Comisia moldo-română pentru integrare europeană s-a reunit după doi ani

Independent, 19 mai 2017 20:28

După o pauză de doi ani, Comisia Interguvernamentală Republica Moldova – România pentru Integrare Europeană s-a reunit vineri, 19 mai, la Chișinău, în cadrul celei de-a patra sesiuni. Părțile au stabilit continuarea proiectelor în derulare, precum și concentrarea asupra unor priorități menite să sprijine parcursul european al Republicii Moldova. The post Comisia moldo-română pentru integrare europeană s-a reunit după doi ani appeared first on Independent.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Independent

Acum 10 minute
18:46
Autoritățile moldovene au anunțat că deschiderea Oficiului de legătură al NATO la Chișinău se amână din nou. Oficiul urma să fie deschis încă în aprilie 2017. Totuşi, şeful Oficiului NATO din Chișinău, Kristina Baleisyte, și-a început deja activitatea. The post Șeful Oficiului NATO din Chișinău, Kristina Baleisyte, și-a început activitatea. Oficiul însă mai așteaptă appeared first on Independent.
Acum 30 minute
18:26
Fostul deputat Grigore Petrenco a fost condamnat astăzi la patru ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Pedepse au primit şi ceilalţi membri ai aşa-numitului grup Petrenco. The post Grigore Petrenco a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare appeared first on Independent.
Acum o oră
18:16
Comisia economie, buget și finanțe a audiat, în ședința de astăzi, raportul de activitate și cel privind executarea bugetului Curții de Conturi a Republicii Moldova pe anul 2016. Activitatea face parte din exercițiul de control parlamentar asupra autorităților publice, rapoartele urmând a fi audiate în plenul Parlamentului. The post Raportul Curţii de Conturi pentru 2016, audiat la Comisia economie, buget şi finanţe appeared first on Independent.
18:06
Într-un gest de bunăvoință atent pus în scenă cu mai puțin de un an până la alegerile prezidențiale din Rusia, președintele Vladimir Putin a zburat 1.200 de km pentru a vizita o femeie care locuiește în sărăcie și a ordona mutarea sa imediată, relatează Reuters. The post În perspectiva alegerilor, Putin și-a orchestrat o vizită la o femeie care trăiește în mizerie appeared first on Independent.
17:56
Viceministrul de Externe Lilian Darii a pledat, la Viena, pentru revigorarea procesului de reglementare transnistreană în fomatul „5+2”. În cadrul Conferinţei anuale a OSCE pentru evaluarea securităţii, care se desfăşoară în perioada 27-29 iunie 2017 în capitala Austriei, viceministrul moldovean a ţinut câteva discursuri pe marginea unor chestiuni de pe agendă, în particular, vizând perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean, iniţiativa privind dialogul structurat în cadrul OSCE, revigorarea mecanismelor de control asupra armamentelor convenţionale şi de promovare a măsurilor de întărire a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE. The post Moldova pledează pentru revigorarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean appeared first on Independent.
Acum 2 ore
17:36
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova se pregăteşte de sărbătorirea a 20 de ani de la crearea formaţiunii. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 1 iulie, la Chișinău, cu participarea mai multor deputați, consilieri locali de toate nivelurile, reprezentanți ai organizațiilor teritoriale, activiști ai PSRM și a aripei de tineret a partidului – „Garda Tânără”. The post PSRM va sărbători 20 de ani de la fondare. Cine va participa la eveniment appeared first on Independent.
17:36
Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare introducerea unor taxe comunitare pentru a majora bugetul şi a acoperi deficitul financiar anual de peste 10 miliarde de euro creat de Brexit, informează Bloomberg, făcând trimitere la documentul publicat miercuri, 28 iunie, de Comisia Europeană. The post Uniunea Europeană ar putea fi nevoită să introducă taxe comunitare după Brexit appeared first on Independent.
17:16
Cântărețul portorican Ricky Martin a anunțat că pregătește în țara natală „o nuntă grandioasă" cu partenerul său suedez, Jwan Yosef, relatează miercuri EFE. The post Ricky Martin anunță că pregătește cu partenerul său „o nuntă grandioasă” appeared first on Independent.
17:16
Aşa-numitul Soviet Suprem de la Tiraspol acţionează la comandă, după un scenariu bine definit de cei care vor să se menţină la putere. Aceasta este reacţia aşa-numitului fost lider Evgheni Șevciuk. The post Reglări de conturi în Transnistria? Ce spune Evgheni Șevciuk despre dosarul penal în care figurează appeared first on Independent.
17:06
Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri după-amiază că cheltuielile de apărare ale blocului militar occidental vor creşte cu 4,3% în acest an prin mărirea contribuţiilor făcute de aliaţii europeni şi de Canada, scrie Reuters. The post Stoltenberg anunţă că aliaţii europeni şi Canada vor creşte în 2017 cu până la 4,3% cheltuielile de Apărare ale NATO appeared first on Independent.
Acum 4 ore
16:46
Barcelona se mișcă destul de greu pe piața transferurilor, în această vară. După ce nu a ajuns la nicio concluzie în privința aducerilor unui fundaș dreapta, catalanii au fost refuzați și de Saul Niguez. The post Barcelona, refuzată de un jucător pe care și-l dorea foarte mult: „N-am nicio intenție să plec” appeared first on Independent.
16:46
Moldovenii au primit, în primele cinci luni ale anului curent, din străinătate prin băncile moldoveneşti mijloace băneşti sub formă de transferuri în sumă de peste 443 de milioane de dolari, cu 40 de milioane de dolari mai mult faţă de perioada similară a anului precedent. The post (GRAFIC) Evoluţia transferurilor băneşti de peste hotare; Moldovenii trimit acasă tot mai mulţi bani appeared first on Independent.
16:46
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a luat decizia de a renunţa la participarea de mai departe la dezbaterile publice privind modificarea sistemului electoral, organizate de Asociaţia „Promo-Lex”. Despre aceasta a anunţat deputatul comunist Elena Bodnarenco în cadrul unei runde de dezbateri organizate la acest subiect în Anenii Noi. Acesta a menţionat că după ce a participat la mai multe runde de dezbateri şi şi-a prezentat opinia în această privindţă, PCRM „nu vrea să participe alături de democraţi şi socialişti la „violarea” cetăţenilor ţării, Constituţiei şi legislaţiei Republicii Moldova şi partenerilor de dezvoltare”. The post Un nou boicot PCRM! Formaţiunea refuză să participe la dezbaterile publice privind modificarea sistemului electoral appeared first on Independent.
16:26
Victoria Swarovsky, moştenitoarea de 23 de ani a imperiului Swarovsky, s-a căsătorit săptămâna trecută şi a avut o nuntă fastuoasă în stil italienesc, potrivit BM. The post (FOTO) Cum arată Victoria, moştenitoarea de 23 de ani a imperiului Swarovsky appeared first on Independent.
16:06
Consiliul Uniunii Europene a decis, miercuri, să prelungească până la 31 ianuarie 2018 sancţiunile economice care vizează anumite sectoare ale economiei ruseşti, potrivit unui comunicat al instituţiei europene. The post Vladimir Putin: Rusia va continua consolidarea capacităţilor militare, pentru contracararea agresorilor appeared first on Independent.
16:06
Reforma Guvernului a ajuns în Parlament. Proiectul de lege cu privire la modificările Legii Guvernului, alături de Codul administrativ, o serie de modificări la Codul muncii, precum și alte proiecte a fost inclus în Ordinea de zi săptămânală a şedinţelor Parlamentului care vor avea loc pe 29 şi 30 iunie curent. Deciziile au fost luate astăzi în cadrul şedinţei Biroului Permanent al Legislativului.  The post Reforma Guvernului, în Parlament. Deputaţii vor dezbate proiectul în această săptămână appeared first on Independent.
15:36
Oamenii legii au reținut o femeie, fiind suspectată de contrabandă. Aceasta aducea marfă din Ucraina, dar se eschiva de la plățile vamale. Acum riscă chiar și pedeapsă cu închisoarea. The post Aducea haine și accesorii de peste 200 de mii de lei din Odessa, dar se eschiva de la plățile vamale: Ce riscă o „afaceristă” appeared first on Independent.
15:36
Magistrații Curții de Apel au respins recursul avocaților edilului capitalei Dorin Chirtoacă, astfel acesta rămâne în arest la domiciliu. The post Ultima oră: Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu appeared first on Independent.
15:26
Statul promite că va reduce și simplifica sistemul de control asupra activității mediului de afaceri. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, trei proiecte de completare și modificare în acest sens. Potrivit proiectelor, cele 67 de instituții cu funcții de control au fost reduse la 18. The post Statul promite un sistem de control simplificat asupra mediului de afaceri. Cele 67 instituţii de control, reduse la 18 appeared first on Independent.
15:26
Cazul pensionarului din Glodeni care a lovit-o peste faţă pe Valentina Buliga, fosta ministră a Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a ajuns la CEDO după ce a fost internat forţat la Psihiatrie şi condamnat în decembrie 2016, pentru huliganism de Judecătoria raionului Glodeni, fiindu-i aplicată o amendă de 4.000 de lei. The post Cazul pensionarului care a lovit-o pe Valentina Buliga, fiind internat cu forţa la Psihiatrie, va fi examinat de CEDO appeared first on Independent.
14:56
Virusul Petya este un atac ransomware în plină desfășurare la nivel global, acesta afectând în ultimele ore foarte multe companii din mai multe zone ale Europei. Acesta a afectat foarte multe bănci din Ucraina, Rusia, Spania, companii petroliere din Rusia, dar și foarte multe alte companii multinaționale, calculatoarele angajaților având datele criptate si mesaje de tip ransomware afișate în ele. The post Un virus periculos ia amploare: Care sunt recomandările polițiștilor appeared first on Independent.
14:56
Instagram le va permite de acum încolo utilizatorilor să îşi creeze o listă cu cei mai buni prieteni, numită „Favorites/ Favoriţi”, scrie The Independent. The post Schimbarea majoră implementată în aplicaţia Instagram appeared first on Independent.
Acum 6 ore
14:26
Consiliul Uniunii Europene a decis, miercuri, să prelungească până la 31 ianuarie 2018 sancţiunile economice care vizează anumite sectoare ale economiei ruseşti, potrivit unui comunicat al instituţiei europene. The post Uniunea Europeană prelungeşte cu 6 luni sancţiunile economice împotriva Rusiei appeared first on Independent.
14:26
Fostul ministru al Apărării în perioada în care demarase scrierea strategiilor de apărare, acum lider al Partidului Liberal Democrat de opoziţie, Viorel Cibotaru, spune că nu mai crede oportună adoptarea, acum, a acestui gen de documente strategice. Declaraţia este făcută în contextul preşedintele Igor dodon a retras marţi proiectul de lege privind strategia naţională de apărare, elaborată pe timpul fostului şef de stat Nicolae Timofti. The post Viorel Cibotaru: Actuala guvernare nu este capabilă să proiecteze o strategie de apărare de perspectivă pentru Republica Moldova appeared first on Independent.
14:16
Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a primit-o astăzi, 28 iunie, pe Ambasadorul Regatului Norvegiei în Republica Moldova cu reşedinţa la Bucureşti, Tove Bruvik Westberg, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice. The post Ambasadorul Norvegiei, Tove Bruvik Westberg, îşi încheie misiunea în Republica Moldova appeared first on Independent.
14:16
Juristul canadian Richard McLaren a afirmat că are dovezi noi în privinţa dopajului în rândul fotbaliştilor din Rusia. McLaren este autorul raportului privind dopajul instituţionalizat din Rusia. The post Juristul canadian McLaren spune că are dovezi noi în privinţa dopajului în rândul fotbaliştilor ruşi appeared first on Independent.
14:06
Un deţinut care îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr.8 Bender şi aleasa inimii sale, care este în libertate au spus „Da” în faţa ofiţerului stării civile, informează Departamentul Instituțiilor Penitenciare. The post Căsătorie după gratii: Deși va sta 13 ani în închisoare, un deținut a ales să-și formeze o familie appeared first on Independent.
13:56
Fostul aşa-numit lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, s-a ales cu dosar penal privind spălarea fondurilor publice în proporţii deosebit de mari. The post Gazul rusesc îl lasă pe Șevciuk fără imunitate; Transnistrenii îi deschid dosar penal fostului „lider” appeared first on Independent.
13:46
Angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni au reținut un administrator al unei farmacii din Ungheni, fiind suspectat de comercializarea ilegală a drogurilor. Polițiștii, au stabilit că bărbatul în vârstă de 61 de ani, din orașul Ungheni, comercializa drogurile direct în farmacie. The post Vindea droguri chiar în farmacie: Administratorul a fost reținut appeared first on Independent.
13:36
Prințul William a fost atras în scandalul de corupție din jurul Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, relatează The Daily Beast. The post Prințul William, complice într-un scandal de corupție legat Cupa Mondială 2018? Concluziile unui raport appeared first on Independent.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.