India: Șaizeci de copii au murit la spital din cauza epuizării rezervelor de oxigen

Agora.md, 12 august 2017 20:56

Şaizeci de copii au decedat într-un spital din nordul Indiei din cauza epuizării rezervelor de oxigen, scrie Mediafax cu referire la Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 2 ore
19:20
Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a decis a astăzi să respingă solicitarea de înregistrare a lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul de demitere a sa. În argumentarea sa, vicepreședintele Consiliului, Vitalie Miron, a invocat prevederile articolului 41 din Codul Electoral. Acesta însă prevede altceva decât a declarat Miron.   
Acum 4 ore
18:00
O tânără de 20 de ani, fiica unui oligarh ucrainean milionar în dolari, a ucis șase oameni, după ce a ignorat lumina roșie a semaforului și a intrat în plin într-un alt autoturism, apoi a ricoșat într-un grup de oameni care traversa strada, relatează Mirror citat de Digi24, dar și mai multe publicații ucrainene, inclusiv UNIAN. Atenție, urmează fotografii care vă pot afecta emoțional.
17:30
Edilul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Ba mai mult, magistrații au respins solicitarea apărării primarului de a amânare a prelungirii arestului pentru ca edilul să poată să-și ducă de sine stătător actele la CEC.
17:00
Fostul președinte al României Traian Băsescu a rămas surprins astăzi când l-a văzut pe jurnalistul român Cristian Tabără. „Dl Tabără! Ce s-a întâmplat? Erați mai bine în România”, a declarat Băsescu făcând referire la faptul că jurnalistul a slăbit semnificativ.  Întrebarea lui Băsescu a trezit zâmbetul celor prezenți în sală. 
Acum 6 ore
16:30
Azi Guvernul sesizează Curtea Constituțională cu privire la interimatul președintelui, iar mâine CC o și examinează. Magistrații Înaltei Curți se vor întruni pentru a-și expune decizia vineri, la ora 12:00. 
16:20
PN spune că este conștient că are un rating jos, dar speră să acumuleze necesarul de voturi pentru a trece în noul Parlament din bazinul alegătorilor indeciși. Cel puțin asta spune vicepreședintele Partidului Nostru, Dumitru Ciubașenco. Tot el a precizat că PN va merge în alegeri fără Usatîi pe lista de partid, întrucât el nu va putea depune actele pentru a se înregistra drept candidat în circumscripția sa. 
16:10
O fotografie făcută de astronautul italian Paolo Nespoli pare să confirme ceea ce specialiștii susțin de aproape o săptămână: concentrația particulelor dăunătoare din aer a depășit cu mult valoarea normală, transmite Digi24.
16:10
Vizualizarea cu ultrasonografie a inimii bebeluşului aflat în pântecele mamei poartă denumirea de „Ecocardiografie fetală”. Graţie analizei ce poate fi efectuată începând cu săptămâna a 16-a din sarcină, pot fi diagnosticate, cu un procent de corectitudine de 85%, eventualele afecţiuni cardiace ale bebeluşului. Gradul de corectitudine ale analizei creşte dacă ecocardiografia fetală se realizează între săptămânile 18 şi 22, deoarece inima bebeluşului din pântecele mamei este într-un procent mare în forma ei finală de formare.
16:10
PN spune că este conștient că are un rating jos, dar speră să acumuleze necesarul de voturi pentru a trece în noul Parlament din bazinul alegătorilor indeciși. Cel puțin asta spune vicepreședintele Partidului Nostru, Dumitru Ciubașenco. Tot el a precizat că PN va merge în alegeri fără Usatîi pe lista de partid, întrucât el nu va putea depune actele pentru a se înregistra drept candidat în circumscripția sa. 
16:00
Ambiguitate este în continuare cuvântul care caracterizează cel mai bine situaţia din Catalonia. Ultimatumul lansat de Madrid pentru Barcelona a expirat. Premierul catalan trebuia să spună dacă renunţă sau nu la orice intenţie de a declara independenţa regiunii. A preferat însă să trimisă o nouă scrisoare către guvernul central, în care perspectivele nu par a se clarifica.
15:30
Moș Sava este unul dintre proprietarii pensiunii rurale „Casa de sub Stâncă” -  cel mai în vârstă dintre ei. Are aproape 90 de ani și l-am găsit la gura beciului, acolo unde desciorchina porumb pentru găini.
14:50
Mișcarea Civică Tinerii Moldovei va împărți o mie de cărți gratuite trecătorilor de pe strada pietonală din centrul Chișinăului, în această duminică. Startul evenimentului unic în Republica Moldova se va da la ora 13:00 și va continua până vor fi epuizate toate cărțile.
14:50
Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi într-o ședință specială pentru a aproba sesizarea adresată Curții Constituționale privind constatarea circumstanțelor pentru instituirea interimatului funcției de Președinte al Republicii Moldova în cazul desemnării ministrului Apărării.
Acum 8 ore
14:30
Un copil de 10 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut duminică în Cascada Niagara, în partea canadiană, la ora locală 16.30, informează site-ul Ouest-france.fr, preluat de Agerpres.
14:00
Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, vine cu o reacție la decizia de astăzi a Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău de a nu-l înregistra în calitate de participant la referendum.  „Tovarășii ăștia (PSRM, PCRM, PDM, PPEM și alții) vor să mă îngroape, ca primar cel puțin. Bun, îngropați-mă dacă puteți, dar de ce nu luați „mortul” la înmormântare? De ce vă este frică? De unde atâta frică?”, a întrebat Chirtoacă. 
13:50
Un proiect care se află în discuții deja al doilea an și care permite spitalelor private să trateze bolnavii de cancer a ajuns, într-un final, în Parlament. În timp ce unii deputați au fost de partea autorii, susținând că bolnavii de cancer au nevoie de o alternativă pe lângă tratamentul de la Institutul Oncologic, alții, cum ar fi socialistul Vladimir Odnostalco, a sugerat să se perfecționeze și să se extindă Institutul Oncologic. 
13:30
Instanța de judecată a dispus astăzi sesizarea Curții Constituționale pe cauza fostului deputat Chiril Lucinschi bănuit de spălare de bani. Decizia a venit ca urmare a solicitării avocaților care au invocat excepție de neconstituționalitate în articolul 243 din Codul Penal al Republicii Moldova. În același timp, instanța a respins solicitarea de suspendare a cauzei penale ca fiind neîntemeiată. Fostul parlamentar, dar și avocata acestuia spune că decizia este una ilegală.
13:30
Lacul Baikal, una dintre bijuteriile acvatice ale Siberiei, trece în prezent prin cea mai gravă criză ecologică din istoria recentă, avertizează experții în mediu. Lacul Baikal deține o cincime din apa dulce la nivel mondial și este considerat o minune a naturii, de o „valoare excepțională pentru știința evoluționistă”, care merită să fie inclusă pe lista UNESCO, scrie cotidianul The Guardian.
13:00
Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, spune că refuzul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău de a-l înregistra pe Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendum este ilegal. Totuși, potrivit lui Ghimpu PL va cere ca tot Chirtoacă să reprezinte partidul în campania pentru plebiscit. 
13:00
Liderul partidului „Casa noastră - Moldova”, Grigore Petrenco, a primit azil politic în Germania, scrie Newsmaker. Politicianul a primit înștiințarea pe 18 octombrie, după ce a părăsit Moldova în secret în luna august curent. 
Acum 12 ore
12:20
Ambiguitate este în continuare cuvântul care caracterizează cel mai bine situaţia din Catalonia. Ultimatumul lansat de Madrid pentru Barcelona a expirat. Premierul catalan trebuia să spună dacă renunţă sau nu la orice intenţie de a declara independenţa regiunii. A preferat însă să trimisă o nouă scrisoare către guvernul central, în care perspectivele nu par a se clarifica.
12:20
Un smartphone pliabil, cu două ecrane, unite printr-un fel de balama, a fost lansat pe piaţă de chinezii de la ZTE. Ambele display-uri sunt la fel de mari, au o diagonală 5.2 inchi şi o rezoluţie full HD. Ecranul principal poate fi folosit singur sau împreună cu cel secundar, scrie digi24.ro.
11:50
Revista pentru călătorii „Condé Nast Traveler” a realizat un top al celor mai bune hoteluri din lume pentru anul 2017. O listă de 25 hoteluri a fost compilată prin intermediul voturilor a circa 300.000 de cititori. Pe primul loc s-a situat un hotel din Irlanda.
11:30
Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, nu a fost înregistrat ca participant la referendumul de demitere a sa. Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a respins solicitarea edilului înregistrată la 13 octombrie curent. 
11:20
Ora de iarnă se aplică, în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie. Astfel, în noaptea de 28 spre 29 octombrie 2017, ora 04:00 devine ora 03:00. 
11:01
Doi tineri pe skateboard și un cățel din bronz vor motiva chișinăuienii să facă sport. Petru Glavan - câștigătorul concursului „Cai verzi pe pereți”, organizat de K-Lumea la Festivalul IA Mania, va instala în parcul „Valea Morilor” o lucrare ce se înscrie în proiectul „Sculpturi care te privesc în ochi”, scrie EA.md. 
11:00
Înainte de a trece la examinarea ordinii de zi, deputații au recurs la deja obișnuitele replici, numite „de procedură”. În timp ce Mihai Ghimpu cerea audierea președintei CEC, Alina Russu, în cazul lui Dorin Chirtoacă, Vladimir Voronin a venit cu o „propunere mai serioasă”: să nu trecem la ora de iarnă.
10:50
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat Decretul de promulgare a legii cu privire la tichetele de masă. Acesta urmează să fie publicat mâine în Monitorul Oficial. Anterior, șeful statului a respins proiectul întorcândul Parlamentului pentru reexaminare. 
10:40
Fracțiunea socialiștilor din Parlament au cerut astăzi audierea, pe data de 26 octombrie, a ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. O premisă pentru audieri ar fi niște încălcări financiare pe care socialiștii i-ar fi descoperit la Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Democrații s-au arătat de acord, de principiu, însă au subliniat că ministrul ee nouă în funcție și are nevoie de timp să se pregătească la subiect.
10:10
Fostul președinte al României Traian Băsescu spune că cine încearcă astăzi să promoveze ideea statutului de neutralitate pentru Republica Moldova vine cu mesaje false. Potrivit lui, bătălia pentru a deține influența în regiune între Federația Rusă și Occident va exista și de acum încolo. 
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.