Dezbatere Norma RCA. ASF: Soferii cu daune vor plati cu pana la 80% mai mult pentru asigurarea masinii

XPRIMM, 17 iulie 2017 21:41

Autoritatea de Supraveghere Financiara a organizat luni, 17 iulie 2017, cea de-a doua sesiune a dezbaterilor publice pentru definitivarea Proiectului de Norma privind asigurarile auto din Romania, pentru aplicarea noului cadru al pietei asigurarilor dat de Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto - RCA.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de XPRIMM

Acum 4 ore
13:00
Situatia actuala si tendintele de pe segmentul asigurarilor obligatorii de locuinte, daunele achitate de PAID Romania in ultima perioada, dar si specificul acestui segment al pietei de asigurari au fost doar cateva dintre temele dezbatute in cadrul editiei din aceasta saptamana a emisiunii XPRIMM Time for Business, la care au participat Eugenia ZAHARIA, Sef Departament Subscrieri, PAID Romania, si Irinel DINU, Sef Departament Daune, PAID Romania.
13:00
Regulamentul privind protectia datelor cu caracter personal - GDPR aduce o serie de obordari destul de stricte, dure pentru a proteja drepturile consumatorilor, dar sunt si benefice pentru acestia, a declarat Calin RANGU - Director, Directia Relatii cu Publicul, Petitii si Educatie Financiara, ASF si Presedinte ISF - Institutul de Studii Financiare.
Acum 6 ore
11:30
Posta Romana Broker de Asigurare isi majoreaza capitalul social cu suma de 1,5 milioane de lei, in urma primirii aprobarii din partea Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
11:30
In ultimii patru ani de zile, pe teritoriul Turciei au avut loc mai bine de patru milioane de accidente rutiere, potrivit statisticilor publicate de Directia Generala de Securitate din Turcia, rezultand circa 674 mii de persoane ranite, respectiv 21 mii de victime.
11:30
Dupa ce in ultimii trei ani de zile a ocupat pozitia secunda, VIENNA Insurance Group (VIG) a fost desemnat de catre BEST RECRUITERS, cel mai mare angajator din industria de asigurari la nivelul Austriei.
11:15
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri - 22 noiembrie 2017 - mai multe numiri in conducerea unor companii de asigurari sau brokeri din piata.
Ieri
13:15
A 7-a editie a Conferintei Anuale EIOPA "Insurance and Pensions reloaded" are loc miercuri - 22 noiembrie 2017 - la Frankfurt, Germania. O revizuire a problemelor curente de reglementare in materie de supraveghere si a perspectivelor produsului pan-european de pensii private se afla pe agenda evenimentului.
13:15
In medie, traim mai mult, dar perioada de viata sanatoasa este in scadere. Daca in Romania speranta de viata este de circa 75 ani, cetatenii se asteapta sa aiba o viata sanatoasa timp de doar 59 ani, in medie. Aceste statistici, coroborate cu lipsa conditiilor decente din sistemul de sanatate de stat, arata si mai mult importanta si necesitatea asigurarilor private de sanatate.
13:15
Economia Marii Britanii ar putea primi un impuls de 100 de miliarde de lire sterline, daca, arata The Actuary, companiile s-ar adapta la noile tehnologii - cloud, shopping online etc. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu publicat, recent, de CBI (Confederation of British Industry), care sustine ca neadaptarea la noile tehnologii este responsabila, intr-o anumita masura, pentru productivitatea scazuta a Marii Britanii din ultimele decenii.
13:15
UBER a dezvaluit, ieri, ca a musamalizat un atac cibernetic din 2016, in urma caruia, anunta The Associated Press, datele personale a peste 57 de milioane de utilizatori UBER din intreaga lume au fost furate, compania musamalizand atacul informatic si, totodata, platind hacker-ilor suma de 100.000 de dolari, pentru distrugerea informatiilor obtinute.
11:00
Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) face cateva precizari in legatura cu recenta decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) prin care a fost admis recursul in interesul legii, in vederea interpretarii si aplicarii unitare a dispozitiilor art. 86 din Codul de procedura penala.
10:30
Iarna isi reintra in drepturi. In mai multe zone montane omatul are si peste un metru inaltime. Astfel, soferii trebuie sa isi echipeze masinile corespunzator conditiilor meteorologice, inclusiv inlocuirea anvelopelor de vara cu cele de iarna. Aceasta este si una dintre conditiile politelor CASCO.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:00
2017 a fost un an cu mult mai multe eforturi si costuri, dar cu mai putine venituri. Totodata, intermediarii au pus mult mai mult accent pe asigurarile facultative, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Otilia MIHAI, Director General al Consultant AA Broker de Asigurare.
12:45
In acest an, a XVI-a editie a evenimentului November Business Meetings of Reinsurers reuneste, la Moscova - Rusia, circa 200 de participanti, reprezentand 86 de companii din 17 tari.
12:15
Grupul sloven TRIGLAV a incheiat primele noua luni ale anului curent cu un profit net de 52,3 milioane euro, in scadere cu 2,4% fata de septembrie 2016 (53,6 milioane euro), respectiv un profit inainte de impozitare de 64,5 milioane euro (vs. 67, 5 milioane euro).
12:15
AXA (PBS de 105,58 miliarde dolari), ALLIANZ (80,43 miliarde dolari) si GENERALI (74,30 miliarde dolari) au fost, la finalul anului 2016, cei mai mari asiguratori din Europa, potrivit ierarhiei prezentate de Atlas Magazine. Clasamentul realizat de publicatia mentionata urmareste activitatea celor mai mari 50 de re/asiguratori de pe "batranul continent", tinand cont de trei indicatori: cifra de afaceri, rezultatul net si active.
12:00
Un incendiu puternic a distrus, in timpul noptii de luni spre marti, trei case din Bucuresti. Pompierii au intervenit cu sapte autospeciale si o autoscara in zona cartierului Chitila din Sectorul 1.
12:00
Traim in medie mai mult, ceea ce face ca populatia sa se preocupe mai mult pentru sanatatea lor, drept dovada este si cresterea interesului pentru asigurarile private de sanatate. Despre solutiile de protectie a sanatatii vor discuta Alina PREDA - Director de Dezvoltare, DESTINE Broker - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti, 21 noiembrie 2017, de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.
10:00
Prezenti la cea de-a noua editie a CertAsig Annual Marine Cocktail Party, care a avut loc, recent, in Turcia, Nigel WILLIAMS - Chairman of the Board, CertAsig Holdings -, si James GRINDLEY - CEO, CertAsig -, au dezvaluit cateva dintre planurile companiei pentru viitorul apropiat.
20 noiembrie 2017
12:00
Importanta sectorului agricol in Romania este incontestabila. Agricultura, impreuna cu silvicultura si piscicultura, genereaza o parte importanta din PIB al Romaniei - 6%, fata de o medie a statelor membre UE de 1,7%, in ciuda tuturor provocarilor pe care acest sector le are de infruntat, cum ar fi lipsa de investitii in sistemele de irigatii sau efectele fenomenelor catastrofale asupra culturilor.
11:45
Cele doua companii detinute de grupul UNIQA in Romania (UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de Viata) au inregistrat, in primele noua luni din 2017, prime brute subscrise in valoare totala de 75,8 milioane de euro, in scadere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit informatiilor publicate pe site-ul grupului austriac.
11:45
Anul 2017 reprezinta o borna importanta in piata asigurarilor din Romania, in opinia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), iar asta prin prisma faptului ca, in ultima perioada, industria de profil a fost zguduita de falimentele ASTRA si CARPATICA si, totodata, afectata din plin de impactul noii legi RCA, unul resimtit de intreaga industrie de profil din Romania.
11:45
Slovenii de la SAVA Re au raportat, pentru primele noua luni din 2017, un profit net la nivel de grup de 20,9 milioane euro, in scadere cu 7,5% fata de ianuarie-septemebrie 2016, se arata in raportul trimestrial publicat pe website-ul companiei.
11:45
Holdingul financiar bulgar EUROHOLD a anuntat ca va achizitiona prin intermediul companiei sale de asigurari - EUROINS Insurance Group (EIG), 49% din actiunile asiguratorului non-life rus RSO EUROINS. Acordul de achizitie a fost semnat in data de 16 noiembrie 2017, tranzactia urmand a fi finalizata dupa obtinerea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de reglementare.
10:45
In fiecare an, in Romania se raporteaza mii de furturi de masini. Chiar saptamana trecuta a fost furata si masina de lux a unui deputat. In general, riscul de furt este acoperit de polita Casco, dar exista si anumite cazuri de excluderi - vezi care sunt aceste situatii!
17 noiembrie 2017
13:15
TRANSILVANIA Broker de Asigurare, companie listata recent la Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat, in primele noua luni din 2017, o cifra de afaceri de 40,18 milioane lei, cu 17,98% mai mica fata de perioada similara a anului trecut (49 milioane lei).
13:15
Devenita deja o traditie pentru retail-ul online, dar si offline, din Romania, Black Friday a ajuns, si in acest an, si in domeniul financiar. Astfel, companii de asigurari, dar si institutii bancare ofera, zilele acestea, o serie de discount-uri clientilor pentru produse financiare diverse, de la polite RCA si CASCO pana la asigurari de accident.
12:45
Grupul austriac UNIQA a raportat un volum de prime brute subscrise de 4,0 miliarde euro la finalul lunii septembrie a.c., in crestere cu 6,1% fata de primele noua luni ale anului anterior. Pe pietele internationale, afacerile asiguratorului s-au majorat cu 19,7% pana la 1,2 miliarde euro, in vreme ce la nivelul Austriei, acelasi indicator s-a mentinut in jurul valorii de 2,7 miliarde euro.
12:45
Consiliul sau de Administratie al grupul financiar sloven KD Group a anuntat desemnarea LAZARD ca si companie de consultanta financiara in vederea gasirii unui investitor strategic pentru achizitia unui pachet majoritar la compania de asigurari ADRIATIC Slovenica, se arata intr-un comunicat prezentat pe website-ul Bursei de Valori de la Ljublijana.
12:00
Companiile de asigurari care activeaza pe segmentul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto - RCA au incheiat un protocol de colaborare si ofera clientilor posibilitatea achizitionarii serviciului facultativ de decontare directa, insa fiecare societate este libera sa stabileasca pretul acestuia.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.