Dezbatere Norma RCA. ASF: Soferii cu daune vor plati cu pana la 80% mai mult pentru asigurarea masinii

XPRIMM, 17 iulie 2017 21:41

Autoritatea de Supraveghere Financiara a organizat luni, 17 iulie 2017, cea de-a doua sesiune a dezbaterilor publice pentru definitivarea Proiectului de Norma privind asigurarile auto din Romania, pentru aplicarea noului cadru al pietei asigurarilor dat de Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto - RCA.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de XPRIMM

Mai mult de 2 zile în urmă
16:41
Companiile de asigurari de pe piata locala trebuie sa oferteze si serviciul de decontare directa atunci cand vand polite RCA, insa achizitia acesteia este optionala pentru asigurat - care va achita un tarif suplimentar pentru aceasta clauza.
13:11
Siguranta rutiera presupune o educatie corespunzatoare, care trebuie sa inceapa in familie, la o varsta cat mai frageda, sa fie dezvoltata de-a lungul intregului ciclu scolar si desavarsita de catre instructorii auto, odata cu instruirea in vederea obtinerii permisului de conducere. Din pacate, sustine Costin TATUC - consultant si specialist in siguranta rutiera -, informatiile furnizate cursantilor de catre instructorii auto nu sunt actualizate.
12:56
Pompierii ISU Bucuresti-Ilfov au stins, in primul semestru din acest an, peste 900 de incendii si au acordat asistenta medicala de urgenta la mai bine de 33.000 persoane.
12:41
"Avem o frecventa mare de accidente, avem oameni indisciplinati in trafic si tot ce inseamna pretul politelor, despagubiri, dauna medie sunt legate de aceste incidente", a declarat Mihai TECAU, Presedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group, care a precizat ca este necesar sa creasca gradul de siguranta rutiera.
12:26
In primul semestru al anului curent, la nivel global, asiguratorii au platit daune provocate de catastrofele naturale in cuantum de 22 miliarde dolari, din care, circa trei sferturi (76%) reprezinta despagubiri suportate de asiguratorii din Statele Unite ale Americii, arata raportul "Global Catastrophe Recap: First Half of 2017 report" - publicat de AON Benfield.
10:11
La nici un an de cand a preluat coordonarea activitatii cancelariei lui Oliver BAETE, CEO-ul grupului ALLIANZ, Remi VRIGNAUD va prelua o noua functie, aceea de CEO al subsidiarei grupului german in Austria. Acesta urmeaza sa preia noua pozitie la data de 25 august dupa primirea aprobarilor necesare din partea Finanzmarktaufsicht - Autoritatea de Supraveghere a Pietelor Financiare.
09:56
Asiguratorul italian GENERALI a anuntat ca a incheiat un acord de vanzare a companiilor sale de asigurare din Columbia - GENERALI Seguros si GENERALI Vida - catre grupul german TALANX.
09:41
OMNIASIG Vienna Insurance Group, in colaborare cu Salvamont Rasnov si Asociatia Turistica pentru Natura OXIGEN, a demarat un amplu proiect de asigurare a Varfului Omu, considerat cel mai inalt punct locuit permanent din Romania.
09:41
Consiliul Concurentei din Bosnia a anutat ca a aprobat preluarea integrala a asiguratorului non-life VGT Osiguranje de catre GRAWE. "Achizitia majoreaza cota de piata a GRAWE pe segmentul de asigurari generale, dar nu conduce catre stabilirea unei pozitii dominante in piata".
20 iulie 2017
18:11
OMNIASIG Vienna Insurance Group, in colaborare cu Salvamont Rasnov si Asociatia Turistica pentru Natura OXIGEN, a demarat un amplu proiect de asigurare a Varfului Omu, considerat cel mai inalt punct locuit permanent din Romania.
17:56
La nici un an de cand a prealuat coordonarea activitatii cancelariei lui Oliver BAETE, CEO-ul grupului ALLIANZ, Remi VRIGNAUD va prealua o noua functie, aceea de CEO al subsidiarei grupului german in Austria. Acesta urmeaza sa preia noua pozitie la data de 25 august dupa primirea aprobarilor necesare din partea Finanzmarktaufsicht - Autoritatea de Supraveghere a Pietelor Financiare.
15:41
In cazul unui dezastru major in Romania, produs de unul dintre cele trei riscuri acoperite de asigurarea obligatorie a locuintei - cutremur, alunecari de teren sau inundatii din cauze naturale - PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale poate acorda despagubiri in valoare de 900 milioane euro.
13:11
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat inchiderea procedurii de redresare financiara a societatii CITY Insurance, insa a decis ca asiguratorul sa puna in aplicare a unui set de masuri, pentru o perioada de 6 luni.
12:26
Vacantaaaa! Cu siguranta, este cuvantul momentului si cu totii va ganditi la zilele libere petrecute cu cei dragi, departe de grijile de zi cu zi. Insa, pentru un concediu cu adevarat relaxant, trebuie sa luati in calcul cateva masuri de precautie.
12:11
In industria de asigurari, si nu numai, cheia succesului consta atat in adaptarea rapida la schimbarile care apar in piata, cat si in inovatia constanta, pentru diferentierea de concurenta. GLOBASIG, companie de brokeraj cu 15 ani de experienta pe piata din Romania, s-a inscris pe lista companiilor care inoveaza si, totodata, se adapteaza. Cum? Lansand, in urma cu aproximativ o luna, "Start up GLOBASIG", un program de dezvoltare in sistem de franciza.
11:11
SIGNAL IDUNA Romania a anuntat depasirea pragului de 100.000 de asigurati, la data de 1 iulie a.c. "Din ce in ce mai multe companii din Romania aleg pachete de asigurare de sanatate complexe, care sa le ofere asiguratilor multiple optiuni de clinici sau retele medicale, specialitati medicale si specialisti in domeniu. Acest beneficiu extra-salarial a devenit, in timp, un indicator al preocuparii fiecarei afaceri pentru cea mai importanta resursa pe care o are la dispozitie: angajatii sai", au transmis reprezentantii asiguratorului.
10:56
In aceasta vara, fii #treazlavolan! Fii #treazpebicicleta! Fii #treazpemotocicleta! Fii un #pietontreaz! Indiferent daca esti un sofer, un biciclist, un motociclist sau un pieton, poti sustine si tu siguranta rutiera din Romania! Cum?
10:56
Inundatiile puternice de la Istanbul, provocate de precipitatiile abundente din primele ore ale zilei de 18 iulie a.c., ar putea costa companiile de asigurare circa 200 milioane lire turcesti (circa 57 milioane euro), potrivit Hurriyet Daily News care citeaza specialisti din piata locala.
10:56
Reprezentantii asiguratorilor germani estimeaza la 12 milioane euro valoarea despagubirilor rezultate in urma protestelor violente de la inceputul lunii iulie din Hamburg cu ocazia summit-ului G20.
19 iulie 2017
16:26
Global Insurance Forum 2017, eveniment de referinta in industria de re/asigurari, organizat de IIS - the International Insurance Society la Londra, gazduieste saptamana aceasta peste 500 de specialisti, care analizeaza atat principalele tendinte din industrie, cat si oportunitatile viitoare.
11:56
Siguranta rutiera are la baza, in primul rand, o educatie corespunzatoare a participantilor la trafic - fie ei soferi, pietoni, biciclisti, motociclisti -, si reprezinta un subiect de actualitate indiferent de sezon. Cu atat mai mult in plina vara, cand, potrivit statisticilor, numarul accidentelor rutiere este in crestere. In acest context, dar si tinand cont de faptul ca Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor (APPA) a lansat, pe 15 iulie, cea de-a doua editie a campaniei "FII TREAZ LA VOLAN!", siguranta rutiera a fost principala tema abordata marti, 18 iulie, in cadrul celei mai recente editii a emisiunii "Ora de Risc", difuzata de RFI Romania. Subiectul a fost dezbatut de Costin TATUC - consultant si specialist in siguranta rutiera -, si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari&Pensii.
11:56
Nu conduce obosit! Nu te urca la volan dupa ce ai baut! Nu folosi telefonul mobil in timp ce conduci! Acestea sunt doar cateva dintre sfaturile pe care soferii romani le vor gasi, in aceasta perioada, in brosura "FII TREAZ LA VOLAN!".
10:41
Primaria Capitalei a actualizat, pe 13 iulie 2017, lista imobilelor expertizate tehnic din punctul de vedere al riscului seismic. Potrivit acesteia, 174 de cladiri sunt considerate pericol public in caz de cutremur.
10:41
Board-ul editorial al Revistei de Studii Financiare, publicata de Institutul de Studii Financiare, a lansat un apel pentru articolele care urmeaza sa fie publicate in cel de-al treilea numar al revistei.
10:41
Piata de asigurari din Croatia a totalizat, la finalul lunii iunie a.c., 4,9 miliarde kuna (665 milioane euro), in crestere cu 2,4% fata de primele sase luni ale anului 2016, arata statisticile preliminare publicate de Biroul Asiguratorilor din Croatia.
10:41
19,5 miliarde dolari totalizeaza valoarea daunelor platite de asiguratori in prima jumatate a anului curent in urma dezastrelor naturale. Cifra este cu circa 40% mai mica decat in primul semestru din 2016, cand acelasi indicator s-a situat la 32 miliarde dolari, potrivit MUNICH Re.
18 iulie 2017
12:11
Autoritatea de Supraveghere Financiara a organizat luni, 17 iulie 2017, cea de-a doua sesiune a dezbaterilor publice pentru definitivarea Proiectului de Norma privind asigurarile auto din Romania, pentru aplicarea noului cadru al pietei asigurarilor dat de Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto - RCA.
12:11
Noua lege RCA a intrat in vigoare pe 12 iulie 2017 si aduce o serie de solutii pentru asezarea pietei asigurarilor pe coordonate viabile, care sa aduca la eliminarea dezechilibrelor care s-au manifestat in trecut, a spus Leonardo BADEA, noul Presedinte al ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, la conferinta de presa sustinuta, luni, dupa dezbaterile privind proiectul de Norma RCA.
11:56
China intentioneaza amelioararea riscului sistemic prin creearea unei super autoritati de reglementare a pietelor financiare. Astfel, Banca Centrala a Chinei va prelua un rol mai importat in gestionarea, reglementarea si supravegherea sistemului financiar, potrivit Presedintelul Xi JINPING.
11:56
Un atac cibernetic la nivel global ar putea provoca pierderi economice de 53 miliarde dolari, se arata intr-un studiu Lloyd's elaborat impreuna cu Cyence - companie de modelare a riscurilor cibernetice. Totodata, raportul releva faptul ca, in pofida faptului ca cererea pentru asigurari de tip cyber este intr-o continua crestere, cea mai mare parte a daunelor nu sunt acoperite, pe fondul unui deficit de asigurare de zeci de miliarde de dolari.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.