Legislația electorală va fi perfecționată, după ce CEC a semnat un acord de colaborare cu Georgia

Politics, 19 iunie 2017 17:26

În opinia semnatarilor, acordul va contribui la aprofundarea şi dezvoltarea cooperării în domeniul perfecționării practicii și legislației electorale privind finanțarea partidelor politice între Republica Moldova și Georgia, și anume: monitorizarea și controlul respectării prevederilor legale privind finanțarea partidele politice, implementarea tehnologiilor informaționale moderne în procesul de depunere și examinare a rapoartelor financiare ale partidelor politice. Potrivit Acordului, cooperarea dintre cele două părți va avea loc prin organizarea de simpozioane, seminare, conferințe științifico-practice și alte activități comune pe teme de interes reciproc; schimb de informaţii privind rezultatele studiilor, de acte legislative privind supravegherea și controlul finanțării partidelor politice, etc.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 24 ore
17:24
Decizia a fost susținută doar de trei membri ai Consiliului electoral al circumscripției electorale (CECE) municipale Chișinău. Potrivit membrilor CECE, în demersul lui Chirtoacă sunt mai multe nereguli. Vicepreședintele CECE, Vitalie Miron, a precizat că Dorin Chirtoacă nu face parte din categoria subiecților care se poate înregistra la plebiscit. În acest sens s-a propus adresarea către Comisia Electorală Centrală pentru concretizarea situației. Reprezentantul lui Chirtoacă, liberalul Ion Cebanu s-a arătat nemulțumit de decizia membrilor Consiliului, declarând că nicio dată nu a văzut un astfel de comportament din partea membrilor unui organ electoral.
16:52
„În toamna lui 2016, noi am avut rezultatele reale ale unor sondaje de opinie interne ale PD, privind șansele candidaților Andrei Năstase și Maia Sandu. Vă amintiți că anume acest instrument a fost unicul criteriu de identificare a candidatului unic acceptat de dna Sandu, mersul în teritoriu, conferințele comune etc., nefiind acceptate”, a declarat vice-președinta PPDA. Aceasta mai povestește că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi intervenit în studiile sociologice pentru a-i micșora scorul lui Andrei Năstase, astfel încât favorită pentru statutul de candidat al opoziției la alegerile prezidențiale să fie Maia Sandu. „Din datele furnizate din anturajul PD, am aflat că Vlad Plahotniuc a intervenit de mai multe ori în studiile sociologice la nivelul colectorilor, chiar și în cele comandate de străini. Cunosc că, inițial, în câteva sondaje, Andrei Năstase a avut un scor mult mai bun, era foarte aproape de procentajul lui Igor Dodon.
16:10
Discutând obiectivele din domeniul ”Mediu și Schimbări Climatice”, accentul a fost pus pe progresele înregistrate şi problemele existente în transpunerea legislaţiei europene, în vederea asigurării calității aerului şi apei, gestiunea deșeurilor, controlul poluării industriale, controlul în domeniul substanțelor chimice şi a organismelor modificate genetic. La secțiunea ”Transporturi” a fost prezentat procesul de  implementare a  Acordului de Asociere pe domeniul respectiv, fiind relatat progresul în reformele  instituționale din domeniul aviației, feroviar, naval, precum și  siguranța rutieră. În cadrul reuniunii a fost prezentată o analiză a situației actuale în domeniul transportului rutier, progresul în programul de reabilitare a drumurilor.
15:51
Iar comentariile din spațiul public doar vin să confirme sensul ascuns al acestui calificativ. Mai multe voci califică oficializarea legăturii dintre partidul Maiei Sandu și cel al lui Andrei Năstase drept un salt enorm spre eșecul politic al celor două componente, pe cale să devină un tot întreg.  Socoteala de acasă ale celor doi lideri, Maia Sandu și Andrei Năstase, că susținătorii ambelor formațiuni le vor asigura un avans confortabil de peste 30 la sută din preferințele alegătorilor s-ar putea să nu se potrivească cu cea de la târgul electoral. Corul susținătorilor liderilor PAS, cei care se consideră ”gulerele albe” ale politicii din Moldova, devine tot mai intens pe oră ce trece după anunțul despre coalizare. Aceștia nu par încântați să meargă umăr la umăr cu scandalagiii lui Andre Năstase, care ”s-au călit” în stradă și care percep orice luptă politică la sensul direct, punându-și în acțiune pumnii și bojoacele.
15:37
 Putin a râs cu lacrimi după ce un ministru i-a spus că Rusia va exporta astfel de produseȘtiri16.10.201712:30Autor: Ziarul NationalPutin a râs cu lacrimi după ce un ministru i-a spus că Rusia va exporta astfel de produseSursa: realitatea.net Vladimir Putin a râs cu lacrimi după o gafă a ministrului rus al Agriculturii. Liderul de la Kremlin a rămas surprins când a aflat că ţara sa urmează să exporte carne de porc în Indonezia, o ţară musulmană în care este interzisă carnea de porc. „Exportăm în toate ţările, în special în China, Indonezia, Japonia, Coreea şi aşa mai departe. Prin urmare, nu trebuie să oprim exporturile de carne de porc. Trebuie să creştem volumele, iar în Orientul Îndepărtat se construieşte cu seriozitate un complex...”, a zis Alexander Tkachev, ministrul Agriculturii din Rusia, conform unui post de televiziune. „Indonezia este o ţară musulmană în care nu se mănâncă deloc carne de porc...”, a spus Putin.
15:08
„Acum depinde foarte mult cum vor împărți locurile pe listă. În PPDA sunt persoane care au fost în politică și au o reputație pătată. Asta trebuie să-și asume PAS. De asemenea, PAS, care este un partid proeuropean, face o alianță cu o formațiune care a vorbit despre necesitatea „punerii batistei pe țambal” în ceea ce privește integrarea europeană”, mai scrie jurnalistul Nicolae Negru. De asemenea, Negru recunoaște că această decizie va afecta și electoratul PAS, care nu va fi tentat să voteze pentru o listă din care fac parte membri ai PPDA. „Mă gândesc că cei din PAS ar putea să regrete această decizie. Nu în ultimul rând, această decizie va crea un anumit disconfort pentru unii simpatizați ai partidului condus de Maia Sandu”, a subliniat Negru.
15:08
Potrivit documentului, preturile de sector și primăriile din subordinea capitalei vor oferi concurenților electorali spațiu pentru afișaj electoral în condiții egale și totodată, pot veni cu propuneri privind stabilirea localurilor pentru desfășurarea întâlnirilor cu alegătorii. Astfel, în sectoarele capitalei vor fi amplasate afișe speciale unde concurenții electorali vor putea amplasa materiale electorale. Referendumul de demitere a primarului Capitalei va avea loc pe data de 19 noiembrie curent. La referendum pot participa 45 de partide și asociații politice. Până în prezent, doar Partidul Socialiștilor s-a înregistrat în cursa electorală.
14:12
Potrivit informației responsabililor de proiect, au fost contactate administrațiile locale iar lucrările vor demara în 10 cele mai mari sate selectate, cu excepția satului Peresecina din raionul Orhei, în care primarul localității s-a dezis de construcția terenului sportiv, motivînd prin faptul că locuitorii satului nu au nevoie de un asemenea complex sportiv. În cazul dat, s-a decis că următorul sat care va beneficia de proiect este Sipoteni, raionul Călărași, unde oamenii au acceptat cu bucurie oferta. Astfel, urmează ca echipa care se ocupă de proiectarea și construcția complexului sportiv să viziteze această localitate. Șeful statului a reiterat că cele 300 de complexuri sportive vor fi construite în decurs de trei ani, pe perioada mandatului său prezidenţial, iar banii destinați acestui proiect vor fi identificați din surse externe, și nu din bugetul de stat. Primele 10 localități care au fost identificate sunt: 1. Congaz, Găgăuzia;   2.
13:53
Aceștia au venit în semn de solidaritate cu reporterii Ziarului de Gardă, care afirmă ca au fost intimidați de câțva agenți de pază ai GBC. Paradoxul este însă că protestul PAS vine la scurt timp după ce liderii acestui partid au interzis ei înșiși accesul echipei PRIME TV la congresul formațiunii. Printre cei câțiva protestatari care au venit astăzi în fața clădirii GBC este și directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei, unul dintre semnatarii declarației prin care gestul PAS a fost calificat drept încălcarea drepturilor jurnaliștilor PRIME TV. Dublele standarde pe care le folosește opoziția arată modul ipocrit prin care vrea să obțină dividende politice, sărind în apărarea presei loiale lor. Și asta pentru că atunci când știu că evenimentele lor nu vor fi reflectate în modul în care și-o doresc, partidele de opoziție schimbă macazul și uită de „libertatea de exprimare” pentru care luptă.
13:10
Potrivit liderului fracțiunii liberale, din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Cebanu, actele au fost depuse de către acesta, fiind persoana împuternicită de către Dorin Chirtoacă, deoarece primarul se află în arest la domiciliu. Consiliul Electoral de Circumscriptie Chișinău urmează astăzi să se întrunească în ședință și să decidă daca îl va înregistra în calitate de participant sau nu. Până în prezent, la referendumul de demitere a primarului Capitalei s-a înregistrat doar Partidul Socialiștilor. La referendum pot participa 45 de partide și asociații politice, însă unele partide parlamentare și extra-parlamentare și-au anunțat intenția de a nu participa la referendum, motivând prin faptul că ar fi niște jocuri și intenții politice. Printre acestea se numără PL, PDM, PAS, PUN, PLR.
13:10
Prim-ministrul Spaniei Mariano Rajoy a impus un termen-limită săptămâna trecută ca Puigdemont să dea răspuns cu privire la independenţă, insistând că un răspuns afirmativ sau ambiguu va forţa Madridul să suspende autonomia Cataloniei şi să impună administrarea directă. Săptămâna trecută, după ce a avut loc referendumul din 1 octombrie cu privire la separarea Cataloniei de Spania, Puigdemont a declarat independenţa regiunii locuite de 7,5 milioane. Dar, acesta a suspendat imediat declaraţia, cerând Madridului negocieri pe marginea viitorului regiunii. Puigdemont şi mai mulţi legisaltori catalani au semnat documentul care declara “Republica Catalonia” drept “un stat independent şi suveran”. Declaraţia a înfuriat autorităţile spaniole, care au calificat referendumul ilegal şi au încercat să împieduice desfăşurarea acestuia, relatează NPR.org.
13:10
Potrivit liderului fracțiunii liberale din Consiliul municipal Chișinău, Ion Cebanu, în cazul în care Dorin Chirtoacă nu va fi înregistrat, PL va depune actele din partea formațiunii, pentru a deveni participant la plebiscit. Până în prezent, doar PSRM a  fost înregistrat în calitate de participant la referendum. Amintim că Partidul Liberal a îndemnat cetățenii să boicoteze referendumul din 19 noiembrie inițiat de socialiști. Boicotul mai este susținut de PAS, PUN, PNL și PLR. În același timp, PDM și PLDM au declarat că nu vor lua parte la referendum, iar PPEM și Platforma DA ș-au îndemnat susținătorii să decidă singuri. Organizarea referendumului va costa bugetul de stat aproape 9 milioane de lei. Plebiscitul va fi valabil în cazul unei prezențe la urne a cel puțin unei treimi din alegătorii înscriși în liste.
12:53
Deputata a declarat că această iniţiativă a fost propusă în cadrul şedinţei comune a Parlamentului şi Guvernului, care a avut loc vineri, 13 octombrie. Violeta Ivanov a precizat că se propune ca Parlamentul să prezinte acest raport de progres sistematic, o dată la trei luni. „Acest raport va fi elaborat şi discutat la nivel naţional, după care va fi transmis la Bruxelles”, spune parlamentara.   Daniela Morari, viceministra de externe şi integrare europeană, susţine că în cadrul reuniunii legislativului şi executivului s-a discutat punctat despre toate priorităţile stabilite pentru perioada de până la sfârşitul anului curent. „Echipa Guvernului a prezentat lista de acte cu rugămintea de a fi prioritizate proiectele de acte legislative care deja au fost adoptate de Guvern”, spune viceministra.   Parlamentul şi Guvernul s-au convocat în şedinţă comună vineri, 13 octombrie 2017.
12:14
La ședința din 7 octombrie 2017, Consiliul Politic Național al PAS a reconfirmat disponibilitatea formațiunii noastre de a participa la următoarele alegeri parlamentare împreună cu PPDA. Am informat partenerii noștri despre faptul că suntem gata să participăm pe o listă comună”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PAS. Mecanismul concret de formare a listei urmează a fi stabilit mai aproape de scrutin., dar PAS propune crearea unei comisii comune de selectare a candidaților, cu participarea reprezentanților din societatea civilă, pentru a se asigura că în listă vor fi incluși cei mai potriviți și integri candidați. ”Avem toată încrederea că vom construi un parteneriat eficient, având la bază cooperarea, onestitatea și buna înțelegere dintre ambele partide.
11:44
Deputatul liberal Alina Zotea este prietenă apropiată cu o tânără ce provine dintr-o familie de traficanți de ființe umane. Portalul today.md a publicat o investigație în care face legătura între Zotea și Elizaveta Malcoci. Mama și fratele acesteia sunt cercetați în trei dosare pentru trafic de femei, copii și fals în acte publice. ”Mama sa, Svetlana Leu, este cercetată penal pentru trafic de ființe umane. O instanță din țara  noastră a emis pe numele ei mandat de arestare pentru 30 de zile. Iar pentru că locul aflării acesteia nu este cunoscut, femeia a fost anunțată în căutare internațională. Femeia este acuzată că racola tinere pentru prostituție în Turcia. Iar pentru că, în zilele noastre, este greu să găsești ajutori de nădejde, a găsit sprijin… în familie. Fiul Svetlanei Leu, Vladimir, fratele Elizavetei, a ajuns în custodia poliției. Acesta are și antecedente penale.
09:51
Aproximativ 40 de nave militare, printre care portavionul USS Ronald Reagan şi două distrugătoare americane, iau parte la exerciţiile care vor dura cinci zile, potrivit Ministerului Apărării sud-coreean. Cele două ţări desfăşoară periodic exerciţii aeriene, navale şi terestre comune, în timp ce Coreea de Nord acuză Washingtonul că foloseşte aceste aplicaţii militare pentru a pregăti un atac asupra sa. Tensiunile în regiunea Peninsulei Coreene au sporit în ultimele luni, preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un fiind protagoniştii unui adevărat război al declaraţiilor, marcat de ameninţări reciproce extrem de dure. Totuşi, duminică secretarul de stat american Rex Tillerson a susţinut că liderul de la Casa Albă este favorabil unei soluţionări diplomatice a disputei legate de programul nuclear nord-coreean.
09:42
Aceștia și-au argumentat solicitarea prin faptul că Băsescu "intervine în treburile interne ale unei țări suverane". „PSRM îndeamnă toate forțele patriotice ale țării să creeze un front comun al societății civile pentru apărarea statalității Moldovei și identitatea poporului moldovenesc”, se arată într-o declarație a formațiunii. Totodată, PSRM a condamnat încercările regimului de a schimba în Constituție denumirea limbii de stat. „Considerăm că această inițiativă este o nouă acțiune de ofensivă a elitei de la conducere față de statalitatea Republicii Moldova. PSRM se declară dispus să se opună iniţiativei de eliminare a denumirii "limba moldovenească" din Constituţie, folosind în acest scop toate mijloacele legale – de la tribuna parlamentară pînă la protestele la nivel național”, se mai arată în declarație.
09:35
Cu această ocazie, Igor Dodon a adresat sincere felicitări tuturor celor care și-au servit sau își servesc, cu credință, Țara, în cadrul acestei unități militare. Unitatea militară care poartă numele unui dintre cei mai de vază domnitori ai Țării Moldovei, a dat dovadă de profesionalism și devotament, confirmat de generațiile de militari și angajații civili care și-au executat aici serviciul. Șeful statului a tinut să sublinieze contribuția substanțială a efectivului Brigăzii la menținerea stabilității în zona de securitate a regiunii transnistrene a Republicii Moldova. În cadrul acestei misiuni de importanță statală, militarii Brigăzii reprezintă un factor de nădejde. De asemenea, Igor Dodon a remarcat curajul și spiritul de sacrificiu al militarilor care execută misiuni de dezamorsare și nimicire a obiectelor explozive depistate pe teritoriul țării. Pe parcursul acestor ani, geniștii Brigăzii au participat la peste 300 de deminări.
09:35
Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile susțin că aeronava se afla într-o stare tehnică bună, iar membrii echipajului aveau o experiența mare de zbor. Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului, în aria adiacentă zonei de aterizare aveau loc fenomene meteorologice severe, furtună cu descărcări electrice. În urma accidentului aviatic, patru cetățeni moldoveni au murit, iar doi au fost răniți, fiind spitalizați. Viața acestora se află în afara pericolului. În debutul ședinței, Premierul a exprimat condoleanțe și solidaritate cu familiile celor trecuţi în nefiinţă în urma tragicului accident, menționând că autoritățile statului vor întreprinde toate masurile necesare pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova care au decedat în urma accidentului.
Ieri
11:23
Maia Sandu, noua miză a PPE pe scena politică de la Chişinău dă asigurări că nu va face alianţă în viitorul parlament cu PD, chiar şi în cazul în care în noul legislativ se vor regăsi doar PAS (cu sau fără PPDA), PD şi PSRM-ul lui Dodon. Asta în condițiile în care sondajele arătă în mod cert că niciuna dintre aceste entităţi politice nu va putea forma o majoritate parlamentară fără a fi luate în calcul coaliţii de guvernare. ”Asta ar putea însemna fie că ea s-a resemnat sub umbrela PPE cu încă 4 ani de opoziţie, fie se are în vedere un eventual scenariu de a da mâna cu omul dirijat şi finanţat de Kremlin, preşedintele Igor Dodon, după precedentul Roşca-Voronin, aflat deja în palmaresul PPE”, se menționează în investigație. Până acum toate mizele PPE în Moldova s-au soldat cu eşecuri totale. Toţi liderii politici sprijiniţi de popularii europeni la Chişinău au ajuns fie la puşcărie, fie în morga politică.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
„Reţinerea peste câteva luni la Kiev de către SBU a raiderului Veaceslav Platon a radicalizat şi mai mult poziţia PPE. Grupul s-a poziţionat în calitate de avocat al lui Vlad Filat şi al întregii galerii de penali imlicaţi în „jaful secolului” şi Laundromatul Rusesc, desfăşurat prin MoldIndConBankul de la Chişinău. PPE a început să-i victimizeze pe rând pe toţi, de la Vlad Filat şi până la asistentul raiderului Platon, Mihail Gofman, punând presiune pe guvernarea de la Chişinău ca aceştia să fie scoşi de sub urmărire penală, fapt contrar tocmai principiilor democratice europene, de separare a puterilor în stat.
16:10
Judecătoria Ungheni a constatat că afirmațiile lui Cebotari sunt falsuri și l-a obligat să plătească daune morale de 100 de mii de lei și cheltuielile de judecata în sumă de 3,46 mii de lei.  În același timp, Cebotari are obligația să-și ceară scuze de la Eugeniu Nichiforciuc prin intermediul Jurnal TV și TV 7.   Hotărârea este cu drept de atac.
13 octombrie 2017
18:10
Comisia națională pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente a stabilit că în țară vor fi organizate 46 de circumscripții. Membrii acesteia au accentuat aparte că acestea vor fi create doar pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale de la Chișinău. Dintre cele 46 de mandate de deputat din circumscripții, două vor fi rezervate pentru autonomia găgăuză. Cele cinci mandate rămase vor fi rezervate pentru diasporă și regiunea transnistreană. Cele mai aprinse discuții au fost anume cu privire la modul de creare a acestor circumscripții. Cei mai mulți membri ai comisiei au fost de acord ca Transnistriei să-i fie rezervat un mandat în parlament, dar care să fie atribuit numai după ce va fi recăpătat controlul constituțional asupra teritoriului din stânga Nistrului. Scheme diferite au fost propuse, însă, pentru circumscripțiile care vor fi create în afara țării.
17:00
"O discuţie separată am avut asupra Acordului de asistenţă macro-financiară. S-au stricurat multe discuţii şi speculaţii precum că Moldova nu şi-a îndeplinit condiţionalităţile pentru a primi asistenţa. Astăzi, împreună cu colegii din Parlament am constat că aceste discuţii sunt un fals. Avem 28 de condiţii pentru a primi 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane sunt grant. Prima tranşă prevede 30 de milioane de euro, 10 milionae fiind partea grantului. Din cele 10 condiţii pentru a obţine prima tranşă deja 4 sunt realizate, 4 sunt în proces de realizare la Parlament, iar 2 sunt deja realizate de către Guvern. Nu există nicio restanţă şi solicitarea mea este cât mai repede să avansăm şi pe aceste 4 care sunt astăzi în Parlament", a menţionat Pavel Filip.
16:30
Cei doi oficiali au programate convorbiri tete-a-tete și oficiale. Marți, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi, spunea că principalul subiect care se va afla pe agenda discuțiilor dintre cei doi oficiali va fi viitorul Uniunii Europene. Săptămâna viitoare, pe 19 și 20 octombrie, președintele Klaus Iohannis se va afla la Bruxelles, unde va participa la reuniunea Consiliului European, pe agenda căruia se află: migrația, Europa digitală, chestiuni de securitate și apărare, relații externe ale UE, cu accent pe relația dintre Uniune și Turcia, după cum a precizat Dobrovolschi.
16:20
„Singură și nesilită de nimeni, Maia Sandu se prinde într-o capcană pentru șoareci. De ar fi măcar una pentru vulpi. Să faci un denunț în justiție în baza unor decupări din ziare este culmea penibilului. Ca să nu mai vorbesc de efectul bumerangului pe care această nesăbuință poate s-o aibă. Până și Andrei Năstase face mișto pe seama ei. Îmi pare rău”, a scris Petru Bogatu pe pagina sa de facebook.  Amintim că Maia Sandu a fost audiată astăzi în calitate de martor de procurori, după denunțul făcut împotriva liderului PDM, Vlad Plahotniuc, pe care îl acuză de uzurparea puterii. Șefa de la PAS a recunoscut că nu a prezentat nicio probă, doar articole din presă și declarații ale politicienilor în susținerea denunțului său. Ieri, procurorii au anunțat-o pe Maia Sandu despre responsabilitate pentru denunțuri calomnioase. Ei urmează în termen de 30 de zile să decidă dacă vor iniția sau nu o cauză penală în baza acestui denunț.
16:00
Maia Sandu a fost audiată astăzi în calitate de martor. După audieri, președinta PAS a declarat că a reiterat în fața procurorilor faptele pe care le-a prezentat în cadrul denunțului și că este datoria acestora să analizeze faptele și să interogheze și alți martori. Ea spus că este vorba despre acțiuni și declarații făcute în spațiul public referitoare la uzurparea puterii legislative, executive și judecătorești. Maia Sandu a făcut apel și către cetățenii care dețin dovezi că Vladimir Plahotniuc ar fi uzurpat puterea în stat, să depună mărturii la procuratură. În cazul în care procuratura va refuza să deschidă o cauză penală pe numele liderului Partidului Democrat, PAS va contesta la organul superior al procuraturii, după care va ataca decizia și în instanță, a mai spus Maia Sandu.
15:40
„Vă exprimăm solidaritatea şi încrederea noastră în tot ceea ce faceţi pe plan politic. PPCD este unul din partidele cele mai experimentate din Moldova, un promotor al democraţiei şi al luptei pentru drepturile omului în această regiune a continentului. Deviza Congresului PPCD: „Republica Moldova — o ţară de succes” este formulată excelent. Voi aţi făcut progrese mari şi ştim că lucraţi eficient în interesul ţării voastre, pentru a-i asigura un viitor sigur şi pentru ca ambiţiile ei europene să devină realitate”, aceasta declara liderul PPE, Joseph Daul despre PPCD și Iurie Roșca cu puțin timp înainte ca Roșcă să se alăture echipei lui Vladimir Voronin, devenind vicepremier. Jurnaliștii descriu și experiența următorului favorit al PPE în Moldova – Partidul Liberal Democrat din Moldova.
15:30
„Chiar dacă facem abstracţie de „împuşcătura în picior” a Maiei Sandu, descrisă mai sus, de data asta o să-i dau dreptate lui Andrei Năstase, ea, de fapt, îi face un mare serviciu lui Plahotniuc. Şi nu doar prin soluţiile juridice care vor urma în urma denunţului, care cel mai probabil nu vor fi favorabile denunţătorului. Dincolo de componenta de PR cu efect de scurtă durată pentru imaginea ei, acţiunea liderei PAS conţine şi o imensă componentă de reclamă ascunsă pentru Plahotniuc. Ea scoate în evidenţă cum acesta se implică din unica funcţie oficială pe care o deţine, cea de preşedinte de partid, în „rezolvarea problemelor” ţării şi îi face un mare serviciu, prin faptul că îl acuză că se ocupă de asta de la partid.
15:30
Din această sumă, aproape 49 de milioane vor fi direcționate pentru activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare, peste 11 milioane de lei pentru activitatea consiliilor electorale ale circumscripțiilor uninominale, iar aproape 25 de milioane pentru activitatea CEC. De asemenea, pentru anul viitor CEC prevede alocarea a 40 de milioane de lei din buget pentru finanțarea partidelor politice și peste 40 de milioane de lei pentru activitatea CEC. În total, pentru anul viitor Comisia Electorală Centrală prevede un buget de peste 175 de milioane de lei. Bugetul trebuie să fie aprobat de Parlament.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.