Dezbatere Norma RCA. ASF: Soferii cu daune vor plati cu pana la 80% mai mult pentru asigurarea masinii

XPRIMM, 17 iulie 2017 21:41

Autoritatea de Supraveghere Financiara a organizat luni, 17 iulie 2017, cea de-a doua sesiune a dezbaterilor publice pentru definitivarea Proiectului de Norma privind asigurarile auto din Romania, pentru aplicarea noului cadru al pietei asigurarilor dat de Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto - RCA.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de XPRIMM

Acum 4 ore
14:45
In primul semestru al anului 2017, brokerii de (re)asigurare au intermediat un volum de prime de asigurare in suma de circa 3,18 miliarde lei, care raportat la volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori pentru cele doua categorii de asigurare (generale si viata), reprezinta 63,01%, in scadere cu 1,55 puncte procentuale, fata de perioada similara a anului 2016 (64,58%), potrivit datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.
Acum 6 ore
12:45
Piata de asigurari din Polonia, cea mai mare din regiunea Europei Centrale si de Est, a totalizat la finalul lunii iunie a.c. 31,6 miliarde zloti (echivalentul a 7,5 miliarde euro), in crestere cu 15,8% fata de primul semestru al anului 2016, arata datele statistice publicate pe website-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara din Polonia - KNF.
12:45
Russian National Reinsurance Company - RNRC, vizeaza extinderea activitatii la nivelul pietelor de re/asigurare din China, India, Orientul Mijlociu si Africa, cu scopul de a-si spori veniturile din prime, pe de o parte, respectiv de a-si diversifica portofoliul de riscuri preluate dincolo de granitele Rusiei, pe de alta parte, a declarat CEO-ul companiei Nikolay GALUSHIN, citat de Insurance Journal.
12:15
Luni, 25 septembrie a.c., s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4,2 grade pe scara Richter, in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau, a informat Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).
12:15
A ramas mai putin de o saptamana pana la debutul celei de-a cincea editii a campaniei nationale de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte". Lansat pentru prima data in 2013, conceptul reprezinta un amplu proiect de comunicare, cu multiple elemente, axate pe diseminarea de mesaje referitoare la importanta asigurarilor de locuinte.
Acum 8 ore
11:15
Societatile de asigurare autorizate si reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiara au inregistrat, in primul semestru al anului 2017, un total al primelor brute subscrise (PBS) de 5,04 miliarde de lei, in crestere cu 8% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, a anuntat ASF.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:30
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a primit, in total, in primul semestru al anului 2017, un numar de 4.698 petitii, in scadere cu 48,54% fata de semestrul I 2016. Dintre acestea, 84,95% reprezinta petitii aferente pietei asigurarilor-reasigurarilor, 12,66% sunt petitii aferente pietei pensiilor private, iar 2,38% sunt petitii aferente pietei instrumentelor si investitiilor financiare.
13:00
Expertiza in IoT (Internet of Things), robotica, inteligenta artificiala (AI), tehnologia "blockchain", dar si metodele avansate de analiza a datelor vor fi caracteristici importante ale celor mai de succes companii de asigurari ale viitorului, potrivit unui nou studiu realizat de grupul AON.
12:00
Implementarea in piata de asigurari din Romania a conceptului de micro-asigurare, care sa acopere riscuri uzuale la preturi foarte mici pentru consumatori, este doar unul dintre subiectele ce vor fi dezbatute la prima Conferinta Anuala a PRBAR, la care vor participa principalii actori ai pietei de asigurari.
12:00
Cele 26 de societati membre ale Asociatiei Asiguratorilor din Cehia au raportat pentru primul semestru al anului in curs, un volum agregat de prime brute subscrise de 62,9 miliarde coroane (2,4 miliarde euro), in crestere cu 3,6% fata de iunie 2016.
12:00
Reasiguratorul german HANNOVER Re a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca obiectivul pentru profitul net la finalul anului 2017 (peste 1 miliard euro) nu va putea fi atins, pe fondul daunelor mari provocate uraganele Harvey, Irma si Maria, respectiv de cutremurul din Mexic.
21 septembrie 2017
17:30
Marilena BARLIGA este noul Director al Diviziei Market Management si Comunicare din cadrul societatii ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, incepand cu luna septembrie a acestui an, dupa o experienta de 10 ani in compania de credite de consum Provident Financial Romania.
17:30
Joi, 21 septembrie a.c., brosura campaniei FII TREAZ LA VOLAN! este distribuita soferilor, dar si pietonilor, motociclistilor si biciclistilor din Bucuresti, iar conducatorilor auto care viziteaza pagina de Facebook Treaz la volan li se reamintesc 15 recomandari esentiale de siguranta in trafic, dar si faptul ca pot semna Angajamentul de Siguranta Rutiera. Totul se intampla in cadrul "Zilei de Siguranta Rutiera" organizata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor pentru a marca proiectul EDWARD - The European Day Without A Road Death".
16:45
Dupa un plin sezon de vara, in care turistii au calatorit mult, campaniile de siguranta rutiera s-au dovedit a fi folositoare. Despre rezultatele campaniei "FII TREAZ LA VOLAN!", dar si despre Proiectul "EDWARD - The European Day Without A Road Death" (Ziua europeana fara nicio moarte pe sosele), au discutat Costin TATUC - consultant si specialist in siguranta rutiera - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul primei emisiunii din aceasta toamna "Ora de risc - Editie Speciala".
15:00
OMNIASIG Vienna Insurance Group a inregistrat o crestere de peste 12% a primelor brute subscrise in primele sase luni din 2017, fata de perioada similara a anului trecut. Totodata, valoarea totala a despagubirilor platite de companie in primele sase luni din 2017 s-a ridicat la peste 280 milioane lei.
12:30
Astazi, 21 septembrie a.c., brosura campaniei FII TREAZ LA VOLAN! este distribuita soferilor, dar si pietonilor, motociclistilor si biciclistilor din Bucuresti, iar conducatorilor auto care viziteaza pagina de Facebook Treaz la volan li se reamintesc 15 recomandari esentiale de siguranta in trafic, dar si faptul ca pot semna Angajamentul de Siguranta Rutiera.Totul se intampla in cadrul "Zilei de Siguranta Rutiera" organizata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor pentru a marca proiectul EDWARD - The European Day Without A Road Death".
12:30
Letonia a platit o suma record pentru asigurarea lui Kristaps PORZINGIS - liderul echipei nationale de baschet, inainte de FIBA Eurobasket 2017 - Campionatul European de baschet masculin. Kristaps PORZINGIS (22 ani) activeaza in Campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA) la formatia New York Knicks.
12:00
Mai multe companii de asigurari de pe piata locala au efectuat schimbari in ceea ce priveste procesul de avizare si plata a daunelor rezultate in urma furtunii violente care s-a abatut, weekendul trecut, asupra partii de nord-vest a tarii.
11:15
Comisia Europeana a propus revizuirea autoritatilor europene de supraveghere, permitand, totodata, ca EIOPA - Autoritatea Europeana de Supraveghere si Reglementare in Asigurari si Pensii Ocupationale sa supravegheze in continuare industria de asigurari si pensii.
11:00
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a aprobat, in sedinta din data de 20 septembrie 2017, modificarea si completarea Regulamentului nr. 4/2016 privind functionarea Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul financiar non-bancar (SAL-Fin), in urma incheierii procesului de consultare publica.
10:45
Comisia Europeana a propus revizuirea autoritatilor europene de supraveghere, permitand, totodata, ca EIOPA - Autoritatea Europeana de Supraveghere si Reglementare in Asigurari si Pensii Ocupationale sa supravegheze in continuare industria de asigurari.
20 septembrie 2017
16:45
Ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme din data de 17 septembrie, GENERALI Romania informeaza clientii despre masurile implementate si pasii de urmat astfel incat acestia sa beneficieze de compensatii in conditii optime si intr-un timp cat mai redus. Cmpania a anuntat ca a majorat suma pentru care proprietarii ce detin asigurari facultative de locuinte pot face autoconstatarea.
16:15
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri - 20 septembrie 2017, numirea austriacului Erwin HAMMERBACHER in functia de membru si Presedinte al Directoratului la societatea BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.
13:30
Schimbarile climatice sunt actuale si sunt din ce in ce mai vizibile si in Romania. "Din ce in ce mai des, apar fenomene naturale neasteptate, pentru care romanii ar trebui sa fie asigurati", a declarat Nicoleta RADU - Director General, PAID Romania, in cadrul celei mai recente editii a emisiunii "Ora de Risc", difuzata de RFI Romania in fiecare marti, de la ora 17.30.
13:30
Un puternic seism de suprafata, cu magnitudinea de 7,1 grade, s-a produs marti in centrul Mexicului, fiind resimtit si in capitala tarii. Cel mai recent bilant indica cel putin 226 victime, scrie Reuters.
12:30
Specialistii in siguranta rutiera, si nu numai, continua sa atraga atentia asupra faptului ca, in Romania, educatia rutiera este un aspect tratat superficial, ceea ce, din pacate, se reflecta direct pe sosele, acolo unde, anual, sunt inregistrate mii de accidente auto, in urma carora zeci de mii de oameni din toate categoriile de varsta au de suferit.
11:30
Locuitorii din Prahova s-au confruntat marti noapte cu fenomene extreme. A plouat cu grindina de mari dimensiuni in Breaza si Comarnic. Grindina a afectat culturile agricole si a distrus geamurile mai multor masini.
11:30
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atentionare Cod Portocaliu si Cod Galben de furtuni valabila pentru toata tara, cu exceptia a doua judete - Constanta si Tulcea, valabila pana joi, 21 septembrie, la ora 21:00.
11:30
Re/asiguratorul global XL Group a anuntat ca va reloca activitatea XL Insurance Company SE (subsidiara dedicata business-ului derulat la nivelul pietei europene) in capitala Irlandei, Dublin - pe fondul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.
11:30
Un puternic seism de suprafata, cu magnitudinea de 7,1 grade, s-a produs marti in centrul Mexicului, fiind resimtit si in capitala tarii. Cel mai recent bilant indica cel putin 226 victime, scrie Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.