mai slab dezvoltată, Google testează o versiune Lite a aplicaţiei Search pentru dispozitive mobile, mai bine adaptată pentru folosirea prin conexiuni intermitente sau cu viteze reduse de acces la internet.
14:05
Istoria sportului este, în definitiv, istoria sportivilor care o fac. Întotdeauna e de învăţat din vieţile lor, însă „Historia“ deschide acum şi o fereastră către misterul din morţile lor.
14:05
Cetățenii europeni vor putea intra fără viză în Marea Britanie, după Brexit, însă cei care vor dori să lucreze în Regatul Unit vor fi supuși unor restricții anti imigrație, relatează The Guardian citat de Digi24.
13:45
Republica Moldova se numără printre țările care în ultimii 6 ani au înregistrat cele mai mari progrese în clasamentul mondial „Doing Business”. Cel puțin asta arată studiul realizat de publicația Financial Times care s-a axat în mare parte pe datele prezentate în rapoartele Băncii Mondiale și declarțiile exerților financiari, transmite Agora.
13:26
O insulă odată săracă, ai cărei locuitori se bazau pe pescuit și agricultură înainte ca locul să devină, în anii 1960, o atracție turistică, Ibiza începe să se confrunte și ea cu probleme din cauza afluxului tot mai mare de turiști. Prețurile la chirii au explodat, se găsesc tot mai greu muncitori sezonieri, iar ostilitatea față de turiști crește în rândul localnicilor. Probleme similare sunt și în alte părți ale Spaniei: la Barcelona, localnicii au ajuns să arunce cu ouă în turiști, scrie Digi24.
13:26
Serviciul de Informații și Securitate în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Serviciul Vamal, în cadrul unei cauze penale, au desfășurat o amplă operațiune de documentare a activității ilicite a celei mai mari rețele infracționale specializate în producerea, comercializarea și traficul ilicit de produse steroide - anabolizante.
13:26
Directoarea întreprinderii „Apă-Canal Chișinău” bate alarma. Vandalii nu au așteptat să treacă prea mult timp ca să se ia și de cișmelele proaspăt instalate. În cișmelele de la Valea Morilor au fost găsite mucuri de țigară și gume de mestecat, care blocau scurgerea apei, scrie Ea.md. 
13:15
Popularitatea dolarului conferă Statelor Unite un „privilegiu exorbitant”. Însă, administrația haotică a președintelui american Donald Trump a subminat dramatic încrederea în moneda americană. Despre asta scrie Benjamin J. Cohen, profesor de economie politică internațională la Universitatea din California, Santa Barbara, într-un articol pentru Project Syndicate citat de Agora. 
13:06
Un adolescent din orașul Edineț a fost transportat cu elicopterul SMURD Iași la un spital din Chișinău, după ce acesta a fost rănit grav în timpul unui accident rutier, scrie Agerpres.
12:56
Un adolescent din orașul Edineț a fost transportat cu elicopterul SMURD Iași la un spital din Chișinău, după ce acesta a fost rănit grav în timpul unui accident rutier, scrie Agerpres.
12:26
Comisia Electorală Centrală a organizat o întâlnire cu reprezentanții diasporei pentru a le explica cum se pot înregistra online la o secție de votare din apropierea locului de trai. Totuși, persoanele prezente la întâlnire s-au declarat nemulțumite, dat fiind faptul că sunt prea multe criterii incluse pentru a putea vota, spun ei.
12:26
Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) organizează pe 8 septembrie cea de-a doua ediție a competiției internaționale Seedstars World la Chișinău. Zece cele mai bune startupuri din Moldova vor concura pentru dreptul de a reprezenta țara noastră la Seedstars Summit (Elveția) și șansa de a câștiga premiul mare în valoare de 1 milion de dolari investiții de capital. 
Acum 6 ore
12:15
Noile modificările ale Codului Muncii, care urmează să fie publicate mâine în Monitorul Oficial, prevăd că salariaţii vor fi obligaţi să îşi ia anual cel puţin 14 zile de concediu, restul perioadei fiind cumulată cu concediul pentru anul viitor. De asemenea, angajatorul va fi obligat să elibereze salariatului certificatul cu privire la munca în cadrul unității respective în mod gratuit, transmite Moldpres. 
11:45
Un polițist din Ciadîr-Lunga a ajuns în vizorul DGT Sud a CNA, după ce mai bine de un an ar fi perceput taxe ilegale de protecție de la un agent economic. Bărbatul a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în dimineața acestei zile, fiind bănuit de corupere pasivă.
11:35
Ziua de naștere a duhovnicului Nicolae al Mănăstirii Ciuflea, organizată ieri la restaurantul Capitoles Park, ar fi costat cam cât o nuntă. Calculele Agora, confirmate și de administrația restaurantului, arată că doar mâncarea l-ar fi costat pe arhimandrit peste 300.000 de lei. Dacă luăm în calcul că petrecerea s-a dat în zi de lucru și în perioada postului, organizatorul ar fi putut beneficia și de anumite reduceri.
11:05
Doar opt consilieri municipali din 51 s-au prezentat la ședința Consiliului Municipal Chișinău din 17 august 2017. Astfel, aceasta a fost anulată.
11:05
Ministerul Economiei și Infrastructurii împreună cu Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), organizează, în perioada 3-6 octombrie 2017, unul din cele mai importante evenimente de afaceri ale anului - „Moldova Business Week 2017”, ediţia a IV-a.
10:56
În anul 2000, când fondatorul Barcelona Segway Glides, Edgar Torras, a început să efectueze tururi cu ghid prin Barcelona, localnicii i-au mulțumit pentru că aduce turiști, însă 17 ani mai târziu au început să arunce cu ouă în vizitatori, iar municipalitatea i-a restricționat traseul pentru a evita supraaglomerarea centrului istoric, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.
10:45
O investigație marca RISE Moldova scoate în vileag că aquapark-ul de lângă satul Sociteni - una dintre cele mai atractive și populare locații de odihnă din Republica Moldova - a fost ridicată pe bani obținuți din trafic de droguri. Afacerea în sine, potrivit procurorilor, a fost o metodă de a spăla banii obținuți din activități criminale.
10:26
Prin sentinţa Judecătoriei Ungheni, sediul Central, un polițist a fost condamnat la pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani și 6 luni, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul organelor de drept pe un termen de 7  ani.
Acum 8 ore
10:05
Un tânăr de 25 de ani, domiciliat în satul Cania, raionul Cantemir, este suspectat de dublu omor. Crima a fost săvârșită la 13 august 2017, iar peste două zile, angajații Direcției Sud a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu cei a Inspectoratului de Poliție Cantemir, sub conducerea Procuraturii au reținut făptașul.
09:35
Miliardarul nigerian Aliko Dangote, cel mai bogat om din Africa, vrea să investească între 20 și 50 de miliarde de dolari în SUA și Europa până în anul 2025, în industrii precum energiile regenerabile și petrochimie, scrie agerpres.ro.
08:35
Donald Trump, preşedintele SUA, a acuzat, miercuri, compania de vânzări online Amazon că afectează activităţile grupurilor convenţionale de retail, liderul de la Casa Albă argumentând că sunt pierdute locuri de muncă.
08:35
Suedia este cea mai bună țară din lume pentru locuit, dacă ești femeie, potrivit unui nou clasament realizat de U.S. News & World Report. Organizația media a chestionat mai mult de 9000 de femei, pentru a determina care dintre țări sunt cele mai bune de locuit pentru femei, scrie Business Insider.
08:26
Gălăgia de pe strada ori vecinii zgomotoși, gândurile, grijile dar și sforăitul enervant al soțului te pot împiedica uneori să adormi pe cât de repede ți-ar dori.  
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.