Legislația electorală va fi perfecționată, după ce CEC a semnat un acord de colaborare cu Georgia

Politics, 19 iunie 2017 17:26

În opinia semnatarilor, acordul va contribui la aprofundarea şi dezvoltarea cooperării în domeniul perfecționării practicii și legislației electorale privind finanțarea partidelor politice între Republica Moldova și Georgia, și anume: monitorizarea și controlul respectării prevederilor legale privind finanțarea partidele politice, implementarea tehnologiilor informaționale moderne în procesul de depunere și examinare a rapoartelor financiare ale partidelor politice. Potrivit Acordului, cooperarea dintre cele două părți va avea loc prin organizarea de simpozioane, seminare, conferințe științifico-practice și alte activități comune pe teme de interes reciproc; schimb de informaţii privind rezultatele studiilor, de acte legislative privind supravegherea și controlul finanțării partidelor politice, etc.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum o oră
17:56
Membrii Biroului Permanent au examinat recomandările formulate în urma unei expertize internaționale privind condițiile de păstrare și starea Actului Declarației de Independență a Republicii Moldova, versiunea originală și versiunea artistică pe pânză. Deputații au fost informați despre condițiile optime pentru păstrarea și conservarea ambelor variante conform bunelor practici și standardelor în domeniul arhivistic pentru documentele valoroase. De asemenea, membrii Biroului Permanent au aprobat ca în termen de 6 luni să fie evaluată executarea recomandărilor aprobate de deputați împreună cu Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la acceptarea Raportului final al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului, prezidată de Elie Wiesel.
Acum 2 ore
17:26
La Reuniune participă delegațiile oficiale din cadrul MAI/Poliției ai Republicii Azerbaidjan, Republicii Armenia, Republicii Belarus, Republicii Kazahstan, Republicii Kârgâză, Republicii Moldova, Federaţiei Ruse, Republicii Tadjikistan, Turkmenistanului, Republicii Uzbekistan, Director al BCCCO, precum și reprezentanți ai Comitetului Executiv al CSI. Astfel, participanții au abordat subiectele prioritare de cooperare ale MAI și Poliţiei statelor - membre ale CSI, implementarea programelor interstatale privind combaterea criminalităţii și traficului ilicit de droguri, precum și elaborarea proiectului Programului interstatal în domeniul combaterii criminalității organizate pentru anii 2019-2023 etc.
16:56
Conform documentului, comuniştii refuză "să participe în continuare la dezbaterile publice organizate de Promo-LEX, consacrate aşa-numitei "reforme a sistemului electoral", promovate de democraţi şi socialiştii. În opinia lor, această reformă "poate duce doar la încălcarea drepturilor cetăţenilor şi va denatura în mod grosolan Constituţia şi legislaţia RM". „PCRM a refuzat să mai participe, deoarece nu este niciun sens ca zi cu zi să fie repetate aceleaşi lucruri. PCRM şi-a prezentat deja toate argumentele. Acestea sînt împărtăşite şi de experţi, şi de partenerii noştri internaţionali. Comisia de la Veneţia şi partenerii internaţionali s-au pronunţat împotriva acestei reforme", a declarat deputata PCRM Elena Bodnarenco la dezbaterile de la Anenii Noi. Potrivit ei, în societate există probleme mai importante decît modificarea sistemului electoral.
Acum 4 ore
16:26
„Consiliul (care reunește cele 28 de state membre ale UE — n.r.) a prelungit miercuri sancțiunile economice care vizează sectoare specifice ale economiei ruse până la 31 ianuarie 2018", conform unui comunicat. Sancțiunile în vigoare ar urma să expire la sfârșitul lunii iulie. Această decizie era așteptată. Ea vine după informațiile pe care președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel le-au comunicat omologilor săi europeni joia trecută la un summit al UE la Bruxelles, privind starea punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, se menționează în comunicat. În martie 2015, liderii europeni au decis să condiționeze durata acestor acțiuni de punerea în aplicare integral a acordurilor de la Minsk, menite a permite încetarea luptelor și începutul dialogului politic între rebeli și guvernul de la Kiev.
16:16
„Cea mai săracă ţară din Europa cheltuie 1.584.714 lei pentru traducerea, redactarea în/din limba rusă a proiectelor de acte legislative introduse în procedura legislativă în Parlamentul Republicii Moldova. Asta în situaţia în care în Republica Moldova avem şcoli, grădiniţe nereparate şi spitale care nu corespund necesităţilor pacienţilor, iar nivelul de trai al unei bune părţi a populaţiei este sub minimul de existenţă”, a scris Zotea pe pagina sa de Facebook. Cheltuielile în mare parte sunt justificate prin salarizarea activităţii celor zece funcţionari publici, care lucrează pentru traducerea şi redactarea actelor legislative.
15:46
În cadrul întrevederii, şeful diplomaţiei moldovene i-a mulţumit ambasadorului Westberg pentru contribuţia adusă la dezvoltarea relaţiilor moldo-norvegiene pe durata mandatului său. Ministrul Andrei Galbur a apreciat înalt asistenţa oferită de Guvernul Norvegiei pentru realizarea agendei de reforme a Republicii Moldova, reiterând interesul de a consolida cooperarea moldo-norvegiană pe multiple planuri. Ambasadorul Westberg a exprimat gratitudine pentru sprijinul acordat de către autorităţile moldoveneşti pentru îndeplinirea mandatului său, exprimându-şi speranţa că dialogul politic şi schimburile comercial-economice dintre cele două state vor continua să se intensifice.
15:26
Edilul este învinuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată şi riscă până la șapte ani de închisoare. Potrivit anchetei, Chirtoacă urma să primească o cotă de 13 la sută din banii prevăzuţi pentru implementarea proiectului. 26 la sută ar fi trebuit să îi revină omului de afaceri Alexandru Pincevschi, iar alte 13 procente trebuia să-i primească şeful Direcţiei Transport a Capitalei, Igor Gamreţkia. În acelaşi dosar, figurează şi viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu, care este cercetat în stare de libertate.
15:26
Promo-Lex a organizat miercuri ultima dezbatere din ciclul ”pro sau contra modificării sistemului electoral”, care a avut loc la Ungheni. Pentru prima dată la astfel de dezbateri a participat Andrei Năstase, până acum trimițându-l pe subalternul său Alexandru Slusari. Însă, ca de obicei, Năstase nu a venit singur în fața cetățenilor, dar a adus un grup numeros de persoane, unele, aparent în stare de ebrietate, care aveau un comportament violent și provocator. Aceștia au fluierat și au huiduit pe parcursul întregii dezbateri, iar la un moment dat au uitat cine i-a adus astfel încât l-au fluierat și pe Năstase. Moderatoarea dezbaterilor a îndemnat de mai multe ori oamenii la calm și chiar a fost nevoită de câteva ori să amenințe cu chemarea poliției.
Acum 6 ore
14:26
Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a menționat că astăzi este o zi specială pentru toți românii basarabeni. „Până la 28 iunie 1940, teritoriul dintre Prut și Nistru făcea parte din România. Acest teritoriu a fost rupt de sovietici. Nici până astăzi Moldova nu se află acolo unde îi este locul. Astăzi amintim cetățenilor că locul nostru este în România Mare. Trebuie să depunem eforturile necesare pentru a reuni această țară”, a spus Valeriu Munteanu. Vicepreședintele PL, Corina Fusu, a menționat că în această zi Uniunea Sovietică a reocupat Moldova după o perioadă când a fost cu România. „Reocuparea rusească continuă și astăzi, vorbesc de teritoriul Transnistriei. Federația Rusă duce un război hibrid cu noi în speranța că ne va recuceri nu știu pentru a câta oară. Noi mai avem încă acea mentalitate sovietică și, cu părere de rău, mulți politicieni care conduc această țară o au.
13:56
Preşedintele Statelor Unite ale Americii a avut o convorbire telefonică cu premierul Irlandei, Taoiseach Leo Varadkar, pe care a vrut să-l felicite pentru câştigarea alegerilor. La convorbire a avut acces şi presa, atât presa americană, cât şi câţiva reprezentanţi ai presei irlandeze. Trump îi comunică oficialului irlandez că în Biroul Oval se află un grup mare de jurnalişti irlandezi, însă nu s-a oprit aici. Preşedintele american îl ignoră cu totul apoi pe Taoiseach Leo Varadkar şi începe să-i facă avansuri unei jurnaliste. "De unde eşti? Vino aici. De unde eşti? Are un zâmbet superb. Pun pariu că te tratează bine", a exclamat Donald Trump, întorcându-se la discuţia cu Taoiseach Leo Varadkar, însă nu înainte să se asigure că a reţinut numele jurnalistei, mai exact, Caitriona Perry.
13:36
La eveniment sunt invitați lideri ai partidelor politice, reprezentanți ai misiunilor diplomatice și partenerii Partidului Socialiștilor din alte țări, relatează Politics.MD. Potrivit comuniccatului de presă al partidului, reprezentanții mass-media vor fi admiși la reuniune numai în baza acreditării. Pentru acreditare trebuie să trimită o cerere la adresa presa@socialiștii.md până la data de 29 iunie, ora 16.00.
13:06
Astăzi se împlinesc 77 de ani de la anexarea Basarabiei si Nordului Bucovinei la Uniunea Sovietică, în urma unei înțelegeri secrete între URSS și Germania nazistă. Potrivit Radio Chișinău, pe 28 iunie 1940, trupele sovietice au ocupat Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa,  teritorii ale statului român la acea vreme. În acelaşi an, pe o parte din teritoriul Basarabiei, fără judeţele Ismail, Chilia şi Cetatea Albă din sud şi judeţele Hotin, Cernăuți și Storojneț din nord, este înfiinţată Republica Sovietică Socialistă Moldovenească. Odată cu ocupaţia sovietică au început şi represiunile împotriva populaţiei locale, zeci de mii de persoane fiind executate, arestate sau deportate.
Acum 8 ore
12:46
Proiectul vizează accederea în profesie, standardele de calitate a serviciilor psihologice private și publice, expertiza psihologică, asistența psihologică garantată și reglementarea profesiei prin crearea unei uniunii profesionale responsabile de certificarea psihologilor în Republica Moldova, în baza celor mai bune practici interne și internaționale din domeniu, din state precum România și Croația. După integrarea tuturor recomandărilor prezentate în cadrul audierilor de astăzi, proiectul de lege privind profesia și activitatea de psiholog va fi înregistrat în Parlament și va fi expediat spre avizare Guvernului și comisiilor de specialitate, înainte de a fi examinat în plen. Potrivit specialiștilor, cererea de servicii psihologice calificate în educația școlară, sănătate publică, justiție echitabilă și intervențiile operative în situații de criză este în creștere în Republica Moldova.
12:26
Motivul oficial invocat de autoritățile moldovene este faptul că imobilul care ar urma să găzduiască oficiul NATO se află încă în reparații. Pe de alta parte, experții nu exclud că amânarea se face intenționat pentru a nu inflama și mai mult spiritele, mai ales că președintele Igor Dodon și socialiștii proruși se opun deschiderii oficiului NATO în Republica Moldova. Despre deschiderea unui oficiu de legătură al NATO la Chișinău se discută din 2015, dar abia la sfârșitul anului 2016 a fost semnat un acord în acest sens. Potrivit guvernului, deschiderea Oficiului va facilita, susține și extinde participarea Republicii Moldova la toate activitățile de cooperare cu NATO în diferite programe. Deși biroul va avea un statut strict civil, subiectul a provocat dezbateri aprinse în decembrie anul trecut în parlament. Analistul politic Nicolae Negru consideră că aceste amânări au mai degrabă un subtext politic.
12:26
În cadrul dialogului au fost abordate problemele legate de relațiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, implementarea de către țara noastră a obiectivelor asumate în cadrul Acordului de Asociere și celui de Liber Schimb Cuprinzător și Aprofundat, precum și perspectivele dezvoltării acestor relații. A fost abordată și problematica relațiilor comercial-economice cu Federația Rusă, alte state din cadrul CSI sau alte regiuni ale lumii. ”Autoritățile Republicii Moldova promovează politica relațiilor de parteneriate reciproc avantajose cu partenerii atât din vest, cât și est, dar reieșind din interesele naționale și a cetățenilor țării noastre”, a accentuat vicepremierul Octavian Calmîc. În context, ministrul Economiei a făcut o trecere în revistă a acțiunilor Guvernului Republicii Moldova în procesul de reformare și modernizare a țării pe toate dimensiunile – politice, economice, sociale, etc.
12:16
La funcţia de viceprimari ai capitalei sunt propuşi Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei sănătate, şi Valeriu Munteanu, fostul ministru al mediului. Pe ordinea de zi a şedinţei CMC mai figurează subiecte legate de urgentarea lichidării calamităţilor naturale din 20 aprilie, acordarea a 500 de bilete de odihnă în tabere pentru copiii etc.
12:16
Majoritatea moldovenilor care au renunțat la cetățenie și se regăsesc în Decretul prezidențial, au deja stabilit domiciliu în Federația Rusă, fie în Germania. Mai puțini moldoveni sunt stabiliți în Cehia, Ucraina, Slovenia, Austria și Turcia. Potrivit legislației, renunțarea la cetățenie se aprobă persoanei care are un domiciliu legal în străinătate. Cererea se depune la reprezentanța diplomatică sau instituția consulară în statul vizat, împreună cu un set de alte documente. Consilierul prezidențial al președintelui, Maxim Lebedinschi, a declarat că cererea este depusă la Registru și se examinează în decursul unui an. După aprobarea de către președintele țării, solicitantului i se eliberează o adeverință privind renunțarea la cetățenie. Dacă e să vorbim de renunţarea la cetăţenia moldovenească, procedura este una care durează în timp şi costă.
Acum 12 ore
10:16
Speakerul i-a mulțumit pentru activitatea desfășurată pe durata mandatului și pentru contribuția personală la dezvoltarea relațiilor moldo-norvegiene. Andrian Candu a apreciat deschiderea Regatului Norvegiei de a susține și în continuare eforturile Republicii Moldova de promovare a reformelor prioritare. În context, Președintele Parlamentului a exprimat gratitudine pentru asistenţa tehnică oferită de Norvegia în domenii precum consolidarea capacităţilor instituţionale, reformarea sectorului justiţiei, eficienţa energetică, angajarea în câmpul muncii a persoanelor cu nevoi speciale, precum şi dezvoltarea reţelelor de incubatoare de afaceri în Republica Moldova. La începutul lunii iunie s-au împlinit 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Regatul Norvegiei.
10:06
Bloggerul Eugen Luchianiuc a observat că din noul spot al TV8, televiziunea care aparținea clanului Lucinschi, relansată de curând, a dispărut cel care urmează să fie directorul instituției – Ion Terguță. Mai mult, și un interviu al acestuia acordat portalului Unimedia, de asemenea apropiat de Vlad Filat, a fost șters. Totodată, nu este exclus că emisiunea lui Terguță să nu mai apară. „Contactat de redacția blogului nostru Ion Terguță a rugat să ne adresăm la unimedia cu întrebări cu privire la ștergerea interviului iar la întrebarea dacă va mai apărea emisiunea lui la TV8 nu ne-a răspuns”, a scris Luchianiuc. El nu exclude că interviul e pe Unimedia a fost scos la comandă. „Redacția blogului presupune că ștergerea articolului a fost o comandă telefonică sau prin intermediul mesageriei online, așa cum e obiceiul să se dea indicațiile celor din presa BEM”. Amintim că TV8 s-a relansat de curând.
09:36
MAEIE subliniază că situaţia reflectată în raportul respectiv se referă preponderent la anul 2016, când s-a aflat în derulare reforma instituţiilor de resort abilitate cu sarcini de combatere a traficului de fiinţe umane (TFU), proces finalizat la sfârşitul anului trecut. Acest proces a presupus inclusiv o privire mai atentă asupra oficialilor cu responsabilități directe în combaterea traficului de persoane, dintre care unii au prezentat probleme de integritate și a căror activitate nu a corespuns nevoilor și așteptărilor în acest sector.  Fiind conştiente de această stare de lucruri şi fără a aştepta publicarea raportului, autorităţile au elaborat un set de propuneri, în strânsă colaborare cu Ambasada SUA la Chişinău, pentru a redresa situaţia în acest domeniu. Proiectul documentului a fost deja transmis spre consultare comunităţii anti-trafic, inclusiv societăţii civile.
09:26
Sprijinul acordat va fi îndreptat spre promovarea supremaţiei legii în Republica Moldova şi, în special, va viza susţinerea eforturilor în domeniul consolidării justiţiei şi a reformei judiciare, combaterea corupţiei, traficului de persoane şi a criminalităţii organizate. Scrisoarea de Acord iniţială cu privire la controlul drogurilor şi aplicarea normelor de drept dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii a fost semnată la 28 august 2001. Astfel, Guvernul SUA alocă anual resurse pentru atingerea standardelor europene şi internaţionale de către ţara noastră în domeniul aplicării normelor de drept şi cel al justiţiei.
Ieri
17:56
Documentele de participare la concurs pentru ocuparea funcției de administrator principal al ZAL PP „Valkaneș”  pot fi expediate prin e-mail: liliana.mamaliga@mec.gov.md sau depuse pe adresa: mun. Chişinău, piaţa Marii Adunării Naţionale, 1 (bir.235, persoana de contact Liliana Mamaliga). Relaţii la nr. de tel.: + 373 22 250-621 Documentele adiționale ce țin de organizarea concursului pentru ocuparea funcției de administrator principal al ZAL PP „Valkaneș”  sunt plasate pe pagina web a Ministerului Economiei la rubrica ”posturi vacante” www.mec.gov.md/ro/content/posturi-vacante .
17:46
În componenţa delegaţiilor au fost incluşi reprezentanţi ai Departamentului Poliţiei de Frontieră, ai Serviciului Vamal, Biroului Pentru Reintegrare şi ai instituţiilor de resort din Ucraina. La eveniment au mai participat reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale partenere ale EUBAM: OSCE şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. În cadrul celei de-a 28-a Reuniuni a Consiliului Consultativ a fost prezentat Raportul de implementare a Planului de Acţiuni al Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră pentru anii 2016-2017 (Phase 11), progresele înregistrate în stabilirea controlului comun, adoptarea reformelor în domeniul vamal, prin elaborarea noului Cod Vamal în Republica Moldova, instituționalizarea controalelor bazate pe analizarea riscurilor, punerea în aplicare a obligațiilor ZLSAC în Republica Moldova şi în Ucraina, etc.
17:46
Proiectul Codului Administrativ este inițiativa legislativă a unui grup de deputați, în opinia cărora, numărul impunător de acte legislative ce reglementează actualmente raporturile juridice de drept administrativ deseori generează interpretări eronate şi aplicări greşite ale normelor de drept, care duc la încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. Astfel, în premieră, va fi reglementat refuzul de a primi sau a examina o cerere. La fel, pentru prima dată, va fi dispusă obligativitatea întocmirii dosarului administrativ de către autorităţile publice. De asemenea, va fi reglementată procedura de notificare în cadrul procedurii necontencioase, va fi instituită posibilitatea încheierii contractului de împăcare între părţi atât în procedura necontencioasă, cât şi în cea contencioasă.
16:36
La 27 iunie 2014, prim-ministrul de atunci al Republicii Moldova, Iurie Leancă, alături de liderii de la Bruxelles, semna Acordul de Asociere la Uniunea Europeană. Un document similar a fost semnate atunci și de Georgia, iar Ucraina a semnat doar partea economică a Acordului de Asociere. Chiar a doua zi, Guvernul de la Chișinău a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de Asociere, iar la 2 iulie, documentul a fost ratificat de Parlamentul  de la Chișinău. De la 1 septembrie 2014, Acordul a început să fie pus în aplicare.  Prin  Acordul de Asociere, Republica Moldova și-a asumat mai multe angajamente de reformare a instituțiilor, dar și de combatere a corupției, fiind vorba despre modificări ale legislației și adaptarea la Acquis-ul comunitar. Aceste reforme au întârziat însă din cauza mai multor crize politice și economice, provocate de furtul a, cel puțin, un miliard de dolari din sistemul bancar din Republica Moldova.
15:56
Într-o scrisoare, directorul CNA, Viorel Chetraru solicită viceprimarului Nistor Grozavu certificate de urbanism, autorizaţii de construcţie eliberate agenţilor economici SRL „Dansicons” şi SRL „D&D Companie” din 2014 până în prezent. De asemenea, se solicită setul de documente privind amenajarea parcului Valea Trandafirilor şi toate autorizaţiile de amplasare a panourilor publicitare eliberate pentru SRL „Aldora Art”. Potrivit independent.md, CNA solicită şi autorizaţiile de funcţionare şi de amplasare a tarabelor mobile Coffee Time ce aparţin SRM „Unicafe”, cât şi a gheretelor companiei ÎM „New Mega Press”. Totodată, Centrul solicită şi lista asistentelor primarului general Dorin Chirtoacă, dar şi contractul de muncă şi fişa de post a şefei Direcţiei Funiciare, Mihaela Iacob.
15:46
Din delegația Republicii Moldova fac parte reprezentanți ai ministerului Economiei, ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, ai Agenției pentru Protecția Consumatorului, ai Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic, precum și reprezentanți ai Ambasadei Moldovei în Austria și este condusă de Iurie Ușurelu, viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Membrii Comisiei mixte moldo-austriece vor discuta mai multe subiecte privind situația economică din Republica Moldova și Austria și dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale.
15:36
Noile instituții vor fi create în baza spitalelor raionale, municipale, republicane și departamentale existente. Fiecare spital dintre cele 19 prevăzute în proiectul reformei va reuni sub un management comun câteva instituții mediale spitalicești, care vor avea statut de spitale locale. Opt spitale regionale vor fi instituite în nordul, centrul şi sudul țării, iar trei – în municipiul Chişinău. În cadrul acestor instituții vor funcționa departamente de medicină internă, chirurgie generală,  pediatrie, boli infecțioase, ginecologie şi obstetrică, dotate cu echipament medical performant. Un spital regional va acorda asistență medicală pentru cel mult 300 de mii de locuitori. În municipiul Chișinău vor exista două spitale regionale pentru adulți şi unul pentru copii. O instituție va fi fondată  în baza Spitalului Clinic Municipal numărul 1 şi spitalele din raioanele Ialoveni şi Străşeni.
15:36
Un asemenea incident s-a întâmplat chiar azi în centrul Chișinăului. Emil Cebotaru, un membru activ al Platformei DA, a atacat verbal și a provocat un grup de tineri, care aveau instalat la cortul lor un Tricolor. Culmea este că respectivul Emil Cebotaru este veteran al războiului de pe Nistru, iar în acea perioadă drapelul Republicii Moldova era exact același tricolor pe care l-a dat jos de pe cort, activistul Platformei DA.     Nu este pentru prima dată când Platforma DA se luptă cu tricolorul și alungă din PMAN unioniștii, în detrimentul activiștilor lui Renato Usatîi, Igor Dodon sau Grigore Petrenco. Un asemenea incident a avut loc și în septembrie 2015, când Andrei Năstase a alungat tinerii unioniști din PMAN, motivând că acolo se desfășura un protest al poporului la care ar trebui să participe toți, indiferent de originea etnică și viziuni.
14:26
Potrivit Secretarului de Stat al Apărării, agenda discuţiilor a cuprins subiecte ce ţin de stadiul actual de cooperare în domeniul apărării Republica Moldova — NATO, abordarea provocărilor apărute pe parcursul procesului de planificare și implementare a Programului Individual de Parteneriat și Cooperare (componenta Ministerului Apărării și Armatei Naționale), precum şi identificarea necesităţilor care ar asigura realizarea angajamentelor internaţionale asumate de către Republica Moldova, prin prisma colaborării cu NATO. În cadrul întrevederii, Gheorghe Galbura a mulţumit experţilor pentru asistenţa oferită în cadrul pachetului DCBI (Defence Capability Building Initiative), care este o prioritate a Ministerului Apărării direcţionată spre reformarea şi modernizarea Armatei Naţionale.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.