In the first half of the year 2017, over $22 million were attracted to free economic zones

Moldova.org, 12 august 2017 12:26

In the first half of this year, $22.1 million were invested in free economic zones. The total volume of investments in the free economic zones starting July 1, summed up to USD 305.3 million, 26.5% more than on July 1, 2016. In January-June 2017 the total volume of net sales of industrial production increased by […] The post In the first half of the year 2017, over $22 million were attracted to free economic zones appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 12 ore
17:50
O delegaţie a Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Rusiei Rosselhoznadzor va sosi pe 18 decembrie în Republica Moldova pentru a inspecta depozitele frigorifice în care sunt păstrate fructele în vederea extinderii listei companiilor autorizate să exporte pe piața rusă, transmite moldpres.md. Experții vor veni la Chișinău la invitația Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa […] The post Rosselhoznadzor va inspecta depozitele frigorifice din Moldova, destinate fructelor appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
15:40
Basarabeanca Ana Munteanu a câștigat marele trofeu „Vocea României” si premiul in valoare de 100.000 de euro. După ce a câștigat competiție, Ana Munteanu și-a lansat prima piesă. Single-ul se numește „Măști” și poate fi ascultată pe Youtube. „Le mulţumesc tuturor oamenilor care au avut încredere în vocea Anei şi tuturor celor care au votat. Prima piesă […] The post Ana Munteanu, câștigătoarea „Vocea României”, și-a lansat prima piesă appeared first on Moldova.org.
13:31
Autorităţile din Găgăuzia au majorat de două ori indemnizaţiile unice regionale achitate la naşterea unui copil. O decizie în acest sens a fost luată ieri de către executivul autonomiei, transmite moldpres.md. Potrivit hotărârii, începând cu 1 ianuarie 2018, la naşterea primului copil se va plăti o mie de lei, iar pentru al doilea şi următorii […] The post Au crescut indemnizaţiile unice regionale la naştere în UTA Găgăuzia appeared first on Moldova.org.
13:01
Liderii partidelor europene de extremă dreapta, printre care lidera Frontului Naţional francez Marine Le Pen şi liderul Partidului Libertăţii din Olanda Geert Wilders, se întâlnesc astăzi în cadrul unei conferinţe controversate la Praga, Cehia. Poliţia cehă a întărit măsurile de securitate în oraş, unde sunt anunţate manifestaţii împotriva xenofobiei, informează agerpres.ro. Reuniunea este organizată la […] The post Liderii partidelor de extremă dreaptă se întâlnesc la Praga appeared first on Moldova.org.
12:01
În ajunul Crăciunului, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor vine cu unele sfaturi şi recomandări, cu scopul de a ajuta cumpărătorii să aleagă produse de calitate pentru masa de sărbătoare: Carnea Carnea să fie procurată în stare proaspătă numai în locuri autorizate: măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe. Temperatura de păstrare trebuie să fie […] The post Cum alegem produsele alimentare în prag de sărbători, sfaturi de la Agenția pentru Securitatea Alimentelor appeared first on Moldova.org.
10:50
  Primarul de Iaşi, Mihai Chirica, consideră că Unirea Republicii Moldova cu România trebuie să fie prevăzută în Constituţia română, prin stipularea faptului că Basarabia şi nordul Bucovinei sunt teritorii româneşti, relatează Adevărul Moldova. „Este dreptul nostru legitim să ne apărăm adevărul. De ce să-l ţinem sub preş? Dreptul legitim al României este să afirme că Basarabia […] The post Primarul de Iaşi: „În Constituţia României trebuie să fie prevăzut că Basarabia este teritoriul României” appeared first on Moldova.org.
09:30
Cu votul a 55 din totalul de 101 de deputați, Parlamentul a votat, în ședința de vineri, 15 decembrie, Legea bugetului de stat pentru anul 2018, în lectură finală. Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă, documentul a fost elaborat în baza prognozei dezvoltării economiei în anii 2018-2020, dar și a obiectivelor politicii […] The post Legea bugetului de stat pentru 2018, votată în lectură finală appeared first on Moldova.org.
09:10
Regele Mihai I va fi înmormântat astăzi, în Noua Catedrală din Curtea de Argeş. Ceremoniile vor începe dimineaţă, de la ora 10.25 cu o slujbă religioasă oficiată în Sala Tronului, de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Slujba de înmormântare va fi oficiată în Catedrala Patriarhală de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar slujba de înhumare în […] The post Regele Mihai I va fi înmormântat astăzi, în Noua Catedrală din Curtea de Argeș appeared first on Moldova.org.
08:01
Ana Munteanu, o adolescentă în vârstă de 16 ani, originară din Republica Moldova, din echipa lui Smiley, a câştigat sezonul şapte al emisiunii „Vocea României” şi marele premiu în valoare de 100.000 de euro. Este pentru prima dată în istoria competiției, când învinge un concurent originar din Republica Moldova. Ana Munteanu, în vârstă de 16 […] The post Superb! Ana Munteanu, o tânără de 16 ani din R.Moldova, a câştigat „Vocea României 2017″// VIDEO appeared first on Moldova.org.
Ieri
20:31
Cei mai mulți moldoveni au încredere, în continuare, în președintele Igor Dodon, liderul PAS, Maia Sandu și prim-ministrul Pavel Filip. Potrivit Barometrului Socio-Politic, realizat de IMAS, 36 la sută dintre cetățeni apreciază activitatea șefului statului cu note de 7-10. Cu toate acestea, popularitatea lui Dodon a scăzut considerabil. În iulie, fiecare al doilea participant la […] The post IMAS: Moldovenii au cea mai mare încredere în Igor Dodon, Maia Sandu și Pavel Filip appeared first on Moldova.org.
20:31
Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, reducerea numărului de viceprim-miniștri. Revizuirea structurii conducerii Guvernului are loc în contextul reformei executivului. La solicitarea premierului, în componența Guvernului urmează să se regăsească doi viceprim-miniștri, domeniile de competență ale cărora vor fi atribuite ulterior. Pentru facilitarea procesului decizional orientat spre realizarea priorităților de integrare europeană și […] The post În componența Guvernului se vor regăsi doar doi viceprim-miniștri appeared first on Moldova.org.
18:40
Refuzul lui Vladimir Putin de a pronunța în mod public numele lui Alexei Navalnîi, principalul său opozant politic, poate fi legat de relația existentă dintre președinte și fondatorul Fondului de luptă împotriva corupției, a declarat astăzi secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov citat de Paginaderusia.ro. ”Nu îi spune pe nume. Da, și […] The post Putin îl urăște atât de mult, că nici nu-i pronunță numele appeared first on Moldova.org.
18:10
Târgul de Crăciun, cu genericul „Acasă de Crăciun” este inaugurat la Chişinău. Acesta este amplasat în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin şi include cinci zone specifice: de poveste, de gheață, zona aventurii, a tradițiilor și a colindelor. În Zona de poveste, aflată în vecinătatea bradului, copiii vor sta de vorbă cu Moș Crăciun chiar în […] The post Inagurarea Târgului de Crăciun: Cel mai mare patinoar din țară, un carusel, dar și căsuțele din lemn aşteaptă vizitatorii //VIDEO appeared first on Moldova.org.
15:20
Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Acordul de împrumut și cel de grant cu Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova şi Memorandumul de înţelegere. Asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova, acordată de către Uniunea Europeană reprezintă o operaţiune de finanţare în valoare de până la 100 milioane euro, dintre care 60 milioane urmează […] The post Parlamentul a ratificat Acordurile cu UE privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
15:10
Primăria Chişinău a informat că în seara zilei de astăzi, 15 decembrie, vor fi organizate mai multe parcări temporare în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun”. Astfel, parcarea automobilelor va fi organizată după cum urmează. – str. Al. Pușkin, tronsonul cuprins între străzile 31 august 1989 – Veronica Micle, parcare destinată pentru automobilele Corpului Diplomatic; […] The post Util! Vor fi organizate parcări temporare, în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun” în centrul Chişinăului appeared first on Moldova.org.
15:01
Bogdan Zumbreanu a fost votat astăzi de Parlament la funcția de președinte al Centrului Național Anticorupție. Candidatura acestuia a fost votată de 60 de deputaţi din plenul Legislativului. Tot astăzi, noul director al Centrului Național Anticorupție a depus jurământul în faţa deputaţilor. De notat că în timp ce deputați din coaliţia de guvernare au salutat […] The post Bogdan Zumbreanu, votat de Parlament în funcția de şef al CNA appeared first on Moldova.org.
14:01
Autoritățile moldovenești au îndeplinit aproape toate condițiile pentru a beneficia de asistența macrofinanciară din partea UE, în valoare de 100 milioane de euro. Despre aceasta a anunțat speakerul Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul dezbaterilor din plenul Legislativului pe marginea acordului de finanțare cu UE. În timp ce deputaților le-au fost enumerate cele 28 de condiționalități […] The post Candu anunță că au fost îndeplinite aproape toate condițiile pentru asistența macrofinanciară din partea UE appeared first on Moldova.org.
13:40
Autoritățile moldovenești au îndeplinit aproape toate condițiile pentru a beneficia de asistența macrofinanciară din partea UE, în valoare de 100 milioane de euro. Despre aceasta a anunțat speakerul Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul dezbaterilor din plenul Legislativului pe marginea acordului de finanțare cu UE. În timp ce deputaților le-au fost enumerate cele 28 de condiționalități […] The post Candu anunță că au fost îndeplinite toate condițiile pentru asistența macrofinanciară din partea UE appeared first on Moldova.org.
12:31
La penitenciarul de tip spital din Pruncul a fost constatată moartea biologica a unui pacient, fără semne de violență. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, se afla la tratament în Penitenciarul nr.16-Pruncul, suferind de o maladie incurabilă. Imediat au fost informate rudele deținutului, organele procuraturii și Avocatul Poporului. Departamentul Instituțiilor Penitenciare exprimă condoleanțe rudelor […] The post Un nou deces la Penitenciarul nr.16-Pruncul appeared first on Moldova.org.
11:20
The post Cele mai importante momente și fotografii din viața regelui Mihai I appeared first on Moldova.org.
11:01
Un inspector superior al Biroului vamal Briceni, unul din cadrul Unităţii de control al Frontierei al SPF Otaci, precum şi doi şoferi de autocare vor fi trimişi în judecată. Aceasta după ce, în acţiunile inspectorilor, procurorii au reţinut comiterea infracţiunii de corupere pasivă, iar în ale şoferilor – corupere activă. Toţi patru au fost reţinuţi […] The post La Otaci, doi şoferi luau câte 10 lei de la pasageri pentru a urgenta controlul vamal. Cum funcţiona schema ilegală appeared first on Moldova.org.
10:40
Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a somat în scris instituțiile de învățământ să renunțe la instalarea mijloacelor de supraveghere video în sălile de studii. În acest sens, autoritatea a acordat un termen de 30 de zile pentru racordarea la aceste reguli. Totodată, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a informat […] The post Centrul pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal a somat universităţile să renunţe la camerele video din sălile de studii appeared first on Moldova.org.
09:20
Studentul care în 2015 şi-a înjunghiat doi colegi într-o cameră de cămin a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” a fost condamnat la închisoare pe viaţă, printr-o primă sentinţă dată de Judecătorii Tribunalului Iaşi. Suspectul l-a înjunghiat mortal pe Victor Nour, un tânăr originar din Chişinău, menționează jurnalul.ro. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată […] The post Studentul român care în 2015 și-a înjunghiat doi colegi, printre care un moldovean, condamnat pe viaţă appeared first on Moldova.org.
08:50
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs vineri dimineaţa în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la ora locală 5:24, potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), anunţă Agerpres. Seismul a avut loc la o adâncime de 127,4 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (43 kilometri), Odobeşti (51 […] The post Cutremur cu magnitudinea 3,5 în judeţul Vrancea appeared first on Moldova.org.
08:41
O delegaţie a Autorităţii pentru Alimentaţie şi Medicamente din Arabia Saudită efectuează o vizită de documentare de 10 zile în Republica Moldova în eventualitatea derulării importului de produse de origine animală din ţara noastră. Astfel, reprezentanţii Autorităţii urmează să se documenteze asupra derularea procesului şi măsurările de control întreprinse de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor […] The post Saudiţii, interesaţi de importul de produse de origine animală din Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:01
Astăzi, 14 decembrie, Centrul pentru Jurnalism Independent a desfășurat cea de-a 23-a ediția a Galei de decernare a premiilor “Jurnaliștii anului 2017”. Prezentăm mai jos lista câștigătorilor, pe fiecare categorie: Editorial: Elena Cioina, platfora e-sanatate.md; Investigație Jurnalistică: Ziarul de Gardă; Iurie Sănduță, RISE Moldova Reportaj TV: Liuba Șevciuc, RISE Moldova; Alexandru Popescu, Radio Europa Liberă; […] The post Au fost decernate premiile “Jurnaliștii anului 2017” appeared first on Moldova.org.
18:40
Președintele Igor Dodon refuză să declare ziua de sâmbătă, 16 decembrie, Zi de doliu național în memoria Regelui Mihai al României. “Președintele Republicii Moldova nu consideră că e cazul ca Republica Moldova să declare zi de doliu ca urmare a decesului unui conducător sau monarh al altui stat”, a scris pe pagina sa de Facebook […] The post Igor Dodon refuză să declare 16 decembrie Zi de doliu național appeared first on Moldova.org.
18:01
Un permis de conducere, perfectat ilegal cu 50 de euro în regiunea transnistreană, a fost depistat și reținut de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni. Titularul documentului falsificat le-a declarat poliţiştilor de frontieră că permisul a fost folosit doar pe teritoriile țărilor europene, unde era încadrat în câmpul muncii. Astfel, astăzi, 14 decembrie., […] The post Șmecherie, depistată la frontieră. Ce ascundea în maşină un bărbat din Tiraspol care venea de peste hotare appeared first on Moldova.org.
17:10
Cel de-al şaptelea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în Misiunea KFOR, la 2 iunie 2017, a revenit în Republica Moldova. Contingentul, format din 40 de militari, a fost întâmpinat de conducerea Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale, militari şi rude, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul instituţiei. La eveniment, ministrul Apărării Eugen Sturza a declarat […] The post Contingentul KFOR-7 a revenit acasă appeared first on Moldova.org.
16:50
Sesiunea de toamnă a Parlamentului se va încheia pe data de 22 decembrie 2017. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Biroului permanent, care va propune plenului Parlamentului hotărârea pentru aprobare. Tot astăzi, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului pentru perioada 15-22 decembrie 2017. ”Agenda Parlamentului […] The post Sesiunea de toamnă a Parlamentului se va încheia la 22 decembrie appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.