Deținutul din Penitenciarul din Goian, care a fugit astăzi, reținut într-un taxi

Moldova24, 17 iulie 2017 21:41

Deținutul din Penitenciarul nr.10-Goian, anunțat în căutare astăzi, 17 iulie 2017, a fost reținut în jurul orei 19:30, în urma unor măsuri ample de căutare, desfășurate de către angajații sistemului penitenciar și colaboratorii de poliție. Fugarul a fost reținut în timp ce se deplasa într-un taxi în direcția satului Varnița, raionul Anenii Noi. Deținutul, în vârstă de 23 de ani, era condamnat la doi ani privațiune de libertate, pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, ce a cauzat din imprudenţă o vătămare medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, săvârşită în stare de ebrietate. The post Deținutul din Penitenciarul din Goian, care a fugit astăzi, reținut într-un taxi appeared first on Moldova 24.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova24

Acum 2 ore
17:45
Orice apariție publică a Maiei Sandu și Andrei Năstase este privită cu atenție de public. Iar unele devin subiecte de glume virale pe internet, din cauza competiției dintre cei doi politicieni. Nu a fost o excepție nici cazul de astăzi, când Maia Sandu și Andrei Năstase au citit discursuri în fața monumentului dedicat regretaților Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Internauții le-au ignorat mesajul, dar nu au putut trece cu vederea că Maia Sandu avea o lavalieră mare, în timp ce la Andrei Năstase aceasta era mică. Și avalanșa de glume nu a mai putut fi oprită. Vedeți mai jos câteva dintre ele: sursa: politics.md The post Glume pe seama lavalierelor lui Andrei Năstase și a Maiei Sandu: Năstăsică – lavalieră mică (FOTO) appeared first on Moldova 24.
Acum 8 ore
12:30
Primăria municipiului Chișinău informează că timp de 3 zile (25.09. - 28.09.2017), pe unele străzi din Capitală, dar și în satul Bubuieci, va fi sistată livrarea gazelor naturale către consumatorii casnici, non-casnici și agenții economici. Sistările anunțate de către SRL "Chișinău-gaz" - Operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale, sunt impuse de efectuarea unor lucrări planificate (de înlocuire a dispozitivelor de închidere cu d-65 mm la conducta de gaze naturale) la intersecția str. Uzinelor - str. Industrială. Lista străzilor unde va fi sistată livrarea gazelor naturale către consumatorii casnici, în legătură cu executarea lucrărilor planificate:25 - 28 septembrie 2017 The post Se închide gazul pe anumite adrese din Capitală și Bubuieci appeared first on Moldova 24.
12:00
În urma ploilor cu grindină înregistrate pe 21 septembrie, mai multe localități din țară au fost afectate. Angajații Serviciului Situații Excepționale au intervenit pe parcursul zilei de astăzi la lichidarea consecințelor în localitatea Olișcani, raionul Șoldănești. Grindina a deteriorat acoperișul gimnaziului, iar pompierii au folosit autoscara pentru a schimba foile de ardezie. Echipe de salvatori au contribuit la reparația acestuia pentru ca procesul de studii a elevilor să nu fie întrerupt. Conform datelor operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  vântul și grindina a distrus o parte din acoperișul spitalului din localitate Olișcani, iar în satul Cobâlea peste 270 foi de ardezie din sectorul locativ au fost deteriorate. Mai mult, condițiile climaterice nefavorabile a afectat și 50 ha de livezi. Tot ploaia cu grindină a făcut ravagii în unele localități din raioanele Florești și Telenești, unde Comisiile pentru Situații Excepționale. The post Salvatorii au intervenit la lichidarea consecințelor ploilor cu grindină appeared first on Moldova 24.
Acum 12 ore
09:15
Liderul PPDA, Andrei Năstase este acuzat că îngrădește libertatea presei din Moldova. Acuzația vine de la Societatea Ziariștilor din România, care va sesiza și forul internațional de specialitate. Denunțul făcut de liderul partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” împotriva ziarului Timpul și a portalului Deschide.md a stârnit reacții între jurnaliștii din România, Aceștia au calificat gestul politicianului drept un atac asupra independenșei presei, dar și o formă de presiune menită să afecteze buna funcționare a celor 2 instituții. „Societatea Ziariștilor din România a luat act cu surprindere și îngrijorare de declarațiile președintelui Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, domnul Andrei Năstase la adresa portalului de știri Deschide.md și a ziarului Timpul de dimineașă. Societatea Ziariștilor din România consideră aceste afirmații făcute de președintele PPDA în cadrul unei așa zise scrisori deschise ca fiind un atac la adresa independenței presei și o formă de presiune menită să afecteze buna funcționare a celor două instituții mass-media. Atragem atenția domnului Andrei Năstase că astfel de acțiuni sunt străine spiritului democrației pe care domnia sa declară că îl susține. Societatea Ziariștilor din România va sesiza Federația Internațională a Jurnaliștilor și alte instituții europene asupra acestor presiuni inacceptabile la care sunt supuși colegii noștri din Republica Moldova”, se spune în comunicatul emis de instituție. Reamintim că astăzi liderul PPDA a depus un denunț împotriva ziarului Timpul și a portalului Deschide.md la Ministerul de Externe și cel al Românilor de Pretutindeni din România „în legătură cu prestația instituțiilor de presă din Republica Moldova finanțate de contribuabilii din România prin intermediul proiectelor desfășurate de Ministerul Românilor de Pretutindeni”. Recent și Maia Sandu a fost criticată de ONG-uri media din Moldova pentru atacurile la adresa jurnaliștilor. The post După Maia Sandu, și Andrei Năstase este acuzat că îngrădește libertatea presei! Societatea Ziariștilor din România i-a adresat o scrisoare cu critici dure appeared first on Moldova 24.
Acum 24 ore
20:30
Un avion ucrainean de mici dimensiuni care trebuia să aterizeze vineri seara pe aeroportul Băneasa a dispărut de pe radar. Avionul a decolat din Alexandropolis, nordul Greciei, şi urma să ajungă la Bucureşti. Avionul a dispărut de pe radare când încă se afla în spaţiul aerian elen, într-o zonă muntoasă, scrie antenatal. ro. De pe aeroportul din Grecia au decolat două avioane de mici dimensiuni, însă unul dintre ele a ajuns la Bucureşti, dar nu se ştie exact unde a dispărut cealaltă aeronavă. Autorităţile elene au declanşat căutările, la fel şi cele bulgare. Și autoritățile române au intrat în alertă, dar se presupune că nu deasupra ţării noastre a dispărut aeronava. UPDATE // 19:41 // Presa elenă scrie că avionul cu doi piloţi la bord s-a prăbuşit la puţin timp după decolare la graniţa greco-bulgară. Un fermier a găsit resturile într-o zonă muntoasă, în Kerasia, informează Observator. TV. UPDATE // 20.15 //  Potrivit site-ului de ştiri Star.gr, resturi ale fuselajului avionului ultrauşor au fost găsite de un localnic la nord de localitatea elenă Komotini, la câţiva kilometri de frontiera Greciei cu Bulgaria. Autorităţile elene au mobilizat un elicopter Puma pentru căutarea avionului ultrauşor, iar, după semnalarea prăbuşirii aparatului, au fost mobilizate echipe terestre, transmite RomaniaTV. Net. The post ALERTĂ! Un avion care trebuia să aterizeze în România A DISPĂRUT de pe radare appeared first on Moldova 24.
Ieri
18:30
Un ofiţer de investigaţii din cadrul Secţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului de poliţie Centru a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi CNA. Poliţistul este bănuit că ar fi înlăturat probe din dosarul contravenţional pornit în privinţa unui agent economic, specializat în jocuri de noroc. Astăzi, în urma acţiunilor de urmărire penală, poliţistul a fost reţinut, iar pe fapta descrisă mai sus au fost iniţiate două cauze penale - pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. În prezent, ofiţerul se află în custodia CNA, cazul fiijnd cercetat de Procuratura Anticorupţie. În anul 2016, 49 de poliţişti au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor, fiind suspectaţi de comiterea actelor de corupţie. În anul current, au fost documentate 18 cazuri ce vizează angajaţi ai poliţiei. The post CNA a reținut un ofiţer de investigaţii din cadrul IP Centru appeared first on Moldova 24.
17:30
Primăria municipiului Chişinău informează că sâmbătă, 23 septembrie 2017, între orele 7.00 - 18.00, va fi sistată circulaţia rutieră pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt în perimetrul străzilor Al. Puşkin - Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, în legătură cu organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a competiţiilor sportive. În context, în perioada de referință, circulaţia transportului public va fi organizată după cum urmează. Troleibuzele: •        ruta nr. 30 - va circula de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Vasile Alecsandri, str. București, str. Al. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; rutele nr. 4, nr. 5, nr. 8, nr. 22 și nr. 28 - vor fi redirecționate pe str. București, în ambele direcții. Autobuzele: ruta nr. 5 - va circula de pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni pe str. 31 August 1989, str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit.rutele nr. 9, nr. 11, nr. 17, nr. 46 și nr. 122 - vor fi redirecționate pe str. București, în ambele direcții. The post Sâmbătă, va fi închisă circulația pe bd.Ştefan cel Mare din Chișinău appeared first on Moldova 24.
16:45
Meteorologii au emis un nou cod galben de descărcări electrice, vijelie și averse puternice. Avertizarea este valabilă până astăzi, la orele 23, pentru raioanele din nordul și centrul țării. În intervalul menționat se prevăd descărcări electrice însoțite de ploi de scurtă durată, izolat averse puternice și vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s. The post METEO // Astăzi – cod galben de ploi, vânt și descărcări electrice appeared first on Moldova 24.
13:45
Patru persoane au murit și aproape 20 erau căutate de autorități vineri după naufragiul unei bărci care transporta imigranți în Marea Neagră, în largul coastelor Turciei, conform agenției proguvernamentale Anadolu, citate de AFP. Treizeci și opt de imigranți au fost salvați în cursul dimineții, iar căutările continuă pentru alte 15-20 de persoane, conform Anadolu. Naufragiul a avut loc la circa 60 de mile marine de Kefken, în nord-vestul Turciei, a precizat agenția privată de presă Dogan, adăugând că originea și destinația ambarcațiunii de pescuit nu sunt cunoscute deocamdată. Nici naționalitate imigranților aflați la bordul ambarcațiunii nu este cunoscută pentru moment, citează Agerpres.ro. The post O ambarcațiune cu imigranți a naufragiat în Marea Neagră: Patru morți și 20 de persoane – în căutare appeared first on Moldova 24.
13:30
Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au prevenit o tentativă de contrabandă cu substanțe psihotrope de tip Ecstasy, care urmau a fi introduse în țară prin intermediul coletelor poștale. Pe acest caz a fost reținut destinatarul coletului în care au fost depistate drogurile - un locuitor al raionului Călărași, în vârstă de 23 de ani. Angajații postului vamal Chișinău 4 (Poșta) au depistat 30 de comprimate de culoare portocalie, care erau ascunse într-un colet expediat din Germania. Conform expertizei, comprimatele depistate fac parte din categoria substanțelor psihotrope de tip MDMA (Ecstasy). Ulterior, în cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație desfășurate de ofițerii serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii, a fost efectuată o livrare controlată a coletului respectiv, care s-a soldat cu reținerea în flagrant delict a suspectului. De asemenea, urmare a perchezițiilor operate la domiciliul acestuia, organele de anchetă au depistat alte 4 comprimate, precum și mai multe ambalaje care conțineau substanță de origine vegetală, asemănătoare marijuanei. Conform procedurii, suspectul au fost reținut pe un termen de 72 de ore, fiind cercetat pentru contrabandă în proporții deosebit de mari, infracțiune pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani. The post Droguri ascunse într-un colet expediat din Germania. Era destinat pentru un tânăr din Călărași appeared first on Moldova 24.
12:30
Primăria municipiului Chişinău informează că în zilele de sâmbătă şi duminică, în perioada 23 septembrie 2017 (ora 14.00) - 24 septembrie 2017 (ora 14.00) va fi sistată circulaţia rutieră pe str. Gh. Asachi, intersecţie cu str. Mitropolit Gurie Grosu, în legătură cu executarea lucrărilor de reparaţie capitală a reţelelor termice. Circulaţia transportului public va fi organizată după cum urmează. Ruta de troleibuz nr. 5 - va fi suspendată; Traseul rutelor de troleibuz nr. 3, nr. 10 şi nr. 24 se scurtează până la str. A. Mateevici; Traseul rutei de troleibuz nr. 13 - se scurtează până la Piaţa „Pan Halippa"; Traseul rutei de troleibuz nr. 2 - se modifică după cum urmează: de la bd. Traian pe bd. Dacia, viaduct, str. Ciuflea, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. A. Mateevici, str. Vasile Alecsandri, şos. Hânceşti, str. Mioriţa, str. Grenoble, bd. Traian; Traseul rutei de autobuz nr. 11 şi rutelor de microbuz nr. 120, nr. 116, nr. 124, nr. 169, nr. 178 şi nr. 192 - se modifică după cum urmează: de la str. Gh. Asachi pe str. V. Korolenko, str. N. Testemiţeanu, str. Ion Inculeţ, str. Ismail şi în continuare pe traseul stabilit. Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară. The post Traficul rutier pe strada Gh. Asachi din Capitală, SUSPENDAT. Vor avea loc lucrări appeared first on Moldova 24.
11:15
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a trei persoane, cetățeni ai Statului Israel. Potrivit PCCOCS, aceștia asigurau intrarea, şederea sau ieşirea de pe teritoriul Republicii Moldova a persoanelor care nu sunt nici cetăţeni, nici rezidenți ai acestui stat. Urmărirea penală a fost începută în noiembrie anul trecut. Conform materialelor cauzei penale s-a constatat că, din 2014 până pe 07 iunie 2017, contra sumelor de bani cuprinse între 500 şi 1700 Euro pentru fiecare persoană, au asigurat obţinerea frauduloasă a permiselor de şedere pe teritoriul RM pentru cetăţenii Statului Israel sosiţi în Moldova la studii universitare. În cadrul urmăririi penale, în comun cu ofițerii Biroului Migrației și Azil al MAI, au fost documentate 268 de episoade privind obţinerea frauduloasă a permiselor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova. În prezent, persoanele învinuite sunt în arest preventiv. În cazul în care vor fi găsite vinovate, persoanele implicate în săvârșirea infracțiunii de organizarea migrației ilegale, riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 5 la 7 ani. The post Trei cetățeni din Israel vor compărea în instanță. Și-au pus pe roate o „afacere” în Moldova appeared first on Moldova 24.
10:45
Analistul politic Anatol Țăranu scrie pe o rețea de socializare că l-a amuzat postarea lui Vasile Năstase, fratele liderului PPDA, Andrei Năstase. Analistul îi dă asigurări că nu este impus de nimeni ce și unde să vorbească și că el singur alege posturile TV la care să participe. „Nu sunt prins de nimeni, sunt liber ca nici odată în cuget și exprimare! Sunt atât de liber încât singur decid la care TV să merg și ce anume să spun în comentariile mele. Regret că în campania prezidențială am tăcut și, din considerente de falsă solidaritate cu cauza partidei pro europene, am asistat tacit la jocul stupid al veleităților unor lideri, fapt ce a adus la determinarea unicului candidat al dreptei doar cu o săptămână înainte de alegeri. Maia Sandu a acumulat 48 la sută din sufragiu fără a face efectiv campanie electorală”, a scris Țăranu pe Facebook. În postarea sa, Anatol Țăranu spune că este indezirabil la Jurnal TV, pe motiv că l-a criticat pe unul din stăpânii televiziunii. „Știu că am devenit indezirabil la Jurnal TV după ce într-o emisiune l-am criticat pe unul din stăpânii de facto ai televiziunii, pentru mișcări de aliere cu stânga antieuropeană și acțiuni ostile unioniștilor. Uneori am ușoara senzație că complexul intolerantului și atotștiutorului Roșca se reîncarnează în văzul tuturora în figura unui autoproclamat lider al protestelor în derivă, care încă nu a câștigat nici o luptă politică notabilă, dar deja își asumă privilegiul de a da sentințe fără recurs. Cât mă privește, deloc nu sunt fascinat cu atât mai mult frustrat de această umflare în pene al unor moralizatori de duzină”, a mai scris analistul. The post Analistul Anatol Țăranu, indezirabil la Jurnal TV pentru că l-a criticat pe unul din „stăpânii” televiziunii appeared first on Moldova 24.
10:45
Inspectoratul Național de Patrulare atenționează șoferii și pietonii să manifeste maximă prudență și atenție la trafic în condițiile în care Serviciul Hidrometeorologic a emis ploi în întreaga țară. INP recomandă șoferilor: – să mărească distanţa de siguranţă în mers; – să utilizeze luminile de întâlnire; – să evite efectuarea manevrelor în trafic – depăşiri; – să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare; – să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta asigură o vizibilitate foarte bună; – să fie siguri că au în bună stare de funcţionare ştergătoarele, instalaţia de climatizare şi dezaburire. De asemenea, INP atenționează pietonii să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă. Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite. Din cauza stării vremii, angajații INP activează în mod sporit întru asigurarea circulației rutiere și siguranța cetățenilor. The post INP atenționează șoferii! Aveți grijă cum conduceți pe timp de ploaie appeared first on Moldova 24.
10:30
Individul ce apare în imagini este căutat de către ofiţerii de investigaţii ai Poliţiei Capitalei, fiind suspectat că ar fi atacat o femeie în vîrstă de 53 de ani în scara blocului şi ar fi deposedat-o de geanta în care se aflau actele personale şi bani. Incidentul a avut loc în noaptea de 17 septembrie pe str. Independenţei din sectorul Botanica. Astfel, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru jaf, în cadrul căreia sunt desfăşurate acţiuni speciale de investigaţii, privind identificarea şi reţinerea suspectului. Cetăţenii care l-au recunoscut, sunt rugaţi să comunice informaţiile la numerele de contact: 0 78 223 644 / 0 69 060 105. Confidenţialitatea surselor de informare este garantată. Conform legislaţiei penale în vigoare, făptaşul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 ani până la 7 ani. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/09/video-s.mp4 The post Căutat! Ar fi atacat și jefuit o femeie în scara unui bloc de la Botanica (VIDEO) appeared first on Moldova 24.
09:45
Liberalul Oleg Ogor pleacă din fracțiunea parlamentară, dar și din PL. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare. În postarea sa, Ogor afirmă că vârful Partidului Liberal s-a „devalorizat” și că liderii PL încurcă politica partidului cu interesele proprii. „Constat, cu mare regret, că acele cauze pentru care pledez s-au devalorizat total la vârful Partidului Liberal. Liderii Partidului Liberal încurcă politica partidului, iar până la urmă a ţării, cu propriile interese. Raţiunea a fost înlocuită cu emoţiile, iar argumentele logice – cu bâlbîeli în spaţiul public. Un astfel de comportament al conducerii formaţiunii distruge şi acel gram de încredere, ce a mai rămas în privinţa Partidului Liberal. Din aceste considerente, anunţ că, începând de astăzi, renunţ la calitatea de membru al fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal şi părăsesc rândurile acestui partid”, a scris Ogor pe Facebook. Oleg Ogor mai spune că va activa în calitate de deputat neafiliat. Totodată, el mai susține că și alți membri PL sunt nemulțumiți de conducerea PL și de principiile după care se conduce. „Recomand celor, care vor încerca să mă acuze, să nu caute vinovaţi în altă parte, pentru că ei sunt chiar la vârful Partidului Liberal. Ştiu care este starea de spirit al multor membri ai Partidului Liberal şi ştiu, ce cred ei despre modul în care formaţiunea se tratează ca „Partidul sunt Eu”. Este un principiu leninist, care nu are ce căuta într-o societate democratică şi într-un partid liberal”. Amintim că, ieri, în cadrul ședinței Parlamentului, deputatul Iurie Dîrda a anunțat că părăsește rândurile PL pentru că nu mai crede în viitorul formațiunii. The post Încă un liberal PLEACĂ din partid. Oleg Ogor dă de înțeles că „peștele de la cap se strică” appeared first on Moldova 24.
08:15
Doi cetățeni moldoveni, în vârstă de 25 și respectiv 42 de ani, sunt cercetați penal după ce vameșii de la Cahul au depistat în autoturismul, la bordul căruia se aflau, mai multe loturi de produse anabolizante, care fac parte din categoria bunurilor restricționate, precum și ambalaje pentru acestea. Reținerea a avut loc azi-noapte, în jurul orei 01:45, în cadrul verificărilor dispuse în baza analizei de risc. Urmare a controlului fizic efectuat, vameșii au depistat 17 300 de comprimate și 1 848 de fiole cu substanță anabolizantă, de producție autohtonă, 13 500 de etichete autoadezive, 1 300 de cutii pentru ambalarea produselor farmaceutice, 2 200 de dopuri pentru recipiente și o trusă de laborator. Suspecții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, în privința acestora fiind inițiat un dosar penal, conform art. 248 alin. (5) lit. b,d) CP al RM, care prevede aplicarea unei pedepse sub formă de privațiune de libertate pe un termen de până la 10 ani. Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor figuranților implicați în schema de contrabandă documentată. The post FOTO // Tentativă de contrabandă cu anabolizante. Doi moldoveni, cercetați penal appeared first on Moldova 24.
08:00
Uniunea Europeană va realiza în Republica Moldova două proiecte în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro, care au drept obiectiv implementarea Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. Componentele principale ale acestora au fost prezentate de liderii proiectelor în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii. Primul proiect, ”Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA)”, are o durată de 24 luni și drept scop sporirea sensibilizării opiniei publice și a mediului de afaceri, precum și înțelegerea beneficiilor Acordului de Asociere/DCFTA integral implementat și participativ. Proiectul ”Sprijin pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova” va dura 36 luni și conține următoarele componente de bază - alinierea în continuare a structurilor naționale privind infrastructura calității și supravegherea pieței cu cerințele UE; îmbunătățirea aspectelor legate de competitivitatea sectorului privat; elaborarea planului de acțiune privind vizibilitatea și comunicarea în domeniul respectiv, precum și în implementarea diferitelor sale acțiuni de sensibilizare, comunicare și vizibilitate legate de infrastructura calității în contextul DCFTA. Ceremoniile de lansare ale ambelor proiecte sunt planificate pentru lunile octombrie și noiembrie 2017. The post UE va lansa două proiecte noi în Moldova în valoare de circa 5,5 milioane de euro appeared first on Moldova 24.
21 septembrie 2017
20:45
Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au reținut doi minori, care intenționau să traverseze clandestin frontiera de stat. Cei doi ar fi dispărut de acasă, din satul Neculaeuca, raionul Orhei, în data de 18 septembrie. Minorii au fost văzuți ulterior de locuitorii satului Crihana Veche, care au alertat oamenii legii. Noaptea, cu ajutorul autospecialei cu termovizor, cei doi au fost depistați la frontieră. În declarații, minorii, de 14 și 15 ani, și-au justificat intenția de a fugi din Moldova pe motiv că părinții tutelari îi maltratau. Cazul a fost transmis Inspectoratului de Poliție Orhei în vederea continuării cercetărilor și elucidării tuturor circumstanțelor. The post Doi copii din Orhei au dispărut de acasă acum câteva zile. Au fost prinși la frontieră (VIDEO) appeared first on Moldova 24.
19:30
Mai multe localități din țară au fost afectate în urma ploilor cu vânt puternic și grindină înregistrate în după amiaza zilei de astăzi. Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în raionul Florești, localitatea Cunicea, grindina a afectat peste 100 ha de livadă, iar în raionul Șoldănești au fost distruse 45 ha de livezi și 21 ha de soie. În satul Olișcani, vântul puternic a deteriorat acoperișul gimnaziului, iar mai multe case au rămas descoperite în localitatea Chersac, raionul Telenești. Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor, după evaluarea consecințelor. foto: dse.md / Facebook (Dorin Diaconu) The post Mai multe localități, bătute de grindină în această după-amiază (FOTO) appeared first on Moldova 24.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Noi detalii privind minciunile lansate de mama lui David Davitean (soacra interlopului Vitalie Proca), precum și avocatul său au fost scoase la iveală. Chiar dacă ambii au declarat la o conferință de presă că Davitean nu comunica deloc cu Vitalie Proca, o interceptare telefonică publicată proiectul de investigații Zeppelin demonstrează contrariul. Cei doi cumnați erau în relații apropiate inclusiv în 2013, când a fost făcută înregistrarea. Asta deși avocatul afirmă că Davitean s-a opus căsătoriei surorii sale cu Proca și că relațiile dintre cei doi erau tensionate. AUDIO publicat de Zeppelin Investigation. Din discuție reiese că, după ce a venit să-și ia fiul din Moldova, Proca a plecat și cu mai multe haine care aparțineau lui Davitean. Cel din urmă era supărat pe Proca pentru că l-a lăsat fără piese scumpe de vestimentație, dar a zis că nu se zgârcește să ajute oferindu-le. Pe parcursul discuției, Davitean l-a numit de mai multe ori „frate” pe Proca. Reamintim că în cadrul unei conferințe de presă, atât avocatul lui Davit Davitean, cât și mama acestuia și soacra lui Proca, Venera Gasparean, a declarat că cei doi nu comunicau și nu s-au întâlnit vreo dată. Soacra lui Proca și avocatul acesteia au ieșit la o conferință de presă în care au încercat să submineze investigația Zeppelin despre implicarea lui Renato Usatîi în comandarea atacului asupra bancherului Gherman Gorbunțov. Ei au scos la iveală că David Davitean, despre care jurnaliștii au scris că l-a însoțit la Moscova, este fiul, nu cumnatul său. Cei de la Zeppelin au venit cu o reacție și au scris pe Facebook că își asumă eroarea tehnică în legătură cu omonimul David Davitean, dar au precizat că au dreptul să îi judece cei ce nu mint. ”Credem că domnul avocat nu este în drept s-o facă, pentru că dumnealui însuși minte”. Sursa : evenimentul.md The post A fost publicată DOVADA că Vitalie Proca și cumnatul său erau în relații apropiate (AUDIO) appeared first on Moldova 24.
15:30
Un tânăr a fost arestat în noaptea de miercuri spre joi în cadrul anchetei cu privire la atentatul cu bombă artizanală comis vineri într-o garnitură de tren a metroului din Londra, ceea ce ridică la șase numărul persoanelor arestate în acest dosar, a anunțat poliția britanică, potrivit AFP. Tânărul de 17 ani a fost arestat în virtutea legislației antiteroriste în jurul orei locale 00:05 (23:05 GMT) la Thornton Heath, o suburbie din sudul Londrei, citează Agerpres. Suspecții se află toți în arest preventiv la o secție de poliție din sudul Londrei. Legislația antiteroristă britanică permite reținerea lor timp de 14 zile fără urmărire penală. Pe lângă adresa din Thornton Heath, perchezițiile continuă în două locuri din Newport, Țara Galilor, unde au fost arestați trei bărbați în vârsta de 25 de ani, 30 de ani și 48 de ani. Alte două operațiuni au avut loc în comitatul Surrey, la sud-vest de Londra, unde locuiau primii doi suspecți arestați. Un tânăr de 18 ani a fost arestat sâmbătă dimineața în zona de plecare a portului Dover, punct de tranzit spre celălalt mal al Canalului Mânecii, a doua zi după explozia unui dispozitiv artizanal, care — din fericire — a funcționat prost, într-o garnitură de tren în stația Parsons Green, la o oră de vârf vineri dimineață. Atentatul s-a soldat cu 30 de răniți. Potrivit presei britanice, acesta este un orfan irakian care locuise într-o casă din Sunbury-on-Thames, la aproximativ 20 kilometri de capitala britanică. În seara zilei de sâmbătă, un alt suspect, de 21 de ani, a fost arestat la Hounslow, într-o suburbie din vestul Londrei. Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat acest atentat, dar autoritățile britanice s-au arătat circumspecte. Atentatul din metroul londonez este al cincilea care a lovit Marea Britanie în ultimele șase luni. Treizeci și cinci de persoane și-au pierdut viața în atacurile anterioare. The post Poliția a reținut un al șaselea suspect în cazul atentatului de la metroul din Londra appeared first on Moldova 24.
12:30
Legile respinse de președintele Igor Dodon au fost revotate astăzi în cadrul ședinței speciale a Parlamentului. Deputații au votat repetat pentru aprobarea tuturor legilor incluse pe ordinea de zi de astăzi, care, ulterior, urmează a fi transmise șefului statului pentru promulgare. Printre legile revotate astăzi se numără: Legea cu privire la energetică, Legea cu privire la modificarea și completarea Codului Muncii, Legea cu privire la tichetele de masă, Legea cu privire la prevenirea cu combaterea terorismului, Legea cu privire la distincțiile de stat, Legea privind reforma Academiei de Ştiinţe. Potrivit art. 93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămîni, spre reexaminare, Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărîrea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea. The post ULTIMA ORĂ // Legile respinse de Dodon, revotate de Parlament appeared first on Moldova 24.
12:00
În această dimineață pompierii au fost alertați pentru a interveni de urgență într-un restaurant de pe strada Decebal din capitală. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri din sectorul Botanica. Potrivit salvatorilor, un tânăr în vârstă de 20 de ani și-a prins brațul din greșeală într-o mașină de tocat carne. Intervenția a durat mai puțin de 20 de minute. Bărbatul s-ar fi ales cu un traumatism minor și a suportat complicații. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI amintește că în situații de risc oamenii pot apela de urgență serviciul 901. The post Incident într-un restaurant de la Botanica // Un tânăr și-a prins mâna într-un tocător (VIDEO) appeared first on Moldova 24.
11:30
Poliţiştii au observat pe o stradă din sectorul Centru al Capitalei un automobil parcat suspect pe marginea drumului. La volanul mașinii se afla un taximetrist de 47 ani, care avea un comportament neadecvat, fiind suspectat de consum de droguri. Ulterior, oamenii legii au depistat în automobilul acestuia un pacheţel din polietilenă ascuns, în care se afla o substanţă vegetală necunoscută. Bărbatul a fost escortat la Inspectorat pentru audieri. Conform legislaţiei penale în vigoare, el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 13 000 lei sau închisoare de pînă la 2 ani. The post Poliția a depistat un taximetrist drogat pe o stradă din Capitală // FOTO appeared first on Moldova 24.
11:15
Persoanele ce apar în imagini sunt căutate de către poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuiţi că ar fi agresat sexual o tânără de 23 de ani. Incidentul a avut loc în data de 3 septembrie curent într-un bar din sectorul Botanica al capitalei. Poliţia Capitalei solicită cetăţenilor, care au recunoscut persoanele din imagine, să comunice informaţiile la numărul de telefon 0 69129504, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanţele cazului. Confidenţialitatea surselor de informare este garantată. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/09/video-tentativa-viol.mp4 The post O tânără a fost agresată sexual într-un bar din sectorul Botanica. Indivizii – în căutare // VIDEO appeared first on Moldova 24.
11:15
Deputații din fracțiunea Partidului Liberal au semnat un proiect de lege prin care cer demisia președintelui țării Igor Dodon și inițierea unui referendum. Anunțul a fost făcut de către liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul ședinței speciale de astăzi, care se desfășoară la Parlament. Dodon calcă prin străchini. Trebuie să-l ajutăm. Venim cu un proiect de lege pentru a-l suspenda pe Dodon din funcție și a organiza un referendum. Noi am semnat, vă îndemnăm să semnați și dvs”, a spus Ghimpu. Amintim că, astăzi la Parlament are loc o ședință specială în care vor fi revotate mai multe legi respinse de președintele Dodon. procedura de vot a fost fixată pentru ora 12.00. The post Liberalii cer demisia lui Dodon și organizarea unui referendum pentru că … „calcă prin străchini” appeared first on Moldova 24.
10:30
Parlamentul se convoacă în ședință plenară cu începere de la ora 10.00. Agenda propusă plenului va include mai multe legi trimise pentru reexaminare Parlamentului de către Președintele Republicii Moldova. Potrivit art.93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămîni, spre reexaminare, Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărîrea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea. La fel, în ședința de astăzi, Legislativul va dezbate și vota proiectul de lege pentru modificarea legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar care prevede majorarea cu 10% a salariilor de funcție. Potrivit proiectului, de majorare vor beneficia peste 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, se vor majora și salariile militarilor, polițiștilor, angajaților din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice, remunerarea cărora se efectuează în baza Rețelei tarifare unice. Fracțiunea parlamentară a PCRM a anunțat ieri că nu va participa le ședință pe motiv că este „uzurpare a puterii din partea autorităților”. The post LIVE // Ședință specială la Parlament. Pe agendă sunt legile respinse de Igor Dodon appeared first on Moldova 24.
10:00
Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut miercuri, 20 septembrie, o întrevedere cu noul şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. În cadrul întrevederii, liderul democrat și-a exprimat încrederea că relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană vor continua cursul ascendent. Ambasadorul european Peter Michalko s-a arătat deschis spre comunicarea cu factorii politici din Moldova, s-a interesat despre situaţia la zi a reformelor şi a reafirmat sprijinul Uniunii Europene pentru ţara noastră. De asemenea, şeful Delegaţiei Uniunii Europene a amintit că reforma administraţiei publice este o provocare pentru Moldova şi a încurajat ţara noastră să menţină ritmul implementării reformelor. Noul ambasadorul european la Chişinău, Peter Michalko, şi-a preluat mandatul la începutul lunii septembrie. Înainte de numirea în această funcţie, Peter Michalko a fost ambasadorul Slovaciei în Grecia. The post Liderul PD a avut o întrevedere cu noul ambasador european în Moldova. Peter Michalko a spus că este deschis spre comunicarea cu factorii politici din RM appeared first on Moldova 24.
09:00
Străzi inundate, mașini în derivă, acoperișuri smulse: uraganul Maria care acum amenință Republica Dominicană a devastat miercuri Puerto Rico, după ce în ajun a provocat pagube de proporții în insulele Guadelupa și Dominica precum și moartea a 10 persoane, relatează joi AFP. Potrivit Centrului American pentru Uragane (NHC), Maria a pierdut din intensitate redevenind în cursul zilei de miercuri uragan de categoria 2 pe o scară de la 1 la 5. Însă Republica Dominicană se pregătește joi de venirea acestui fenomen care ar urma să-și recapete forța la apropierea de această insulă. În Guadelupa, cel puțin două persoane au murit și alte două sunt date dispărute în mare după trecerea marți a uraganului Maria. Starea de "catastrofă naturală" va fi decretată sâmbătă a anunțat premierul francez, Edouard Philippe.  La aproape 15 km distanță, alte 7 persoane și-au pierdut viața în insula Dominica, răvășită de trecerea uraganului Maria. "Este greu de stabilit numărul morților, deocamdată sunt confirmate șapte victime", a declarat consilierul premierului insular, Roosevelt Skerrit. Imagini aeriene luate de AFP arată o parte din Dominica acoperită de resturi și moloz, mai ales de acoperișuri smulse. Un zbor de recunoaștere a permis Centrului pentru situații de urgență din Caraibe (CDEMA) să estimeze pagubele la între "70-80% din construcții", potrivit directorului centrului, Ronald Jackson. Pagubele provocate de Maria, care a lovit insula cu rafale de vânt de până la 250 km/h, sunt atât de mari încât guvernatorul Ricardo Rossello a cerut Casei Albe să declare Puerto Rico "zonă de dezastru", scrie Agerpres.ro. The post Uraganul Maria a provocat pagube de proporții și 10 morți la trecerea sa prin Caraibe appeared first on Moldova 24.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.