Legislația electorală va fi perfecționată, după ce CEC a semnat un acord de colaborare cu Georgia

Politics, 19 iunie 2017 17:26

În opinia semnatarilor, acordul va contribui la aprofundarea şi dezvoltarea cooperării în domeniul perfecționării practicii și legislației electorale privind finanțarea partidelor politice între Republica Moldova și Georgia, și anume: monitorizarea și controlul respectării prevederilor legale privind finanțarea partidele politice, implementarea tehnologiilor informaționale moderne în procesul de depunere și examinare a rapoartelor financiare ale partidelor politice. Potrivit Acordului, cooperarea dintre cele două părți va avea loc prin organizarea de simpozioane, seminare, conferințe științifico-practice și alte activități comune pe teme de interes reciproc; schimb de informaţii privind rezultatele studiilor, de acte legislative privind supravegherea și controlul finanțării partidelor politice, etc.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 8 ore
20:05
În fapt, este vorba despre un grup de persoane, care ar fi acţionat în complicitate,  din care fac parte funcţionari ai Ministerelor Justiţiei, Educaţiei, Culturii şi Cercetării, notari publici şi reprezentanţi ai unor birouri de traduceri. Potrivit materialelor urmăririi penale, intermediarii, care activau sub paravanul unor birouri de traduceri, racolau persoane ce aveau nevoie de autentificarea actelor de studii şi le propuneau grăbirea procedurii, care, legal durează până la 30 de zile. Pentru serviciile lor, care constau în eliberarea actelor în câteva ore sau zile, ei pretindeau câte 50 de euro pentru un document, iar sumele pretinse pentru întregul set de acte variau între 250 de euro şi 1500 de euro.
19:05
Astfel, în centrul Capitalei, pe Piața Marii Adunări Naționale, se va desfășura un vast program cultural-artistic, susţinut de interpreți de muzică populară, fanfare, ansambluri folclorice și colective de dansuri populare. De asemenea, autorităţile administrațiilor publice locale vor organiza mitinguri solemne, depuneri de flori la monumente istorice, spectacole muzicale, expoziții, derulări de filme tematice și întâlniri cu personalități notorii. În acest an, Republica Moldova marchează 26 de ani de la obţinerea Independenţei.
18:56
Președintele Igor Dodon continuă să saboteze activitatea Guvernului, dar și reformele inițiate de către Executiv. Acesta a respins astăzi al treilea proiect de lege propus de Cabinetul de miniștri și aprobat de către Parlament. Este vorba de Codul cu privire la știință și inovare, parte a Codului Educației. Deschide.md scrie, cu referire la un document al Președinției că „Legea a fost adoptată de Parlament fără o analiza minuțioasă a impactului pe care îl pot avea noile prevederi asupră dezvoltării științei, a sistemului de acreditare și atestare în domeniul educației și cercetării în Republica Moldova”. ”Implementarea acestei legi în varianta existentă conține riscul de distrugere a Academiei de Științe a Moldovei, ca principal for științific al țării.
Acum 12 ore
18:05
Astfel, echipa Guvernului Republicii Moldova a fost desemnată deţinătoarea Cupei diasporei 2017, ocupând locul I. Pe locul doi s-a clasat echipa Şcolii Sportive Specializate de Fotbal nr. 1 din Chişinău. Locul III l-a ocupat echipa Presei sportive, iar locul IV - echipa Diasporei. Amintim că în Republica Moldova se desfășoară ediția a IV-a a Zilelor Diasporei, organizate de Guvern. Toate activitățile dedicate diasporei au drept scop consolidarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova. Zilele Diasporei sunt organizate anual, la sfârșitul săptămânii a treia din luna august, sub patronajul Guvernului.
17:05
Plutonul moldovenesc, format din 29 de ofiţeri şi subofiţeri ai Batlionului 22 de Menţinere a Păcii, va defila pe Bulevardul Khreshchatyk din Kiev, alături de militari din nouă ţări. Formaţia de militari ai Armatei Naţionale va fi condusă de maiorul Ianăc Deli, comandant al Batalionului 22, iar drapelul de stat va fi purtat la parada de la Kiev de sergentul Igor Cricicovschi.
16:05
„Din cauza limitei impuse de guvernul rus cu privire la numărul personalului diplomatic autorizat să se afle în Rusia, toate operațiunile legate de acordarea de vize, în afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate la 23 august, înainte de a se relua de la 1 septembrie, dar numai la Moscova", a indicat ambasada într-un comunicat. Această reducere a serviciilor consulare pe teritoriul Rusiei înseamnă de fapt că acei cetățeni ruși care vor dori să călătorească în SUA vor trebui să se deplaseze la Moscova pentru vize, întrucât consulatele americane din regiuni nu vor mai efectua respectiva procedură. Președintele rus Vladimir Putin, reacționând la noile sancțiuni impuse de Congresul SUA împotriva Rusiei, a ordonat Washingtonului să-și reducă personalul diplomatic de la ambasadă și consulatele din Federația Rusă cu 755 de persoane până la 1 septembrie.
15:05
Organizaţiile şi-au unit forţele şi pregătesc acţiuni de amploare pentru marcarea Centenarului 2018, altele decât cele planificate de stat. Un marş pe jos din Alba Iulia spre Chişinău, campanii de informare în fiecare sat din Republica Moldova, lobby la Bruxelles şi Washington, precum şi înfiinţarea unui fond al Unirii sunt câteva dintre evenimentele pe care le vor derula unioniştii în 2018. „Anul 2018 trebuie să fie momentul în care punctăm decisiv necesitatea restabilirii unităţii naţionale prin adoptarea proiectului de ţară al României: unirea cu Republica Moldova. 2018 este despre fapte, este despre Republica Moldova”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, una dintre organizaţiile din cadrul Alianţei pentru Centenar. Pe 27 martie 1918, Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Ţara, oferind un imbold în acelaşi sens şi celorlalte regiuni.
14:16
Documentul stabilește că din componența comisiei trebuie să facă parte și reprezentanții partidului extraparlamentar care la scrutinul prezidențial precedent a avut candidat în turul doi de alegeri. Adică, este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, care în turul doi la prezidențiale a fost depășită de Igor Dodon. Cred că eventualele posibilități de a crea coaliție în Parlament se vor contura după alegeri. Iar o alianță a partidelor pro-europene mi se pare naturală, firească”, spune analistul politic Vitali Catană. ”În mod normal, ar trebui să fie discutată posibilitatea unor asemenea alianțe pro-europene cu PAS”. În acest context, expertul califică drept firească includerea unui reprezentant al Partidului Acțiune și Solidaritate în componența comisiei pentru constituirea circumscripțiilor uninominale.
14:05
O mașină a lovit mai mulți oameni în două stații de autobuz la Marsilia, luni dimineață, anunță presa franceză. Cel puțin o persoană - o femeie de 42 de ani - a murit și o alta a fost rănită. Poliţia a avertizat cetăţenii să evite zona cartierului Vechiul Port din Marseille. Potrivit primelor informații, același șofer intrase cu mașina în altă stație de autobuz, cu puțin timp mai devreme. Este neclar, deocamdată, dacă incidentul este unul terorist sau dacă șoferul a avut altă motivație. Suspectul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a fost arestat. Acesta ar fi folosit o mașină furată cu puțin timp înaintea atacului. Potrivit Le Parisien, mașina a lovit prima stație de autobuz în jurul orei 8, în cartierul Crois-Rouge, în nordul orașului, unde a rănit un om. O oră mai târziu, autoturismul a lovit o altă stație, în cartierul Valentine, acolo unde a și ucis o femeie.
Acum 24 ore
13:15
Crearea Comisiei respective prin hotărîre de guvern este prevăzută de noul sistem electoral adoptat recent de Parlament, transmite IPN. Potrivit documentului,  rolul și sarcina Comisiei este elaborarea, deciderea în privința constituirii a 51 de circumscripții uninominale în scopul petrecerii alegerilor parlamentare. În particular, Comisia trebuie să organizeze, petreacă şi să decidă în privința constituirii circumscripțiilor în termen de cel puțin 13 luni pînă la data expirării mandatului Parlamentului, iar Componența Comisiei va fi aprobată de către Guvern cu cel puțin 14 luni pînă la data expirării mandatului Parlamentului.
13:15
La ședința de astăzi urmau să fie examinate plângerile cu privire la înlăturarea din proces a avocaților lui Dorin Chirtoacă: Gheorghe Malic și Tatiana Iovu. Avocații consideră că înlăturarea lor de la proces, la solicitarea procurorilor, a avut loc în mod abuziv, ilegal și nemotivat. Tot în ședința de astăzi urma să fie examinată și contestarea primei ordonanțe prin care a început urmărirea penală în cazul lui Dorin Chirtoacă. Acesta  susține că dosarul ar fi fost pornit înainte de a avea loc infracțiunea. În ambele cazuri procuratura fuge de examinarea dosarului de către instanță, a afirmat Dorin Chirtoacă. Primarul suspendat a mai declarat că tot acest proces e o încercare de a-l înlătura din administrație și de peste tot. Pe de altă parte procurorul  Dumitru Robu, a afirmat că hotărârea privind urmărirea penală nu se contestă de regulă, însă apărarea are dreptul de a consta orice acțiune.
12:56
Pe podiumul la proba maraton masculin au ajuns: Locul I - Răileanu Maxim (02:48:06), Locul II – Arinushkin Nicolai (03:17:06) și Locul III – Ivanov Alexandru (03:49:19). La proba maraton feminin, primele locuri au fost ocupate de: Locul I - Zbîrnea Natalia (03:17:06), Locul II – Shepeleva Svetlana (03:37:10) și Locul III – Ganceariuc Ana (03:51:56). Podiumul la proba de semimaraton masculin a fost ocupat de: Locul I – Bizniuc Mihail (01:24:46), Locul II – Țîmbălari Igor (01:31:36) și Locul III - Țîmbalist Ghenadie (01:31:42). La proba semimaraton feminin pe primele trei locul s-au clasat: Locul I – Secară Zinaida (01:40:49), Locul II – Clipca Natalia (01:53:07) și Locul III – Năstas Diana (01:57:00). Finaliștii la proba maraton au primit premii din partea GARMIN Moldova.
10:56
„Consiliile locale, consiliile judeţene pot face mai mult pentru Centenar. Ce pot face eu, ca primar, ce face Consiliul Local al Sectorului 1? Ne putem înfrăţi cu oraşe din Republica Moldova. Am făcut-o, ne-am înfrăţit cu Chişinăul. Am aprobat în Consiliu (local al Sectorului 1, n.r.) o sumă de bani pe care o vom da până la sfârşitul anului pentru a ajuta Consiliul Municipal Chişinău. Este vorba de suma de un milion de euro", a spus Tudorache. „Dacă primarii noştri se înfrăţesc cu câte un oraş, cu câte o comună şi fiecare dintre ei dau după posibilităţi o sumă cât de mică, cu siguranţă că vom fi mai aproape de acest deziderat al nostru. Sper ca până în decembrie 2018 să îndeplinim acest deziderat”, a adăugat primarul Sectorului 1.
10:36
Potrivit agenției Reuters, Trump va face o declarație la televiziune, la o oră de maximă audiență — 21.00 ora locală (marți 04.00, ora R.Moldova) — și s-ar putea să anunțe o creștere moderată a efectivelor militare americane în Afganistan. Decizia a fost luată după discuții prelungite cu asistenții săi în domeniul militar și de securitate, vineri, la reședința prezidențială de la Camp David. Comunicatul Casei Albe arată că președintele va vorbi de la Fort Myer, în statul Virginia, și va "oferi o actualizare a drumului de urmat pentru angajamentul Americii în Afganistan și sudul Asiei". În prezent, Statele Unite au în Afganistan aproximativ 8400 de militari, iar trupele guvernamentale afgane controlează mai puțin de 60% din teritoriul țării; restul este fie disputat, fie sub controlul insurgenților. Va fi al treilea mesaj televizat către națiune al lui Trump în cele șapte luni de la preluarea mandatului prezidențial.
10:15
La invitația Președintelui țării, pentru locuitorii Găgăuziei, au evoluat formația “SEREBRO” și artistul emerit al Rusiei, Aleksandr Marșal. ”În dezvoltarea sa, Găgăuzia a parcurs o cale lungă și dificilă. A fost printre primii care s-a pronunțat împotriva cursului unionist al autorităților de la Chișinău. Tot Găgăuzia a fost printre primii care s-a declarat pentru statalitatea moldovenească, pentru necesitatea studierii în școli a limbii moldovenești și a istoriei Moldovei. Poporul Găgăuziei s-a expus clar pentru aderarea Moldovei la Uniunea economică Rusia-Belarus”, a subliniat șeful statului. Igor Dodona declarat că, în calitate de Președinte va continua să ajute și să susțină Găgăuzia. Va susține plenar lupta regiunii pentru propriile drepturi în cadrul unei Moldove independente și neutre și va insista pe adoptarea de către Parlament a pachetului de legi cu privire la Găgăuzia.
10:15
Potrivit surselor Deschide.MD, ar fi vizată o rețea de funcționari implicați în eliberarea frauduloasa a actelor și apostilarea acestora pentru cetațenii R.Moldova și pentru cei străini.
Ieri
13:05
În pantaloni scurți și camașă înflorată, șeful PL pozează în oglindă, în stilul pițipoancelor care obișnuiesc să atragă like-uri cu poze făcute în cele mai neobișnuite locuri, dar de regulă în toalete. Se pare că este prima experiență de acest gen a lui Mihai Ghimpu. Acesta s-a făcut remarcat, până acum, cu poze de la pescuit, inclusiv în perioada în care colegii săi din parlament munceau în comisii și în ședințe de plen, pe care în precedenta sesiune le-a cam ignorat presedintele PL. Din motivul absențelor nemotivate, politicianul a fost sancționat cu banul.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:56
Această familie care crește 7 copii, dintre care 4 fete și 3 băieți, cu vîrste cuprinse între 5 luni și 14 ani, a rămas fără locuință după ce un incendiu le-a mistuit casa în care locuiau. Astfel, pentru a le oferi o viață mai bună, cuplul a înmînat familiei respective cheile unei noi locuințe din satul Mărculești, care a fost procurată de Fundația de binefacere ”Din Suflet”, patronată de Prima Doamnă. De asemenea, au fost oferite mărfuri de uz casnic, mobilier și produse alimentare. „Trebuie să fim alături de cei care au nevoie! Faptele bune vor continua!”, a declarat cuplul prezidențial.
18:56
Potrivit lui Chirtoacă, hotărârea instanței de judecată are 12 pagini, iar primele 4 pagini dintre acestea sunt copiate de la procuror, iar următoarele 4 pagini – sunt copiate de la un alt judecător. Asta în condițiile în care acestea conțin argumentarea și justificarea arestului, ceea ce „trebuie făcut personal de instanță”, scrie Chirtoacă pe pagina sa de Facebook. În argumentarea poziției sale, edilul capitalei susține că „în ambele cazuri copierea s-a făcut cuvânt cu cuvânt, cu tot cu greșelile din text, uneori existând și mici redactări”. „În cazul copierii de la procuror am putea admite că textul a fost scanat și doar „introdus” în hotărârea judecătorească, pentru a prezenta motivarea procurorului, deși nici acest lucru nu este corect, pentru că arată o colaborare copy-paste procuror-judecător, adică legături în afara procesului de judecată, ceea ce este interzis”, menționează edilul.
17:56
La Barcelona, ca şi în alte ocazii precedente, teroriştii au recurs la un vehicul care a lovit numeroase persoane aflate pe una dintre principalele artere pietonale ale oraşului, ucigând 14 oameni şi rănind peste 100. Reporter: Cătălin Gomboş - Nisa, Berlin, Londra şi Stockholm au fost, toate, în ultimele luni ţinta unor atacuri similare cu cel de la Barcelona: teroriştii au utilizat vehicule de mari dimensiuni ca arme împotriva unor grupuri mari de civili şi au ucis mai mult de 100 de persoane. De altfel, propaganda oficială a Statului Islamic, distribuită pe internet inclusiv în reviste care sunt publicate în limbi de circulaţie internaţională, le cere membrilor şi simpatizanţilor grupării să folosească orice metodă au la îndemână pentru a lansa atacuri - autovehicule, arme albe, arme de foc - şi să urmărească zonele aglomerate şi aşa-numitele ţinte uşoare, unde nu se află obiective strategice, iar prezenţa forţelor de ordine este redusă.
16:56
Igor Dodon i-a adresat cordiale felicitări împreună cu alese urări de bine, sănătate deplină și putere de muncă pentru realizarea treburilor ce i-au fost menite spre îndeplinire. Șeful statului a menționat că anume Ortodoxia care constituie fundamentul statalităţii moldoveneşti a format identitatea moldovenească, a influenţat formarea valorilor poporului moldovenesc și consolidarea societății noastre.
15:56
Potrivit datelor din decretele prezidenţiale prin care se aprobă retragerea cetăţeniei, peste 600 de cetăţeni au primit aprobarea de a renunţa la cetăţenia moldovenească, printre acestea fiind şi 139 de copii, notează zdg.md. Din luna decembrie 2016 şi până în prezent, preşedinţia a emis 4 decrete semnate de Igor Dodon, prin care au renunţat la cetăţenia Republicii Moldova 612 persoane. Din acest număr, 139 sunt copii. Persoanele cărora le-a fost aprobată renunţarea la cetăţenia moldovenească au deja domiciliu în alte state şi cetăţenia acestora. Majoritatea dintre aceştia sunt stabiliţi în state ale Uniunii Europene, principalele destinaţii UE fiind Germania, Austria, Olanda dar şi Letonia, Lituania, Elveţia, România sau Slovenia. O mare parte dintre persoanele enumerate în aceste decrete sunt stabilite în Federaţia Rusă, dar şi în Ucraina sau chiar Belarus.
15:16
În acest sens, prin aprobarea Strategiei naționale „Diaspora-2025”, Guvernul își asumă rolul de promotor şi apărător al drepturilor fiecărui cetățean, precum şi de mobilizare a diasporei. ”Evenimentul de astăzi constituie o platformă excelentă pentru desfășurarea unui dialog deschis şi constructiv între Guvern și Diasporă și o oportunitate excelentă de dezvoltare a relațiilor reciproce. Aceste întâlniri ne ajută să cunoaștem problemele cu care se confruntă diaspora și să găsim soluții aici acasă pentru concetățenii țării noastre”, a mai declarat Vicepremierul Octavian Calmîc.
15:16
În mesajul de salut adresat participanţilor la reuniune, viceprim-ministrul, Octavian Calmâc, ministru al Economiei și Infrastructurii, a subliniat eforturile Guvernului pentru accelerarea implementării reformelor care ar determina, în perspectivă, cetățenii moldoveni să se întoarcă acasă și să valorifice experiența acumulată peste hotare în domeniile strategice pentru Republica Moldova.“Suntem deschiși să utilizăm toate platformele de comunicare pentru a identifica proiecte de interes comun, propuse de cetățenii din diasporă, care ar contribui la dezvoltarea țării noastre”, a menționat Octavian Calmâc. La rândul său, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a accentuat necesitatea mobilizării în vederea elaborării și realizării proiectelor de ordin social, cultural și educațional care vor contribui la studierea limbii române şi la păstrarea tradițiilor naționale în cadrul diasporei.
12:56
Potrivit lui, este vorba despre o practică obișnuită pentru multe țări, inclusiv din Uniunea Europeană, iar Moldova trebuie să valorifice poziționarea sa geografică și posibilitatea circulației fără vize în spațiul comunitar pentru atragerea investițiilor. ”Solicitanții de cetățenie în schimbul investițiilor vor fi selectați minuțios, va exista o comisie specială la Guvern, care va verifica proveniența banilor, va verifica persoanele dornice să obțină pașaport moldovenesc”, a explicat parlamentarul. Legea prevede că vor putea obține cetățenia țării noastre cel mult 5 mii de oameni, dar la modul real, numărul lor va fi de aproximativ o mie. Acești oameni vor veni cu investiții în sectorul imobiliar din țară, în infrastructură, sectoare cu potențial mare de dezvoltare, mai spune Sergiu Sîrbu. ”Este vorba despre investiții de miliarde, care vor genera mii de noi locuri de muncă.
12:56
Rajoy și-a întrerupt concediul după atentat și a ajuns joi seara în metropola catalană, pentru a coordona reacția autorităților. El a declarat, puțin după miezul nopții de joi, că Spania este din păcate obișnuită cu "durerea absurdă și irațională provocată de terorism", referindu-se la deceniile de atentate ale grupării separatiste basce ETA, soldate cu aproape 800 de morți, până în 2011. Rajoy a menționat atacurile din ultimele luni de la Berlin, Manchester, Londra, Nisa, Paris și Stockholm și a insistat asupra necesității cooperării internaționale, deoarece terorismul "este o amenințare globală" la care reacția trebuie să fie de asemenea globală.
11:56
„În numele Republicii Moldova și al meu personal, exprimăm sincere condoleanțe familiilor victimelor, transmitem profunda compasiune tuturor celor nevinovați care au avut de suferit, precum și prezentăm solidaritatea noastră cu națiunea spaniolă. Republica Moldova condamnă acest act violent și este alături de autoritățile Regatului Spaniei pentru ajutorarea în lupta cu flagelul terorii” scrie Igor Dodon.
11:56
Anunțul a fost făcut chiar de Usatîi, într-o postare pe facebook. Totuși, Usatîi, care se ascunde la Moscova de justiția din Moldova, omite în postare cuvântul ”Babușka”, pe care îl folosește de fiecare dată în discuțiile cu apropiații săi, când vorbește despre Sofia Rotaru. Anterior, acesta îi spunea avocatei Ana Ursachi că i-a plătit 30 de mii de euro pentru un concert. ”La alegerile locale i-au propus 150 de mii de euro și ea nu a venit, dar a venit pentru Usatîi, cu 30 de mii euro, pentru că sunt prieten cu ”babușka” de opt ani și poți să vezi într-un film de la NTV că am cântat cu ”babușka” la Kremlin, cu 7-8 ani în urmă”, i s-a lăudat Usatîi lui Ursachi. În timp ce Usatîi cheltuiește sume enorme pentru concerte, situația din Bălți continuă să degradeze. Orașul este în pragul unei catastrofe din cauza deșeurilor care se acumulează la platformele de colectare a gunoiului.
11:56
Un alt element de noutate este formarea profesională şi formarea continuă a personalului de specialitate din biblioteci. Legea reglementează în mod expres obligaţia bibliotecilor de a asigura accesul fizic şi de a organiza servicii speciale pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi. Totodată, apare obligaţia de a planifica în bugetul bibliotecii sume necesare şi destinate pentru achiziţii de documente de bibliotecă în limbile minorităţilor din cadrul comunităţii pe care biblioteca respectivă o deserveşte. Bugetul mediu anual al unei biblioteci publice teritoriale este de 60-70 de mii lei, inclusiv cu plata salarială. Având în vedere că intrarea în vigoare a proiectului va avea loc în termen de 18 luni după publicarea acestuia, se consideră că autorităţile centrale şi locale vor avea timp să elaboreze şi să aprobe bugetele respective conform tuturor procedurilor legale, nefiind necesare cheltuieli suplimentare neplanificate.
09:56
Igor Dodon a menționat că trebuie de reformat cardinal Ministerul Apărării, în special, serviciul militar să se desfășoare prioritar în bază de contract, efectivul să fie profesionist și bine motivat de stat, astfel ca să poată reacționa în situații excepționale. De asemenea, președintele țării consideră că trebuie de revenit la garantarea pachetului social pentru militari care a fost anulat de către guvernare în anul 2009. ”Toate aceste subiecte, împreună cu altele, vor fi puse în discuție în cadrul ședinței a Consiliului Superior de Securitate din data de 29 august, curent”, a declarat șeful statului. Totodată, Igor Dodon și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că unii politicieni se pregătesc de noul sezon politic și încearcă să speculeze cu securitatea țării ceea ce are rezonanță la populație, însă nu conștientizează că acestea pot aduce mari prejudicii țării și cetățenilor noștri.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.